Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

1)DENİZLİ'DE CUMHURBAŞKANI ÖNLEMLERİCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış töreni yapacağı Denizli'de, başta konuşma yapacağı meydanda olmak üzere kentte sıkı güvenlik önlemleri alındı.

24.03.2017 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)DENİZLİ'DE CUMHURBAŞKANI ÖNLEMLERİ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış töreni yapacağı Denizli'de, başta konuşma yapacağı meydanda olmak üzere kentte sıkı güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alana gelmesine saatler kala keskin nişancılar, yüksek binalara yerleşirken; meydan ise bomba dedektörü köpeklerle arandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Denizli'de yapacağı toplu açılış töreni için saat 13.00'te helikopterle gelmesi bekleniyor. Denizli Büyükşehir Belediye binası önündeki 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda saat 14.00'te halka hitap edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelmesine saatler kala, meydanda sıkı güvenlik önlemleri alındı. Çevre illerden de çok sayıda polisin görev aldığı ve bariyerlerle çevrilen meydan, aramalar için boşaltıldı. Keskin nişancılar da meydanı gören yüksek binaların çatılarına yerleştirildi. Bomba dedektörü köpeklerle, meydana getirilen ve burada dağıtılacak olan gıda kolileri didik didik arandı. Meydana girmek isteyen vatandaşlar için 3 ayrı giriş noktası oluşturuldu. Vatandaşlar girişlerdeki 2 ayrı güvenlik ve kontrol noktasında üst aramaları yapıldıktan sonra alana alınmaya başlayacak. Kontrol noktalarına vatandaşların toplanmaya başladığı görüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------

Köpeklerin arama yapması

Belediye kolilerinde arama yapılması

Özel hareket polisinden çatıda görüntü

Arama noktalarından ve polislerden görüntü

Girişlerde vatandaşların beklemesi

(Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

================================================

ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ BAŞLADI (EK)

2)ŞİMŞEK: OHAL'İ KALICI ÇÖZÜM OLARAK GÖRMÜYORUZ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuştu. Dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılara ve terör olaylarına değinen Şimşek, başarısız darbe girişimi sonrasında ilan edilen olağanüstü hal ile ilgili, "Olağanüstü hali isteyerek getirmedik. Türkiye bütün terör örgütlerinin hedefine girdi. Yüzlerce kısmı terör eylemi ile karşı karşıya kaldık. Ondan dolayı olağanüstü hal geldi. Ama bunu kalıcı bir çözüm olarak görmüyoruz" dedi.

Türkiye hukuk devletinden uzaklaştığı eleştirilerine yanıt veren Şimşek, "Türkiye'nin başına bir sürü felaket geldi. Türkiye çok ciddi travmalar yaşadı. Olağanüstü hali isteyerek getirmedik. Türkiye bütün terör örgütlerinin hedefine girdi. Yüzlerce kısmı terör eylemi ile karşı karşıya kaldık. Ondan dolayı olağanüstü hal geldi. Ama bunu kalıcı bir çözüm olarak görmüyoruz. Dolayısıyla Türkiye hukuk devletinden uzaklaşıyor diye bir algı var ve bu doğru değil" ifadelerini kullandı.

"TRUMP BAŞKAN OLACAKSA DİYE SORULSA HERHALDE KİMSE İNANMAZDI"

Türkiye ve dünyanın karışık bir dönemden geçtiğini belirten Mehmet Şimşek, "Amerika'da Trump başkan olacaksa diye sorulsa herhalde kimse inanmazdı. Ama oldu. Türkiye'de darbe girişimi olacak dense herkes gülerdi. 'Mümkün değil' derdiniz. Liste uzun ama şu bir gerçek; dünya sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Küresel kriz sonrasında bir sürü artçı şok yaşandı" dedi. Bu yıl ilk defa küresel ekonomi toparlanmaya başladığını kaydeden Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen hafta Almanya'da G20 zirvesine katıldım. Nispeten daha olumlu bir perspektif var. Ama yine de 2016 zor bir yıldı. 2017'ye iyimser başlamak isteriz. Ne olacak bu Türkiye'nin hali diye sorarsanız, aslında Türkiye'nin ekonomisi sağlam. Küresel kriz herkesi etkiledi. Avrupa'daki borç krizi bizi de önemli bir ölçüde etkiledi. Çünkü Avrupa Birliği bizim önemli ticaret ortağımız. Arap baharı büyük umutlarla başlamıştı. Neredeyse buzul çağına girdik o bölgede. Büyük bir kaos, ciddi jeopolitik gerginlikler var Ortadoğu'da. Bu kaoslar Türkiye'yi aşağıya çekti. Bu jeopolitik gerginlikler ve yanı başımızda devlet niteliğini kaybeden ülkeler, teröre zemin hazırladı. Ülkemizi ciddi bir şekilde etkiledi. Bunların hepsi aslında dış şoklar. Rusya ile yaşanan sıkıntı, darbe girişimi, Ortadoğu'daki ülkelerin haline rağmen Türkiye ekonomisi ayakta durmayı başardı."

"DIŞARIDAN BAKILDIĞI ZAMAN TÜRKİYE'NİN ALGISI OLDUKÇA KÖTÜ"

Türkiye'nin büyümemesi için hiç bir sebebi olmadığını dile getiren Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belirsizlikler azalır azalmaz Türkiye yeni bir reform hamlesiyle büyüme politikasına girebilir. Büyümemesi için hiçbir sebep yok. 2017 ve sonrası için umut var olmak lazım. Dışarıdan bakıldığı zaman Türkiye'nin algısı oldukça kötü. Ama gerçeklik o kadar değil. Gerçeklik aslında bizim arzuladığımız kadar da iyi değil. O nedenle çok kapsamlı reform programımız var. Türkiye'nin hikayesi orta ve uzun vadede güçlü olmaya devam edecek. Dünyada nüfusu 80 milyona ulaşmış kişi başına milli geliri orta üst grubunda olan kaç tane gelişmiş olan ülke gösterirsiniz? Muhtemelen 7'yi geçmez. En büyük reform, yönetimde istikrarı sağlamaktır. İleride yaşayabileceğimiz krizleri engelleyebilecek bir anayasa reformudur."

Cumhuriyetin yüzüncü yılını doldurmadan yaşanan çok sayıda hükümet değişikliğine değinen Mehmet Şimşek, "Amerika 240 yıldan fazla başkanlık sistemiyle yönetiliyor. 45'inci devlet başkanı yeni göreve başladı. Bizdeki parlamenter sistem yönetimde istikrarı sağlayamamış. 1923'den bu yana 65 tane hükümet gelmiş. Ortalama ömürleri 18 ay civarında. Bu sistemde bir sorunumuz var. Bu anayasa değişikliğinin en önemli faydası yönetimde istikrarı sağlamak" dedi.

"MECLİSTE İKİ PARTİ BİR ARAYA GELİP NİTELİKLİ ÇOĞUNLUĞU ELDE EDEMİYOR"

Türkiye'de en çok tartışılan konunun yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı olduğunu belirten Mehmet Şimşek şunları söyledi:

"Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yeni bir yapıya giriyor. 13 üyesi olacak. 7 üyesini meclis nitelikli çoğunlukla seçecek. Şu anda hiçbir partinin mecliste nitelikli çoğunluğu yok. Hatta iki parti bir araya gelerek nitelikli çoğunluk elde edemiyor. Üç Partinin bir araya gelmesi lazım. Nitelikli çoğunluk aslında bağımsızlığı ve tarafsızlığı sağlamak açısından çok kritiktir. Dolayısıyla iddia edildiği gibi Türkiye'de güçler ayrımı ve yargının bağımsızlığının tehlikeye gireceği argümanı doğru bir argüman değil. Bugün herkes parlamenter sistemde yürütme ve yasamanın birbirinden tamamen ayrı olduğunu sanıyor ama öyle değil. Bugünkü sistemde mecliste çoğunluğu sağlayan parti iktidarı oluşturuyor. O iktidar meclisteki komisyonların tamamında kontrole sahip. Yürütme ve yasama iç içe geçmiş durumda. Dolayısıyla, 'bu sistem mükemmel yeni sistemde güçler ayrılığı tehlikeye giriyor' varsayımı yanlıştır."

"NOBEL'Lİ BİR FİNANSÇIYI CUMHURBAŞKANI ONAYLAMADIĞI SÜRECE ATAYAMAM"

1982 anayasasının Cumhurbaşkanına çok büyük yetkiler verdiğini hatırlatan Şimşek, "1982 anayasasına göre Cumhurbaşkanı inanılmaz yetkilere sahip. Örneğin Nobel ödüllü bir finansçıyı genel müdür olarak atamak istesem, Cumhurbaşkanı onaylamadığı sürece atayamam. Bu tür atamaların hepsini Cumhurbaşkanını onayına tabi. Bütün kararnameler Cumhurbaşkanını onayına tabi. İnanılmaz yetkilerle donatılmış Cumhurbaşkanı. Peki, hesap veriyor mu, yargılanabilir mi? Vatana ihanet hariç hayır. Şu anda Cumhurbaşkanı ile meclisteki hükümet ayrı siyasi eylemlerden geldiğini varsayarsak, bizdeki uzlaşma kültürünün de göz önüne alırsak, bu sistem krizlere gebedir. Dolayısıyla bu anayasa değişikliği Türkiye'nin önünü açacaktır" diye konuştu.

"TÜRKÇE BİLMEYEN KÜRT BİR AİLENİN ÇOCUĞUYDUM"

Dünyanın süper gücü gibi geçinen ülkelerin futbol takımı tutar gibi etnik ve mezhepleri tutmamaları gerektiğini söyleyen Şimşek, "Etnik ve mezhep ayrımı üzerinden oluşturulan Ortadoğu siyaseti yıkım getirir. Biz farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz. Ben 6 yaşına kadar Türkçe bir kelime bilmeyen Kürt bir ailede doğmuş, anne babası okuma yazma bilmeyen bir ailenin çocuğuyum. Benim hanımım da Ankaralı. Bizim 3 tane çocuğumuz var. Biz sabah kalktığımızda bunlar Türk mü Kürt mü demiyoruz. İstanbul dünyanın nüfus açısından en büyük Kürt şehri. Siz bunu nasıl ayırırsınız. Onun için bütün sorunlarımızın çözümü kardeşlik hukukudur" diye konuştu.Dünyada liberal demokrasilerin can çekiştiğini belirten Şimşek sözlerini şöyle tamamladı:

"Sadece Türkiye'de değil, dünyada liberal demokrasiler can çekişiyor. Çünkü korku, terör, göç ve korumacılık var. Dünya aslında ciddi bir tehlikeye girmiş durumda. Avrupa şu anda anlayış olarak Birinci Dünya Savaşı ve Ortaçağa dönmüş durumda. İslamofobi konusunda bizim birlikte yaşamamız lazım. Farklılıklara saygı göstermek lazım. Bunun için liberal demokrasinin yaşatılması lazım. Ama liberal demokrasi terör tehdidi altında. Terörün olduğu yerde bir parti onu destekliyor, hendek kazmasına müsaade ediyorsa sizin yerel demokrasi maalesef sonlanıyordur."

SOSYAL YATIRIM: GENÇLERİN GELECEĞE HAZIRLANMASI

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in konuşmasının ardından 'Sosyal Yatırım: Gençlerin Geleceğe Hazırlanması' konulu ilk oturum yapıldı. Akfen Holding Yönetim Kurulu üyesi Pelin Akın Özalp'in moderatörlüğünü yaptığı oturuma Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, General Electric Türkiye CEO'su Canan Özsoy, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı, Esas Holding İlk Fırsat 2016 İş Geliştirme Sosyal Katılımcısı Pelin Ak ile Doha Brookings Enstitüsü Direktörü Tarik Yousef katıldı.

Gençlerin istihdamı konusunda firmalara büyük işler düştüğünü söyleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, bu konuda firmaların liderlik eğitimleriyle ilgili çeşitli sorular yöneltti.

TARİK YOUSEF: PEK ÇOK ARAP ÜLKESİNDE GENÇLERİN İŞSİZLİĞİ PROBLEMİ VAR

Doha Brookings Enstitüsü Direktörü Tarik Yousef, Ortadoğu'da kariyer danışmanlığının olmamasından dolayı yetenekli gençlerin harap edildiğini söyledi. Arap ülkelerinde genç nüfustaki işsizliğin siyasi gösterileri de beraberinde getirdiğini söyleyen Yousef, "Ben Ortadoğu'da okudum. Orada kariyer danışmanlığı diye bir şey yoktu. Açıkçası okuldan işe geçiş sürecini kolaylaştıracak bir hükümet kurumu da yoktu. Gençler maalesef harap ediliyorlar, zamanlarını iş aramakla geçiriyorlar. Aslında yetenekleri işlenmeden harcanmaya başlıyor. Bu nedenle de iş dünyası için yetenekli bireyler elde edemiyoruz. Bu sadece Ortadoğu'da böyle değil. Gençlerimize kariyer danışmanlığını nasıl vereceğiz bu önemli. Ortadoğu'da ve Arap dünyasındaki işsizlik problemiyle 20 yıldır ilgileniyorum. Bu konu sosyal yatırımların yapılması, yapısal reformların yapılması gibi farklı farklı konularla çözülebilecek bir durum. Ama asıl önemlisi tüm paydaşların sürece dahil olması. Zamanla işsizliği çözebilirseniz, ülkedeki refah seviyesi de artmış olacaktır. Pek çok Arap ülkesinde gençlerin işsizliği problemi var ve bu siyasi gösterileri beraberinde getiriyor. Hatta radikalliği da beraberinde getiriyor" dedi.

HEDEF 2020 YILINA KADAR 20 BİN KADIN MÜHENDİS

General Electric Türkiye CEO'su Canan Özsoy ise General Electric olarak 7 bin 200 olan kadın mühendis sayısını 20 bine çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Edison İleri Mühendislik Yetiştirme Programı kapsamında ileri teknoloji dersleri verdiklerini söyleyen Özsoy, "Ülkemizde gençlerin sayısı fazla, bu da bizim için hayli önemli. İki ayrı alan var. Biri gençlerin diğeri de eğitim kurumlarının yapması gerekenler. Gençler, eğitim hayatlarında mutlaka çalışmalılar. Biz bir staj programı geliştirdik. Bu kapsamda da çok geniş bir iş görüşmesi yelpazesi yapıyoruz. Gençlerimizin gerçek iş yapmalarını sağlıyoruz ve onlara maaş veriyoruz, onları eğitiyoruzö diye konuştu.

Üç kavramın gençler için önemli olduğuna vurgu yapan Özsoy, şöyle devam etti:

"Esneklik, sürdürülebilir öğrenme, kapsayıcılık ve de fırsat eşitliği. Bu kavramlar tüm kollarda son derece önemli. Gençlerle biraz vakit geçirirseniz hangi üniversiteden geldiklerinden önemsiz bu üç kavram yükselen bir değer. Yeni mezun oldunuz, başarılı oldunuz 5 yıl geçti ama dünya değişti. Tamamen teknoloji de değişiyor. Yep yeni materyaller çıkıyor, yeni üretim teknikleri çıkıyor. Biz Edison İleri Mühendislik Yetiştirme Programı'nı kullanıyoruz. Pek çok icadımızı bu program üzerinde mühendislerimiz çalışıyor. Bu programda 32 mühendisimiz çalışıyor. Bizim bu programda verdiğimiz ileri teknolojik dersler, üniversitelerindeki kredilerine de ekleniyor. General Electric olarak zengin endüstri deneyimi ile akademiyi bir araya getirmeye çalışıyoruz. General Electric olarak 7 bin 200 olan kadın mühendis sayısını 2020 yılına kadar 20 bin kadın mühendise çıkarmak için söz verdik. Bunun için çalışıyoruz. Türkiye de bu hedefin bir parçası.ö

EMİNE SABANCI KAMIŞLI: 9,5 MİLYONUN SORUMLULUĞU HEPİMİZE AİT

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı da işsizlik sorununun Türkiye'yi ilgilendiren en önemli sorun olduğunu söyledi. Kamışlı, "9,5 milyon insan var. Biz iş dünyası olarak yurt içinde ve yurt dışında ülkemizi tanıtırken, genç nüfusumuzdan bahsediyoruz. Bizden beklentiler çok. Sorun neden oluyor ve çözümünü iyi yapmamız lazım ancak her probleme inebilen bir yönetim anlayışımız var. Bu yüzden şanslıyızö dedi.

Fırsat eşitsizliklerine de değinen Kamışlı, şöyle devam etti:

"Biz Esas Holding olarak bu konuya oldukça eğiliyoruz. İnsan kaynakçıları üniversitelerimizi yeterince tanımıyor. Böyle olunca da fırsat eşitsizliği oluyor. Hepimizi tabi bir de 'iş deneyimin var mı?' diye soruyoruz. Bu fırsat eşitsizliğine de bakmamız lazım. Bu 9,5 milyonun sorumluluğu hepimize ait. Gençler bizim umudumuz. İlk panel olarak biz bunun önemini anlamış durumdayız. Hepimiz yaşlanacağız ve bize bu gençler bakacak. Kendimizi düşünmek için gençleri düşünmek zorundayız. Büyük şirketler yurt dışında 3-4 aylık eleme süresinden sonra gençlere 'üniversiteyi bitirince gel' diyor. Biz bu platformu kullanarak bunu niye yapmıyoruz. Biz de bunu yapabiliriz.ö

PELİN AK: ALDIĞIM RİSKLER SONUCU KENDİMİ GELİŞTİRME İMKANIM OLDU

Esas Holding İlk Fırsat 2016 İş Geliştirme Sosyal Katılımcısı Pelin Ak ise 'İlk Fırsat Projesi'ne dahil olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ak, "Üniversite sürecinde iş arama sürecim zorluydu. Bu proje benim için umut ışığı oldu. 1 yıl boyunca Türk Eğitim Vakfı'nda çalıştım. Ablama gelen mailde yeni mezunlara yönelik bir eğitim olduğu bildirildi. Çeşitli mülakat aşamalarından geçtik. Bu proje sayesinde her şey bizim ihtiyaçlarımıza yönelik düzenlenmişti. Proje özgüven, cesaret ve ne istediğini bilen biri olmamı amaçladı. Türk Eğitim Vakfı bana bağış yapma bilinci kazandırdı. İlk fırsat projesi sayesinde ilk katıldığım sosyal sorumluluk projesi oldu. Kariyer yolculuğumda aldığım riskler sonucu kendimi geliştirme imkanım oldu. Yaptığım en büyük başarı aslında 'İlk Fırsat' projesi kapsamında kariyerime devam ediyor olmamdırö dedi.

AGAH UĞUR: ÜÇ ŞEY 'SÜPERMEN' OLMA HAKKI VERİYOR

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur ise yaptığı konuşmada üç konunun işyerlerinin aradığı 'süpermen'i olmak için yapılması gerekenleri ve genç nesilde bulunması gerekenleri açıkladı. Borusan olarak eğitime büyük önem verdiklerini söyleyen Uğur şöyle konuştu:

"Değişime ayak uydurmak yetmiyor, değişime liderlik etmek gerekiyor. Biz Borusan Akademi'yi 10 yıl önce kurduk. Bencillik de var bunda biraz. Değişimi aşağıdan yukarıya doğru iteleyerek yapmak istedik. 1991 yılında benim liderliğimde başladı bu yeni nesil yetenek. Sürekli bir eğitim programımız var. İnsan kaynağına önem veren ve kendi insan kaynağını iyi yetiştirebilen firmalar için bu akademik programlar son derece etkili oluyor. Dünyada o kadar çok çelişki arttı ki. Şirketler iyi yetenek bulamamaktan şikayetçiler, ama dünyanın büyük bir kısmında genç işsizlik var. Buradaki o çok mekanik, teknik bilgi bazlı bir anlayış var. Halbuki şirketler 'süpermenleri' niye arıyor? O kişinin potansiyelini ölçmeye çalışıyoruz. Çocukların kendi potansiyellerini görecek çalışma yapmaları lazım. Üç şey 'süpermen' olma hakkı veriyor. Birincisi pozitif enerjili insanlar olunması gerekiyor. İkincisi üretmeye, problem çözmeye buna aç olmayan insanlarla çalışmak istemiyoruz. İşine tutkuyla bağlı gençleri görmek istiyoruz. Gençlerde bu tutkuyu biraz eksik görüyorum. Üçüncüsü de sondan geri gitmek, büyük resmi görmek gerekiyor. Bunu aslında her gün yapıyoruz. Tatile gitmek istediğimizde bunu yapıyoruz ama iş hayatımızda bunu yapmıyoruz. Bu üç şey 'süpermen' olma hakkı veriyor."

Görüntü Dökümü

--------------------

-Başbakan Yardımcısı Şimşek in açıklamaları

Doha Brookings Enstitüsü Direktörü Tarik Yousef in konuşması

General Electric Türkiye CEO'su Canan Özsoy konuşması

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı nın konuşması

Esas Holding İlk Fırsat 2016 İş Geliştirme Sosyal Katılımcısı Pelin Ak ın konuşması

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur un konuşması

BURSA/DHA

============================================

3)İNEGÖL'DE KOLTUK FABRİKASI YANGINDAN KÜLE DÖNDÜ

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde Mobilya Sanayi içindeki koltuk fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 1 saatte söndürüldü.

Mahmudiye Mahallesi'ndeki Mobilya Sanayi'nin 17'nci Sokak'ta Sancar Yıldırım ve Melih Çuhadar'a ait koltuk fabrikasında bugün saat 11.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm fabrikayı sararken, işyeri çalışanları kendilerini dışarıya attı.

Haber verilmesi üzerine yangın yerine İnegöl'deki tüm itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin fabrikanın dört bir yanından yangına müdahale ettiği söndürme çalışmalarına sanayi çalışanları da destek verdi.

Alevler yaklaşık bir saatte kontrol altına alındıktan sonra çevredeki mobilya firmalarına sıçramadan syangın söndürüldü. Fabrika tamamen kullanılamaz hale gelirken, içerisinde bulunan koltuklar ile ham maddeler kül oldu.

Görüntüler "2403inegolmobilyayanginö adıyla İnegöl klasörüne geçildi.

Görüntü dökümü

----------------------

Yangının alevli görüntüleri, söndürme çalışmaları, işçilerin görüntüleri

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), -

==============================================

4)FATMA GÜL BEBEK DARP EDİLMEMİŞ, DOĞUM LEKESİYMİŞ

MUĞLA'da, para karşılığı evlatlık olarak alıp, 'Fatma Gül' adını verdikleri bebeği darp ettiği ileri sürülen D.K. (Dursun Kaya), "Doktorlar bacağındaki doğum lekesini darp sandılar. Devlet yetkilerinin evladımızı bize geri vermesini istiyoruz. O bizim canımız" dedi.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de yaşayan D.K. (35) ve eşi Z.K. (Züreyha Kaya), (39), geçen 21 Mart'ta saat 20.00 sıralarında, solunum sıkıntısı yaşadığı gerekçesiyle 25 günlük bebeklerini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Doktorlar bebeğin bacağında morluk tespit ederek durumu hastane polisine bildirdi. Muğla Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Z.K.'nin "Evde doğum yaptığım için nüfustan geçici kimlik kartı çıkarttım" ifadesi vermesi üzerine soruşturmayı derinleştirdi. Polis ekipleri, Kaya çiftinin bebeği 9 günlükken, Dalaman İlçesi'nde tanıdıkları Ü.K. (45) ve N.Ç. (43) aracılığıyla ev kadını G.C.'den (45) 4 bin liraya satın aldıkları belirlendi. Polis, D.K. ve eşi Z.K ile Ü.K., N.Ç.. ve bebeğini sattığı belirlenen G.C.'yi gözaltına aldı. Bebeğin biyolojik annesi G.C. polisteki ifadesinde, "İmam nikahlı eşim A.K. ile yaşıyorum. Hamile kalınca herkesten sakladım. Çocuğumun doğum zamanı eşimle bakacak durumumuz olmadığı için tartıştım. Doğumu başka bir evde gerçekleştirdim. Maddi imkansızlıklar nedeniyle bebeğimi komşum Ü.K.'nin tanıdığı bir aileye 4 bin liraya sattım. Bin lirasını Ü.K. aldı" dedi.

Satın aldıkları bebeği darp ettiği ileri sürülen D.K. ve eşi Z.K., çocuğunu sattığı öne sürülen anne G.C. ile buna aracılık ettiği belirtilen Ü.K. ve N.Ç., geçen çarşamba günü sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"DOĞUM LEKESİ OLDUĞU KONUSUNDA KİMSEYİ İNANDIRAMADIK"

DHA muhabirine telefonda açıklamalarda bulunan D.K., "Tek isteğimiz bir bebek sahibi olmaktı. Komşumuz, bir tanıdığının yeni bebeği olduğunu ve bakacak durumu olmadığı için evlatlık vereceğini söyledi. Eşim ile birlikte düşündükten sonra karara vardık. Bebeği aldıktan sonra dünyalar bizim oldu. Evimiz neşelendi, moralimiz yerine geldi. Kızımıza 'Fatma Gül' ismini koyduk. Soğuk algınlığı olduğu için hastaneye götürdük. Doktorlar kızımızın bacağındaki doğum lekesini darp sandılar. Hastane polisini çağırdılar. Morluğun doğum lekesi olduğu konusunda kimseyi inandıramadık. Devlet yetkilerinin kızımızı bize geri vermesini istiyoruz. Fatma Gül bizim canımız" dedi.

"DEVLETİMİZİN ŞEFKATİ ALTINDA"

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rıza Himoğlu ise, "Bebeğin genel muayenesinde morluğun doğum lekesi olduğu belirlendi. Sağlığı açısından olumsuz bir durum yok. Devletimizin şefkati altında" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------:

-Bebeğin fotoğrafı

-Bebeği evlatlık olarak alan D.K. (Dursun Kaya) ve Z.K. (Züreyha Kaya) çiftinin fotoğrafı

-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden görüntü

( Haber-Kamera: Cavit AKGÜN/ MUĞLA,

=================================================

5)FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN 21 ÖĞRETMEN ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

KAYSERİ ve Bursa'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ByLock programı kullandıkları belirlenerek, gözaltına alınan Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği'nin 21 üyesi öğretmen Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ByLock programı kullandıkları tespit edilen ve Kanun Hakkında Kararname (KHK) ile kapatılan Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneğinin üyesi 21 ihraç öğretmen, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliğe getirildi. Zanlılar sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevkedildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Zanlıların Adli Tabipliğe getirilişi ve çıkarılışları

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 2 dakika 30 saniye/80 MB

==================================================

6)MARİFETLİ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI JEST

MERSİN Hüseyin Güvercin Ortaokulu öğrencileri, 'Kardeş-İz Projesi' kapsamında yaptıkları kuklalarla ana sınıfı öğrencilerine gösteri sunup, kuklaları da hediye etti. Teknoloji ve tasarım dersinde kukla yapan Hüseyin Güvercin Ortaokulu 7'inci sınıf öğrencileri, Üstay İlkokulu ana sınıfı öğrencilerini ziyaret etti. Öğrenciler, okulun konferans salonunda minik öğrencilere kukla gösterisi yaptı. Kuklaları konuşturup dans ettiren öğrenciler, oyunlarına minik öğrencileri de dahil edince renkli görüntüler çıktı. Canlı müzik eşliğinde sunulan kukla gösterisinin ardından öğrenciler, 300 kuklayı anasınıfı öğrencilerine hediye etti. Öğretmenler Pınar Baykara ve Ümran Turhan gözetiminde hünerlerini sergileyen öğrenciler, kukla yaparak hem yaratıcı yönlerini geliştirdi hem de hediyelerle minikleri sevindirdi. Amaçlarına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Koordinatör Pınar Baykara, "Çocuklar paylaşmanın bilinci ile severek kukla yaptılar. Çocukların yardımseverlik, iyilikseverlik duygularını geliştirmek istedik. Özellikle sosyo ekonomik durumu düşük olan okulları tercih ettik. Böylece bizim çocuklarla ana sınıfındaki çocuklar kardeşlik bağlarını güçlendirecek"dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Okulun dışından görüntüler

Ana sınıfı öğrencilerinin salona girmesi

Öğrencilerden görüntüler

Kukla gösterisinden görüntüler

Öğrencilerin dans etmesi

Öğrencilerin şarkı söylemesi

Öğrencilere hediye dağıtılması

Minikler kuklalarını gösterirken

Proje Koordinatörü Pınar Baykara'nın konuşması

SÜRE: 09'05" BOYUT: 591.31 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

====================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı
    12:41 Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada, elektrikli bisiklet ile otomobil çarpıştı ve 1 kişi yaralandı. Kazanın anı güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi
    12:40 Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi

    Muhsin Emir ve Buse Demirci, Datça Kumluk Plajında meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik teklifi yaparak bir buçuk yıllık arkadaşlıklarını resmiyete döktü. Buse Demirci, erkek arkadaşının sürpriz teklifine şaşkınlıkla karşılık verirken, Muhsin Emir ise Buse'nin hayatını değiştirdiğini ve en güzel kadını bulduğunu söyledi.

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    12:39 Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binasında çıkan yangın sonucunda binanın simge kulesi yıkıldı. Yangın sırasında binadaki tarihi tabloları kurtarmaya çalışan insanlar, yangının Notre-Dame Katedrali yangınına benzediğini ifade etti.

  • Kırşehir İl Genel Meclisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi
    12:39 Kırşehir İl Genel Meclisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi

    Kırşehir İl Genel Meclisi, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda İl Genel Meclisi Başkanlığı ve katip üyeliği seçimi yapıldı. Bülent Ozan meclis başkanlığına seçildi. Ozan, hizmet çıtasını daha yukarı taşıyacaklarını ve üretim ve istihdam odaklı projeleri hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement