Dha Yurt Bülteni 5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni 5

(ÖZEL)1)TRABZON'DA KAÇAK YAPI YIKIMI GERGİNLİĞİTÜRKİYE genelinde başlatılan 'İmar Barışı' ile Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kaçak yapılara af getirileceği belirtilen uygulamayı fırsat bilen bazı kişilerin yaylalarda inşa ettiği kaçak yapıların yıkımı sürüyor.

20.09.2018 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(ÖZEL)

1)TRABZON'DA KAÇAK YAPI YIKIMI GERGİNLİĞİ

TÜRKİYE genelinde başlatılan 'İmar Barışı' ile Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kaçak yapılara af getirileceği belirtilen uygulamayı fırsat bilen bazı kişilerin yaylalarda inşa ettiği kaçak yapıların yıkımı sürüyor. Trabzon'un Köprübaşı ilçesi Barma yaylasına çıkan ekipler, Ali Yılmaz'ın kendisi ve hayvanları için inşaatına başladığı barınağa müdahale etti. İnşaatın yıkımına tepki gösteren Yılmaz, dikenli teli boğazına sardı, 'Ölürümde burayı yıktırmam' diyerek ekiplere direndi. Jandarma ve zabıta ekiplerinin görüştüğü Yılmaz, ikna edilerek sakinleştirildi. Ekipler, yıkım yapmadan yayladan ayrıldı.

Doğu Karadeniz'de 'imar barışı' fırsatçılarının 31 Aralık 2017'den sonra yayla ve mera alanlarında inşa ettiği kaçak yapıların yıkımı sürüyor. Köprübaşı ilçesi Barma yaylasına çıkan ekipler, hayvancılıkla uğraşan Ali Yılmaz'ın kendisi ve hayvanları için inşaatına başladığı barınağa müdahale etti. İnşaatın yıkımına tepki gösteren Yılmaz, demir telini boğazına sardı, 'Ölürüm de burayı yıktırmam' diyerek ekiplere direndi. Jandarma ve zabıta ekiplerinin görüştüğü Yılmaz, bir süre sonra ikna edilerek sakinleştirildi. Ekipler, yıkım yapmadan yayladan ayrıldı.

'TATİL İÇİN GELENLERİN YAPILARINI YIKSINLAR'

Ali Yılmaz, 5 çocuğunun geçimini yaylalarda hayvancılık yaparak sağladığını belirterek "Benim bu yaylaya ihtiyacım var. Daha önce burada barakam vardı. Orası yıkılınca burada ev yapmak zorunda kaldım. Eşyalarım başkasının evinde duruyor. Hayvanlarımı koyacak yerim yok. Yaylacılık yapamıyorum. Ben hayvancılıkla geçinen bir insanım. 5 tane çocuğum var. Çocuklarımın rızkını buraya yatırdım. İnek sattım, arkadaşların desteğiyle bu kadar yapabildim. Burada 1 oda yapacaktım gerisi ahır olacaktı. Yaylaya tatil için gelenlerin yapılarını yıksınlar. Ben yaylada hayvancılıkla ekmek paramı kazanıyorum" dedi.

'ZENGİNLER BİNA DİKİYOR'

Hayvancılıkla uğraştıklarını belirten yayla sakini Mehmet Emin Sarı ise yabancıların yaylada 10 günde ev yaptıklarını öne sürdü, "Biz hayvancılıkla geçinen insanlarız. Biz burada bu yapıyı yapamıyoruz, zenginler gelip 10 günde binasını dikiyor, biz onun mağduriyetini yaşıyoruz. Burada hayvanlara yer yapıyoruz. Bu arkadaşımız 4 tane ineğini sattı hayvanlarını burada barındırabilmek için. Devlet yetkililerimiz 1 yıl sonra buraya gelsin eğer ki bu yapının içerisinde hayvan görmezler ise o zaman burayı yıksınlarö diye konuştu.

'TAPU VERDİLER DE BİZMİ ALMADIK'

Yaylada hayvancılıkla uğraşan Asiye Gürcü ise zenginlerin yaylalarda istediği gibi ev yaptıklarını ifade ederek "Bizim bu yaylada çocukluğumuz, gençliğimiz, hayallerimiz var. Biz doğduk doğalı bu topraklardayız. Sonradan gelip bu toprakları yağmalamadık. Hayvancılıkla geçimimizi sağlıyoruz. Devletimizin bize bu hakkı tanıması gerekiyor. Zenginler gelip istedikleri gibi buraya ev yapıyorlar, biz hayvanlarımızı dışarı çıkarıp otlatamıyoruz. Bir şey dediğimiz zaman bize tapunuz nerede deniliyor. Tapu verdiler de biz mi almadıkö ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Yayladan detaylar

Yıkım çalışmaları

Yıkıma direnen yayla sakini

Yaylacılarla röp

HABER: SELÇUK BAŞAR KAMERA: EMRE KOLTUK/DHA

==============================================

2) FALEZLERE ASILI KALAN ARACI, UÇURUMA DÜŞMEKTEN SON ANDA KURTULDU

ANTALYA'da arkadaşlarıyla tartıştıktan sonra alkollü halde otomobiline binen M.A. (48), aracı geri geri kullanırken kontrolü yitirdi. Sola yatan araç, taşlara ve falezler üzerindeki ağaçlara takılarak 50 metrelik uçuruma düşmekten son anda kurtuldu.

Olay, Muratpaşa ilçesi Eski Lara Caddesi üzerinde bulunan falezlerin üzerindeki boş alanda, saat 01.30'da meydana geldi. 07 P 5301 plakalı otomobiliyle boş alana gelen M.A., burada arkadaşlarıyla alkol almaya başladı. Bir süre birlikte oturup alkol alan arkadaş grubu arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrasında M.A. aracına bindi.

ARAÇTAN KENDİSİ ÇIKTI

M.A. otomobiliyle, birlikte alkol aldığı arkadaşı A.A.'ya ait 07 YZ 940 plakalı araca sol ön kapı tarafından çarptı. Çarpmanın etkisiyle aracın camları kırılırken, otomobilin içindeki A.A. cam kırıklarının yüzüne gelmesi nedeniyle yaralandı. Arkadaşının aracına çarptıktan sonra panikleyen M.A., otomobille geri gitmeye başladı. M.A.'nın kontrolünü yitirdiği otomobil falezlere doğru devirdi. Sola yatan araç, taşlara ve falezler üzerinde bulunan ağaçlara takılarak 50 metrelik uçuruma düşmekten son anda kurtuldu. M.A. ise devrilen araçtan kendi imkanlarıyla çıktı.

EHLİYETSİZ ÇIKTI

Araçtan yaralı halde çıkan M.A.'yı gören çevredekiler polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri M.A.'yı tedavisi için Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürdü. Polis, araçta bir başkasının olma ihtimaline karşı falezler üzerinde arama çalışması yaptı. Trafik polisleri ise alkollü araç kullanan M.A.'ya işlem yapmak istediklerinde ehliyetinin olmadığını öğrendi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Olay yerinden genel detay

Falezlerde asılı kalan araçtan detay

Yaralanan M.A'nın ambulansta tedavi edilmesi

Yaralanan M.A'nın ambulansla hastaneye götülmesi

M.A'nın tartıştığı kişi  A.A'nın 'kavga ettik' açıklaması

A.A'nın aracından detay

02.30"/// 281 MB

Haber: Semih ERSÖZLER- Kamera: İsmail ÖRS/ANTALYA,

======================================================

3)SPOR ÇANTASINDA 20 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

VAN'ın İpekyolu ilçesinde polis ekipleri tarafından bir evde yapılan aramada, spor çantası içinde 20 kilo 100 gram eroin ele geçirilirken, 2 kişi gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında İpekyolu ilçesine bağlı Alipaşa Mahallesi'nde bulunan bir eve operasyon düzenlendi. Narkotik madde arama köpeği 'Zeyna' ile yapılan detaylı aramada, balkonda bulunan spor çantası içerisine zulalanmış 20 kilo 100 gram eroin ele geçirildi. Elde edilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak N.Ö. ve İ.A. gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

-Polis ekiplerinin eve girişi

-Evde yapılan aramalar

-Narkotik madde arama köpeği 'Zeyna' ile yapılan detaylı arama

-Spor çantasından çıkan eroin

-Ele geçirilen eroinin emniyette teşhiri

-Detaylar

Orhan AŞAN/VAN, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni 5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi
    20:43 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi

    Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Prof. Dr. Mustafa Karataş da konuşma yaptı. İftarın ardından semazen gösterisi yapıldı.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Diablo IV, Xbox Game Pass Üyelerinin Kütüphanelerine Ekleniyor
    20:34 Diablo IV, Xbox Game Pass Üyelerinin Kütüphanelerine Ekleniyor

    Microsoft, Xbox Game Pass kütüphanesini genişletmeye devam ediyor. Çıkışıyla birçok oyuncuyu ekran başına kitleyen Diablo IV, bu akşam 20: 00'dan itibaren Xbox Game Pass üyelerinin kütüphanelerine ekleniyor. Diablo IV artık Xbox Game Pass Ultimate, PC Game Pass ve Xbox konsolu için Xbox Game Pass aracılığıyla Xbox ve bilgisayar üzerinden oynanabilir. Oyuncular, övgüyle karşılanan görev serisini deneyimlemek, geniş ortak dünyayı keşfetmek ve oyuna düzenli olarak yeni öğeler, düşmanlar, mekanikler ve çok daha fazlasını getiren sezonluk içeriklerin tadını çıkarmak için hemen oynamaya başlayabilir.

  • Marvel Rivals: Ücretsiz Oyun Mayıs Ayında Piyasaya Sürülecek
    20:34 Marvel Rivals: Ücretsiz Oyun Mayıs Ayında Piyasaya Sürülecek

    Marvel Rivals oyunu, mayıs ayında ücretsiz olarak piyasaya sürülecek. Oyun, Marvel evreninden birçok ikonik kahramanı kontrol etme imkanı sunacak ve oyun dünyasında büyük bir etki yaratabilir. Oyunun performansı ve stabilitesi merak konusu olsa da, büyük bir oyuncu kitlesine sahip olması bekleniyor. Oyunda yer alacak başlıca karakterler arasında Black Panther, Spider-Man, Iron Man, The Punisher, Doctor Strange, Groot, Hulk, Loki, Luna Snow, Rocket Raccoon, Magik, Star-Lord, Magneto, Peni Parker, Mantis, Namor, Scarlet Witch ve Storm bulunuyor. Oyunun gelecekte daha fazla karakterle güncelleneceği ve uzun dönemli destek alacağı da belirtiliyor. Oyun, Doktor Doom ve onun 2099 yılından gelen rakibi arasındaki savaşı konu alıyor ve kahramanlarımız dünyanın yok olmasını engellemek için birlik olmak zorunda kalacak. Marvel yönetimi, Rivals'ın Marvel evreni sevenlerin gönlünde taht kuracak bir yapım olacağını iddia ediyor.

  • Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobilinin Fiyatı Belli Oldu
    20:34 Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobilinin Fiyatı Belli Oldu

    Xiaomi, Aralık 2023'te tanıttığı SU7 elektrikli otomobilinin fiyatını açıkladı. En düşük özelliklere sahip olan SU7 Standard modeli 29 bin 870 dolara satılacak. SU7 Pro'nun fiyatı 34 bin dolar, SU7 Max Performance'ın fiyatı ise 41 bin 500 dolar olarak belirlendi. Xiaomi SU7'nin Tesla Model 3'ten daha ucuz olması rekabeti kızıştıracak.

  • PlayStation Plus Nisan Ayında Ücretsiz Oyunlar Sunuyor
    20:34 PlayStation Plus Nisan Ayında Ücretsiz Oyunlar Sunuyor

    PlayStation Plus aboneleri için Nisan ayı oldukça heyecan verici geçecek. Üç ücretsiz oyunun yanı sıra özel içerikler de sunulacak. Oyunlar arasında Immortals of Aveum, Minecraft Legends ve Skul: The Hero Slayer yer alıyor. Ayrıca Overwatch 2 Mega Paketi de üyelere özel olarak sunulacak. PlayStation 5 kullanıcıları artık otomatik klip oluşturabilecekler. Mart ayının sonunda indirilebilecek olan diğer oyunları da kaçırmamanız öneriliyor.

  • YEO Teknoloji, yerli batarya fabrikasında üretimi yerli robotlarla gerçekleştirecek
    20:34 YEO Teknoloji, yerli batarya fabrikasında üretimi yerli robotlarla gerçekleştirecek

    YEO Teknoloji'nin yüzde yüz iştiraki olan Reap Battery için İstanbul Tuzla'da inşası devam eden yerli batarya fabrikasında üretim işlemleri yerli robotlar tarafından gerçekleştirilecek. Fabrikanın kapasitesinin ilk yıl için tek vardiyada 1 GWh olması planlanıyor. Bu yatırımla Reap Battery, enerji depolama sistemleri alanında çeşitli çözümler sunacak ve enerji depolama sistemlerinin dünya çapında büyümesine katkı sağlayacak.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.


Advertisement