Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

Yunan askerinden paraşütlü atlayışla gövde gösterisiYUNANİSTAN Savunma Bakan Yardımcısı Geiorge Papadakis'in talimatıyla, Yunan özel birliğindeki paraşütçülerin dün Kardak kayalıklarına yaklaşık iki mil uzaklıktaki Psemiros ile İstanköy (Kos) adaları arasındaki bölgede uçaktan atlayarak...

02.02.2017 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunan askerinden paraşütlü atlayışla gövde gösterisi

YUNANİSTAN Savunma Bakan Yardımcısı Geiorge Papadakis'in talimatıyla, Yunan özel birliğindeki paraşütçülerin dün Kardak kayalıklarına yaklaşık iki mil uzaklıktaki Psemiros ile İstanköy (Kos) adaları arasındaki bölgede uçaktan atlayarak gövde gösterisi yaptığı ortaya çıktı.

Yunan 'www.armynow.net' askeri sitesinin haberine göre, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, yanında bazı askeri yetkililerle birlikte dün sabah, 21 yıl önce ölen 3 Yunan askerinin anısına Kardak kayalıklarına helikopterden çelenk attı. Aynı saatlerde Türk F-16 uçaklarının Kardak kayalıkları üzerinde uçtuğu Yunan basınında yer aldı.

Türk jetlerinin bölgede alçak uçuş yaptığı iddialarının ardından, Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Geiorge Papadakis'in talimatıyla Yunan özel birliğindeki paraşütçüler, Kardak kayalıklarına yaklaşık iki mil uzaklıktaki Psemiros ile İstanköy (Kos) adaları arasındaki bölgede uçaktan atlayış yaptı.

Yunan intirnet sitesinde Yunan askerlerinin Bodrum'un Turgutreis ve Akyarlar Mahalleleri açıklarındaki Psemiros ile İstanköy Adası arasındaki Kumburnu Mevkisi'ndeki paraşütle atlayış fotoğarflarına da yer verildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-

Haber: Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), -

===========================================

Türk askeri Ege'de nöbette

TÜRK Sahil Güvenlik Komutanlığı, göçmen geçişlerine karşı Ege Denizi'nde 24 saat nöbet tutulduğunu açıkladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait resmi siteden yapılan açıklama şöyle:

"Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı sorumluluk sahası içinde bulunan; Didim, Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar, Bodrum ve Kardak bölgelerindeki muhtemel göç rotaları üzerinde Sahil Güvenlik hava ve deniz unsurları ile kontrol ve denetim faaliyetlerine 7 gün 24 saat esasına göre devam edilmektedir. Bahse konu denetim ve kontrol faaliyetleri kapsamında herhangi bir düzensiz göçmen grubu tespit edilmemiştir."

Öte yandan; Kardak kayalıklarından ayrılmayan Türk botları, bugün de Yunan botlarını kayalıklara yaklaştırmadı. Sahil güvenlik botlarından çekilen görüntüler, komutanlığın internet sitesinden yayınlandı. Yunan botunun da kendi karasularında beklediği görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kardak yakınlarında gezinen Türk botları ve Türk sahil güvenlik uçağı

Bugünkü görüntü

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM(Muğla), DHA)

============================================

Polis noktasında pompalı ile rastgele sağa sola ateş etti, polisi alarma geçirdi

DİYARBAKIR merkez Sur ilçesi Urfa Kapı semtinde polis noktası yanında kimliği belirsiz bir kişinin pompalı tüfekle rast gele sağa sola eteş açması polisi alarma geçirdi. Polisin, karşılık vermesi sonucu saldırgan kaçerken, Emniyet yetkilileri olayın terör saldırısı olmadığını söyledi.

Merkez Sur İlçesi Urfa kapı bölgesindeki polis noktası yakınında kimliği belirsiz bir kişi, bugün saat 11.00 sıralarında elindeki pompalı tüfek ile rast gele sağa sola ateş açtı. Çevredeki vatandaşlarında engellemeye çalıştığı belirtilen saldırgana kontrol noktasında bulunan polisler anında karşılık verince saldırgan olay yerinden kaçtı. Polis, olayı gerçekleştiren kişinin yakalanması için güvenlik kameralarını incelemeye alırken, kaçış noktalarında arama başlattı. Olay yerinde yapılan ilk incelemede, yapılan atışlardan birinin polis kontrol noktasında isabet ettiği tespit edilirken, Emniyet yetkilileri olayın bir terör saldırısı olmadığını ve öncesinde esnaflar arasında bir kavganın yaşandığını tespit ettiklerini söyledi. Kaçan şahsın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------------

Olay yerinden detaylar

-Polisin yaptığı inceleme

-Vatandaşların toplanması

-Polis noktasından detaylar

-Genle ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Canan ALTINTAŞ-Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

================================

Edirne'de askere 'diz çöktürme' tartışması

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık'ın, Edirne ziyareti sırasında 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Piyade Tugay Komutanlığı önünde, karşılama mangasının diz çökerek verdiği 'hatıra fotoğrafı' tartışma konusu oldu. CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, "Koskoca ordumuzu düşürdüğünüz şu duruma bakın yazıklar olsun" diyerek eleştirirken, Edirne Valiliği "genel uygulama" açıklaması yaptı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, geçen pazar günü çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne'ye geldi. Edirne Valisi Günay Özdemir'i makamında ziyaret eden Bakan Işık, daha sonra 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na geçti. Tugay Komutanlığı'na girişinde Tuğgeneral Salim Afgün ve resmi tören mangası tarafından karşılanan Bakan Işık, Edirne Valisi Günay Özdemir, Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Ak Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi. Fotoğrafta Bakan Işık'ı karşılayan askerler ellerinde tüfeklerle ön sırada diz çökerek yer aldı.

"YAZIKLAR OLSUN"

Fotoğrafların medyada yer almasının ardından CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, askerlerin 'diz çökmesini' eleştirerek, "Düşman orduları karşısında diz çökmeyen Mehmetçiğimizi sırf fotoğraf çektirmek için diz çöktüren fotoğrafta bulunan bütün zihniyeti kınıyorum. Koskoca ordumuzu düşürdüğünüz şu duruma bakın yazıklar olsun hepinize" dedi.

Fotoğrafta yer alan Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe de düzenlediği basın toplantısında CHP'li Pekvanlı'ya cevap olarak şöyle dedi:

"Edirne CHP İl başkamız hep bunu yapıyor, protokol gereği bu. Sadece Edirne'ye mahsus veya bakanımız Fikri Işık'a mahsus değil bu. Bütün askeri ziyaretlerde Tugay Komutanı'ndan bir üst kişi gelir ise bu program uygulanıyormuş. Fevzi beyin yaşı daha ufak iktidara gelmediği için yani bu tür programlara da katılmadıkları için herhalde bu programların nasıl olacağını bilmediği için bir hata yapmış.ö

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Edirne Valiliği de tartışmalar üzerine internet sitesi üzerinden açıklama yaparak, hatıra fotoğrafının genel bir uygulama olduğunu belirtti. Valilik açıklamasında, "Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık'ın 29 Ocak 2017 tarihinde ilimizde gerçekleştirdiği programında; Edirne Valiliği, Edirne Belediye Başkanlığı ve Tugay Komutanlığı ziyaret edilmiş, aynı program çerçevesinde Şehit Aileleri ve Gazilerimizle bir araya gelinmiştir. Sayın Bakanımızın Tugay Karargah binasını ziyaretinde Tören Mangası ile birlikte toplu fotoğraf çekimi gerçekleşmiştir. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanı ve Ordu Komutanı'nın birlik ziyaretlerinde Tören Mangası (Karşılama Mangası) ile fotoğraf çektirilmesi Türk Silahlı Kuvvetleri'nde genel bir uygulamadırö denildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Fotoğraf çekime sırasında çekilen görüntü

Haber: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

=====================================

2 çocuk annesi diş hekiminin intiharı

ANTALYA'da belirlenemeyen nedenle oturduğu apartmanın 5'inci katındaki dairesinin balkonundan atlayan diş hekimi 38 yaşındaki Özgür Özen, yaşamını yitirdi. İntihar eden Özgür Özen'in 2 yıl önce kendisi gibi diş hekimi olan eşinden ayrıldığı ve bir süredir bunalımda olduğu iddia edildi.

Muratpaşa İlçesi Şirinyalı Mahallesi Sinanoğlu Caddesi'ndeki 11 katlı apartmanın 5'inci katındaki dairede oturan 2 çocuk annesi diş hekimi Özgür Özen, dün saat 21.30 sıralarında, evinin balkonundan atladı. Kendisine ait özel muayenehanesi bulunan Özgür Özen'in bahçeye düştüğünü görenler, yardıma koştu. Diş hekimi kadın için 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istendi. Çağrı üzerine olay yerine polis ve sağlık görevlileri sevk edildi.

HASTANEDE ÖLDÜ

Ağır yaralanan Özgür Özen, yapılan müdahaleden sonra ambulansla Medical Park Antalya Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunda çok sayıda kırık olan ve iç kanama geçirdiği tespit edilen Özgür Özen, durumunun ağırlaşması üzerine sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

ERKEK ARKADAŞININ İFADESİNE BAŞVURDU

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Özgür Özen'in evinde ve düştüğü yerde inceleme yaptı. Polis, olay sırasında evde olduğu iddia edilen Özen'in bir erkek arkadaşının da bilgisine başvurdu.

"KAZA YAPTIM" DEDİ

Görgü tanıkları ise polise verdiği bilgide, Özgür Özen'in bahçeye düştükten sonra hemen yardımına koştuklarını anlattı. Kadının yerde hareket ettiğini, konuştuğunu ancak bilincinin yerinde olmadığını belirten çevredekiler, "Kendisiyle konuşarak uyanık tutmaya çalıştık. Bu sıra bize 'Arabayla kaza yaptım, ayaklarım ağrıyor' dedi. Sonrasında sağlık görevlileri gelerek müdahale etti" dedi.

Otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderilen Özen'in cenazesi, işlemlerin ardından yakınları tarafından alınarak Korkuteli İlçesi'nde toprağa verildi.

Özgür Özen'in 2 yıl önce kendisi gibi diş hekimi olan eşinden ayrıldığı, bir süredir bunalımda olduğu iddia edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Olayın olduğu binanın dış plan görüntüsü

Cenazenin adli tıp morgundan alınışı

Cenaze yakını ile röp

Cenaze aracının morgdan ayrılması

HABER: Süleyman EKİN-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

==============================================

Buz tutan göl yüzeyinde çay demlediler

ISPARTA'nın Şarkikaraağaç İlçesi'nde soğuk nedeniyle Beyşehir Gölü'nün buz tutan yüzeyinde çay demleyen bölge halkı, 'patpat' denilen araçla da buzda ilerledi.

Şarkikaraağaç İlçesi'nde geçen hafta etkili olan kar yağışı sonrası hava sıcaklığı ciddi oranda düştü. Özellikle gece sıfırın altında 13 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle Şarkikaraağaç'a da kıyısı olan Beyşehir Gölü'nün yüzeyi buz tuttu.

Bölge halkı ise buz tutan göl yüzeyinde yürüyüş yaparak, çay demledi. Kalınlığının 30 santimi bulan buz tabakasının üzerinde 'patpat' adı verilen tarım aracıyla ilerleyen vatandaşlar, aracın römorkuna bağladıkları kızakla da kaymaya çalıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Buz yüzeyinde yürüyenler

Buzun baltayla kırılıp kalınlığının ölçülmesi

Buzda patpat sürülmesi

Patpat arkasında kızak yapımı

HABER- KAMERA: Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta),

============================================

Çorum'un caddesinde eşeğiyle gezdi

ÇORUM'UN Gazi Caddesi'nde eşeği ile yürüyen 15 yaşındaki Feyzullah Çördük, görenlerin ilgi odağı oldu.

Ömerbey Mahallesi'nde oturan Feyzullah Çördük, yanına aldığı eşekle birlikte şehrin en işlek yerlerinden Gazi Caddesi'nde yürümeye başladı. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında caddede yürüyen Çördük, meraklı bakışlara aldırış etmeden yoluna devam etti.

Gazi Caddesinde yürüyenlen ise yanlarından geçen eşeği görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı kişiler cep telefonlarıyla bu anı görüntüledi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Eşek ve sahibinin Caddede gezmesi

-Vatandaşların meraklı bakışı

Feyzullah Çördük ile röportaj

-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

==================================================

Minibüs hafif ticari araca çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Oğuzhan KILIÇ/ KÜTAHYA, - KÜTAHYA'da minibüs, yolun sağında duran çöp kamyonuna çarpamamak isterken aynı yönde giden hafif ticari araca çarptı. Kazada minibüs sürücüsü 50 yaşındaki Erdem Ot yaralandı, yanında oturan 67 yaşındaki Hasan Düzenli öldü.

Kaza sabah saatlerinde Çevre yolunda meydana geldi. Afyonkarahisar yönüne giden Erdem Ot yönetimindeki 43 BC 579 plakalı minibüs, yolunda sağında park halinde duran 61 K 13258 plakalı çöp kamyonuna çarpmamak isterken aynı yönde giden Erdal Akyıldız yönetimindeki 25 DZ 449 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada minibüs sürücüsü Ethem Ot yaralanırken, yanında oturan ve araçtan dışarı fırlayıp minibüsle hafif ticari araç arasında sıkışan Hasan düzenli olay yerinde öldü. Düzenli'nin cesedini Kütahya Belediyesi itfaiye ekipleri çıkardı.

Kazada yaralanan Ethem Ot ambulansla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ölen Hasan Düzenli'nin cenazesi de aynı hastanenin morguna konuldu.

Kazada yara almayan hafif ticari araç sürücüsü Erdal Akyıldız ile çöp kamyonu şoförü Kemal Bayram, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü, soruşturma sürüyor.

(Görüntü dökümü:

-Kaza yerindeki oraçların,

-Ekiplerin cesedi sıkıştığı yerden çıkarma çalışmalarından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

Not: Görüntüler "02 olumlu kaza kth" dosyası ile KÜTAHYA klasbörüne link geçildi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'nin Hamsi İhracatı Yüzde 33 Arttı
    12:00 Türkiye'nin Hamsi İhracatı Yüzde 33 Arttı

    Türkiye'nin hamsi ihracatı bu sezon yüzde 33 artışla 9 milyon 477 bin 178 dolara ulaştı. İhracat miktarı ise yüzde 101 artışla 2 bin 745 ton olarak gerçekleşti. Hamsiye en çok talep ise Belçika, Fransa ve Almanya'dan geldi.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Kilis'te uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı
    11:58 Kilis'te uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

    Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu operasyonu düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada sentetik uyuşturucu, tabanca, fişek ve 15 bin 615 TL ele geçirildi.

  • Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı
    11:57 Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Seyhan Nehri üzerinde tenis ve voleybol müsabakaları yapılıyor, konserler veriliyor. Amatör sporcuların da katıldığı etkinlikler, izleyenlere eğlenceli anlar yaşatıyor.

  • Tunceli Mazgirt'te CHP'li başkanın devraldığı belediyenin 45 milyon lira borcu var
    11:57 Tunceli Mazgirt'te CHP'li başkanın devraldığı belediyenin 45 milyon lira borcu var

    Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde CHP'nin adayı Ümit Tayhava'nın belediye başkanlığını kazanmasıyla birlikte belediyenin 45 milyon lira borcu olduğu ortaya çıktı.

  • Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti
    11:56 Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında Bismilli sporcular, toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak ilçelerini gururlandırdı. Sporcular ve antrenörleri, kazandıkları madalyalarla birlikte Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, sporcuları teker teker kutlayarak bu başarıların ilçedeki diğer gençlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

  • Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot Köyü'nde Muhtarlık Görevi Eşe Devredildi
    11:55 Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot Köyü'nde Muhtarlık Görevi Eşe Devredildi

    Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot köyünde 15 yıl muhtarlık yapan Nazım Şahin, eşi Kezban Şahin'in aday olmasıyla birlikte görevi ona devretti. Kezban Şahin, köyün yeni muhtarı olarak seçildi ve köye yapılacak işleri sırasıyla gerçekleştireceklerini belirtti.

  • ZBEÜ, Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren birimlere teşekkür belgesi takdim etti
    11:55 ZBEÜ, Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren birimlere teşekkür belgesi takdim etti

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Sıfır Atık Politikası çerçevesinde en iyi performans gösteren akademik ve idari birimlere teşekkür belgesi verdi. Üniversite, Mart 2024 dönemi için altı farklı kategoride performans ölçümü yaparak sıfır atık ve sürdürülebilir çevre politikasına uygun adımlar atan birimleri ödüllendirdi. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, törende birim yöneticilerine teşekkür belgesi takdim etti.

  • Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası
    11:53 Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşanan çirkin tezahürat nedeniyle Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza, Bursaspor'un Diyarbekirspor ile oynayacağı son deplasman maçını etkileyecek.


Advertisement