Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

1)BAKAN SOYLU, MUHTARLARLA BULUŞTUİçişleri Başkanı Süleyman Soylu, Hayrat ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve yeni anayasaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

02.04.2017 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAKAN SOYLU, MUHTARLARLA BULUŞTU

İçişleri Başkanı Süleyman Soylu, Hayrat ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve yeni anayasaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mevcut sistemin baba ile oğlunu birbirine düşürdüğünü belirten Bakan Soylu, " Artık çift başlılığı ortadan kaldırmak, koalisyon korkusunu bitirmek istiyoruz. Bu bir rejim meselesi değildir. Türkiye'nin rejimi bellidir. Rejimimiz, bayrağımız, devletimiz bellidir. Bu bir millet meselesidir. 16 Nisan geleceğimiz için önemlidirö dedi.

'ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK'

Bazı Avrupa ülkelerine tepki gösteren Bakan Soylu şunları söyledi:

"Doğrudan ilgisi olamayan ülkelerin itirazlarına şahit oluyoruz. Oysa bizim teklifimizde Hollanda'yı, İsviçre'yi, Almanya'yı ilgilendiren bir madde yok. Biz bu değişikliği başka ülkelerin anayasalarında yapmıyoruz. Kendi anayasamızda yapıyoruz. Ortada tarafgir bir tutum söz konusudur. Mesele şudur; batı kendisinin uydusu gibi bir müttefik istemektedir. Türkiye ile müttefikliği bugüne kadar bu şekilde olmuştur. Oysa bugün Türkiye eşit şartlarda ve bağımsız bir müttefik olduğunu ortaya koymuştur. Artık eski Türkiye yok. Dünyanın ve batının itirazı da bunadır. Batı ile yaşadığımız gerginliğin sebebi budur. Ama şu bilinmelidir ki tansiyonu yükselten benim ülkem değildir, tansiyonu düşürecek olan da Türkiye değildir."

'TÜRKİYE GİDEREK GÜÇLENMEKTEDİR'

Dünyanın güvenli bir yer olması isteniyorsa bunun anahtarının Türkiye olduğunu vurgulayan Bakan Soylu şöyle devam etti: "Türkiye batıya karşı kendini yeniden tanımlamakta ve konumlandırmaktadır. Tahammül edemedikleri de budur. Batının yapması gereken bu yeni durumu kabul etmek, Türkiye'nin artık kendi ayakları üzerinde durabilen bir bağımsız ülke olduğunu kabul etmektir. Batı medeniyeti artık PKK, FETÖ ve AB üyeliği kartı ile Türkiye'yi kontrol etme alışkanlığından vazgeçmelidir. PKK'ya yıllardır para ve maddi destek verdiler. İşte polisimiz, jandarmamız, askerimiz, korucumuzla birlikte PKK son demlerini yaşamaktadır. Batı artık bu illegal yapılara destek vermeyi bırakmalı ve meşru hükümetle, demokratik ve uluslararası standartlara uygun ilişkiler geliştirmenin peşinde olmalıdır. Batı şunu iyi anlamalıdır; güçsüz bir Türkiye yerine, güçlü bir Türkiye hem Batı'da, hem de Doğu'da güvenliğin ve huzurun teminatıdır. Eğer Türkiye onların hayal ettiği gibi güçsüz olursa yıllarca besledikleri o terör ve güvensizlik ortamı kapılarına gelir ve dayanır. Eğer dünyanın güvenli bir yer olması isteniyorsa bunun anahtarı Türkiye'dir ve güçlü Türkiye'dir. Türkiye giderek güçlenmektedir, Türkiye güçlendikçe dünya, altını çizerek söylüyorum daha da güvenli bir hale gelmektedir.ö

'EVET ÇIKTIĞI ANDAN İTİBAREN TÜRKİYE BAĞIMSIZLIK SENEDİNİ İMZALAMIŞ DEMEKTİR'

Milletin vicdanıyla her şeye karar verdiğini dile getiren Bakan Soylu, "300 yıldır bu günü bekliyoruz. Kim ne derse desin. İsterse hasetlensinler, isterse de fesatlansınlar, isterseler de ellerinden geleni artlarına koymasınlar. Güçleri varsa yapsınlar. Şu çok açık ve nettir; bu referandumda 'evet' çıktığı andan itibaren Türkiye bağımsızlık senedini imzalamış demektir. İşin özü budurö diye konuştu. Bakan Soylu, 16 Nisan'da yapılacak halkoylaması için destek isteyerek konuşmasını tamamladı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Bakan Soylu'nun konuşması

Detaylar

HABER: FATİH TURAN KAMERA: OSMAN ŞİŞKO-TRABZON/DHA

=================================================

2)CHP'Lİ ÖZEL: BAHÇELİ VE BARZANİ OMUZ OMUZA 'EVET' HALAYI ÇEKİYOR

CUMHURİYETE Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin bağımsızlık referandumu açıklaması üzerinden eleştirdi. Devlet Bahçeli ve Barzani'nin birlikte 'evet halayı' çektiğini söyleyen Milletvekili Özel, "AKP bugün ikili referandum halayı çekmektedir. Bir elinde Devlet Bahçeli, bir elinde Barzani vardır. Aradan AKP çekilse bunlar omuz omuza 'evet' halayı çekiyorlar" dedi

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin Manisa'daki Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban ve partililer katıldı. 16 Nisan'daki anayasa referandumuna yönelik açıklamalarda bulunan Milletvekili Özgür Özel, 'hayır' oyu kullanacakların üzerinde baskı olduğunu savundu.

"KORKANLAR DEĞİL, KORKUTANLAR UTANSIN"

Anketlerin hala bıçak sırtı olduğunu öne süren CHP'li Özel, şöyle konuştu:

"Açılacak son zarfa iş kalırsa bunda şaşırmayız. Burada görev hepimize düşüyor. Ben buradan tüm kararsızları, tüm kaygılıları, tüm karamsarları tüm korkanlar korkmakta haklıdır. Olağanüstü halde hiçbir gerekçe gösterilmeden memuriyetten edilirken, bugün 'hayır' oyunu açıkça ifade etmek hiç kolay değil. Bize kapı aralarında teyzeler, 'Anketçiye 'evet' dedim ama sandıkta 'hayır' diyeceğim', 'Öğretmen kızımı atarlar' diye korktum dediği bir zamanı yaşıyoruz. Korkanları, susanları, endişe edenleri sonuna kadar anlıyoruz. Ayıp olan korkmak değil birilerini korkutuyor olmaktır. Korkanlar değil korkutanlar utansın. Ama bunun bir hesaplaşması var. Perde çekilecek, pusulayla mühürle baş başa kalınacak. 'Hayır' diyene terörist diyene, onu işiyle, aşıyla tehdit edene karşı cevap sandık mühründe 'hayır'a basılarak verilecek. Perde kapanacak, vicdan ve pusula ile baş başa kalınacak. Oyları korumakla ilgili, sandıkları takip etmekle ilgili, bilgisayar üzerinde takip etmekle ilgili her türlü tedbir alınmıştır. Sen oyunu korkmadan kullan, gerisini bize bırak. Biz o oya sahip çıkmasını, senin 'hayır'ını tabelaya yazdırmasını biliyoruz. Buna da söz veriyoruz. Vatandaş Binalı Yıldırım'a şunu diyecek. 'Biat edip rahat etmeyeceksin'. İcraat et rahat et. İcraat et, yoksulluğu bitir, terörü bitir, rahat et. Bitiremiyorsan seçimde gidersin. Biat edenin değil, icraat edenin rahat etmesi için 'hayır' oyumuzu kullanacağız"

"İKİ PARTİLİ SİSTEM AHLAKSIZ TEKLİFTİR"

MHP lideri Devlet Bahçeli'yi eleştiren Özgür Özel, "MHP'nin AKP içinde yok olmasına direnen MHP'lilerin önce ülkelerini, sonra da partilerini nasıl konuştuğunu bu tarih yazacak. Bize, 'Siz niye istemiyorsunuz?' diyorlar. Biz, AKP ile Hacivat - Karagöz gibi, bütün aktörler gitsin, bir Hacivat bir Karagöz kalsın. Didişip dursunlar, biri inince öbürü binsin. Bunu demokrasiye dair bir teklif olarak görmüyoruz. İki partili sistem ahlaksız tekliftir. Ahlaklı olan herkesin partisinin propaganda yapması, seçimlere girmesidir. Biz AKP'nin Türkiye'ye teklif ettiği ve bize gizli, ahlaksız teklif olarak sunulan 'Karagöz Hacivat oynayalım, diğerleri çekilsine', hayır diyoruz. Partisini seven partililer oyunu gördü. MHP'yi yutacak AKP'ye onlar da hayır diyor" diye konuştu.

"BARZANİ, DEVLET BAHÇELİ'NİN 'EVET' ARKADAŞIDIR, 'EVET' YOLDAŞIDIR"

CHP'li Özel, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani üzerinden eleştirdi. Özel, "Devlet Bahçeli'nin tavrı ve Barzani'nin tavrı gerçekten şaşırtıcıdır. Barzani, Devlet Bahçeli'nin 'evet' arkadaşıdır, 'evet' yoldaşıdır. AKP bugün ikili referandum halayı çekmektedir. Bir elinde Devlet Bahçeli, bir elinde Barzani vardır. Aradan AKP çekilse bunlar omuz omuza 'evet' halayı çekiyorlar. Bir yandan Barzani boş durmuyor, bir mesaj veriyor tüm dünyaya. 'Bu referandumda evet diyeceğim' diyor Barzani. Sonra gidiyor bölgemde Kürdistan'ın bağımsızlığı için referandum yapacağım. Barzani'nin 'evet' jestine karşı bu referandumdan sonra AKP ne söz verdi, bunu tüm milliyetçiler biliyor. Ama Bahçeli, bunlar gelip sizin 'evet'inize destek veriyor ya oradaki referanduma ne diyorsunuz? Oradaki referanduma da karşı jest olarak siz mi evet diyeceksiniz? Bunu tüm milliyetçiler görüyor. Görmeyen bir tek siz varsınız. Bir elinde Bahçeli bir elinde Barzani halay çeken AKP'nin oyununu gören hayırcılara selam olsun. Bu oyunu görmeyen, görmezden gelen, evet halayına neden dahil olduğu bilinmeyen Devlet Bahçeli'ye de bu vatandaşa ne cevap verecek onu düşünmek kalsın" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in salona gelişi, partililerle tokalaşması

-CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in konuşması

Haber: Nermin UÇTU - Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

===================================================

3)HALUK KOÇ: HABUR REZALETİNDE DAVUL ZURNA ÇALANLARIN ARASINDA BİR TANE CHP'Lİ YOKTU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Hayır oyu verenler teröristmiş. 2012'de Oslo'da terör örgütünün karşısına Türkiye Cumhuriyeti olarak muhatap alarak oturdukları ve o gizli protokol metnini ben açıkladım. Tehditlerle yaşadık. O Habur rezaletinde davul zurna çalanların arasında bir CHP'li yoktu. Çadır mahkemelerinde CHP yoktu" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Anayasa Değişikliği referandum çalışmaları için geldiği Çorum'da partisinin il başkanığını ziyaret etti. burada partililerle bir araya gelen koç, daha sonra çeşitli açıklamalarda bulundu. Tek bir kişinin yöneteceği sistemle Türkiye'nin başına çorap örüleceğini ileri süren Koç, şöyle dedi:

"Bir referandum süreciyle karşı karşıyayız. Birilerinin başına taş mı düştü, geceleri rüyalarında kabus mu gördüler de Türkiye'nin gündemini ısıtılıp tekrar getirildi, bilmiyoruz. Tamamen kapanmış bir konu tekrar açıldı. Sanki birilerine bir görev verilmiş gibi. Baktığınız zaman hangi sorunumuzu çözecek getirecekleri sistem? Tek kişinin tüm kurumlara hükmettiği bir sistem bu. Tek kişi, en kritik tarih döneminde, en kritik coğrafyada hırslarıyla, saplantılarıyla, cehaletiyle Türkiye'nin kaderine tek başına hükmedecek. Bu arızalı bir siyaset halidir. Bu işin sonu iyi değil. Türkiye'nin değişik siyaset akımları, değişik grupları bir araya geldiği zaman yaptıramayacakları şeyleri tek kişiyi ikna ederek, tek kişiyi kandırarak, tek kişinin aklını çelerek, tek kişinin zaaflarından faydalanarak Türkiye'yi farklı yerlere götürmek istiyorlar."

Koç, "Hayır oyu verenler terörist" denildiğini ifade ederken "2012'de Oslo'da terör örgütünün karşısına Türkiye Cumhuriyeti olarak muhatap alarak oturdukları ve o gizli protokol metnini ben açıkladım. Tehditlerle yaşadık. O Habur rezaletinde davul- zurna çalanların arasında bir CHP'li yoktu. 'Çadır mahkemelerinde' CHP yoktu. Bir terör örgütünün şantajı karşısında da Türkiye'yi asla teslim etmeyeceğiz. Kandil ile aşna fişne yapan sensin, haber gönderen, mesaj gönderen sensin, mesaj alan sensin, ortak iş tutan sensin. İmralı'ya motorları kim gönderdi? Siz yaptınız" diye konuştu.

Koç ve beraberindeki partililer daha sonra Gazi Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un konuşması

-Detaylar

(SÜRE: 7 Dk) (BOYUT: 337 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR-ÇORUM-DHA

===================================================

4)PAMUKOĞLU: 'HAYIR'IN ÖNDE OLDUĞUNU ANLAMANIZ İÇİN YÜZLERİNE BAKIN

HAK ve Eşitlik Partisi(HEPAR) Onursal Başkanı emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, referandum çalışmaları kapsamında Türkiye'yi dolaştığını belirterek, " 'Hayır'ların önde olduğunu anlamanız için bunların konuşmalarına ve yüzlerine iyi bakın. Sosyal yönden körlüğü olmayan bir kişi onlar yönünden işlerin ne kadar kötü gittiğini anlar" dedi.Şerife Bacı Öğretmenevinde partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen konferansa katılan Pamukoğlu, referandumda 'Hayır' oyu kullanacaklara 'Terörist' denildiğini ifade ederek, "Terörü yok edeceğiz, ekonomiyi düzelteceğiz, güven adalet sağlayacağız diyorlar. Birde 'Hayır' diyenler terörist diyorlar. Terör siyasi ve ekonomik desteği olmadan ayakta duramaz. Silah kullanmayıp terör örgütüne ayni ve nakdi yardımlar yapan, psikolojik olarak onlara moral veren kurum veya kişilere yardım ve yatakçı denir. Oslo'dan başlayıp Habur'a kadar giden PKK elebaşısının direktiflerini Diyarbakır meydanlarında okuyup ağlayanlar yardım ve yatakçılık yaptılar. İmralı'daki adamın yeri darmış genişletelim diyorlar. Efendim televizyon kanalları artırılsın. Adamın orada canı sıkılıyormuş 5-6 tane de PKK'lı gönderdiler yanına. Bu yardım ve yataklık değil de nedir? Çözüm süreci diye valiler, kaymakamlar, jandarma komutanları, şunları bunları oturttunuz odalarında ve PKK'lılar köpeksiz köyde çomaksız oynadı. Hem kırsallarda hem kentlerde. Sonra da 7 tane ilçeyi ele geçireceğim diye uğraştınız. Her yeri cephanelik yaptılar uğraştınız. Orada verilen yüzlerce şehit çocuk kimdi? Kim yaptı onu?" diye konuştu. Pamukoğlu, 'Hayır' oylarının önde olduğunu açıklayarak şunları söyledi:

"FETÖ'de terör örgütü değil mi? Buna yardım yataklığı kim yaptı? Bunlar adalet mekanizmasına, ordu'da generalliklere kaç yılda yerleştiler? Peki IŞID denilen celllatlar, bunların hastaları ve yaralılarının bakımları hangi ülkenin hastanelerinde yapıldı? Şimdi de dön 'Hayır' diyenler terörist. Bir ay'ı aşkın zamandır dolaşıyorum. 'Hayır'lar önde. 'Hayır'ların önde olduğunu anlamanız için bunların konuşmalarına ve yüzlerine iyi bakın. Sosyal yönden körlüğü olmayan bir kişi onlar yönünden işlerin ne kadar kötü gittiğini anlar"

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Salon genel görünüm

-Osman pamukoğlu konuşması

SÜRE: (05: 40 DK) BOYUT (186 MB)

Haber-Kamera: Gürkan YILMAZ/KASTAMONU

===================================================

5)KOMŞUDAKİ KAPIDA VİZE UYGULAMASI MARMARİS VE BODRUM İÇİN DE UMUT OLDU

YUNAN adalarına giriş için 'kapıda vize' uygulamasının dün itibariyle başlaması Ege'nin iki yakasında da olumlu karşılandı. Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, "Yunan akıllılık yaptı yoksa uğrayacağı zarar bizden çok büyüktü. Kapıda vize uygulaması ile Bodrum ve Marmaris iç turizmde hareketlilik yaşayacak" dedi.

2012 yılında uygulamaya konulan ve 4 yıldır devam eden kapıda vize uygulamasına Avrupa Birliği Komisyonu tarafından bu yıl izin verilmediğine dair yapılan açıklamaların ardından Yunanistan Turizm Bakanlığı'nın yaptığı baskılar olumlu sonuç verdi. Yunanistan'ın geçici vize olarak bilinen 'kapıda vize' uygulamasına dün (Cumartesi) itibariyle yeniden başlandığı belirtildi. Karar Bodrumlu turizmcileri sevindirdi.

YUNAN AKILLILIK YAPTI

Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, "Yunan, akıllılık yaptı yoksa uğrayacağı zarar bizden çok daha büyüktü.

Özellikye Yunan adalarındaki turizm ekonomosine en büyük katkıyı Türkiye'den günübirlik kapıda vize uygulaması ile giden turistler sağlıyordu. Kapıda vize uygulaması ile Yunan adalarına gezi için gitmek isteyenler Bodrum ve Marmaris'i de programlarına alarak hareket ediyorlar. Yani öncelikle Yunan adalarındaki turizmi hareketlendirecek olan bu uygulama iç turizmimize de canlılık getirecek, olumlu bir adım. Çünkü Yunanistan bundan kaybedeceği zararı gördü" dedi.

"İKİ ÜLKE TURİZMİ İÇİNDE SEVİNDİRİCİ BİR HABER"

Kavala Otel'in işletmecisi Orhan Kavala da Bodrum ve Muğlalı turizmciler, Yunan turizm işletmecileri ve dernekleri ile yıllarca yaptıkları turizm ortak toplantıları sonucunda turizm fuarlarında bile birlikte hareket etmeye başlamışken AB'nin aldığı bu karar tabiki turizmi özellikle Yunan turizmini çok olumsuz etkileyecekti. Ayrıca Bodrum'a tatile gelen yerli turistin önemli bir bölümü 'Kapıda vize uygulaması var' diyerek Bodrum'da tatili tercih edip, gelmişken bir iki günlüğünede Yunan adalarına gidiyor. Ayrıca Yunan adalarında şu anda en çok bol para harcayan Türk turisttir. Bu nedenle Yunanlı turizmci Türk turistten oldukça memnun.İki ülke turizm ekonomi, sanat, kültür ve spor alanlarında bu kadar birbirine yaklaşmışken ve kış aylarında dahi feribotlar karşılıklı olarak seferler yapıyorken vize uygulamasının iptalinden dönme kararı her iki ülke turizmi açısındanda önemli ve sevindirici bir haber oldu. Bu karar iki ülkenin turizmini de ama özellikle Yunan turizmini olumlu etkileyecek" dedi.

Avrupa Birliği'nin izni ile 2012 yılından bu yana Yunanistan'ın Rodos, Sakız, İstanköy (Kos), Sisam, Sömbeki (Simi) ve Meis (kastellerizo) adalarına nisan ile ekim ayları arasında Türkiye'den taşınan turistler için kapıda vize uygulaması devrede bulunuyor. Türk turistlere adaya girişte limanda verilen vize ile büyük bir kolaylık sağlanmış oluyor.

Kapıda vize uygulaması 30 eylül tarihine kadar devam edecek.

Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement