Dha Yurt  Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt  Bülteni-6

Dha Yurt  Bülteni-6

1)MANİSA'DA DEPREM BÖLGESİNDEKİLER GECEYİ YİNE ÇADIRDA GEÇİRDİ MANİSA'da geçen cumartesi akşamı meydana gelen Richter Ölçeği'ne göre 5.1 büyüklüğündeki depremden sonra 2 günde, büyüklükleri 1.2 ile 4.8 arasında değişen 200'ün üzerinde artçı sarsıntı oldu.

29.05.2017 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)MANİSA'DA DEPREM BÖLGESİNDEKİLER GECEYİ YİNE ÇADIRDA GEÇİRDİ

MANİSA'da geçen cumartesi akşamı meydana gelen Richter Ölçeği'ne göre 5.1 büyüklüğündeki depremden sonra 2 günde, büyüklükleri 1.2 ile 4.8 arasında değişen 200'ün üzerinde artçı sarsıntı oldu. Depremin merkez üssü Gölmarmara İlçesi ile yakınındaki diğer yerleşimlerde yaşayanlar dün geceyi de çadırda geçirdi.

Manisa'da, geçen cumartesi günü saat 18.53'te, merkez üssü Gölmarmara İlçesi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 8.2 kilometre derinliğinde olan deprem, Manisa ve İzmir kent merkezleriyle ilçelerinde de hissedildi. Derinliği yüzeye yakın olduğu için Manisa ve ilçelerinde şiddetli hissedilen depremle birlikte birçok yerde halk, ev ve işyerlerinden sokaklara fırladı. Deprem nedeniyle Gölmarmara'da büyük bölümü kerpiç birçok evde çatlaklar olup, hasar oluştu. Kentte ilk depremin ardından bugüne kadar büyüklükleri 1.2 ile 4.8 arasında değişen 200'ün üzerinde sarsıntı oldu. Birbirine 800 metre mesafedeki Gölmarmara İlçesi'ne bağlı Tiyenli Mahallesi ile Saruhanlı İlçesi'ne bağlı Kumkuyucak Mahallesi'nde halk, geceyi yine sokaklarda geçirdi. Gölmarmara Tiyenli Mahallesi'nde halk için kurulan çadır sayısı ise 105'e yükseldi. AFAD ve Gölmarmara Kaymakamlığı'nın bölgedeki çalışmaları sürüyor.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Gölmarmara Kaymakamı Zeyit Şener, "Tiyenli mahallesinde 105, Değnekler Mahallesinde 10 ve Hacı Bektaşlar mahallesinde 3 çadır kurduk. Tiyenli'de 79 ağır hasarlı, 25 ise hafif ve orta hasarlı kerpiç ev bulunuyor. Kızılay kumanya dağıtımı yaptı. Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Dün gece sadece Saruhanlı merkezli 2.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gece  bir öncekine göre daha rahat geçti diyebiliriz. Ailelerin büyük kısmı yakınlarının evlerine geçti. Yıkılan binalar kerpiçten yapılma ve ömrünü tamamlamış binalar. Bundan sonra tespit çalışmaları  bittiğinde sağlıklı  binaların yapılması konusunda vatandaşa yardımcı olacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------(DÜN GEÇİLEN GÖRÜNTÜlLER)

DEPREM ANININ GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ

AMATÖR KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDE BİR EVİN HASARLI DUVARIN VE YIKILAN DUVARIN GÖRÜNTÜSÜ YERALIYOR

Gölmarmara Kaymakamı  Zeyit Şener' in  açıklamaları

-Muhabir Mehmet Hakkı Özbayır ın anonsu

-Yıkılan evlerden görünkü

-Geceyi sokakta geçiren vatandaşlar

-Vatandaşlarla röportajlar

-İtfaiyenin çalışması

-Evlerin içinden görüntü

-Kahvehanede oturup bekleyen  vatandaşlar

-Gölmarmara da  merkez üssü Tiyenli den   gündüz görüntüleri

-Gölmarmara Kaymakamı nın açıklamaları(gündüz)

-AFAD' ın  kurduğu çadırlar

-Sokakta bekleyen vatandaşlar

-Çadırların önünde depremzedelerle röp

-Çadırda yemek pişiren  depremzedenin görüntüsü

-CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in depremde zarar gören evlerde inceleme yapması

-Milletvekili Biçer'in açıklamasından görüntüsü

-Tiyenli Mahallesi'nden görüntü

-CHP li Özgür Özel' in çadırlarda depremzedeleri ziyaret etmesi

-Hasar gören evlerde incelemelerde bulunması

-Özgür Özel in açıklamaları

-Vali Hakan Güvençer' in bölgeye gelmsesi

-Yıkılan evlerin enKazında incelemelerde bulunması

-Vali Güvençer in Gölmarmara Kaymakamı Zeyit şener den  bilgi alması

-Vali nin açıklamaları

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- İlker KILIÇASLAN/MANİSA, -

====================================================

2)BATMAN'DA BEDAVA EKMEK KUYRUĞU

BATMAN'da, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bedava etmek dağıtan bir fırının önünde oluşan kalabalık yürekleri burktu. Aralarında Batmanlılar'ın yanısıra çok sayıda Suriye'linin de bulunduğu yoksullar, kentte 20 yıldır her Ramazan ayında ücretsiz ekmek dağıtan fırının önünde gelerek bir ekmek almak için saatlerce kuyrukta bekledi. Batman'daki hayırseverlerin katkısıyla ihtiyaç sahipleri için günlük 500 ekmek ücretsiz dağıtılan fırının önüne gelenler, kendilerine verilen ekmeği iftar sofralarında tükettiklerini söyledi.    Bedava ekmek almaya gelenlerin oluşturduğu manzarının üzücü olduğunu anlatan fırıncı Şerafettin Yüce, geçtiğimiz yıl yoksullar için 30 bin ekmek dağıttıklarını söyledi. Dağıtılan ekmeklerin hayırseverlerin katkılarının olduğunu anlatan Yüce, "Ramazan ayında hayırseverlerin verdikleri bağışlarla ekmeği bedava fırınımıza gelenlere veriyoruz. İftardan 3,5 saat önce fırın önünde bekleyenler arasında Suriyeli sığınmacılar da var. Keşke bu manzara olmasa. Ama artık her Ramazan'da bedava ekmek vermeyi gelenekselleştirdik. Her Ramazan olduğu gibi bu ayda günde 500 kişiye ekmek dağıtacağız. Ekmek dağıtımı sırasında maalesef istenmeyen manzaralar da oluşabiliyor. Herkes bir anda ekmek almak isteyince izdiham yaşanabiliyor. Bu manzara bizi de üzüyor. Keşke herkesin imkanı olsa da bedava ekmek için kuyruğa girmemiş olsa. Ekmeğin yanı sıra bazı hayırseverlerin giyim ve ayakkabı yardımını da yine biz dar gelirlilere ulaştırıyoruz. Ramazan ayı sonrasında da yine ekmek ihtiyacı olanlar için askılıklarda bedava ekmek bulunduracağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Fırından görüntü

-Fırın sahibiyle röportaj

-Sırada ekmek bekleyenler

-Ekmek dağıtırken

-Genel ve detay görüntü

(Haber-Kamera: Arif Arslan-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

===================================================

3)DUVARI DELİP KASAYI ÇALDILAR

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde inşaat malzemeleri satışı yapılan iş yerinin duvarını delen hırsızlar, içerisinde bin 500 TL bulunan kasayı ve güvenlik kamerası kayıt cihazını çaldı.

Gölcük Sanayi Çarşısı'nda İrfan Öztopuz'a ait inşaat malzemelerinin satıldığı iş yerinin duvarını delen hırsızlar içeri girerek, kasayı çaldı. Sabah iş yerine gelen çalışanlar, duvarın delinerek kasanın çalındığı fark edince polise haber verdi. İş yerine gelen polisin yaptığı incelemede kameraların yukarı kaldırılarak yönünün değiştirildiği, hırsızların kasa ile birlikte güvenlik kamerası kayıt cihazını çaldığını belirledi. Kasada bin 500 TL olduğu belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

İş yerinden görüntü

İş yerindekilerle röp

Hırsızların iş yerine girdiği yerden görüntü

Haber-Kamera: Soner GÜLEZER-GÖLCÜK(Kocaeli),

====================================================

4)İSKENDERUN'DA ZARA COŞKUSU

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde sahne alan ünlü türkücü Zara, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Hatay Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesinin ortak organizasyonuyla gerçekleştirilen konsere  İskenderun halkı büyük ilgi gösterdi. Neşet Ertaş'ın 'Ah Yalan Dünya' adlı türküsüyle konsere başlayan Zara, Ramazan ayında İskenderunlularla birlikte olmaktan onur duyduğunu ifade ederek, "İskenderun'un güzel insanları, muhteşem misafirperverliğiniz ve bu coşkunuz için çok teşekkür ederim" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Zara'nı konser alanına gelişi

Zara'nı konser görüntüleri

Konseri dinlemeye gelen seyircilerin görüntüsü

CHP Hatay Milletvekili Mevlut Dudu'nun sanatçıya çiçek ve hediye vermesi

SÜRE: 2'55"  BOYUT 140 MB

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay),

=================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt  Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement