Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

DİYARBAKIR'DA ÇEVİK KUVVET BİNASINA BOMBALI ARAÇLA SALDIRI (EK)1)GÖRGÜ TANIKLARI: BOMBALI ARAÇ SALDIRIDAN ÖNCE TİCARİ TAKSİYLE ÇARPIŞTIDiyarbakır 'daki bomba yüklü aracın transit bir minübüs olduğu Çevik Kuvvet Şube müdürlüğüne girmeye çalıştığı belirtildi.

04.11.2016 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'DA ÇEVİK KUVVET BİNASINA BOMBALI ARAÇLA SALDIRI (EK)

1)GÖRGÜ TANIKLARI: BOMBALI ARAÇ SALDIRIDAN ÖNCE TİCARİ TAKSİYLE ÇARPIŞTI

Diyarbakır 'daki bomba yüklü aracın transit bir minübüs olduğu Çevik Kuvvet Şube müdürlüğüne girmeye çalıştığı belirtildi. Görgü tanıkları Minübüsün Çevik Kuvvet binasına gelmeden önce bir taksiyle çarpıştığı taksicinin minübüsün önünü kestiği ve araçtaki bomba düzeneğini görünce "bomba" diye bağırdığı ve bu sırada patlamanın meydana geldiğini belirttiler.. Diyarbakır'daki patlamada bir gözünü kaybeden 1 bebeğin   ise ambulans uçakla Ankara' ya sevkedildiği bildirildi..

DİYARBAKIR/DHA

===================================================

2)KILIÇDAROĞLU'NDAN O GÖZALTILARA İLK YORUM: "SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİTMESİNİ SAVUNACAKSINIZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti ismi vermeden, bu sabah HDP eş başkanları ve bazı milletvekillerinin gözaltına alınmasını değerlendirdi. Seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki CHP'li belediye başkanları toplantısında konuştu. HDP'nin ismini vermeden bu sabah partideki bazı isimlerin gözaltına alınmasını şu sözlerle değerlendirdi: "Demokrasiyi savunuyorsanız seçimle gelenlerin seçimle gitmesini savunacaksınız. Aksi halde Türkiye'de demokrasiyi katledersiniz. Seçimle gelenlerin gidiş yol ancak seçimle olmalıdır. Yaklaşımınız 'hapse atacağım, kurşunlayacağım, öldüreceğim, susturacağım, yok edeceğim' derseniz; o ülkede barışı asla getiremezsiniz."

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması

Haber: Taylan YILDIRIM, Utku BOLULU -Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

==================================================

HATİCE KÜBRA'YI KAÇIRAN KADIN YAKALANDI (EK)

3)"ÇOK PİŞMANIM, ANNESİNDEN ÖZÜR DİLERİM"

Gaziantep'te, 2,5 yaşındaki Hatice Kübra Çakıroğlu'nu kaçırdıktan 1 gün sonra tekrar evlerinin önüne bırakan Firdevs K,. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Firdevs K,. sağlık kontrolü için getirildiği Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde basın mensuplarının "Neden yaptınız?" sorusuna "Çok pişmanım, annesinden ve ailesinden özür dilerim" şeklinde yanıt verdi. Firdevs K,. yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Zanlının sağlık kontrolüne getirilmesi

Zanlının pişmanım demesi

Zanlı kadının polis aracına bindirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 49 MB

=======================================================

4)CANSU KAYA CİNAYETİNDE SANIKLARA CEZA YAĞDI

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın öldürülmesiyle ilgili davada tutuksuz yargılanan sanıklardan 25 yaşındaki N.D.'ye ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 36 yıl hapis, 18 yaşındaki M.P.Ç.'ye ise 42 yıl hapis cezası verildi. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklanan 2 sanık cezaevine gönderildi.

Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla), -

========================================================

5)PARALEL DİNLEME DAVASINDA ESKİ İSTİHBARATÇILARA TEKRAR TUTUKLAMA KARARI

ANTALYA'da 'paralel devlet yapılanması' soruşturması kapsamında, 2009 ile 2013 yılları arasında 130 kişinin yasadışı yöntemlerle dinlendiği iddiasıyla açılan davanın 13'üncü duruşmasında, daha önce tahliye edilen 10 sanığın yakalama ve tutuklanmasına karar verildi.

Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 13'üncü duruşmasında, tutuklu sanık Şenol Oral'ın tahliye talebi kabul edilmedi. Duruşmada hazır bulunan tutuksuz sanıklar Gökhan Tayuk ile Sunal Sevindik ise tutuklandı. Duruşmaya katılmayan diğer sanıklar hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. Sanıklardan İsa Yıldırım, Asım Demirel ve Bülent Elaldı hakkında daha önce çıkartılan yakalama emrinin infazının beklenmesine karar veren mahkeme, yurt dışında olduğu anlaşılan sanıklardan Mehmet Fatih Baştuğ hakkında tutuklanmak üzere kırmızı bülten çıkartılmasına hükmetti. Halen bir başka suçtan İzmir'de tutuklu Yavuz Bölek'in bu suçtan da tutuklanmasına karar veren mahkeme, sanıklardan Erol Çomak, Mehmet Erdil ve Rüştü Çetinkasap hakkında da tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkardı. Mahkeme ayrıca, davada adı geçen sanıkların FETÖ/PDY üyesi olup olmadığının bildirilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılmasını istedi.

Telefonları dinlenen müştekiler ise soruşturmanın genişletilmesini istedi. Telefonları dinlenen 130 kişiden CHP Antalya eski milletvekili Yıldıray Sapan ile polis memurları Hikmet İskender ve Zeki Kılınç, polisten daha etkin bir mücadele beklediklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------

CHP eski Milletvekili Yıldıray Sapan'ın konuşması

Polis memuru Zeki Kılınç'ın konuşması

FETÖ Baskısından emekli olan Polis memuru Hikmet iskender'in konuşması

Antalya adliyesinin genel görüntüsü

108 MB/// 03.24"

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

========================================================

6)KAMYONLA DARBE GİRİŞİMİNE DİRENEN ŞERİFE BOZ: ÇOK KARANLIK BİR GECEYDİ

15 Temmuz günü darbe girişiminde İstanbul'da, eşinin kamyonuyla Boğaz köprüsüne giden Şerife Boz, "15 Temmuz gecesi benim için çok karanlık, çok zor, çok kötü bir geceydi. Allah bir daha yaşatmasın. Vatan benim için bir ana, bir baba, bir namus gibidir."dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Karaman'da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonu'nda, darbe girişimiyle ilgili 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' adlı konferans düzenlendi. Konferansta darbe girişimi sırasında eşinin kamyonuyla Boğaz Köprüsü'ne vatandaşları taşıyan Şerife Boz ile darbeye direnirken Ankara'da bacağından yaralanan Mehmet Fatih Zengin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yaralanan İsmet Doğan konuşmacı olarak katıldı.

O gece yaşananları anlatan Şerife Boz, şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi benim için çok karanlık, çok zor, çok kötü bir geceydi. Allah bir daha yaşatmasın. Vatan benim için bir ana, bir baba, bir namus gibidir. Anasız babasız yaşanır ama vatansız yaşanamaz. Ben o gece televizyon izlerken sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine hemen çarşafımı üzerime giyerek, çocuklarımı torunlarımı alarak sokağa çıktım. Din, dil ırk gözetmeksizin bende herkesi sokağa çağırdım. Bakın vatan elden gidiyor dedim."

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önünde darbe girişimine direnirken açılan ateş sonucu bacaklarından yaralanan öğretmen Mehmet Emin Zengin de şöyle konuştu:

"O gün gece babamın rahatsızlığı dolayısıyla hastanede yatıyoruz. Havada uçaklar uçuyor ama ne olduğunu anlayamıyorsunuz. Kendi ülkemin kendi savaş uçağının böyle bir niyet ile uçabileceği hiç aklıma gelmiyor. Aklıma ilk gelen doğuda, güneydoğuda bir operasyon var, Diyarbakır'dan kalkan jetler ile ilgili terör örgütlerine yine bilgi istihbarat gitti o yüzden jetler bu sefer Ankara'dan kalkıyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne geldiğimde içeri girdik ve protokol kapısının önüne geldik. Kapıyı zorlamaya çalıştık. O sırada ateş açıldı. Vurulduğumu hissettim ve yere düştüm."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yaralanan İsmet Doğan da, darbe girişimi öncesi gördüğü rüyayı anlattı. Doğan, "Rüyamda İsrail askerleri havadan bulunduğumuz şehri sarıyorlar. Sikorsky helikopterlerle kuşatıyorlar. Bende dama çıkıyorum, diyorum ki 'niye geldiniz' onlara bağırıyorum saydırıyorum rüyamda. Çıkıyorlar oradan ayaklarıma sıkıyorlar. İki ayağımdan vuruluyorum sonra diyorlar ki görev tamam gidebiliriz. Rüyamdan uyandım dedim ki Allah Allah çok alakasız bir rüya ayaklarımdan vuruluyorum yürüyerek iniyorum. 15 Temmuzda orada hastanede hemen rüyam aklıma geldi. Elhamdülillah rabbim bana göstermişti daha önceden."dedi. Programın sonunda konuşmacılara protokol üyeleri tarafından Türk bayrağı ve plaket verildi.

Görüntü Dökümü

---------------

Konferanstan detay

Katılımcıların konuşması

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

===============================

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

7)15 TEMMUZ'DAN SONRA KOL VE BACAK NAKLİ BAŞVURUSU ARTTI

AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan patlamaların ardından çok sayıda asker, polis ve sivil hastanın, kol ve bacak nakli için merkezlerine başvurduğunu söyledi.

Doç. Dr. Özlenen Özkan, kompozit doku nakillerine başladıkları günden bu yana adlarının tüm dünyada duyulduğunu, bu anlamda kol nakli, yüz nakli ve rahim nakli için çok sayıda başvuru aldıklarını belirtti. Doç. Dr. Özkan, "Üzülerek söylüyorum, son yaşanan olaylar ve patlamalardan sonra gerek asker, gerekse sivil kesimden çok sayıda kolu ve bacağı kopan hasta başvurusu aldık. Deneyimli ekibimizle birlikte başvuruları değerlendirip nakil için sıraya alıyoruz. Bugüne kadar 50 başvuru vardı. Ancak başvuru sayısı her gün artıyor" diye konuştu.

HER HASTA LİSTEYE ALINMIYOR

Nakil listesine alınacak hastaları belirlerken bazı kriterleri olduğunu kaydeden Doç. Dr. Özkan şunları söyledi:

"Sadece o ölçülerimize uyan hastaların nakilleri için girişimde bulunuyoruz. Her kolu ve bacağı kopmuş hastayı maalesef nakil listesine alamıyoruz. Listeye girebilmek için kriterleri sağlamış olmaları gerekiyor. Nakil ameliyatları, beyin ölümü gerçekleştikten sonra dokuları bağışlanan hastalardan yapılabiliyor. Kol, bacak ve yüz bağışlanırsa biz devreye giriyoruz ve süreç başlamış oluyor."

BAĞIŞIN MERKEZİMİZİN YAKININDA OLMASI ÖNEMLİ

İnsanların görünen organları bağışlamaktan sakındığını aktaran Doç. Dr. Özkan şöyle devam etti:

"Organları bağışlanan yakınlarını kol ve bacaksız teslim alacaklarını zannediyorlar. Aslında öyle olmuyor. Biz onlara yakınlarının cenazelerini kol ve bacak protezleriyle teslim ediyoruz. Bu birinci neden olabiliyor. İkincisi ise bağış yapılan uzuvların merkezimize yakın olması gerekiyor. Çünkü bu organlar oksijensiz ortama daha az dayanıklı. Bu süreyi kısaltmak adına bize daha yakın merkezlerde yapılan bağışları kabul edebiliyoruz. Bu nedenle de nakil sayımız diğer nakillerden daha az. Özellikle kol nakillerinde,bağışın merkezimize yakın hastanelerde yapılmış olması bizim için daha kıymetli."

BEKLEYEN BAZI HASTALAR

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, 15 yaşındayken iki kolunu da silaj makinesine kaptıran 18 yaşındaki Muhittin Çete, "Çanakkale'den geliyorum. Kollarımı 2013 yılında silaj makinesine kaptırdım. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ni haberlerden takip ediyordum. Çift kol nakli olmak için gelip başvurmak istedim. Şimdi tahlillerim yapılıyor, sıradayım" diye konuştu.

Erzurum'da tandıra düşerek iki elinin yandığını söyleyen 30 yaşındaki Taner İlhan da şöyle dedi:

"Olay yaşandığında henüz 1.5 yaşındaymışım, şu an Ankara'da yaşıyorum. Yakın arkadaşım, Prof. Dr. Ömer Özkan'ı gazete haberlerinden tanıyormuş, 'Ancak o senin ameliyatını yapabilir', dedi. Ben de Antalya'ya geldim. Hemen tedavime başladılar. Sağ elimin 5 parmağını açtılar. Şu an fizik tedavilerim başladı, inşallah sağ elimi kullanabilirim. Daha önce sol elim de sağ elim gibiydi. Burada parmaklarım tek ameliyatla açıldı. Erzurum'da 8 yaşındayken sol elimden ameliyat olmuştum. O ameliyatta sol elimin başparmağını açtılar. Bu bile benim ihtiyaçlarımı karşılamamda faydalı oldu. Sağ elim daha iyi oldu, inşallah ilerde parmaklarımı kullanabilirim."

CİHAN TOPAL'I ÖRNEK ALDI

Samsun'dan gelen 40 yaşındaki Tuncer Sarıoğlu ise "2011 yılında Cihan Topal'ın ilk çift kol nakillisi olduğunu öğrenince hemen gelip başvurdum. Daha önce iki kez donör çıktı, fakat çeşitli nedenlerle nakil gerçekleştirilemedi. Herkesin organ bağışında bulunması gerekiyor ki önümüz açılsın" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

RÖP 1: Doç. DR. Özlenen Özkan

RÖP 2: Muhittin Çete

RÖP 3: Taner İlhan

RÖP 4: Tuncer Sarıoğlu

Taner İlhan kollarını gösterirken

Organ nakil merkezi dış plan görüntü

Detaylar

107/// 3.22

HABER-KAMERA: Erol AKKIR/ANTALYA-DHA)

==============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement