Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Konya'da 5 teröristin öldürüldüğü DEAŞ hücre evi operasyonunda 8 şüpheli gözaltındaKONYA'da dün 5 teröristin ölü ele geçirildiği terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik operasyonla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.

13.07.2017 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da 5 teröristin öldürüldüğü DEAŞ hücre evi operasyonunda 8 şüpheli gözaltında

KONYA'da dün 5 teröristin ölü ele geçirildiği terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik operasyonla ilgili 8 kişi gözaltına alındı. Hücre evini emlakçıdan kiralayan ve Gaziantep 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla yakalama kararı bulunan Ahmet Y.'nin, öldürülen teröristler arasında olmadığı öğrenildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü, dün terör örgütü DEAŞ'ın merkez Meram İlçesi Yorgancı Mahallesi'nde Meram Bağları olarak bilinen Dudlukır mevkiindeki, örgütün hücre evi olarak kullandığı villaya Özel Harekat Polisiyle operasyon düzenledi. Operasyonda çıkan çatışmada 5 terörist öldürüldü, 1 tabanca, 5 kalaşnikof tüfek ve bu silahlara ait mühimmat ve çatı katında 4 kilo TNT patlayıcı ve canlı bomba yeleği ele geçirildi. Yaralanan 5 Özel Harekat Polisi de ilk tedavilerinin ardından taburcu edildi. Evde ve teröristlerin üzerinde para çıkmazken, evde bir kaç kanepe dışında olmadığı belirlendi.

Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Bürosu tarafından soruşturma başlatıldığını, teröristlerin otopsisinin tamamlandığını, olayla ilgili haklarında gözaltı kararı verilen 9 kişiden 8'nin yakalandığı ve 1 kişinin yakalanması için çalışmanın sürdüğünü açıkladı.

VİLLAYI KİRALAYAN TERÖRİST, ÖLDÜRÜLENLER ARASINDA DEĞİL

Villayı emlakçı aracılığıyla kiralayan ve Gaziantep 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla yakalama kararı bulunan Ahmet Y.'nin, öldürülen teröristler arasında olmadığı öğrenildi. Ahmet Y.'nin kiraladığı evin işadamı M.Ö.'ye ait olduğu ve M.Ö.'nün de daha önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'Örgüte finans sağlamak ve mütevelli heyeti olmak' suçundan gözaltına alındığı ve ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Ahmet Y.'nin evi kiraladığı 3 emlakçının da gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi. Villada daha önce  2 bin lira kirayla bir müzik grubunun kaldığı ve grubunda 1 ay önce evi tahliye ettiği öğrenildi.

4 İLDE EYLEM HAZIRLIĞI ÜZERİNDE DURULUYOR

Teröristlerin, eylem hazırlığı içinde olduğu  ve eylemlerini 15 Temmuz yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma programlarında, Konya başta olmak üzere 4 ilde yapmayı planladıkları üzerinde duruluyor.

Hücre evi dün yapılan incelemenin ardından mühürlenirken, başka bir patlayıcı gömmüş olabilecekleri düşüncesiyle villada kazı çalışması yapılma ihtimalinin olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Hücre evininin dışından genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ- Tolga YANIK KONYA

=================================================

Bakan Yılmaz: 15 Temmuz mücadelesini nesilden nesile aktaracağız

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz 15 Temmuz'ları unutmayacağız, unutturmayacağız. Nesilden nesile bu aziz milletin canı pahasına, kanı pahasına vermiş olduğu mücadeleyi aktaracağız ki bu şuurla, bu bilinçle evlatlarımız yetişsin" dedi.

Türkiye Maarif Vakfı'nın yıllık istişare toplantısı Bolu Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Büyük Abant Oteli'nde yapıldı. 3 gün sürecek toplantının açılışına Bakan İsmet Yılmaz'ın yanında Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye Maarif Vakfı Genel Başkanı Birol Akgün, vakıf mütevelli heyeti ve üyeler katıldı. Bakan Yılmaz, 15 Temmuz'un milletin yüreğinin vatan sevgisiyle dolu olduğunu gösteren gün olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Bu millet bir olursa, omuz omuza verirse aşamayacağı hiç bir engel yoktur. Yine 15 Temmuz'un en önemli mesajı bundan sonra tekrar böyle bir faaliyette bulunmak isteyenlere verilmiş en güzel mesajdır. Elinizde hangi silah olursa olsun, hangi planı yaparsanız yapın haksız olduğunuz sürece bu ülke insanı karşısında mesafe almak, başarıya ulaşmak mümkün değildir. Biz 15 Temmuz'ları unutmayacağız, unutturmayacağız. Nesilden nesile bu aziz milletin canı pahasına, kanı pahasına vermiş olduğu mücadeleyi aktaracağız ki bu şuurla, bu bilinçle evlatlarımız yetişsin. İnsan niçin yetişir? İnsan sadece kendisi için yaşamaz. Vatanı için, milleti için, bayrağı için ve değerleri için yaşar. İşte 15 Temmuz'da bu aziz millet bunları gösterdi. 15 Temmuz bu milletin kahramanlık destanıdır. 15 Temmuz bu milletin yüreğinin vatan sevgisiyle dolu olduğunu gösterdiği gündür. 15 Temmuz, vatan sevgisinin sadece kuru bir sözle kalmadığının, adeta topların namlusunun içinde cenneti görenlerin isimlerinin tarihe yazıldığı gündür. 15 Temmuz bizleri daha da güçlendirmiştir. Birliğini beraberliğini artırmıştır. Duamız odur ki Allah bu milletin birliğini, dirliğini daim etsin. Bizi 21'inci yüzyılda esenliğe kavuşturacak olan bu birliğimiz ve dirliğimizdir."

1 YIL İÇİNDE 20 ÜLKEDE 20 OKUL

Türkiye Maarif Vakfı'nın yurt dışındaki 4 okulunda eğitim verildiğini ifade eden Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Türkiye Maarif Vakfı'nın mütevelli heyetinin oluşturulma tarihi 2016 Eylül. Kaç ay geçti? 10 ayda ulaştıkları noktayı ben büyük bir başarı olarak görüyorum. 4 ülkede şu an faaliyetlerimiz var. Orada Türkiye Maarif Vakfı'nın bayrağı dalgalanmakta. Türkiye Maarif Vakfı okulları adı altında mezun vermeye de başladık. 4 ülkede eğitimimiz devam ediyor. 11 ülkeyle daha anlaştık. Önümüzdeki dönemde 1 yıl içerisinde 20 ülkede 20 okulda Türkiye Maarif Vakfı okulları devrede olacak."

Toplantının açılış programının ardından vakıf üyeleri basına kapalı olarak gerçekleştirilecek 3 günlük oturumlarda vakfın yol haritasını belirleyecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Bakan Yılmaz'ın salona gelişi

- Kuran-ı Kerim okunması

-Bakan Yılmaz'ın konuşması

HABER-.KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

=====================================

Kamu Başdenetçisi Malkoç: ÖSYM, 9.45 kararımıza uymadı

BURSA'da konuşan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı sınavlara getirdiği 9.45 kuralıyla ilgili, "ÖSYM Kamu Denetçiliği Kurumu'nun 9.45'le ilgili tavsiye kararına uymadı, ama biz onun takipçisi olacağız. O konuda haklıyızö dedi.

Bursa'da Çelik Palas Otel'de basın mensuplarıyla bir araya gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, ÖSYM'nin sınavlara ilişkin getirmiş olduğu 'sınav başlama saatinden 15 dakika öncesinde adayların binaya girişin tamamlanmış olması' kuralıyla ilgili kendilerine çok sayıda şikayet geldiğini söyledi. Şikayetlerin incelendikten sonra Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından ÖSYM'ye 5 maddelik bir tavsiyede bulunulduğunu belirten Şeref Malkoç, ÖSYM'nin 4 maddeye uyduğunu ancak 9.45 kuralıyla ilgili tavsiyelere uymadığını anlattı. Malkoç, şunları söyledi: "Hatırlarsanız ÖSYM'nin Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı'nda ( YGS) yaptığı 9.45 uygulaması vardı. O konuya çok ağırlık verildi. Biz ÖSYM'ye bu konuyla ilgili 5 tane tavsiyede bulunduk ve bizim bu tavsiyelerimizden sadece 9.45 tavsiyesine uymadı. Çocuklar gitmiş sınava. '10'a 14 kala almıyoruz seni' diyorlar. Bize müracaat ettiler. ya kardeşim Anayasanın 42. Maddesinde açıkça eğitim ve öğretim hakkı düzenlenmiş. Sen sınav 10'da diyorsan saat 10'da başlatacaksın. Bu konuyla ilgili bize gelen şikayetleri değerlendirirken ÖSYM'ye şunu söyledik. 'Bak böyle bir şey düşünüyorsan, bu kararı yeterince kamuoyuna duyur. Bunu tanıt ve anlat.' Onun dışında sınava hasta olduğu için, solunum cihazı veya benzeri cihazlarla giren çocuklar vardı. Onların sınavlarını iptal etmişlerdi. Bize müracaat ettiler. İptal edilen sınavları tekrar geçerli kılındı. YGS'yi başarıyla tamamlayıp Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS)  girmeye hak kazanan çocuklara 13 günlük bir süre tanıdılar. Çocuk hasta oldu. trafik kazası geçirdi, annesi ameliyattaydı, babası öldü, çocuklar sınav harcını yatıramadı. Bunların sınava girme hakkını kaldırmışlardı. ÖSYM'ye dedik ki niye bu çocukların sınava girmesini önlüyorsunuz. Şu kuralı koyun. Evet '13 günlük süre içinde yatıranlar normal ücret ödesinler, ama bu sürenin dışında ücret yatıranlar 2 katı ödesin' dedik. ÖSYM bunlara uydu mesela. ÖSYM, 9.45 kararımıza uymadı ama biz onun takipçisi olacağız. O konuda haklıyız. Ama bizim tavsiyemizden sonra ÖSYM,  9.45 ile ilgili şunu yaptı. Kamuoyunu daha fazla bilgilendirdi. Sınava girecek olan çocukların telefonlarına mesaj attı. O açıdan şu anda şikayetler eğitim ve gençlik alanında geliyor.ö

GEÇEN YIL 5 BİN 600 BAŞVURU

Geçen yıl Kamu Denetçiliği Kurumu'na toplam 5 bin 600 başvuru yapıldığını aktaran Malkoç, ""2017'nin ilk 6 ayında başvuru sayısı 8 bin 400. Önümüzdeki yıl biz bu sayının 16 bini geçeceğini umuyoruz. Çünkü vatandaş bizi ne kadar tanırsa o kadar başvuru sayısı artıyorö dedi.

"KHK İLE İHRAÇLAR GÖREV ALINIMIZIN DIŞINDA"

Bir gazetecinin, "OHAL sürecinde Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamudan ihraç edilenlerle ilgili kaç başvuru var'ö sorusuna Malkoç şu yanıtı verdi: "Bu konuda müracaatlar 2 bin 500'ü buldu. Kanun Hükmünde Kararname yasama faaliyeti sayıldığı için bu alana giremiyoruz. Yargının ve yasama faaliyetlerinin alanına giremiyoruz. KHK ile olanlar bizim görev alanımızın dışında. Ancak ondan hariç idari kararla açığa alınan yada ihraç edilenler var. Örneğin Bursa Büyükşehir Belediyesi oturmuş kendisi karar almış. Biz bunlara bakabiliyorduk. KHK ile açığa alının yada ihraç edilenleri inceleyemiyoruz. Ayrıca geçen ay Başbakanlıkta bir komisyon kuruldu. Bu komisyon pazartesi günü çalışmaya başlayacak. Bu gibi durumda olanların birinci derecede gidecekleri yer Başbakanlıkta kurulan bu kurul olacaktır. Oradan çıkan karara  karşı Kamu Denetçiliği Kurumuna da gelebilirler, mahkemeye de gidebilirler."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Malkoç'un konuşması

Salondan detay

Haber-Kamera: Edip TEKİN- Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

==============================================

Diyarbakır'da STK'lardan 15 Temmuz açıklaması

DİYARBAKIR'da, Ticaret Borsası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak darbelere karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Dİyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden yapılan ilk açıklamaya, Birliğe bağlı 42 ayrı Oda'nın temsilcileri katıldı. Etkinlikte konuşan DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik ve beraberliğini ve milletin özgür iradesi ile seçilen Cumhuriyet Hükümeti ve Demokratik rejimi açıkça tehdit eden, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe ve devleti işgal girişimini, 15 Temmuz'un yıldönümünde yeniden en kuvvetli bir biçimde bir defa daha kınadıklarını söyledi. Nereden ve kimden gelirse gelsin darbelere karşı dimdik ayakta olacaklarını açıklayan Başkan Ebedinoğlu, "Hiçbir zaman Cumhuriyet ve rejim düşmanlarına bu mukaddes topraklarda devletimizi ele geçirme fırsat ve imkanı tanınmayacaktır. Dün olduğu gibi bugün ve her zaman Milletimiz; ülkesine ve devletine canı pahasına sahip çıkacaktır. Milletimizin asil iradesine dayanan demokrasimizi sahiplenme, yaşatma ve geliştirme noktasında; esnaf ve sanatlarımız; her zaman olduğu gibi tek vücut halinde ve sarsılmaz bir irade ile devletimizin, milletimizin ve meşru Cumhuriyet hükümetimizin yanında yer alacaktır. 15 Temmuz 2016'da yüce milletimize ve devletimize acımasızca saldıran kirli ve sapık eller kırılmış ve tüm dünyaya milli iradeye sahip çıkma azim ve kararlılığımız ülke olarak gösterilmiştir" dedi.

Öte yandan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde TÜRK-İŞ, TİSK, TESK, TZOB, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, Türkiye KAMU-SEN'in oluşturduğu Türkiye Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi  tarafından, 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin 80 ilinde olduğu gibi Diyarnbakır'da da ortak açıklama metni okundu. "Gücümüz Milli İrade, Hedef Büyük Türkiye" sloganı ile düzenlenen etkinlikte açıklama metnini Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil yaptı. 15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamlandığını ve şimdi yeni bir atılım sürecininin başlaması gerektiğini belirten Başkan Yeşil sözlerini şöyle sürdürdü.  "Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıldönümüne giriyoruz. İki hafta boyunca, farklı etkinliklerle, hazırladığımız afişlerle ülkemizin tamamında15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız.15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü, bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçıterör örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı.Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletini Milletin iradesi dışında hiçbir gücün yönetemeyeceğini söyleyen Borsa başkanı Yeşil, "Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik. Allah'a şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini de kısa sürede atlattık. Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5'lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-Esnaf ve sanatkarlar odası açıklamasına katılanlar

-Başkan Ebedinoğlu'nun konuşması

-Ticaret Borsasında düzenlenen açıklamaya katılanlar

-Başkan Yeşil'in konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,-

========================

Manisa'dan 15 Temmuz'un yıldönümünde birlik çağrısı

MANİSA Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) ev sahipliğinde kentteki bazı oda ve sendikaların temsilcileri bir araya gelerek, 15 Temmuz darbe girişimi kınadı; birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Manisa TSO ev sahipliğinde bir araya gelen odalar, sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ortak basın açıklaması yaptı. Manisa TSO Toplantı Salonu'nda yapılan ortak basın açıklamasına; Odanın Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Memur Sendikaları Konfederasyonu Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Manisa İl Temsilcisi Bekir Dağıstan, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Hak-İş Manisa Temsilcisi Turan Karafil, Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu ve Manisa TSO Meclis Başkanı Hayati Dulman katıldı.

Basın açıklamasını yapan Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil, "15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fethullahçı Terör Örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Allah'a şükürler olsun milletimiz cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. 15 Temmuz'da Türkiye, en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir. Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik" diye konuştu.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özkasap ise, söz alarak kısa bir konuşma yaptı. Birliktelik vurgusu yapan Özkasap, "Buradan yurt dışındaki dostlarımıza da sesleniyoruz. FETÖ ile mücadelede dost ve müttefik devletlerin de desteklerini bekliyoruz. Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur. Ancak birlikte çalışırsak daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz. Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz. Türkiye'nin sivil toplumu olarak, 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Salondan görüntü

Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil açıklama

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

========================================

Gaziantep'te STK'lardan 15 Temmuz açıklaması

GAZİANTEP'te, çeşitli STK'lar tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde ortak açıklama yapıldı. Açıklamada, 15 Temmuz'un Türkiye açısından milat olduğuna değinildi ve kazanılan ruhun demokrasinin sigortası olduğuna dikkat çekildi.

Gaziantep Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı olan; TÜRK-İŞ, TESK, MEMUR-SEN, HAK-İŞ, TZOB, TİSK, Kamu-Sen ve TOBB adına açıklama yapıldı. Açıklamayı okuyan Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğunu söyledi. Siyasi görüş fark etmeksizin Türkiye'ye sahip çıkan 15 Temmuz ruhunun demokrasinin sigortası olduğunu dile getiren Mustafa Topçuoğlu şunları söyledi:

"En az 15 Temmuz kadar, darbe girişiminden sonrası da, ülkemiz açısından zorlu bir süreç oldu. Darbe girişimi sonrası toplum büyük bir travma yaşadı. Fetullahçı Terör Örgütü, yalan haberlerle yurt dışında ülkemiz aleyhine karalama kampanyaları yürüttü. Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Allah'a şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini de kısa sürede atlattık. Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5'lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık. Çok açık ifade ediyoruz ki, Türkiye dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır. Emin olun bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı. Ama biz dimdik ayaktayız.  Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor.  Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da arttırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek ileriye taşımalıyız. Bütün bunlar için ortak akılla ve istişare içinde, yeni bir reform süreci başlatmalıyız. Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Türkiye'nin sivil toplumu olarak, 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Toplantıya katılanlar

Mustafa Topçuoğlu'nun açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

======================================

Sivas'ta STK'lardan 15 Temmuz açıklaması

SİVAS'ta çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle ortak basın toplantısı düzenledi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'da (STSO) düzenlenen basın toplantısına STSO Başkanı Osman Yıldırım, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Sivil toplum kuruluşları adına açıklamalarda bulunan STSO Başkanı Osman Yıldırım, iki hafta boyunca farklı etkinliklerle, hazırlanan afişlerle 15 Temmuz ruhunu canlı tutacaklarını söyledi. 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inandıklarını söyleyen Yıldırım, "Bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı Terör Örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah'a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu. Canı pahasına değerlerini savundu. Bu masadaki kuruluşların tamamı da, ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık"  ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-Basın toplantısı

-Osman Yıldırım'ın açıklaması

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement