Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

1)MARDİN'DE BULUNAN 500 KİLO PATLAYICI İMHA EDİLDİMARDİN merkez Artuklu İlçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 500 kilo mazot ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, uzun namlulu silah ve 2 el bombası ele geçirildi.

12.05.2017 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)MARDİN'DE BULUNAN 500 KİLO PATLAYICI İMHA EDİLDİ

MARDİN merkez Artuklu İlçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 500 kilo mazot ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, uzun namlulu silah ve 2 el bombası ele geçirildi. Yapılan incelemenin ardından el yapımı patlayıcı güvenli bir şekilde ve kontrollü olarak imha edildi. Emniyet Müdürü Hasan Onar koordinesinde Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlükleri'ne bağlı ekipler tarafından Elmabahçe Mahallesi'ne bağlı Ulucanlar mezrası yakınlarındaki kırsal alanda arama yapıldı. Adreste silah ve patlayıcı olduğu bilgisi üzerine Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Yapılan aramalarda teröristlerce gizlenmiş yaklaşık 500 kilo mazot ile güçlendirilen el yapımı patlayıcı, uzun namlulu silah, 2 el bombası, 10 sırt çantası, 900 litre mazot ve 10 kilo çivi ele geçirildi. Ele geçirilen patlayıcı güvenlik güçlerince güvenli bir bölgede ve kontrollü olarak inifilak ettirildi.

Görüntü Dökümü

----------------

El yapımı patlayıcının imha edilme anı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

=================================================

2)HAMİLE KADINA TEKME DAVASI ERTELENDİ

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, parkta spor yapan hamile 32 yaşındaki Ebru Tireli'ye saldırdığı, aynı bölgede N.Ç.'yi taciz ettiği ve bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla toplam 26.5 yıl yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan D.K.'nın tutuksuz yargılanmasına devam edildi. Önceki celsede, olay tarihinde kendini savunabilecek durumda olup olmadığının tespiti için istenilen raporu, doğumu yaklaşan Tireli henüz alamadığı için, duruşma ertelendi. Turgutlu'nun Ergenekon Mahallesi'nde yaşayan ve o tarihte 4 aylık hamile olan Ebru Tireli, geçen 7 Aralık'ta akşam saatlerinde, evinin yakınındaki Osman Gazi Parkı'na spor yapmaya gitti. Bu sırada, kırmızı renkli otomobilden inen bir erkek, yanına gelip, "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" diye bağırdı, ayağından çıkardığı ayakkabısıyla genç kadının suratına vurdu. İddiaya göre saldırgan, dengesini yitirince düşerek başını kaldırıma çarpan Ebru Tireli'ye yerdeyken tekme attı. Korkup, gözyaşları döken, hamile olduğunu söyleyen Ebru Tireli'nin çığlık atması üzerine saldırgan kaçtı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiler sonrasında M.T., olayın faili olduğu iddiasıyla yakalanıp tutuklandı. 3 gün tutuklu kalan M.T., olay saatinde saldırıda kullanıldığı ileri sürülen aracının hiç yerinden hareket etmediğine dair güvenlik kamerası kayıtlarının bulunmasıyla, serbest bırakıldı ve hakkında takipsizlik kararı verildi. M.T.'nin serbest kalmasından sonra polisin çalışması tekrar başladı. Bu sırada polise başvuran N.Ç., kendisinin de bir ay önce parka yakın bir bölgede cinsel saldırıya uğradığını anlattı, eşkal bilgisi verdi. Eldeki delillere göre araştırmasını sürdüren polisin gözaltına aldığı, Osman Gazi Mahallesi'nde yaşayan, tuğla fabrikasında işçi D.K. tutuklandı. Hamile olan Ebru Tireli'ye saldırmaktan ve hakaret suçlarından toplam 4 yıl, N.Ç.'ye yönelik hareketinden dolayı da cinsel saldırı ile hakaret suçlarından toplam 14.5 yıl hapis cezasına çarptırılması istenen D.K. hakkında, Turgutlu 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. D.K.'nın, daha önce 14 yaşındaki Y.Ş.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında aynı mahkemede 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava da bu dosyayla birleştirildi. Davanın 3 Mart'ta yapılan üçüncü duruşmasında ifade veren Y.Ş.A., şikayetinden vazgeçti. Sanık D.K. bu duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bugün yapılan dördüncü duruşmaya, tutuksuz sanık D.K. ve Ebru Tireli katılmadı. Doğumu yaklaşan Tireli, bir önceki celsede, olay tarihinde kendini savunabilecek durumda olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınması istenen raporu henüz alamadığı için, duruşma kasım ayına ertelendi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Adliye önünden görüntü

-Detaylar

Haber- Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (Manisa),

=============================================

4)BURSA'DA MOTOSİKLETLİ KAPKAÇÇI YAKALANDI

BURSA'da gece saatlerinde 4 kadının,  kapkaç yöntemiyle çantalarını çalan motosikletli şüpheli  güvenlik kameraları görüntülerinden kimliği tespit edilerek yakalandı.

Merkez Osmangazi ilçesi Maksem Mahallesi'nde, G.Ö. (58) adlı kadının çantası motosikletli bir kişi tarafından kapkaç yöntemiyle çalındı. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.Yapılan kamera incelemeleri sonucunda şüphelinin daha önceden de farklı suçlardan kaydı bulunan ve Merkez Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde oturan 40 yaşındaki Yakın T. olduğu öğrenildi.

Yapılan sorgulamasında, Yakın T.'nin, bu olay dışında 3 kadının daha çantalarını kapkaç yoluyla çaldığı belirlendi. Şüphelinin günün belirli saatlerinde, motosiklet ile kadınların yanına sokulup, çantalarını çaldığı ortaya çıktı. İncelenen kamera görüntülerinde ise kapkaç mağduru olan kadınların yaşadıkları şok nedeniyle bağırmalarının kamera görüntülerinin kayıtlarına yansıması dikkat çekti.

Sorgulaması tamamlanan Yakın T: , ifadesi alındıktan sonra "yağma" suçlarından adileyeye çıkartıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi

- Motosiklet ile insanların yanına yanaşması ve kaçması

(Güvenlik kamerası)-Motosikletli şüpheliden görüntüler

SÜRE: 1 dakika 12 saniye

BOYUT: 82 MB

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

====================================================

5)POLİSTEN SÜRÜCÜLERE 'HEDİYELİ' DENETİM

SİVAS Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, emniyet kemeri kontrolü yaparak, sürücülere araç kokusu, kalem, anahtarlık, şapka ve çocuklara ise balon verdi.Sivas-Ankara karayolu üzerindeki Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde uygulama yapıldı. Şube Müdürü Feyzullah Dursun durdurulan araç sürücülerini kendilerini yorgun hissetmeleri durumunda kesinlikle mola vermeleri, hız kurallarına uymaları ve emniyet kemerini takmaları konusunda uyardı. Ayrıca emniyet kemerini takarak yolculuk yapan sürücülere ise kurallara uydukları nedeniyle teşekkür etti. Polis ekipleri uygulama kapsamında durdurulan sürücülere ve yolculara Emniyet Genel Müdürlüğü logolu araç kokusu, kalem, anahtarlık, şapka, araç içerisinde bulunan çocuklara ise balon hediye etti. Emniyet kemeri takma konusunda bilgilendirici kamu spotu bulunan materyaller dağıtıldı. Sürücüler ve yolcular ise uygulamadan memnun olduklarını belirterek ekiplere teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

----------------

-Denetimden görnütüler

-Sürücülere yönelik uyarılar

-Hediye dağıtılması

-Detaylar

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(138 mb)

===================================================

6)HER ÇOCUKTAN 1'İ ASTIM

KOCAELİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Alerji Klinik İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Metin Aydoğan, Türkiye genelinde çocukluk çağında astımın yüzde 6-10 oranında olduğunu ve her 10 çocuktan 1'inin hava yolu alerjisiyle ilgili astım problemi yaşadığını söyledi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Alerji Klinik İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Metin Aydoğan çocukluk çağında astım ve erken dönemde tedavinin önemine dikkat çekti. Çocukluk çağı astımının Türkiye genelinde yüzde 6-10 oranında görüldüğünü söyleyen Aydoğan, "Genel olarak 10 çocuktan 1 tanesi hava yolu alerjisiyle ilgili çocukluk çağı astımı ile ilgili problemler yaşayabiliyor. Çocukluk çağındaki saman nezlesi sıklığı biraz daha fazla. Yüzde 10-15 arasında görülüyor, yani yaklaşık 10 çocuktan 1 veya 2 tanesi saman nezlesi ile ilgili problemler yaşıyor. Marmara bölgesinde nem oranının genel Türkiye ortalamasından biraz daha yüksek olması nedeniyle en sıklıkla ev tozu akarları görülüyor, bunun yanında ot polenleri ve hububat polenleri de ikinci sıklıkla alerjen olarak çocuklarda problemler yarattığını gözlemliyoruz. Bu durum çocukluk çağında özellikle gribal enfeksiyon sonrasında haftalarca veya aylarca geçmeyen öksürüğü olan ve sabaha kadar bu öksürük giderek artıyorsa ve art arda nöbet tarzında oluyorsa ve özellikle koşup oynuyorken artan öksürük niteliğindeyse bu çocuklar mutlaka akla gelmelidir. Ayrıca dönem dönem öksürükle beraber nefes darlığı olup hastanelerin acil servise başvurup nefes açıcı ve buhar alan çocuklar da mutlaka hava yolu alerjileri ve çocukluk çağı astımı akla gelmeli" dedi.

ODALARDA YERDE HALI OLMAMASI GEREKİYOR

Çocukluk çağı astımı olan çocuklarda da saman nezlesi görülebildiğini belirten Aydoğan, şöyle konuştu:

"Saman nezlesi ise hapşırma, burun akıntısı, burun kaşıntısı ve burun tıkanıklığı gibi saman nezlesi bulguları haftada 4 günden fazla ve 4 haftadan daha uzun süregenlik gösteriyorsa bu çocuklarda özelikle alerjik saman nezlesi olduğunu düşünmek lazım. Şu iki hastalığın bir arada olduğunu da akıldan çıkarmamak lazım. Çocukluk çağı astımı olan çocukların yüzde 80'inde beraberinde alerjik saman nezlesi de beraber görülebiliyor. Tanı için yapılan testler koldan cilt testleri, deri üzerinden ve daha küçük çocuklarda sırttan deri üzerinden ve kandan alerjen testi yapılabiliyor. Hastaya ev alerjisi teşhisi konulduysa bu hastaların yattığı odalarda yerde halı olmaması gerekiyor. Yattığı yatak, yorgan, yastıkların yünlü olmaması gerekiyor ve yattıkları odalarda çok fazla eşya, gardırop, kütüphane gibi toz tutacak eşyaların olmaması gerekiyor. Yerlerin ve cam kenarları ve toz tutan rafların her gün nemli bir bezle silinmesi gerekiyor. Ayrıca kaloriferlerin ve sobaların üzerine su koyup nemlendirmeyi arttırmamak gerekiyor, odalarda da çamaşır kurutmamak gerekiyor. Kesinlikle ev içersinde sigara içilmemesi gerekiyor"

SIK ANTİBİYOTİK KULLANIMI ALERJİK HASTALIKLARI ARTMASINA NEDEN OLUYOR

Aydoğan alerjinin artmasının temel sebeplerinin yaşam tarzının değişmesiyle ilişkili olduğunu ifade ederek, "Çiftlik ortamında ve doğal hayvanlarla yaşanan ortamlarda onlardan aldığımız zararsız mikropların vücudumuzda alerjiyi önleyici yönleri var. Buna hijyen teorisi diyoruz. Yeni yaşam tarzında çiftlik ortamından daha çok şehir hayatına geçmemizin bir de beslenirken daha çok rafine besinlerin alınması organik besinlerden uzaklaşıldığında da alerjik hastalıkların artmasında etkisi olduğunu düşünüyoruz. Özellikle sık antibiyotik kullanılması vücudumuzda bize alerjiyi önleyen ve birçok faydası olan zararsız mikropların da zarar görmesine yok olmasına neden olduğu için sık antibiyotik kullanımının da alerjik hastalıklarının artmasıyla çok yakın ilişkisini gösteren çalışmalar var" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Prof. Dr. Aydoğan ile röp

-Alerjik testi yapılan çocuklar

-Üniversite hastanesi girişinden detaylar

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Orhan UZUN

=====================================================

7)KAYSERİ'DE İNŞAAT İŞÇİSİNİN KAHREDEN ÖLÜMÜ

KAYSERİ'de, bir inşaatta su tesisatçısı olan Yüksel Altay çalıştığı sırada dengesini kaybederek binanın 6'ıncı katından asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti.

Olay, merkez Melikgazi ilçesi 19 Mayıs Mahallesi Şehit Mehmet Baydur Caddesi'nde yaşandı. Yapımı devam eden 11 katlı inşaatta çalışan su tesisatçısı Yüksel Altay, 6'ncı katta kardeşi Mehmet Altay ile çalıştığı sırada iddiaya göre arkasında duvar var zannederek yaslanmak istedi. Bu sırada asansör boşluğunu fark etmeyen Altay feci şekilde zemin kata düştü. Olay sonrası inşaat işçileri 112 ve 155 ekiplerine durumu bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Altay'ın öldüğünü belirledi. Olay sonrası hayatını kaybeden Altay'ın cenazesi otopsisi yapılmak üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Altay, yaşamını yitirdikten sonra geriye sosyal paylaşım sitesindeki fotoğrafları kaldı.

Görüntü Dökümü

----------------

-Olay yeri

-Binadan genel görüntü

-Hayatını kaybeden Yüksel Altay'ın fotoğrafı

-Genel detaylar

(Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

, 1 dakika 49 saniye/ 50 MB

=============================================

8)ZONGULDAK'TA FETÖ SORUŞTURMASINDA 11 KİŞİ ADLİYEDE

ZONGULDAK'ta FETÖ/PDY'nin mahrem memurlarına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçen hafta örgütün mahrem memurlarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan Zonguldak Adliyesi'nde yazı işleri müdürü H.A., zabıt katipleri Ş.K. ve E.A., mübaşir M.G., Devrek Açık Cezaevi'nde infaz koruma memuru B.T., O.A., M.Y.E., kaloriferci Y.B., Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi'nde görevli memurlar O.T., G.H. ve H.İ.G.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Polis midibüsünün adliyeye gelmesi

-Şüphelilerin adliyeye sokulması

-Adliyeden detaylar

Süre: (1.36) Boyut: (52 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

===================================================

9)BİTLİS EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN ENGELLİ ÖĞRENCİLERE ZİYARET

BİTLİS Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve personeli, 'Engelliler Haftası' nedeniyle Bitlis Ahmet Eren Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu'nu ziyaret ederek, öğrencilere çeşitli hediyeler verip, masa tenisi oynadı.

Bitlis Emniyet Müdürü  Fatih Kaya ve toplum destek şubesi ekipleriyle birlikte Ahmet Eren Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu'nun öğrencilerine ziyarette bulundu. Öğrencilerle tek tek ilgilenip çeşitli hediyeler veren Emniyet Müdürü Kaya, Türkiye Down Sendromlu çocuklar arasında yapılan Tenis Turnuvasında Türkiye 2'ncisi olan Sinan Piral'la bir süre tenis oynadı. Engelli öğrencileri makamında da kabul eden Emniyet Müdürü Kaya, her bireyin bir engelli adayı olduğunu ve engellilerin yaşam alanlarına saygı göstermesi gerektiğini belirterek, "Engellilerimizi önce okullarında ziyaret ettik. Daha sonra da makamda eğlenceli bir ziyaret gerçekleşti. Onların iç dünyalarını bir günlüğüne de olsa anladık. Onlarla birlikte eğlendik ve yaşadık. Etkinlikte emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Okulun önünden görüntü

-Emniyet Müdürü Fatih Kaya'nın uygulama okulundaki engellilerle sohbetlerinden detaylar

-Yapılan çalışmaları incelemeleri

-Türkiye 2'ncisi Sinan Piral ile masa tenisi oynaması

-Makamda kabul

-Çocukların söylediği şarkılar

-Emniyet Müdürü Fatih Kaya'nın hediyeler vermesi

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,

====================================================

10)EVİN TERASINDA KAÇAK İÇKİ İMALATHANESİ

İZMİR'in Dikili İlçesi'nde evinin terasını kaçak içki imalathanesine çevirdiği belirlenen H.Y. (Haydar Yaşar) ve eşi F.Y. jandarma tarafından gözaltına alındı. Kaçak imal edilen içki ve üretimde kullanılan çeşitli malzeme ve düzeneklere de el konuldu. İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince dün (perşembe), Salihler Mahallesi'nde kaçak içki üretimi yapıldığı belirlenen bir eve operasyon düzenlendi. Ev sahibi H.Y. ve eşi F.Y.'nin evinin terasında kaçak içki üretimi için imalathane kurduğu belirlendi. Yapılan aramada, 40 litre 'boğma' diye adlandırılan ev yapımı rakı, 5 litre viski, boş şişeler, 1 damıtma düzeneği, 1 soğutma tertibatı, 2 adet 125 litrelik plastik varil, 1 sanayi tipi tüplü ocak, 30 kilo ıslanmış kuru üzüm, 15 kilo kuru üzüm ve 2 kilo anason tohumu ele geçirildi. Malzemelere el koyan jandarma, ev sahibini ve eşini gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

(Not: jandarma kamerası)

Jandarmanın operasoynu ele geçirilen malzemeler

(Haber: Kadir ÖZEN-Kamera:/ İZMİR,

==========================================

11)ENGELLİLER DAVULLU ZURNALI ASKER OLDU

BURDUR'da 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında 60 engelli genç davullu zurnalı bir törenle askere uğurlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen asker uğurlama törenine Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, 58. Piyade Alay Komutanı Albay Hakan Tutucu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurdan Kamal, asker aileleri ve yakınları katıldı. Törende askere gidecek gençlere kına yakıldı. Bir gencin kınasını ise Vali Şerif Yılmaz yaktı. Asker adayları daha sonr adavul zurna eşliğinde oynadı. Aileler de cep telefonlarıyla bu anları kaydetti.

Özel bireylerden 21 yaşındaki Adem Çimenkaya'nın dua etmesinden sonra asker adayları 'En Büyük Asker, Bizim Asker', 'Vatan Sana Canım Feda', 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganlarıyla yürüyerek Binbaşı Maruf Kışlası'na gitti. Gençler bir günlük eğitimin ardından yemin edecek.

21 yaşındaki Barış Matur askerlik vazifesini yapacağı için çok mutlu olduğunu söyledi. Baba Bekir Matur da çok mutlu olduğun belirterek, "Kendim askerlik yapmış gibi oldum. Söyleyecek söz bulamıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------

Askere gidecek gençlerden detay

Kına yakılması

Vali Yılmaz'ın kına yakması

Oynayanlar,

Dua edilmesi

Sloganlar eşliğinde askere gidişleri

Kışlaya girişleri

230 MB/// 6,35"

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement