DHA YURT BÜLTENİ - 5 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 5

DHA YURT BÜLTENİ - 5

Servis minibüsü ve 2 TIR'ın karıştığı zincirleme kaza: 2 ölü, 8 yaralı (2)ÖLEN İKİ KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİManisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen iki TIR ve bir minibüsün karıştığı zincirleme kazada yaşamını yitiren 2 kişinin kimlikleri belirlendi.

04.03.2020 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Servis minibüsü ve 2 TIR'ın karıştığı zincirleme kaza: 2 ölü, 8 yaralı (2)

ÖLEN İKİ KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen iki TIR ve bir minibüsün karıştığı zincirleme kazada yaşamını yitiren 2 kişinin kimlikleri belirlendi. Kazada yaşamını yitirenlerin servis minibüsündeki işçiler Leyla Şen (52) ve Meryem Kocu (50) olduğu bildirildi. Yaralanan 8 kişinin de minibüsündeki işçiler olduğu ve hastanedeki tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------Ölen Leyla Şen ve Meryem Kocu'nun opağı

Haber-Kamera: Barış GEZİCİ/ AKHİSAR (Manisa),

============================

Edirne'den Yunanistan'a göçmen akını devam ediyor

TÜRKİYE'nin çeşitli illerinden Avrupa'ya gitmek için yola çıkan göçmenlerin Edirne'de Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçişleri devam ediyor. Yunanistan tarafı sınırlarını göçmenlere kapatıp ülkesine geçen bazı göçmenleri 'uluslararası anlaşmaları' hiçe sayarak Türkiye tarafına itmesine rağmen dün geceden bu yana geçiş noktalarından birinde 5 binden fazla göçmenin karşı tarafa geçtiği öğrenildi.Edirne'ye Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden otobüs ve taksilerle gelen düzensiz göçmenlerin Avrupa ülkelerine gitmek için  gelişleri devam ediyor. Yunanistan sınırında toplanan binlerce göçmen Yunanistan'ın kapılarını açıp kendilerinin geçişlerine izin vermelerini istiyor. Yunan tarafında yakalanan düzensiz göçmenlerin, 'uluslararası anlaşmalara' uymayarak Türkiye'ye gönderse de göçmenlerin Yunanistan'a geçişleri sürüyor.DÜN GECE BİR NOKTADAN 5 BİNDEN FAZLA GÖÇMEN YUNANİSTAN'A GEÇTİEdirne'de Meriç Nehri kenarına akın eden düzensiz göçmenler bazı bölgelerden Yunanistan'a geçişleri sürüyor.Sınıra aileleriyle gelen göçmenler Meriç Nehri'ni botlarla geçiyor. Edirne'de son 5 gün içinde 130 binden fazla düzensiz göçmenin Yunanistan'a geçtiği açıklanırken dün gece sadece bir geçiş noktasından 5 binden fazla düzensiz göçmenin Yunanistan'a geçtiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: ----------------Mültecilerden detayAteşte ısınmalarıFarklı açılardan konaklamalarıMuhabir Ali Can Zeray'ın anonsuSınıra ilerlemeleriYürümelerinden detay

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Resul ORUÇOĞLU/EDİRNE,

============================

Şehitler için bayraklı konvoy

ANTALYA'nın Demre ilçesinde bir araya gelen vatandaşlar, Suriye'nin İdlib şehrinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Mehmetçikler için bayraklı araç konvoyu düzenledi.Demre'de sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen vatandaşlar, araçlarını bayraklarla süsleyerek Çayağzı Limanı yolunda toplandı. Araçlar, polis eskortu eşliğinde, klakson çalarak hareket etti. D-400 karayolu Demre- Finike bölümüne giren araçlar, bir süre sonra Demre şehir içindeki Noel Baba Caddesi ve Ertuğrul Günay Caddesi'nden geçti. Konvoydakiler klakson çalıp, bayrak sallayarak vatandaşları selamladı. Ardından tekrar D-400 karayoluna çıkan konvoy Finike yönüne doğru devam etti. Beymelek Mahallesi çıkışına kadar süren konvoydaki bir grup Finike'nin Turunçova Mahallesi'ndeki Şehit Piyade Onbaşı Turgut Berkay Korkmaz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Grup, şehidin mezarına da giderek dua okudu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ----------------Konvoyun çıkışıKonvoydan değişik noktalarda hava ve yer görüntüleri

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE,

===========================

Üniversiteliler İdlib şehitleri için buluştu

BURDUR'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri İdlib'de şehit düşen askerler için yerleşkede bir araya geldi. MAKÜ İstiklal Yerleşkesi'nde toplanan öğrenciler hep bir ağızdan şehitlerin adını haykırdı.MAKÜ'de eğitim gören öğrenciler İstiklal Yerleşkesi'nde bir araya gelerek İdlib şehitlerini anma etkinliği düzenledi. Dev Türk bayrağının etrafında toplanan öğrenciler hep bir ağızdan 'Vatan sana canım feda', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Türk'üz Türkçüyüz Atatürkçüyüz', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.Daha sonra öğrenciler adına basın açıklaması yapan İlahiyat Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Ramazan Talha Yavuz, şöyle dedi: "Bizler vatan, millet sevdalısı, Türk milliyetçisi üniversiteli gençleriz. Hepinizin malumu üzerine dün Elbab'da, Tel Abyad'da, Diyarbakır Sur'da, Mardin Nusaybin'de, Şırnak Cizre'de bugün ise İdlib'de Halep'te, Libya'da kısacası yurt içi ve yurt dışında vatanımızın birliği, milletimizin bütünlüğü, kutsal Turan topraklarının aydınlık geleceği için, Türk milletinin gözbebeği, gururumuz Türk Silahlı Kuvvetleri şehadete giderken gözünü kırpmadan, kahramanca, cansiperane bir mücadeleye girişmiş ve Yüce Allah'ın izniyle şimdiye kadar muvaffak olmuş, şimdiden sonra da Türk milletinin dualarıyla devletimizin ferasetiyle muvaffak olacaktır. Bugün siyaset arenasında 'Suriye'de ne işimiz var?' diyenler, dün işgal altında Meclis-i Mebusan'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının çizdiği misak-ı milli haritasını yırtanlarla aynı saftadır. Bilinmelidir ki bugün İdlib'de savaşmazsak yarın Hatay'da Kilis'te ve diğer sınır vilayetlerimizde savaşılmak zorunda kalınacaktır. Bugün 'Libya'da ne işimiz var?' diyenler Doğu Akdeniz'in önemini anlayamamış kimselerdir. Bununla birlikte Libya'da olmazsak Kıbrıs'ın, Kıbrıs Türkü'nün geleceği tehlike altındadır. Özellikle belirtmek isterim ki bizim gönül coğrafyamız sadece Suriye ve Libya ile sınırlı değildir. Balkanlar Türk'ü özlemiştir, Kafkasya ve Çeçenistan Türk'ün nizamına hala hasrettir. Doğu Türkistan'ın yardım çığlıkları kulağımızda çınlamaktadır. Filistin'de siyonist terör devleti İsrail'in bombaları ile şehit olan çocuklar Türkiye'ye umut bağlamıştır. Kısacası saydığım bütün gönül coğrafyasında bulunduğumuz yerlerde konumumuzu daha da sağlamlaştırmalı, bulunmadığımız yerlere ise bir an önce el atmalıyız."Etkinliğin sonunda tüm öğrenciler İdlib şehitlerinin adını tek tek okuyarak 'burada' diye haykırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ--------------YürüyüştenKonuşmaYürüyüştenDetay

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

===========================

KKTC Başbakanı Tatar: Harekat, bölgenin huzuru için önemli

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Bahar Kalkanı Harekatı'na ilişkin, "Dualarımız Mehmetçiklerimizle. İnşallah başarılı olacaklar. Bölgenin huzuru ve bizlerin de selameti bakımından yapılan harekat önemlidir" dedi. Kayseri Üniversitesi'nce düzenlenecek 'Mavi Vatanda KKTC'nin Rolü' konulu konferansa katılmak üzere dün kente gelen KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Vali Şehmus Günaydın'ı makamında ziyaret etti. Burada konuşan Tatar, Kayseri'de bulunmaktan mutlu duyduğunu söyledi. Kayseri'ye gerçekleştirdiği ziyarette KKTC'ye olan sevgi ve muhabbeti gördüğünü belirten Tatar, "Bizlerin esas itibarıyla görevi Doğu Akdeniz'de bugün bu gelişmeler içinde KKTC'de yaşayan Kıbrıs Türk halkının refah, esenlik ve güvenliğini koruyabilmek. Türkiye ile dostluk ve kardeşlik bağlarımızın daha güçlendirilmesi adına zaman zaman Türkiye'nin çeşitli illerini ziyaret edip, konferanslar veriyorum" diye konuştu. 'DUALARIMIZ MEHMETÇİKLE'KKTC Başbakanı Tatar, bölgede önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, şunları kaydetti: "İdlib'de şehit düşen Mehmetçiklerimizi rahmetle anıyorum. Türk milletinin başı sağ olsun. Türk askerinin gerçekleştirdiği Bahar Kalkanı Harekatı'nı yakından izliyoruz. Dualarımız Mehmetçiklerimizle. İnşallah başarılı olacaklar. Bölgenin huzuru ve bizlerin de selameti bakımından yapılan harekat önemlidir. Vereceğimiz mesajlar çok dikkat gerektirmektedir. Emperyalist ve diğer güçler oyunlar içindedir. Kıbrıs'ta da bu böyledir. Bundan sonraki süreçte KKTC'de refah ve zenginlik için Türkiye ile istişare içinde olmamız gerekir. Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler herkesin malumudur."Başbakan Tatar, daha sonra konferansa katılmak üzere Kayseri Üniversitesi'ne geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: ----------------KKTC Başbakanı Ersin Tatar'ın Kayseri Valiliğine gelişiKKTC Başbakanı Ersin Tatar'ın açıklamalarıDiğer genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN- Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,

============================

Avrupa şampiyonu Karadeniz'in hedefi olimpiyatta derece

AVRUPA Şampiyonu milli güreşçi Süleyman Karadeniz, kendisi gibi Denizlili olan efsane güreşçi Hasan Güngör'ün izinden gidip Tokyo'da düzenlenecek olan olimpiyat oyunlarına katılıp altın madalya kazanmak istediğini söyledi. Asker selamı veren ve Suriye'de başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'na destek veren Karadeniz, "Göreve çağırırlarsa, koşa koşa, seve seve gitmeye hazırım" dedi. Roma'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 92 kilogramda altın madalyanın sahibi olan milli sporcu Süleyman Karadeniz, elde ettiği başarının ardından memleketi Denizli'nin Çivril ilçesine geldi. Şampiyonada Türk bayrağını göndere çektiren Karadeniz için ilçede karşılama töreni düzenlendi. Başarılı sporcu bayraklar ve pankartlarla coşku içinde karşılandı. Daha sonra kırsal Işıklı Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret eden ve onlarla hasret gideren Karadeniz, madalya sevincini paylaştı. Avrupa Şampiyonu Karadeniz, turnuvada altın madalya kazanıp ülkesini gururlandırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi. 15 yaşındayken okulda güreş yapmalarını isteyen bir öğretmeni tarafından keşfedildiğini belirten Karadeniz, daha sonra çok sevdiği bu spor dalından kopamadığını, çok çalışarak hayatını en önemli başarılarından birini yakaladığını kaydetti.HEDEF OLİMPİYAT Macaristan'da 19- 21 Mart'ta düzenlenecek olan turnuvadan derece elde edip olimpiyat oyunlarına katılmayı hedeflediğini aktaran Karadeniz, "Taha Akgül çok beğendiğim, başarılı bir güreşçi. Denizlili hemşerimiz Hasan Güngör'ü de örnek alıyorum. Onun gibi başarılar elde etmek istiyorum. Hedefim olimpiyatlara katılıp burada altın madalya kazanmak" dedi. Bahar Kalkanı Harekatı'ndaki görev yapan Mehmetçikler için asker selamı veren Karadeniz, "Şehit ailelerine aldığım madalyayı hediye etmek isterim. Göreve çağırırlarsa koşa koşa, seve seve gitmeye hazırım. Ben de bir asker kardeşiyim" diye konuştu. Avrupa şampiyonu sporcunun annesi Döndü Karadeniz, "Oğlum altın madalya kazanıp Türkiye'yi mutlu etti. Süleyman'ım için hep dua ediyorum. Hedeflerini gerçekleştirip başarılı olacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu. Baba Mustafa Karadeniz ise oğlunun katıldığı turnuvalarda başarılı olmasının kendisini gururlandırdığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Karadeniz Ailesi'nden görüntü-Süleyman Karadeniz'in ailesiyle oturması-Anne Döndü Karadeniz ve baba Mustafa Karadeniz'in görüntüsü-Süleyman Karadeniz'in madalyalarıyla poz vermesi-Süleyman Karadeniz'in asker selamı vermesi-Süleyman Karadeniz ile röp.-Anne Döndü Karadeniz ile röp.-Baba Mustafa Karadeniz ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor
    12:09 Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor

    Bitlis'teki 8 Ağustos İlkokulu'nda görev yapan ve trafik kazasında bir bacağını kaybeden lenfoma kanseri Uğur Taşkaya, yaşadığı zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. 6 yaşında trafik kazası sonucu bacağını kaybeden Taşkaya, eğitim hayatını sürdürerek Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Mezun olduğu okula öğretmen olarak atanan Taşkaya, lenfoma kanseri teşhisi konulmasına rağmen mesleğini sürdürüyor ve öğrencilerine ilham oluyor.

  • Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı
    12:08 Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri, Bodrum açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini alarak harekete geçti. Durdurulan bot içerisinde 18 düzensiz göçmen ve 6 çocuk yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

  • Bayburt Üniversitesi 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı
    12:07 Bayburt Üniversitesi 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

    Bayburt Üniversitesi, 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımlayarak gelecek yıllarda sürdürülebilirlik faaliyetlerini daha da güçlendirmeyi hedeflediğini açıkladı. Rapor, Türkiye'nin Sürdürülebilir Kalkınma Amacı'na uyum sağlama çabalarını ve Bayburt Üniversitesinin kurumsal dönüşüm kapasitesini vurguluyor. Ayrıca, raporda sürdürülebilirlik etkinlikleri, farkındalık ve eğitim çalışmaları ile Bayburt Üniversitesinin politikaları ve projeleri de yer alıyor.

  • Ramazan Ayında Osmangazi'deki Fırınlar Denetlendi
    12:07 Ramazan Ayında Osmangazi'deki Fırınlar Denetlendi

    Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ramazan ayında ilçedeki fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde, üretilen pidelerin gramajları ve hijyen koşulları kontrol edildi.

  • Bodrum Emniyet Müdürlüğü personeli Azka Otel'de iftar yemeği için bir araya geldi
    12:06 Bodrum Emniyet Müdürlüğü personeli Azka Otel'de iftar yemeği için bir araya geldi

    Bodrum Emniyet Teşkilatı, geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini bu yıl Azka Otel'de gerçekleştirdi. İftar davetine Bodrum Kaymakamı, Muğla İl Emniyet Müdürü ve tüm emniyet personeli aileleriyle birlikte katıldı. Gece boyunca mesai arkadaşlarıyla bir araya gelen personel, oruçlarını açarak birlikte vakit geçirdi.

  • Samsun'da Kahvehanede Tombala Oynayan 39 Kişi Yakalandı
    12:06 Samsun'da Kahvehanede Tombala Oynayan 39 Kişi Yakalandı

    Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir kahvehanede tombala oynayan 39 kişi, polis tarafından suçüstü yakalandı. Şahıslara toplam 270 bin lira para cezası kesildi. Ayrıca kahvehanenin sahibi hakkında da yasal işlem başlatıldı.

  • Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi
    12:04 Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi

    Sadullah Efe, engelli bireylerin gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak kaleme aldığı 'Kadere Yolculuk' adlı hikaye kitabının tanıtımını yaptı. Kitap, engelli bireylerin engellilik nedenlerini, günlük hayatta çektikleri sıkıntıları ve toplumdan beklentilerini ele alıyor. Kitap, ARES yayıncılık tarafından bin adet basıldı ve kitap evlerinden ve internet satış sitelerinden temin edilebilir.

  • Konya'da Alzheimer Hastası Kadın Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti
    12:04 Konya'da Alzheimer Hastası Kadın Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde bulunan 8 katlı bir apartmanda yaşayan alzheimer hastası 70 yaşındaki Hatice A., 6. kat balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalede Hatice A.'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kırşehir'deki Kalehöyük, otomobillerin park yeri haline geldi
    12:04 Kırşehir'deki Kalehöyük, otomobillerin park yeri haline geldi

    Kırşehir'de tarihi Kalehöyük, otomobillerin park yeri olarak kullanılmaya başlandı. Vatandaşlar, bölgenin tarihi dokusuna uygun bir çözüm istiyor.


Advertisement