Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

51)DİYARBAKIR'DA NEVRUZ ALANINA BIÇAKLA GİRMEK İSTEYEN 1 KİŞİ VURULDUDİYARBAKIR'da merkez Bağlar İlçesi'nde bugün DBP, DTK ve HDP'nin organizasyonu ile nevruz kutlamasının yapıldığı alana sabah elinde bıçakla girmek isteyen ve sırt çantasını aratmayıp kaçmaya başlayan bir genç, polisin...

21.03.2017 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA YURT BÜLTENİ-5

1)DİYARBAKIR'DA NEVRUZ ALANINA BIÇAKLA GİRMEK İSTEYEN 1 KİŞİ VURULDU

DİYARBAKIR'da merkez Bağlar İlçesi'nde bugün DBP, DTK ve HDP'nin organizasyonu ile nevruz kutlamasının yapıldığı alana sabah elinde bıçakla girmek isteyen ve sırt çantasını aratmayıp kaçmaya başlayan bir genç, polisin açtığı ateşle öldü.

Diyarbakır'da nevruz kutlamasına katılanlar sabahın erken saatlerinden itibaren Bağlar İlçesi'ndeki Nevruz Parkı'na gelmeye başladı. Yaklaşık 5 bin polisin güvenlik önlemi aldığı ve çevresi bir gün önceden bariyerlerle çevrilen alana sabah saatlerinde kontrol noktalarından birinden girmek isteyen ve elinde bıçak olduğu belirtilen kimliği belirsiz bir kişi, polisle tartıştı. Sırt çantasını aratmak istemeyen kişi polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçmaya başlayınca polis ateş etti. Ağır yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırılan şüphelinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Geçen yıllarda halkın belediye otobüsleriyle ücretsiz taşındığı nevruz alanına bu yıl herkes kendi imkanlarıyla geldi. Polis, nevruz alanına girenlerin yanlarında yasa dışı hiç bir pankart ve afiş, bayrak sokmasına izin vermezken, alandaki platform ve direklere de hiç bir yasa dışı pankart ve bayrağın asılmasına izin vermedi. Diyarbakır nevruz kutlaması için polis 2 gündür 124 bin metrekarelik alanın içerisinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, dalgıç polislerin de Nevruz Parkı çevresindeki kanalizasyonda patlayıcı araması yaptığı öğrenildi.

Alana 5 farklı noktada girenlerin alana sadece üzerinde referandum için hazırlanan farklı renklerde olan ve üzerinde Kürtçe Na (Hayır) yazan flama taşımalarına izin verildi.

Felat BOZARSLAN- Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR- Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

===================================================

GAZETECİ TAYFUN TALİPOĞLU, İZMİR'DE KALP KRİZİNDEN HAYATINI KAYBETTİ (EK)

2)CENAZE TÖRENİ ÇARŞAMBA ANKARA'DA OLACAK

İzmir'deki evinde fenalaşıp kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden gazeteci Tayfun Talipoğlu'nun cenazesi, otopsinin ardından oğlu Candaş Talipoğlu tarafından teslim alındı. Cenaze alındığı sırada, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in de aralarnda bulunduğu CHP'li bazı yöneticiler de İzmir Adli Tıp Kurumu'na geldi. Tayfun Talipoğlu için ilk cenaze töreninin yarın (çarşamba) sabah saatlerinde Ankara'da, Oran'daki cem evinde olacağı, ardından da öğlende Kocatepe Cami'nde kılınacak namazdan sonra son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Cenazenin alınmasından görüntü.

Yakınlarının görüntüsü.

Haber-Kamera: İZMİR

===================================================

3)KILIÇDAROĞLU'NDAN ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'nin El-Bab bölgesinde geçen 20 Ocak'ta DEAŞ'ın bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan uzman onbaşı 24 yaşındaki Ramazan Taşkın'ın Samsun'daki baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Geceyi Ordu'da geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün çeşitli ziyaret ve toplantı programlarına katılmak üzere karayoluyla Samsun'a geldi. Kılıçdaroğlu Çarşamba İlçesi'nde Samsun-Ordu karayolu Kavakdibi mevkiinde partililer tarafından karşılandı. Ardından Suriye'nin El-Bab bölgesinde geçen 20 Ocak'ta DEAŞ'ın bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan uzman onbaşı Ramazan Taşkın'ın baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti. Şehit babası Fazlı Taşkın ziyaret sonrasında Kılıçdaroğlu'nu aracına kadar uğurladı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Kılıçdaroğlu nun şehit ailesini ziyaretinden görüntü

Yaprak KOÇER- Hakan AKGÜN/ÇARŞAMBA (Samsun),

=====================================================

4)KILIÇDAROĞLU'NUN AFİŞİNE ÇİRKİN SALDIRI

SAMSUN'un Çardşamba İlçesi'nde bir üst geçide CHP İl Başkanlığı tarafından asılan 'Sayın Genel Başkanım Hoşgeldiniz' yazılı bez afişte Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafındaki yüzü kimliği belirsiz kişilerce kesildi. Tahrip edilen afiş, partililer tarafından indirildi.

Bugün Ordu'dan karayolu ile Samsun'a gelerek bir dizi programlara katılacak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için İl Başkanlığı tarafından bir afiş hazırlandı. Çarşamba İlçesi'ndeki bir üst geçide asılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu'nun da fotoğrafının yer aldığı 'Sayın Genel Başkanım Hoşgeldiniz' yazılı afiş, kimliği belirsiz kişilerce kesildi. Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafındaki yüzü kesilen afiş, partililer tarafından kaldırıldı. CHP Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Bilici, şöyle dedi:

"Genel başkanımızın demokrasi içerisinde sürdürdüğü referandum sürecinde evet-hayır çalışmalarında siyasetin öfke ve ayrışmaya dönüştüğü, insanlara ikilem yaşatarak saldırganlaştırdığı bu tabloyla ortaya koyulmuştur. Referandum sürecinin rejim değişikliği ile insanların ne hale gelebileceği şimdiden net görülmektedir. Bu da demektir ki referandum sürecinde dahi fikrini savunmaya tahammül edemeyen korkak ve hainler, bugün genel başkanımızın afişinde bulunan fotoğrafında baş kesiyorsalar, yarın şahsına veya milletimize nasıl bir tavır sergileyecekleri veya girişimde bulunacakları bu şekilde net görülmektedir. En başta lider siyasetçilerden başlayarak herkes üstüne düşen görevi demokrasi ve özgürlükler çerçevesinde, kanunlara uyarak yerine getirmelidir. Çarşamba Kaymakamı, Çarşamba İlçe Emniyeti'ni ve Çarşamba Adliyesi'ni bu hain saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri bularak gereken cezayı vermesini bekliyoruz. 15 Temmuz ihaneti ve saldırısından sonra, böylesi saldırının gelecek için yaşanan korku ve endişenin resmi budur." Polis, soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü :

---------------------

Pankarttan detay

Pankartın indirilmesi

Detaylar

Haber-Kamera Nevzat AKKAYA/ÇARŞAMBA(Samsun),

==============================================================

5)LİCE, KULP VE HANİ KIRSALINDAKİ OPERASYON TAMAMLANDI

DİYARBAKIR'ın Kulp, Lice ve Hani ilçeleri ile Bingöl sınırı arasındaki kırsal alanda kış üslenmesine giren, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 16 tabur asker, 742 polis özel harekat timi ile 558 güvenlik korucusu olmak üzere toplam 7 bin güvenlik görevlisinin katıldığı operasyon sona erdi. 1'i sağ, 27'si ölü olmak üzere 28 terörist etkisiz hale getirilirken, 57 sığınak ve 11 barınak ile 18 terörist mevzisinin kullanılmaz hale getirildiği operasyonda, füze bataryaları, ağır silahlar, patlayıcı ve mühimmat, bol miktarda yaşam ve gıda maddesi ele geçirildiği ele geçirildi.Kulp, Lice ve Hani ilçeleri ile Bingöl sınırı arasındaki kırsal alanda kış üslenmesine giren, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 5 Mart tarihinde başlayan ve 16 komando taburu, 742 polis özel harekat timi ile 558 güvenlik korucusu olmak üzere toplam 7 bin güvenlik görevlisinin katıldığı operasyon sona erdi. Diyarbakır Valiliği, operasyon bilançosu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 1'i sağ, 27'si ölü olmak üzere 28 terörist etkisiz hale getirilirken, 57 sığınak ve 11 barınak ile 18 terörist mevzisinin kullanılmaz hale getirildiği operasyonda, füze bataryaları, ağır silahlar, patlayıcı ve mühimmat, bol miktarda yaşam ve gıda maddesi ile narko-terörizm çalışmaları kapsamında toplam 9 ton 458 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini duyurdu.

16 TABUR, 742 ÖZEL HAREKATÇI, 558 GÜVENLİK KORUCUSU KATILDI

5 Mart tarihinde başlayan operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kulp, Lice, Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il hududu arasında barınan ve kış üslenmesine giren, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, BTÖ ile yasadışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak maksadıyla, 16 Komando Taburu, 742 Polis Özel Harekat personeli ve 558 Güvenlik Korucusu olmak üzere toplam 7 bin güvenlik personelinin katılımıyla 05 Mart 2017 Pazar günü saat 05.00'dan itibaren başlayan Bayrak-41 Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu, 20 Mart 2017 Pazartesi gecesi başarıyla tamamlanmıştır" denildi.

TOPLAM 28 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Operasyonlar kapsamında 1'i sağ, 27'si ölü olmak üzere toplam 28 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, örgütün sığanaklarında füze, ağır silah, patlayıcı madde ve bol miktarda mühimmat ile yaşam ve gıda maddesi ele geçirildiğine yerverilerek, "İcra edilen operasyon kapsamında; 27'si ölü, 1'i sağ olmak üzere toplam 28 terörist silah ve teçhizatlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Söz konusu operasyonlarda, omuzdan atılan ısıya güdümlü portatif alçak irtifa hava savunma sistemi olduğu değerlendirilen 1 adet (tetik tertibatı ile termal bataryası mevcut otan) SA-18 Grouse füzesi, 5 adet M-16 Piyade Tüfeği 2 PKMS Bixi Makineli Tüfek, 15 adet Kaleşnikov Piyade Tüfeği, 1 adet Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği, 7 adet tabanca, 23 adet el bombası, 13 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet keskin nişancı dürbünü, 61 adet Muhtelif Şarjör, 16 adet kütüklük, 1.817 adet Muhtelif Fişek, 3 adet Yaesu marka sabit telsiz, 16 adet el telsizi, 33 adet şemsiye, 10 adet sırt çantası, 29 adet mat, 15 adet uyku tulumu, 21 çift mekap ayakkabı, 19 çift leşker kıyafeti, 3 adet kar kıyafeti, 3 adet çadır, 560 adet kalem pil, 2 adet jeneratör, 1 adet Diş tedavisinde kullanılan tıbbi cihaz, 3.550 kg muhtelif yiyecek maddesi ve çok sayıda yaşam malzemesi ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiş" ifadeleri yeraldı.

57 SIĞINAK, 11 BARINAK, 18 MEVZİ TAHRİP EDİLDİ

24 köy ve mezrada, 763 ev ile 28 yol kontrol noktasında 9 bin 79 araçta arama yapıldığı, 17 bin 279 kişinin de sorgulamasının yapıldığı anltalına valilik valilik açıklamasında şu görüşlere yerverildi:

"Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan adli arama kararına istinaden 24 köy ve mezralarında toplam 763 ev ve eklentilerinde icra edilen adli arama faaliyeti ile İl Emniyet Müdürlüğü personelince müşterek oluşturulan 28 yol kontrol noktasında (YKN) yapılan kontroller neticesinde; 9 bin 79 araç ve 17 bin 279 şahsın sorgulaması yapılmış. 32 şahıs hakkında adli işlem yapılarak 12'si tutuklanmış, 6'sı gözaltına alınmış ayrıca Yoklama Kaçağı oldukları tespit edilen 119 şahıs yakalanarak 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligatın yapılmasını müteakip serbest bırakılmış, bölücü terör örgütü mensuplarınca yağmalanmayı müteakip, bombalı araç yapımında kullanılacağı yönünde istihbari bilgi bulunan 9 araç ele geçirilmiş, bölücü terör örgütü mensuplarına ait 57 sığınak, 11 barınak ve 18 terörist mevzi tespit edilmeyi müteakip kullanılamaz hale getirilmiş, barınak ve sığınaklar içerisinde bulunan yaşam ve giyim malzemeleri Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince yerinde imha edilmiş, teröristlerce 1 ton 675 kilogram amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanılarak tuzaklanmış 23 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 70 adet el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan mutfak tüpü. 21 adet pil bloğu, 3 adet el yapımı patlayıcıyı ateşlemede kullanılan basma düzenek, 8 adet Alfa fire alıcı, 3 adet ateşleme anahtarı, 17 adet elektrikli fünye 2 bin 750 metre el yapımı patlayıcı kablosu tespit edilmeyi müteakip. Patlayıcı Madde imha Timi marifetiyle yerinde tahrip edilmiştir."

NARKO-TERÖRİZMLE MÜCADELE KAPSAMINDA 9 TON 458 KİLO UYUŞTURUCU

Operasyonda ayrıca narko-terörizm çalışmaları kapsamında, toplam 9 ton 458 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiği kaydedilen valilik açıklamasında, "Narko-terörizmle mücadele kapsamında; 6 ton 189 kilogram toz, 3 ton 268 kilogram kubar esrar olmak üzere toplam 9 ton 458 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiş olup ele geçirten uyuşturucu maddeler Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince muhafaza altına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teöröistle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara olumsuz hava ve iklim şartlarına rağmen, artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" şeklinde bilgiler yeraldı.

DİYARBAKIR/DHA

================================================

6) ŞİMDİ DE FETÖ BAHANESİYLE DOLANDIRMAK İSTİYORLAR

ANTALYA'da kendilerini savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcılarının yönlendirmesiyle 193 bin 700 Euro ile 26 bin lirasını kaptıran Durmuş Ali ve Vesile Dağ çiftini yağmalamaktan yargılanan Ahmet Ç. hakkında 15 yıla kadar hapis istendi. Çift, şimdi de "Paranız FETÖ'nün hesabına geçmiş" denilerek dolandırılmak istendiklerini söyledi.

Uzun yıllar yurtdışında çalıştıktan sonra Antalya'ya yerleşen Vesile ve Durmuş Ali Dağ çifti, bundan birkaç yıl önce bir yakınları tarafından dolandırıldı. Yaşlı çift, bir avukat tutup verdikleri hukuk mücadelesinin sonunda paralarını kurtardı. Durmuş Ali Dağ, içinde avukatına vereceği paranın da olduğu 193 bin 700 Euro ile 26 bin lirayı, Konyaaltı'daki bir bankanın kiralık kasasına koydu.

Geçen 23 Mayıs'ta çifti telefonla arayan bir kişi, kendisini savcı olarak tanıtıp banka hesaplarının terör örgütü PKK'nın eline geçtiğini söyledi. Bu örgüte operasyon düzenleneceği belirtilerek, çiftten bankadaki paralarını çekmesi istendi. Parayı bir polis memurunun gelip alacağı, operasyonda kullanıldıktan sonra paranın iade edileceği belirtildi.

Kiralık kasasındaki 193 bin 700 Euro ile 26 bin lirayı çekip sokağa çıkan Durmuş Ali Dağ'ın yanına gelen kişi, savcının gönderdiği polis memuru olduğunu belirtip para poşetinin kendisine teslim edilmesini istedi. Durmuş Ali Dağ ise bu kişiden polis kimliğini göstermesini istedi. Şüpheli kimlik göstermeyince Durmuş Ali Dağ, parayı vermedi. Bunun üzerine şüpheli Dağ'ı döverek elindeki poşeti zorla alıp kaçtı.

DAHA SONRA ARAYIP ALAY ETTİLER

Evine dönen Durmuş Ali Dağ, eşi Vesile Dağ'a başından geçenleri anlattı. Olaydan sonra çifti tekrar arayan dolandırıcılar, 'Paranız da bozukmuş çıtır çıtır yiyoruz' diyerek alay ettiler. Olaydan sonra Durmuş Ali Dağ'ın şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. 4 gün sonra Durmuş Ali Dağ'ın elindeki para dolu poşeti zorla aldığı iddia edilen 25 yaşındaki Ahmet Ç. gözaltına alındı. Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan Ahmet Ç., suçlamaları kabul etmedi, beraatını istedi. Sanık avukatının süre talep etmesi üzerine duruşma ertelendi.

Duruşma çıkışı açıklama yapan Durmuş Ali Dağ, elinden parayı zorla alan ve darp eden kişinin Ahmet Ç. olduğunu söyledi. Elinden zorla alınan paranın içinde avukata verecekleri 400 bin liranın da olduğunu söyleyen Durmuş Ali Dağ, "Daha önce eşimin yeğeni dolandırmıştı. Bu parayı avukat tutup kurtarmıştık. Bunun karşılığında avukata 400 bin lira borcumuz vardı. Bu parayı da kiralık kasadaki paramızdan ödeyecektik. Bu para da gitti" dedi.

Tutuklu sanığın diğer örgüt üyeleri tarafından iyi koştuğu için kurtarılmak istendiğini iddia eden Vesile Dağ ise dolandırıcıların kendilerini aramaya devam ettiğini söyledi. Bu yüzden telefon açmaya korkar hale geldiklerini söyleyen Vesile Dağ, "En son geçen hafta aradılar. Hesaplarımızın FETÖ'nün eline geçtiğini, evimizde de arama yapacaklarını söylediler. Evimizdeki paralarla karşılaştıracaklarmış. Bu yüzden çok korkuyoruz. Kapıları kaç kez kilitli mi diye kontrol ediyoruz. Eşim dışarı çıktığında kaçırıp imza attırmalarından korkuyorum. Kurtulamıyoruz bu dolandırıcılardan. 45 yıllık emeğimi çaldılar. Bizi bir de borçlandırdılar. Biz bu paranın bir kısmını avukatımıza verecektik. O borcumu nasıl vereceğim" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

Durmuş Ali Dağ ile Vesile Dağ Adliye bahçesinde otururken

Durmuş Ali Dağ ile Vesile Dağ'ın konuşmaları

Çiftin adliyeden birlikte yürürken görüntüleri

152 MB/// 04.46"

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

================================================================

7)GAZİANTEP'TE, KIZILAY'IN KAN TOPLAMA BİRİMİNE HIRSIZLAR GİRDİ

GAZİANTEP'te, Kızılay'ın şehir merkezindeki kan toplama birimine camı kırarak giren hırsızlar, bir şey bulamayınca ortalığı dağıtarak kaçtı.

Kentin en işlek yerlerinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki Kızılay kan toplama birimi dün gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından soyulmak istendi. Birime, kepenklerini ve camı kırarak giren şüpheliler, alacak bir şey bulamayınca etrafı dağıttıktan sonra kaçtı. Birim çalışanlarının sabah saatlerinde olayı fark etmesiyle çağırılan polisler, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alarak birimde parmak izi çalışması yaptı. Kan bağışı toplayan birime geçen hafta da hırsızların girdiği ve içeride kamu spotlarının yayınlandığı televizyonu çaldıkları öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Olayın yaşandığı yer

Birim görevlilerinin polisle konuşması

Polislerin çalışması

Birimin içi

Hırsızların girdiği cam

Genel ve detay görüntüler

( Haber - Kamera: Eyyüp BURUN -GAZİANTEP -DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 46 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement