Dha Yurt  Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt  Bülteni-5

Dha Yurt  Bülteni-5

Gondol salıncaktan düşen Ayşenur'un beyin ölümü gerçekleştiKOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde parkta gondol salıncaktan düşen 6 yaşındaki Ayşenur Ay salıncağın altında kaldı.

03.06.2017 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gondol salıncaktan düşen Ayşenur'un beyin ölümü gerçekleşti

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde parkta gondol salıncaktan düşen 6 yaşındaki Ayşenur Ay salıncağın altında kaldı. Başından darbe alan Ayşenur'un duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Beyninde ödemler oluşan Ayşenur'un beyin ölümü gerçekleşti.

Olay 24 Mayıs tarihinde, Köseköy Mahallesi'nde bulunan Meşelik Park'ta meydana geldi. Muhammet ve Gülden Ay çiftinin iki kızından küçüğü olan Ayşenur Ay, ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi ablası Zeynep Sena'nın okul pikniğine gitmek istedi. Gülden Ay iki kızını da alıp pikniğin yapılacağı parka gitti. Çocuklar arkadaşlarıyla birlikte gondol salıncağa binmek istedi. Gülden Ay, Zeynep Sena'ya küçük kızını emanet ederek oyun alanına gitmelerine izin verdi. Gondol salıncakta sallanan Ayşenur düşerek başını gondola ve yere çarparken, gondolun altında sıkıştı. Pikniğe gelen tüm aileler Ayşenur'un feryadına koşup salıncağın altından çocuğu çıkardı. Ayşenur vatandaşlar tarafından özel bir hastaneye götürüldü. Kalbi duran Ayşenur tekrar yaşama döndürülerek Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ayşenur'un dün beyin ölümü gerçekleşti.

Gözyaşları içerisinde kızının beyin ölümünün gerçekleştiğini söyleyen Gülden Ay, "Olay günü büyük kızımın okulunun pikniği için parka gittik. Küçük kızım da gelmek isteyince ikisini birlikte götürdüm. Çocuklar yemeklerini yedikten sonra salıncağa binmek istediler. Küçük kızım da ablasıyla birlikte gitmek isteyince ablasına emanet ettim. Bir süre sonra çığlık sesleri duyduk. Baktığımda küçük kızım salıncak gondolun altında ayakları başına gelmiş bir şekilde sıkışmıştı. Ne yapacağımı şaşırdım. Gondolu hareket ettirip kaldırmak istedik ama olmadı. Güçlükle kızımı oradan çıkardık" dedi.

Gülden Ay kızını özel bir hastaneye götürdüklerini belirterek, "Hastanede kızımın kalbinin durduğunu söylediler. Yaklaşık yarım saat sonra tekrar hayata döndürüldü. Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin sapı darbe almış ve beynin tamamında ödem oluştuğu için ameliyat yapılamadı. Beyni çok büyük hasar almış ve en sonunda da beyin ölümü gerçekleşti" diye konuştu.

BAŞKA CANLAR YANMASIN

Gülden Ay kızının başına gelen kazanın ardından gondol salıncaklarda bir çok kaza olduğunu duyduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Bu gondol salıncakların bir denetimi yok. Buna benzer bir çok kaza meydana geldi. Salıncakların altlarına bir tahta çakılsa belki çocuklar oradan düşmez. Bırakın çocukları yetişkin insanlar bile oradan düşebilir. Daha önceden kafası kırılan, kolu kırılan ve ölenler olmuş. Benim çocuğumu kurtaramadık ama başka canlar yanmasın"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Gondoldan düşen kızın fotoğrafı

-Gözü yaşlı anne olayı anlatırken

-Anne ve babanın birlikte görüntüsü

-Olay yerinden anons

-Olay yerindeki salıncakta sallananlar

-Salıncaktan detaylar

HABER: Ergün AYAZ-Faruk KIYAK-KAMERA: Orhan UZUN/ KOCAELİ

========================================

Aydınlık Gazetesi Yönetmeni Yücel, gözaltına alındı

AYDINLIK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, Iğdır'da güvenlik kuvvetleri tarafından gözaltına alındı

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, 3 gün önce arkadaşlarının yanına geldiği Iğdır'da bu sabah gözaltına alındı. Gözaltına alınan İlker Yücel emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Gelişmeliri Twitter hesabından duyuran İlker Yücel, " Berat Albayrak'ın Aydınlık'a hakaret eden tekzibini yayımlamadığımız için Iğdır'da gözaltına alındım" diye yazdı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-İlker Yücel'in arşiv görüntüleri

Haber: Suat DENİZ/ IĞDIR, -

==============================

Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

ŞANLIURFA'da iki otomobilin kafaya kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Şanlıurfa- Diyarbakır karayolunu 25'inci kilometresindeki Kalecik Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Kent merkezi yönüne ilerleyen Halil Dağ'ın kullandığı 63 TV 568 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Necmi Kada yönetimindeki 63 KE 445 plakalı otomobil, kafa kafaya çarpıştı. Kazada sürücülerle ile birlikte Mehmet Dağ, Halil Dağ ve adı öğrenilemeyen 1 kişi olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-kaza yerinden görüntü

Hastanenin acil servisi

Ambulanstan indirilen yaralılar

Yaralıları acil servise götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

=====================================

İtfaiye yangında 6 kişiyi kurtardı

ANTALYA'da elektrik panosundan çıkan yangında duman nedeniyle balkonda mahsur kalan 3'ü çocuk 6 kişi itfaiye tarafından kurtarıldı. Ambulansa alınan çocukların ilk müdahalesi ayakta yapıldı.

İtfaiye, polis ve sağlık ekiplerini harekete geçiren yangın, saat 11.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi Üçgen Mahallesi 111 Sokak'ta bulunan Erciyes Sitesi'nin E Blok giriş katındaki elektrik panosunda meydana geldi. Panodan yükselen dumanlar hızla binanın üst katlarına doğru yayıldı. Bina sakinleri durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi.

Dört katlı binanın 3'üncü katındaki Mustafa Şahin'in dairesinin kapısının açık olması nedeniyle duman içeri doldu. Ağır koku ve duman nedeniyle evde bulunan aile fertleri balkona çıkıp yardım istedi. Ümran Şahin, Sultan Şahin ve Sibel Yeşilbaş ile çocuklar 6 yaşındaki Özgür Yanık, 7 yaşındaki Mert Yeşilbaş, 1 yaşındaki Miray Yeşilbaş itfaiyenin balkona uzattığı merdiven yardımıyla kurtarıldı. İtfaiye erlerinin elden ele aldığı çocuklar hemen ambulansa alındı. İtfaiye merdiveninden inen anne Ümran Şahin de ambulansa çocuklarının yanına koştu.

Sağlık durumu iyi olan Mustafa Şahin ise itfaiyenin dumanı tahliye etmesi nedeniyle daireden inmedi. CLK Akdeniz Elektrik ekiplerinin trafodan elektriği kesmesinin ardından yangına müdahale edildi.

Büyük korku yaşayan diğer dairelerdeki vatandaşlar ise dumanın tahliye edilmesiyle rahat nefes aldı. Olayın şokunu anlatamayan Ümran Şahin, elektrik panosundan çıkan dumanın kapısı açık olan dairelerine dolduğunu belirterek, "Çarşıya çıkmaya hazırlanıyorduk. Bir anda patlama meydana geldi. Duman içeri girdi. Çok hızlı yayıldı. Balkonda mahsur kaldık. Elektrikle ilgili bir konu vardı ama apartmanda birlik sağlanamadı. Kablo kokuları geliyordu. Yangın, sinyalini günler öncesinden vermişti" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

İtfaiyeden detay görüntü

Yangından etkilenenlerden görüntü

Mahalleliden görüntü

Yangının çıktığı elektrik panosundan görüntü

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

====================================================

Çaycıdan inanılmaz tepsi şovu

TOKAT'ın Reşadiye İlçesi'nde bir çay ocağı çalışanı Adem Kaya'nın, çay dolu tepsiyi bağladığı iple bardakları düşürmeden ve çayı dökmeden kendi etrafında çevirmesi görenleri hayrete düşürüyor.

Reşadiye'de bir çay ocağında çalışan Adem Kaya'nın çay siparişini götürmesini yansıtan ve sosyal medyada paylaşılan görüntüleri ilgi çekti. Görüntülerde, Adem Kaya ip bağladığı tepside beş bardak çay ve oralet taşıyor. Kaya bu sırada, ipin ucundan tutarak tepsiyi kendi etrafında hızlı biçimde çevirerek baş hizasına kadar çıkartıyor. Yaklaşık 15 saniye boyunca çevirdiği tepside bardakların yerinde durması ve içindekilerin dökülmemesi ise görenleri hayrete düşürüyor.

Görüntü Dökümü:

-Çaycının görüntüsü (Amatör kamera)

-İp bağladığı tepsiyi etrafında döndürmesi

-Tepsideki bardakların aynı şekilde durması

Haber: TOKAT,

=====================================

Üniversite öğrencisi evdeki eşyayı 14'üncü kattan yola fırlattı (2)

4 SAAT SONUNDA İKNA EDİLDİ

Geçirdiği psikolojik bunalım sonucu eşyaları balkondan atan ve 4 saatlik çabanın ardından ikna edilerek polis aracına bindirilen üniversite öğrencisi Ş.Y. daha sonra hastaneye götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Şafak Yakıcı'nın balkondan eşya fırlatması

-Eşyaları yakması

-Yere atılan eşyalar

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

=======================================

Van Gölü sahilinde 4 bin 500 kişi iftar açtı

Havadan çekilen görüntü

VAN'ın Edremit İlçesi'nde Van Gölü sahilinde 4 bin 500 kişilik iftar sofrası kuruldu. İftar öncesi de helikopter kazasında şehit olan askerler için Kuran-ı Kerim okunup, dua edildi.

Van Gölü kıyısındaki Edremit İlçesi, belediyenin organize ettiği etkinlikler nedeniyle büyük ilgi görüyor. Ramazan ayı başından beri en büyük itar sofrası da dün akşam kuruldu. Yaklaşık 4 bin 500 kişinin katıldığı iftar programına, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, eşi Nesibe Taşyapan, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli eşi Aylin Çiçekli, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, YYÜ Rektörü Prof.Dr. Peyami Batal, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, siyasi parti temsilcileri, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

"ALLAH BİRLİĞİMİZİ BERABERLİĞİMİZİ DAİM ETSİN"

İftar öncesi Şırnak'ta şehit olan 13 asker için de Kuran-ı Kerim okundu. Vali Taşyapan, yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajları verdi. Vali Taşyapan, Van Gölü sahilinde birlik, beraberlik içinde iftar açtıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Ramazan'daki bu bereketin bu kardeşliğin Ramazan sonrasında da bütün ülkemize bütün dünyaya yayılmasını diliyorum. Etrafımızda, ülkemizin bazı köşelerinde ya da komşu ülkelerde sıkıntılar yaşanıyor. Yüzlerce, binlerce, milyonlarca insan, evinden, barkından, yuvasından yurdundan ayrılmış, bizlere komşu ülkelere sığınmış vaziyette. İnşallah onların sıkıntılarının, dertlerinin de bu Ramazan'da yüce rabbimizin izniyle son bulmasını diliyorum. Herkesin kendi evinde kendi memleketinde güven içerisinde huzur içerisinde yaşaması için gayret gösteriyoruz, çalışıyoruz. Sizlerinde desteklerinizi her zaman yanımızda görmek istiyoruz."

Yapılan konuşma ardından ezanın okunmasıyla birlikte yaklaşık 4 bin 500 kişi iftar açtı. iftar sonrası ise Vali Taşyapan ve Kaymakam Çiçekli beraberindekilerle birlikte Ramazan ayı ile birlikte kurulan Osmanlı Sokağı'nı gezerek, satış yapan esnaflarla sohbet etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-İftar öncesi drone ile vatandaşlardan görüntüler

-Katılımcıların iftar açması

-Van valisi İbrahim Taşyapan'ın kısa konuşması

-Detaylar (Drone)

Haber-Kamera; Arif KARAKAŞ/EDREMİT(Van), -

==========================================

Şirket tünelden ücretsiz geçirmedi ambulans dağ yolundan gitti

Sağlık çalışanı o anları görüntüledi

MUĞLA'nın Fethiye ve Dalaman ilçelerini birbirine bağlayan 950 metrelik Göcek Tüneli'nden geçen ambulanstan diğer araçlar gibi ücret talep edilmesi tepki çekti. Tünel işletmesi ücretsiz geçirmeyince ambulas dağ yolundan gitmek zorunda kaldı. Muğla Valisi Amir Çiçek, vatandaşın sağlık hizmetini kimsenin durduramayacağını belirterek, tüneli işleten şirket yetkilileriyle görüşüp sorunu çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Tinsa İnşaat ve Sanayi Limited Şirketi tarafından 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle 13 milyon dolar harcanarak yapılan Göcek Tüneli, 2006 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. 13 hükümet ve 8 başbakan eskiten, 17 yılda tamamlanabilen, Muğla ile Antalya'yı birbirine bağlayan, 12 metre genişliğinde ve 7.40 metre yüksekliğindeki 950 metrelik tünel, kamuoyunda sık sık Türkiye'nin tek paralı tüneli olma özelliğiyle gündeme geldi.

9 yıldan bu yana özel sektör tarafından işletilen gidiş-geliş olarak kullanılan tünelde, trafiğin daha da rahatlaması için yanına çevreyoluyla birlikte ikizinin yapılması amacıyla 9 Temmuz 2013'te düğmeye basıldı. Bu projenin yapımını ise Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü üstlendi. 868 metre tüp uzunluğuna sahip, toplamda 964 metre uzunluğundaki bu tünel de tamamlandı, ancak hala hizmete girmedi.

SAĞLIK ÇALIŞANI O ANLARI GÖRÜNTÜLEDİ

Her seçim döneminde tünelin ücretsiz olacağı yolundaki vaatlere rağmen halkın beklentisi karşılık bulmadı. Geçen perşembe günü de Göcek Tüneli'nden geçmek isteyen hasta nakil ambulansından diğer araçlar gibi ücret talep edilmesi tepki çekti.

Fethiye'den Göcek yönüne giden sağlık çalışanlarının bulunduğu aracı durduran ve 7 lira geçiş ücreti isteyen görevliler, ambulansların da ücretli geçiş yapacağını söyledi, ücretsiz geçişe izin vermedi. Araçta bulunan sağlık personelin cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde, bütün ikna çalışmalarına rağmen görevlilerin ambulansı geri çevirdiği görüldü. Sağlık görevlilerine ücretsiz, daha uzun ve dar olan dağ yolunun alternatif olarak gösterilmesi de görüntülerde yer aldı. Sağlık görevlilerine yol verilmemesinin yer aldığı görüntüler sosyal medyadan yayınlanınca bu uygulama eleştiri topladı.

Konuyla ilgili olarak konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, "İşletme özel bir şirket. Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğüyle görüştüm. Şirketle de görüşeceğim. Benim vatandaşımın sağlık hizmetini kimse durduramaz. Özel sektör de durduramaz. Çözeceğiz. Gerekli çalışmaları da yapıyorum. En kısa sürede bu konuyu çözeceğimize inanıyorum" dedi.

TARİFELER

Göcek Tüneli'ne geçiş ücretleri ise şöyle: Birinci sınıf araçlar (otomobil) için 5 lira, ikinci sınıf araçlar için (kamyonet) 7 lira, üçüncü sınıf araçlar (dingilli kamyon) için 10 lira, dördüncü sınıf araçlar (TIR) için 15 lira.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Ambulansın içinden cep telefonu ile çekilen gör

Vali amir çiçek konuşması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cihan KAYA/ DALAMAN (Muğla),

======================================================

Diyarbakır'da FETÖ'nün hücre evine baskın: 1'i bölge imamı 3 gözaltı (2) (Yeniden)

DİYARBAKIR'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, 'gaybubet' olarak adlandırılan örgütün gizli hücre evine yapılan baskında aralarında avukatların bölge imamının da bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürülüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin iletişim programı Bylock kullanıcısı oldukları tespit edilen mahrem imamlara yönelik operasyon düzenlendi. Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi Mezopotamya Mahallesi Yılmaz Güney Caddesi üzerinde bulunan ve örgüt üyelerinin ailelerinden ayrı olarak yaşadıkları 'gaybubet' olarak bilenen gizli hücre evine polis, baskın düzenledi. Baskında, cep telefonları ve tabletlerde bulunan programları sıfırlamaya çalıştıkları belirtilen 3 şüpheli etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Şüphelilerden birinin Diyarbakır, Siirt, Batman ve Mardin olmak üzere 4 ilin avukat imamı olduğu, bir diğerinin Diyarbakır eğitim danışmanı alanında il imam yardımcısı, 3'üncü kişinin ise Adana'nın eski il imamı ve şu anda Batman il imamı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin üzerinde ve evde yapılan aramada sahte kimlik belgeleri, çok sayıda tablet ve cep telefonu ele geçirildi.

Bugün Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne getiren 2 şüpheli sağlık kontrolünden geçirilirken, diğer şüpheli ise Batman'a gönderildi. 2 şüphelinin emniyetteki sorgusu sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Zanlıları hastane getirilişi ve çıkışları

-Hastane önünden görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

=============================================

Korkuteli'de zehirlenen köpek öldü

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde zehirlenen 1 köpek telef oldu, 1 köpek ise yaralı kurtarıldı.

Antalya'da bir grup hayvansever, Korkuteli İlçesi'nde bazı köpeklerin zehirlenerek telef edildiğini iddia ederek ilçeye gitti. Bir köpeğin zehirlenerek öldüğünü tespit eden hayvanseverler, zehirlenen bir köpeği ise veterinere götürdü. Zehirlenerek yaralanan köpeğin videosunu sosyal medyada paylaşan hayvanseverler, yetkililere uyarılarda bulundu.

Diğer yandan hayvansever ve çevrecilerin oluşturduğu A Platformu üyeleri Korkuteli Belediye Başkan Yardımcısı Metin Aslan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette hayvanlar adına bazı isteklerde bulunan A Platformu Başkanı Hediye Gündüz, sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezi açılması ve beslenme ünitelerinin kurulması talebinde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Yaralı kurtarılan köpeğin yürümeye çalışırken görüntüsü (vatandaş cep telefonu kamerası)

Köpek otururken görüntü (vatandaş cep telefonu kamerası)

HABER- KAMERA: Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt  Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement