Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Çanakkale'de kuru yük gemisi karaya oturdu İZMİR'den İzmit'e gitmekte olan 'İrem Kaan' isimli Türk bayraklı kuru yük gemisi, Çanakkale Assos Sokak Ağzı Plajı'nda karaya oturdu.

18.06.2017 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de kuru yük gemisi karaya oturdu

İZMİR'den İzmit'e gitmekte olan 'İrem Kaan' isimli Türk bayraklı kuru yük gemisi, Çanakkale Assos Sokak Ağzı Plajı'nda karaya oturdu.

İzmir'in Nemrut Limanı'ndan İzmit'e giden 88 metre boyunda ve 2 bin 564 groston ağırlığındaki Türk bayraklı 'İrem Kaan' adlı kuru yük gemisi, Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi Assos Antik Kenti açıklarından geçtikten kısa süre sonra ulaştığı turizm yoğunluğunun görüldüğü Koyunevi Köyü Sokak Ağzı Plajı'nda saat 01.00 sıralarında karaya oturdu. Gemi sahile yaklaşık 20 metre kala durabildi. Geminin kaptanın, telsiz anonsuyla yardım talep edip etmediğini soran Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi (VTS) yetkililerine, ilk etapta kendi imkanlarıyla kurtulmayı deneyeceklerini söylediği bildirildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: İpek GÜNEY/AYVACIK(Çanakkale), -

========================================

Şehit Yakup Yılmaz'ın cenazesi babaevine son kez getirildi

ERZURUM'da PKK Terör Örgütü'ne yönelik yürütülen operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz'ın cenazesi son kez baba ocağına getirildi.Şehidin naaşı indirildiği sırada anne ve babası gözyaşlarına boğuldu.

Erzurum'da bölücü PKK Terör Örgütü'ne yönelik yürütülen operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz'ın naaşı son kez babaevine getirildi.

Teröristlerle sıcak temasın sağlandığı 'Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Akgöbek 17-19' isimli operasyonda şehit olan Yılmaz'ın naaşı dün gece getirildiği Adapazarı Yorgalar Mezarlığı'ndan bu sabah aile tarafından alındı. Cenaze, Serdivan İlçesi Arabacıalanı Mahallesi'ndeki baba ocağına son kez getirildi. 5 kardeşin en küçüğü olan Yılmaz'ın babası Cengiz, annesi Emine Yılmaz ve kardeşleri şehidin naaşı araçtan indirildiği sırada gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin tabutu babaevinin önüne konulurken sokaktan feryatlar yükseldi. Şehidin annesi, babası ve kardeşleri helallik alınması sırasında tabuta sarılarak dakikalarca gözyaşı döktü. Cenaze, helalliğin alınmasından sonra omuzlara alınarak namazın kılınacağı Medine Camii'ne taşındı.

Al bayrağa sarılı tabutu taşıyanlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye sloganlar attı. Şehidin cenazesi öğle namazında kılınacak cenaze namazının ardından Serdivan Şehitliği'nde toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Şehidin baba evine getirilmesi

-Anne ve babanın gözyaşlarına boğulması

-Yakınlarının ağlaması

-Şehidin naaşının camiye götürülmesi

Haber-Kamera: Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya),-

=============================================

67 yıldır çam ağacına şekil veriyor

HATAY'ın Hassa İlçesi'nde 79 yaşındaki ahşap oyma ustası Ali Çelik, 67 yıldır çam kütüklerini işleyerek, testi ve sürahi ile otantik süs eşyası yapıyor.

Bölgede elektrik hatlarının çekilip buzdolabının yaygınlaşmaya başladığı 1990'lı yıllara kadar çam ağacından yaptığı testiler suyu soğuk tuttuğu için çok yaygın kullanıldığını belirten Ali Çelik, bugün çam testilerin süs eşyası olarak rağbet gördüğünü kaydetti.

Bu testilerin içine konulan suya çam aroması verdiğini anlatan Çelik, "Ben bu zanaatı 1950 yılından bu yana yapıyorum, önceleri buzdolabı yoktu, millet bunun soğuk suyunu içmek için alırdı, Şimdilerde ise süs için bunu yapıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

67 yıllık usta Ali Çelik'in görüntüsü

Çam kütüğüne şekil verme çalışması

Keser ve bıçakla ince detayların yapılması

Ali çelik'le röp

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK -Kasım NARCI/HASSA(Hatay),

=================================================

Birlikte yaşadığı kadını yaralayıp aynı bıçakla intihar girişiminde bulundu

MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde, birlikte yaşadığı Filiz B.'yi  (35) bıçakla yaralayan Adnen G. (46) ardından aynı bıçağı kendine saplayıp, intihar girişiminde bulundu. Hastaneye kaldırılan ikiliden Filiz B.'nin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Ortaca Belediyesi'nin firmasında temizlik işçisi olarak çalıştığı ve eşinden bir süre önce boşandığı öğrenilen 1 çocuk babası Adnen G., dün saat 04.00 sıralarında Terzialiler Mahallesi'ndeki bir evde, birlikte yaşadığı Filiz B. ile tartıştı. Tartışmanın uzaması üzerine öfkelenen Adnen G., iddiya göre mutfaktan aldığı bıçakla Filiz B.'ye saldırdı. Karın boşluğuna gelen bir bıçak darbesiyle yaralanan genç kadın, kanlar içinde sokağa kaçtı. Gürültüleri duyan komşularının haber vermesi üzerine gelen polis ve sağlık ekipleri Filiz B.'ye ilk müdahaleyi yaptı. Filiz B., ambulansla Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ardından eve giren polis ekipleri, Adnen G.'yi de içeride karnından yaralı halde kanlar içinde yerde buldu. Filiz B.'yi yaraladıktan sonra aynı bıçakla intihar girişiminde bulunduğu belirlenen Adnen G. için de ambulans çağırıldı. Adnen G., Ortaca Özel Yücelen Hastanesi'ne götürüldü. İlk müdahalenin ardından yaralılardan Filiz B., Fethiye Devlet Hastanesi'ne, Adnen G. ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. İki yaralıdan Filiz B.'nin sağlık durumunun ağır olduğu, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Adnen G.'nin polise verdiği ilk ifadesinde, Filiz B.'nin kendisini aldattığını düşündüğünü ve bu nedenle çıkan tartışmada da bıçakla yaraladığını söylediği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yaralanan Filiz B.'nin (Bora) sedyede görüntüsü

-İntihar girişiminde bulunan Adnen G.'nin (Gül) görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cihan KAYA/ ORTACA (Muğla),

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement