Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

KAYSERİ VALİSİ: GÖZALTILAR ARTABİLİRKAYSERİ Valisi Süleyman Kamçı, 3 gün önce kentte meydana gelen bombalı araç saldırısıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü 15 kişinin gözaltına alındığını;

19.12.2016 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ VALİSİ: GÖZALTILAR ARTABİLİR

KAYSERİ Valisi Süleyman Kamçı, 3 gün önce kentte meydana gelen bombalı araç saldırısıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü 15 kişinin gözaltına alındığını; sosyal medyada patlamaya ilişkin yayın yapanların vatan haini olarak nitelendirilerek, haklarında soruşturma yapılacağını söyledi.

17 Aralık'ta meydana gelen terör saldırısının ardından hastanede tedavi gören yaralı askerlerin yakınları için Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde bir otelin kapatıldığını, halkın da yaralıların ailelerine her türlü desteği verdiğini söyleyen Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, şöyle dedi:

"14 şehidimiz, şu an hastanelerimizde tedavi gören 40 yaralımız var. Toplam 55 yaralımız vardı, bunlardan 15'i taburcu oldu. Yaralılardan 3'ünün durumu ağır. Yaralılarımızın kentimize gelen yakınlarıyla alakalı da bütün önlemler alındı. Bu anlamda ben Kayserililere teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz bir oteli kapatmıştı ama, vatandaşlardan, 'Her şeyleriyle hizmetlerindeyiz' diye ilanlar, müracaatlar geldi. Vatandaşlarımız yemeklerini veriyor, ilgileniliyor. Herhangi bir problemimiz söz konusu değil. Yaralılarımızın da tedavileri sürüyor."

OLAYLA İLGİLİ GÖZALTILAR ARTABİLİR

Patlama ardından polisin gözaltına aldığı 15 kişi sayısının artabileceğini veya azalabileceğini dile getiren Vali Kamçı, şöyle konuştu:

"Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 15 kişi gözaltında şu anda. Onlarla ilgili çalışmalar sürüyor. Teröristin kimliği belli. Otobüs şoförü de, başkaları da gözaltına alınabilir. Gözaltına alınmalar normaldir. Gözaltına alınan herkes suçludur diye bir şey yok. Bu işi yapan 15 kişi değildir herhalde, 2-3 kişidir herhalde. O nedenle gözaltına alınmalar da devam edebilir. Daha başkaları da çıkabilir. Gözaltına alınanlardan olayla hiç alakası olmayanlar da olabilir. Buna benim bir şey demem mümkün değil. Buna adli makamlar karar verecektir. Sosyal medyadan patlamayla ilgili canlı yayın yapanlarla alakalı da gerekli işlemler yapılıyor. Hiç kimse böyle bir hainliği övemez arkadaşlar. Vatan hainliğini öven, takdir eden, onu iyi şekilde göstermeye çalışan da vatan hainlerinden birisidir demektir. Bununla ilgili de gerekli işlemler yapılır. Hiç kimseye müsamaha etmemiz mümkün değildir. Bu vatanımızın birliği, bütünlüğü için gerekli neyse o yapılacaktır."

"KAYSERİ ŞEHİTLER ŞEHRİDİR"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altıntug da Atatürk'ün kente gelişinin 97'nci yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada, Kayseri'de bombalı saldırıda yaşamını yitiren 14 şehide Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diledi. Altıntuğ konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kayseri; aynı zamanda Kahramanlar şehridir.Kayseri aynı zamanda şehitler şehridir. 1'inci Dünya Savaşı sırasında ordumuzun en gözde birliklerinden 'Kasap alayı' olarak da bilinen 44 Alayın mekanı olan Zincidere'de bu günkü ordumuzun en gözde askerleri bulunmaktadır. Zincidere'deki 1'inci Komando Tugayı'nın kahramanları, tıpkı ataları gibi vatan savunmasında önemli görevleri üstlenmektedir. Bu topraklarda eğitim alan askerlerimiz, dün Kasap Alayı olarak 1'inci Dünya Savaşı'nda zaferler elde ederken, bu gün de komando olarak Kıbrıs Barış Harekatı'nda ve terörle mücadele de zaferlerle gurur kaynağımız olmaya devam etmektedir. Dün nasıl batılı güçleri yenmişse bu gün de onların uzantıları olan hain örgütleri yok etmek için kararlılıkla sürdermektedir. 2 gün önce bu vatanın bölünmez bütünlüğünü hedef alan hain terör saldırısında 14 şehit vermiştir. 14 vatan evladı bu milletin bağrındadır. Biradan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz Türk Milleti için can veren tüm şehitlerimize seslenmek isterim ki; bizlere can vererek, kan dökerek verdiğiniz bu vatanın bekçileri yine kanımız ve canımızdır. Yurttan kovmak için kanınızla suladığınız bu topraklar bizim için azizdir.Buradan sizlere söz veriyoruz. Aziz vatanımızda bir tek hain, bir tek terörist kalmayınca kadar yorulmadan, yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz."

BOMBANIN TÜRÜ ANKARA'DA BELİRLENECEK

Kayseri'de 14 askerin şehit olduğu 56'sının yaralandığı olayda, Şanlıurfa'dan çalınan ikiz plakalı hafif ticari araçta PKK'lı teröristin patlattığı bombanın türü ve nasıl yapıldığı, içeriği konusunda, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesinin olay yerinden aldığı örnekler ve deliller, Ankara'daki Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarına gönderildi. Buradan çıkacak sonuç, olayın aydınlatılması için soruşturmayı yürüten Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'nın açıklaması

-Büyükşehir Beledeyesi Başkanvekili Serdar Altıntuğ'un açıklaması

Haber: Oktay ENSARİ-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ, DHA)

DV 2 DOSYA, 5 dakika 31 saniye/177 MB

=========================================================

2)ETHEM SARISÜLÜK DAVASINDA SANIK POLİSE: 10 BİN 100 LİRA PARA CEZASI

ANKARA'da, 1 Haziran 2013 tarihinde Kızılay Meydanı'ndaki Gezi eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün öldürülmesiyle ilgili davada, Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar çıktı. Mahkeme heyeti sanık polis Ahmet Şahbaz'ı 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Bu cezayı da 10 bin 100 lira adli para cezasına çevirdi.

Ethem Sarısülük, 1 Haziran 2013 tarihinde Gezi eylemlerine destek amacıyla Kızılay Meydanı'nda yapılan protesto sırasında başına isabet eden kurşunla öldü. Sarısülük'ü vurduğu suçlamasıyla tutuklanan ve Ankara 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'olası kastla adam öldürme' suçundan yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz, 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası aldı.

YARGITAY BOZDU, SANIK TAHLİYE OLDU

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, kararı usulden bozarak, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Ardından davanın güvenlik gerekçesiyle Aksaray'da görülmesine karar verildi, tutuklu olan polis memuru Şahbaz da tahliye oldu.

Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı ve kardeşleri Cem Sarısülük, İkrar Salısülük, tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan sanık polis memuru Ahmet Şahbaz da duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Mahkeme Başkanı İlker Aktaş, 31 CD, Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük'ün talebi üzerine hazırlanan bilirkişi raporu ile TÜBİTAK ve TRT'den gelen raporların incelendiğini belirtti.

Heyet, sanık Ahmet Şahbaz'ın, 'Taksirle ölüme neden olma' suçunu işlediği sabit görüldüğü, suçun işleniş biçimi, sanığın taksire dayalı kusurun derecesi, meydana gelen zararın ağırlığı göz önüne alınarak 2 yıl hapis cezası verdi. Ceza, ilk önce Türk Ceza Kanunu'nun 27/1 maddesi (Sınırın aşılması) uyarınca 1/6 oranında indirim yapılarak ceza 1 yıl 8 aya, iyi hal indirimiyle birlikte 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti hapis cezasını 10 bin 100 lira adli para cezasına çevirdi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Adliye çıkışından görüntü

-Avukat Murat Yılmaz ın açıklaması

Hasan DÖNMEZ-Hasan BÖLÜKBAŞ-AKSARAY-DHA)

=============================================================

3)ORGENERAL AKAR, KAHRAMANMARAŞ'TA PATRİOT BATARYASINI İNCELEDİ

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kahramanmaraş'ta konuşlu İtalyan Patriot Hava Savunma bataryasında incelemelerde bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte dün Kayseri'de terör saldırısında şehit olan askerleri uğurladıktan sonra akşam saatlerinde Kahramanmaraş'a geldi. Orgeneral Akar, kentte ilk olarak 2'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na geldi ve burada denetlemelerde bulundu. Denetlemeler sırasında Albay Uğur Bülent Acarbay'dan bilgi alan Orgeneral Akar, daha sonra tugay bahçesine fidan dikti.

Orgeneral Akar, son olarak Suriye'den gelecek olası tehditlere karşı kentte konuşlu bulunan İtalyan Patriot Hava Savunma Bataryasını ziyaret etti. Akar, burada da incelemelerde bulunup, İtalyan birliğinden bataryanın çalışma sistemine ilişkin bilgiler aldıktan sonra kentten ayrıldı.

KAHRAMANMARAŞ,

======================================================

4)2 BİN GÜVERCİN İHALEYLE SATIŞA ÇIKARILDI

VEZNEDARIN ZİMMETİNE GEÇİRDİĞİ 2 MİLYONLA ALDIĞI GÜVERCİNLER SATIŞTA

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde çalıştığı bankadan zimmetine 2 milyon lira geçirdiği belirlenince kaçan ve 40 gün sonra teslim olan veznedar N.A.'nın banka tarafından haczedilen 2 bin 100 güvercini bugün ihaleyle satışa çıkarıldı. Torbalı'da yediemin olarak kuşların teslim edildiği çiftlikte gerçekleştirilen ilk ihaleye gelen N.A.'nın babası Veli A. İhale usulü satışın yanlış olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Bornova'daki bir bankada 8 yıldır veznedarlık yapan bir çocuk babası N.A., iddiaya göre 2 milyon lirayı zimmetine geçirdi. Olayın ortaya çıkmasının ardından banka yetkilileri tarafından hakkında soruşturma açıldığını öğrenen N.A. ortadan kayboldu. Polisin yakalanması için çalışma başlattığı Muğla ve Aydın'a gittiğini tespit ettiği N.A., geçen 2 Aralık'ta İzmir'de Yeşilyurt Polis Merkezi'ne giderek teslim olmuş, ifadesinde, "Güvercin hastasıyım. Zimmetime geçirdiğim paralarla güvercin aldım. Bu güvercinler çok pahalı. Paraları, ATM hesabına kesip, sonrasında tanıtma işlemini yapmadım. Zimmetime geçirdiğim parayı bankaya ödemek istedim ama toparlayamadım" diye ifade vermiş, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Torbalılı olan ve Çaybaşı Mahallesi'nde yaşayan bankacıdan zimmetine geçirdiği paraları alamayan banka, çare olarak çeşitli türlerdeki toplam 2 bin güvercini haczettirdi. Bankacının, zimmetine geçirdiği paralarla aldığı güvercinlere el koyan Torbalı İcra Dairesi, bu kuşlar için ihale düzenleyeceğini duyurdu.

İhale bugün saat 09.00'da kuşların yediemin olarak teslim edildiği Kuşçu Osman'ın Çiftliği'nde başladı. Cinslerine göre ayrılan kuşlar için ihaleler açılarak duyuruldu. Piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olan kuşların çoğunluğu yurtdışından getirilen türlerden oluşuyor.

İhalenin gerçekleştirildiği çiftliğe gelen N.A.'nın babası Veli A. ve N.A.'nın avukatı Hüseyin Ali Üstündağ, yapılan satış yönteminin kanuna uygun ancak satılan hayvanın cinsine uygun olmadığını ileri sürerek tepki gösterdi. Üstündağ, "Yapılan ihale usulüne uygun. Ancak biz daha önce alacaklıyla görüştük. Bu kuşlar toplu halde satılamaz. Gerçek değerinde satılamadığı gibi ihaleler katılan olmadığından iptal edildikçe süre de uzuyor. Daha önce haciz edilen hayvanlar ihale usulüyle satıldı. Ancak bu sayıda süs kuşu daha önce satılmadı. Bu yöntem bu kuşların satışı için uygun değil" dedi.

Baba Veli A. ise oğlunun 14 yıldır güvercin beslediğini ve ürettiğini belirterek, "Bu kuşların çoğunu taksitle aldı. Ürettik ve sattık. Satışlarda iyi de rakamlar elde edildi. Bu kuşları bize bıraksalarda biz satarak bankanın zararını karşılardık. Ama onlar bize yediemin olarak teslim etmek istediler. Kabul etmedik. Kuşları çuvallara doldurup buraya getirdiler. Bu kuşlar birbirine hastalık geçirebilen kuşlar. Bu şekilde yapılması hiç uygun değil" dedi.

Kuşların yediemin olarak teslim edildiği Osman Beklen ise kuşların tek tek satılamayacağını belirterek, "Burada mezat değil ihale yapılıyor. Katılanların çoğu satışın mezat usulüyle yapılacağını düşünerek gelmiş. Ancak bu kuşlar cinsine göre ayrıldı ve 20'li 30'lu gruplar halinde satılacak. Burada en pahalı olan tür 'Balon güvercin'. Bu kuşların tanesi 750 liraya alıcı buluyor. Özelliği diğer türlere göre boyunun daha büyük olması. Ayrıca bu kuşlar gırtlaklarını şişirdikleri için bu adı almışlar. Paçalarındaki tüylerin uzunluğu da kuşları diğerlerinden ayırıyor. Bu kuşlar kendileri üremedikleri için yumurtaları daha ucuz güvercinlerin altına konularak üretiliyorlar. Ayrıca 300 ila 400 lira değerinde de kuşlar var" dedi. Güvercin satın almak için çiftliğe gelenler de satışın ihale usulüyle yapılmasına tepki gösterdi. Kuş satışının genellikle mezat usulüyle yapılacağını kuşların bu şekilde değerini bulamayacağını söyleyenler, uygun şartlarda bakım yapılmadığını da ileri sürdü. Grup grup ayrılan kuşlar için açılarak duyurulan ihaleler, katılım olmadığı takdirde 09 Ocak 2017 tarihine erteleniyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

Kuşların görüntüsü

Osman Beklen ile röportaj

Balon güvercinin görüntüsü

Baba Veli A. ile röportaj

Avukat Hüseyin Ali Üstündağ ile röportaj

Genel ve detay görüntüler

Güvercinlerden ARŞİV görüntü

Haber: Timur TARLIĞ - Gökhan YALKALK Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

======================================================

5)EDİRNE'DE TUNCA NEHRİ BUZ TUTTU

EDİRNE'de hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceye kadar düşünce, Tunca Nehri'nin yüzeyi kısmen buz tuttu.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisindeki Edirne'de gece yarısından sonra hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceye kadar düştü. Soğuk hava nedeniyle 9 metreküp/saniye debisi olan Tunca nehrinin kıyı kesimlerindeki yüzeyi buz tuttu. Nehre balık tutmak için geldiğini ifade eden 62 yaşındaki Hasan Yılmaz, "Sabah erken saatlerde balık tutmak için nehre geldim. Soğuk havadan dolayı nehrin buz tuttuğunu gördüm. Uzun süredir nehirde böyle buz tutma olmamıştı" dedi.

Erdinç Aslan ise soğuk hava nedeniyle nehrin buz tutmasına şaşırdığını belirterek, "Geçerken nehrin buz tuttuğunu gördüm. Genelde böyle buz tutmazdı. Hava sıcaklığı sıfırın altına düşmüş bende bakmak için nehir kenarına geldim" dedi.

Meteoroloji verilerine göre, gece yarısından itibaren sıfırın altında 7 dereceye düşen hava sıcaklığı gündüz saatlerinde ise 5 dereceye kadar yükselecek.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Tunca Nehri'nden detaylar

-Buz tutan kısımlar

-Buz detay

-Nehir yüzeyi

-Balık tutan Hasan Yılmaz

-Yılmaz ile röp.

-Erdinç Aslan ile röp.

-Nehir kenarındaki kayık

-Buz tutan kıyılar

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

====================================================

6)KAYSERİ'DE ATATÜRK KOŞUSUNU SÜLEYMAN BEKMEZCİ KAZANDI

ATATÜRK'ün Milli mücadele sırasında Heyet-i Temsiliye reisi sıfatıyla kayseri'ye gelişinin 97.yıldönümü nedeniyle düzenlenen Atatürk koşusunu Erciyes Üniversitesinden Süleyman Bekmezci kazandı

Atatürk'ün Kayseri'ye gelişi nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Sivas Caddesinde başlayan ve törenlerin yapıldığı Cumhuriyet alanında biten 5 kilometrelik koşuyu birinci olarak bitiren Süleyman Bekmezci, Vali Süleyman Kamçı ve protokol mensuplarına " Ulu önder Atatürk, şehrimizdedir" diye bağırdı. Vali Kamçı ve protokol mensupları ilk üç dereceyi paylaşan atletlere çeşitli armağanlar verdi. Atatürk koşusunda Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi sporcusu da olan atletlerden Süleyman Bekmezci birinci, Muzaffer Bayram ve Turgay Bayram kardeşler ise ikinciliği ve üçüncülüğü paylaştı. Etkinler çerçevesinde,ulu önder Atatürk'ün Kayseri'ye heyet-i Temsiliye Reisi olarak geldiğinde kaldığı Cumhuriyet mahallesindeki Atatürk Evini ziyaret ettiler.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'nın, dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini vermesi

-Sporcuların asker selamı

-Atatürk'ün Kayseri'ye gelişi töreninden görüntü

-102 yaşındaki Mehmet Özdemir'in Atatürk anıtına Türk bayrağıyla gelişi ve dua etmesi

-Liselilerin şiir okuması

-Genel detaylar

Haber: Oktay ENSARİ-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ, DHA)

2 dakika 42 saniye/86,7 MB

======================================================

7)BERGAMA'DAKİ 4 SURİYELİ HALEP İÇİN DUA İSTEDİ

İZMİR'in Bergama ilçesinde yaşayan Suriyeli baba, iki oğlu ve yeğeniyle birlikte terörü protesto etti. Türk ve Suriye bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na çıkan Suriyeliler, Halep'teki Müslümanlar için dua istedi.

Bergama ilçesinde yaşayan 4 Suriyeli, Cumhuriyet Meydanı'nda biraraya gelerek Halep'te yaşanan katliamı protesto etti. Suriyeli baba Zakarya Hijazy (54), oğulları Ahmad Muhee Aldın Hijazy (26) ve Abdualrazak Hijazy (24) ile yeğeni Omar Zanabily (30), Türkiye ve Suriye bayrakları, 'Halep yanıyor' yazılı döviz ile meydana çıkarak terörü protesto etti. Dört yıldır Bergama'da yaşadıklarını söyleyen Ahmad Muhee Aldın Hijazy "Evliyim ve çocuğum var. Babam yaşlı ve hasta ama Bergama'da halı yıkamada çalışıyor. Halamın oğlu burada, annesi hala Suriye'de, babası bomba patlaması sonucu hayatını kaybetti. Annesi ve kardeşi için burada çalışmak zorunda. Bugün burada Halep'te yaşayan akrabalarımız ve tüm Müslümanlar için para, yiyecek ya da başka bir yardım istemiyoruz. Bizler dünyada yaşayan tüm Müslümanlardan, Suriye ve Halep'te çok zor şartlar altında yaşayan Müslümanlar için dua istiyoruz. Oradaki katliamın biran önce son bulmasını istiyoruz" dedi.

Protesto gösterisine katılan Abdualrazak Hijazy ise Suriye'de 3 yıl savaştığını ve sırtından vurulduğunu hatırlatarak "Kimse bize orada yardım etmedi. Evliyim ve 2 çocuğum var. Onlar için buraya geldim. Suriye eski bir Osmanlı toprağı. 6 yıl önce Suriye'nin yüzde 80'i bizim, yüzde 20'si Esad'ındı. Bir sorun yoktu. Ama şimdi her yeri Esad aldı. Türkiye Cumhuriyeti devletine yalvarıyorum, yardım etsin oradaki Müslümanlara. Suriye'de yaşlı, insan çoluk çocuk kimse kalmadı, hepsini öldürüyorlar. Biz Müslüman değil miyiz? Dünyadaki diğer Müslümanlara sesleniyorum; Neredesiniz? Bizi bitirmeye çalışıyorlar ama biz bitmeyeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Bergama Cumhuriyet Meydanı'ndan detay görüntü,

Ahmad Muhee Aldın Hijazy ile röp,

Abdualrazak Hijazy ile röp.

Haber - Kamera: Oben ULU/ BERGAMA (İzmir),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.


Advertisement