Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

Fırat Kalkanı'nda 6 Türk askeri yaralandıSURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ, El Bab bölgesinde saldırı düzenledi.

08.12.2016 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Kalkanı'nda 6 Türk askeri yaralandı

SURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ, El Bab bölgesinde saldırı düzenledi. Saldırıda yaralananlar arasında bulunan 6 Türk askeri, Kilis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 107 günden bu yana sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda, El Bab bölgesine terör örgütü DEAŞ tarafından saldırıda bulunuldu. Yaralılar arasında bulunan 6 Türk askeri, sınır hattına getirilerek, burada hazır bekletilen ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan yaralı askerlerin sağlık durumlarını iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Ambulansların gelişi

Acil servis

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

===========================================

Şanlıurfa'dan, Suriye sınırına ZPT sevkiyatı

ŞANLIURFA'dan, Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) sevkiyatı yapıldı.

Şanlıurfa'da konuşlu 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan sevk edilen 4 ZPT yüklü 2 çekici, öğle saatlerinde Gaziantep'e ulaştı. Askeri araçları taşıyan konvoy, otoyoldan ayrılarak karayolundan Kilis'e hareket etti.

Askeri araçların Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapacakları belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Askeri araçların ilerlemesi

Uzun çekiciler üzerindeki ZPT'ler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

=========================================

Mardin Kız Yurdu'nda yangın paniği

MARDİN'de bulunan ve yaklaşık bin kız öğrencinin kaldığı 9 katlı Mardin Kız Yurdu'nun 2'nci katında sabaha karşı yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın söndürüldü. Yangına müdahale sırasında yurt öğrencileri bahçede bekledi.

Merkez Artuklu İlçesi Yalımköy Mahallesi'nde bulunan 9 katlı Mardin Kredi Yurtlar Kurumu Kız Yurdu'nun 2'nci katında bugün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bir öğrencinin kaldığı odada çıkan yangın, kısa sürede odayı sardı. Öğrencinin yangını farkederek erkenden dışarı çıkması olası bir can kaybını önledi.

İhbar üzerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın diğer katlara sıçramadan kontrol altına alındı. Bir öğrencinin kaldığı oda tamamen yanarken, yangından sızan

duman bütün odalara sindi. Yangın sırasında ve söndürme çalışmaları sırasında dışarı çıkan öğrenciler, panik halde uzun süre dışarda bekletildi. Olayda yaralanan olmadı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: MARDİN

===================================

HDP Van Milletvekili Ertan için 5 yıl hapis istendi

VAN Cumhuriyet Başsavcılığı, dokunulmazlığı kaldırılan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan hakkında başlattığı soruşturmayı tamamlayarak 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Van Milletvekili Ertan hakkıda Van'da 5 Mart'ta Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmayla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istenen Milletvekili Ertan hakkında hazırlanan iddianame, Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Milletvekili Ertan'ın Van'daki konuşmasında "Sur'da, Cizre'de, Silopi'de barikatın önünde veya ardında çocuklarımızın, halkımızın öldürülmesini istemiyoruz" dediği ve bu konuşmasıyla da PKK'lı teröristleri överek propogandalarını yaptığı ifade edildi.

Haber: Orhan AŞAN/VAN, -

============================================

PKK/KCK operasyonunda 19 şüpheli adliyede

ANTALYA'da polisin PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 3'ü kadın 19 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'nın Antalya'daki yapılanmasını deşifre etmek için bir süredir yürüttüğü çalışmalar sonunda eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda 'PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlaması ile 3'ü kadın 19 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldıkları yerlerde yapılan aramada, çok sayıda dijital örgütsel doküman ile roket ve uzun namlulu silahlar ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Ele geçirilen silahların adliyeye getirilmesi

Adliye dış plan görüntü

Şüphelilerin polisler arasında adliyeye girişleri

Kadın ve çocukların görüntüsü

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

===========================================

Soğukkanlı katilden kan donduran ifade (2)

SONGÜL'ÜN YAŞAMI DRAM

Adana'da korkunç bir cinayete kurban giden Songül Erçil'in 27 yıllık yaşamından dram çıktı. Almanya'nın Berlin kentinde gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Songül Erçil, babasının ölümü ardından 17 yaşındayken teyzesinin oğlu Gazi B. ile evlenmek için Adana'ya kaçtı. Gazi B. ile nikahsız yaşayan Erçil'in bu birliktelikten E., N. ve B. adı verilen 3 kızı oldu.

Bir süre sonra uyuşturucu batağına saplanan Songül'ün durumundan haberdar olan ağabeyi Oğuz Erçil, kız kardeşini tedavi için Almanya'ya götürdü. Ancak uyuşturucuyu bırakamayan Songül, 2009'da tekrar Adana'ya dönerek tanıştığı Harun Doğan T. ile yaşamaya başladı. Bu birlikteliğinden de Y. adını verdiği oğlu oldu. Ancak Songül'ün bu birlikteliği de uyuşturucu yüzünden fazla sürmedi.

Uyuşturucu parası bulabilmek için fuhuş yapmaya başladığı öne sürülen Songül Erçil'in poliste çok sayıda suç kaydı oldu. Kimsesi kalmayan genç kadın, öldürüldüğü güne kadar pansiyonlarda yaşadı.

AİLESİ KAN ÖRNEĞİ VERDİ

Cinayeti duyarak kız kardeşi İlknur ile birlikte Almanya'dan gelen ağabeyi Oğuz Erçil, DNA testi için kan verdi. Erçil, polisteki ifadesinde "Kardeşim iki kez resmi nikahsız evlilik yaptı, çocukları oldu. Birlikte olduğu kişiler uyuşturucu yüzünden kardeşimden ayrıldı. Anne ve babamızdan kalan mirası kendisine verdik. Ancak o bu paraları yine uyuşturucuda kullandı. Kendisine zaman zaman para gönderiyordum. Kız kardeşimizi öldüren kişiye en ağır ceza verilmesini istiyoruz" dedi.

Haber: ADANA

============================================

Sakarya'da FETÖ gözaltısında 5 kişi adliyeye sevk edildi

SAKARYA'da, sosyal medyada Fethullahçı Terör Örgütü yanlısı paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen 2 kişi ile 2 radyo yöneticisi ve 1 öğretmen adliyeye sevk edildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında operasyonlar sürüyor. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin yaptığı operasyonda örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen 2 ayrı radyonun yöneticisi Cevdet Y. ve Erdinç Y. gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında sosyal medya takibi yürüten polis, internetten 15 Temmuz sonrası örgüt yanlısı paylaşım yapan Mahmut T. ile Savaş E.'yi ve örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla Sakarya Eğitimciler Derneği üyesi öğretmen Ahmet Ö.'yü de gözaltına aldı. 5 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Adliyeye sevk edilmeleri

Haber-Kamera: Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

========================================

Aynes'e FETÖ operasyonu

DENİZLİ'de polis, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Aynes Gıda firmasına operasyon düzenledi. Yönetim kurulundan Nevzat Serin, Mehmet Ali Özkan ile Ayhan Batur'un da dahil olduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün (perşembe) erken saatlerde Acıpayam İlçesi'nde yaklaşık 1200 kişinin çalıştığı Aynes Süt Fabrikası'na FETÖ/PDY soruşturması kapsamında operasyon düzenledi. Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin katıldığı operasyonda polisler, fabrikaya gelerek idari bölüme girdi. Fabrikanın idari bölümünde önlem alan polisler, giriş ve çıkışlara izin vermedi. Operasyon kapsamında fabrikanın ortakları Nevzat Serin, Mehmet Ali Özkan ile Ayhan Batur'un da aralarında bulunduğu toplam 17 kişi gözaltına alındı, 7 kişi ise aranıyor. Gözaltına alınan kişilerin evlerinde arama yapılırken, fabrikanın idari bölümünde de aramalar sürüyor.

Gözaltına alınan Mehmet Ali Özkan, daha önce AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde Aynes firmasına gelmiş ve yapılan ek tesisi törenle açmıştı. Ayrıca Aynes firması, 2015 yılında en çok ihracat yapan firmalar için geçtiğimiz günlerde düzenlenen ödül töreninde ödül almıştı. Mehmet Ali Özkan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı törende ödülünü almıştı. Bu arada firma, daha önce Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda süt dağıtımı ihalesini almış ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki okullarda süt dağıtımını yapmıştı. Bir yıl önce iflas erteleme isteyen firmaya denetçi kayyum ataması da yapılmıştı. Avrupa Birliği'ne Türkiye'den ilk süt ihracatı izni alan ve AB ülkelerine ihracat yapan birkaç firma arasında yer alan Aynes, Rusya'ya süt ihracat izni de aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Fabrikadan görüntü,

-Polislerden görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ,

=================================================

20 dolar bozdurana motosikletle ulaşım

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde Cemil Demir, 20 dolar bozduranı motosikleti ile istediği yere götürerek döviz bozdurma kampanyasına destek veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yastık altındaki dövizlerin bozdurulmasına yönelik çağrısına uyan Cemil Demir, motosikletine '20 dolar bozdurana şehir içi gideceği yere götürmek benden' yazısı astı. Cemil Demir "Cumhurbaşkanımızın dövizlerinizi bozdurun kampanyasına ben de katıldım. Dolarını bozduran vatandaşları motosikletimle gitmek istediği yere kadar götürüyorum. Herkes gücü nispetinde kampanyaya katılmalı" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cemil Demir'in motosikleti ile görüntüsü

"Dolar bozdurana şehir için benden" yazısı

Cemil Demir'in konuşması

Dolar bozduranın motosiklete binmesi

Motosikletin hareket etmesi

Murat Çelik'in konuşması

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),

==================================

Sakarya Üniversitesinde 15 Temmuz şehitleri anısına marş bestelendi

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya)-SAKARYA Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına marş bestelendi.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Arştırma Görevlisi Hacı Bekir Kurşunet'in bestelediği eser, Konservatuvar stüdyolarında kayda alındı. Araştırma Görevlisi İsmet Emre Yücel'in kayıt ve mix aşamalarını üstlendiği marşa, Öğretim Görevlisi Cengiz Atlan, Semih Güzer ve Mustafa Talha Savaş katkıda bulundu.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Hatice Selen Tekin konuyla ilgili yaptığı açıklamada 15 Temmuz'da hayatını kaybedenler anısına bu çalışmayı yaptık. En kısa zamanda da klip ile ilgili çalışmalar tamamlanmış olacakö dedi.

8 dörtlük ve bir şiirden oluşan marşta 15 Temmuz Darbe girişimi anlatılıyor. Marşın sözlerinden bir bölümü şöyle:

İslamı kullanıp hep gizlendiler/Hedef Yolunda her şeyi mübah gördüler.Hesaplar yaptılar kırk yıl boyunca, aldırmadan millete silah çektiler

Yaktılan yıktılar tankla ezdiler/Meclisi bombalayıp korku saldılar./ Cumhur reisini hedef alınca/ Ömerlern Halisler ayağa kalktılar

Marş sosyal medyadan paylaşıldı.

Görüntü Dökümü

-Konservatuar müdürü ile rop

-Marş

HABER-KAMERA: AZİZ GÜVENER/ KOCAELİ

=====================================

Travel Turkey İzmir kapılarını açtı

İZMİR başta olmak üzere sektörün nabzını tutan 10'uncu Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın da katılımıyla açıldı. Turizm fuarının partner ili Mersin, uluslararası destinasyon partneri de Akabe oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde gerçekleşen Erken Rezervasyon Kampanyası'nın 2017 lansmanının da yapılacağı fuarda, 36 ülke ile 60 ilden toplam bin 179 katılımcı bulunuyor. Turizm fuarıyla eş zamanlı olarak 2'nci Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de gerçekleştirilecek. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hükümetten İnciraltı'da sağlık turizmi alanında planlama yapılması için yardım istedi.

Dünya ve ülke turizminin İzmir'deki buluşması olan 10'uncu Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Fuar İzmir'de başladı. 11 Aralık tarihine kadar açık olacak fuar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlendi. Fuarın partner ili Mersin, uluslararası destinasyon partneri de Akabe oldu. Fuarın açılış töreni de D holünde gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, CHP'li izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra sektörün önde gelenleri açılışa katıldı. Fuarda, seyahat acentaları, tur operatörleri, iş ve kongre turizmi, bakanlıklar, konsolosluklar, oteller, tatil köyleri, yat, kruvaziyer turizmi, marina, uluslararası turizm otoriteleri, borsalar, kafeterya ve restoranlar, aktif macera turizmi, belediyeler, bankacılık, sigorta firmaları, kültür turizmi, valilikler, il kültür turizm müdürlükleri, dalış okulları, spor turizmi, kalkınma ajansları, havayolları, turizm teknolojisi, turizm birlik, dernekleri, otel ekipmanları firmaları, turizm taşımacılığı, turizm medyası, eğitim turizmi, bilgi, enformasyon teknolojileri, medikal kuruluşlar ile sağlık kuruluşları yer aldı.

İTO BAŞKANINDAN ELEŞTİRİ

Törendeki konuşmacılardan İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, ABD ve Avrupa ülkelerine yönelik eleştirilerde bulundu. Ekrem Demirtaş, "Turizmde 2016 yılı iyi geçmedi. Turizmin kaderi tüm dünyada ortaktır. ABD'nin, Avrupa'nın, Türkiye'yi gidilemeyen ülke olarak göstermesi sadece bizi rahatsız etmiyor. Aynı zamanda kendi ayaklarına da kurşun sıkıyorlar. Kruvaziyer gemileri, İzmir'e gelmeyerek, Şangay'a Dubai'ye gidiyor. Ancak oralarda Türkiye'deki gibi para kazanamıyorlar. Senin ülken benim ülkem demeden terör sorununu hep birlikte çözmemiz gerekiyor. Sapıklar, manyaklar, bunlar tükenmez. Daha güvenli bir dünya için el birliği, güç birliğiyle mücadele etmeliyiz. Hükümet de turizme destek vermeli, elinden tutmalı. Turistin boşalttığı odayı da bizler doldurmalı iç turizmi canlandırmalıyız" dedi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise fuarla birlikte İzmir'in turizmdeki bugünkü başarısının, 1923 yılında cumhuriyetin ilk yıllarında iktisat kongresini toplayan Mustafa Kemal Atatürk'e ait olduğunu ifade etti. Yabancı ülkelere de seslenen Başaran Ulusoy, "Türkiye'yi kenarda bırakamazsınız. Türkiye sizin için önemli bir ürün. Böyle bir ürünü kenarda bırakamazsınız. İç turizm Türkiye'de gelişmekte. Eskiden sağlıklı yaşamak için Türkiye'ye gelin derdik, artık sağlıklı yaşlanmak için Türkiye'ye gelin" diye konuştu.

İNCİRALTI İÇİN HÜKÜMETE SESLENDİ

Ev sahibi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu ise İnciraltı'nda sağlık turizmi için hükümete seslendi. Aziz Kocaoğlu şunları söyledi:

"İzmir, sanayide, ticarette liman faaliyetlerinde, tarımda birçok sektörde büyümesini sürdürecek ama İzmir refahı, kalkınmayı zenginleşmeyi hizmet sektörü turizm sektöründe yakalayacaktır. Sıçrama yapacağımız iki tane sektörümüz var. Bu stratejik planın sonucu olarak içinde bulunduğumuz fuar alanı yapıldı. Kongre merkezinin yapım çalışmaları devam etmektedir. Turizm ve hizmet sektörünü çeşitlendirme zorundayız. İzmir, her şeyiyle, doğasıyla, deniziyle en önemlisi dünyaya açık hoşgörülü, demokrat, kendi yaşam biçimini oluşturmuştur. İzmir'e turizme ev sahipliği yapmak çok ama çok yakışmaktadır. Bu tespit doğrulduğunda çalışmalarını sürdürüyoruz. İzmir'de, yatırımdan çok yapılması gereken planlama çalışmalarıdır. Merkezi hükümetle birlikte planlama çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Bunlardan en önemlisi, 700 hektarlık İnciraltı bahçelerarası bölgesinde sağlık planlamasının yapılmasıdır. Tıp fakültelerinin hastanelerin, termal otellerin yapılmasını sağlayacak planlamanın İzmir'i sağlık sektöründe Türkiye'nin en iyi sağlık merkezlerinden birisi haline getirecektir."

Aziz Kocaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yı İzmir'e yapacakları ve yapmak istedikleri projeler için kente özel olarak davet ettiğini de söyledi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da "İzmir'in ve ülkemizin tanıtılması için önemli bir fırsat olarak gördüğümüz bu organizasyonu, yerli ve yabancı katılımcılarla birlikte yararlı olmasını diliyoruz. Bu anlamda katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

BAKAN AVCI, "ESKİ RİTMİNE KAVUŞUP GEÇECEKTİR"

Açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da, 5 ülke ile başlanan fuar yolculuğunu, 2015 yılı itibariyle bini aşkın katılımcı ve 60 ülkenin ağırlanması başarısına çıkardıklarını anlattı. Dünya genelinde yaşanan gelişmelerin, Türk turizminde 2016 yılında olumsuz etkiler oluşturduğu da vurgulayan Nabi Avcı, "Ülkemizde bu durumdan şüphesiz etkilenmiştir. Ancak tarihi, kültürel birikimimizi, eşsiz doğal zenginliklerimiz, en önemlisi krizleri aşma konusunda her zaman çok başarılı olan sektörümüz sayesinde, ülkemizin önümüzdeki yıllarda eski ritmini yeniden yakalayacağını hatta onu da aşacağına inancımız tamdır. Travel Turkey İzmir Fuarı'nı turizmdeki sıkıntıların giderilmesi yönünde fikirlerin ortaya çıkacağı, aynı zamanda turizm eğilimlerinin masaya yatırılacağı bir organizasyon olarak görüyoruz. Ülkemizde erken rezervasyon kampanyasının da bu fuarda 2017 lansmanın yapılmasını çok anlamlı buluyoruz. Fuarımızın İzmir ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

ERKEN REZERVASYON KAMPANYA BAŞLATILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde gerçekleşen Erken Rezervasyon Kampanyası'nın 2017 lansmanının da yapıldığı fuara, 36 ülke ile 60 ilden toplam bin 179 katılımcı bulunacak. Türkiye ile birlikte fuarın konuk ülkeleri, ABD, Afganistan, Arjantin, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Filistin, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İspanya, İsrail, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Namibya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Rusya, S. Arabistan, Sırbistan, Sri Lanka, Sudan, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan ve Zimbabve oldu. Geçen yıl fuarda 31 ülkeden bin 8 katılımcı yer almıştı.

ÖZEL SAĞLIK TURİZMİ DE FUARDA OLACAK

Alternatif turizm dalı olarak ön plana çıkan sağlık turizminin desteklenmesi için ilk kez oluşturulan 'Özel Sağlık Turizmi Bölümü'de fuarda yer alacak. Türkiye'nin sağlık imkanlarının tanıtılacağı alanda yabancı ülke temsilcileriyle, Türk sağlık temsilcileri, ikili görüşmeler yapacak. Sağlık turizmi özel bölümünde de, özel, vakıf ve üniversite hastaneleri, sağlık turizmi seyahat acentaları, göz hastaneleri, diş sağlığı, estetik merkezleri, saç ekim klinik ve merkezleri, tüp bebek hastaneleri, termal oteller, zayıflama ile diyet klinikleri firmaları yer alacak. 4 gün profesyonel ziyaretçiye açık olacak fuarın giriş ücretleri, hafta içi A holü 5 TL, B holü 15 TL oldu. İki holü ziyareti ise hafta içi 15 TL, hafta sonu 5 TL olacak.

AKABE, TANITILIYOR

Fuarın uluslararası destinasyon partneri olan Ürdün'ün Akabe şehri de, turizm ürünlerini ile doğal güzelliklerini tanıtma fırsatını elde etti. Bir dalış cenneti olarak nitelendirilen Akabe'nin, Bedevi göçebe kültürüne sahip UNESCO koruması altında, maceraperestlerin uğrak yerlerinden Wadi Rum'a (Yüksek Vadi) ve Petra Antik Kenti'ne ev sahipliği yapan bir kent olduğu ifade edildi. Partner il olan Mersin'i de tanıtım etkinlikleri fuarda yer alacak.

ÜNLÜ ŞEFLER GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ'NDE BULUŞACAK

Turizm Fuarı'yla eş zamanlı olarak 2'nci Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de düzenleniyor. D Holü'nde düzenlenen kongre, dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirdi. Alternatif bir turizm dalı olma yolunda ilerleyen gastronomi için atılabilecek adımlar, kongre boyunca uzmanlarca değerlendirilecek. Sektörün önemli temsilcileri ile ulusal ve uluslararası konuşmacıların yer alacağı panellerde, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisi ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına olan etkisi tartışılacak. Kongre ve panellere, Mehmet Yaşin, Sahrap Soysal, Prof. Dr. Artun Ünsal, Sırma Güven, Namık Kemal Döneleken, Pedro Berruecos, Hande Arslanalp, Ömer Kartın, Ferzan Kırhan, Can Ortabaş, Ebru Koralı, Nedim Atilla, Prof. Alp Salman, Ahmet Güzelyağdöken, Salim Kadıbeşegil, Gökçen Adar, Agnes Caso, Doç. Dr. Levent Köstem, Metin Suerkan, Dag Harman, Ahmet Örs, Ebru Erke, Nejat Yentürk gibi gastronomi yazarları, uzmanları konuk olacak. Kongre süresince İzmir Aşçılar Derneği ile Tolga Kamiloğlu, Rudolf Van Nunen ve Semen Öner gibi ünlü şefler workshoplar esnasında özel şov ve sunumlar yapacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Konuşmalardan görüntü.

Açılıştan görüntü.

Konuşmalardan görüntü.

Standların gezilmesinden görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR

================================================

Hatay'da toplu taşıma tartışıldı

HATAY Büyükşehir Belediyesi 'Toplu Taşımada Dönüşüm ve Elektronik Ücret Toplama Sistemi' konulu toplantı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Muhammed İkbal Polat ve Toplu Taşıma Şube Müdürü Süleyman Barış Süner'in başkanlığındaki toplantı HATSU İskenderun konferans salonunda yapıldı. Toplantıya, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Sait Günal, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, kooperatif başkanları ve şoförler katıldı.

Toplu taşımada Hatay'ın mevcut durumu ve tasarlanan projeler hakkında sunum yapan Şube Müdürü Süleyman Barış Süner "Halkımızdan gelen yoğun talep üzerine toplu ulaşımda rahat, konforlu, güvenli ve engelli erişimli ulaşım hizmeti verebilmek, kent içi ulaşımda yolcu yeni otobüslere geçilmesi için çalışıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Toplantıya katılan şoförler odası başkanı ve kooperatif baskanları

HBB Ulaşım Daire Başkanı Muhammed İkbal Polat'ın konuşması

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın konuşması

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

===========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement