Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

DEAŞ örgütü üyesi 11 kişi hakim karşısındaKayseri'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin, DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 11 kişi, polisteki sorgusunun ardından adliyeye gönderildi.

06.04.2017 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEAŞ örgütü üyesi 11 kişi hakim karşısında

Kayseri'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin, DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 11 kişi, polisteki sorgusunun ardından adliyeye gönderildi.

TEM ekiplerinin, 23 Mart'ta, terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifresine ve yeni eleman kazanımlarını engellemek amacıyla yaptığı operasyon çerçevesinde çatışma bölgeleri iltisaklı olduğu değerlendirilen Suriye uyruklu İ.S., Z.S., Y.İ., H.S., M.A.S., Q.S., L.S., Y.S., ve Türk vatandaşı S.S., E.S. ve B.E. yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada dijital materyallere el konuldu. Gözaltına alınan 8'i Suriyeli, 3'ü Türk 11 kişi, polisteki sorgusunun ardından adliyeye getirilerek hakim karşısına çıkarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Örgüt üyelerinin adliyeye getirilişi

Detay

Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA)

==========================================

Hızlı Tren şantiyesinde çalışan servis minibüsü alev alıp yandı

ANKARA'nın Elmadağ ilçesinde, Hızlı Tren şantilesinde çalışan işçileri Ankara'ya taşımak için yola çıkan servis minibüsü, Şahin Tepe bölgesinde hareket halindeyken aniden alev alıp yanmaya başladı. İtfaiye ekipleri, tazyikli su ve köpükle söndürdüğü araç kullanılamaz hale geldi. Sürücü ise araçtan atlayıp, yanmaktan kuktuldu.

Araç yangını, Elmadağ'ın ŞahinTepesi bölgesinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Elmadağ'a 6 kilometre uzaklıktaki Edige Mahallesi'nde bulunan Hızlı Tren şantiyesinde çalışan işçileri Ankara'ya taşımak için yola çıkan servis minibüsü, Elmadağ Şahin Tepe bölgesinde bilinmeyen bir nedenle alevler içinde kaldı. Servis sürücüsü aracı hızlı terk ederek uzaklaşırken, bölgede bulunan vatandaşlar itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Hızla gelen itfaiye ekipleri, yanan minibüsü köpük sıkarak söndürdü. Ancak yanan araç kullanılmaz hale geldi. Servis minibüsünün içinde işçile olması halinde olası facianın eşiğinden dönülmüş oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yanan minibüsten görüntü

Minibüsün söndürülmesi

Detay

Haber: Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ(Ankara), -

===========================================

Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu: 29 gözaltı

TEKİRDAĞ'da, polis tarafından uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim ekipleri tarafından il genelinde uyuşturucu satışı yapan kişilere yönelik operasyon düzenledi. 29 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapan polis ekipleri 29 kişiyi gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda 6 kilo 500 gram esrar, 150 gram kokain, 250 gram bonzai, 70 gram eroin,70 adet hap,30 gram hintkeneviri, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 46 adet fişek, 1 adet hassas terazi, 789 paket gümrük kaçağı sigara, 36 şişe kaçak içki ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 kişi, sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Emniyet tabelası

-Şüphelilerin emniyete girişleri

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ-

===============================================

Kayalıklardan uçan otomobilin sürücüsü öldü

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde arkadaşını ziyarete giden 53 yaşındaki Mustafa Özçelik taş ocağı bölgesinde otomobille kayalıklardan uçtu. Mustafa Özçelik ters dönen otomobilde hayatını kaybederken, 14 saat sonra cesedi bulundu.

Körfez'de bir şirkette şoför olarak çalışan Mustafa Özçelik, dün akşam Körfez İlimtepe Mahallesi'nde oturan arkadaşını ziyarete gitmek için muhasebecilik yapan arkadaşı Mazlum Göçer'den 41 PV 063 plakalı otomobilini aldı. Mustafa Özçelik'ten dün akşam saat 21.00 sıralarından itibaren haber alınamadı. Bugün saat 11.00 sıralarında, Körfez İlimtepe bölgesinde bulunan taşocağı bölgesine gelen işçiler kayalıklardan uçan otomobili gördü. İşçiler, 112 Acil'e haber verdi. Olay yerine 112 Acil, itfaiye ve polis ekipleri geldi.

Yaklaşık 8 metre yüksekten uçarak ters dönen otomobilde bulunan Mustafa Özçelik'in öldüğü belirlendi. İtfaiye ekibi Mustafa Özçelik'in cesedini araçtan çıkardı. 2 çocuk babası Mustafa Özçelik'in yakınları olay yerine gelirken, gözyaşlarına boğuldu. Mazlum Göçer arkadaşının öldüğünü görünce ağlarken, "Keşke otomobili vermeseydim" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Olay yerinden görüntü

Ekiplerin çalışması

Otomobilin uçtuğu alandan görüntü

Ölen kişinin fotoğrafı

HABER-KAMERA: Nabi YAZICI/ KOCAELİ

================================================

İşçiler: Taşeron işçi olarak ölmek istemiyoruz

MERSİN'de Karayolları 5'nci Bölge Müdürlüğü'nde çalışan bir gurup taşeron işçi, 'Taşeron işçi olarak ölmek istemiyoruz' diye eylem yaptı.

İşçiler, Toroslar İlçesi Lütfü Oğuzcan Parkı'nda toplanarak, 'Söz verdiniz tüm taşerona kadro' yazılı yelekler giydi. Gurup, 'Sayın Başbakanımız duy sesimizi, taşeron işçi olarak ölmek istemiyoruz','Tüm kalbimizle kadroya evet', 'Karayolları taşeron temizlik işçiler kadrosunu bekliyor' dövizleri taşıdı. 'Taşerona hayır, kadroya evet' sloganı atan taşeron işçiler, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan yaklaşık 10 bin taşeron işçinin kadrolu işçi olarak atama işlemlerinin gerçekleştirildiğini ancak kendilerinin kapsam dışı bırakıldıklarını öne sürdüler. İşçiler adına açıklama yapan Ertuğrul Saltuk Bal, "Bizler, Karayolları sekreter, garson, evrak kayıt, aşçı, çay ocağı, odacı, büro elemanı ve bahçıvan gibi farklı iş kollarında hizmet alımında çalışan taşeron işçileriyiz. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün üyesi bulunduğu Yol-İş Sendikası ile ilgili bakanlıklar arasında imzalanan protokol ve ek protokol kapsamında yaklaşık 10 bin kişi kadrolu işçi olarak atama işlemi gerçekleştirilmiştir. Yıllar önce işten kendi isteğiyle ayrılmış kişiler bile imzalanan protokol kapsamına dahil edilerek kadrolu işçi olarak karayollarında işbaşı yapmıştır. Bizlere 'siz yardımcı iş kapsamındasınız' denilerek bu kadroda yer verilmemiştir. Bu durum bizleri derinden üzmüştür."

Görüntü Dökümü

------------------------

Taşeron işçilerin ellerindeki pankartlar

Atılan sloganlar

İşçiler ile Röp.

Haber-Kamera: Gülhan DEMİRCİ/MERSİN,

=================================================

Gaziantep'te arazide erkek cesedi bulundu

GAZİANTEP'te, 49 yaşındaki Muzaffer Topal, boş bir araziye park ettiği otomobilinin yanında ölü bulundu.

Olay, sabah saatlerinde Sanayi Mahallesi Halıcılar Sitesi civarındaki boş arazide meydana geldi. Polis ekipleri devriye sırasında arazide bir kişinin yerde yattığını görerek 112 acil servis ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde, yerde yatan kişinin öldüğünü belirledi. Polislerin incelemesinde de cesedin dün gece kendisine ait 34 JVC 49 plakalı otomobiliyle evinden ayrılan ve kendisinden haber alınamayan Muzaffer Topal'a ait olduğu tespit edildi.

Yakınlarını yasa boğan Topal'ın cesedi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Olay yeri ve ceset

Polisin çalışması

Polis araçları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

=========================================

Türk: seçimde halkla diyalog kuramadık, halka gidemedik

MARDİN Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk, referandum ve demokrasi mücadelesine yeterince katkı veremediklerini belirterek, "Referandumda bizim demokrasi mücadelesine katkı vermememizden kaynaklanan, halkımızı daha ikna edecek elimizde bir çok imkanlar varken maalesef biz bunu kullanamadık, halkımıza gidemedik, halkımızla diyalog oluşturamadık" dedi.

Barış Bloku, Demokrasi İçin Birlik, Diyalog Grubu ve Yurttaş Girişimi, Mardin'deki bir otelde, "Herkes İçin Hukuk-Yarınlar İçin" konulu bir panel düzenledi. Panele CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Şırnak eski milletvekili Hasip Kaplan, Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk ve Mardin'de faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını, Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk yaptı. Olağanüstü bir dönemden geçtiklerini, 1980 ve 1990'lı yıllara benzer bir sindirme politikasının izlendiğini belirten Türk, referanduma bir parti olayı gibi bakmamak gerektiğini söyledi. Referandumda çıkacak sonucun hem Türkiye, hem de Kürt halkı için önemli olduğunu anlatan Türk, seçim çalışmalarında fazla verimli olamadıkları konusunda da özeleştiri yaparak, "Türkiye, demokrasi ile bunu hak etmiyor. Türkiye bir Ortadoğu ülkesi değil. Burada eksik olan bizim demokrasi mücadelesine katkı vermememizden kaynaklanan, halkımızı daha ikna edecek elimizde bir çok imkanlar varken maalesef biz bunu kullanamadık. Halkımıza gidemedik. Halkımızla diyalog oluşturamadık. Bunun için bugün bütün kesimler, demokrasi talep eden herkes büyük sıkıntılar içinde. Biz bunları yaşadık. 90'lı 94'lü yıllarda Mardin'in Kızıltepe ilçesinde seçim çalışması için çarşıda dolaştığımızda arkamızda özel TİM'ler polisler dolaşıyordu. Esnafı ziyaret ettiğimizde esnaflar o polisleri, özel TİM'leri gördüğünde dükkanın arka tarafına kaçıyordu. Ama birkaç gün sonra seçimler yapıldı ve Kızıltepe'den yüzde 70 oy aldık. O sindirme, korkutma politikası kar etmedi. Bugün de bir burukluk, bir suskunluk var. Ama inanıyorum ki demokrasiden yana olan kesimleri birleştirerek, Türkiye'nin yeni dönemin kapısını açabiliriz" dedi.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar da, seçim çalışmalarında karşılaştıkları sıkıntılardan muzdarip olduğunu belirterek, "Gittiğimiz yerlerin giriş ve çıkışlarında seçim arabalarımız durduruluyor seçim otobüsümüzün bagajı aranıyor Bizimle birlikte gelen arkadaşlarımızın kimlik ve LGBT kontrolü yapılıyor Bu şekilde bir saat yolda bekletiliyoruz. Bütün seçim çalışmalarımız saniye saniye polis tarafından kameraya kaydediliyor. Kameraya alınıyor. Böylece insanların bizimle buluşmasını engellemek gibi bir hedef uyguluyor" diye konuştu.

Mardin Tabip Odası Başkanı Zeki Uzun ise Türkçe, Arapça ve Kürtçe yaptığı konuşmasında; referandumda neden 'hayır' denilmesi gerektiğini anlattı. Uzun'un ardından panelistler AK Parti kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır, eski ANAP Genel Başkan Yardımcısı Nesrin Nas, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Mithat Sincar, AK Parti'nin dönüşümünü, değiştirilmesi öngörülen anayasa maddelerini anlatarak referandumda, "hayır" çıkması için demokrasi güçlerinin ortak mücadele etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Paneli düzenleyen sivil toplum örgütlerinin ortak açıklamasında ise şu görüşlere yer verildi: "Çok etnisiteli, çok kültürlü, çok inançlı bir toplum olarak bir arada yaşamak, özgürlüğümüzü ve özgünlüğümüzü korumak için parlamenter demokrasiye, Meclis'e, hukukun üstünlüğüne dayalı, bireyin hakkını koruyan adil, eşitlikçi, çoğulcu bir anayasaya ihtiyacımız var. Gelecekte böyle bir anayasaya kavuşabilmek için bugün önümüze sürülen bu tek adam tasarısına hayır demek yurttaşlık görevimizdir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Panelden görüntü

Yapılan konuşmalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

============================================

Şanlıurfa'da Ramazan yardımı kuyruğu

ŞANLIURFA'da 9 bin 200 yoksul aileleye Ramazan ayı öncesinde dağıtılan 120 liralık nakdi yardımı almak isteyenler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Paşabağı Mahallesi'nde bulunan Haliliye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı binasına gelenler, yoğunluğa neden oldu. Uzun kuyrukların oluştuğu vakıf binası önünde vatandaşlar sıra yüzünden sık sık tartıştı. İtişme- kakışmanın yaşandığı yardım sırasında, yaşlılar ve çocuklu kadınlar ayakta durmakta güçlük çekti. Vakıf Müdürü Mehmet Hamcan, Ramazan ayı öncesi 9 bin 200 aileye gıda yardımı yaptıklarını ve yardımların en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Haliliye Sosyal Yardımlaşma Vakfı

Vakıf önünde oluşan uzun kuyruklar

Vatandaşların işlemlerini yapması

Vakıf Müdürü Mehmet Hamcan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

================================================

Zonguldak'ta FETÖ'den 9 kişi adliyede

ZONGULDAK'ta, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 9 kişi adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada polisin Zonguldak, Ankara, Konya ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı. Örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları ileri sürülen şüphelilerin emniyette işlemleri tamamlandı. Aralarında, 2012- 2016 yılları arasında Zongludak Valiliği'nde özel kalem müdürü olarak görev yapan ve soruşturma kapsamında ihraç edilen polis memuru A.H.G. ile öğretmen ve memurların bulunduğu 4'ü kadın 9 kişi adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Şüphelileri taşıyan otobüsün adliyeye gelmesi

-Şüphelilerin araçtan inip adliye binasına girmeleri

-Adliye binası

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

==========================================

Bitlis'te karla mücadeleye 3 milyon 700 bin harcandı

BİTLİS İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, 2016-2017 kış döneminde karla mücadele çalışmalarına 3 milyon 700 bin lira harcadıklarını, sezonda 15 bin 44 kilometrelik yolda karla mücadele çalışması yürüttüklerini söyledi.

Kar yağışının en fazla olduğu illerden biri olan Bitlis'in karla mücadele bilançosu açıklandı. Metrelerce karın yağdığı kentte, Kasım ayında kış sezonunu açtıklarını anlatan Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, ekiplerin mesai mefhumu gözetmeden çalışılarak neredeyse her köy yoluna 4 defa girdiklerini söyledi. Aydoğdu, 10 ayrı şantiyede 90 personel, 4 rotatif, 12 kepçe, 12 greyder, 4 dozer ve 15 servis aracı ile hizmet verdiklerini belirterek, 2 milyona yakın yakıt harcadıklarını söyledi. Bitlis ve ilçelerine bağlı 350 köy 294 mezra ile birlikte toplam 644 yerleşim birimine hizmet sunduklarını da belirten Aydoğdu şöyle konuştu: "Bitlis İl Özel İdaresi olarak 2016-2017 karla mücadele çalışmalarında elimizden geldiğince gece gündüz arkadaşlarımızla birlikte çalıştık. Bu yıl karla mücadelede yaklaşık 3 milyon 736 bin lira maddi giderimiz oldu. Bunların 2 milyonu yakıt, 543 milyonu personel gideri, 269 bini araç kiralaması, 918 bini ise yedek parçada harcandı. Köylerimizde aktif bir şekilde çalıştık. Bu yıl yaklaşık 15 bin kilometrelik yolda karla mücadele çalışması yaptık. Yani her köye defalarca kez girdik. Bunları yaparken de başta Valimiz Ahmet Çınar olmak üzere çalışan tüm personellerimize teşekkür ediyorum. Özellikle personellerimiz bu çalışmalarda ailelerinden uzak bir şekilde mesai kavramı gözetmeden çalışarak bütün köy yollarını kısa sürede ulaşıma açtılar. Ayrıca İl Özel İdaresi olarak Belediyemize ve Bitlis Eren Üniversitesi'ne de defalarca destek olduk. Çok şükür yüzümüzün akıyla 2016 yılında karla mücadele çalışmalarımızı tamamladık."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Karla mücadele ekiplerinden detaylar

-Köy yolunda çalışan rotatiften detaylar

-Kepçeyle köy yolu açılmasından detaylar

-İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu ile röportaj

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, -

===========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement