Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

1)ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ OKAN'A ADLİYEDE GÖZALTIİZMİR'de, 'Askeri casusluk' adıyla bilinen gizli bilgi ve belge bulundurma davası soruşturmasında kumpas kurmakla suçlanan polisler arasında olan ve hakkında gözaltı kararı bulunan Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkan Yardımcısı ve Batman eski...

05.12.2016 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ OKAN'A ADLİYEDE GÖZALTI

İZMİR'de, 'Askeri casusluk' adıyla bilinen gizli bilgi ve belge bulundurma davası soruşturmasında kumpas kurmakla suçlanan polisler arasında olan ve hakkında gözaltı kararı bulunan Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkan Yardımcısı ve Batman eski Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, bir işi için geldiği İzmir Adliyesi'de gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya'nın koordinesinde, İzmir Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen, 'Askeri casusluk' adıyla bilinen gizli bilgi ve belge bulundurma davası ile ilgili kumpas soruşturmasında, hakkında gözaltı kararı bulunan, Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkan Yardımcısı ve Batman eski Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, bir davasıyla ilgili para ödemek üzere, bugün sabah saatlerinde Bayraklı'daki İzmir Adliyesi'ne geldi. Görevliler Okan'a para cezasını, Bölge İdare Mahkemeleri'nin bulunudğu ek binada ödemesi gerektiğini söyledi. Adliyeden dışarı çıkıp ek binaya doğru yürüyen Hasan Ali Okan'ı Adliye Karakol Amirliği'nde görevli polis memuru Ramazan Şahin fark etti. Peşinden koşan polis memuru Şahin, hakkında gözaltı kararı bulunduğunu bildiği Okan'ı, yaklaşık 300 metre illeride durdurup gözaltına aldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya'ya da Okan'ın gözaltına alındığı bilgisi verildi. Savcı Karakaya, Okan'ın, soruşturmayı yürüten İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmesini istedi. Okan, sağlık kontrolünün ardından, KOM Şubesi'nden gelen görevlilere teslim edildi.

Bu soruşturma kapsamında daha önce, aralarında emekli tümgeneral Muzaffer Öztosun ve Mardin İl Jandarma eski Komutanı Erdoğan Akdeniz'in de bulunduğu 18 şüpheli 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Hasan Ali Okan, İzmir'de, usulsüz dinleme iddiasıyla 26 emniyet mensubu hakkında İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan iki ayrı davada tutuksuz yargılanıyor. Bu davalar kapsamında tutuklanan Okan'ı itiraz üzerine tahliye eden hakim Atilla Rahman da FETÖ/PYD operasyonu kapsamında tutuklanmıştı.

OPERASYON ÖNCESİ DAİRE BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

İzmir Karşıyaka doğumlu olan 50 yaşındaki Hasan Ali Okan, çeşitli yerlerdeki görevlerin ardından İzmir'de 7 yıl görev yaptı. İzmir'de İstihbarat ve Terörle Mücadele şubelerinden sorumlu müdür yardımcılığı görevini yürüttü. Daha sonra Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı Daire Başkan Yardımcılığı'na getirildi. Okan'ın İstihbarat Dairesi'ne atanmasının ardından 2010'da, İzmir'deki sözde 'Askeri casusluk' davasıyla ilgili ihbarlar yapıldı. Okan'ın koordinesiyle yapılan bu operasyonun arıdndan, aralarında muvazzaf askerler ve sivillerin de bulunduğu toplam 357 kişi hakkında dava açıldı. Bir kişi dava sürürken yaşamını yitirirken diğer sanıkların tümü beraat etti. 2011 yılı Temmuz ayında, 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi ettirilen Okan, Batman İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Hasan Ali Okan, Batman'daki görevinden de 2014 yılında alındı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Hasan Ali Okan, gözaltına alınırken görüntü

Okan, polisler tarafından adliyeye götürülürken görüntü

Okan, adliyeye girerken ve genel detay görüntü

Haber- Kamera: Bahri KARATAŞ/ İZMİR,

====================================================

2)YURTTA KOPAN KOLA 1 MİLYON 30 BİN LİRALIK DAVA

KÜTAHYA'da geçen yıl meydana gelen olayda, ziyaretine gittiği ağabeyi 16 yaşındaki Serkan Ekşi'nin kaldığı Özel İkizhöyük Talebe Yurdu mutfağında elini kıyma makinesine kaptıran ve sağ kolu dirseğin altında kesilen 13 yaşındaki Nurettin Ekşi için, 1 milyon 30 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açıldı

Olay 22 Ağustos 2015 tarihinde Kütahya'nın merkeze bağlı İkizhöyük Köyü'nde ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı Özel İkizhöyük Talebe Yurdu'nda meydana geldi. O tarihinde 12 yaşında olan Nurettin Ekşi yurtta kalan ağabeyi Serkan Ekşi'yi ziyarete gitti. İddialara göre iki kardeş yurttan dışarı çıkmak için yurt müdürü Mehmet Kalkan'dan izin istedi. Kalkan'ın da yurttaki işlerin bitirilmesini isteyerek iki kardeşi mutfağa gönderdi. Ağabey Serkan Ekşi bulaşık yıkarken yurdun aşçısı Bünyamin Dağ da Nurettin Ekşi'den etleri kıyma makinasına koymasını istedi. Nurettin Ekşi etleri koyarken sağ elini kıyma makinesine kaptırdı. Kıyma makinesiyle birlikte hastaneye götürülen Nurettin'in sağ kolu dirseğinin altından kesildi.

Olayın ardından yurt müdürü Mehmet Kalkan ile aşçı Bünyamin Dağ hakkında 'Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan Kütahya 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Savcılık iddianamesinde 'Şüphelilerin henüz 12 yaşında olan mağduru yurtta çalıştırmaları, yine mağdurdan kıyma makinasıyla et çektirmelerini istemeleri nedeni ile bilinçli taksirle hareket ettikleri, zira bu yaştaki bir çocuğun elini et makinasına kaptırabileceğini öngörmelerine rağmen gerekli tedbiri almadan atılı suçu işledikleri anlaşıldığından' ifadelerine yer verildi. 4 Ocak'ta mahkemenin olay yerinde keşifte bulunacağı belirtildi. Ceza davasının yanısıra Ekşi ailesi, avukatları Suat Özcan aracılığıyla, yurt yetkilileri hakkında Kütahya 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Nurettin Ekşi'nin kopan kolu için 1 milyon 30 bin lira maddi ve manevi tazminat davası açtı.

2 SAAT BEKLETİLDİĞİ İDDİASI

Ekşi ailesinin avukatlığını üstelenen Eskişehir Barosu avukatlarından Suat Özcan, Nurettin Ekşi'nin yaşadığı olay ve dava süreciyle ilgili şu bilgileri verdi: "Nurettin, yurtta kalan ağabeyi Serkan'ı ziyaret gidiyor. Daha önce konuşmuşlar, şehirde bir fuar, eğlence yeri açılmış çocuklar için. Orayı gezip, dolaşacaklar. Yurt müdüründen izin istiyorlar. Müdür, yurtta yapılacak işler var, bu işleri bitirirseniz izin verme durumumu konuşuruz tekrar diyor. Bunun üzerine yapılacak işleri söylemesi için çocukları aşçının yanına gönderiyor. Bu sırada yurtta et sıyırıyorlarmış. Kıyma yapmak için kemiklerden etleri ayırıyorlar. Nurettin'e etleri kıyma makinesinde sen yapacaksın, ağabeyi Serkan'a da mutfaktaki bulaşık yıkama gibi diğer işyeri yapacaksın diyor. İşleri yapmaya başladıkları sırada birden Nurettin çığlık atmaya başlıyor. Ağabeyi çığlık sesini duyunca bakıyor eli kıyma makinesinde. Kıyma makinesi de küçük bir şey değil, sanayi tipi, büyük, ağzı geniş. Tedbirli davranılmadan, küçük yaşta bir çocuğa bırakılması mümkün olmayan bir makine. Çocuk bu sırada eti çekerken elini kaptırıyor. Onu kurtarmak için ağabeyi kıyma makinesinin fişini çekmeye çalışıyor. Elleri bulaşık yıkadığından ıslak olduğu için elektrik çarpıyor. Aşçı da yardım ediyor ve makineyi durduruyorlar. Çocuklarının ifadelerine göre, bizi beklettiler diyorlar. Yaklaşık 2 saat Nurettin'in eli makinenin içinde o vaziyette beklemiş. Bunun nedenini sorduğum da diyorlar ki; ifadenizi bizim lehimize yani burada kendiniz kurcalarken, meraktan oldu diye ifade verin diye söylüyorlar. Özellikle ağabeyine baskı yapıyorlar. Serkan'da çocuk olduğu için çok direnemiyor. Daha sonra hastaneye götürüyorlar. Sağ kolu dirsek altından kesiliyor. Şu anda sağ kolu dirsek altından yok. Yurt müdürü Mehmet Kalkan ve aşçı Bünyamin Dağ hakkında ceza davası açtı. Dava devam ediyor. 4 Ocak'ta keşif yapılacak. Çocuğun uğradığı zararları karşılamak adına açıldığı maddi ve manevi tazminat talep ettik. Toplamda 1 milyon 30 bin lira miktarı var. Bunun üzerinden davamızı fazlaya ilişkin haklarımızı saklı tutarak davamızı bu değer üzerinden açtık. Bunun şimdiden tedbir altına alınması lazım. Çünkü burada küçük bir çocuk var. Ayrıca yurdu da dava sıfatıyla dahil etmiştik. Ama yurdun tüzel kişiliği olmadığı için sahiplerinin sorulmasını istemiştik. Bu konuda da mahkeme henüz bir karar almadı. Yani gerçek kişilere mi ait, özel hukuk tüzel kişilerine mi ait? Bunu da şu anda bilmiyoruz. Bunların da tespit edilip bir an evvel davaya dahil edilmesini istiyoruz".

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Avukat Suat Özcan'ın konuşması,

-Kolu kopan Nurettin Ekşi'nin tek ve ağabeyi Serkan Ekşi ile çekilmiş fotoğrafları bulunuyor.)

EK GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

===================================================

3)VELİ AĞBABA: DEVLET BAHÇELİ HER ZAMAN Kİ GİBİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN KOLTUK DEĞNEĞİ OLMUŞ

MALATYA'da CHP il Kadın kolları tarafından, 5 Aralık 1934 yılında kadınlara "Seçme ve Seçilmeö hakkı yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 'Devlet Bahçeli her zaman ki gibi Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuk değneği' olmuştur dedi.CHP İl Kadın kolları tarafından Düzenlenen 'Seçme ve Seçilme' hakkı etkinliğine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, ve çok sayıda partilini yanı sıra kadın kolları üyeleri katıldı.

Yaşadığı bu günlerde Türkiye hedef olarak gösterilmesine ve ülkelerle kendi ülkesini karşılaştıran CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Bu gün hedef ülkelerden bir tanesi Suudi Arabistan hedef gösterilen anlayışı Arap anlayışı barbar anlayışı bugün hala o ülkelerde bırakın kadına 'Seçime ve Seçilme' hakkını kadınların arabaların kullanıp kullanılmayacağı tartışılıyor." dedi.

KIZLAR KÖLE PAZARLARINDA, KAFESLERDE SATILIYOR MU?

CHP'li Ağbaba, Türkiye'nin önünde iki yol olduğunu belirterek cümlelerine şöyle devam etti: "Bir batıya giden yol diğeri doğuya giden yol doğuya giden ve bugün hükümetin desteklediği, doğuda ne var? Doğuda kan ve gözyaşı var mı? Doğuda mezhep ayrımcılığı var mı? Doğuda etkin ayrımcılık var mı? Bu doğuda 2015 – 2016 senesinde 13,14 yaşında çocuklar, kızlar köle pazarlarında demir kafeslerde satılıyor mu? Bu ülkelerde kan var gözyaşı var her gün katliam var. Ama bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği yerlerde ne var? Demokrasi var kadın erkek eşitliği var hukukun üstünlüğü var yargı bağımsızlığı var insan hakları var. Biz bize gösterilen hedeflere ulaşmak zorundayız en çok görev burada bulunan kadınlara düşen eğer bir doğu hedefi gerçekleşirse en çok bundan etkilenecek olan kadınlardır."

DEVLET BAHÇELİ HER ZAMAN Kİ GİBİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN KOLTUK DEĞNEĞİ OLMUŞ

Ağbaba, "Öyle el kaldırmayla meclis, rejim değişmez bir başkanlık sistemi tartışması var Devlet Bahçeli her zaman ki gibi Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuk değneği olmuş her zaman özel görevli bir siyasi partinin genel başkanı şimdi Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yolunu açmaya çalışıyor. Meydanlarda başkanlığın ne kadar önemli bir şey olduğunu anlatıyor. Bugün yanı başımızda ki Suriye'de hangi sistem var? 'Başkanlık' var. Daha dün 1 buçuk milyon Müslüman'ın katledildiği 100 binlerce kadına tecavüz edildiği Irak'ta ne vardı? Orada da 'başkanlık' vardı. Çevremize bir bakın çevremizde başkanlıkla yürütülen bir tek ülkede demokrasi var mı? Ona bir bakın gidin çıkın çevrenize anlatın. Başkanlığın olduğu her yerde diktatörlük vardır." Şeklinde konuştu.

Mikail PELİT/MALATYA, -

=======================================================

4)DÖVİZİNİ BOZDURANIN ADI YYÜ'DEKİ AMFİ TİYATROYA VERİLECEK

VAN'da 500 bin euro veya dolar bozdurarak makbuzunu getiren kişinin adını, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki (YYÜ) amfi tiyatroya verilecek. YYÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal 15 Temmuz gecesinde emellerine ulaşamayan bazı güçlerin son dönemde Türkiye'nin ekonomisi üzerinde büyük oyunlar oynamaya başladıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası başlatılan döviz bozdurma kampanyasına destek vermek istediklerini anlatan Retör Prof.Dr. Battal, şöyle dedi: "Üniversitemizin idari ve akademik personelimizden 20 bin üzerinde euro veya dolar bozduran 5 arkadaşlarımız yurt dışına çıktığı zaman bizim Bilimsel Araştırma Projeleri fonumuzdan onları destekleyeceğiz. Diğerlerine de teşekkür belgesi vereceğiz. Teşekkür belgesi akademik seyirde farklı bir anlam ifade ediyor. Yine 500 bin euro veya dolar bozdurarak, Türk Lirası'nda kaldığını ispat edenin adını da üniversitedeki amfi tiyatroya vereceğiz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları biz bozdukça hem ülkemiz güçlü konuma geliyor, hem de bizim üzerimizde oyun oynayanlar bundan sonraki oyunlarının tutmayacağını ve bizim ülkemizin, vatandaşlarımızın, milletimizin el ele vermek suretiyle güçlü bir şekilde geleceğe taşıdığını görecekler" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yapılan açıklama

-Detaylar

VAN/DHA

======================================================

5)EDİRNE'DE, 2 KATLI EVDE ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde iki katlı evde çıkan yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürülürken, dumandan etkilenen 1 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 11.30 sıralarında, Yenimescit Mahallesi Levent Sokak'taki 2 katlı evde meydana geldi. Hakan Korkmaz'a ait 1'i çocuk 4 kişinin yaşadığı evde soba borularının kurum nedeniyle alev alması sonucu yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, aile evi terk ederek, itfaiyeye haber verdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını yaklaşık 1 saatlik müdahaleyle kontrol altına alarak söndürdü. Yangında dumandan etkilenen Dursun Kormaz ise olay yerinde bekleyen ambulansla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Olay yerinde toplanan meraklı vatandaşlar ise yangını film gibi izledi. Yangın sonucu evde bulunan eşyalar kullanılmaz hale geldi. Polis ve itfaiyenin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Yangına itfaiyenin müdahalesi

-Vatandaşların itfaiyeye yardımcı olması

-Çevrede toplanan vatandaşlar

-Dumandan etkilenen şahsın ambulansa alınması

-Olay yeri genel gör.

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

=====================================================

6)ÖZGÜR'E, 6 YILDA İKİNCİ KARACİĞER NAKLİ

ANTALYA'da 12 yaşındaki Özgür Öner, 6 yıl önce nakledilen karaciğerin iflas etmesi üzerine bu kez amcası Veli Öner'in bağışladığı dokuyla yaşama tutundu.

Turgut Reis Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Özgür Öner, 6 yıl önce karaciğeri iflas edince kadavradan nakil oldu. Damar tıkanıklığı nedeniyle çalışmayan organ çıkartılınca, yeni nakil için girişimlere başlardı. Küçük Özgür'ün Isparta'nın Gelendost İlçesi Esinyurt Köyü'nde çiftçilik yapan amcası 30 yaşındaki Veli Öner, yeğeninin kadavradan karaciğer bekleyecek zamanı olmadığını öğrenince, bağışçı olmak istedi. Yapılan testlerde uyuşmazlık olmadığı görülünce 10 gün önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde amcadan alınan karaciğer dokusu, Özgür Öner'e nakledildi.

EVLATLARIMDAN AYIRMAM

Haberi alınca ilk bulduğu araçla Antalya'ya geldiğini söyleyen Veli Öner, "Nakil olmazsa 2 çocuğumdan ayrı tutmadığım yeğenimi kaybedeceğimi biliyordum. Test sonucu olumlu geldiği için çok mutlu oldum. Hemen işlemler yapıldı ve nakil için ameliyata girdik. Sonuç güzel oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

CANIM ACIYORDU

Henüz 6 yaşındayken ilk karaciğer naklini olduğunu söyleyen Özgür Öner ise 6 yılda ikinci kez karaciğer nakli olduğunu, ameliyat öncesinde canının acıdığını, şimdi ise gülebildiği için şükrettiğini söyledi. Öner, "Buradan okuldaki arkadaşlarıma selam söylüyorum. En kısa sürede aralarına döneceğim. Beni beklesinler" dedi ve onlara el sallayarak selam gönderdi.

BAŞARILI NAKİLLERİN MERKEZİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, bugüne kadar birçok başarılı nakil yaptıklarını söyledi. Prof. Dr. Aydınlı, yaklaşık 15 gün önce Özgür Öner'in karaciğer nakli olması yönünde karar çıktığını belirterek, "Verici bulunması gerekiyordu. Aile bireyleri seferber oldu. Verici ve hastamızın durumu çok iyi, kısa süre sonra taburcu olacaklar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------

Röp1: Veli Öner

Röp: Özgür Öner

Haber-Kamera: Erol AKKIR/ANTALYA,

=========================================================

7)CHP'Lİ UĞUR'DAN 5 ARALIK AÇIKLAMASI

CHP Burdur Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uğur, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 82'nci yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uğur'un 5 Aralık'ın yıldönümü dolayısıyla parti binasında düzenlediği toplantıya, kadınlar da katıldı. Türkiye'de pek çok Avrupa ülkesinden önce kadına seçme ve seçilme hakkı verildiğini ve bunun kadınlar açısından devrim olduğunu söyleyen Uğur, "Türkiye'nin demokratikleşmesinin en önemli adımlarından biridir. Aradan geçen 82 yılda kadınların kazanımlarını daha ileriye taşıması gerekirken, eğitimde, istihdamda, karar alma ve yönetim mekanizmalarında önümüze konulan engeller sonucu maalesef olması gereken yerde değiliz" dedi.

Kadınların TBMM'de 76 kadın vekille yüzde 13 oranında temsil edildiğini vurgulayan Uğur, "Nüfusun yarısı olan kadınlar, yasalar önünde erkeklerle eşit haklara sahibiz, ancak haklara ulaşmada eşit değiliz. Oysa daha çok kadın vekil demek, kadına yönelik şiddet, kadın istihdamı, eğitim gibi konuların daha fazla ele alınması ve çözüm üretilmesi demek. Türkiye, dünyada kadınların eğitim düzeyi açısından 104, ekonomi ve fırsat eşitliği açısından 127, iş gücüne katılma oranı açısından 123'üncü sıradadır. Türk kadını dünya sıralamasında her alanda bu kadar geride olmayı hak etmemektedir" diye konuştu.

Ak Parti hükümetinin kız çocuklarını okuldan uzaklaştıran düzenlemeler yaptığını savunan Uğur, 4+4+4 eğitim sistemi ve taşımalı eğitimin kız öğrencilerin 5 ve 6'ncı sınıftan sonra eğitimi bırakmalarına neden olduğunu kaydetti. Hükümetin, kadın istihdam paketiyle kadınları iş ve sosyal yaşamdan uzaklaştırarak, eve ve güvencesizliğe hapseden düzenlemeler yaptığını belirten Uğur, kadınların çalışma hayatında çoğunlukla kayıt dışı ve daha az ücretle çalıştırıldığını söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------

Salondan detay,

Ayşe Uğur'un açıklamaları

186 MB/// 05.51"

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

================================================

8)ŞÜPHELİ ÇANTA KORKUTTU

MUĞLA'nın Ortaca ilçesindeki Kültürpark'ta belediyeye ait kafeteryanın bahçe duvarı yanına bırakılan bir çanta bombalı olabileceği şüphesiyle paniğe neden oldu. Özel kıyafetli bomba imha uzmanı tarafından fünye ile patlatılan çantadan giysi çıkması, polislere ve çevredekilere rahat bir nefes aldırdı.

Dün (pazar) saat 15.00 sıralarında, Atatürk Mahallesi Ortaca Belediyesi Kültürpark'taki kafeteryanın bahçe duvarı yanına bırakılmış büyükçe bir çanta olduğunu farkeden çevredekiler, bombalı olabileceği şüphesiyle durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, çevre güvenliğini alıp, yolu trafiğe kapattıktan sonra bomba imha uzmanı istedi. Olay yerine gelen özel kıyafetli bomba imha uzmanı fünye ile çantayı patlattı. Çantadan çocuk ve yetişkin giysileri çıkması polis ve çevredekilere rahat bir nefes aldırdı. Polisin, çantayı fünye ile patlatmasını meraklı kalabalık arasındaki bazı kişiler cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı. Polis, çantayı bırakan kişi veya kişilerin bulunması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Şüpheli çantanın görüntüsü

-Bomba imha ekibinden görüntü

-Polislerin ve meraklı kalabalığın görüntüsü

-Çantanın fünye ile patlatılmasından görüntü

-Çantadan çıkan giysilerin görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Cihan KAYA/ ORTACA (Muğla),

=====================================================

9)ALANYA'DA ULUSLARARASI NOEL PAZARI KURULDU

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yerleşik yabancıların ülkelerine ait yiyecek ve eşyaları sergilediği Noel Pazarı bu yıl 7'nci kez kuruldu. Pazarın kurulmasıyla yabancılar Noel kutlamalarını da başlattı.

Türkiye'de en çok yerleşik yabancının ikamet ettiği, 79 ülkeden 17 bin yerleşik yabancının yaşadığı Alanya'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen Alanya Uluslararası Noel Pazarı kuruldu. Noel Pazarı ile ilçedeki Noel kutlamaları da başladı. Noel Pazarı'na yabancı derneklerin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve işletme de katılarak stant açtı. Bu stantlarda, her ülke kendi milli kültürüne ait yiyecek, içecek ve hediyelik eşyalar sergileyerek satış yaptı.

Etkinliğin açılışında Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ile Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi sözcüleri Ushi Greune, Fran Vince ve Dina Adseva farklı dillerde konuşmalar yaptı. Daha sonra konuşan Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, hoşgörü kültürünün yaşatılması gerektiğini söyledi. Selçuklu dönemi ile başlayan hoşgörü kültürünün 1453'te Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethiyle birlikte günümüze kadar aynı etkiyle devam ettiğini belirten Yücel, "Dostluğun ve kardeşliğin en güzel örneğinin sergilendiği bu meydanda, tekrar buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi Alanya dünyanın sayılı tatil merkezlerinden biri. 79 milletten 17 bin yerleşik ve 37 bin mülk sahibi yabancıya ev sahipliği yapıyor. Bu meydanda yapılan hizmet, insana verilen değerin bir göstergesidir" dedi.

Noel Pazarı, yabancı müzik ve halk oyunları gruplarının sahne aldığı etkinliklerle renklendi. Alana kurulan metalden yapılma 14 metrelik Noel ağacı da ışıklandırıldı.

Görüntü Dökümü

----------------

-Noel Pazarı'ndan detay ve genel görüntüler

-Konuşmalar ve sahne performanslarından görüntü

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

===================================================

10)ÜNLÜ MODACI ŞANSAL, 'KADIN ÜRETİCİ PAZARI'NI GEZDİ

MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'ne gelen ünlü modacı Barbaros Şansal, 'Kadın Üretici Pazarı'nı gezdi. Mezitli Belediyesi'nin davetlisi olarak ilçeye gelen modacı Barbaros Şansal, Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Sembol Tarhan ve mahalle muhtarlarıyla birlikte Özgecan Kadın Üretici Pazarı'nda düzenlenen pilav gününe katıldı. Üretici kadınlarla buluşan Şansal, hazırlanan tavuklu pilavdan yedi. Kadınların büyük ilgi gösterdiği ünlü modacı, onlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Belediye Başkanı Tarhan, kadın üretici pazarlarını önemsediğini belirterek, Barbaros Şansal'ın ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Kadın Üretici Pazarı'nda tüketiciden üreticiye doğal ve organik ürünler sunuluyor. Kadın üretici pazarlarımız, kadınlarımızın özgürleşmesinde, öz güvenlerinin gelmesinde yararlı oluyor. Kadınlar burada hem sosyalleştiler hem de ekonomik yönden güçleniyorlar. Düzenledikleri pilav gününde ikramlarda bulundular, çok teşekkür ediyorum. Herkesin kadınlarımıza destek olmasını bekliyorum" dedi. Tarhan, önümüzdeki günlerde Eski Mezitli yolunda 5'nci Kadın Üretici Pazarı açacaklarını da sözlerine ekledi.

Barbaros Şansal ise vatandaşları kadın üretici pazarlarına davet ederek, "Anaların bağrından, Anadolu'nun yurdundan Mezitli'den sesleniyoruz. Gördüğünüz gibi kirlenmemiş gönüllerin, tertemiz ürünlerin, özgür toprakların tam içinden sesleniyoruz. Sağdaki soldaki naylon torbalı süper marketlerde almayın gelin bu ülkede örnek teşkil etmiş, kadının emeğini yüceltmiş, erkeğiyle el ele gönül gönüle vermiş kadın pazarını ziyaret edin" dedi.

MAYRUK VE İPEKÇİ'NİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Şansal, Yıldırım Mayruk'un ve Cemil İpekçi'nin hasta olduğu iddialarına da şöyle yanıt verdi:

"Yıldırım bey gayet sağlıklı dün akşam bir manken yarışmasında jüri üyesiydi. O kadar sağlıklı, o kadar aydınlık o kadar güzel ki Başbakan, Cumhurbaşkanı, medya patronlarının eşleri, on bin kadının dikişini dikti. O yüzden o daha çok diker. Yani onu hasta ilan edenler biraz kendilerine üzülsünler. Cemil İpekçi de çok iyi. Geçen Hollanda Rotterdam'da beraberdik. Cemil de iyidir, hepsi iyidir."

Son dönemde Türkiye'de giyimin şeklinin değiştiğini bir modacı olarak da bunu yadırgadığını kaydeden Şansal, sözlerini şöyle tamamladı, "Son dönem de ne olduysa oldu, insanlar çok farklı giyinmeye başladı. Anlamak mümkün değil. Bu ülke ya soyunuyor ya örtünüyor. Gelin yeniden giyinmeyi öğrenelim."

MERSİN/DHA

=====================================================

11)AKÇIL ENGELLİLER İÇİN SAHNEDE

POP müzik sanatçısı Sinan Akçıl, Engelliler Haftası nedeniyle Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Park Forbes Alışveriş Merkezi'nde sahne aldı. Akçıl, engelliler ile sahnede dans edip şarkı söyledi. Yoğun ilgi gören konserde sevilen şarkılarını izleyenlerle birlikte seslendiren Akçıl, AVM ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşattı. Akçıl konser sonrasında engelli öğrencilere CD'lerini imzaladı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Sahnede şarkı söyleyen Sinan Akçıl

AVM içerisinde toplanan kalabalık

Sinan Akçıl'ın çevresinde sahnede dans edip şarkı söyleyen engelli öğrenciler

Sanatçının CD imzalayıp engelli öğrencilere vermesi

SÜRE: 02'55" BOYUT: 133 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement