Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

SEDANUR, GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI (EK)1)VALİ DOĞAN: FAİL YA DA FAİLLERİ EN KIZA ZAMANDA BULACAĞIZPaslı köyünde Sedanur Guzel'in cenaze törenine katılıp, baba Abdullah Güzel ile birlikte saf tutan Vali Rahmi Doğan, taziye evinde konuşma yaptı.

23.09.2018 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEDANUR, GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI (EK)

1)VALİ DOĞAN: FAİL YA DA FAİLLERİ EN KIZA ZAMANDA BULACAĞIZ

Paslı köyünde Sedanur Guzel'in cenaze törenine katılıp, baba Abdullah Güzel ile birlikte saf tutan Vali Rahmi Doğan, taziye evinde konuşma yaptı. Masum bir yavrunun cenaze töreni için bir araya geldiklerini belirten Vali Doğan, şunları söyledi:   "Olay çok acı ve hepimizi de çok derinden üzmüştür. Tüm Türkiye bunu yakinen takip etmiş ve bu üzüntüye iştirak etmiştir. Bu tür olaylar, ülkemizde maalesef son günlerde artmış bir vaziyettedir. Burada yapılması gereken hem aile, hem ebeveynlerin yapması gereken ortada, hem de devlet olarak bizlerin yapması gerektiği ortadadır. Bu çirkin ve nefret uyandıran faili ya da failleri kimse en kısa sürede bulup, çıkartıp, adaletin önüne koyacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Olay olduğu andan itibaren devlet, tüm kurumlarıyla, uzmanlarıyla burada olaya müdahil olmuştur, takip etmiştir, neticelendirmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu burada kalmaz. Hem sizin, hem millet adına hesabını sorarız. Yapanları da adli mercilere teslim ederiz."

'ŞAPKAMIZI BİR KENARA KOYUP DÜŞÜNMEMİZ LAZIM'

Devlet adına yapılması gerekenlerin yapılacağının sözünü veren Vali Rahmi Doğan, "Toplum içinde bu tür arızalı insanlarımız var. Demek ki toplum olarak şapkamızı bir kenara koyup düşünmemiz gerekir. Eğitimden sosyal yaşantımıza kadar yeniden değerlendirmemiz gereken hususlar var. Ben tekrar Sedanur kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine yatkınlarına başsağlığı diliyorum. Tarifi imkansız bir acı, dolayısıyla söyleyeceğimiz bir hiçbir söz acıyı dindirmez. Biz acıya ortak olmak için buradayız. Devlet olarak yapılması gerekenleri yapacağımızın sözünü veriyorum. En kısa sürede fail ya da faillerini bulup ortaya çıkaracağız. Temennim odur ki; bu tür olaylar son olsun. İnşallah bu tür olaylarla karşılaşmamak temennisiyle tekrar baş sağılığı diliyorum" diye konuştu.

Bedir ALTUNOK-KARS-DHA

=============================================

2)SU KUYUSUNA DÜŞEN KONUŞMA ENGELLİ KADIN YAŞAMINI YİTİRDİ

MANİSA'nın Kula ilçesinde, 5 metre derinliğindeki su kuyusuna düşen 63 yaşındaki  konuşma engelli Nuriye Karatepeli, yaşamını yitirdi.Konuşma engelli Nuriye Karatepeli, dün (Cumartesi) öğle saatlerinde yanlarında yaşadığı ağabeyi Selim Karatepeli ve ailesinin Kula'nın kırsal Hacıtufan Mahallesi, Karaahmetli Mevkisi'ndeki evlerinden ayrıldı. Kardeşinin uzun süre eve dönmemesi üzerine merak eden Selim Karatepeli, çevrede aramaya başladı. Bugün saat 00.45 sıralarında, evlerine 30 metre mesafedeki su kuyusuna giden Karatepeli, fener yardımıyla içine baktığında, kardeşini hareketsiz şekilde buldu. Karatepeli'nin durumu bildirmesi üzerine olay yerine 112 Acil Servis ve AKS 110 ekipleri sevk edildi. İçinde az miktarda su bulunan 5 metre derinliğindeki kuyudan AKS 110 ekipleri tarafından halatlar yardımıyla çıkartılan Nuriye Karatepeli'ye ilk müdahaleyi sağlık ekipleri olay yerinde yaptı. Ancak, durumu ağır olan Karatepeli, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Jandarma, su kuyusuna düştüğü belirlenen Karatepeli'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------:

-Olay yerinden ve su kuyusundan görüntü

-Ölen Nuriye Karatepeli'nin cesedinin taşınması

-Genel ve detay görüntüler

(Haber - Kamera: Hasan YİĞEN/ KULA (Manisa),

==================================================

3)ANNE VE 3 ÇOCUĞUNU KEZZAPLA YAKTI; 'HATIRLAMIYORUM' DEDİ

KONYA'da tartıştığı komşusu Saadet Ş. (44) ve 3 çocuğuna kezzaplı saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Gülay Durusoy'un (40) emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Durusoy psikolojik tedavi gördüğünü ileri sürdüğü ifadesinde, "Hafızam arada bir gelip gidiyor. Böyle bir olayı yapsaydım, hatırlardım. Ben küçüklüğümden beri kimseye bir zarar vermedim" dedi Olay, 17 Eylül pazartesi günü Meram ilçesi Gödene Mahallesi Hanedan Caddesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. Saadet Ş., 3 çocuğuyla birlikte işten eve dönen eşini uzaktan görüp karşılamak için kapıyı açtı. Bu sırada, daha önce tartıştıkları karşı komşusu Gülay Durusoy, evinden çıkıp, elindeki şişenin içindeki kezzabı üzerine attı. Saadet Ş.'nin yüzünde, omzunda ve ellerinde, çocukları Akif'in (13) yüzünde, gözünde, kollarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde, diğer çocukları Osman (12) ve Ayşegül'ün (7) ise elleri ile kollarında yanıklar oluştu. Saadet Ş. ve 3 çocuğu çağrılan ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Komşusuyla daha önce farklı konularda tartıştıklarını belirten Saadet Ş., "Saldırgan, karşı komşum. Daha önce farklı konulardan dolayı tartışmıştık. Bize kinlenmiş galiba. Dün çocuklarımı okula götürürken taş fırlattı. Akşam da eşimi karşılamak için kapıyı açmıştım. O sırada çocuklarım da yanımdaydı. Karşı komşum da birden evin kapısını açıp, bizim üzerimize kezzap atıp, içeri girdi" dedi.

'OLAYI HATIRLAMIYORUM'

Olaydan sonra gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece 'kasten yaralama' suçundan tutuklanan Gülay Durusoy'un polisteki ifadesinde psikolojik tedavi gördüğünü ileri sürdüğü belirtildi. Durusoy ifadesinde, "Kızımla birlikte yaşıyorum. Ramazan Ş. diye bir komşumu hatırlamıyorum. Hakkımdaki suçlamalarla ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Uzun zamandır psikolojik tedavi görüyorum. Düzenli kullandığım ilaçlar var. 6 ay önce Konya AMATEM'de iki ay kadar yatıp tedavi gördüm. Kimseyi yaraladığımı hatırlamıyorum. Bana bu suçlamayı bu iftirayı atan her kimse o kişiden şikayetçiyim. Ben kimseyi yaralamam. Hafızam arada bir gelip gidiyor, ancak hiçbir olay hatırlamıyorum. İddia edildiği gibi bir olayı yapsam hatırlardım. Küçüklüğümden beri kimseye zarar vermedim" dedi.

Saadet Ş. ve çocuklarının tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Tolga YANIK/KONYA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da İş Yerinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    12:23 Elazığ'da İş Yerinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Elazığ'da bir iş yerinde sobadaki alevin sıçraması sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında çatı katı kül olurken, yangının odunluğa sıçramaması faciayı önledi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Mersin Uluslararası Limanı'nda 25 Milyon TEU Konteyner Elleçlendi
    12:23 Mersin Uluslararası Limanı'nda 25 Milyon TEU Konteyner Elleçlendi

    Mersin Uluslararası Limanı'nda (MIP), 2007'den bu yana 25 milyon TEU konteyner elleçleme yapıldığı açıklandı. Limanda gerçekleşen 25 milyonuncu TEU konteyner elleçleme törenle kutlandı. Liman Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, törende tüm paydaşlara teşekkür ederek daha iyi hedeflere ulaşmak için çalışacaklarını belirtti. Törene, Mersin Limanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Mersin Gümrük Bölge Müdürü Osman Göllüce, TCDD Mersin Limanı İşletme Müdürü Murat Birinci, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Sefa Çakır, Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Cebrail Orman, MIP Yönetim Kurulu Başkanı David Yang ve liman çalışanları katıldı.

  • Erzurum İspir'de Trafik Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    12:23 Erzurum İspir'de Trafik Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Erzurum'un İspir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden Gazze'ye 10 Bin Zıbın Takımı
    12:21 Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden Gazze'ye 10 Bin Zıbın Takımı

    Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görevli usta öğreticiler, Gazze'deki bebekler için 10 bin zıbın takımı üretti. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, takımların Mersin üzerinden Gazze'ye gönderileceğini belirtti.

  • Mardin 1969 Spor, Aliağa Futbol A.Ş. maçı hazırlıklarına başladı
    12:21 Mardin 1969 Spor, Aliağa Futbol A.Ş. maçı hazırlıklarına başladı

    Mardin 1969 Spor, Aliağa Futbol A.Ş. ile yapacakları maçın hazırlıklarına 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda başladı. Teknik Direktör Ulaş Ulusan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, koşu, ısınma, koordinasyon ve çabukluk hareketleriyle başladı. Pas çalışması ve dayanıklılık koşularıyla devam eden idman, dar alanda yapılan çift kale maçlarla tamamlandı.

  • Rize'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı
    12:19 Rize'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

    Rize'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından yapılan aramada 76,10 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan M.P. ve S.P, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı.

  • Kopan elektrik kablosundan çıkan kıvılcımlar korkuttu
    12:18 Kopan elektrik kablosundan çıkan kıvılcımlar korkuttu

    Bursa'da merkez Yıldırım ilçesinde bulunan Demetevler Mahallesi'nde kopan elektrik kablosu mahalleliyi endişelendirdi. Kopan kablodan çıkan kıvılcımlar tehlike oluştururken, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Görevliler tarafından tamir edilen kablo, o anlar ise kameraya yansıdı.

  • MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
    12:18 MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

  • Edirne'de yapımı süren huzurevi birinci etap inşaat çalışmaları tamamlandı
    12:17 Edirne'de yapımı süren huzurevi birinci etap inşaat çalışmaları tamamlandı

    Edirne'de yapımı süren 200 kişilik huzurevi için birinci etap inşaat çalışmaları tamamlandı. Huzurevinde sinema salonu, atölyeler ve spor merkezi yer alacak. Bina çevresinde yürüyüş yolu, açık otopark ve ambulans yolu bulunacak.


Advertisement