Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

(YENİDEN)1)YÜKSEKOVA'DA HAİN SALDIRI: 17 ASKER YARALIHAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcını inflak etmesi sonucu 17 asker yaralandı.

17.07.2017 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(YENİDEN)

1)YÜKSEKOVA'DA HAİN SALDIRI: 17 ASKER YARALI

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcını inflak etmesi sonucu 17 asker yaralandı. Olay, bugün saat 11.00 sıralarında Yüksekova'ya yaklaşık 20, İran sınırındaki Esendere Beldesi'ne ise yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ovaiçi köyü yakınlarında meydana geldi. İçerisinde askerlerin bulunduğu aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı inflak etti. Meydana gelen patlamada, 4'ü ağır 17 asker yaralandı. Yaralı askerler bir bölümü bölgeye sevk edilen ambulanslarla Yüksekova'ya, bir bölümü de helikopterle Hakkari'ye sevk edildi. Patlamanın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatılırken, Yüksekova-Esendere karayolu ise trafiğe kapatıldı.

TSK: 4' Ü AĞIR 17  KAHRAMAN SİLAH ARKADAŞIMIZ YARALI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan bilgilendirmede, "Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Hakkari İli Yüksekova İlçesi, Esendere Beldesi yakınlarında 17 Temmuz 2017 tarihinde intikal halinde bulunan askeri aracın geçişi esnasında el yapımı patlayıcının infilakı neticesinde 4'ü ağır olmak üzere 17 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek gerekli müdahalelere başlanmıştır. Bu hain saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz" denildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Yüksekova Devlet hastanesinden görüntü

-Yaralı askerin getirilmesi

-Ambulansların yaralı taşıması

-Bölgedeki hareketlilikten görüntü

-Bölgedeki hava hareketliliğinden görüntü

YÜKSEKOVA(Hakkari), -

==========================================================

2)SANAYİ SİTESİNDE PATLAMA: 11 YARALI

SAMSUN Sanayi Sitesi'ndeki dondurma imalatı yapan işyerinde bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlama ardından işyeri ile yanındaki 2 işyerinde de yangın çıkarken 11 kişi yaralandı. İlkadım İlçesi'ndeki Gülsan Sanayi Sitesi'nde bulunan dondurma imalatı yapılan işyerinde bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlama ardından işyerinin yanında bulunan 2 işyerinde de yangın çıktı. Patlamanın şiddetiyle beton bloklar işyerlerinin önündeki araçların üzerine düştü. Demir, beton ve cam parçaları metrelerle uzağa fırladı. İşyeri karşısında bulunan binaların camları kırıldı. Kısa sürede  sevk edilen itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Alevler güçlükle söndürüldü. 112 ekipleri patlamada yaralanan 11 kişiye il müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. 1 yaralının sağlık durumunun ise ağır olduğu belirtildi. Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonrasında alevler söndürülürken soğutma çalışmaları başlatıldı. Soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Yangından detay

-İtfaiyenin müdahalesi

-Çevredeki vatandaşlar

-Hasar gören araçlar

-İşyeri çalışanlarını ve sahiplerin ağlaması

-Detaylar

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ-Yaprak KOÇER/ SAMSUN,

========================================================

3)HDP MİLLETVEKİLİ AYHAN'A, 1 YIL 3 AY HAPİS

TUNCELİ ve Suriye'de öldürülen PKK'lı 2 teröristin fotoğraflarını sosyal medya hesabından 'anınız önünde saygıyla eğiliyoruz' notuyla paylaşınca hakkında dava açılan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, 'terör örgütü propagandası yapma' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.  HDP milletvekili İbrahim Ayhan, 2015 yılında sosyal medya hesabından; Tunceli'de güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada öldürülen terör örgütü PKK'nın sözde Tunceli sorumlusu 'Baran Dersim' kod adlı İsmail Aydemir ile Suriye'nin Kobani ketinde DEAŞ ile çıkan çatışmada ölen Aziz Güler'in fotoğraflarını; 'Dersim'in asi komutanı Baran Dersim ve Kobani direnişinin özgürlük savaşçısı Aziz Güler anınız önünde saygıyla eğiliyoruz' notuyla paylaştı.

Tepkiye yol açan paylaşımın ardından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'terör örgütü propagandası yapma' suçundan soruşturma başlatılan Ayhan hakkında Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.Davanın bugün görülen karar duruşmasında Cumhuriyet Savcısı, milletvekili Ayhan'ın yaptığı paylaşım ile terör örgütünün propagandasını yaptığını belirterek cezalandırılmasını istedi. İbrahim Ayhan'ın katılmadığı duruşmada söz alan avukatı Sevda Çelik Özbingöl ise müvekkilinin yöneltilen suçu işlemediğini ve muhalif siyasi kimliğinden dolayı yargılandığını öne sürerek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından milletvekili Ayhan'a 'Terör örgütü propagandası' yapma suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Ayhan'ın avukatı Özbingöl, kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Şanlıurfa Adliyesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 88MB

=====================================================

4)BİRECİK'TE MAHALLELİDEN 'SU' EYLEMİ

ŞANLIURFA'nın Birecik ilçesinde, 6 aydır su sorunu yaşayan mahalle sakinleri Kaymakamlık önüne yürüdü. Mahalle sakinleri, Kaymakamın ilgililerle görüşüp bir hafta içerisinde sorunu çözeceğini söylemesiyle dağıldı. Birecik'in 600 haneli Bağlarbaşı Mahallesi'nde yaşayan 100 kişi, 6 aydır içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını belirterek Birecik Kaymakamlığı önüne yürüdü. Polisin önlem aldığı eylemde, hep birlikte kaymakamlık binasına geçmek isteyen gruba izin verilmedi. Kısa süreli arbedenin yaşandığı bina önüne gelen Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, vatandaşların sorununu dinledi. Kaymakam daha sonra cep telefonuyla aradığı Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü ile yaptığı görüşmeyi hoparlör aracılığıyla kalabalığa dinletti. Kaymakam Perçi, yaşanan sorunun çözülmesi için tarih istedi. Yapılan görüşmenin ardından yetkililerin bölgeye bir hafta sonra su verileceği sözü üzerine, vatandaşlar alkışlar eşliğinde dağılarak, mahallelerine döndü.

Görüntü Dökümü

-----------------

Kaymakamlık binasına yürüyen mahalle sakinleri

Polis grubun binasya girmesini engellemeye çalışması

Polis ile grup arasında yaşanan arbede

Gurubun bulunduğu yere gelen Kaymakam Kadir Perçi

Kaymakamın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 472MB

=========================================================

5)MOTOSİKLET OTOMOBİLE ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

İZMİR'in Foça ilçesinde, kontrolsüz kavşakta bir motosikletin otomobile çarptığı kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Sık sık kazaların yaşandığı kavşakta bir an önce önlem alınıp, sinyalizasyon sistemi kurulması istendi.

Kaza, dün (pazar) saat 18.00 sıralarında Sadullah Sever Caddesi, İzmir Caddesi ve Oruç Reis Caddesi'nin kesiştiği kavşakta meydana geldi. Oruçreis Caddesi'nin Foça yönünden gelen Osman Koçlu'nun (18) kullandığı 35 MIV 40 plakalı motosiklet, Sadullah Sever Caddesi'nden İzmir Caddesi'ne geçmeye çalışan Nur Kayadeniz (60) yönetimindeki 45 FV 562 plakalı otomobille çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle asfalta fırlayan, kask takmadıkları belirlenen motosiklet sürücü Osman Koçlu ve arkadaki arkadaşı Cemal Sadıç (18) ile otomobil sürücüsü Nur Kayadeniz ve yanındaki eşi Ümran Kayadeniz (47) yaralandı. Yaralılardan Osman Koçlu ve Cemal Sadıç, Aliağa Devlet Hastanesi, otomobil sürücüsü Nur Kayediniz Menemen Devlet Hastanesi, eşi Ümran Kayadeniz ise Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Durumu ağır olan Koçlu, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Aynı hastanedeki arkadaşı Sadıç ise buradaki ilk müdahalenin ardından Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne sevk edildi. Sadıç'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Kayadeniz Çifti ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. Tedavisinin ardından gözaltına alınan otomobil sürücüsü Nur Kayadeniz'in, işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edileceği bildirildi.

"KAVŞAĞA SİNYALİZASYON SİSTEMİ YAPILSIN"

Yenifoça Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yiğitalp, sık sık kazaların yaşandığı kavşakta önlem alınmasını isteyip, "Belediyeden Karayolları'na, Kaymakamlık'tan Valiliğe kadar here yere müracaa edip, kavşağa sinyalizasyon sistemi konulmasını istedik. Hız azaltıcı düzenlemeler yapılarak geçişin emniyetli hale getirilmesini istedik. Ancak, bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı. Yıllardır, belki 50 - 60 kişi buradaki kazalarda hayatını kaybetti. 60 aracımızla her gün binbir sıkıntıyla buradan çıkış yapmaya çalışıyoruz. Foça, Yenifoça, Yedinci Alay, Bağarası, Aliağa, İzmir çıkışlarının kesişme noktası burası. Sivil vatandaşlarımızın yanı sıra 7 bine yakın askerimiz araçlarıyla buradan giriş çıkış yapıyorlar. Bu bölgede bundan daha yoğun bir kavşak yok. Ama hiçbir önlem de yok. Sinyalizasyon sistemi konulması şart. Cumartesi ve pazar günleri gibi aşırı yoğun olan günlerde polis memuru veya trafik zabıtasının da görev yapmasını istiyoruz. Üzüntümüz, acımız büyük" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Kazaya karışan otomobilin görüntüsü

-Kazada yaralananlardan fotoğraf

-Kazanın meydan geldiği kavşaktan görüntü

-Kavşakta düzenleme yapılmasını isteyen Yenifoça Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yiğitalp ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Seyfi GÜL/ FOÇA (İzmir),

===============================================

6)İŞYERİNİN YIKILMASINA FETÖ PANKARTIYLA TEPKİ GÖSTERDİ

ŞANLIURFALI Berces Kaya, lokanta ve konukevi olarak kullandığı 4 katlı binanın terasına ruhsatsız olarak çıktığı katının yıkımını gerçekleştiren belediye ekibine FETÖ suçlaması yönelttiği pankartla tepki gösterdi. İşyeri sahibinin belediyeyi FETÖ'cü olmakla suçladığı pankart zabıta ve polis ekiplerince söküldü. Kent merkezindeki Haşimiye Meydanı'nda bulunan 4 katlı konukevi işleten Berces Kaya, tarihi binanın terasına izin almadan cam ve ahşap olarak yeni bir kat yaptı. Büyükşehir Belediyesi de Tarihi ve Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü'nün yıkımı yönündeki görüşü üzerine, ruhsatsız ve kaçak olarak inşa edilen teras katın yıkımına karar verdi. Geçen ocak ayında tebligat yapılmasına rağmen boşaltılmayan binaya giden ekipler, işyeri sahibi Berces Kaya'nın intihar girişimi üzerine yıkımı gerçekleştiremedi. Geçen Mayıs ayında Berces Kaya, işyerine giden polisler tarafından görülen bir davada 'adam yaralama' suçundan arandığı için gözaltına alındı. Kaya, emniyete götürüldükten sonra ruhsatsız işyerinin bulunduğu yere gelen ekipler, teras katın yıkımını gerçekleştirdi.

Serbest kalan Berces Kaya, bu kez yıkılan terasına 15 Temmuz'un kahramanı olan astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafının bulunduğu bir pankarta; 'Bu binanın yıkımı bu hale gelmesi FETÖ'cü belediye yöneticilerinin eseridir. Bu şehrin yönetimini ne zaman FETÖ'cülerden kurtaracaksınız? Baskılara, işkencelere, sömürülere halkın tahammülü kalmadı. Sayın cumhurbaşkanımız şehitlerimizin kemikleri sızlıyor' yazarak astı. Pankart, asılmasının ardından şikayet üzerine polis ve zabıta tarafından bulunduğu yerden söküldü.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

Yıkılan işyerine asılan pankart

Ömer Halisdemir'in bulunduğu pankart

İşyerinin yıkım fotoları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 58MB

====================================================

7)CADDEDE SÖZLE TACİZE YUMRUK

DÜZCE'de caddede bir kıza sözle tacizde bulunduğu iddia edilen Suriyeli genç, çevredekiler tarafından yakalanıp bir işyerine sokularak dövüldü. Olay, geçen 10 Temmuzda Kültür Mahallesi, Süleyman Kuyumcu Caddesi'nde meydana geldi. Suriyeli olduğu ileri sürülen genç, iddiaya göre caddede bir kıza sözle tacizde bulundu. Kızın tepki göstermesi üzerine çevredeki esnaflar genci yakalayıp bir mağazaya soktu. Tacizle suçlanan kişi arapça konuşup kendisini savunurken bir kişi yumruk atarak onu yere düşürdü. Yerde de tekmelenen genç daha sonra dışarıya çıkarılarak gönderildi.

Kavga ihbarı üzerine gelen polis olay yerinde kimseyi bulamadı. Polis, güvenlik kamerasına da yansıyan olayla ilgili şikayetçi olmaması üzerine işlem yapmadı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Suriyeli gencin kendisini savunması

-Yanındaki kişinin yumruk atması

-Yerde tekmelemesi

-Dışarıya çıkarılması

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

======================================================

8) MC DONİ KONSERİNDE TURİSTLER İLGİ ÇEKTİ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde şarkıcı Mc Doni konser verdi. Özbek şarkıcının konserini izlemek için gelen turistler ise ilgi odağı oldu.Kemer merkezdeki Club Aura'da dün gece hiphop şarkıcısı Mc Doni sahneye çıktı. Başta Kazak, Rus ve Ukraynalı turistler olmak üzere Azeri ve yerli turistlerden oluşan yaklaşık 2500 kişi Mc Doni'yi dinlemek için eğlence merkezini doldurdu. Mc Doni söylediği şarkılarla tatilcileri coşturdu. Yaklaşık 1 saat süren konseri sırasında Mc Doni'ye kulübün go-go dansçısı kızlar da eşlik etti.

Konsere gelen yabancı turistler ise güzellikleriyle ilgi odağı oldu. Bazı kadın turistler barın üzerine çıkıp dans etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Go go dansçısı ve turistler detay

Yakın detay dans edenler

Barın üzerinde dans eden bayan

DJ Setup

Mc Doni sahnesi

Yakın detay bayan telefon ile çekim ve Kazakistan diye bağırması

Telefonla çekim yapanlar

Mc Doni sahnesi ve genel detay

Şarkıya eşlik eden bayan yakın detay

119 MB/// 03.43ö

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement