Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

1)TÜSİAD BAŞKANI SYMES: "ÇOCUĞU KORUYAN ANLAYIŞTAN ASLA TAVİZ VERİLMEMELİDİR"TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, cinsel istismar suçlarına yönelik kanun teklifiyle ilgili konuştu.

19.11.2016 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)TÜSİAD BAŞKANI SYMES: "ÇOCUĞU KORUYAN ANLAYIŞTAN ASLA TAVİZ VERİLMEMELİDİR"

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, cinsel istismar suçlarına yönelik kanun teklifiyle ilgili konuştu. Symes "Getirilme niyeti ne olursa olsun söz konusu düzenlemenin hukuken ve toplumsal yansıması açısından getireceği sakıncalar etraflıca tartışılmalıdır. Çocuğu koruyan anlayıştan asla taviz verilmemelidir" dedi. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKFONED) İzmir'de düzenlediği 20. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'nde konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, cinsel istismar suçlarına yönelik tartışma yaratan kanun düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı. Symes, TBMM'ye sunulan, 'cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini' içeren yasa teklifinin

kamuoyunda haklı olarak çok güçlü tepki gördüğünü söyledi. TÜSİAD olarak çocukların cinsel istismarı konusunu mazur gören anlayışın kesinlikle terk edilmesi gerektiğini açıkladıklarını dile getirdi. Symes, "Getirilme niyeti ne olursa olsun söz konusu düzenlemenin hukuken ve toplumsal yansıması açısından getireceği sakıncalar etraflıca tartışılmalıdır. Çocuğu koruyan anlayıştan asla taviz verilmemelidir. Erken evlilik, çocuk gelin gibi toplumsal yaraların sarılma biçimi bu olamaz. Çocuğun rızasıyla asla vicdanlara sığmayacak mazeretleri akıllara getirecek düzenlemeden kaçınılmalıdır. Kadın erkek eşitsizliğinin erken yaşlarda başladığını asla unutmayalım" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes'in konuşmasından görüntü

Haber: Utku BOLULU -Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

===================================================

2)POLİS EŞİNİ VURUP İNTİHARA KALKIŞAN SANIK ADLİ KONTROLLE SERBEST

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde geçen 29 Eylül'de tartıştığı polis memuru eşi 35 yaşındaki Safiye Gedik'i, onun tabancasıyla vurup intihara kalkışan 37 yaşındaki Engin Gedik, Zonguldak'ta tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildikten sonra, sedye üzerinde adliyeye sevk edildi. Aydın'daki nöbetçi mahkemeye Zonguldak Adliyesi'nden video konferans sistemiyle katılan Engin Gedik, sağlık sorunları nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Safiye Gedik ile Devlet Demiryollarında hareket memuru eşi Engin Gedik'in arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. İddiaya göre, Safiye Gedik'in polisi aramasına sinirlenen Engin Gedik, eşinin tabancasını alıp onu çenesinin alt kısmından vurdu. Engin Gedik, daha sonra silahı kendi çenesine dayayıp ateşledi. Ağır yaralanan çift, Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağ gözünü ve konuşma yetisini kaybeden Safiye Gedik, tedavisi ardından taburcu oldu.

SEDYE ÜZERİNDE ADLİYEYE

Engin Gedik ise çevredeki hastanelerde yer bulunamaması üzerine Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne sevk edildi. Hastanedeki tedavisi tamamlanan Engin Gedik de olaydan 50 gün sonra taburcu edildi.

Alnında çökme oluşan, yürüyemeyen ve görme sorunu yaşayan Engin Gedik, polis eşliğinde ambulansla Zonguldak Adliyesi'ne götürüldü. Sedye üzerinde mahkeme salonuna götürülen Engin Gedik, Aydın'daki nöbetçi mahkeme karşısına video konferans sistemiyle çıktı.

ADLİ KONTROLLE SERBEST

Sağlık sorunları nedeniyle konuşamayan Engin Gedik, savunma yapamadı. Engin Gedik, sağlık sorunları gözönünde bulundurularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Engin Gedik, daha sonra ambulansa konulup kendisine eşlik eden yakınlarıyla Aydın'a gönderildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Engin Gedik'in ambulanstan indirilmesi

-Sedye ile adliyeye sokulması

-Ambulansın adliye önünde beklemesi

-Adliye önünden detaylar

Dosya Adı: zngadliyesevk

Süre: (2.40) Boyut: (85 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=================================================

3)ÖLDÜRÜLEN DOKTOR AYNUR DAĞDEMİR ANILDI

SAMSUN'da çalıştığı hastanede bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Aynur Dağdemir, ölümünün 1'nci yılında anıldı. Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan özel bir hastanede görevi başında bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren 49 yaşındaki evli 2 çocuk annesi kadın hastalıkları uzmanı Op. Dr. Aynur Dağdemir, ölümünün birinci yılında mezarı başında ve çalıştığı hastanenin önünde ailesi, mesai arkadaşları ve sevenlerince anıldı.

Aynur Dağdemir için ilk önce Asri Mezarlık'ta bulunan kabri başında anma programı düzenlendi. Duaların edildiği anma programına eşi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, kızları Başak ve Tuğçe Dağdemir, Samsun Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun, sağlık çalışanları ve çalışma arkadaşları katıldı. Mezar başındaki anma programında kısa bir konuşma yapan Samsun Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun, Aynur Dağdemir'i unutmadıklarını belirterek, "Meslektaşımızı kaybedeli bir yıl oldu. Acısını ilk günkü tazeliği ile içimizde yaşıyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının durmasını istiyoruz. Bu konuda yetkililerin gerekli tedbirleri almasını önemsiyoruz" dedi.

Ardından Aynur Dağdemir için çalıştığı hastanenin önünde anma programı düzenlendi. Burada ki anma programında Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu Başkanı Selma Güngör, Samsun Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun ve Aynur Dağdemir'in çalıştığı özel hastanenin başhekimi Doç. Dr. Erdal Seren birer konuşma yaparak kadına ve doktorlara yönelik uygulanan şiddeti kınadıklarını söylediler.

19 Kasım 2015'te yaşanan olayda hastaneye gelen Aynur Dağdemir'in sekreteri Şeyda A.'nın eski eşi Yusuf Demirbaş, Aynur Değdamir'i bıçaklanarak öldürmüş ardından da hastanenin 5'nci katından atlayarak intihar etmişti.

Görüntü Dökümü:

---------

-Aynur Dağdemir'in mezarından detaylar

-Aynur Dağdemir'in mezaır başında duların edilmesi

-Samsun Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun'un konuşması

-Aynur Dağdemir'in çalıştığı hastaneden detaylar

-Samsun Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun'un konuşması

-Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel'in konuşması

-Aynur Dağdemir'in çalıştığı özel hastanenin başhekimi Doç. Dr. Erdal Seren'in konuşması

-TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu Başkanı Selma Güngör'ün konuşması

-Katılımcıların genel detayı

-Aynur Dağdemir'in fotoğrafları

(SÜRE: 03.13 Dk) (BOYUT: 102 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

======================================================

4)YAVRULARINI GEMİDE DOĞURDU

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yolcu gemilerinden 'Soma 301'e giren bir kedi, koltuklardan birinin üzerinde doğum yaptı.

Yavrularını güvenli bir alanda doğurmak için kendine bir yer arayan hamile kedi, dün gece temizlik yapıldığı sırasında Bostanlı İskelesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi'nin kısa süre önce hizmete giren yolcu gemilerinden 'Soma 301'e girerek koltuklardan birine yerleşti. Kediyi görünce oldukça şaşıran gemi personeli, hayvanın doğum yapmak üzere olduğunu anlayınca uzaktan takibe başladı. 'Soma 301'de birbirinden sevimli 5 yavru dünyaya getirerek emziren anne kedi, sabahki ilk sefer öncesine kadar bulunduğu yerden kalkmadı. Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımı şirketi İZDENİZ'in personeli, kedilerin bulundukları alanı şeritle kapatarak, uyarcı işaret yerleştirdi. Böylece yeni doğmuş yavrular sefer sırasında da rahatça beslenebildi. Yolcular bir yandan anne kedi ve yavrularını ilgiyle izlerken bir yandan da duyarlı davranışları nedeniyle görevlilere teşekkür etti. 5 yavru ve anne kedi, daha sonra sağlık kontrollerinin yapılması için Karşıyaka Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü personellerine teslim edildi.

GÖRÜNTÜ VE FOTOLAR GEÇİLECEK

İZMİR, -

========================================================

5)DOLANDIRICIYA 4.5 YIL HAPİS 90 BİN LİRA PARA CEZASI

BURSA'da, kendisini telefonda polis olarak tanıtarak 72 yaşındaki Sevim B. adlı kadının 160 bin lirasını dolandırmaktan yargılanan 43 yaşındaki Salih Ağar, 4,5 yıl hapis ve 90 bin lira para cezasına çarptırıldı. Yargıtay sürecini dikkate alan mahkeme heyeti sanığın tahliyesini kararlaştırdı.

Merkez Yıldırım İlçesinde oturan Sevim B.'yi geçen mayıs ayında 6 ayrı cep telefonu numarasından arayan ve kendisini polis olarak tanıtan Salih Ağar, konuştuğu kadına, adına çıkartılmış 7 kredi kartı bulunduğunu bu kartların kötü amaçlı kişilerce kullanıldığını söyledi. Cumhuriyet Savcısı ile ortak operasyon yürüttüklerini anlatan dolandırıcı, Sevim B.'nin evinin çevresinde 28 polis görevlendirdiklerini amaçlarının kendisinin can ve mal güvenliğini korumak olduğunu belirtti.

Telefon dolandırıcısı daha sonra devam eden operasyon kapsamında Sevim B.'den, bankada olduğunu öğrendiği 185, evde de bulunan 2 bin lira parasını geçici olarak kendisine vermesini istedi. Görüşmeler sonrasında dolandırıcı Salih Ağar, bankadaki parasının 160 bin lirasını çeken Sevim B.'nin, Beyazıt Mahallesi'ndeki evinin önüne geldi. Poşet içersine konulan parayı alan Ağar, içersinde aranan tüm numaraları kendisine yönlendiren sim kart bulunan cep telefonu, "Güvenlik açısından bu telefonu kimseye söyleme. Bizimle konuşmak istediğin zaman bu telefonu kullan. Operasyon bitince evine gelip parayı teslim edip birlikte çay içeceğiz" diyerek Sevim B.'ye verdi.

Parasını vermesine rağmen Ağar'ın bu kez üzerine kayıtlı arazileri satmasını istemesinden şüphelenen Sevim B., kendi cep telefonundan 155 Polis İmdat'ı arayıp şikayette bulundu. Sevim B.'nin eşkal tarifinden yola çıkarak soruşturmayı genişleten ve güvenlik kameralarını da incelemeye alan polis, daha önce aynı suçtan 3 yıl cezaevinde yattığını tesbit ettiği Salih Ağar'ı Ankara'da yakalayarak gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan zanlı tutuklanarak cezaevine kondu.

Hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde, 'dolandırcılık' suçundan dava açılan Salih Ağar verdiği ifadesinde, kendisini bu suça Şanlıurfa'da yaşayan ve soyadını bilmediği Hacı isimli bir kişinin yönlendirdiğini, Sevim B.'den aldığı 160 bin lira parayı ise komisyonunu aldıktan sonra bu kişiye gönderdiğini söyledi.

Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra Salih Ağar'a dolandırıcılık suçundan 4 yıl 6 ay hapis 90 bin lira para cezası verdi. Yargıtay aşamasını dikkate alan mahkeme heyeti Ağar'ın tahliyesine karar verdi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Şüphelinin emniyetten çıkarılması

Şüphelinin ekip otosunda bindirilmesi

Emniyet binasından görüntü ve detaylar

(SÜRE: : 0,38)

(Boyut: 71 Mb)

Halil ÖZÇOBAN/ BURSA,

========================================================

6)YAVRULARINI GEMİDE DOĞURDU

ŞANSLI KEDİ

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yolcu gemilerinden Soma 301'e giren hamile bir kedi, koltuklardan birinin üzerinde doğum yaptı.

Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmete giren yolcu gemilerinden Soma 301, ilginç bir olaya ev sahipliği yaptı. Yavrularını güvenli bir alanda doğurmak için kendine bir yer arayan hamile kedi, gece saatlerindeki temizlik sırasında Bostanlı İskelesi'nde bulunan gemiye girerek koltuklardan birine yerleşti. Kediyi görünce oldukça şaşıran gemi personeli, hayvanın doğum yapmak üzere olduğunu anlayınca uzaktan takibe başladı. Soma 301, bir süre sonra 5 sevimli yavrunun dünyaya gelişine ev sahipliği yaptı. Yavrularını emziren anne kedi, sabahki ilk sefer öncesine kadar bulunduğu yerden kalkmayınca, Bayakşehir belediyesinin deniz ulaşımı şirketi İZDENİZ'in personeli tarafından bulundukları alan şeritle kapatılarak, uyarcı işaret konuldu. Böylece yeni doğmuş yavrular sefer sırasında da rahatça beslenebildi. Yolcular ise bir yandan anne kedi ve yavrularını ilgiyle izlerken bir yandan da duyarlı davranışları nedeniyle görevlilere teşekkür etti. 5 yavru ve anne kedi, daha sonra sağlık kontrollerinin yapılması için Karşıyaka Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü personellerine teslim edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Kedi ve yavurularının fotoğrafı

-Geminin içinden ve önlem alınmasından gemi kamerasından görüntü

Haber-Kamera: İZMİR,

==============================================

7)ERZİNCAN'DA 14 FETÖ'CÜ GÖZALTINA ALINDI

ERZINCAN merkezli 7 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, FETÖ/PDY ile irtibatlı okul ve yurtlarda görev yapmış öğretmen ve yöneticilerden oluşan 14 kişi gözaltına alındı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında, başta Erzincan merkezi olmak üzere İzmir, Ankara, Yalova, Nevşehir, Aksaray ve Van illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Erzincan'da faaliyet gösteren FETÖ/PDY ile irtibatlı okul ve yurtlarda görev yapan öğretmen ile yöneticilerden oluşan 14 kişi yakalandı. Gözaltına alınan 14 kişinin sorguları Emniyet Müdürlüğünde yapılacak.

ERZİNCAN, -

====================================================

8)KAYBOLAN TAKSİCİNİN ORMANDA CESEDİ BULUNDU

İZMİT'te, taksicilik yapan 40 yaşındaki Halil Güney'den haber alamayan arkadaşları polise kayıp başvurusunda bulundu. Mobese kameralarını inceleyen polis taksinin en son görüldüğü bölgede vatandaşlarla birlikte arama yaptı. Ormanlık alanda tüfekle vurularak öldürülen taksicinin cesedi bulundu. Taksi ile kaçan kişileri yakalamak için çalışma başlatıldı.

İzmit Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan bir taksi durağında çalışan Halil Güney'den dün geceden itibaren haber alamayan arkadaşları polise başvurdu. Polis, mobese kameralarını inceleyerek taksinin Derince Yeniket Mahallesi istikametine gittiğini belirledi. Taksicinin telefonundan alınan sinyallerden de en son bu bölgeye gittiği tespit edildi. Polis, taksiciler ve bölgede bulunan vatandaşlar ormanlık alanda aramaya çıktı. Yörükler mevkiinde yapılan aramada ağaçların arasında taksicinin cesedi bulundu. Taksicinin tüfekle ateş edilerek öldürüldüğü tespit edildi. Polis, bölgenin jandarmaya ait olması nedeniyle jandarmaya haber verdi. Bölgeye gelen jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaptı.

Taksicinin öldüğünü gören arkadaşları büyük üzüntü yaşadı. Taksicinin öldürülmesinin ardından 41 T 0117 plakalı araçla olay yerinden kaçan kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. 10 yıldır taksicilik yapan, 3 çocuk babası Halil Güney'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Olay yerinden görüntüler

Taksicinin fotoğrafı

HABER-KAMERA: Selda Hatun TAN-DERİNCE(Kocaeli),

======================================

9)NEJAT UYGUR'A BİLECİK TİYATRO FESTİVALİ'NDE HELVALI ANMA

TİYATRO sanatçısı Nejat Uygur, ölümünün 3'üncü yılında Bilecik'te düzenlenen tiyatro festivalinde anıldı. Festivalde Nejat Uygur'un oğulları Süheyl ve Behzat Uygur, davetlilere helva ikram etti.

Bilecik Belediyesi tarafından 15- 30 Kasım tarihleri arasında düzenlenen '11'inci Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali' kapsamında dün akşam Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde Nejat Uygur için anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Süheyl Uygur ile Behzat Uygur, babaları Nejat Uygur hakkında bilgi verdi, davetlilerin yönelttiği soruları yanıtladı. Behzat Uygur konuşmasında şunları söyledi:

"Nejat babayla biz daha çok tiyatroda birlikte olduk. Hatta tiyatroda dünyaya geldik. Ben anne karnında sahneye çıkmışım. Nejat usta inanılmaz otoriter ve sert ama, eğlenceli olduğu zaman tadından geçilemeyen bir insandı. Babamız, bizlerin doğumunu sahnede öğrenmiştir. Nejat Uygur'u söyleyişiyle anmak Nejat ustanın da çok seveceği ve hoşuna gideceği bir durum. Kendisi hep gülümseyerek anlatılmasını istemiştir. Nejat Uygur demek tiyatro demektir."

Yapılan konuşmaların ardından 18 Kasım 2013 tarihinde yaşamını yitiren Nejat Uygur'un oyunlardan slayt gösterimleri sunuldu. Süheyl Uygur ile Behzat Uygur daha sonra etkinliğe katılan davetlilere helva ikramında bulundu.

(Görüntü dökümü:

-Etkinliğe katılanların,

-Uygur kardeşlerin sahnede konuşmaları,

-Helva dağıtımından çekilen görüntüler bulunuyor,

-Uygur kardeşlerin ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Cafer ELMAS/BİLECİK, -

========================================================

10)TEPKİ ÇEKEN DÜZENLEMENİN ÇIKMASINI BEKLİYOR

DENİZLİ'de yaşayan 22 yaşındaki Hanife Şimşek, reşit olunca evlendiği, ancak yaşı küçükken birlikte olduğu gerekçesiyle açılan kamu davasında hapis cezası verilen kocasının tecavüzcülerle aynı kefeye konulmamasını istedi. Hanife Şimşek, kocasının tahliye olabilmesi için TBMM'de görüşülen ve tepkilere neden olan yasanın çıkmasını beklediğini ifade etti.

Dokuzkavaklar Mahallesi'nde yaşayan Hanife Şimşek, 2008'de 14 yaşındayken aynı mahallede birlikte büyüdüğü o zaman 19 yaşında olan Savaş Şimşek'e aşık oldu. Çiftin birlikteğine ailelerin izin vermeyince Hanife Şimşek, Savaş Şimşek'e kaçtı. Aileler daha sonra rıza gösterdi. Çift düğün yaptı. Hanife Şimşek ve Savaş Şimşek'in birlikteliği, yaşı küçük olan Hanife Şimşek'in sağlık ocağına gittiği bir gün polise yansıdı. Gözaltına alınan Savaş Şimşek hakkında 'cinsel istismar' suçundan kamu davası açıldı. Hakkında Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açılan ve tutuksuz yargılanan Savaş Şimşek, nitelikli cinsel istismar suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karar daha sonra temyiz edilmesi talebiyle Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay'ın kararı beklenirken askerliğini yapan, çalışmaya da başlayan Şimşek, ceza aldığı 2009 yılının Ağustos ayında yeni doğan oğlu Ünal Efe Şimşek'i de kucağına aldı. Yargıtay'ın hapis cezasının onamasının ardından, Savaş Şimşek geçen yıl tutuklanarak Kocabaş D Tipi Cezaevi'ne konuldu.

YASANIN ÇIKMASINI BEKLİYOR

Yaklaşık 1.5 yıldır eşi cezaevinde olan Hanife Şimşek, büyük tepkilere neden olan, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifinin TBMM'de kabul edilmesi halinde eşinin de cezaevinden tahliye olacağını söyledi. Eşinin tecavüzcülerle aynı kefeye konulmamasını isteyen Şimşek, "Hiçbir şekilde herhangi bir istismar söz konusu değil, eşim tecavüzcülerle bir tutulmamalıdır. Bunun ayrılması gerekiyor. Bizim tek suçumuz erken evlenmek, biz sadece sevdik ve evlendik ama şu anda eşim bana cinsel istismar uyguladığı iddiasıyla cezaevinde. TBMM'de görüşülen yasa çıkarsa, eşim de cezaevinden tahliye olacak ve biz oğlumla ona kavuşmanın hayalini kuruyoruz" dedi.

7 yaşındaki oğlunun babasını cezaevinde açık görüşlerde gördüğünü ifade eden Şimşek, "Biz eşimle beraber aynı mahallede birlikte büyüdük. Aramızdaki ilişki sevgiye dönüştü, ailemizin izni olmayınca kaçtık. Daha sonra ailelerimiz izin verince evlendik, imam nikahı kıydık, düğün yaptık. Sağlık ocağında hemşire elimdeki kınayı fark edince küçük yaşta evlendiğimi anladı. Şikayet ettiler, eşim hakkında kamu davası açıldı. Oğlum 23 günlüktü mahkemede eşim 8 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Daha sonra eşim tutuklandı ve cezaevine girdi. Benim eşim istismarcı değil, tecavüzcü değil, onu aynı kefeye koymasınlar. Biz mağdur durumdayız, çözüm bulunmasını istiyoruz. Çocuklara tecavüz edenlerle benim eşim aynı durumda değil. Bunun farkına varılsın, bizim suçumuz erken evlenmek. Eşimin trafik cezası bile yok. Yasa çıkarsa çok mutlu olacağız, bizim gibi mağdur aileler var" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Aileden görüntüler

Hanife Şimşek'in konuşması

Oğlundan görüntü

Aileden görüntü

Evlilik cüzdanından görüntü

(Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

X

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement