Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

1)BİTLİS'TE ÖLDÜRÜLEN PKK'NIN KADIN SORUMLUSU, KARAYILAN'IN KANDİL'DEKİ BASIN TOPLANTISINA KATILMIŞBİTLİS ve Tatvan ilçesi arasında geçen 21 Mart'ta etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristler arasında yer alan, örgütün kadın sorumlularından, 'Jinda Özgür' kod adlı Nuran Ekinci'nin, 24 yıldır...

29.05.2017 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BİTLİS'TE ÖLDÜRÜLEN PKK'NIN KADIN SORUMLUSU, KARAYILAN'IN KANDİL'DEKİ BASIN TOPLANTISINA KATILMIŞ

BİTLİS ve Tatvan ilçesi arasında geçen 21 Mart'ta etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristler arasında yer alan, örgütün kadın sorumlularından, 'Jinda Özgür' kod adlı Nuran Ekinci'nin, 24 yıldır dağda olduğu ve çözüm sürecinin başlangıcında, PKK elebaşı Murat Karayılan'ın 25 Nisan 2013 tarihinde Irak'ın kandil Dağı'nda düzenlediği 'Geri çekilme' konulu basın toplantısında bulunduğu ortaya çıktı. Fotoğraflarda, geri çekilme ile ilgili düzenlenen basın toplantısı sırasında PKK'lı Ekinci'nin, Karayılan'dan önce bölgeye gelerek güvenliği sağlayan birimin başında olduğu görüldü.  Güvenlik güçlerinin Bitlis ile Tatvan ilçeleri arasında 21 Mart'ta gerçekleştirdiği operasyonda etkisiz hale getirilen 11 PKK'lı terörist arasında bulunan PKK'nın kadın sorumlularından 'Jinda Özgür' kod adlı Nuran Ekinci'nin 24 yıldır dağda olduğu ortaya çıktı. Daha önce Türkiye'nin bir çok bölgesinde terör örgütü adına eylemlere katılan Ekinci'nin, çözüm sürecinde 25 Nisan 2013 tarihinde Kandil'de PKK yöneticilerinden Murat Karayılan'ın düzenlediği basın toplantısı sırasında da orada bulunduğu ortaya çıktı. Fotoğralarda, Karayılan'ın Kandil dağında düzenlediği ve yüzün üzerinde ulusal ve uluslararası gazetecinin katıldığı basın toplantısından önce, Nuran Ekinci'nin toplantının yapıldığı alana geldiği ve güvenliği sağladığı görüldü.

DİYARBAKIR, -

==================================================

(ÖZEL HABER)

2)VAN GÖLÜ'NÜN SAKLI CENNETLERİ TURİST BEKLİYOR

YEŞİL, mavi ve karlı dağların tarihle buluştuğu Van, turizmde keşfedilmeyi bekliyor. Akdamar'ın yanı sıra Van Gölü kıyısındaki Gevaş İlçesi'ne bağlı İn Mahallesi'ndeki Ağin, Altınsaç ve Deveboynu koyları görenleri büyülüyor. Buraya sadece teknelerle 3 saatlik bir yolculuğun ardından ulaşılabiliyor. Bozulmamış doğal yapısıyla birlikte, dağlar arasında dolaşan yılkı atları da ayrıca ilgi çekiyor.  Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük sodalı gölü olma özelliğini taşıyan Van Gölü görenleri kendine hayran bırakıyor. Van'ın Gevaş ilçesi ile Bitlis'in Tatvan ilçesi arasında bulunan koylar hem coğrafyası ile hem de tarihi yapılarıyla yerli ve yabancı turistleri Van'a davet ediyor. Sadece Van Gölü üzerine bulunan teknelerle ulaşım sağlanan bu koylar birçok farklı güzelliği de bünyesinde barındırıyor. Van Gölü üzerinde bulunan ada ve yarım adalarda tarihi harabeler, kiliseler ve kaleler bulunuyor. Gevaş ile Tatvan arasında bulunan Göllü ovasında bölgenin en büyük kilisesi ve piskoposluğun merkezi olan Sen George manastırı yer alıyor.Deveboynu'nda bulunan yılkı atları ise bölgeye farklı bir cazibe katıyor. Sayıları 70'i 80'i bulan ve koloni halinde yaşayan yılkı atları Van Gölü'ne mitolojik bir hava katıyor. Sadece teknelerle gidilen bu koyların çok farklı ve bakir olduğunu belirten turizmci Hikmet Deniz, "Gelen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka bakir kalan bu koyları görmeleri lazım. Bu yerler bir cennettir. Buraları bir kere gören insanlar daha sonra Van'a gelip buraları yine görmek isteyecekler. Biz de turistlere gereken bütün yardımları sağlamaya hazırız. Bizim buradaki tek amacımız bu memleketi turizm alanında ileriye götürmektir" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Yılkı atlar

-Tepelerde dolaşan yılkı atlardan detaylar

-Van Gölü kıyıları

-Ada ve tekne görüntüleri

-Van Gölü'ndeki saklı koylar

-Çevreden detylar ve röp

VAN/DHA

======================================================

3)HAKKARİ'DE İLK KEZ TÜRKÇE-KÜRTÇE HACİVAT-KARAGÖZ OYUNU SERGİLENDİ

HAKKARİ Belediyesi tarafınan düzenlenen 'Ramazan şenlikleri' büyük ilgi görüyor. Kentte ilk kez Türkçe-Kürkçe Hacivat Karagöz oyunları ile  Nasrettin Hoca fıkralarının anlatıldığı şenlikten, kent sakinleri ve çocuklar oldukça memnun.

Hakkari Belediyesi tarafından kentte ilk kez 'Ramazan şenlikleri' düzenledi. Eski Valilik binası önünde düzenlenen şenliğe; iftar sonrası kent sakinleri büyük ilgi gösteriyor. Çocuklarıyla birlikte şenlik alanına gelen vatandaşlara çay, çocuklara  şeker ikram ediliyor. Türkçe ve Kürtçe Havicat Karagöz oyunu ile Nasrettin Hoca fıkraları, şiir, ilahi dinletileri de büyük ilgi görüyor. Yerel sanatçılar tarafından verilen konser ise gece geç saatlere kadar sürüyor. Hakkari'de oturanlar, böyle bir etkinliği düzenleyen Hakkari Valısi Cüneyit Orhan Toprak ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim'e teşekkür ederken, şenliğin organizatörlüğünü yapan Hatice Doğan, gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek şöyle dedi:

"İlk defa Kürtçe, Türkçe Hacivat Karagöz sahnelendi. Şenliğe inanılmaz büyük bir katılım oldu. Çocuklar inanılmaz bir şekilde coştu. Mısır'dan dünya Kuran-ı Kerim şampiyonunu getirdik. Kuran-ı Kerim dinletisi yapıldı, ilahiler okundu. Şiir gecesi yapıldı. Hiç beklemediğimiz bir kalabalık ile karşılaştık. İlk defa bu şehirde böyle büyük bir şenliğe şahit oluyoruz. Bize destek olan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epcim, Belediye Kültür Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz."

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Eski Valilik binası önü

-Şenliğe gelenler

-Şenliğe minik bebeği ile katılan bir anne ve genel görüntü

-Hep bir ağızdan Belediyeye teşekür eden çocuklar

-Şenlikte konser veren sanatçılar

-Sanatçılara eşlik eden çocuklar

-Sanatçıların çaldıkları müzik aletlerinden yakın plan görüntü

-Sanatçılara alkış yapıp tezahüratlarla bulunan çocuklar

-Müzik eşliğinde eğelenen çocuklardan yakın plan

-Bi daha diye bağıran çocuklar

-Hacivat Karagöz Kürtçe oyunu

-Oyunu izleyen çocuklar

-Detaylar

-Cinegolds Müdürü Hatice Doğan ile röportaj

-Şenlikte Hacivat Karagöz giyimli görevlilerin görevlilere ilgi gösteren çocuklar

BOYUT: 290 MB

SÜRE: 4 DK 22 SN

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,-

====================================================

4)KEREBİÇ TATLISI İÇİNDE UYUŞTURUCU ÇIKTI, 3'Ü ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ 6 KİŞİ GÖZALTINDA

ESKİŞEHİR'de polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda Mersin'den şehirlerarası otobüsle getirilen 'Kerebiç' adlı tatlının içerisinden 986 ecstasy hap çıktı. Polis, 3'ü üniversite öğrencisi 6 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, gençlerin yoğun olduğu bölgelerde uyuşturucu madde satıcılığı yapan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Yapılan çalışmalar sonucunda, önceki gün saat 04.00 sıralarında şehirlerarası otobüsle Mersin'den Eskişehir'e gelen M.N.Ç. (23) otogarda yakalandı. Gözaltına alınan M.N.Ç.'nin Mersin'den getirdiği 'Kerebiç' adlı tatlı içerisinde poşete konulmuş ve üzeri kremayla kapatılmış olan 986 ecstasy hap ele geçirildi.

3 EVE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri M.N.Ç. ile bağlantılı olan kişilerin oturduğu 3 ayrı eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda H.A.O. (25), A.B.T. (23), A.C.Ş. (22), S.D.Y. (21) ve O.U.O. (21) gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 1060 ecstasy hap, 4 kilo 685 gram esrar, 40 gram kokain, 2 hassas terazi ile 2 esrar öğütme aparatı ele geçirildi.

3 ÜNİVERİSTE ÖĞRENCİSİ

Gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ünün üniversite öğrencisi olduğu, şüphelilerin Eskişehir'de gençlerin yoğun olduğu bölgelerde aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu kişilere uyuşturucu madde sattıkları belirtildi. 6 şüpheli, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Polis kamerasından tatlı içerisinde uyuşturucu hap çıkartılırken çekilen görüntü,

-Ele geçirilen uyuşturcuların fotoğrafı,

-Bir kadın polisin suç dellilerini adliyeye götürmesi,

-Şüphelilerin polisler tarafından adliyeye getirilmesinden,

-Adliye binanın dışından çekilen görüntü bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement