DHA YURT BÜLTENİ - 5 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 5

2 kişi daha sahte alkolden öldüAdana ve Mersin'de metil alkolden zehirlenen 2 kişi tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetti.

16.07.2019 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2 kişi daha sahte alkolden öldü

Adana ve Mersin'de metil alkolden zehirlenen 2 kişi tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetti. 2 kişinin ölümüyle birlikte Mersin, Niğde ve Adana'da, 20 günde, metil alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 16'ya yükseldi.
Dün metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle Z.S Adana'da, B.G (57) ise Mersin'in Tarsus ilçesinde hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesine alınan her 2 kişi, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden Z.S. ile B.G.'nin cansız bedeni, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 2 kişinin ölümüyle birlikte Mersin, Adana ve Niğde'de metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle getirildiği hastanelerde hayatını kaybedenlerin sayısı 16'ya yükseldi.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

ADANA, -

=====================

Bahçede başlayan yangın eve sıçradı

Konya'da bahçede tutuşan boş sebze kasalarındaki alevler, evin çatısına sıçradı. Komşuların haber vermesiyle içerdeki baba ve oğul evi tahliye ederken, itfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.
Yangın, dün saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Esenler Mahallesi Dursun Pozantı Sokaktaki Muhittin Adıküzel'e ait tek katlı müstakil evde meydana geldi. Evin bahçesindeki boş sebze kasaları belirlenemeyen nedenle tutuştu. Biranda yükselen alevler bitişiğindeki evin çatısına sıçradı. Alevleri gören komşuları Muhittin Adıküzel ve oğlu İzzet Adıküzel'e haber verdi. Bunun üzerine baba ve oğul evi tahliye edip, itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler kısa sürede söndürüldü.

Görüntü Dökümü
--------------
Alevlerden detay
İtfaiye ekiplerinin müdahalesi
Genel ve detay

Haber- Kamera: Mehmet IŞIK KONYA DHA))

=======================

Yağışlar ayçiçeği üreticisinin yüzünü güldürdü

TRAKYA çiftçisinin 'sarı gelin' diye adlandırdığı ayçiçeğinin önemli üretim merkezlerinden Edirne'nin Keşan ilçesinde yağış, ayçiçeği üreticisini sevindirdi.
Türkiye'nin yüzde 30 yemeklik ayçiçeği yağını karşılayan Edirne genelindeki tarlalarda ekili ayçiçekler, çiçeklerini açarken, tarlalar da sarı renge boyandı. Bölgede son haftalarda etkili olan yağış ise yeni açmaya başlayan ayçiçeği için faydalı oldu. Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Derneği Kurucu üyesi ve uzman tarım danışmanı ziraat yüksek mühendisi Lütfü Açar, ayçiçeği üretimi açısından olumlu bir yıl geçirildiğini belirterek,  "Ekim sezonu içerisinde hava koşulları oldukça müsait gitti. Şu an itibariyle de düşen yağışlar ayçiçeği üretimi için olumlu olmuştur. Bundan sonraki süreçte de iyi bir verim beklentisi vardır. Oluşacak fiyat ortamı da inşallah çiftçimizi mutlu eder. Üreticinin mutlu olduğu bir ülkede, toplumda mutlu olur" dedi.
AYÇİÇEĞİ ÜRETİMİ BÖLGEDE CİDDİ BİR TARIMSAL FAALİYETTİR
Lütfü Açar, ayçiçeğinin hububattan sonra bölgede en fazla tarımı yapılan bitki olduğunu belirterek, "Ayçiçeği üretimi bölgede ciddi bir tarımsal faaliyettir. Yağlık ayçiçeğinin, üretiminden hasadına kadar, hasadından pazarlanmasına kadar geçen sürede iyi bir şekilde takip edilmesi gereklidir. Üretim öncesinde doğru uygulamalar yapılırsa, üretimde doğru hareket edilirse, üretimden sonraki faaliyetler de doğru bir şekilde izlenirse yılında getireceği iklimsel olumluluklarda üretim artışı sağlanacaktır. Üretim öncesinde toprağı iyi bileceğiz, tohumu ona göre seçeceğiz. Bitki beslemelerini buna göre ayarlayacağız" dedi.
Açar, hastalıklar konusunda üreticinin daha fazla bilgilenmesi gerektiğini ifade ederek,"Özellikle mantar hastalıkları konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Mantar hastalıklarında ciddi bir verim kaybı söz konusu oluyor. Doğru tohum tercih edilmelidir. Üretim alanlarına göre tohum tercihi yapmamız yerinde olur. Üreticimiz özellikle kullanacağı tohumun etiket bilgilerini çok iyi bir şekilde incelemeli ve etiket bilgileri doğrultusunda tohum tercihlerini yapmalıdır" dedi.
onuştu.

Görüntü Dökümü
-------
-Ayçiçeği tarlası havadan drone görüntüsü
-Çiçek açan ayçiçekleri
-Sarıya boyanan tarla
-Arıların ayçiçeğine konması
-Uzman Tarım Danışmanı Lütfü Açar röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

=====================

Çatak'ta 15 Temmuz şehitleri için rafting gösterisi yapıldı (TEKRAR)

Van'ın Çatak ilçesinde belediye tarafından düzenlenen '15 Temmuz şehitleri için kürek çekmeye hazır msınız' etkinliği kapsamında, bir grup raftingci, Çatak çayında Türk bayrakları ile süsledikleri botlarıyla şehitlerin anısına gösteri yaptı.
Van'ın Çatak ilçesinde, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında raftingciler, 15 Temmuz şehitleri için kürek çekti.Türk bayrakları ile süsledikleri botlarıyla çatak çayında gösteri yapan raftingciler, sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak şehitleri andı. Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan'ın katıldığı rafting gösterisi, renkli görüntülere sahne oldu.
Başkan Şeylan, 251 şehidin verildiği 15 Temmuz'daki hain darbe planında, halkın hainlere karşı kahramanlık destanı yazdığını belirterek,"15 Temmuz gecesi, eli kanlı Fetullahçı Terör Örgütü'nün hain darbe girişimi ile Türk Milleti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında kenetlenmesi ile Cumhuriyet ve demokrasi tarihimizde unutulmayacak günler arasında yerini almıştır. O gece, tarih yazan tüm vatandaşlarımızı, gazilerimizi minnetle, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve duayla anarken Belediye olarak böyle bir etkinlik yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
---------------------------
-Rafting österisine katılan Belediye Başkanı Abdurrahman Şevli
-Rafting gösterisi
-'Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganları atan raftingciler
-Rafting gösterisi dronla çekilen görüntü

Haber-Kamera: Hüdayi GÜMÜŞ/ÇATAK (Van), -

====================

Kataloglu fuhuş çetesi operasyonunda 9 tutuklama

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 10 şüpheliden 9'u tutukladı.
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Rusya Federasyonu ve Moldova vatandaşı kadınları erkeklere katalog üzerinden pazarladıkları belirlenen şebekeye yönelik çalışma başlattı. 3 ay önce başlatılan istihbarat çalışmaları sonucunda kadın satıcısı şüphelilerin, telefonla kendilerine ulaşan kişilere fuhşa teşvik ettikleri yabancı uyruklu kadınların fotoğraflarını içeren katalog dokümanı gönderdikleri, müşterilerin beğendiği kadınları belli otellere göndererek fuhuş yaptırdıklarını tespit edildi.
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ve Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheliler hakkında yeterince delil toplanmasından sonra 12 Temmuz'da Kemer ilçesi Göynük Mahallesi, Serik ilçesi ve İstanbul'da eş zamanlı baskınlar yaptı. Operasyonda 10 şüpheli gözaltına alınırken, fuhşa teşvik edilen Rusya Federasyonu ve Moldova vatandaşı 21 kadın kurtarıldı.
9 KİŞİ TUTUKLANDI
Gözaltına alınan B.A., İ.Ç., M.L., H.A., N.H., İ.F., K.Ö., İ.L.E., Y.A. ve Romanya vatandaşı A.S., sorgularının ardından dün Kemer Adliyesi'ne sevk edildi. Sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden B.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken diğer şüpheliler tutuklandı.
Operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan K.T. ve M.C. ise aranıyor.

Görüntü Dökümü
-------------------
Tutuklu şahısların polis kontrolünde adliyeden çıkartılması ve minibüse bindirilmesi
Asayiş Şube Antalya yazılı polis logolu yelek detay
Araçların Adliye önünden ayrılması detay

01: 23 dakika ve 153 MB

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), -

====================

(ÖZEL) - Malatya'daki ayçiçeği tarlalarında görsel şölen

MALATYA'nın Yazıhan ilçesindeki ayçiçeği tarlaları görsel şölen sunuyor. Sarı renkle kaplanan tarlalar fotoğrafçıların da tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor.
Kentte ayçiçeği tarımının yoğun olarak yapıldığı Yazıhan'daki tarlalar, sarı renge büründü. Kayısı başta olmak üzere kiraz, ceviz, elma ve üzümden sonra ayçiçeği tarımının da geçim kaynağı olduğu kentte tarlalar, hasat mevsimine gelinmesiyle sarı renk örtüyle kaplandı. Yaz aylarında kent ziyaretçilerinin uğrayıp, görsel şöleni izlediği ayçiçeği tarlaları fotoğraf tutkunlarının da vazgeçilmez mekanlarının başında geliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
------------------------------------
Ayçiçeği tarlası
Çiçeklerden detaylar
Ayçiçeklerinin yakından detayları
Dağlarla ayçiçeğinin görüntüsü
Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 110 MB

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

=================

Çanakkale'de kazalar mobese kameralarında

Çanakkale'de meydana gelen trafik kazaları mobese kameraları tarafından görüntülendi.
Kent merkezinde yaşanan trafik kazaları, mobese kameralarına yansıdı. Kazaların, sürücü ve yayaların dikkatsizliği sonucu yaşandığı görüldü. Görüntülerden birinde, Troya Caddesi'ndeki kavşakta meydana gelen kazada, iki araç çarpıştı. Olen ya da yaralananın olmadığı kazada, araçlarda hasar oluştu.
Emniyet, sürücü ve yayaları trafikteyken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Görüntü Dökümü
-----------
-MOBESE kameralarına yansıyan kaza görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 2023 yılında terörle mücadelede İHA, SİHA ve İKU'larımız 51 bin 876 saat uçuş gerçekleştirdi
    17:28 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 2023 yılında terörle mücadelede İHA, SİHA ve İKU'larımız 51 bin 876 saat uçuş gerçekleştirdi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin savunma sanayisinin gelişimi ve yerli üretim konusunda yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, 2023 yılında terörle mücadelede kullanılan İHA, SİHA ve İKU'ların toplamda 51 bin 876 saat uçuş gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin savunma sanayisinin dışa bağımlılığının azaldığı ve yerli üretimin arttığı vurgulandı.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor
    17:24 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Adana Demirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Markus Gisdol yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, pas ve rondo çalışması yaptı. Sakatlığı devam eden Lubomir Satka ise antrenmana katılmadı. Samsun ekibi, yarın yapacakları çalışma ile maçın hazırlıklarını tamamlayacak.

  • Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı
    17:22 Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı

    Ordu'nun Ünye Limanı'nda çimento yüklü kuru yük gemisinde çıkan yangın sonrası tahliye edilen 13 mürettebat, ilçedeki otellere yerleştirildi. Yangının trafodan kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

  • Taksici cinayeti şüphelisi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi
    17:21 Taksici cinayeti şüphelisi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

    60 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek'i öldüren yabancı uyruklu şüpheli, 'canavarca hisle kasten öldürme' ve 'yağma' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Şüpheli, İranlı olduğu öğrenildi.

  • Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek
    17:20 Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek

    Burhaniye Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku ile kutlanması için çeşitli etkinlikler planlandı. 23 Nisan Salı günü ilçede üç farklı noktada 'Çocuk Şenliği' düzenlenecek. Etkinlikler dahilinde çocuklar satranç turnuvasından tiyatroya, uçurtma şenliğinden gösterilere kadar birçok aktivite ile bayramlarını dolu dolu yaşayacaklar.

  • 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Nevşehir'de başladı
    17:18 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Nevşehir'de başladı

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları Nevşehir'de başladı. Ankara, Konya, Mersin, Sivas, Kayseri ve Kırşehir'den birer takımın katıldığı müsabakalarda liderlik elde eden takım bir üst gruba terfi edecek. Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Avcı, organizasyonların eksiksiz olması nedeniyle TFF'nin Nevşehir'i tercih ettiğini belirtti.

  • İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı
    17:18 İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planında bulunan projeler için 4.2 milyar TL'lik iç borçlanma talebini meclisten onay aldı.

  • AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı Esat Öztürk'ü ziyaret etti
    17:18 AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı Esat Öztürk'ü ziyaret etti

    AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Adem Sarıçiçek, çalışmalardan memnuniyetini dile getirdi. Esat Öztürk ise önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalara başladıklarını belirtti.

  • İzmit'te market yangınında bin 350 metrekare kapalı alan yandı
    17:17 İzmit'te market yangınında bin 350 metrekare kapalı alan yandı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir markette çıkan yangında bin 350 metrekare kapalı alan tamamen yandı. Yangın, 2 saatte kontrol altına alındı.


Advertisement