Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

1)BAKAN SOYLU: TOP ATSAN YIKILMAZ BİR SİSTEM OLUŞTURACAK RECEP TAYYİP ERDOĞANİÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu Anayasa değişikliğini değerlendirdi, "Tayyip Erdoğan tecrübesiyle, bilgisiyle, güveniyle, cesaretiyle, milletle olan iradesi ve muhabbetiyle birlikte sistemi kuracak.

27.03.2017 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAKAN SOYLU: TOP ATSAN YIKILMAZ BİR SİSTEM OLUŞTURACAK RECEP TAYYİP ERDOĞAN

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu Anayasa değişikliğini değerlendirdi, "Tayyip Erdoğan tecrübesiyle, bilgisiyle, güveniyle, cesaretiyle, milletle olan iradesi ve muhabbetiyle birlikte sistemi kuracak. Öyle bir sistem kuracak ki, kim gelirse gelsin, gelenin zayıflığı, gelenin kuvvetliliği, gelenin eksikliği, aksaklığı yüzünden Türkiye ile kimse oyun oynayamayacak. Top atsan yıkılmaz bir sistem oluşturacak Recep Tayyip Erdoğanö dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maçka ilçesinde sabah saatlerinde vatandaşlara hitap etti, Anayasa değişikliği, Cumhurbaşk77anlığı hükümet sistemini anlattı.

'TOPUNUZ GELİN, BİZE MAÇKA YETER'

Türkiye'nin ayakları üzerinde durmasının bazı Avrupa ülkelerini rahatsız ettiğini belirten Bakan Soylu, "İstediler ki yarınları planlamayalım, hedeflerimize ulaşmayalım, istediler ki 2023, 2053 ve 2071'den vazgeçelim. Bin dolarlık kişi başına gelir seviyemiz varken, Amerika'nın da, Almanya'nın da, Hollanda'nın da dostuyduk. Ne zaman 11 bin dolara çıktık, ne zaman Atak helikopterini yaptık, ne zaman 81 ile üniversite yaptık, ne zaman Marmaray'ı yaptık, ne zaman ayaklarımızın üzerinde durduk, Türkiye onlar için tehdit oldu. Her şeylerini devreye soktular. DAEŞ, PKK, FETÖ, Almanya, Hollanda, İsviçre. Kim varsa, topunuz gelin, bize Maçka yeterö diye konuştu.

'BU ÜLKEDE PKK'YI BİTİRECEĞİZ'

Terörle büyük bir mücadele verildiğini dile getiren Bakan Süleyman Soylu, şunları söyledi:

"Büyük bir terörle mücadele yapılıyor. Son 2 günde 39 terörist etkisiz hale getirildi. Şu anda halen daha Hakkari'de, Tendürek'te 30'un üzerinde operasyonla birlikte evlatlarımız bir şeyi haykırıyorlar; Biz bu ülkede PKK'yı bitireceğiz ve bir daha bu musibet bu ülkede bizim insanımıza maliyet ödetemeyecek."

'TOP ATSAN YIKILMAZ BİR SİSTEM OLUŞTURACAK'

Anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü bir sistem kuracağını ifade eden Bakan Süleyman Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizden önceki nesillerin çektiğini, bizden sonra gelecek nesiller çekmesin istiyoruz. Diyorlar ki, 'Tayyip Erdoğan için tamam da ondan sonra ne olacak?' Tam da bu işte. Tayyip Erdoğan tecrübesiyle, bilgisiyle, güveniyle, cesaretiyle, milletle olan iradesi ve muhabbetiyle birlikte sistemi kuracak. Öyle bir sistem kuracak ki, kim gelirse gelsin, gelenin zayıflığı, gelenin kuvvetliliği, gelenin eksikliği, aksaklığı yüzünden Türkiye ile kimse oyun oynayamayacak. Top atsan yıkılmaz bir sistem oluşturacak Recep Tayyip Erdoğan. Türkiye, milli irade ve demokrasi oluşturacak bu sistemi. Bu çok net ve açık.ö

Türkiye'nin tarihinin en önemli fırsat diliminde olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, 16 Nisan'da yapılacak referandum için destek isteyerek konuşmasını noktaladı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Bakan Soylu'nun konuşması

Detaylar

Haber: Fatih TURAN KAMERA : Osman ŞİŞKO-TRABZON/DHA

=================================================

2)ABD DESTEKLİ DSG, TABKA BARAJI VE HAVA ÜSSÜNÜN KONTROLÜ ELE GEÇİRDİ

AMERİKA destekli olan ve ana omurgasını PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG), koalisyon güçlerinin hava desteğiyle, 2014 yılından beri DEAŞ'ın elinde bulunan Tabka Barajı ve hava üssünü denetimini ele geçirdi. Rakka operasyonunun önemli aşamalarından biri olan Tabka barajı ve Tabka havaalanının terör örgütü DEAŞ'tan alınması için başlatılan operasyonda DSG, havadan koalisyon güçlerinin, karadan ABD Deniz Piyadelerinin desteği ile baraj ve havaalanının denetimini ele geçirdi. Suriye'deki Kürt internet siteleri ve Demokratik Suriye Güçlerinin resmi internet sitelerinde yer alan habere göre, Raka'nın DEAŞ'ten temizlenmesi için başlatılan, 'Fırat'ın Gazabı' adlı operasyon kapsamında dün gece Tabka havaalanı DEAŞ'ten tamamen temizlenerek burada kontrolü sağladığı belirtildi. Dün gerçekleştirilen operasyonda, DEAŞ'in havaalanının 1 kilometre günyinde bulunan El Icil köyü yakınlarında bombalı araç ile yapmak istediği saldırının da engellnerek bombalı aracın imha edildiği belirtildi.

Tabka havaalanını ele geçiren Demokratik Suriye Güçlerinin, Suriye'nin önemli barajlarından biri olan ve 2014 yılından beri DEAŞ kontrolünde bulunan Tabka barajında da kontrolü ele geçirildiği belirtildi. Koalisyon güçlerinin barajın patlatılması ve kapaklarının açılıp suyun bırakılmasını önlemek amacıyla önce önemli komuta merkezini havadan bombaladığı ve ardından Demokratik Suriye Güçlerinin barajda kontrolü tamamen sağladığı öğrenildi.

DSG'nin, Tabka barajının ele geçirilmesi sırasında Drone'ları da kullandıkları öğrenildi. DEAŞ bir süre önce yaptığı açıklamada, Tabka barajının savaş uçakları tarafından bombalandığını ve barajın çökme ihtimali olduğunu açıklamış ve bazı yerleşim birimlerindeki insanlar, yüksek yerlere kaçmıştı. Demokratik Suriye Güçleri resmi sözcüsü Telal Silo ise, Tabka barajı'nın kurtarılması operasyonunda baraja zarar vermemek için dikkatli hareket ettiklerini söylemişti.

Ferit ASLAN/ DİYARBAKIR,-

=======================================================

3)AYVALIK DENİZ HUDUT KAPISINDA İLK OYLAR VERİLMEYE BAŞLADI

YURT dışında yaşayan seçmenler için Balıkesir'in Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'nda kurulan 1 Nolu sandıkta, oy kullanma işlemi başladı.Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni de içeren anayasa değişikliğiyle ilgili 16 Nisan'da yapılacak referandum için Kuzey Ege'deki Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'nda kurulan 1 Nolu sandıkta, oy kullanma işlemi, bugün saat 08.00'de başladı. İlçe Seçim Kurulu temsilcileri Berkan Küçükceylan ve Ebubekir Topaloğlu'na, parti görevlileri Güler Dündar ve Müesser Türümen de eşlik etti.

İlk oy kullananlardan 61 yaşındaki Sebahattin Kara, "45 seneden beri Almanya'da yaşıyorum. Hem tatil hem de oy kullanmak için geldim. Vatandaşlık borcumuz. Şu an da vatandaşlık görevimi yapmış bulunuyorum. Vatana millete hayırlı olsun" dedi.

Münire Kara ise, "Allah hayırlısını versin, Türkiye'mize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Gümrük kapılarında saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi, 16 Nisan saat 17.00'ye kadar 24 saat süreyle devam edecek.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Sandık görevlilerinden görüntü

Oy verme işleminden görüntü

Oy veren vatandaşlarla röp.

(Haber- Kamera: Kadri KAYA/ AYVALIK (Balıkesir),

======================================================

4)BYLOCK KULLANAN ESKİ POLİSLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Bylock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan meslekten ihraç edilen 6 polis ile 1 kişi adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri Bylock kullandıkları tespit edilen meslekten ihraç edilen 6 polis ile 1 kişiyi gözaltına aldı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından 7 kişi bu sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Adliyeye sevk edilmeleri

Faruk KIYAK-Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli),

===================================================

5)AİLE HEKİMLERİNİN 'BÜYÜKANNE MAAŞLARI' ENDİŞESİ

AİLE Hekimleri Federasyonu ve Bursa Aile Hekimleri Derneği 2'nci Başkanı Dr. Mehtap Gürbüz, "Büyükanne maaşı bağlanırken istenenler arasında sağlıklı olma durumunu belirten belge de bulunuyor. Ancak bu konuda mevzuat eksik. Biz hekimler olarak güçlük çekiyoruz. Aileler de sorun yaşayacaklar diye düşünüyoruz" dedi.

Dr. Mehtap Gürbüz, büyükanne projesi aile hekimlerinin sonuna kadar desteklediğini belirterek, bu projeyle kadın istihdamının sağlanmasıyla öncelikle kadınların işgücü piyasasından çekilmeleri önlenecek çocukların babaannelerinin veya anneannelerinin yanında daha sevgiyle büyümesi açısından önemli gördüklerini söyledi. Proje sayesinde annelerin gözleri arkada kalmadan iş hayatında aktif olabileceğini, çocukların da sevgi dolu bir ortamda büyürken aynı zamanda nesiller arası kültür aktarımı da sürdürebileceğini kaydeden Dr. Gürbüz, ancak uygulamada bazı sıkıntılar yaşanabileceği endişesini taşıdıklarını belirtti.

Dr. Mehtap Gürbüz, "Büyükanne maaşı bağlanırken istenen bazı belgeler arasında sağlıklı olma durumunu belirten belge de bulunuyor. Ancak bu konuda mevzuat eksik. Biz hekimler olarak ne durumda torununa anneanne, babaanne bakabilir veya bakamaz konusunda karar vermekte güçlük çekiyoruz. Aileler de bu konuda oldukça sorun yaşayacaklar diye düşünüyoruz" dedi.

Bakanlığın hazırladığı rehberde hangi hastalıkların çocuk bakımına engel olduğu, muayeneyi yapacak hekimlerin hangi kriterleri göz önüne alması gerektiği yönünde hiçbir bilimsel kriter belirtilmediğine dikkat çeken Dr. Gürbüz, "Bu nedenle uygulamada birlik yaşanamayacağı ve kişilerin mağdur olacağı endişesini taşıyoruz" dedi.

10 ilde uygulamanın başlamasıyla birlikte 6 bin 500 büyükanneden sağlık raporlarını bildirir belgeler istendiğini, Bursa'da ise bu sayının binin üzerinde olduğuna dikkat çeken Dr. Mehtap Gürbüz, şöyle devam etti:

"Bakanlığımızdan da ricamız bununla ilgili gerekli mevzuat düzenlemeleri ne yapmaları kimin torununa bakabilir, kimin torununa bakamaz? Bu kriterlerinin de bilimsel olarak belirlenmesini bekliyoruz. Sağlık problemleri çok fazla olduğu halde sadece bu maaşı alabilmek için yapılacak suiistimaller sağlıkta şiddete yeni bir kapı daha aranabilir. Belirsizlik, Aile Hekimleri ile aileleri karşı karşıya getirebilir ve hiç istemediğimiz sağlıkta şiddet görüntülerine yenileri eklenebilir."

Görüntü Dökümü

----------------------

-Dr. Mehtap Gürbüz'ün açıklaması

-Büyükanneyi ile konuşması

-Tansiyon ölçmesi

-Detaylar

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, -

SÜRE: 4 dakika 17 saniye BOYUT: 276 MB

=====================================================

5)YÖRESEL LEZZETLER YARIŞTI

MUĞLA'nın Fethiye ilçesinde ilk kez düzenlenen Göcek Kültür ve Turizm Festivali'nde yöresel otlar ve otlardan yapılan yemekler tanıtıldı.

Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde Göcek Kültür ve Turizm Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen festival kapsamında yörede yetişen otlar ve otlardan yapılan yemekler tanıtıldı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu üyesi 'Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği' üyelerinin jüride yer aldığı festivalde düzenlenen yemek yarışmasında dereceye girenlere madalyaları verildi. Kurulan stantlarda kadınlar hem yaptıkları yemekleri sergiledi hem de sergilerde satışa sunulan yemeklerden elde edilen gelir ile Göcek Temiz Deniz İlk ve Ortaokulu Kütüphanesi'ne kitap bağışı yaptı. Etkinlikte şef aşçı Cumali Kızılaslan tarafından yapılan ebegümeci çorbası ve diğer ot yemekleri, gelen konuklara ikram edildi. Yarışmacılar kendilerine özgü yaptıkları ot yemekleri ile jüri üyelerinden tam not almaya çalıştı. Yumurtalı tilkişen arapsaçı kavurması ile Orçun Yalık birinci olurken, karışık ot yemeği ile Tuğçe Gebeş ikinci, sarımsak otlu siveyuz çorbası ile Ayşe Güleç üçüncü ve tirişik çorbası ile Kazım Güleç dördüncü seçildi.

Göcek Kültür ve Turizm Dernegi Başkanı Onur Ugan, her yıl mart ayının son haftası festivali düzenleyeceklerini belirterek, "Önümüzdeki yıl ilk gün otları toplama ikinci gün ise yemeklerin yapımına ayırmayı planlıyoruz. Genç neslin yörelerinde yetişen otları tanımasını istiyoruz. Evinde kaşık yapan, patik ören ve bir zanaat ile uğraşan kişilerin de emeklerini pazarlayabilecekleri bir ortam sağlamak istiyoruz. Katılım umduğumuzdan çok daha iyi oldu. Önümüzdeki yıllarda bu katlanarak devam edecek" dedi. Yöresel yemekleri ilk kez yiyen vatandaşlar aromaları çok farklı ve lezzetli bulduklarını dile getirdiler. Yöresel ot yemeklerinin yanı sıra yöresel oyunlar da etkinliğe renk kattı.

Görüntü Dökümü

--------------------------:

-Festival alanından görüntü,

-Yemeklerden ve otlardan görüntü,

-Dernek başkanı Onur Ugan ile röp,

-Yemek yiyenler ile röp,

-Yarışmacılardan görüntü.

Haber - Kamera: Cihan KAYA/ FETHİYE (Muğla),

=================================================

6)GAZİANTEPLİ MİMARDAN, TMMOB'A SUÇ DUYURUSU

GAZİANTEPLİ mimar Osman Ertuğrul Ural, üyesi olduğu Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği TMMOB tarafından üyelerine gönderilen referandumda 'Hayır' oyu kullanılmasına yönelik bildiri ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Osman Ertuğrul Ural üyesi olduğu TMMOB tarafından Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi için referandumda üyelerine 'Hayır' oyu kullanmaları yönünde mesaj gönderen TMMOB Başkanı Emin Koramaz hakkında 'Düşünce ve fikir özgürlüğüne müdahale' ettiğini gerekçe göstererek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

12 yıldır Gaziantep Mimarlar Odası ve TMMOB üyesi olduğunu anlatan Ural, referandum için tüm üyelere gönderilen 'Hayır' oyu kullanılması yönündeki bildiri ile fikir özgürlüğüne müdahale edildiğini kaydetti. Kamu görevlisi sayılan TMMOB başkan ve yönetiminin görevi kötüye kullanma suçunu işlediğini düşünerek suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Ural, şöyle dedi:

"Bana ve tüm üyelere TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz imzası ile 16 Nisan referandumunda 'Hayır' kampanyası başlatıldığına dair TMMOB antetli bir yazı gönderildi. 12 yıldır Gaziantep Mimarlar Odası ve TMMOB üyesiyim. Bir TMMOB üyesi olarak fikrim alınmadan böyle bir bildiri gönderildiği için vatandaşlık hakkımı kullanarak savcılığa suç duyurusunda bulundum. Benim gibi düşünen sessiz TMMOB üyelerinin de sesi olmak için bu suç duyurusunda bulundum. TMMOB tarafından gönderilmiş olan siyasi içerikli bu mesaja karşılık olarak bir imza kampanyası başlatacağım."

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Adalet Sarayı

Osman Ertuğrul Ural konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP -DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 70 MB

====================================================

7)BARİYERLER SAPLANAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde otomobil bariyerlere ok gibi saplanırken, sürücü ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaza, TEM Otoyolu Tepetarla mevkiinde meydana geldi. İstanbul istikametine gitmekte olan 35 yaşındaki Ahmet Kaplan idaresindeki 34 NK 6210 plakalı otomobil yağışlı hava ve aşırı hız nedeniyle sürücüsünün hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Kazada otomobil içerisinde sıkışan sürücü Ahmet Kaplan ağır yaralandı. İtfaiye ekibi otomobilin tavanını keserek sürücüyü sıkıştığı yerden kurtardı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Ahmet Kaplan İzmit'te özel bir hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan Ahmet Kaplan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Kaza anı yol kenarında bulunan bir tesisin güvenlik kameralarına yansıdı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kaza yapan araçtan görüntü

-Güvenlik kamerası kaydı

-İtfaiye ekiplerinin yaralıyı araçtan çıkarması

-Yaralının ambulansa taşınması

Haber: Ergün AYAZ-Faruk KIYAK-KAMERA: Orhan UZUN

===================================================

8)MLK-P ÜYESİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

SAMSUN'da terör örgütü Marksist-Lenininst Kominist Parti (MLK-P) üyesi oldukları iddia edilen 6 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah terör örgütü MLK-P yönelik operasyon düzenledi. 6 adrese 40 polisle birlikte eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, örgüte üye oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları iddia edilen M.Ç., Z.M., B.N.K., Z.A., F.Ç. ve Y.G.'yi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise ele geçen çok sayıda örgütsel yayınlara el kondu. Soruşturmanın çok yönlü devam ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü :

---------------------

Şüphelilerden detay

Emniyetin dışından detay

SÜRE : 1.04 - BOYUT: 34.11 MB)

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

==============================================

9)ÖRTÜ ALTINDA ERİK DALINDA 30 LİRADAN SATILIYOR

MERSİN'in Silifke İlçesinde ilk hasadında kilosu 300 TL'ye ulaşan erik, dalında kilosu 30 liraya kadar düştü.

Erik Üreticileri Birliği Başkanı Ali Şen, son günlerde hasadın yoğunlaşarak bütün pazarlara hitap edecek şekle geldiğini söyledi. Fiyatların çok yüksek gösterildiğini, ancak bunun üreticiden alınan fiyatlar olmadığını belirten Şen, eriğin ilk çıktığında fiyat açıklaması yapmadıklarını, bunun alıcı ile satıcı arasındaki arz talep meselesi olduğunu dile getirdi. Bu yıl örtü altında 50 dönüm erik bahçesi olduğunu ve çiftçilerin dalında toptan kilosunu 30 liradan sattığını kaydeden Şen, bunun da memnun edici bir fiyat olduğunu vurguladı.

Bu yıl ilçe genelinde sera ve açık alanda 8 bin dönüm arazide 8 bin ton erik hasadının yapılacağına dikkat çeken Şen, "Erik üretimi Göksu Vadisi'nde Keben başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Karahacılı, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Ortaören, Kabasakallı, Atayurt, Atakent ve Taşucu mahallelerinde yapılıyor" dedi.

Birlik Kurucu Başkanı Mustafa Göktaş ise, örtü altında 10 yıldır üretim yapıldığını ve önemli mesafe kat edildiğini belirterek, "Bu yıl 100 dönümlük erik serasından 50 dönümü kar, soğuk ve fırtınadan dolayı zarar gördü. 50 dönümden 25-30 ton civarında bir hasat bekliyoruz. Yaklaşık 10 gün önce ilk hasat yapıldı, yüksek fiyattan gittiği yazıldı. Ancak yazılan fiyatların gerçeği yansıtmadığını da biliyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 15 gün sonra da açık alanda da hasadın başlayacağını dile getiren Göktaş, böylece fiyatların daha da düşüp, herkesin alabileceği seviyelere ineceğini sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Çalışanların erikleri toplaması

Çalışanların erikleri paketlemesi

Erik Üreticileri Birliği Başkanı Ali Şen'in konuşması

Kurucu Birlik Başkanı Mustafa Göktaş'ın konuşması

Eriklerden detay görüntü

(Boyut 253 MB) (Süre03: 50 dk)

Haber-Kamera: Mehmet OKUR/SİLİFKE)(Mersin),

========================================

10)ESKİŞEHİR'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 2 GÖZALTI

ESKİŞEHİR'de polisin düzenlediği operasyonda 54 kilo 770 gram esrar, 55 gram kokain ile 2 bin 983 ekstasy hap ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Antalya'dan getirdikleri uyuşturucu maddeleri piyasaya sürmek isteyen kişilere yönelik 3 gün süren takip sonrasında operasyon düzenledi. Operasyonda 55 yaşındaki Zülküf Ö. ile 53 yaşındaki Hayati T.'yi yakaladı. Gözaltına alınan 2 şüphelinin Zafer ve Cunudiye mahallelerindeki evleri ile araçlarında yapılan aramalarda preslenerek çuvallar içerisine konulmuş toplam 54 kilo 770 gram esrar, 55 gram kokain, 2 bin 983 ekstasy hap ve 1 ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi.

Şüpheliler Zülküf Ö. ve Hayati T.'nin sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Görüntü dökümü:

------------------

-Polis kamerasından şüphelilerin evlerindeyapılan aramada ele geçirilen esrar ve diğer uyuşturucuların çekilen görüntüleri,

-Ele geçirilen uyuşturucaların fotoğrafı bulunuyor.)

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement