Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

1)İZMİR' DE EYLEM İÇİN KEŞİF YAPAN 2 DAEŞ'Lİ YAKALANDI İZMİR'de, DAEŞ terör örgütünün düzenleyeceği eylemler için keşif yapan 1'i Afganistan uyruklu 2 örgüt üyesi, İzmir Şehirlerarası Otogarı'nda yakalandı.

05.06.2017 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)İZMİR' DE  EYLEM İÇİN KEŞİF YAPAN 2 DAEŞ'Lİ YAKALANDI

İZMİR'de, DAEŞ terör örgütünün düzenleyeceği eylemler için keşif yapan 1'i Afganistan uyruklu 2 örgüt üyesi, İzmir Şehirlerarası Otogarı'nda yakalandı. Örgüt üyesi zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin İzmir Şehirlerarası Otogarı'nda ortaklaşa yaptığı uygulamalar sırasında, durumlarından şüphelenilen 2 kişiye kimlik sorgulaması yapıldı. Sorgulama sırasında yapılan aramada Afganistan uyruklu A.Z.R ve Türk vatandaşı Ö.D.'nün üzerinde örgütsel doküman ele geçirildi. Soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine 2 kişinin DAEŞ üyesi oldukları, çatışma bölgeleriyle irtibatlı oldukları ve örgütün İzmir'de yapacağı eylemler için keşif yapmak üzere geldikleri belirlendi.

Gözaltına alınan 2 DAEŞ'li sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı.

Mehmet CANDAN/ İZMİR, -

===============================================

2)HDP'Lİ BALUKEN'İN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'Terör örgütü üyeliği' ve 'Terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla yargılandığı davada tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan, 30 Ocak günü yapılan ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve savcılığın itirazı üzerine yeniden tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in yargılanmasına Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Davanın bugün görülen duruşmasına 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'Terör örgütü üyeliği' ve 'Terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan HDP'li Baluken Sincan Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile avukatları ise duruşma salonunda katıldı. Duruşmayı HDP milletvekilleri Ahmet Yıldırım, Feleknas Uca, İmam Taşçıer, Ziya Pir ve Feleknas Uca da izledi.

Duruşmada ilk söz hakkı verilen Cumhuriyet Savcısı, Baluken'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Daha sonra savunması alınan Baluken, yaptığı konuşmaların tamamen kürsü dokunulmazlığı ve yasama sorumsuzluğu kapsamında olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Tüm konuşmalarım parti tüzügünde olan içeriklerdir. Demokratik özerkliği tüm Türkiye için bir çözüm projesi olarak sunduk. Demokratik Toplum Kongresi komisyonlarında resmi üye değilim. Yaptığım faaliyetlerin tümü HDP'nin parti çalışmalarıdır. Yasadışı bir çalışma yapmadım. 3 aydır fizik tedavi olmam gerekiyor. Ancak cezaevi koşullarında olamıyorum. Tahliyemi istiyorum."

Avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir ve Mesut Beştaş'ın savunmalarının ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme, Baluken'in tutukluluk halinin devamına hükmetti. Dava ileri bir tarihe ertelendi.

Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, -

====================================================

3)CHP'Lİ VEKİL, İZNİK GÖLÜ'NDEKİ KİRLİLİĞİ GÖSTERİP İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI YAPT

CHP Bursa Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, son günlerde kirlilikle gündeme gelen İznik Gölü kıyısında ölü balıkları görüntüleyip, sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak, Bursa milletvekillerine göldeki kirliliğin önlenmesi için işbirliği çağrısı yaptı.

Türkiye'nin beşinci doğal büyük gölü olan İznik, son yıllarda kirlilik nedeniyle sık sık gündeme geliyor. Geçen 5 Mayıs'ta İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay, 24 kişiden oluşan bölüm öğrencileri ile birlikte İznik Gölü'ndeki araştırmasının ardından "İznik Gölü ekolojik ve biyolojik tehdit altında. Acil yönetim planının hayata geçirilmesi gerekiyor. Yoksa çok geç kalınacak. Başka İznik gölü yok" dedi.

Geçtiğimiz günlerde de balık ölümleri üzerine dikkatlerin yeniden çevrildiği göldeki kirlilik iddiaları üzerine İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, konuyla ilgili açıklama yaparak, yapılan analizler sonrası gölde balıkları öldürecek kadar bir kirlilik olmadığını söyledi. Sargın, "Fakat bu balıkların ölüm nedeni nedir diye sorular soruluyor. Bu balıklar genelde bizim saka gibi ve diğer balık tutmak için konulan tuzak diye tabir ettiğimiz araçlar göle konularak günlerce ellenmiyor. Bunlara takılan balıklar da açlıktan ve ya diğer sebeplerden ölüyor. Bunları toplayan vatandaşlar ise ölü balıkları göle geri atıyor. Sebeplerden biri bu. Ayrıca ölümü en zor gerçekleşen balık İsrail Sazanı diye tabir edilen balık. Farkındaysanız başka bir türden ölü balık göremiyoruz. Eğer suda kirlilik olsaydı bizim kızılkanat diye tabir ettiğimiz balıklar, sarıbalıklar, akbalıklar, yayın balıkları da kıyılarda görürdük. ve yapılan son analiz ve incelemelerde gölde kirliliğe rastlanmamıştır" dedi.

Göl kıyısındaki Darka Tatil Köyü sahilinde önceki gün bölgede koruma altında bulunan bir su samurunun da telef olup kıyıya vurması tartışmaları daha da alevlendirdi.

Hafta sonu Nazım Hikmet'in anma töreni için Müşküle Mahallesi'ne giden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, göl kıyısında inceleme yaptı. Kıyıya vuran ölü balıkları görüntüleyen ve sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Kayışoğlu, İznik'in Marmara'nın en büyük gölü olduğunu vurgulayarak, "İznik Gölü bölgenin can damarı. Son dönemde yapılan araştırmalarda İznik Gölü ekolojik ve biyolojik olarak kayboluyor. Bu sebeple İznik Gölü yönetim planının hayata geçirilmesi lazım. Şu anda İznik Gölü kıyılarında balık ölümleri mevcut. Burası bir cennet parçası ama insan eliyle yok ediliyor. Böyle giderse İznik gölü diye bir şey kalmayacak. Kıyıya vuran ölü balıklar içimizi acıtıyor" dedi.

Göldeki kirliliğin gölü besleyen derelere yapılan barajların yanı sıra tarım ilaçları ve gübre kullanımından kaynaklandığını savunan Kayışoğlu, "İznik Gölü için TBMM'ye daha önce verdiğimiz araştırma önergesi raflarda bekliyor. Diğer parti vekillerine sesleniyorum; gelin birlik olup, bu gölü geleceğimiz için kurtaralım. Öncelikle kirlilik nedenleri belirlensin. Ardından kurtarma projesi hazırlayalım. Bunun dünyada örnekleri mevcut" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-CHP'li vekilin cep telefonuyla İznik gölü kıyısından yaptığı canlı yayın

Namık GÖZ/BURSA, -

BOYUT 477 MB

==================================================

4)ZONGULDAK'TA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 3 YARALI

ZONGULDAK'ta iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 09.30 sıralarında Zonguldak-İstanbul Karayolu'nun 17'nci kilometresinde meydana geldi. Zonguldak yönündeki yol yapım çalışması nedeniyle diğer şeritte çift yönlü ulaşımın sağlandığı bölgede Ereğli yönüne giden 41 yaşındaki Ercan Albas'ın kullandığı 67 AZ 680 otomobil, karşıdan gelen 43 yaşındaki Hüseyin Çağ yönetimindeki 67 LG 606 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Hüseyin Çağ ve yanındaki oğlu 10 yaşındaki Muhammet Çağ hafif yaralanırken, diğer sürücü Ercan Albas araç içinde sıkıştı. Araçta sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Albas, AFAD ekibinin çalışması sonucu kurtarıldı. Yaralılar, ambulanslarla Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kaldırıldı. Albas'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Kaza nedeniyle yol yaklaşık 1 saat ulaşıma kapandı. Araçların kaldırılması ardından yol yeniden ulaşıma açıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Araçta sıkışan sürücü

-AFAD'ın kurtarma çalışması

-Sürücünün araçtan çıkarılması

-Sedyeyle ambulansa taşınması

-Kaza yerinden detaylar

-Kazayı gören kişiyle röp.

Süre: (5.38) Boyut: (180 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

=================================================

5)KOMŞUNUN YENİ DOĞAN BUZAĞISINI BÖYLE ÇALDI

BALIKESİR'in Bandırma ilçesinde, kayınpederinin ahırında hayvanlara bakan 47 yaşındaki Ahmet T., 10 yıllık komşusu ve uzaktan akrabası olan Hüsmen Kocabaş'ın ağırına girerek ikiz doğuran ineğin bir buzağısını çaldı. Güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntülerin izlenmesi sonucu ortaya çıkan hırsızlık olayına karışan Ahmet T. gözaltına alındı.

Olay, dün Bezirci Mahallesi'nde meydana geldi. Komşusu ve akrabası Hüsmen Kocabaş'ın ahırında bir ineğin ikiz buzağıladığını gören Ahmet T., komşusunun ahırda olmayışından yararlanarak buzağılardan bir tanesini alıp kendi ahırına götürdü. İlerleyen saatlerde ahırına gelip hayvanları kontrol eden Hüsmen Kocabaş, ineklerinden birinin doğurduğunu ancak ineğin huysuzlandığını görerek damdaki kamera kayıtlarına baktı. Kayıtlarda komşusu ve uzaktan akrabası Ahmet T.'nin bir buzağıyı iteklediğini ve ahırdan çıkarttığını fark ederek, Bandırma Jandarma ekiplerine durumu bildirdi. Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlatarak kayıp buzağıyı Ahmet T.'nin kayınpederinin ahırda ele geçirdi.

Buzağı sahibine geri iade edilirken Ahmet T. gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Güvenlik kamerasından buzağının çalınması görüntüsü

Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA )

BOYUT 4.062 KB

======================================================

6)TEOG ŞAMPİYONUNUN HEDEFİ DOKTOR OLMAK

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, taşımalı eğitimle Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'nda tam puan alıp birinci olan 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Aydan Zorlu, doktor olmayı hedeflediğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Beroje, ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Kazıklı Mahallesi'nde oturan ve TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayıp tam puan Aydan Zorlu'yu evinde ziyaret etti. Beroje, taşımalı eğitimle her gün 12 kilometre yol kat eden Zorlu'ya çeşitli hediyeler verdi.

Hayvancılık yapan Remziye ve Mustafa Zorlu çiftinin kızları Aydan Zorlu, Fen Lisesi'ni tercih edip sonrasında Tıp Fakültesi okumayı planladığını ve doktor olmayı hedeflediğini söyledi. Boş zamanlarında babasıyla hayvanlarını otlatıp, ananesiyle keçileri sağdığını belirten Zorlu, "Evde boş zamanında sürekli çalışıyorum. Babamla hayvanları otlatırken, test kitabımı yanıma alır fırsat buldukça test çözerim. Okulda öğretmenlerim çok yardımcı oldu. Test kitabı alırken hafta sonları da bizleri TEOG sınavına hazırladılar. TEOG bittiğinde internette soruların cevaplarını karşılaştırdım. Hepsi doğru çıkınca çok sevindim. Ailemle başarımız paylaşırken başarmanın sırrı şartlar ne olursa olsun çalışmakta geçer" dedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Beroje ise, Aydan'ın büyük başarı elde ettiğini ifade ederek, başarılar diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Ziyaretten detay

Aydan'ın yaşadığı ev

Aydan'ın keçileri otlatması

Aydan ders çalışırken

Aydan ile röp.

Baba Mustafa Zorlu ile röp.

Aydan keçi sağarken

Anne Zeynep Zorlu ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 95 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

  • Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi
    13:48 Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramalarda, bir iş yerinde ve bir evde toplamda 227 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

  • Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı
    13:48 Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı

    Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünü yaptığı 'Sanata Dair' karma sergisi, Büyük Çamlıca Camisi sergi salonunda sanatseverlerle buluştu. Sergide, ev hanımı sanatçılar tarafından yapılan modern çalışmaların yanı sıra klasik suluboya, hat, minyatür, çini, gravür, yağlıboya ve kolajların da yer aldığı 300'den fazla eser sergileniyor. Sergi, 27 Nisan'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi
    13:48 Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangında zarar gören marketin hasarı dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde marketteki ürünlerin tamamen yandığı ve çatının çöktüğü görüldü.

  • Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü
    13:44 Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'daki temaslarının ardından Hollanda'ya gelerek Lahey'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı
    13:44 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştığını belirtti. Karnavalın ekonomiye değer kattığını ifade eden Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, gelecek sene daha kalabalık bir katılım beklediklerini söyledi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise karnavalın yerel idareler, sivil toplum ve merkezi idare işbirliğiyle gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı.

  • Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti
    13:44 Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde kanalizasyon borusu döşerken meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti.

  • Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı
    13:43 Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı

    Kars'ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu ticareti yapanların yakalanması için başlatılan çalışmada, Kağızman Akçay köyü kırsalında hareketlerinden şüphelenilen 2 kişi yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada, tarlada 60 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin evlerinde ise uyuşturucu kullanma aparatı bulundu. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.


Advertisement