Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

Kılıçdaroğlu: Terörü değil, huzuru ve adaleti istiyoruz (EK)1)KESK BAŞKANI YÜRÜYÜŞE KATILDISakarya'nın Hendek İlçesi Nuriye Mahallesi'nde başlayan "Adalet Yürüyüşü" nde yaklaşık 5 kilometre yüründü.

30.06.2017 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kılıçdaroğlu: Terörü değil, huzuru ve adaleti istiyoruz (EK)

1)KESK BAŞKANI YÜRÜYÜŞE KATILDI

Sakarya'nın Hendek İlçesi Nuriye Mahallesi'nde başlayan "Adalet Yürüyüşü" nde yaklaşık 5 kilometre yüründü. Hendek Büyükdere mevkiine gelindiğinde mola verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yürüyüşe katılanlar yaklaşık yarım saat mola verdikten sonra yeniden yürüyüşe geçti. Yürüyüşe KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve yönetim kurulu üyeleri, sanatçı Gülriz Sururi, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Tevfik Kızgınkaya da katıldı. Yürüyüş sırasında yol kenarında üzerinde Alparslan Türkeş'in fotoğrafının bulunduğu, "Başbuğum; ülküler zindanlara atılırken devlet seyretti" yazılı döviz taşıyan bir kişi yürüyenleri selamladı. Yürüyüş sırasında balkonlara ve pencerelere çıkan vatandaşlar alkışlarla yürüyenlere destek oldu.

Görüntü Dökümü

------------------

-Yürüyüşten görüntüler

-Detaylar

SAKARYA/DHA

=====================================================

2)BİR HAFTADA 60 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından son bir haftadır yürütülen operasyonlarda, aralarında biri sözde lider kadroda olan 60 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirilerek terör örgütüne ağır darbeler vurulduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan haftalık bilgilendirmede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt içerisinde bölücü terör örgütüne karşı mücadele verdiği, Suriye'nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı ile de ülkesinden göç edenlerin geri dönüşüne destek verdiği vurgulandı. 'Teröristle Mücadele Harekatı' kapsamında yürütülen operasyonlarla terör örgütünün önümüzdeki döneme yönelik hazırlıklarının kısıtlandığı kaydedilen bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:  "22-29 Haziran 2017 tarihleri arasında bölücü terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan bölgeleri (özellikle Hakkari, Şırnak, Diyarbakır ve Siirt) teröristlerden temizlemek ve önümüzdeki döneme yönelik hazırlıklarını kısıtlamak maksadıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam edilmiş, bu kapsamda; Şırnak/Beytüşşebap-Merkez (Bestler Dereler, Cudi Dağı), Hakkari/ Yüksekova, Hakkari/ Çukurca, Diyarbakır/ Lice, Bingöl/Genç, Elazığ/Arıcak, ve Siirt/ Pervari bölgelerinde büyük ve orta çaplı operasyonlar icra edilmiştir. İcra edilen operasyonlarda; biri sözde lider kadroda olmak üzere 60 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca terör örgütünün sözde Botan Eyaleti Herekol Cephesi Herekol Alanı sorumlusu İran uyruklu Sinan Rojhilat kod adlı terörist Behnam Sadiki yaralı olarak ele geçirilmiştir. Operasyonlarda 4 makineli tüfek, 24 piyade tüfeği, 3 roketatar, 1 keskin nişancı tüfeği, 3 tabanca, 1  av tüfeği ve 50 el bombası ele geçirilmiş, 17 EYP tespit edilerek imha edilmiş, 1 kilo C-4 patlayıcı, 10 tüp, 1 81 mm havan mühimmatı, 638 roketatar mühimmatı, 634 roketatar sevk fişeği, 1560'ı AK-47 piyade tüfeği mühimmatı olmak üzere yaklaşık 2 bin 900 hafif silah mühimmatı ve çok miktarda EYP yapımında kullanılan kablo ve fünye ele geçirilmiş, teröristler tarafından kullanılan 8 sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilmiş, Van/Erciş/Doluca Mahallesi kırsalında bölücü terör örgütü tarafından patlayıcı madde eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen bir araç ele geçirilmiştir. Yine bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olan uyuşturucu ticareti ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, bin kök kenevir, 47 bin 600 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. Etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 4 bin 274 kişi yakalanmıştır."

9 askerin şehit olduğu, 8 askerin ise yaralandığı geçen hafta içerisinde TSK tarafından yürütülen operasyonlar ile terör örgütüne ağır kayıplar verildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Bu hafta özellikle Şırnak/Beytüşşebap-Merkez (Bestler Dereler, Cudi Dağı), Hakkari/Yüksekova, Hakkari/Çukurca, Diyarbakır/Lice, Bingöl/Genç, Elazığ/Arıcak, ve Siirt/Pervari bölgelerinde yürütülen orta ve büyük çaplı operasyonlar sonucunda bölücü terör örgütünün yaz dönemi yapılanmasına ağır darbe indirilmiş ve örgütün önemli kayıplar vermesi sağlanmıştır. Yapılan geniş çaplı operasyonlar kapsamında ele geçirilen silah, teçhizat, mühimmat ve malzemeler ile etkisiz hale getirilen terörist sayısı göz önüne alındığında yürütülen operasyonların başarısı, caydırıcılığı ve bölücü terör örgütü üzerindeki baskısı her geçen gün artmaktadır. Bölücü terör örgütünün önemli gelir kaynaklarından olan kaçakçılık faaliyetleri, hudut hattında alınan etkili tedbirlerle engellenmeye devam edilmiştir. Hudut bölgelerinde alınan tedbirler sayesinde hafta içinde 4 bin 274 kişi yakalanmış ve bol miktarda uyuşturucu ve kaçak sigara ele geçirilmiştir. Türk Milletinden aldığı güç ile Türk Silahlı Kuvvetleri vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek için en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlı mücadelesine devam edecektir."

'PKK GÜÇ DURUMA DÜŞTÜ'

Suriye'nin kuzeyinde geri dönüşlere destek verildiğine dikkat çekilen TSK bilgilendirmesinde, son dönemde aldığı darbeler ile terör örgütü PKK'nın güç duruma düştüğü kaydedilerek şöyle denildi:

"Hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak/yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek maksatlarıyla icra edilmekte olan harekatta, TSK tarafından desteklenen ÖSO'nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azaz- Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometre karelik alan kontrol altına alınmıştır. Bab ilçe merkezi, Kabbasin ve Bzagah bölgelerinde patlayıcı ve mayın arama/temizleme çalışmaları sürdürülürken; PKK/PYD terörist unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edilmektedir. Sonuç olarak; Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta PYD/YPG/PKK, FETÖ/PDY ve DEAŞ olmak üzere diğer tüm terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürecektir. Söz konusu mücadele yürütülürken bölge halkımızın zarar görmemesi için her türlü dikkat ve duyarlılık gösterilmektedir. Son yılların en büyük darbesini alan ve elemanlarının büyük bir bölümünü yitiren, özellikle lider kadrosundaki kayıpları ile zor durumda kalan, yeni katılımların azalması nedeniyle bu kayıplarını da yeterli şekilde tamamlayamayan PKK, son dönemde oldukça güç duruma düşmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün olduğu gibi bundan sonra da vatan toprağının ve milli birliğimizin korunması için kararlı duruşuyla kendisine verilecek her türlü görevi yerine getirecek güç ve kudrete sahiptir. Türk Silahlı Kuvvetleri, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar vatanın en ücra köşesine kadar hain bölücü terör örgütü ile mücadelesine aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir."

=========================================================

3)ERCİŞ'TE PKK/KCK OPERASYONU: 30 GÖZALTI

VAN'ın Erciş İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. PKK/KCK'ya yönelik operasyonlar kapsamında Erciş'te polis sabah saatlerinde farklı adreslere eş zamanlı operasyon yaptı. Özel Harekat Polislerinin de katıldığı operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınların emniyetteki sorguları sürüyor.

Orhan AŞAN/ VAN,-

BİLGİ İÇİN

======================================================

4)HAVA SICAKLIĞIYLA ASFALTTA YUMURTA PİŞTİ

MANİSA'da hava sıcaklığı 42 dereceyi bulunca, vatandaşlar asfaltta yumurta pişirdi.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, Manisalıları da bunalttı. Kentte nem oranıyla birlikte 42 derece kadar ölçülen hava sıcaklığının hafta sonu 3 derece kadar artacağı bildirilirken, Manisalılar her geçen gün artan sıcaklara karşın zor günler geçiriyor. Serinlemek isteyen vatandaşlar farklı yöntemler seçti. Kimi vatandaşlar ağaç altlarında dinlenirken, kimileri belediyeye ait parkların hortumları ve şehirdeki su çeşmelerin altına girerek serinlemeye çalıştı.

Eren Ekinci isimli genç ise Yunusemre İlçesi Barbaros Kavşağı'nda asfalt yol üzerinde yumurta pişirdi. Sıcak havanın etkisini gösterdiği yumurta, 5 dakika içerisinde pişti. Ekinci, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1 Temmuz itibariyle havaların çok sıcak olacağı yönünde vatandaşları uyarmıştı. Bugün 30 Haziran. Manisa'da termometreler gölgede hava sıcaklığını 40 derece, açık alanlarda ise 42 dereceyi gösteriyor. Bizde işyerimize giderken, hortumla yüzümüze su tutarak serinlemeye çalıştık. Biz genç olarak zorlanıyorsak, çocuklar ve yaşlılarda bu sıcak havalarda zor zamanlar geçirebilirler. Vatandaşların bu konuda daha dikkatli olmaları gerekir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Asfaltta yumurta kırma ve pişmesinden detay

Termometre detayı

Hortumla serinleyen vatandaş detayı

Vatandaşlardan Eren Ekinci açıklama

(Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

======================================================

5)GENÇ KIZIN KAPKAÇA UĞRAMASI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

DİYARBAKIR merkez Bağlar ilçesinde evine gitmek üzere yolda yürüyen 21 yaşındaki genç kız, kapkaççıların saldırısına uğradı. Kapkaç olayının gerçekleştiği yerde bulunan güvenlik kamerası kapkaç olayını ve 3 kapkaççıyı saniye saniye kayıt etti.Merkez Bağlar ilçesi Öğretmenler Caddesi üzerinde dün 20.15 sıralarında evine gitmek üzere kaldırımda yürüyen 21 yaşındaki Ö.K., 3 kapkaççı tarafından takibe alındı. Genç kız, yürüdüğü kaldırım üzerinde takip edildiği kapkaççılardan birinin saldırısına uğrayarak çantasını kaptırdı. Genç kız, neye uğradığını şaşırırken bir süre şaşkınlığını atamayıp olayın şokunu yaşadı. Çevredekilerin yardımıyla kendine gelen genç kız, ailesine haber verilmesinin ardından polise başvurdu. Genç kızın kapkaça uğraması ve 3 kapkaççının onu takip etmesi güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Genç kızın çantasında bin 500 lira değerinde cep telefonu olduğu belirtildi.Polisin olayla ilgili olarak soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-Kapkaççıların genç kızı takip etmesi

-Bir kapkaççının genç kızın çantasını kapıp kaçması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,-

=====================================================

6)İNSANLARIN ÇEKTİĞİ KARA SABANLA TARLALARINI SÜRÜYORLAR

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde çiftçilerin vazgeçilmez tarım aletleri arasında yer alan kara saban, at veya öküz yerine insanlar tarafından çekilerek tarla sürülmesi ilginç görüntü oluşturdu. Silifke İlçesi'ne bağlı Ören, Şahmurlu ve Sömek mahallelerinde çiftçiler yaz domatesi fidelerini ekmeye başladı.  İlçenin yüksek kesimlerinde insan gücü ile çalışan köylülerden bazıları imkansızlıkları yüzünden vazgeçilmez tarım aletleri arasında yer alan kara sabanı tercih diyor.  Şahmurlu'da  imece usulü çalışan Uysal ve Ciğer aileleri, dikim öncesi tarlayı kara sabanı insan gücü ile sürerek fideleri toprakla buluşturdu. Şengül Uysal, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi kırsalda da geçimin çok şartlar olduğunu söyledi. Uysal, bu nedenle imkanlar ölçüsünde üretim yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Kendi işimizi yapmaya uğraşıyoruz. Mazot olacak paramız yok, destekleme de vermiyorlar. Onun için tarlada 2-3 kişi işimizi sürünerek yapmaya çalışıyoruz" dedi. Sebze ektikleri küçük parsel tarlalarını sürecek ne traktörlerinin ne de hayvanlarının olduğunu anlatan Halis Ciğer de, kırsal kesimde yeterli ekipmanları olmadığı için insan gücü ile çalıştıklarını belirterek, "Yıl 2017, insan gücü ile hayvanların yaptığı işleri yapmaya çalışıyoruz. Durum böyle olunca, artık bu ülkeyi yönetenlerin bunu görmesi lazım. Türkiye dışında dünyanın hiçbir yerinde bu şartlar da yaşayan çiftçi yoktur. Ürün yetiştiriyoruz ihracat yok. İhracat olmayınca üretilen iç piyasaya fazla geliyor. Satacak bir yer de olmayınca maliyeti 70 kuruş olanı 40-50 kuruşa satıyorsun" diye konuştu. Tarlalarını insan gücü ile süren Kenan Doğlu da bu yıl mahsulün para etmemesi nedeniyle kendi imkanları ile tarlasını hazır hale getirdiğini söyledi. Mehmet Sezer ise tarımın girdisinin pahalı olması nedeni ile maliyetinin de yüksek olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:  "Çift sürümünde mazot pahalı. Bunu gideremiyoruz. Kendi yöntemlerimizle bu işi çözmeye çalışıyoruz. Ben arkadaşımla beraber kara sabanla tarlamızı nadas yapıyoruz, sürüyoruz. Bu yüzyılda böyle bir şeyi insan gördüğünde gülecektir. Ne yazık ki yaşadığımız kırsalda bu tür şeyleri yapmak zorunda kalıyoruz."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Tarlada çalışanlardan genel ve detay

İnsan gücü ile tarlanın sürülmesi

Tarlanın sürülmesinden genel ve detay

Şengül Uysal ile röp

Halis Ciğer ile röp

Tarlada kendi imkanları ile sürmeye çalışanlardan genel ve detay görüntü

Kenan Doğulu ile röp

Mehmet Sezer ile röp

Tarlada çalışalardan genel ve detay

SÜRE: 05'54"  BOYUT: 470,05 MB

Haber-Kamera: Ali Rıza EREN/SİLİFKE(MERSİN),

============================================

7)ÇOCUK AKROBATLARDAN KİMSESİZ ÇOCUKLAR İÇİN GÖSTERİ

ANTALYA'nın Serik İlçesi'ndeki Avrupa'nın en büyük çadır gösteri merkezi olan Chapito'da 40 kişilik çocuk gösteri grubu ilk gösterisini kimsesiz çocuklar için yaptı.

Serik'e bağlı Belek turizm merkezinde bulunan The Land Of Legends Thema Park'ta 4 bin metrekarelik alana kurulan Chapito isimli gösteri merkezinde 40 kişilik çocuk gösteri grubu ilk gösterisini Antalya'daki bir yurtta kalan kimsesiz çocuklara sergiledi. Yaklaşık 1 saat süren gösteride çocuk akrobatlar birbirinden güzel şovları ile çocuk izleyicileri büyüledi. Çocuklar motosiklet gösterisini de ilgiyle izledi.

Gösteri merkezinin sahibi Seans Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Halis Altay, "Avrupa'nın en büyük çadır gösteri merkezi olan Chapito'da 40 kişilik çocuk gösteri grubumuz ile her perşembe günü çocuklar için özel gösterilerimiz olacak. Bugün ilk gösterimizi Antalya'daki kimsesiz çocuklar için yaptık" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Gösterilerden detay

Minik izleyicilerden röp

179 MB// 05.38"

Haber- Kamera: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement