Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

1)TARLAYA YILDIRIM DÜŞTÜ 2 ÖLÜ, 5 YARALIERZİNCAN'da tarlada çalışanların üzerine yıldırım düştü, 2 kişi öldü, 2'si çocuk 5 kişi yaralandı.

14.06.2017 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)TARLAYA YILDIRIM DÜŞTÜ 2 ÖLÜ, 5 YARALI

ERZİNCAN'da tarlada çalışanların üzerine yıldırım düştü, 2 kişi öldü, 2'si çocuk 5 kişi yaralandı. Olay bugün sabah saatlerinde merkeze bağlı oğulcuk Köyü yakınlarında meydana geldi. Bölgeye AFAD ve sağlık ekipleri gönderildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Coşkun MENEK (ERZİNCAN), -

=====================================================

2)MİDİLLİ'DE 254 EV VE İŞYERİNDE DEPREM ZARARI

EGE Denizi'nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin en fazla hasara yol açtığı Midilli Adası'nda, 254 ev ve işyerinden bazıları ya yıkıldı ya da büyük çaplı hasar gördü. Hava görüntüleri ise köylerdeki facianın boyutunu gözler önüne serdi. Yunanistan'ın 'www.lesvosnews.gr' internet sitesinin haberine göre, geçen pazartesi günü Ege Denizi'nde meydana gelen deprem, Yunanistan'ın Midilli Adası'nı vurdu. Bir kişinin yaşamını yitirdiği depremde, 34 kişi ise yaralandı. Midilli Adası'ndaki Plomari ve Vrisa köyleri depremden sonra tamamen boşaltıldı. Bu iki yerleşimdeki 154 ev ve işyeri tamamen yıkıldı. Ayrıca 100 ev ve işlerinde de ağır hasar oluştu. Drone (hava görüntü aracı) ile Vrisa köyü üzerinde çekilen görüntüler, facianın ve yaşanan kabusun boyutlarını gözler önüne serdi. Adada hasar tespit çalışmaları sürerken, boşaltılan iki köydeki vatandaşların önce çadır ve pansiyonlara ardından kurulmaya başlanan konteyner kente yerleştirilecekleri belirtildi. Midilli Adası'nda bu şiddette bir depremin tam 172 yıl önce 1845 yılında meydana geldiği belirtildi. Yunanistan'da hükümet Midilli Adasında yaşayanların vergi ve borçlarını iki yıllığına erteleme kararı aldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Drone ile çekilmiş Vrisa köyünün halini gösteren video

Haber- Kamera: Yerel internet sitesinden alınmıştır)

BODRUM/DHA

====================================================

3)NİĞDE'DE İKİ AİLE KAVGA ETTİ: 9 KİŞİ YARALANDI

NİĞDE'de iki aile arasında yaşanan sopalı taşlı kavgada 2'si kadın 9 kişi yaralandı. Merkez Dumlupınar Mevkii'nde meydana gelen olayda iki aile arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle taraflar taş ve sopalarla bir birine girdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Polislerin güçlükle önlediği kavgada her iki aileden 2'si kadın 9 kişi yaralandı. Yaralılar götürüldüğü hastanelerde tedaviye alınırken polis, mahallede ve hastanelerde önlem aldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Yaralıdan görüntü

Güvenlik önlemleri alan polislerden görüntü

Ambulansların görüntüsü

SÜRE: 37"  BOYUT: 41 MB

Haber-Kamre: Ali KADI/NİĞDE,

===============================================

4)TORBALI'DA KAZA: 2 ÖLÜ, 10 YARALI

İZMİR'in Torbalı ilçesinde, arıza yapan otomobil ve ona yardım için duran TIR'a bir servis minübüsünün çarptığı kazada, 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Bugün saat 05.30 sıralarında Selçuk'tan Torbalı yönüne giden Berke Adan'ın (18) kullandığı 09 HY 762 plakalı otomobil İzmir- Aydın Otoyolu Torbalı gişeleri yakınında arızalandı. Yolun sağında duran Adan, inip, arızayı gidermek için uğraşmaya başladı. Bu sırada 09 U 6112 plakalı TIR'ın şoförü Yahya Koç (43) da Adan'a yardım etmek için durdu. Adan ve Koç, arıza giderilemeyince otomobili TIR'a halatla bağlayarak tamirciye çekmeye karar verdi. Halatı bağlamaya çalıştıkları sırada arkadan gelen Bülent Arhan yönetimindeki 35 S 02170 plakalı servis minibüsü, otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle sürüklenen otomobil ile çekme halatını bağlamaya çalıştıkları TIR'ın arasına sıkışan Adan ve Koç, olay yerinde yaşamını yitirdi. Servis minibüsün şoförü Arhan ile yanındaki bir tütün fabrikasında işçi olarak çalıştıkları öğrenilen Yüksel Yıldız, Özay Aydın, Halise Yıldız, Halife Yağcı, Dudu Gültekin, Sabahat Öz, Ümmügül Bakar, Fatih Korkmaz ve Latif Korkmaz ise yaralandı. Yaralılar, Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Kaza yapan araçların görüntü

-Ölen TIR şoförü Yahya Koç'un opağı

-Jandarmalardan görüntü

-Cesetlerin taşınmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan YALKALK/ TORBALI (İzmir),

======================================================

5)ACEMİ OTOPARKÇI ARAÇLA BANKA ŞUBESİNE DALDI

ADANA'da otoparkçı Özkan Çulla, müşteriden aldığı aracı parketmeye çalışırken direksiyon kontrolünü yitirip banka şubesine daldı. Kazayı duyup gelen araç sahibi, bankanın içindeki otomobilini görünce şoke oldu. Kaza, merkez Seyhan İlçesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı'nda meydana geldi. 60 yaşındaki Murat Tanoğlu, bankanın önünde durup aracını binanın yanındaki otopark görevilisi Özkan Çulla'ya verip, avukatının yanına gitti. Otomatik vitesli aracı bankanın önünde koymaya çalışırken, hızını alamayarak bankanın içine dalan acemi otoparkçı ortalığı savaş alanına çevirdi. Ne olduğunu anlamayan banka çalışanları ise içeri giren aracı görünce panik halde kendilerini bankanın dışına attı. Bu sırada güvenlik görevlisi 34 yaşındaki Soner Kıranbay, aracın altında kalarak bacağından yaralandı. Yaralanan güvenlik görevlisi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olayı duyup gelen araç sahibi Tanoğlu, banka içindeki aracı görünce, büyük şaşkınlık yaşadı. Elindeki otopark fişini gösteren Tanoğlu, ' Biz adama aracı park et dedik, adam aracı bankaya yatırmış. Havale mi yapacaktı anlamadım? Burası Adana herşey olur dedi" dedi.

Çarpamının etkisiyle bankada büyük çapta hasar oluştu, otomobil ise banka içinden çıkarıldı.

Sürücü ile ilgili işlem başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Bankanın içindeki arabanın görüntüsü

Banka çalışanlarının görüntüsü

Yaralanan bankanın güvenlik görevlisinin ambulansta görüntüsü

Otopark görevlisinin ambulansta görüntüsü

Bankanın genel ve detay görüntüleri

Araç sahibi Murat Tanoğlu'nun konuşması

Bankanın içindeki araçtan genel ve detay görüntüler

SÜRE: 02'47"    BOYUT: 170 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

========================================================

6)KADER'E MORAL ZİYARETİ

MERSİN'de koruyucu ailesi olan Mustafa Poyraz'ın verdiği böbrekle hayata tutunan 12 yaşındaki Kadir Yılmaz, sağlığına kavuşacağı günü iple çekiyor. 2013 yılında koruyucu aile olmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvuran Mustafa ve Azize Boyraz çifti, böbrek yetmezliği sorunu yaşayan Kader Y.'yi görmeden, koruyucu aile olmayı kabul etti. Ancak, daha sonra rahatsızlığı artan Kader, böbrek nakli için uygun doku beklerken müjdeli haber yine Mustafa Boyraz'dan geldi. Bu süreçte trafik kazası geçiren ve engelli duruma düşerek işini de kaybeden Mustafa Boyraz, hiç düşünmeden  Kader'e böbreğini verdi.

Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Belediye Meclis Üyesi Şenol Çavuş ile 75'nci Yıl Mahalle Muhtarı Yakup Aytekin. Kader ve aileyi ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, aileden tedavi sürecinde yaşananlar hakkında bilgi alan Başkan Tarhan, Kader'i de odasında ziyaret ederek, bir süre birlikte oyun oynadı.

Kader'in hayatını kurtardığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Mustafa Boyraz, "Kader'i görmeden yanımıza almaya karar verdik ve böyle bir çocuğun hayatına dokunmak istedik. Kader'in tedavisi için çok mücadele ettik, çok şükür bugünlere geldik" dedi. Ailesine kendisi için yaptıklarından dolayı minnettar olduğunu ifade eden Kader Y. ise, "Ben ailemin desteği ile kendimi daha iyi hissediyorum. Hastalığım boyunca sürekli yanımda oldular. İyileşince gezip tozmak diğer yaşıtlarla birlikte oyunlar oynamak istiyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın Kader ile oturması

Korucuyu anne Azize Boyraz'ın konuşması

Başkan Neşet Tarhan'ın konuşması

Başkan Tarhan'ın Kader'in odasına girmesi

Tarhan ve Kader'in otururken

Neşet Tarhan'ın aile ile birlikte oturması

Korucuyu annenin ağlayarak konuşması

Kader'in konuşması

Tarhan ve beraberindekilerin gidişi

SÜRE: 04'22"  BOYUT: 340,86 MB

Haber-Kamera: MERSİN,

==============================================

7)HASTANEDEN KAÇAN UYUŞTURUCU ŞÜPHELİSİ BÖYLE YAKALANDI

BURSA'nın İnegöl ilçesinde uyuşturucu sattığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra kontrol için getirildiği hastanede polisten kaçan 21 yaşındaki Gökhan K., nefes kesen kovalamaca sonucunda yakalandı. Hakkında uyuşturucu ticareti suçundan 20 ay hapis cezası bulunan Gökhan K., Turgutalp Mahallesi'nde polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalanıp gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilen Gökhan K., bir anda polisin elinden kurtulup koşarak kaçmaya başladı.

Şüpheliyi yakalamak için polis ekipleri seferber oldu. Gökhan K.'yı durdurmak için polis havaya ateş açtı. Ekiplerin nefes kesen kovalamacısı sonucu yakalanan Gökhan K., kelepçe takılarak etkisiz hale getirildi.  Gökhan K. polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Tacirin yakalanma anı görüntüleri

-Gözaltına alınması

-Ekip otosuna bindirilmesi

-Detaylar

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), -

===========================================

8)ERMENEK'E GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'ne 217 bin metrekare alana  yıllık 10 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek 10 megawattlık enerji santrali kuruldu.Taşeli platosunda yer alan ve 1300 rakıma sahip Ermenek İlçesi, yüksek dağ ve tepelerle çevrili olduğu için ekilebilir arazisi az olan bir ilçe. Yaklaşık 30 bin nüfusa sahip ilçenin geçim kaynağı hayvancılık, meyvecilik ve linyit madenleri. En fazla güneş ışığı alan bölgelerden biri olması nedeniyle kentin kuzeyindeki Arpakırı mevkiindeki 217 bin metrekarelik alana özel bir şirket tarafından güneş enerji santrali kuruldu. Kuruluş aşaması iki yıl süren 10 megawatt güce sahip santralı faaliyete geçti ve yıllık 10 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek durumda.

Görüntü Dökümü

-------------

Dronla havadan görüntü

Haber: Ali Rıza ETCİ ERMENEK KARAMAN DHA)

=========================================================

9)ÇILARIN BULDUĞU YARALI KARACA TEDAVİ EDİLDİ

KASTAMONU'nun Devrekani İlçesi'nde doğa fotoğrafçıları tarafından yaralı halde karaca, tedavisi yapıldıktan sonra tekrar doğaya bırakıldı.

Doğa fotoğrafçıları Turgut Yılmaz, Mehmet Ayhan Yılmaz, Fahri Özbek ve Melih Özel, fotoğraf çekmek için gittikleri Devrekani Yaralıgöz mevkisinde orman yolunda yaralı karacayı buldu. 4 fotoğrafçı, bitkin haldeki karacayı alıp aracın bagajına koydu. Sonra da haber vermeleri üzerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerine karacayı teslim ettiler. Veterinere götürülen karacanın bacaklarında ve boynunda küçük yaralar saptandı. Bakımsız kaldığı da belirlenen karaca, tedavisi ve bakımı yapıldıktan sonra bulunduğu bölgede tekrar doğaya bırakıldı.

Görüntü dökümü:

-------------------------------

-Karacanın görülmesi

-Karacanın yanına gidilmesi

-Karacanın araca bindirilmesi

-Karaca araçta

-Karacanın teslim edilmesi

Dosya adı: kst_yaralıkaraca

Süre: (02.05) Boyut: (65,3 mb)

Haber: Gürkan YILMAZ/KASTAMONU,

======================================================

10)KADIN HIRSIZ 'CANSU' DÖVMESİNDEN YAKALANDI

ADANA'da bir evden  25 bin liralık altın çalan 4 kadın hırsız, olaydan sonra kendilerine kebap ziyafeti çekti. Zanlılardan L.G. kolundaki 'Cansu' dövmesinden yakalandı. Mersin'in Tarsus İlçesi'nden 4 Haziran'da Adana'ya gelen 4 kadın merkez Seyhan İlçesi'ndeki evin kapı kilidini kırarak, 25 bin lira değerindeki altını alarak kayıplara karıştı. Hırsızları yakalamak için çalışma başlatan polisler, apartman ve çevredeki işyerlerine ait güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Eşkalleri belirlenen, kadınların altınları çaldıktan sonra bir kebapçıya oturarak yemek yediğini tespit eden polisler, zanlılardan birinin kolundaki 'Cansu' dövmesinden kimliğini tespit etti. Çok sayıda sabıkası bulunun L.G.,  Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki evinden yakalandı.  Görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu itiraf eden L.G., yemek yediği diğer 3 kadını tanımadığını iddia etti.  Sağlık kontrolüne getirilen kadın,  işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Polis kayıp altınları ve kimliği belirlenen diğer 3 hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

(Güvenlik Kamerası)

Kadınların kebapçıya gidişi

Kebapçıya gitmeleri ve masaya oturmaları

Yemek yemeleri

Kebapçıdan çıkmaları

---------------------------

Zanlının Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

SÜRE: 02'19"    BOYUT: 142 MB

SÜRE: 01'01"   BOYUT: 62,6 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement