Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

1)MERSİN'DE POLİS ARACINA BOMBALI SALDIRIYLA İLGİLİ 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDIMERSİN'de 2 polis memurunun yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili 10 kişi gözaltına alındı.

04.04.2017 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)MERSİN'DE POLİS ARACINA BOMBALI SALDIRIYLA İLGİLİ 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

MERSİN'de 2 polis memurunun yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili 10 kişi gözaltına alındı.

Merkez Mezitli İlçesi Tece Mahallesi Söğütlü kavşağında dün sabah polis memurları Hayrullah Poyraz ile Olcay Solak'ın yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, saldırının ardından düzenlediği operasyonlarda PKK terör örgütü ile ilişkisi bulunduğu belirlenen 10 kişiyi gözaltına aldı. Saldırıyla ilgili bölgedeki güvenlik kameralarının da incelendiği, yapılan incelemelerde şu ana kadar faillere ilişkin net bir görüntünün saptanamadığı bildirildi. Şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Görüntü Dökümü

-Olay yeri ve yaralanan polislerin hastane görüntüleri dün servis edilmişti

Mustafa İNSAN/ MERSİN, -

===============================================

2)KANSER TEDAVİSİNDE BİTKİSEL KÜR UYARISI

KANSER hastalarının beslenmesinde uzman olan diyetisyen Derya Hopancı Bıçaklı, hastalık sırasında kullanılan bitkisel kürlerin yaşamı tehdit ettiğini söyledi.

Antalya'da Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon (KEPAN) Derneği tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen sağlık kongresine katılan Ege Üniversitesi'nde görevli uzman diyetisyen Derya Hopancı Bıçaklı, kanser hastalarında beslenmeyi üç ayrı sürece ayırdıklarını söyledi. Hastalık oluşmadan önce önleyici yönden beslenmenin çok önemli olduğunu dile getiren Bıçaklı, diyet posasının hastalığın oluşmaması için faydalı olduğunu kaydetti. Diyet posası hakkında bilgi veren Bıçaklı, "Diyet posası, besinlerin bileşeni olarak insan vücudunun sindiremediği veya kan dolaşımında emilimini yapamadığı kompleks karbonhidratlar olarak tanımlanıyor. Diyet posasında haftada iki gün kuru baklagil yemek, her öğünde salata yemek, günde 3 meyveyi kabuklarıyla tüketmek gerekiyor. Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tercih edilmeli. Küflerden ve antitoksin içeren tahıl grubundan uzak durmalıyız. Aşırı tuz ve sıcak yemek tüketiminden kaçınmak gerekiyor. Bunlar kansere karşı önlem alabileceğimiz beslenme yöntemleri" dedi.

KİLO KAYBI TEDAVİYİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Uzman diyetisyen Derya Hopancı Bıçaklı, kanser hastalarının yüzde 45'inin doktorun karşısına gelmeden önce yüzde 10'dan fazla kilo kaybı yaşadığını söyledi. Bu kilo kaybının tedavi sırasında son derece olumsuz durumlara neden olduğunu aktaran Bıçaklı, "Kilo kaybı ciddi anlamda kan değerlerinin düşmesine neden oluyor. Tedavinin ertelenmesine, kemoterepanin yan etkilerine daha fazla sebep oluyor. Enfeksiyon riskinde artış oluyor. Kanserde kilo kaybını engellemeye çalışıyoruz. Eğer besin alımınız azaldıysa, iştahınız azaldıysa, kilo kaybı yaşıyorsanız doktorunuz sormasa dahi ona bu durumu anlatın" diye konuştu. Tedavi bittikten sonra ise bireysel ihtiyaçlara uygun protein, karbonhidrat ve yağ dengesi ile örüntülü beslenme planı yapılması gerektiğini belirten Bıçaklı, planlamanın da mutlaka diyetisyen gözetiminde olması gerektiğini söyledi.

BİTKİSEL KÜRLERE DİKKAT

Çok kullanıldığı düşünülen bitkisel desteklerin yapılan araştırmalarda fazla kullanılmadığının ortaya çıktığını dile getiren Bıçaklı, "Kanser hastalarının yüzde 80,6'sı doktorlarının tavsiye ettiği ilaçlar dışında bir şey kullanmıyor. Bitkisel kürleri kullananların oranı ise yüzde 5.1. Bitkisel kürlerin tedavi sırasında ilaç etkileşimi nedeniyle zararlı etkileri olabildiği, hatta yaşamı tehdit ettiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle tedavi sırasında bitkisel kürlerin kullanılmasını önermiyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

RÖP: Uzman Diyetisyen Derya Hopancı Bıçaklı

61 MB -01.55

HABER: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

===================================================

3)ÇEŞME'DE 61 KAÇAK YAKALANDI

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nden Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 61 kaçak, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Çeşme Körfezi'nde devriye görevi yürüten 'TCSG Dost' sahil güvenlik gemisi, saat 05.00'te, Uç Burun açıklarında bir lastik bot tespit etti. Müdahale eden ekipler, bottaki 61 kaçağı sahil güvenlik gemisine aldı. Aralarında yaşlı kadınların ve küçük yaşta çocukların da olduğu 58 Suriye, 3'ü Kongo uyruklu 61 kaçak, sahil güvenlik botuyla Çeşme İskelesi'ne taşındı. Çeşme İskelesi'nde işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen kaçaklara, Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından battaniye, yiyecek ve içecek dağıtıldı. Kaçaklara işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edilecek.

Görüntü Dökümü

-------------------

Kaçakların sahil güvenlik botuyla taşınması

Kaçakların iskeleye çıkışları

Battaniye dağıtımı

Genel ve Detay görüntü

(haber- Kamera: Güneş ATAGÖZ/ÇEŞME (İzmir),

================================================

4)HASTALARIN CEP TELEFONU ÇALDI

ADANA'da 28 yaşındaki Zeki Can Ağar, hastanede refakatçi ve hastaların cep telefonlarını çaldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Hırsızlık suçundan poliste çok sayıda kaydı bulunan Zeki Can Ağar, 1 Nisan'da Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Hasta yakınları ile birlikte Göğüs Hastalıkları Servisi'ne çıkan Ağar, tuvalete saklanarak ziyaret saatinin bitmesini bekledi. Koridorlar boşalınca çıkan Ağar, girip çıktığı hasta odalarının birinde Sultan T. ile Susan A.'nın konsol üzerinde duran cep telefonlarını alıp, hastaneden ayrıldı. Sultan T. ile Susan A.'nın şikayeti üzerine hastanenin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, hırsızlık şüphelisi Zeki Can Ağar'ı tespit etti. Ekiplerce gözaltına alınan Ağar'ın üzerinden çaldığı cep telefonları çıktı. Telefonlar sahiplerine teslim edilirken Zeki Can Ağar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------

Hırsızların koridorda yürümesi

Hastaların bulunduğu yere girmeleri

Çıkmaları

Vatandaşların hırsızların peşinden koşması

SÜRE: 01'55" BOYUT: 55.6 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement