Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

1)ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN' IN LİSESİ'NDE EĞİTİM BURUK BAŞLADIBATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın isminin verildiği Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile...

18.09.2017 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞEHİT ÖĞRETMEN  ŞENAY AYBÜKE YALÇIN' IN LİSESİ'NDE EĞİTİM BURUK BAŞLADI

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın isminin verildiği Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın katıldığı törenle yeni eğitim- öğretim yılına başladı.

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde geçen yıl 9 Haziran'da, ilçe merkezinde belediye başkanının aracına yönelik düzenlenen saldırıda şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın, adının verildiği Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde eğitim, bugün düzenlenen buruk bir törenle başladı. Törene  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Batman Valisi Ahmet Deniz ile çok sayıda, öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.

Törende konuşan Bakan Soylu, bu okuldan nice kaymakam ve milletvekillerin çıkacağına inandığını belirterek, "Şenay öğretmenimiz hain bir kurşunla şehit edildi. İsminin verildiği bu okuldan yarın kaymkamlar çıkacak, milletvekilleri çıkacak, buna inanıyorum. Çünkü biz de orta gelirli ailelerin çocuğuyduk, okuduk buralara kadar geldik, bakan olduk. Şenay öğretmenimizin öğrencilerinin de çok iyi yerlere gelceğine inanıyorum" dedi.

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın kutsal mesleği seçerek Kozluk'a geldiğini ifade Bakan Bakan Kaya da yaptığı konuşmada, "Cahil kalmak zordur, ancak eğitim her şeyin başıdır. Şenay öğretmen ise bu kutsal mesleği seçmiş, Kozluk'a gelerek bu görevi ifa etmek isterken, şehit edildi, katledildi. Biz de onun için bugün burda toplanmış bulunuyoruz. Onun yarım bıraktığı bu kutsal mesleği meslektaşları devam ettirecek" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra her iki bakan okuldaki sınıfları gezerek, şehit öğretmenin görev yaptığı müzik odasında incelemelerde bulundu. Şehit Şenay öğretmenin bir fotoğrafının, kendisinin oturduğu koltuğa bırakıldığı görüldü. Okulun müzik öğretmeni Duygu Güleç ve arkadaşları, burada verdikleri mini konserde, şehit öğretmenin en sevdiği Magosa Limanı şarkısını seslendirdi, salonda duygusal anlar yaşandı. Burada konuşan müzik öğretmeni Duygu Güleç, "Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ile birlikte görev yapıyorduk. 3 yıldan beri bu okuldayım. Şenay öğretmen ile çok güzel işler yaptık, birçok projede birlikte yer aldık. Onun hayalleri vardı. Şimdi arkadaşlarımızla birlikte onun hayallerini gerçekleştirmek için çaba harcayacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Okulun önünde düzenlenen tören

-Bakan Soylu'nun konuşması

-Bakan Kaya'nın konuşması

-Bakanların sınıfları dolaşması

-Bakanların müzik odasına geçişi

-Şehit Şenay öğretmenin fotoğrafının konulduğu koltuk

-Müzik öğretmeni Duygu Güleç'in Magosa Limanı şarkısını seslendirmesi

-Duygu Güleç'in konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/KOZLUK (Batman), -

=======================================================

2)İZMİR'DE İLK DERS ZİLİ ÇALDI

İZMİR'de yeni eğitim öğretim yılı Bornova'daki Dr. Cavit Özyeğin İlkokulu'ndaki törenle açıldı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, kantin ve öğrenci servisleri denetimlerinin devam ettiğini, Emniyet Müdürlüğü'nün okul güvenliğini takip edeceğini söyledi. 2017- 2018 eğitim öğretim yılı açılış töreni Bornova Dr. Cavit Özyeğin İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, CHP'li Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrencileri pırıl pırıl gözleri ve gülen yüzleriyle karşılamanın heyecanı içinde olduklarını söyledi. İzmir'de yaklaşık 850 bin öğrenci ile 50 bin öğretmen ile çalışanın okullardaki yerini aldığını aktaran Yahşi, "Bizler bu mesleği seviyoruz. Özellikle öğrencilerimizin, güvenliği, akademik başarısı, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif başarılar elde etmesi için çalışmaya devam ediyoruz" dedi. Yahşi, tüm öğrencilerin ders kitaplarının sınıflarındaki masalarında hazır olduğunu ifade ederek, "Okullarımızın tekli eğitime geçişinde oranımızı artırıyoruz. Kantin ve servislerimizin denetimleri yapılıyor. Emniyetimiz her okulumuzda güvenliği iyi bir şekilde takip edecek" diye konuştu.

İzmir'in eğitimdeki başarısının geçen yıl arttığını, artışın bu yıl da devam edeceğini kaydeden Yahşi şöyle dedi: "Özel eğitime ihtiyaç duyanların hiçbiri evinde kalmayacak. Hepsini eğitimin içine alıyoruz. Kınık'tan Kiraz'a varana kadar tüm özel eğitim öğrencelerini eğitim sürecine aldık."

Törende, okulun 4. sınıf öğrencisi Azra Demirtaş, 'İlköğretim Haftası' adlı şiiri okudu, diğer öğrenciler halk oyunları gösterileri sundu. Öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çalan Vali Erol Ayyıldız, İl Mili Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ve Kaymakam Mustafa Gündoğan, sınıfları gezdi. Birinci sınıf ve anasınıflarını ziyaret eden Vali Ayyıldız ve beraberindekiler, çocuklara kitap hediye etti. Vali Ayyıldız'ın sohbet ettiği birinci sınıf öğrencilerinin sıralarının üzerinde, 15 Temmuz'u anlatan kitaplar vardı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Ömer Yahşi'nin konuşması

Törenden görüntü

Vali'nin sınıf ziyareti

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ - Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

==============================================

3)BURDUR'DA DERS ZİLİ ÇALDI

BURDUR'da 268 okul ve 2 bin 544 derslikte, 3 bin 789 öğretmen ve 43 bin öğrenci için yeni eğitim öğretim yılı başladı.

Burdur'da 2017- 2018 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle tören düzenlendi. Yardım Sevenler Derneği İlkokulu'nda düzenlenen törene Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ile öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Vali Şerif Yılmaz, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Burdur'un eğitimin başkenti olarak adlandırıldığını belirten Vali Yılmaz, "Bu başarıyı sürdürmek, eğitimde marka kent imajını devam ettirmek için öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte yeni bir eğitim öğretim yılının başlangıcındayız. Öğrencilerimizin derslerde gösterecekleri başarının yanında, Atatürk'ün söylediği 'Okul genç beyinlere insanlığa saygıyı, millete ve ülkeye sevgiyi, bağımsızlık onurunu öğretir' sözlerinden yola çıkarak vatanına, bayrağına, cumhuriyetine bağlı, milli ve manevi değerlere sahip, insani değerleri benimseyen bireyler olarak yetişmesi en büyük arzumuz. Bunu gerçekleştirmek için okul, aile, öğrenci işbirliği şart" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, insan olmanın temel şartının eğitim olduğunu vurguladı. Bayram, "İyi bir insan, vatandaş olmak çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olarak hizmet etmek ancak ve ancak eğitimle mümkündür" diye konuştu.

Öğrencilerin şiir okumasının ardından protokol üyeleri tarafından zeka oyunları sınıfının açılışı yapıldı. Burdur'da bu yıl 268 okul ve 2 bin 544 derslikte 3 bin 789 öğretmen ile 43 bin öğrenci eğitim öğretim görecek.

Görüntü Dökümü

------------------------

Törene katılanlardan detay

Milli Eğitim Müdürü'nün konuşması

Valinin konuşması

Zeka oyunları sınıfının açılışı

Detay

Haber/Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

=================================================

4)SİVAS'TA YENİ ÖĞRETİM YILI TÖRENLE BAŞLADI

SİVAS'ta yeni eğitim- öğretim yılının başlamasıyla öğrenciler ders başı yaptı.

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması nedeniyle Sivas Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi. Karşıyaka Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Karşıyaka İlkokulu'nda düzenlenen İlköğretim Haftası Kutlama Programı'na Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Törende ilkokul öğrencileri şiir okudu. Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin halay gösterisi ise alkışlandı.

Törende konuşan Vali Gül, "Bugün hem öğrencilerimiz için hem velilerimiz için önemli bir gün. Biliyoruz ki sizin en kıymetliniz evlatlarınız. Onlar için en iyi eğitimi istiyorsunuz, en kaliteli eğitimi istiyorsunuz. Devlette sizin bu beklentinize cevap vermek için hem Türkiye'nin genelinde, hem de Sivas'ta bunu karşılamaya çalışıyor. Sivas'ta yaklaşık 115 bine yakın öğrencimiz, 8 bin 500 de öğretmenimiz var. Öğretmenlerimizin temel amacı öğrencilerimize en iyi eğitimi vermek ve sizlerin beklentilerini karşılamak. Tabi başarıya odaklanmamak lazım. Biz de başarıdan ziyade nasip ve şükür var. Allah bir şeyi nasip etmişse o çocuğunuza ve  sizlere nasip olur. Nasip olduğu için de öğrenci de, öğretmen de, veli de bunda şükretmek lazım. Tabi bunu yaparken de öğrenci sorumluluğunu bilecek, velilerimiz ve öğretmenlerimiz de sorumluluğunu bilecek" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Gül ve yanındakiler açılışı gerçekleştirerek okula yeni başlayan öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Birinci sınıflarla aynı sıralara oturan protokol üyeleri, öğrencilere yeni eğitim öğretim yılı ders kitaplarını dağıttı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Törenden görüntüler

-Vali Gül'ün konuşması

-Okulun açılışı

-Protokolün öğrencilerle oturması ve kitap dağıtımı

Haber-Kamera:  İrfan ÖZŞEKER/SİVAS,

(143 mb)

===================================================

5)3 YAŞINDAKİ KIZIN HAYATINI KAYBETTİĞİ KAZA ÖNCESİ SOSYAL MEDYADAN CANLI YAYIN

SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 3 yaşındaki Nisa Yüksel'in ölümüne neden olan kazada, ön koltukta oturan baba Halis Yüksel'in yolculuk boyunca sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptığı ortaya çıktı. Kazadan dakikalar önce kesilen yayında minik Nisa'nın önde babasının kucağında her şeyden habersiz ölüme adım adım yaklaşmasını gösteren görüntüler, izleyenlerin yüreğini burktu.

Samsun'un Bafra ilçesi Bahçeler Mahallesi Organize Sanayi Bölgesi'nde dün 31 yaşındaki Muhsin Yüksel'in kullandığı 55 FH 875 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi nedeniyle şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü Muhsin Yüksel, 32 yaşındaki Halis Yüksel, eşi 33 yaşındaki Fatma Yüksel, kızı 3 yaşındaki Nisa Yüksel, 30 yaşındaki Fatma Varlı, oğlu 2 yaşındaki Efe Varlı yaralandı. Yaralılar ambulansla Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Nisa Yüksel doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 5 aylık hamile olan annesi Fatma Yüksel'de karnındaki bebeğini kaybetti. Fatma Yüksel'in durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

3 yaşındaki Nisa'nın ölümüne, hamile annenin bebeğini kaybettiği ve 5 kişinin de yaralandığı kaza öncesi baba Halis Yüksel'in yolculuk boyunca sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptığı ortaya çıktı. Halis Yüksel, hareket halindeki araçtan cep telefon kamerasıyla yolu çekerken, zaman zaman da hem kucağındaki kızı Nisa'yı hem de arka koltukta dalgın vaziyette dışarıyı izleyen eşi Fatma Yüksel'i görüntüledi. Yine yeğeni 2 yaşındaki Efe Varlı'yı da görüntüye kaydeden Halis Yüksel, sürücünün dondurma almak için durduğunda ise araç içini son kez çekti.

Araç hareket ettikten bir süre sonra kazaya dakikalar kala yayın kesildi ve herkesin yüreğini burkan o feci kaza meydana geldi. Sosyal medyadaki görüntüler izleyenlerin yüreklerini burktu.

Görüntü Dökümü :

----------------------------

Kaza öncesi sosyal medya görüntüsü

Haber : Ayhan AYDEMİR-BAFRA(Samsun),)-

================================================

6)BARTIN'DA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

BARTIN'da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Kaza, sabah Bartın- Zonguldak yolu Tuzcular mevkisinde meydana geldi. Bartın yönüne giden 36 yaşındaki Cemil Yılmaz'ın kullandığı 74 DG 961 plakalı otomobil, iddiaya göre sürücüsünün kontrolünden çıkıp karşı şeride geçerek 60 yaşındaki Ali Alibabaoğlu yönetimindeki 67 ZR 001 plakalı otomobille çarpıştı. Sürücülerden Cemil Yılmaz, hurdaya dönen araç içinde sıkışarak hayatını kaybetti. Kaza yerine gelen ölen sürücünün yakınları gözyaşı döktü.

Diğer sürücü Ali Alibabaoğlu ise yaralı kurtuldu. Hastaneye kaldırılan Alibabaoğlu'nun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kaza nedeniyle Zonguldak önü bir süre ulaşıma kapandı. Ulaşım, Bartın tarafında çift yönlü sağlandı. Araçların kaldırılması ardından ulaşım normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Kaza yerinden görüntü

-Detay görüntüler

-Otomobillerden görüntü

-Ölen sürücünün yakınlarının ağlaması

Dosya adı: brt_kaza

Süre: 1.30 Boyut: 48,1 MB

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

=======================================================

7)İZDİVAÇ PROGRAMINA KATILIP FUHUŞ OPERASYONUNDA YAKALANAN DAMAT ADAYI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ADANA merkezli 14 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 'eskortluk sitesi' adı altında fuhuş çetesi kurduğu ve fuhuşa yer temin ettiği iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında özel bir televizyon kanalında yayınlanan izdivaç programıyla ünlenen damat adayı Birkan K.'nın bulunduğu 16 kişi adliyeye sevk edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 3 ay önce 36 yaşındaki Mehmet A. liderliğindeki fuhuş çetesine yönelik çalışma başlattı. Çetenin 'eskortluk sitesi' adı altında fuhuş çetesi kurduğu ve fuhuşa yer temin ettiği bilgisine ulaşan polisler, Adana merkezli, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Muğla, Eskişehir, Gaziantep, Antalya, Kocaeli, Mersin, Hatay, Şanlıurfa ve Malatya'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, çete lideri Mehmet A., eşi Yıldız A., kardeşi İbrahim Halil A., üvey kardeşi Halil İbrahim A., kayınbiraderi Ergün D. ile birlikte özel bir televizyon kanalında yayınlanan izdivaç programına katılarak ünlenen Birkan K.'nın da aralarında bulunduğu 2'si kadın 20 kişi yakalandı.

674 KADIN MAĞDUR

Toplam 674 kadını mağdur eden çetenin, 11 ilde 54 eskort sitesi kurduğu, fuhuş amaçlı 1 aylık ilan vermek isteyen kadınlardan bin ile 6 bin lira arasında değişen miktarlarda para aldıkları belirlendi. Çete lideri Mehmet A.'nın reklam şirketi kurduğu, ilan vermek isteyen kadınların parayı bu şirketin hesabına yatırdığı saptandı. Toplam 6.5 milyon lira para bulunan hesaptan çete liderinin eşi Yıldız A.'nın hesabına da yüklü miktarlarda para aktarıldığı belirlendi. Her kent için özel bir temsilci atadığı öğrenilen çetenin aylık ortalama 600 bin lira kazanç elde ettiği, gözaltındaki bazı kişilerin siteyi ve girilen ilanları yönettiği, bazılarının da ilan metinlerini yazdıkları anlaşıldı. Özel bir televizyon kanalında yayınlanan izdivaç programıyla ünlenen damat adayı Birkan K.'nın ise 2 kadını erkeklere pazarladığı, bu işten maddi kazanç elde ettiği ileri sürüldü.

'SERBEST KALINCA KONUŞACAĞIM'

Operasyon sonrası Adana'ya getirilen zanlıların sorgusu tamamlanırken 4 kişi serbest bırakıldı. Bugün Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 2'si kadın 16 kişi adliyeye götürüldü. Gözaltına alındığı gün yüzünü gizleyerek gazetecilerin kendisini görüntülemesini istemeyen Birkan K.'nın adliyeye sevk edilirken takım elbise giydiği ve yüzünü kapatmadığı görüldü. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Birkan K., "İnşallah serbest kalınca belgeleriyle birlikte konuşacağım. Sadece iyiliğin suiistimal edilmesi var. İddiaları doğru değil. Gerekli açıklamayı belgeleriyle birlikte yapacağım. Şu an bir şey diyemiyorum, mahkeme çıkışı bekleyin" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi'nin genel ve detay görüntüsü

Zanlıların Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Birkan K. açıklaması

Zanlıların araca bindirilmesi

SÜRE: 2'20" BOYUT: 142MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: ADANA,

=======================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement