Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

1)OSMANİYE'YE AMONOSLARDAN HAVAN MERMİSİ ATILDI Osmaniye' nin merkez Gebeli mahalesine Amonos dağlarındaki PKK' lı teröristler tarafından iki adet havan mermisi atıldı.

10.07.2017 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)OSMANİYE'YE AMONOSLARDAN  HAVAN MERMİSİ ATILDI

Osmaniye' nin merkez Gebeli mahalesine  Amonos dağlarındaki PKK' lı teröristler  tarafından iki adet havan mermisi atıldı. İlk belirlemelere göre olayda ölen yada yaralanan olmadı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Bölgeden görüntü

-Askeri araçların bölgeye intilkali

Detaylar

OSMANİYE/DHA

================================================

2)ERZİNCAN'DA 3 ASKERİN YARALANDIĞI SALDIRIDA, 1 GÖZALTI

ERZİNCAN'ın Üzümlü İlçesi yakınlarında, teröristlerce karayoluna yerleştirilen el yapımı bombanın askeri aracın geçişi sırada patlatılarak 3 askerin yaralanmasıyla ilgili,1 kişi gözaltına alındı. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, dün saat 14.35'de Üzümlü İlçesine bağlı Avcılar köyü yakınında İl Jandarma Komutanlığına ait askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker hafif şekilde yaralandı. Terörist saldırısıyla ilgili yapılan inceleme ve istihbari çalışmalar sonunda 1 kişi gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

====================================================

3)KKTC DİN İŞLERİ BAŞKANI PROF. ATALAY'A DİYARBAKIR'DA FETÖ GÖZALTISI

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, İlahiyat Fakültesi'ndeki arkadaşlarını ziyaret etmek üzere geldiği Diyarbakır'da, FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, Mersin'e götürüldü.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki arkadaşlarını ziyaret etmek üzere Diyarbakır'a gelen KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Diyarbakır'da bir arkadaşının evindeyken gözaltına alınan Atalay'ın 3 gün Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulandıktan sonra, bugün sabah saatlerinde soruşturmanın yürütüldüğü Mersin'e götürüldüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

DİYARBAKIR, -

=================================================

4)ÇORUM'DA AKILAMAZ TRAFİK KAZASI

Çorum'da trafikte yaşanan akılalmaz kazada büyük bir faciadan dönüldü. Hareket halindeki otomobilden oto koltuğu ile birlikte yola düşen bebek ölümden döndü.

Çorum'da yaşanan ve yaklaşık 3 yıllık olduğu belirtilen bir görüntü sosyal medyada günün konusu oldu. Çorum'da trafikte seyir halindeki bir otomobilden, oto koltuğuyla birlikte yola düşen bebek, ölümden döndü. Bu sırada trafiğin boş olması da olası bir faciayı önledi. Hemen aracı durdurup koşarak bebeklerini yoldan alan aile, büyük bir şok yaşadı.

Görüntü Dökümü :

---------------------------

Güvenlik kamerasında bebeğin düşme anı

Haber: Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

=======================================================

5)KANSER HASTASI KADIN, 4 YILDA 22 AMELİYAT OLDU

TEKİRDAĞ'ın Kapaklı İlçesi'nde oturan 4 çocuk annesi 35 yaşındaki Zahide Kavunluk, 4 yıl önce yumuşak doku kanseri (sarkoma) hastalığına yakalandı. Tedavi sürecinde 22 kez ameliyat olduğunu ifade eden Kavunluk, son ameliyatında 4 kiloya yakın tümör çıkarıldığını ve çocuklarının büyüdüğünü görebilmek için hastalığı yenmek istediğini söyledi.

Kapaklı İlçesi'ndeki Bahçelievler Mahallesi'nde oturan Zahide Kavunluk, 2013 yılında dördüncü çocuğu olan Muhammed Hamza'nın dünyaya gelmesinden 3 ay sonra ağzından kan gelmesi ve şiddetli ağrı şikayetçiyle İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti. Yapılan incelemede yumuşak doku kanseri (sarkoma) hastalığına yakalandığı belirlendi. Dört yıldır kanser tedavisi gören Kavunluk, bu süre içerisinde 22 kez ameliyat olduğunu söyledi. Geçen Nisan ayındaki son ameliyatında 4 kiloya yakın tümör çıkarıldığını anlatan Kavunluk, "Beş yıldır kanser hastasıyım. Dört çocuğum var. Dördüncü çocuğumu dünyaya getirdikten sonra öksürük ile kan gelmeye başladı. Akciğerde kitle olduğu tespit edildi ve daha sonra sağ akciğerim alındı. Doku altlarında ve kas aralarında 20'nin üzerinde kitle var. Bacağımda, sırtımda, omuriliğimde ve daha bir çok yerimde kitle var. Artık sadece dokuda değil iç organlarıma sıçradı. Tek tedavisi ise cerrahi operasyon" dedi.

"ÇOCUKLARIMA SEVGİMİ GÖSTEREMİYORUMö

Hastalığı nedeniyle çok acı çektiğini söyleyerek gözyaşlarına hakim olamayan Zahide Kavunluk, çocuklarının büyüdüğünü görebilmek için yaşamak istediğini söyledi. Kavunluk, "Çocuklarımın büyüdüklerini görmek istiyorum. Para ve rant peşinde değilim. Tek derdim de budur. Birisi çıkıp senin ameliyatını karşılayacağım desin. Duyarlı birileri çıkıp sesimi duysun. Dört çocuğum için yaşamak istiyorum. Çocuklarıma sevgimi gösteremiyorum. Bazen beni sevmelerini ve bana alışmalarını istemiyorum. Bana alışmasınlar nefret etsinler istiyorum. Ben öldükten sonra babalarına çok sarılsınlar istiyorum. Ben öldüğüm zaman beni aramasınlar" diye konuştu.

"BİR SEFERDE ALINIRSA YAŞAMA ŞANSI ARTACAK"

Eşinin hastalığının tek çözümünün ameliyat olduğunu kaydeden 42 yaşındaki Doğan Kavunluk ise kemoterapi tedavisinin her türlüsünü yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: Eşim üç kez bu hastalık nedeniyle mide kanaması geçirdi. Bu güne kadar 22 ameliyat oldu. Bu ameliyatların dördünü devlet karşılarken, geri kalan ameliyatları ise özel hastanelerde kendimiz karşılayabildik. Neyimiz varsa sattık. Eşim Zahide Kavunluk en son ameliyatı ise 20 Nisan'da oldu ve 4 kiloya yakın tümör alındı. Tümör bağırsak ve mideye zarar verdiği için eşimin bağırsaklarını dışarıya aldılar. Devletten yardım görüyoruz, Kapaklı Kaymakamlığımız belli aralıklarla yardım yapıyor. Ayrıca evde bakım parası da alıyoruz. Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastanelerinin hiçbiri bizi kitlelerin çokluğundan dolayı ameliyat etmiyor. Biz kimseden para talep etmiyoruz. Bir hastane, bir iş adamı ya da bir doktor çıksın gelin biz size ameliyat edeceğiz desin. Eşimin yaşaması için bir ümit var. Doktorlar bir seferde alınırsa yaşam şansı yükselebilir ve aynı hastalığın tekrarlanmayacağını söylediler"

2003 yılında evlenen Zahide ve Doğan Kavunluk çiftinin Ecrin Naz, Muhammed Hamza, Elif Yağmur ve Yuşa Samet isminde dört çocuğu bulunuyor.

Görüntü Dökümü

--------------------:

-Kavunluk ailesinin evi

-Zahide Kavunluk detay

-Zahide Kavunluk röp.

-Eşi Doğan ile röp.

-Çocukların görüntüsü

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Onur KAYA/KAPAKLI(Tekirdağ),-

=====================================================

6)BOMBALI SALDIRIYA UĞRAYAN BAYKAN KAYMAKAMI, KURBAN KESİLEREK GÖREVE BAŞLADI

PKK terör örgütünün geçen 7 Temmuz'da düzenlediği bombalı saldırıdan yara almadan kurtulan Siirt'in Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey, vatandaşların kestiği kurbanla görevine başladı. Yarımca Jandarma Karakolunu ziyaret ettikten sonra dönüş yolunda terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıdan yara almadan kurtulan Baykan Kaymakamı ve Baykan Belediye Başkan vekili Mehmet Kocabey, bugün mesaiye başladı. Kocabey'in mesaiye başlaması üzerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunan ilçe halkı, Kaymakam için kurban kesti.

Sabah erken saatlerde Baykan Kaymakamlığı binası önüne gelen çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Kaymakam Kocabey'e yapılan terör saldırısına tepki gösterdi. Yapılan saldırıyı slogan atarak protesto eden Baykanlılar, "Kaymakamımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Terör örgütü hedefine ulaşamayacak ve bizleri bölemeyecektir. Olayda sağ kurtulan Kaymakamımız için sadaka olarak bir kurban kestik. Bu kurban başının gözünün sadakası olsun" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

SİİRT, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement