Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

1)FİGEN YÜKSEKDAĞ YİNE SAVUNMA YAPMADI MERSİN'de, HDP il kongresinde yaptığı konuşmada dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ yine savunma yapmadı.

06.06.2017 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)FİGEN YÜKSEKDAĞ YİNE SAVUNMA YAPMADI

MERSİN'de, HDP il kongresinde yaptığı konuşmada dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ yine savunma yapmadı. Mersin 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde dördüncü celsesi görülen duruşmaya milletvekilliği düşürülen ve tutuklu olan Figen Yüksekdağ'ın avukatı Ali Bozan katıldı. 2 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Yüksekdağ, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'ne (SEGBİS) bağlanmadı ve savunma yapmadı. Bir önceki celsede yaptığı savunmayı tekrarlayan Av. Bozan, davaya konu olan konuşmanın Yüksekdağ tarafından daha önce Meclis'te yapıldığını ve konuşma metinlerinin mahkemeye sunulduğunu söyledi. Yüksekdağ'ın konuşmalarının Anayasa'nın 83'üncü maddesi kapsamında yasama dokunulmazlığında değerlendirilmesini isteyen Bozan, davanın düşürülmesini talep etti.

Mahkeme, Yüksekdağ'ın bir sonraki duruşmada SEGBİS ile bağlanması için cezaevine müzekkere yapılmasına karar vererek duruşmayı  erteledi.

İbrahim MAŞE/ MERSİN, -

==================================================

2)ALDATILAN KOCA, 10 BİN LİRALIK TAZMİNATI İCRA YOLUYLA ALACAK

BURSA'da oturan 2 çocuk babası 41 yaşındaki Mustafa Pire, geçen yıl erkek arkadaşı ile yolda el ele yürürken fotoğrafını çektiği 37 yaşındaki eşi Sabire K.'den boşanmasının ardından, mahkeme kendisini haklı bularak 10 bin lira tazminata hükmetti. Mustafa Pire, velayeti kendisinde olan kızını almak için boşandığı eşinin baskısına uğradığını söyleyince Sabire K. 3 ay evden uzaklaştırmaı cezası da aldı. Yerel mahkemenin kararı Yargıtay tarafından onaylanınca Pire, 10 bin liralık tazminatı tahsil etmek için eski eşi hakkında icra işlemi başlattı.Merkez Nilüfer İlçesi Doğan Mahallesi'nde oturan ve bir nakliye firmasında şoför olarak çalışan Mustafa Pire, 2014 yılında eşi Sabire K.'nın yolda erkek arkadaşı ile el ele yürürken fotoğrafını çekti. Daha sonra Bursa 3'üncü Aile Mahkemesi'ne boşanma davası açan Pire, çektiği bu fotoğrafı da kanıt olarak mahkemeye sundu. Yapılan yargılama sonrası mahkeme çiftlerin boşanmasına, 14 yaşındaki büyük kızının velayetinin babasına, küçük kızın velayetini ise annesine verirken, Sabire K.'yı ise 6 bini maddi 4 bini ise manevi olmak üzere 10 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.

Özel bir hastanede hizmetli olarak çalışan Sabire K.'nın itirazı sonucu dava dosyası Yargıtay'a giderken Mustafa Pire, eşinin velayeti kendisinde olan büyük kızını almak için açtığı telefonlar ile kendisine tehditler savurup hakaretler ettiğini, psikolojik baskıya maruz bıraktığını öne sürerek, Bursa 4'üncü Aile Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme geçen yıl 7 Nisan'da, 6 bin 284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Şiddet'in Önlenmesi'ne Dair Kanun' kapsamında, Sabire K.'ya 3 ay Mustafa Pire'nin ev, işyeri ve kızının okuluna yaklaşmaması yönünde karar verdi. Mahkeme verilen bu karara uymaması halinde Sabire K.'nın 3 gün cezaevine konularak  'Zorlama hapsine' de çarptırılmasını kararlaştırdı.

Verilen bu ceza sonrası Sabire K., boşandığı eşinin evi, işyeri ve kızının okulundan uzak dururken, Yargıtay ise boşanma davasını onayıp Sabire K.'yı ise toplam 10 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Boşandığı eşinden paranın tahsili için 14'üncü İcra Müdürlüğü'ne Yargıtay kararını veren Mustafa Pire, icra yoluyla parasını tahsil edecek. Alacağı tazminat ile kızının okul masraflarını karşılamak istediğini söyleyen Mustafa Pire, "Adalet kocadan yana yerini buldu" dedi.

Görüntü dökümü

--------------------

-Mustafa Pire ile röp

-Pire İcra dairesine giderken

-Adliyenin önünde

-Çekilen fotoğrafların görüntüsü

Halil ÖZÇOBAN/BURSA,

==================================================

3)LİCE'DE 18 KÖYDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'ne bağlı 18 köy ve mezrada yapılacak operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Kulp İlçesi'nde 4 Haziran'da 10 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağı da bugün itibariyle kaldırıldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Lice elçesi mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:  "Operasyon gerçekleştirilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı olan; Akçabudak Köyü, Örtülü Köyü, Ulucak Köyü, Saydamlı Köyü, Kılıçlı Köyü, Yorulmaz Köyü, Güldiken Köyü, Üçdamlar Köyü, Baharlar Köyü, Bayırlı Köyü, Hedik Köyü, Tuzlaköy Köyü, Yamaçlı Köyü, Kıralan Köyü, Dernek Köyü, Konuklu Köyü, Yünlüce Köyü ve Yaprakköy Köyü ile mezralarında 06 Haziren 2017 günü saat 12.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

KULP İLÇESİNDE 10 KÖYDEKİ YASAK KALDIRILDI

Diyarbakır Valiliği, açıklamasında ayrıca 4 Haziran tarihinde gerçekleştirilen operasyon nedeniyle Kulp ilçesine bağlı 10 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağının da bugün saat 12.00 itibariyle kaldırıldığını duyurdu.

DİYARBAKIR, -

=====================================================

4)ÖĞRENCİLER KUMSALDA, DALGIÇLAR DENİZDE ÇÖP TOPLANDI

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde, 'Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında öğrenciler kumsalda, dalgıçlar denizde çöp topladı. Amasra Kaymakamlığı öncülüğünde ilçede yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Büyük Liman Plajı'nda temizlik çalışması yapıldı. Öğrenciler kumsaldaki çöpleri toplarken, Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı bağlı DEGAK-3 ekibi de denizde temizlik yaptı. 5 dalgıç dalış yaparak dipte bulunan cam şişe, pet şişe, araç lastiği, demir parçası ve diğer ev eşyaları gibi atıkları çuvallara doldurarak denizden çıkardı. DEGAK-3 ekibi, su altı kamerasıyla denizdeki kirliliği de görüntüledi.Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, 5 Nisan Dünya Çevre Günü kapsamında güzel bir çalışma yaptıklarını söyleyerek, "Kumsalda öğrencilerimiz temizlik yaptı. Denizde ise Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı dalgıç ekibi temizlik yaptı. Amacımız insanlarda çevre bilincini oluşturmak. Bilinçsiz vatandaşlarımız yüzünden denizlerimizin nasıl kirlendiğini göstermek istedik" dedi.

İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ali Özcan da Amasra'da kıyı ve deniz temizliği yaptıklarını söyleyerek, "Amacımız vatandaşlarımızın çevre bilincini kazanmasını sağlamaktır. Bakanlığımızın hedefi mavi bayrak sahibi plaj sayısını Avrupa ölçeğinde birinci sıraya yerleştirmektir. Denizden çıkardığımız çöpleri vatandaşlarımızın da görmesini sağlayarak, çevre bilincini yerleştirmek istedik" dedi.

Görüntü dökümü

--------------------

-Dalgıçların hazırlanması

-Sualtı görüntüleri

-Lastiklerin ve çöplerin çıkartılması

-Çöplerin sergilenmesi

-Kaymakam Gürbüzerol ile röp.

Süre: 5.14 Boyut: 166 MB

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

=====================================================

5)UYUŞTURUCU KULLANDIĞI İDDİA EDİLEN GENÇ KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde uyuşturucu kullandığı iddia edilen genç yol kenarında fenalaştı. Ayakta durmakta zorlanan 23 yaşındaki Ö.Y. sağlık ekibinin kontrolünün ardından polis merkezine götürüldü.

Kartepe Ertuğrul Gazi Mahallesi Çeşmeli Sokak'ta fenalaşan bir genci gören mahalle sakinleri 112 Acil ve polisi aradı. Zaman zaman yere düşen ve ayakta durmakta zorlanan genci olay yerine gelen sağlık ekibi ambulansa alarak müdahalede bulundu. Uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen Ö.Y. sağlık ekibinin kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü

-Ayakta zor durması

-Yerde oturması

-Ambulans içerisinde müdahale

-Ekip otosuna alınıp götürülmesi

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Orhan UZUN-KARTEPE(Kocaeli),

=================================================

6)AĞRI VALİSİ IŞIN ASKERLERLE SAHUR YAPTI

AĞRI Valisi Musa Işın, Hamur ilçesine bağlı Yukarı Gözlüce Köyü'nde bulunan Jandarma Karakolunu denetledi ve askerlerle sahur yaptı. Vali Işın, "Bu ülkeye ihanet edenler cezalarını canlarıyla ödemeye devam edeceklerdir" dedi.

Ağrı'ya 37 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Gözlüce Köyü Jandarma Karakolu'nda beraberinde 12'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Ahmet Ömercikli, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Vali Yardımcısı Ejder Demir ve ATSO Başkanı Saim Alpaslan ile birlikte giden Vali Musa Işın, Hamur İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yücel Yılmaz'dan bölgenin asayiş ve güvenlik durumu hakkında bilgi aldı. Sahur programının ardından karakolda görevli askerlere hitap eden Vali Musa Işın, terörle ilgili şunları söyledi:

"Kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Vatanımızı bu pis ayaklara çiğnettirmeyeceğiz. Ezanımızı susturtmayacağız, bayrağımızı indirtmeyeceğiz, istiklalimizi koruyacağız. Vatanımızın her karış toprağına sahip çıkacağız. Hiç kimseyi bu topraklara sokmayacağız. Biz DAEŞ'İ Fırat Kalkanı'nda alt ettik. Aynı şekilde PKK'yı da bu sene bitirme noktasına getireceğiz. Devletimizin, hükümetimizin ve bakanlığımızın kararlığı ile biz inşallah PKK'yı bu yıl bitireceğiz. PKK'ya çok büyük zararlar veriyoruz. Bu ülkeye ihanet edenler cezalarını canlarıyla ödemeye devam edeceklerdir. Nitekim şu anda da devam ediyorlar, hepsi ihanetlerinin bedelini canları ile ödemeye devam ediyor. Daha dün Çemçe'de 7 terörist, geçtiğimiz günlerde Tendürek Dağı'nda 29 terörist öldürüldü. Ondan 1 hafta önce yine Tendürek Dağı'nda 9 terörist öldürüldü. Başlarını kaldırdıkları her gün başlarına bomba yağacak. Bu namussuzlar, haysiyetsizler ve şerefsizler inlerinden çıkamayacak hale gelecekler. Biz sizin hakkınızı maddi olarak ödeyemeyiz. Siz çok ulvi, büyük bir fedakarlıkta bulunuyorsunuz. Bunun maddi bir karşılığı yoktur. Bu millet İslam'ın son kalesidir. Cenab-ı Hak bu milleti, vatanımızı muhafaza edecektir."

Görüntü Dökümü

------------------

Vali Musa Işın'ın şeref defteri

Sahur Duası

Vali Işın'ın bir asker ile sohbeti

Vali Işın Konuşması

( haber- kamera: Oğuzhan HANÇER/ AĞRI,

4 DK/ 44 MB

===========================================================

7)HAKKARİ'DE OKULLARA SPOR MALZEMESİ DAĞITILDI

HAKKARİ Beledilyesi'ne kardeş belediyecilik protokolü kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen spor malzemeleri törenle okul yöneticilerine teslim edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hüseyin Çelik İmam Hatip Anadolu Lisesi bahçesinde  yapılan törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgut, ve okul yöneticileri katıldı.

Törende açıklama yapan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, malzemelerin getirilmesinde emeği olan Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ve malzemeleri gönderen İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkü etti. Vali Toprak,"Her şeyin en iyisine layık olan enerjik, zeki, çalışkan, Hakkarili gençlerimize İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından gönderilen basket potaları, masa tenisi masaları ve voleybol filelerini bugün törenle okul müdürlerine teslim ediyoruz. Öğrencilerimizle sohbet imkanı bulduk. Onların gözlerindeki sevinci gözlemledik. İmam Hatip Lisesi binamız Ankara'daki çoğu Üniversite binablarıdan daha modern. Devletimzin bütün imkanlarını buraya seferber ederek, öğrencilerimizi bu şekilde desteklenmeleri bizlere moral veriyor. Bunun yanında da Hakkari Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyemizin kardeş belediye olmaları dolayısıyla desteklerini görüyoruz. Bunu konuda büyük çaba sarfeden Hakkari Belediye Başkan Veklimiz Cüneyt Epcim ve yardımlarını esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz" dedi. Konuşmaların ardından 40 adet masa tenisi masası, 40 adet basketbol potası ve 40 adet voleybol filesi okul yöneticilerine teslim edildi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Spor malzemesi dağıtım töreni için Hüseyit Çelik İmam Hatip Anadolu Lisesi önünde bekleyen öğrencilerden genel görnütü

-Masa tenisleri

-Öğrencilerden detay

-Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın karşılanması

-Öğrencilerle sohbet eden Vali Toprak

-Belediyeye teşekkür pankartı

-Vali Toprak öğrencilerle hatıra fotoğraf çektirmesi

-Vali Toprak spor malzemesi önünde kameralara poz vermesi

-Toprak'In konuşması

-Okul önünde bekleyen öğrenciler

BOYUT: 215 MB

SÜRE: 3 DK 17 SN

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,(DHA

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement