Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Bir ay önce yaralandı, görevine döndü, bu sabah şehit düştüŞIRNAK'TA bu sabah güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, jandarma uzman çavuş 26 yaşındaki Efe Osman Apaydın şehit oldu.

23.04.2017 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir ay önce yaralandı, görevine döndü, bu sabah şehit düştü

ŞIRNAK'TA bu sabah güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, jandarma uzman çavuş 26 yaşındaki Efe Osman Apaydın şehit oldu. Şehit uzman çavuş Apaydın'ın bir ay önce de çatışmada yaralandığı ortaya çıktı

Bestler- Dereler bölgesinde Elmadağı güney eteklerinde sabah 07.00 sıralarında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle, sıhhiye olan jandarma uzman çavuş Efe Osman Apaydın, ağır yaralandı. Helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne götürülen uzman çavuş Apaydın, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Üç yıllık uzman çavuş olan, Meltem Apaydın'la evli 2 çocuk babası Efe Osman Apaydın'ın şehit düştüğü haberi, Niğde'de oturan baba evine askeri yetkililer tarafından verildi.

Uzman çavuş Efe Osman Apaydın'ın 24 Mart'ta yine teröristlerle çıkan çatışmada omzundan yaralandığı tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrar görevine döndüğü belirtildi.

Şehit Efe Osman Apaydın, Niğde'de toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Apartmanın önünde bekleyen ambulanslar

Taziyeye gelen vatandaşlardan görüntüler

Şehidin ağlayan yakınları

Şehidin sağlık fotoğrafları

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

===============================

Şiddetli lodos ağaç söktü, kamyonet devirdi

KAYSERİ'de saatteki hızı 100 kilometreyi bulan şiddetli lodos, ağaçların kökünden sökülmesine, bir kamyonetin devrilmesine, hazırlanan Ramazan Sokağı'ndaki maket evlerin devrilmesine neden oldu.

Dün geceden itibaren başlayan ve etkisini sürdüren şiddetli lodos, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin spor salonlarında kutlanmasına neden oldu. Yer yer saatteki hızı 100 kilometreye kadar çıkan şiddetli lodos nedeniyle, merkez Melikgazi ilçesine bağlı Eskişehirbağları Mahallesi'nde park halinde bulunan bir kamyonetin yanındaki otomobilin üzerine devrildi. Etkili lodos, kent merkezinde bulunan ağaçları köklerinden söktü, bazı işyerlerinin tabelalarını da devirdi.

Cumhuriyet Meydanı Kurşunlu Parkı'nda ise belediyenin Ramazan için hazırlıklarına başladığı 'Ramazan Sokağı' çalışmaları da fırtınadan nasibini aldı. Maket evler, etrafa saçıldı. Bankalar Caddesi'nde de bir simitçi büfesi devrildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera; Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, -

==============================

Bayılan öğrenci, elindeki bayrağı bırakmadı

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında bayılan 13 yaşındaki Mustafa Karabulut, elindeki Türk bayrağını bırakmadı.

İslahiye'de Demokrasi Meydanı'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle sabah saatlerinde tören düzenlendi. Kaymakam Ramazan Yıldırım, 106'ncı Topçu Alay Komutanı Albay Metin Aydın, Belediye Başkanı Kemal Vural, daire amirleri, gaziler, askeri erkan, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldığı törende Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalarda öğrencilerin şiir okuduğu sırada Türk bayrağını tutan Fikret Öztürk Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Mustafa Karabulut baygınlık geçirdi. Karabulut, yere yığılmasına rağmen elindeki Türk bayrağını bırakmadı. Öğrencinin bayıldığını gören yakınındaki bir asker ve öğretmenler hemen yardımına koştu ve onu alanda hazır bulunan ambulansa taşıdı. Sağlık görevlileri tarafından müdahale edilen Karabulut, ayıldıktan sonra, görevlilerin elinden aldığı Türk bayrağını taşıdı. Kan şekeri düştüğü belirtilen Karabulut, "Bir anda gözlerim karardı ne olduğunu anlayamadım. Elimde bayrak vardı, bırakmak istemedim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Demokrasi Meydanı

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması

Bayılan öğrenci

Türk bayrağı

Öğrencinin ambulanstan inmesi

Öğrenci Mustafa Karabulut ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

========================================

Trakya'da 23 Nisan coşkusu

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde coşkuyla kutlandı.

Edirne'de sabah saat 10.00'da Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Törende konuşan Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, dünyada barış ikliminin hakim olması gerektiğini ifade ederek, "Çocukların yüreklerinin gücü, bedenlerinin güçsüzlüğünü anlamsızlaştırır. Minik ellerinden tuttuğumuzda bizi geleceğe taşıyacak enerjiyi onlardan alırız. Zaman, bizlerin üzerindeki sorumluluğu onların omuzlarına yüklemek için bekler. Bu nedenle çocukların eğitimi, sadece aileyi değil, ülkeyi, hatta medeniyeti ayakta tutar. Ne yazık ki, çağımızın her türlü imkanına sahip modern dünya, hatalarının en ağır faturasını onlara ödetmektedir. Çığlıklarının sağır kulaklara çarparak dalgalarda kaybolduğu, hıçkırıklarının denizinde boğularak karaya vuran insanlığımızdır en büyük utancımız. Yine de savaşlarla kaybolan insanlığın yeniden inşasının ümidi, tek sermayesi sevgi olan çocuklarımızdır. En büyük arzumuz, tek damla gözyaşının dökülmediği, dünyada barış ikliminin hakim olmasıdır. Çünkü çocuğun kurtuluşu, insanlığın kurtuluşudurö dedi. Konuşmaların ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan tarafından 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencileri ödülleri verildi. Etkinlikler daha sonra trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'ndeki çocuk gösteriyle devam etti.

TEKİRDAĞ'DAKİ KUTLAMALAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Tekirdağ'da valilik bahçesindeki etkinlikle başladı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve halk katıldı. Valilik makamına temsili olarak oturan Karacakılavuz İlk Okulu 4'ncü sınıf öğrencisi Mustafa Yekta Sabancı'yı Vali Mehmet Ceylan karşıladı. Vali Ceylan'ın makamına oturan Sabancı kendi okuluna kütüphane yapılması talimatını verdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına gelerek başkanlık makamına oturan Aden Koleji 5'nci sınıf öğrencisi Süleyman Aykut Kara ise parklar yapılmasını ve roman vatandaşlarına ayrım yapılmamasını istedi. Sahil dolgu sahadaki Amfi tiyatroda devam eden kutlamalarda öğrencilerin hazırladığı, gösterileri sundu.

KIRKLARELİ'NDE 23 NİSAN

Kırklareli'ndeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kırklareli Vilayet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Burada törene Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Kırklareli Emniyet Müdürü Erkin Adalar, öğrenciler ile velileri katıldı. İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Atatürk Ortaokulu öğrencisi Şenol Yadef Patır, Vali Esengül Civelek'in makamında oturarak okullardaki devamsızlıkların bitirilmesi için çalışma yapılmasını istedi. Festival alanında devam eden kutlama etkinliklerinde halk oyunlarının yanı sıra çocuklar hazırladıkları gösterileri sundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

(EDİRNE)

-Atatürk anıtındaki tören

-Törene katılanlar

-Çocuklardan detay

-Anıta çelenk bırakılması

-Hüseyin Özcan'ın konuşması

-Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi

-Genel görüntüler

(TEKİRDAĞ)

-Valilik önündeki çelenk sunma ve saygı duruşu

-Törenden detay görüntüler

-Temsili vali olan çocuğun makama gelişi

-Vali ile diyalogları

-Temsili valinin kütüphane istemesi

(KIRKLARELI)

-Vilayet meydanı çelenk sunumu

-Valilik ziyareti

-Festival alanındaki etkinlikler

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ruhan YALÇIN- Selçuk VURUCU/EDİRNE, TEKİRDAĞ, KIRKLARELİ,-

=========================================

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla kutlandı

KONYA'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kutlama törenleri ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Ardından Mevlana Kültür Merkezi'nde devam etti. Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ergun Eskici, protokol üyeleri ve yüzlerce öğrenci katıldı. Törende öğrenciler tarafından hazırlanan mehteran, halk oyunları ve jimnastik gösterileri ilgiyle izlendi. Programı izlemeye gelen minik öğrenciler de coşkulu anlar yaşadı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Törendeki halk oyunları ve jimnastik gösterilerinden detay

Töreni izleyenlerden detay

Haber- Kamera: İsmail AKKAYA KONYA

===========================================

Trabzonspor, 23 Nisan'ı kulüp tesislerinde kutladı

TRABZONSPOR, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Kulüp tesislerindeki etkinliğe Asbaşkan Ahmet Çubukçu, Yönetim Kurulu üyesi Ali Rıza Egemen, Teknik Direktör Ersun Yanal, teknik heyet, futbolcular, çocukları ve eşleri, U12 takımından da Mert Erol, Berkay Pişiren, Efkan Şener ve Caner Uzun katılı. Törende Asbaşkan Ahmet Çubukçu, başkanlık koltuğuna U12 takımından Mert Erol'u oturtutu, Teknik Direktör Ersun Yanal ise koltuğunu Caner Uzun'a devretti.

ÇUBUKÇU: "ÇOCUKLARIMIZIN HİZMETKARI OLMALIYIZ"

Asbaşkan Ahmet Çubukçu, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"23 Nisan 1920 tarihi, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı tarihtir. Dün olduğu gibi bugün de milletimizin geleceği çocuklara emanettir ve bu günü Atatürk tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Çocuklarımız büyüyecek, bu ülkenin bilim insanları, sanatçıları, doktorları, idarecileri, siyasetçileri, kulüp yöneticileri olacak. Buradaki bu temsili uygulama; koltuk devri de aslında hepimizin bir zamanlar çocuk olduğunu, umutlarımızın, hayallerimizin olduğunu anlatıyor. Ne mutlu ki bu kardeşlerimizin hayallerini bir günlüğüne de olsa gerçekleştirebildik. Onlara yeni hayaller kurmaları, hayallerine ulaşabilmek adına daha çok çalışmaları için güç verdik. Bizler, çocuklarımızın hizmetkarı olmalıyız. Onların iyi yetişmesi, vatanına milletine bağlı, bilimin ve sanatın ışığında, Atatürk'ün izinde büyümeleri için çaba göstermeliyiz. Onlar bu ülkenin istikbali. Bu kulübün; Trabzonsporumuzun da geleceği onlar. Bizler sadece emanetçileriz. Ben bu minik kardeşlerimin ve tüm çocuklarımızın büyüdüklerinde kulübümüze ve ülkemize büyük hizmetler kazandıracağından kuşku duymuyorum.ö

YANAL: "ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ"

Teknik Direktör Ersun Yanal ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, "Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara gereken önemi vererek, çok iyi yetiştirmemiz gerekir" dedi. Etkinlik daha sonra fotoğraf çekimiyle son buldu.

Görüntü Dökümü

Kutlamaya katılanların görüntüleri

Çubukçu'nun konuşması

Detaylar

Haber: Tolga SAĞLAM/ TRABZON

=============================================

Adıyaman'da, hasta çocuklara 23 Nisan etkinliği

ADIYAMAN Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan çocuklar için ekinlik düzenlenerek hastane koridorları ve çocukların odaları süslendi. Odaları gezen İdari Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Turan ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Nilgün Şahin, hasta çocuklara oyuncak dağıttı.

Hastanenin İdari Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Turan, "Bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününde bizde çocuklarımızın yani hastanede yatan çocuklarımızın gününü kutladık onlara çeşitli hediyeler vererek onlarında yalnız olmadığını hissettirmeye çalıştık. Bundan sonrada bu tür etkinliklerimiz çocuklarımız için devam edecektir" dedi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Nilgün Şahin ise, şunları söyledi:

"Hastanemizde tedavi gören çocuklarımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını izlemeye gidemeyecekleri için onara 23 Nisan sevincini hastanemizde yaşatmak istedik ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza oyuncak hediye ettik. Onlarla beraber bizler de mutlu olduk."

Hastanede tedavi gören çocukların yakınları ise, hastane yönetimine bu çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Çocuklara oyuncak dağıtılması

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Nilgün Şahin'in konuşması

İdari Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Turan'ın konuşması

Oyuncağı alan çocuklar

Koridorların süslenmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

===========================================

Lokantada yemek yerken cinayete kurban gitti

SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde lokantada yemek yediği sırada bir kişi tarafından tüfekle vurulan Şükrü Duran öldü.

Olay Bafra İlçesi Tabakhane Mahallesi Güven Sokak üzerindeki bir lokantada meydana geldi. İddiaya göre lokantada yemek yiyen 40 yaşındaki Şükrü Duran'a içeri bir anda giren kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından tüfekle ateş edildi. Bu sırada lokantada bulunan Hüseyin Kandemir, tüfeği saldırganın elinden almak istedi. Çıkan arbede de Kandemir de karnından vuruldu.

Başından vurulan Duran, olay yerinde yaşamını yitirirken, yaralanan Kandemir olay yerine çağırılan 112 sağlık ekibinin yaptığı ilk müdahale sonrasında Bafra İlçe Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Buradan da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Polis olay yerinden kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Olay yerinden detay

-Lokanta dışı ve içinden detay

-Şükrü Duran'ın cansız bedeni

-Polisin incelemesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Ayhan AYDEMİR/ BAFRA(Samsun),

=============================================

Kanseri yenip hayallerini gerçekleştirdi

ADAPAZARI'nda, 6 yıl önce yakalandığı meme kanserini yenen 42 yaşındaki Neslihan Çiftçi devlet desteğiyle yıllardır hayal ettiği hediyelik eşya satışının yapıldığı iş yerini açtı.

Adapazarı Korucuk Mahallesi'nde yaşayan Neslihan Çiftçi, 6 yıl önce kontrol için gittiği hastanede meme kanseri olduğunu öğrendi. Kanser olduğunu öğrendiğinde kızı 10 aylık olan Neslihan Çiftçi, aldığı bu habere üzülse de eşinin ve yakınlarının desteğiyle tedavi sürecine başladı. Uzun bir süre kemoterapi tedavisi gören ve 3 ayrı ameliyat geçiren Neslihan Çiftçi, yıllardır hayalini kurduğu hediyelik eşya iş yeri hayalinden de vazgeçmedi. Hibe desteği almak için tedavileri sürerken KOSGEB'in kadın girişimciler için açtığı kursa başlayan Neslihan Çiftçi, eğitimleri başarıyla tamamladı. Neslihan Çiftçi hazırladığı projeyi sunarak 50 bin liralık hibe desteği alıp hayal ettiği 'Pembe Çarşı' isimli hediyelik eşya ve ev aksesuarları satışının yapıldığı iş yerini açtı.

Neslihan Çiftçi yaşadığı sürecin tüm kanser hastalarına örnek olmasını istediğini belirterek, "2011 yılında talihsiz bir olay yaşadım. Kızım 10 aylıkken meme kanserine yakalandığımı öğrendim. Tedavi sürecim devam etti. Yılmadım, pes etmedim, o zaman KOSGEB'in kurslarına katıldım. Kadın girişimci olarak iş fikrimi ancak bu zaman oluşturabildim. KOSGEB bana destek oldu. Tüm hastalara, tüm kadınlara örnek olmasını istiyorum. Vazgeçmesinler hayata sıkı sıkı sarılsınlar" dedi.

Hastalığı sürecinde iş yeri kurma hayalinden hiç vazgeçmediğini söyleyen Neslihan Çifti şöyle konuştu:

"Ameliyatlar, tedaviler 4 yılı geçen bir tedavi sürecim oldu. Yine tedavim devam ediyor ama Allah'a çok şükür iyiyim. Kemoterapi sürecinde hep çalışma isteğim vardı. Bir şeylerle meşgul olmak istedim, hastalığımla ilgilenmemek istedim. İş fikrimi hiçbir zaman bırakmadım. Böyle cicili bicili güzel şeyler vermek istedim, insanları mutlu edecek şeyler satmak istedim. Pembe Çarşı'nın derin bir anlamı var. Pembe, meme kanserinin pembe kurdalesi, çarşı da hayallerimin çarşısı"

Eşi gibi tüm kanser hastalarının hayata sımsıkı sarılmaları gerektiğini ifade eden Oktay Çiftçi, "Kızım o zaman 10 aylık bebekti. İlk kanser teşhisi konduğunda ne diyeceğimi bilemedim nutkum tutulmuştu o dönem. Bugünlere geldik, hayallerinin çarşısına kavuştu çok mutluyuz. Ben hastayım diye kimsenin direncini düşürmemesi lazım, hayata sımsıkı bağlansınlar, sonuçta hayat devam ediyor. Güçlü olduğunuz sürece hiçbir hastalık önünde duramaz kimsenin" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Neslihan Çifti ve eşi ile röp.

İş yerinden görüntüler

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor
    19:58 Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri müsabakaları, Düzce'de devam ediyor. Türkiye'nin 28 ilinden takımların katıldığı şampiyonada 40 kız ve 40 erkek sporcu ter döküyor. Final müsabakaları ise Pazar günü yapılacak.

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi
    19:44 Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

    Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında yapılan 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve koordinasyonun önemi vurgulandı. Muş'ta 2024 yılında planlanan 172 projenin durumu açıklandı. Toplantıda, işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve tüm yatırımların vatandaşın hizmetine sunulması için uyum içinde çalışılacağı belirtildi.

  • Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü
    19:43 Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü

    Yeşilova ilçesindeki otluk ve kavaklık alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangın sonucunda yaklaşık 40 dönümlük arazideki ağaçlar zarar gördü.

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
    19:39 İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

    İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Y.B. (18) idaresindeki otomobil kontrolden çıkarak takla attı. Kazada, araçta bulunan Batuhan Kahraman hayatını kaybederken, sürücü ve araçtaki P.A.G. ağır yaralandı. Yaralılardan P.A.G'nin hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    19:38 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilçe merkezinde yürüyüş yapıldı ve Atatürk Parkı'nda halı sergisi açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, turizmin ilçenin geleceği olduğunu belirtti.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:35 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep'te başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, sporcu ailesi, antrenör ve hakemler katıldı.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:29 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, antrenör ve hakem katıldı.


Advertisement