Dha Yurt Bülteni -6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -6

Bakan Pakdemirli İzmir'deKadınlarla birlikte pişi yaptıTARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı kırsal mahallelerden biri olan Kavacık'ta vatandaşlarla bir araya geldi.

01.03.2019 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Pakdemirli İzmir'de

Kadınlarla birlikte pişi yaptı

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı kırsal mahallelerden biri olan Kavacık'ta vatandaşlarla bir araya geldi. Sabah saatlerinde mahalleye gelen Bakan Bekir Pakdemirli, burada kadınlarla birlikte pişi yaptı. Cumhur İttifakı'nın belediye başkan adaylarına destek isteyen Pakdemirli, "24 Haziran'da bir destek verdiniz, şimdi bu desteğin gerisinde bir destek verirseniz, muhalefet gelecek, AK Parti'nin başında boza pişirecek. Diyecek ki, 'Hadi seçime gidelim, seçime gidelim, seçime gidelim.' Türkiye'nin artık seçime gitmeye ihtiyacı yok" diye konuştu.

Karabağlar'a bağlı Kavacık Mahallesi'nde kadınlarla birlikte pişi yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, burada vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra mahallenin meydanında bulunan kahvehanede vatandaşlara seslenen Bakan Bekir Pakdemirli, köylerdeki üretimin önemine dikkat çekti. Kırsal kesimin kalkındırılması gerektiğini söyleyen Bakan Pakdemirli, köylerin boş kalması halinde, buzdolaplarının da boş kalacağını ifade etti. Pakdemirli, "Önümüzdeki 20-25 yıl içerisinde tüm Türkiye'de yüzde 50 daha fazla gıdaya ihtiyaç olacak. Bunu da üretecek olan sizlersiniz. Tarım sektörü günlük siyasete alet edilen bir sektör. Herkesin ağzında leblebi gibi çiğnediği bir sektör. Ama tarım, savunmadan daha önemli. Günlük siyasete alet edilmemeli. Eksik taraflarımız var ama genel çerçeve olarak Türkiye tarımsal hasılada Avrupa'da birinci" dedi.

CUMHUR İTTİFAKI'NA DESTEK İSTEDİ

28 Şubat sürecine de değinen Bakan Bekir Pakdemirli, "Bizim milletin ferasetinin üstüne feraset yok. Dün 28 Şubat'tı. 28 Şubat özel bir gün. Neden? Postmodern darbe. Sonrasın bakın, AK Parti kapatma davası, ekonomik taarruz. Bunların hepsine baktığımızda Türkiye'nin istikrarlı bir bölge ve ülke olmasını istemiyorlar. Son 16 yılda vatandaş dedi ki, 'Arkadaş ben artık koalisyon istemiyorum, kuyruklar istemiyorum. 1970'lerdeki halimizi istemiyorum.' 16 yıldır sizlerin de desteği ile AK Parti, iktidar. Artık koalisyonların olmadığı bir sistem de getirdik. Şimdi aşmamız gereken bir adım daha var. 24 Haziran'da bir destek verdiniz, şimdi bu desteğin gerisinde bir destek verirseniz, muhalefet gelecek Ak Parti'nin başında boza pişirecek. Diyecek ki, 'Hadi seçime gidelim, seçime gidelim, seçime gidelim.' Türkiye'nin artık seçime gitmeye ihtiyacı yok. Seçim demek, beklentileri ertelemek demek. Sizin bize verdiğiniz 2023 yılına kadarki krediyi kullanacağız" diye konuştu. Pakdemirli, Cumhur İttifakı'na ve Karabağlar adayı Bilal Doğan'a destek istedi.

'İŞ VE AŞ KAYGISI VAR'

İzmir'in hizmet yoksunu bir kent olduğunu söyleyen Bakan Bekir Pakdemirli, "İzmir'i yeniden iş ve AŞ bulunabilecek bir kent haline getirmek zorundayız. Bakan olmama rağmen bu işler bitince 'Nereye dönerim' diye düşündüğümde, bir taraftan da 3 evladım var. Onları da düşünerek 'Acaba İzmir'de iş bulabilecekler mi' diye bir kaygım var. Herkesin iş ve AŞ kaygısı var. İzmir bunu hak etmiyor, İzmir daha güzelini hak ediyor. Karabağlar şehirleşme açısından çok kötü bir durumda. Buranın elden geçmesi gerekiyor. İktidar ile yerel yönetimlerin el ele hareket etmesi gerekiyor. Bunları yapacak olan bugüne kadar binlerce eser bırakan AK Parti. AK Parti'ye desteğinizin devamını istiyorum" diye konuştu.

KAVACIK PROJELERİNİ AÇIKLADI

Bakan Bekir Pakdemirli, Kavacık Mahallesi için yapmayı planladıkları projelere dair ise şunları söyledi:

"Mahalleye mesire yeri kuracağız. 100 dekar alanda 2 bin 700 fıstık çamı fidanı dikecez. 3 yıl bakımını Orman Genel Müdürlüğü üstelenecek. Sonra ücretsiz olarak mahalle halkına, 49 yıllığına kullanımını devredeceğiz. Üzüm işleme paketleme soğuk hava deposu da hayırlı olsun. Kadın girişimcilerin faaliyet gösterdiği kooperatife aite binada pekmez ve sirke üretimi paketleme tesisi hayırlı olsun. Tapulu arazilerin tespiti ile ilgili kadastro güncelleme çalışmalarını da yıl içinde başlatıyor olacağız."

31 Mart'ın İzmir için bir fırsat olduğunu söyleyen Bakan Bekir Pakdemirli, "İzmir'e en büyük yatırımı AK Parti yaptı. Bugünkü rakamlarla belki 60 milyara yakın bir yatırım yapmışız İzmir'e. AK Parti konuşmayan, iş yapan bir parti. Sizin de bu dönemde projeleri olana destek vereceğimize inanıyorum" dedi.

Bakan Bekir Pakdemirli, daha sonra vatandaşların sorunlarını dinledi.

Görüntü Dökümü

----------

-Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin kadınlarla pişi yapması

-Pakdemirli'nin konuşması

-Vatandaşlar ile sohbet etmesi

-Genel ve detay görüntü

Haber: Umut KARAKOYUN-Kamer: Melis KARAKUZULU/ İZMİR,

====================

Midibüsün altında sıkışan kadın, öldü

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yolun karşısına geçerken yolcu midibüsünün çarptığı Obiş Göyüç (70), yaralandı. Sıkıştığı aracın altından itfaiye ekiplerince çıkarılan Göyüç, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

Kaza, sabah saatlerinde Adnan Menderes Bulvarı'nda meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Hamza G. yönetimindeki midibüs, yolun karşısına geçmeye çalışan Obiş Göyüç'e çarptı. Kazada, midibüsün altında sıkışan Göyüç, ağır yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun çabası sonucu çıkarılan Obiş Göyüç, ambulansla Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Göyüç, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Polis, midibüs şoförü Hamza G.'yi gözaltına alarak emniyete götürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

Toplanan kalabalık

Minibüsün altından çıkarılan kadın

Sağlık ekiplerinin müdahalesi

Yaralı kadının ambulansa alınması

Olay yeri

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 173 MB

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

===================

Yangında küle dönen evinde sağlam eşya aradı

Hakkari'de, altı kişilik ailenin yaşadığı ev çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Evin kızı Perişan Dalga (16), küle dönen eşyalar arasında sağlam olanları bulmaya çalıştı.

Yangın, dün akşam saatlerinde Hakkari'nin Halife Derviş Mahallesi'ndeki binanın 3'üncü katında Faruk Dalga'nın eşi ve 4 çocuğu birlikte yaşadığı dairede meydana geldi. Soba bacasından çıktığı belirlenen yangın kısa sürede büyüdü. Aile üyeleri dışarı kaçarken, komşular itfaiyeden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını güçlükle söndürdü. Yangında ev ve eşyalar kullanılamaz hale gelirken, büyük üzüntü yaşayan Perişan Dalga, küle dönen eşyalara arasında sağlam olanları bulmaya çalıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------

Çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi

- Ev sahibi Faruk Dalga'nın kızı 16 yaşındaki Perişan Dalga'nin konuşması

- Perişan Dalga'nın yanan eşyalarının arasında elbiselerini araması

Hakkari Belediyesine ait itfaiye aracının çamura saplanması

İş makinelerin mahalleye yol açması

Genel detay

Haber-Kamera: Mehmet ÖZKAN/ HAKKARİ, -

====================

'Joker' operasyonunda 11 şüpheli adliyede

Adıyaman merkezli 12 ilde düzenlenen 'joker' operasyonunda başkalarının yerine ehliyet sınavına girdikleri belirlenen ve gözaltına alınan 58 kişiden 11'i adliyeye sevk edildi.

Geçen çarşamba günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ehliyet sınavlarına başkalarının yerine giren kişiler olduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı. Polisin 6 ay süren teknik ve fiziki takibi sonunda, 58 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Polis, 'joker' diye tabir edilen şüphelilere yönelik Adıyaman ile İstanbul, Ankara, Konya, Mersin, Şanlıurfa, Balıkesir, Gaziantep, Malatya, Antalya, Bursa ve Manisa'da 58 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 58 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerinde yapılan aramalarda sahte kimlik, 1 kurusıkı tabanca ve çeşitli dokümanlar ele geçirildi.

Şüphelilerden 11'i emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken, 47 kişi ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-----------

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Şüpheliler hastaneye götürülmesi

Şüpheliler araçlara bindirilmesi

Güvenlik önlemi alınması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 70 MB

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement