Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

1)ANTALYA, BURDUR VE ISPARTA'DA 257 EMNİYET MENSUBU AÇIĞA ALINDIFETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle Antalya, Burdur ve Isparta'da 257 emniyet teşkilatı mensubu görevden uzaklaştırıldı.

27.04.2017 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ANTALYA, BURDUR VE ISPARTA'DA 257 EMNİYET MENSUBU AÇIĞA ALINDI

FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle Antalya, Burdur ve Isparta'da 257 emniyet teşkilatı mensubu görevden uzaklaştırıldı. Emniyet Genel Müdürlüğünce, 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname'nin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle Antalya'da 175, Burdur'da 30 polis ile 1 komiser, Isparta'da 2 emniyet amiri, 1 başkomiser, 6 komiser yardımcısı, 2 başpolis ve 40 polis memuru olmak üzere 257 emniyet teşkilatı mensubu görevinden uzaklaştırıldı.

ANTALYA

==================================================

2)VAN'DA 158 POLİS AÇIĞA ALINDI

VAN'da son kararnameyle 14'ü rütbeli toplam 158 polis açığa alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü açığa alınan polislerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "667 sayılı 'Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin' 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütü  (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle İlimiz Merkez ve İlçelerimizde toplam 14 rütbeli, 144 polis memuru görevden uzaklaştırılmıştır" denildi.

Orhan AŞAN/ VAN,

===================================================

3)MUĞLA'DA 45 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

MUĞLA ve ilçelerinde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilişkisi ve irtibatı olduğu gerekçesiyle 45 emniyet mensubu görevden uzaklaştırıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünce, 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname'nin 2'nci maddesinde belirtilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY ile ilişki ve irtibatı olduğu gerekçesiyle Muğla'da 45 polis görevden uzaklaştırıldı.

Cavit AKGÜN/ MUĞLA,

====================================================

4)YAŞLI ADAMA SALDIRIP KOLLARINI KIRDILAR

ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde camiden çıkarak evine giden 81 yaşındaki Sebahattin Ayeş, 3 kişinin saldırısına uğradı. 'Sen bizim ailemize laf etmişsin, seni öldüreceğiz' diyen saldırganlar tarafından dövülen Ayeş'in 2 kolu kırıldı, sol gözünde morluk oluştu. Olay, 23 Nisan'da Ulus Mahallesi Hastane Caddesi üzerinde meydana geldi. Yatsı namazını kıldıktan sonra evine dönmek için yolca çıkan 5 çocuk babası Sebahattin Ayeş, iddiaya göre gece karanlığında 3 gencin saldırısına uğradı. Dövülen ve yere düşünce 2 kolu kırılan Ayeş, götürüldüğü hastanede tedavisi yapılıp taburcu edildi. Osmaniye'deki çocuklarının yanına giden Sabahattin Ayeş, saldırganlardan şikayetçi oldu. Polis güvenlik kameralarından tespit ettiği 18- 20 yaşlarındaki şüphelileri aramaya başladı.

'AİLEMİZE LAF ETMİŞSİN' DEYİP VURMUŞ

Saldırganların cezalarını çekmesini istediğini belirten Sebahattin Ayeş şunları söyledi:  "Camiden çıkıp eve giderken bir kişi arkamdan vurdu. Yere düştüm, 'Sen bizim ailemize laf etmişsin, seni öldüreceğim' dedi. Saldırgan 18- 19 yaşlarında ve yanında da 2 erkek daha vardı, onlar bana vurmadı. Havanın karanlık olmasından dolayı yüzlerini  göremedim. Hastane yakın olduğu için yürüyerek gittim. Tedavim yapıldı, 2 kolumda kırık olduğu için alçıya alındı. Beni  döverek tehditte bulunan saldırganlardan şikayetçiyim."

Görüntü Dökümü

----------------------------

Yaşlı adam Sabahattin Ayeş kolları alçıda sarılı koltukta otururken

Ayeş'in alçıda olan kollarından yakın görüntü

Ayeş'in yüzünden yakın görüntü

Ayeş'e eşi tarafından su içirilmesi

Sabahattin Ayeş ile röportaj

***GÜVENLİK KAMERASI***

Yaşlı adamın kaldırımdan yürümesi

Yolun karşısına geçmesi

Yolun karşısındaki kaldırımdan ilerlemesi

Ara yoldan saldırgan üç kişinin koşarak gelişi

Yaşlı adama doğru ilerlemeleri

Yaşlı adama vurarak yere düşürmeleri

Saldırgan ve yanındakilerin uzaklaşması

SÜRE: 03' 40"    BOYUT: 117 MB

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

===================================================

5)BURDUR ADLİYESİ'NDE ÖN BÜRO HİZMETİ

BURDUR Adliyesi'nde Ön Büro uygulaması hizmete girdi.

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, adliyede hizmete giren ön büro hizmetiyle ilgili bilgi verdi. Ön büro uygulamasıyla vatandaşa daha iyi hizmet verileceğini ve mahkeme kalemlerindeki iş yükünün hafifletileceğini belirten Doğan, "Burdur Adliyesi yeni hizmet binası 1.5 yıl önce açıldı. Türkiye'deki mahkeme ön büroları sistemine geçtik. Mahkeme büroları, açılacak davaların ilk müracaat yeri, dilekçelerin ilk müracaat yeri olarak vatandaşımıza hizmet vermeye başladı" dedi. Uygulama sayesinde mahkeme kalemlerindeki iş yükü baskısının büyük oranda azaldığını anlatan Başsavcı Doğan, "Mahkeme kalemleri sadece duruşmalar ve dosyaların içeriğiyle ilgilenmeye başladı. Hakimlere gidecek olan ve hakimlerin zamanını çalacak olan dilekçe müracaatlarını da Ön Büro Müdürlüğü sayesinde kolayca dosyaların içine alabilmekteyiz. Zaman kaybı ve işlerin hızlı yürümesi anlamında önemli bir büro olarak hizmete açılmış oldu" diye konuştu.

Ön büroda işlemlerin sıramatikle yürütüldüğünü, sırası gelen vatandaşın işlemini yaptıklarını kaydeden Başsavcı Doğan, sistemin Adalet Bakanlığı tarafından fiziki yapısı uygun olan tüm adliyelerde uygulandığını ve Burdur Adliyesi'nin ülke genelinde bu sistemin uygulandığı 25-30 adliye arasında yerini aldığını belirtti.

Ön Büro Müdürü Metin Yalçın, AB uyum yasaları çerçevesinde Burdur Adliyesi'nde Mahkemeler Ön Bürosu'nun hizmete girdiğini söyledi. Yalçın, "Vatandaş adliyedeki her türlü işlemlerinde ön büromuza müracaat ediyor. Ben nereye gideceğim, kapı kapı dolaşma sorununu ortadan kaldırdık" dedi.

Burdur Barosu avukatlarından Sonay Aydın Üçok da "İşlerimizin hafiflemesinde ön büronun faydası oldu. En azından mahkeme kaleminden önce işlerimizi ön büroda halledebiliyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------

Ön bürodan detay

Avukat Sonay Aydın Üçok'la röportaj

Metin Yalçın'la röportaj

Sadi Doğan'la röportaj

Detay

4,58"-155 mb

Haber/Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

==========================================================

6)SIRP POP ŞARKICI ALANYA'DA KLİP ÇEKTİ

SIRBİSTAN'ın ünlü pop şarkıcısı Ana Kokiç, yeni albümünün çıkış şarkısı olan 'New Day' (Yeni Gün) parçasına Antalya'nın Alanya İlçesi'nde klip çekti.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı'nın (ALTAV) katkılarıyla Alanya'ya gelen Ana Kokiç'in New Day şarkısının çekimleri tarihi ve ören yerlerinde yapıldı. Çekimlerin ilk gününde tarihi Alanya Kızılkule ve Alanya Tersanesi'nde kamera karşısına geçen Ana Kokiç, ikinci günde ise Demirtaş Mahallesi'ndeki sahilde ata bindi. Daha önce Türkiye'ye geldiğini fakat Alanya'ya ilk gelişi olduğunu belirten Kokiç, "Türkiye'yi ikinci vatanım, Alanya'yı da evim gibi görüyorum. Türkiye'ye geldiğim için çok mutluyum. Buraya geldikten sonra Türkiye'ye tutkuyla bağlandım. İnsanlar çok misafirperver ve nazikler. Burada geçirdiğim günler de çok güzel geçiyor" dedi.

'ALANYA'YI HERKES BİLİYOR'

Ülkesinde Alanya'nın bilinen bir şehir olduğunu anlatan Kokiç, " Belgrad'da Elvan Güneş ile karşılaştım ve beni Alanya'ya davet etti. Çok hoşuma gitti ve bir an önce gelmek, bu işi uzatmamak istedim. Nihayetinde buradayım. Sırbistan halkı hakkında konuşmam gerekirse, onlar da Alanya'yı ve Türkiye'yi çok seviyor. Ben de bu sevginin artması için çalışacağım. Alanya'yı ve Alanyalıları çok seviyorum" diye konuştu

'ALANYA'YA AŞIK OLDU'

Şarkıcı Ana Kokiç'i Alanya'ya davet eden ALTAV yönetim kurulu üyesi Elvan Güneş ise Kokiç'in Alanya'da klip çekmesinin ilçe tanıtımı için faydalı olduğunu söyledi. Tanıtım için yurt dışında yapılan fuarların önemine değinen Güneş, şöyle dedi:

"Fuarlar bizim için büyük fırsat. Ana daha önce Belek'te bir klip çekmişti ve 10 milyonun üzerinde izlenme rakamına ulaşmıştı. Kendisi çok popüler bir sanatçı. Sırbistan'daki fuarda elçimize kendisiyle görüşüp Alanya'da klip çekilmesiyle ilgili rica etmiştim. Onun da destekleri ve şansımızın yaver gitmesiyle Alanya'ya davet ettik ve kabul etti. Gelir gelmez de Alanya'ya aşık oldu. Şarkısının klibi için çalışmalara başladık ve devam edeceğiz. Bu, parayla yapılamayacak kadar değerli bir iş. Bir kanala ya da gazeteye reklam versek 5 dakika sürer ama bu yıllarca hafızalarda ve internette kalacak."

'YEREL SANATÇILARI DA BEKLİYORUZ'

Türkiye'deki şarkıcılara da seslenen Elvan Güneş, "Ülkemizde çok popüler sanatçılarımız var. Hem de dünya çapında takip edilen sanatçılar, örneğin Tarkan gibi. Ana, Sırbistan'dan gelip tanıtım elçimiz oldu. Bu tüm dünya tarafından izlenecek. Yerel sanatçılarımız da İstanbul duvarlarını yıkıp Türkiye'nin güzelliklerini de anlatsınlar. Sadece Alanya için söylemiyorum. Ülkemizin hem çok fazla güzelliği hem de tanıtıma ihtiyacı var" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Ana Kokiç'in klip çekiminden genel ve detay görüntüler

-Ana Kokiç röportajı

-Elvan Çelik Röportajı

Kaset Durumu: Link hazırlanıyor

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

===================================================

7)ASKERE GİDECEK ÖĞRETMENLERİNE KINA YAKTILAR

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde lise öğrencileri, askere gidecek öğretmenleri 30 yaşındaki Engin Kahraman için sürpriz kına gecesi düzenledi. Okulun pansiyonundaki eğlencede diğer öğretmenlerle öğrenciler Kahraman'ın ellerine kına yaktı.

Yalvaç Atatürk Anadolu Lisesi Almanca öğretmeni Engin Kahraman, vatani görevini yapmak üzere Askerlik Şubesi'ne başvurdu. Öğretmenlerinin askere gideceğini öğrenen öğrencileri, ona hoş bir sürpriz yaptı. Okulun pansiyonunda yatılı kalan öğrenciler asker aday öğretmenlerine kına gecesi düzenledi. Öğrencilere diğer öğretmenler de eşlik etti.

KINAYA 1 TL KOYDULAR

Okul müdürü Sezai Bal'ın da katıldığı kına gecesinde 'Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar' türküsü eşliğinde asker adayı Engin Kahraman'ın ellerine kına yakıldı. Kahraman'ın ellerine altın yerine 1 TL'lik metal para konuldu. Geceye katılan öğretmen ve öğrenciler asker adayı Kahraman ile oyun havası eşliğinde eğlendi. Müdür yardımcısı Bayram Erbaşı'nın yoğurduğu çiğ köfteler kına eğlencesine katılan öğrenci ve öğretmenlere ikram edildi. Öğrenciler "En büyük asker bizim asker" sloganıyla öğretmenlerine moral verdi.

'ELLERİME KINA BİLE YAKILDI'

Hoş sürprize oldukça şaşıran Engin Kahraman, "Malum askerlik bir görevdir. Ben de görevimi yapmak üzere başvurumu yaptım. 27 Nisan günü celp tarihim ve nerede askerlik yapacağım belli olacak. Öğrencilerim ve öğretmen arkadaşlarımız bana sürpriz hazırlamış. İşin bu boyuta geleceğini ben de bilmiyordum. Ellerime kına bile yakıldı. Gerçekten hoş bir sürpriz oldu" dedi.

Öğrencilerinden Güllü Karademir, "Engin hocamızı gerçekten çok seviyoruz. Onu çok özleyeceğiz, inşallah hiçbir şey olmadan geri gelir" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Kına yakılırken

Oyun oynayan öğrenciler

Öğretmenin oyun oynaması

Öğretmenle röp

Öğrencilerle röp

Öğretmen sınıfta ders anlatırken

196 MB/// 05.54

Haber- Kamera: Nurettin ARKAN/ISPARTA,

=======================================================

8)BEYDİLİ YÖRÜKLERİNİN YÜZLERCE YILLIK GELENEĞİ: PÜSE

BEYDİLİ Yörüklerinin yüzlerce yıldır geleneksel olarak çam ağacının çıralı bölümlerinden zahmetli bir işlemle elde ettiği 'halk ilacı' niteliğindeki 'püse', Isparta'nın Sütçüler ilçesi Sarp Dağı'nın eteklerindeki 400 yıllık Beydili Köyü'nde hala üretilip kullanılıyor. 1250 metre rakımdaki köyde yüzlerce yıldır keçi çobanlığı ve arıcılık yaparak yaşamlarını sürdüren Yörükler, püseyi karın ağrısı, yara tedavisi ve kesiklerin iyileştirilmesinde kullanıyor. Beydili Yörüklerinden 76 yaşındaki Nurullah Altıntaş, çam ağacının terletilmesi yoluyla damıtılan çıranın, kaynatılarak katrana dönüşmesi sonucu elde edilen siyah ve koyu kıvamlı püsenin, çocukluğundan bu yana köyünde kullanıldığını söyledi. Altıntaş, "Yaralara, kesiklere iyi gelir. Karın ağrılarında bir bezin üzerinde karnın üstüne konulur" dedi. Eskiden Yörüklerin çarık giydiğini hatırlatan Altıntaş, "Püse akşamdan çarıkların altına sürülüp toprağa gömülerek üzerine biraz su dökülürdü. Sabaha çarıklar topraktan çıkarıldığı zaman yumuşacık olurdu. Ayağı vurmazdı" diye konuştu.

TOROSLARDAKİ OTLARIN SAYISINI BİLMEK MÜMKÜN DEĞİL

Yörüklerin mayıs ve haziran aylarında doğadaki ot ve çiçekleri toplamaya başladığını anlatan Altıntaş şunları söyledi:

"Toroslardaki bitkilerin sayısını bilmek mümkün değil. Otları mayıs ve haziran ayında toplarız. Genellikle ıhlamur, kekik, adaçayı, oğlanotu toplarız. Oğlanotu kalbe iyi gelir. Altınotu çay gibi demlenerek içilir. Böbrek taşlarına iyi gelir. Bozçalba toplarız. O da bronşite iyi gelir. Günümüzde böyle şeylere çok fazla rağbet edilmiyor. Ama bizim çocukluğumuzda çok kullanılırdı. Bu gelenekler yok olmaya başladı."

BEYDİLİ 400 YILLIK BİR KÖY

Beydili'nin 400 yıllık bir köy olduğunu anlatan Nurullah Altıntaş, Oğuz Türklerine bağlı Bozok kolundan bir boy olan Beydili Yörüklerinin Anadolu'da pek çok ilde aynı adla köyler kurduklarını anlattı. Isparta, Antalya, Sivas, Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Karaman, Ankara ve Denizli'de yaşayan Beydili Yörüklerinin Beğdili, Badıllı adıyla da anıldıklarını anlatan Altıntaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlçemizle köy arasında Sarp Dağı vardı. Kış döneminde yoğun kar yağardı. 3 metreye ulaşırdı karın kalınlığı. O zaman yol yoktu, su yoktu, elektrik yoktu. 5 ay kendi halimize yaşardık. 1980'lerde köy, Sarp Dağı'nın batısına nakledildi. Şimdi köyümüz Sütçüler ilçesine 18 kilometre. Artık yol, su gibi sıkıntımız kalmadı."

Altıntaş, eski köy Beydili'nin varlığını koruduğunu, yeri kurulan köyün ise Çimenova adını taşıdığını aktardı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Nurullah Altıntaş ormanlık alanda ot toplarken görüntüsü

RÖP: Nurullah Altıntaş

Nurullah Altıntaş topladığı otları gösterirken görüntüsü

Detaylar

196 MB -- 06.09

( Haber: Selma KUNAR-Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

=========================================================

8)TOROSLARIN ZİRVESİNDE RESİTAL

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçılarının, kent merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki bir köy okulunda gerçekleştirdiği eğitim etkinliğinde renkli görüntüler yaşandı.

Toroslar İlçesi'ne bağlı Arslanköy Mahallesi'ndeki Arslanköy Ortaokulu'nda gerçekleşen etkinliğe Okul Müdürü Mehmet Kavacık, Arslanköy Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Yıldıray, Başkan Yardımcısı Ünal Gürsoy, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İlk olarak sahneye gelen piyanist Ahad Asker, kuruluşunun 25'nci yılını kutlayan MDOB'un geleceğin sanatçıları ve sanatseverlerini yetiştirmek için eğitim çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Asker, Türkiye'de bulunan Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri ve opera ve bale, müzik eserleri hakkında bilgi vererek, her kesimden insanı salona beklediklerini sözlerine ekledi. Ardından Mezzo soprano Beste Berk, tenor Ali Ulvi Karaca ile piyanist Ahad Asker'in eşliğinde Türk, Azeri bestelerin yanı sıra Napoliten ve D. Strauss, de Curtis, Pyotr İlyiç Çaykovski'nin eserlerini seslendirdi.

Etkinlikte Beste Berk ve Ali Ulvi Karaca, Aşık Veysel'in 'Uzun İnce bir yoldayım' türküsünü seslendirdiğinde salonda bulunan öğrenciler de hep bir ağızdan eşlik etti. Etkinlik sonunda Ahad Asker, öğrencilere piyanonun nasıl çalınacağını anlattı. Bazı öğrenciler de hayatlarında ilk kez gördükleri piyanonun tuşlarına dokunarak meraklarını giderdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Etkinliğe katılan öğrencilerden genel ve detay

Piyanist Ahad Asker konuşurken

Mezzo soprano Beste Berk şarkı söylerken

Ahad Asker piyano çalarken

Tenor Ali Ulvi Karaca şarkı söylerken

Beste Berk ve Ali Ulvi Karaca düet yaparken

Söylenen şarkıya eşlik eden öğrenciler

Öğrenciler sanatçıları alkışlarken

Sanatçılara günün anısına hediye verilirken

Piyanis Ahan Asker öğrencilere piyano çalmayı öğretirken

Genel ve detay görüntü

(BOYUT: 478,76 MB) (SÜRE: 6 Dk)

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

=======================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özel çocuk Efe Cuma, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından polis oldu
    16:51 Özel çocuk Efe Cuma, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından polis oldu

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, polis olmayı hayal eden özel çocuk Efe Cuma için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Efe Cuma, polis üniforması giydirilerek polis aracı içerisinde gezdirildi ve polis araçlarını inceleme ve siren çalma şansı buldu. Bu etkinlik, toplumda özel ihtiyaçlı bireylerin sosyal hayata katılımının önemine dikkat çekti.

  • Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü
    16:49 Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü

    Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Beijing'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi.

  • Artvin'de yiyecek arayan ayılar kayak tesisinde zarar verdi
    16:49 Artvin'de yiyecek arayan ayılar kayak tesisinde zarar verdi

    Artvin'de yiyecek arayan ayılar, kayak tesisindeki yapıların kapı ve pencerelerini kırarak eşyalara zarar verdi. Ayılar, 7 yapının kapı ve pencerelerini kırarken, ahşap ve prefabrik yapılarda yiyecek arayışı sırasında eşyalara da zarar verdi. Hasar tespitinin ardından tadilat çalışmalarına başlandı.

  • Kars'ta düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara kitap hediye edildi
    16:48 Kars'ta düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara kitap hediye edildi

    Kars'ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara kitap hediye edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, doğru cevaplayan katılımcılara kitap hediye etti. Yarışmanın amacı Kars'ın tarihi, kültürel, doğal ve diğer zenginliklerine dikkat çekmekti.

  • DEM Parti Milletvekili Perihan Koca, Vigo işçileriyle dayanışma içinde
    16:47 DEM Parti Milletvekili Perihan Koca, Vigo işçileriyle dayanışma içinde

    DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, ücretleri kesildiği için eylem yapan Vigo işçileriyle TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Vigo direnişçilerinin onurlu mücadelesinde yanlarında olduklarını ifade etti. Vigo işçileri, ekmek, onur, haysiyet ve hakları için konvoylarla sokaklarda mücadele ediyorlar. İşçiler, bayram harçlığı bile veremediklerini belirtti.

  • İzmit'te bir binanın bahçesinde yangın çıktı, bina tahliye edildi
    16:47 İzmit'te bir binanın bahçesinde yangın çıktı, bina tahliye edildi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan 8 katlı bir binanın bahçesinde bulunan atıkların alev alması sonucu yangın çıktı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, binayı tahliye etti ve yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Anadolu Üniversitesi Badminton Takımı Süper Lige yükseldi
    16:46 Anadolu Üniversitesi Badminton Takımı Süper Lige yükseldi

    Eskişehir temsilcisi Anadolu Üniversitesi, Badminton Bölgesel Ligi'nde mücadele vererek Süper Lige yükselmeye hak kazandı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ligde ikinci olan Anadolu Üniversitesi, gümüş madalya kazandı. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi sporcusu Kerem Çınar, ferdi kategoride Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya elde etti.

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı: Ülke İş birliği Çerçevesi iddiaları asılsız
    16:43 Hazine ve Maliye Bakanlığı: Ülke İş birliği Çerçevesi iddiaları asılsız

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dünya Bankası ve Türkiye arasındaki beş yıllık iş birliğinin yol haritası niteliğindeki Ülke İş birliği Çerçevesi dokümanına ilişkin sosyal medyada dolaşan iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu bildirdi. Dünya Bankası kaynakları proje amacının dışında kullanılmıyor ve kredilerin İstanbul sözleşmesi ve LGBT ile ilişkisi bulunmamaktadır.

  • Alanya'da çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    16:43 Alanya'da çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangın nedeniyle iş yerinde maddi hasar meydana geldi.

  • Erzurum'da ETÜ'nün ev sahipliğinde futsal grup birinciliği maçları başladı
    16:41 Erzurum'da ETÜ'nün ev sahipliğinde futsal grup birinciliği maçları başladı

    Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen futsal grup birinciliği maçlarına 6 üniversiteden 9 takım katılıyor. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalarda, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi takımları grup birinciliği için mücadele edecek.


Advertisement