Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

(yeniden)1)MANİSA'DA TUGAY KOMUTANI ALBAY ŞEVKİ GÜVENÇ, GÖREVDEN ALINDI MANİSA'da askerlerin yemekten zehirlenmelerinin ardından, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığını vekalet yürüten Albay Şevki Güvenç görevden alındı.

23.06.2017 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(yeniden)

1)MANİSA'DA TUGAY KOMUTANI ALBAY ŞEVKİ GÜVENÇ, GÖREVDEN ALINDI

MANİSA'da askerlerin yemekten zehirlenmelerinin ardından, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığını vekalet yürüten Albay Şevki Güvenç görevden alındı. Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 23 Mayıs'ta 1 askerin ölümü, yüzlercesinin zehirlenmesiyle başlayan, kentte sırasıyla 27 Mayıs'ta Kırkağaç Jandarma Komutanlığı'nda, 16 Haziran ve 17 Haziran'da yine aynı Tugay Komutanlığı'nda yüzlerce askerin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılmasıyla devam eden süreç sonunda, Rota Yemekçilik Şirketi Genel Müdürü A.T., Satın Alma Müdürü M.A., şirketin Manisa sorumlusu V.A.G.'nin de aralarında bulunduğu 10 şirket çalışanı tutuklandı. Aralarında askerlerin de yer aldığı 38 kişi ise serbest bırakıldı.

EDOK'A ÇEKİLDİ

Kışladaki, yemekten asker zehirlenmelerinin ardından, Tugay Komutan Vekili Albay Şevki Güvenç, görevden alındı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın talimatıyla görevinden alındığı öğrenilen Albay Şevki Güvenç, Ankara Balgat'taki Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na (EDOK) çekildi.

Albay Şefik Güvenç, daha önce Manisa Albay Arif Seyhun Kışlası Alay Komutanlığı yapmış, sonra Ankara'ya tayin olmuştu. Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Aslan'ın 15 Temmuz sonrası FETÖ operasyonuyla tutuklanmasından sonra Albay Şefik Güvenç, Tugay Komutanlığı'na vekaleten atanmıştı.

Albay Şefik Güvenç'in yerine, Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığına vekaleten Albay Güven Dere atandı. Albay Şefik Güvenç, bugün yapılan yemin töreninde son olarak kentteki görevini yerine getirdi.

MANİSA/DHA

====================================================

2)O KIŞLADA YEMİN TÖRENİ

MANİSA 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda, 1997/2 tertip 4 bin 541 asker yemin etti. Kışladaki gıda zehirlenmeleri sonrası bugün görevden alınan Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç ile birlikte vekaleten onun yerine atanan Piyade Albay Güven Dere törene katıldı. Çocuklarını bekleyen asker aileleri törende Sağlık Bakanlığı'na çağrı yaptı.

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na bağlı kışlalarda son bir aydır yaşanan gıda zehirlenme olaylarının ardından bugün Arif Seyhun Kışlası'nda toplu yemin töreni yapıldı. Törene katılan asker aileleri, saat 07.00'den itibaren kışlaya alınmaya başladı. Tören öncesinde kışlanın çevresinde demir bariyerlerle geniş güvenlik önlemi alınırken; asker aileleri, polis tarafından aranarak içeriye alındı.

1997/2 tertip 4 bin 541 askerin yemin ettiği törene; Eğitim Tümen komutanı Tuğgeneral Mehmet Hakan Akyol, yaşanan zehirlenme olaylarından sonra Ankara Balgat'taki Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na (EDOK) atanan 1. Piyade Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, yerine atanan Piyade Albay Güven Dere de katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen yemin töreninde, aşırı sıcaktan dolayı bazı asker ailelerinin ve askerlerin baygınlık geçirdiği, tören alanına su takviyesi yapıldığı gözlendi. Yemin törenin ardından asker aileleri kışlanın Uncubozköy'deki girişinden dışarı çıkartıldı. Asker aileleri burada, yarım saat boyunca çocuklarının kışlalardan dışarı çıkmasını bekledi.

"BİR DAHA BÖYLE BİRŞEY YAŞANMASIN"

Yemin törenine gelen asker babası Mehmet Üzer, kışlalarda yaşanan olayın kendilerini üzdüğünü belirterek, "Duygulu anlar yaşadık. Gıdadan zehirlenen askerler arasında benim oğlum da vardı. Ancak durumu kötü değildi. Olmasa daha iyiydi. Tek insan değil, 3 bin- 4 bin asker bir arada yaşıyor. Yaşanmaması gereken şeylerdi ama yaşandı. Bundan sonra daha çok dikkat edileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Yemin töreni sırasında kızının bayıldığını anlatan asker babası Mustafa Şen ise, "Ankara'dan asker yemin merasimine geldim. Benimle birlikte gelen kızım bayıldı. Ambulans çocuğu aldı. Ancak yakınlarından kimseyi yanına almadı. Ben çocuğumun hangi hastaneye gittiğini bilmiyorum. Manisa'yı da bilmiyorum" dedi" dedi.

Asker annesi Mürüvvet Erdem ise, kışlalarda askerlere iyi bakılması çağrısında bulunarak, "Yemin töreninde çok duygulandım. İçerideki ortam çok güzeldi. Zehirlenmelerde çocuklarımız kadar hepimiz etkilendik. Biraz daha duyarlı olunsun. Çocuklarımıza güzel baksınlar isteriz" dedi.

Konuşmaların ardından kışlanın Uncubözköy Mahallesi'ndeki girişinde bekleyen aileler çocuklarını alarak kışladan ayrıldı.

Arif Seyhun Kışlası'nda gerçekleştirilen yemin törenin ardından kışla bir dönem asker almayacağı ve 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na bağlı kışlalarda altyapı incelemesi yapılacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Yemin töreninde cep telefonu ile çekilmiş görüntü

Dışarıdan kışladan detay görüntü

Asker ailelerin içeri alınırken görüntüsü

Asker alilerinin çocuklarını beklerken görüntüsü

Asker ailelerinin açıklaması

Haber- Kamera: İlker KILIÇASLAN/ MANİSA,

===================================================

3)DENİZ POLİSİ 50 SURİYELİ'Yİ ÖLÜMDEN KURTARDI

İZMİR'in Seferihisar İlçesi'nde, bindikleri şişme botla Yunan adalarına geçmek isteyen 20'si çocuk toplam 50 Suriyeli, suya batmak üzereyken deniz polisi tarafından kurtarıldı.

Sabah saatlerinde bir ihbarı değerlendiren İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi ekipleri, Seferihisar Körfezi açıklarında şişme botta kaçakların bulunduğu ve batmak üzere oldukları ihbarıın aldı. Bölgeye haraket eden ekipler, aşırı yüklemeden dolayı yan yatan ve batmasına ramak kalan şişme bottaki 20'si bebek ve çocuk toplam 50 Suriyeliyi, balıkçı tekneleri ve kendi botlarına alıp kurtardı. Kıyıya çıkartılan Suriyeliler, sağlık kontrolü yapılmasının ardından İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

Polis ve jandarma ekipleri, kimliklerinin tespit edildiği belirtilen organizatörleri yakalamak için çalışma başlattı.

LAR

Bahri KARATAŞ/ İZMİR, -

===================================================

4)YAŞLI ADAMIN KATİL ZANLISI YAKALANINCA POLİSE TEŞEKKÜR ETTİ

MERSİN'de 85 yaşındaki Ali Erdoğan Öner'i bıçaklayarak öldürüp 30 lirasını gasp eden cezaevi firarisi 45 yaşındaki Ömer Bülent Yalçın, çorba içerken yakalandı. Evdeki 7 bin lira parayı bulamadığı belirlenen katil zanlısı, kendisini yakalayan polislere teşekkür etti.

Merkez Yenişehir İlçesi Aydınlıkevler Mahallesi'nde oturan Ali Erdoğan Öner'den haber alamayan yakınları 20 Haziran'da evine geldi. Kapıyı çilingir yardımıyla açtıran yeğenleri Öner'in kanlar içinde cesedini buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen ekiplerin yaptığı incelemede Öner'in 2 gün önce 4 bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirledi. Polis, çevredeki tüm güvenlik kameralarını alarak inceleme yaptı. Öner'in evine birçok suçtan sabıkası olan ve Sinop Yarı Açık Cezaevi'nden firar ettiği için aranan Ömer Bülent Yalçın'ın girip çıktığı belirlendi. Polis peşine düştüğü şüpheliyi dün olay yerine 200 metre uzaklıktaki bir lokantada çorba içerken yakaladı. Polise, "Siz beni nasıl buldunuz? Sizlere teşekkür ederim" diye katil zanlısı Yalçın, olaydan 15 gün önce Öner'in çeşmelerini tamir ettiğini, parasız kalınca da tamir ettiği çeşmeleri kontrol etme bahanesiyle eve girip cinayeti işlediğini itiraf etti. Öner'in cebindeki 30 lirayı da aldığını belirten katil zanlısı, adliye sevk edilirken gazetecilere, "Çok pişmanım olmasını istemezdim. Polis ağabeyler beni nasıl yakaladı anlayamadım onlara teşekkür ederim" diye konuştu. Zanlının evde aramasına rağmen Öner'in 7 bin lirasını da bulamadığı belirlendi.

PAYLAŞIMLARI DİKKAT ÇEKTİ

Bu arada katil zanlısı Yalçın'ın sosyal paylaşım hebasında, 'Demiştim reklamlar bitti diye', 'Ölmek veya öldürmek isteyen, buyursun film başladı', 'Azrail'e çelme atıyorum. Herkes akıllı olsun' ve 'Bundan sonra herkes payına düşeni alır" gibi paylaşımları ise dikkat çekti.

Görüntü Dökümü

------------------------

(Güvenlik Kamerası)

Zanlının yaşlı adamla apartmanın önünde konuşurken

Apartmana girerken

Zanlının elinde poşet ile apartmandan gitmesi

Zanlının kaldırımda yürümesi

---------------------------------

Cinayet zanlısının emniyetten çıkması

Zanlının elleri kelepçeli olarak götürülmesi

Zanlının konuşması

Zanlının polislerin kendisini yakalamasına teşekkür etmesi

Emniyet müdürlüğünün dış görüntüsü

Ölen yaşlı adamın vesikalık resmi

SÜRE: 01'55"  BOYUT: 218 MB

Haber-Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN,

==================================================

5)ÇANAKKALE'DE JANDARMADAN BAYRAM DENETİMİ

ÇANAKKALE İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Ramazan Bayramı öncesinde tatilcilerin yoğunluk oluşturması beklenen Kilitbahir feribot iskelesinde havadan drone, karadan ise bomba ve narkotik köpeğiyle güvenlik kontrolü başlattı.

Ramazan Bayramı'na kısa süre kala Çanakkale'de güvenlik önlemleri arttırıldı. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Eceabat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tatilcilerin geçiş güzergahı olan feribot iskelelerinde denetimlerine başladı. Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.'nin Kilitbahir feribot iskelesinde gerçekleştirilen denetimde, Ramazan Bayramı için İstanbul ve Trakya'daki kentlerden Çanakkale ile Ege bölgesindeki tatil yerlerine gitmek üzere yola çıkan vatandaşların araçları kontrolden geçirildi. Jandarma, havada drone uçurarak çevreyi denetim altında tutarken; bomba ve narkotik köpeği ile boğaz geçişi yapmak için feribota binen araçların bagaj ile iç bölümleri didik didik arandı.

Kontrol yapan jandarma ekipleri, sürücüleri yolculukları sırasında aşırı hız yapmamaları, yolcular ile birlikte emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. Feribot iskelelerinin yakınına ise bayram süresince kazaların önlenmesini sağlamak amacıyla aşırı hız ve emniyet kemeri ile ilgili uyarıların yer aldığı pankartlar asıldı. Jandarmanın denetiminin, Ramazan Bayramı sonuna kadar süreceği bildirildi.

Görüntü  Dökümü

-----------------------

Kilitbahir feribot iskelesinden ve feribota binen araçlardan görüntü.

Asılan pankartlardan görüntü.

Jandarmanın dron ile havadan denetim yapması.

Narkotik köpeği ile araçların bagajlarının aranması.

Haber- Kamera: Burak GEZEN/ ÇANAKKALE,

===================================================

6)İNEGÖL'DE SUÇ ÖRGÜTLERİNE BÖYLE OPERASYON YAPILDI

BURSA'nın İnegöl ilçesinde iki farklı suç örgütüne yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye çıkartılan 5 şüpheliden 3'ü tutukalndı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Ekipleri, İnegöl'de "adam öldürmek", "adam yaralamak", "tehdit" ve "işyeri kurşunlama", "mala zarar verme" suçlarını gerçekleştirdiği iki farklı suç örgütünü savcılıktan alınan izin ile takibe başladı. Polis, geçtiğimiz çarşamba sabahı Bursa'dan gelen aralarında özel harekat polisininde bulunduğu ekiplerle eş zamanlı olarak 16 ev ve 8 işyerine baskın düzenledi. Yapılan aramalarda 1 adet kalaşnikof tüfek,  ruhsatsız 12 tabanca, 8 adet opmpalı tüfek ve 220 fişek ve mermi ele geçirilirken 13 kişi gözaltına alındı.

İnegöl'de sorgulanan şüphelilerden 8'i ifadesinin ardından cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest bırakılırken adliyeye çıkartılan 5 şüpheliden E.K: , M.Ç. ve O.T. tutuklandı, Y.B. ve H.L. ise adli kontrollük koşulu ile serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

Cete üyelerinin adliyeye sevk görüntüleri

Operasyon anı polis kamerası görüntüleri

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA

=====================================================

7)MUTFAKTA ÇIKAN YANGINDA DUMANDAN ETKİLENDİ

AYDIN'da yalnız yaşayan 75 yaşındaki Mehmet Kara, mutfakta ocakta unuttuğu yemeğin yanmasıyla çıkan yangında, dumandan zehirlendi. Yangın büyümeden söndürülürken, hastaneye kaldırılan Kara tedaviye alındı.

Orta Mahalle 211 Sokak 1 numarada yalnız yaşayan Mehmet Kara, ocağa koyduğu yemeğin altını açık unutunca bugün saat 10.30'da yangın çıktı. Çıkan yangında Kara, dumandan zehirlendi. Komşular Kara'yı evden çıkardı. İtfaiye yangını söndürürken, sağlık ekipleri ise Kara'yı ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------

Yangına müdahale

Mehmet Kara'nın ambulansa konuluş görüntü

(Haber- Kamera: Burhan CEYHAN/ AYDIN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement