Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

Kılıçdaroğlu: Adalet duygusunu yüceltelim (2)SICAK HAVA BUNALTTISabah Akyazı Ormanköy mevkiinde başlanan yürüyüşte Erenler İlçesi Bekirpaşa mevkiine ulaşılarak mola verildi.

01.07.2017 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kılıçdaroğlu: Adalet duygusunu yüceltelim (2)

SICAK HAVA BUNALTTI

Sabah Akyazı Ormanköy mevkiinde başlanan yürüyüşte Erenler İlçesi Bekirpaşa mevkiine ulaşılarak mola verildi. Yürüyüşe katılanlar, "Nükleersiz gelecek için adalet", "Çevre hakkı için adalet", "Adalet demokrasi için", "Kadınlar adalet istiyor", "Herkese adalet", "Adalet mülkün temelidir", "Adalet" ve Halkevci Kadınlar grubu ise "Eşitliği de adaleti de kazanacağız", "Adalet tekmecilerin yargılanmasıdır", "Erkek adalet değil, gerçek adalet" gibi dövizler taşıdı. Hava sıcaklığı 32 dereceye ulaşırken, asfalt yolda yapılan yürüyüşte hissedilen sıcaklık daha da yüksek oldu. Güneşten korunmaya çalışanlar şapka takarken, bazı kişiler ise şemsiyelerini açarak yürüdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüş sırasında sık sık su içti. Yürüyüşe katılanlar kan ter içinde kalırken, yine de keyifli oldukları görüldü.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber-Kamera: SAKARYA

==========================================

Marmaris'te kaza: 16 yaralı

MARMARİS'te fren sisteminin boşaldığı belirtilen midibüsün kırmızı ışıkta bekleyen 5 araca çarparak durabildiği kazada 16 kişi hafif yaralandı.

Kaza, bugün saat 07.00 sıralarında, Ulusal Egemenlik Caddesi'nde meydana geldi. Gökova Mahallesi'nden aldığı Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'nda görevli 27 sivil memuru taşıyan Metin Gündüz yönetimindeki 48 M 4959 plakalı midibüsün, ilçe girişine 3 kilometre uzaklıkta freni boşaldı. Midibüsü durduramayan ve şarampole uçmasını engelleyen sürücü Gündüz, ilçe girişinde trafik ışıklarında duran 5 araca çarptı. Kazada 9'u midibüste olmak üzere toplam 16 kişi hafif yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralıları ambulansla çeşitli hastanelere kaldırdı. Ayakta tedavi edilen yaralılar taburcu edildi. Marmaris-Gökova duble yolunda 10 kilometrelik araç konvoyu oluştu. Yapılan inceleme ve belediye ekiplerinin temizleme çalışması sonrası yol trafiğe 1 saat sonra açıldı. Polis, kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-

Haber: Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS(Muğla), -

======================================

Lice'de 'Grİ' listedeki, Sözde amed özel güç sorumlusu terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada  Diyarbakır-Lice ilçesi Kutlu Mahallesi  bölgesinde, 29-30 Haziran 2017 tarihleri arasında, teröristler  ile çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen 4 teröristten, 'Baran Salih Sinan' kod adlı, 40 yaşındaki Mehmet Doğan'ın  Sözde Amed Özel Güç Sorumlusu olduğu ve İçişleri Bakanlığı'nın terörden arananlar listesi içindeki, gri listede yer aldığı tespit edildiği belirtildi.

Ayrıca, bu sabah saat 09.30'da, Diyarbakır-Lice ilçesi Türelli Mahallesi bölgesinde, 1 terörist silah ve mühimmatlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-ARŞİV

-Operasyon bölgesinden görüntü

Haber: DİYARBAKIR -  ANKARA

==========================================

Saldırıda ölen AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mercan, defnedildi

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde dün akşam evinin önünde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı 34 yaşındaki Orhan Mercan, yakınları tarafından bugün sabah erken saatlerinde sessiz bir şekilde Lice'de defnedildi.

Lice İlçe merkezinde dün akşam saat 23.30 sıralarında evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı evli ve 4 çocuk babası Orhan Mercan, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Lice Devlet Hastanesi'ndeki doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Mercan'ın cenazesi, gece yarısı otopsi için Diyarbakır'a gönderilirken, polis çevrede operasyon başlattı.

Sabah erken saatlerinde cenazesi alınan Orhan Mercan, yakın akrabalarının katıldığı sade bir törenle Lice'de toprağa verildi. AK Partili Mercan'ın evinin çevresinde polis zırlı araçlarla sıkı güvenlik önlemleri alırken, AK Parti İlçe Başkanlığı binasında Mercan için taziye kuruldu.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre saldırıdan önce havai fişek seslerinin geldiği, daha sonra da 3 el silah sesi duydukları öğrenildi. Açılan ateş sonucu kafasına, göğsüne ve ayağına isabet eden mermilerle ağır yaralanan AK Partili Mercan'ın, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Lice devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve buradaki doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

AK Parti Lice İlçe Başkanı Orhan Mercan cinayeti, polis tarafından çok yönlü olarak soruşturuluyor. Saldırının PKK'lı teröristlerce düzenlendiği ihtimali üzerinde duran polis ekipleri, ilçede geniş çaplı operasyon başlattı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı terör ve istihbarat müdürlüğünden birer ekip, Mercan'a yönelik saldırı ve cinayet olayını soruşturmak üzere Lice'ye geldi. Olayın terör saldırısı olabileceği ihtimali üzerinde duran ekipleri, çalışmalarını bu yönde sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

-Evin etrafındaki zırhlı araçlar

-Yakınlarının ağıt yakması

-Başkan Yardımcısının vurulduğu yer

-Başkanın defnedildiği mezarlık ve mezarı

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/LİCE (Diyarbakır), -

===========================================

Sokağa bırakılan tüp, bomba paniğine neden oldu

GAZİANTEP'te, sokakta duvar kenarına bırakılan buzdolabı gazı doldurulmada kullanılan tüp, bomba paniğine neden oldu.

Olay, öğle saatlerinde Kurtuluş Mahallesi'nde meydana geldi. Sokakta duvar kenarına bırakılan tüpü görenler, bomba olabileceği endişesiyle durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, çevre güvenliği alarak sokağa çıkan yolları araç ve yaya trafiğine kapattı. Ekiplerin çağırmasıyla olay yerine gelen bomba imha uzmanı, koruyucu kıyafetlerini giydikten sonra tüpün yanına gelerek incelemede bulundu. Herhangi bir düzenek bulunmayan cismin buzdolabı gazı doldurmaya yarayan tüp olduğu tespit edildi.

Ekipler tüpü incelemek üzere emniyet müdürlüğüne götürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Yol kenarına bırakılmış tüp

Bomba imha uzmanının tüpü yerinden alması

Polis ekipleri

Polis otolarının olay yerinden ayrılması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

=========================================

15 Temmuz şehitleri anısına dev Türk bayrağı yapıyor

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde daha önce Dağlıca şehitleri için çakıl taşlarıyla 220, çocuklar için 217 ve gençler için 300 metrekarelik Türk bayrakları yaparak armağan eden 64 yaşındaki Turan Kaplan, aynı tepeye bu kez 15 Temmuz darbe girişimi şehitleri için 600 metrekarelik Türk bayrağı yapıyor.

Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevi'nde yaklaşık 3 yıldan bu yana kalan emekli Turan Kaplan, 2015 yılında Dağlıca- Yüksekova karayolunda 16 askerin şehit olduğu saldırıdan büyük üzüntü duyarak şehitler anısına Timurlenk Tepesi'nin bir yamacına çakıl taşları ile 220 metrekarelik Türk bayrağı yaptı. Kaplan, 2016 yılında aynı yamaca 217 metrekarelik bir Türk bayrağı daha yaparak 23 Nisan'da çocuklara armağan etti. Turan Kaplan, ardından aynı yamaçta, ilk bayrağın yaklaşık 500 metre üst kısmına 300 metrekarelik bir bayrak daha yaparak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nda gençlere armağan etti.

DÖRDÜNCÜ BAYRAK DİYARBAKIR'DA

Turan Kaplan'ın bu davranışı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın dikkatini çekti. Akar tarafından Afyonkarahisar'a gönderilen ve üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan bir plaket askeri yetkililer tarafından Turan Kaplan'a teslim edildi. Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne bağlı Aygün Jandarma Karakol Komutanlığı'nın isteği üzerine Turan Kaplan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bölgede asker ve korucuların yardımıyla 11 günde şehitler anısına 966 metrekarelik çakıldan Türk bayrağı yaptı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN BAYRAK YAPIYOR

Yaptığı çalışmayla takdir toplayan Turan Kaplan şimdi de aynı tepenin diğer yamacına 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan sivil, asker ve polisler anısına 600 metrekarelik Türk bayrağı yapıyor. Çalışmalarına 2 ay önce başlayan Kaplan, bayrağı darbe girişiminin yıldönümüne yetiştirmek için aralıksız çalışıyor. Her gün saat 05.30'da Timurlenk Tepesi'ne giden Turan Kaplan, saat 20.30'a kadar topladığı taşları el arabasıyla yamaca taşıyarak diziyor. Turan Kaplan, 15 Temmuz'dan önce tamamlamayı hedeflediği bayrağı 15 Temmuz şehitlerine armağan edeceğini söyledi.

Aynı tepeye 4'üncü bayrağı yaptığını belirten Turan Kaplan, bayrağı zamanında bitirmeyi umduğunu ifade etti. Tek başına çalışan Kaplan, "Bayramda bile hiçbir yere gitmedim. Bayramın ilk ve ikinci gününde de burada çalıştım. 600 metrekare büyüklüğünde olacak. Boyasını, cilasını kendi imkanlarımla emekli maaşımla karşılıyorum" dedi.

ANNE VE BABASININ MEZARINA DAHİ GİTMEDİ

Bayrağı yapmaya daha önce başlamak istediğini kasık fıtığı nedeniyle ameliyat olduğunu anlatan Turan Kaplan, "İyileşmem zaman aldı. Bundan dolayı biraz gecikti. Tamamlandığında açılışına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere tüm devlet büyüklerimizi bekliyorum. Bayramda anne ve babamın mezarına dahi gidemedim. Tek amacım; şehitlerin bayrağını yetiştirmek. Ha annemin kabrine gitmişim ha şehidimin bayrağını yapmaya gelmişim hiç fark etmez" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------

-Turan Kaplan el arabasına çakıl taşı toplarken

-Turan Kaplan çalışma bölgesine el arabası ile çakıl taşlarını getirirken

-Turan Kaplan poşet ve taş döşerken

-Turan Kaplan'ın aynı yamaça Dağlıca şehitleri için yaptığı

Türk Bayrağı(arşiv götüntü)

-RÖP: Turan Kaplan

HABER-KAMARA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(Afyonkarahisar),

===================================================

Çanakkale'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

ÇANAKKALE'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 91'inci yıldönümü nedeniyle deniz şehitleri anısına Atatürk Anıtı'na ve boğaza çelenk bırakıldı.

Çanakkale'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kent merkezinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı ilk olarak saat 09.00'da Çanakkale Liman Başkanı Ramazan Yılmaz'ın Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesinin ardından Çanakkale Liman Başkanı Ramazan Yılmaz, "Türkiye kıyılarında, limanlarında kara sularında deniz taşımacılığı ve ticaretine dair Kabotaj Kanunu, 19 Nisan 1926 tarihinde TBMM'den geçerek kabul edildi. Bu kanunun yürürlüğe girişi ise 1 Temmuz 1926 tarihidir, yani 91 yıl önce bugün yürürlüğe girmiştir. 1 Temmuz 1926 günü yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türk denizlerinde 391 yıldan beri devam eden kapitülasyonlar sona erdirilmiştir. Bu tarihten sonra yurdumuzda deniz taşımacılığı yalnızca Türk bayraklı gemiler ve Türk vatandaşları tarafından yapılmaya başlanmıştır" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren törenin ardından Çanakkale Boğazı'ndaki törene geçildi. Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Boğaz ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Gökhan Göktaş, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Ramazan Etik ve protokol üyeleri Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı TCSG 23 isimli bota binerek deniz şehitleri adına, denize çelenk bıraktı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörler ile havaya su sıkılıp görsel etkinlik gerçekleştirildi. Türk bayrakları asılı balıkçı tekneleri de Çanakkale Boğazı'nda kutlanan Kabotaj Bayramı'na ayrı bir renk kattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenden görüntüler,

-Ramazan Yılmaz'ın konuşması,

-Deniz şehitleri adına denize çelenk bırakılmasından görüntü,

-Boğazda römorkörlerin su gösterisinden görüntüler.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

=========================================

Hemşin'de belediye zararı göze aldı, HES'i küçültüp yapay gölü kurtardı

RİZE'nin Hemşin İlçesi'nde yapımı devam eden  baraj tipi Hidroelektrik Santral (HES) projesinde oluşan yapay göl, ortaya çıkan çevreyle uyumlu güzelliği ile yoğun ilgi görmeye başladı, ilçede adeta turizmi canlandırdı. HES'in elektrik üretimine geçmesi sonrasında kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya kalan yapay göl için harekete geçen Hemşin Belediyesi, yıllık olası kazancın yarısından vazgeçti, HES'in kapasitesini azaltarak gölü yok olmaktan kurtardı.

Hemşin İlçesi'nde 4 yıl önce İşadamı Bülent Kuyumcu tarafından yapımına başlanan 1.3 megavat kurulu güce sahip baraj tipi Hemşin HES projesi ile ilçe merkezinde yapay göl oluşturuldu. Gölde biriken suyun düşüşü ile enerji üretiminin planlandığı HES projesi,daha sonra işadamı tarafından bedelsiz olarak Hemşin Belediyesi'ne devredildi. Hemşin Elektrik Üretim adıyla şirket kuran belediye de, yıllık 2 milyon lira gelir getirecek HES projesini tamamlamak için çalışma başlattı. HES projesiyle oluşan yapay gölün çevreyle uyumlu görüntüsü kısa sürede yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye başladı. Ancak yapay göl, HES'in elektrik üretimine geçmesi sonrasında su miktarındaki azalma nedeniyle kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Bunun üzerine kapasiteyi azaltan Hemşin Belediyesi, enerji üretimini yarı yarıya düşürdü, yıllık 1 milyon lira zarar etmeyi göze alarak gölü yok olmaktan kurtardı.

"DAHA AZ KAZANACAĞIZ AMA DOĞAYI DAHA ÇOK KORUYACAĞIZ"

Hemşin Belediye Başkanı AK Partili Halim Kazım Bekar, belediyeye devredilen HES projesinin kalan kısmını tamamlamak için çalışma başlattıklarını ancak oluşan yapay gölün kaybolma riski ile karşı karşıya kaldığını gördüklerini söyledi. Enerji üretirken doğa ve çevreyi de gözönünde bulundurmak zorunda olduklarını ifade eden Bekar şunları söyledi: " Enerji üretirken doğayı da düşünmek zorundaydık. HES projesinden yılda yaklaşık 2 milyon lira gelir elde edecekken projede değişikliğe gittik. Bıraksaydık göldeki su seviyesi azalacaktı. Değişiklikle sadece gelen suyla elektrik üreteceğiz ve göldeki su seviyesini muhafaza edeceğiz. Projedeki bu değişiklikle yılda 2 değil, 1 milyon lira kazanacağız. Yani yılda 1 milyon lira geliri feda ettik. Bu sayede belki daha az enerji üreterek daha az kazancağız ama doğayı daha çok koruyacağız."

"İLÇEMİZ EN GÖZDE YERLERDEN OLACAK"

Göl çevresinde DSİ tarafından 5 milyon lira tutarında yürüyüş yolları ve asma köprülerden oluşan rekreasyon projesi hazırlandığını ifade eden Bekar, "İlçemizdeki kentsel dönüşüm projesinde 7 yıl süren sürecin sonuna geldik. 108 konut ve 42 işyeri yapacağız. Daha çok yeşil alan bıraktık. Göl etrafındaki çalışma, kentsel dönüşüm ve Çayeli-Hemşin- Çamlıhemşin geçiş yolu da tamamlandığında ilçemiz Rize'nin en gözde ilçelerinden biri olacak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yapay göl detayları

Gölün havadan görüntüleri

Belediye Başkanı açıklamaları

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-

==========================================

Bayramlaşmaya giden 5 bin Suriyeli döndü

RAMAZAN Bayramı için ülkelerine giden Suriyeliler'in dönüşü devam ediyor. Şu ana kadar Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkesine giden 68 bin Suriyeliden 5 bini Kilis'in Öncüpınar Sınır kapısı üzerinden Türkiye'ye döndü.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 68 bin 238 Suriyeli, Kilis Valiliği tarafından verilen izinle Ramazan bayramını ülkelerinde geçirdi. Bayramın bitmesi ardından Suriyeliler, geçici olarak gittikleri ülkelerinden yeniden Türkiye'ye dönmeye başladı. Halep'in sınıra yakın Azez, Çobanbey, El Bab ve Cerablus bölgelerine giden Suriyeliler'den 5 bini son günlerde ülkelerindeki ziyaretlerini tamamlayarak Türkiye'ye dönmeye başladı. Dönüşlerinde Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen ve burada Göç İdaresi tarafından işlemleri yapılan Suriyeliler, konakladıkları kamplara veya barındıkları evlerine gitti. Şu ana kadar 5 bininin geri geldiği Suriyelilerin, 14 Temmuz tarihine kadar Türkiye'ye dönmeleri gerekiyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Öncüpınar Sınır Kapısı

Suriyelilerin gelişleri

-Suriyelilerin taşıyan otobüslerin gelişi

-Suriyelilerin inmeleri ve konuşmaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

==========================================

Eve gelmeyen oğlunu aramaya çıktı, kazada öldüğünü öğrendi

KONYA'da, bir fabrikada gece vardiyasında çalışan oğlunun henüz eve dönmediğini öğrenip aramaya çıkan 60 yaşındaki Ömer Özmen, 42 yaşındaki oğlu Mustafa Özmen'in, otomobiliyle, durakta yolcu alan otobüse çarpıp öldüğünü öğrendi.

Kaza, bugün saat 08.00 sıralarında Konya- Ankara karayolunun organize sanayi sitelerinin bulunduğu bölgede meydana geldi. Çalıştığı civata fabrikasındaki gece vardiyasından çıkan Mustafa Özmen, 42 SG 895 plakalı otomobiliyle evine dönmek üzeri iken iddiaya göre aşırı hız sonucu durakta yolcu olan Ali Tanoğlu yönetimindeki 42 DLG 58 plakalı belediye otobüsüne arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle hurdaya dönen otomobilde dumanlar yükselince, çevredekiler ve yolcular sürücü Mustafa Özmen'i araç içinden çıkardı. Ardından motor kısmından çıkan dumanlara yangın tüpüyle müdahale edildi. Bu sırada yoldan geçen bir hemşirede sürücü Özmen'e müdahale etti. Ancak Özmen, olay yerine çağrılan sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

OĞLUNU ARAMAYA ÇIKTI, KAZAYI GÖRDÜ

Mustafa Özmen'in ailesi ise babası Ömer Özmen'i telefonla arayıp, Mustafa Özmen'in henüz eve dönmediğini söyledi. Ömer Özmen'de oğlunu aramak için oğlunun çalıştığı fabrikaya gittiği sırada yolda kaza olduğunu gördü. Kaza yerine yaklaşan Özmen, kazaya karışan aracın oğluna ait olduğunu fark etti.

POLİS, OĞLUNUN ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEYEMEDİ

Ömer Özmen, polislere oğlu Mustafa Özmen'in durumunu sordu. Ancak polisler, baba Özmen'e acı haberi söyleyemeyip, yaralı olduğunu hastaneye kaldırıldığını söylemekle yetindi. Ömer Özmen de yerde üstü örtülü olan cesedin kime ait olduğunu öğrenmek için olay yerine inceleme yapmaya gelecek olan Cumhuriyet Savcısı'nı beklemeye başladı. Bir süre sonra ölen kişinin oğlu olduğunu tahmin eden çevresindekilere ve polislere, "O benim oğlum" diyen baba Özmen, ancak bir umut oğlunun yaralı olduğu düşüncesiyle beklemeyi sürdürdü. Daha sonra olay yerine diğer aile fertleri geldi. Cumhuriyet Savcısı olay yerinde inceleme yaparken Özmen, ölen kişinin oğlu olduğunu öğrenip, gözyaşlarına hakim olamadı. Mustafa Özmen'in cesedi otopsi için Konya Numune Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

Araçlardan ve cesetten detay

Baba Ömer Özmen'den detay

Savcılığın inceleme yapması ve babadan detay

Aile fertlerinden detay

Genel ve detay

Ölen surucünün vesikalığı

Haber- Kamera: İsmail AKKAYA KONYA DHA))

=========================================

Bodrum'da otopark alanı kriz yarattı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Milli Emlak tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilen ve otoparka çevrilen alan, Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Halkın evlerine ulaşmak için yol olarak da kullandığı alanın vatandaşın geçişine imkan vermeyecek şekilde kapatılması, Kumbahçe Mahallesi sakinlerinin tepkisini çekti. Tel örgülerle çevrilen alan önünde toplanan vatandaşlar, yolun açılmasını istedi.

Milli Emlak tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilen Kumbahçe Mahallesi Zeki Müren Caddesi'ndeki 1.5 dönüm arazi, otoparka çevrildi. Yapılan ihalenin ardından, otopark olarak kullanılmaya başlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ise gelen bir şikayet üzerine otopark alanını, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kullanıma kapattı. Otoparkın dışında yaya yolu olarak da kullanılan alan tamamen geçişi engelleyecek şekilde kapatılınca tepki çekti. Kumbahçe Mahallesi sakinleri, evlerinden çıkıp çarşıya, pazara gitmenin eziyete dönüştüğünü söyledi. Vatandaşlar, tel örgüler önünde toplanarak, yolun yaya trafiğine açılmasını istedi.

Dolmuşçuluk yapan 49 yaşındaki Arkın Yüksel, "En azından yaya yolu açılsın. Burası devletin yolu ise devlet bana bir yol açacak. Ben de evime rahat bir şekilde gireceğim" dedi.

Yaz aylarını Bodrum'da geçiren ve Kumbahçe Mahallesi sakinlerinden olan Prof. Dr. Baskın Oran ise 200 araç kapasiteli otoparkın kapatılmasıyla mahalle sakinlerine eziyet edildiğini söyledi. Otoparkın büyük ihtiyaç olduğunu belirten Oran, "İnsanlar araçlarını nereye bıraksın? Civarda başka otopark yok. Hele hele böyle büyük bir otopark" dedi.

Restoran işletmecisi Nuray Karadağ, "Muğla Büyükşehir Belediyesi, yasal olmayan bir duruma son verdi. Daha sonra buradaki Milli Eğitim Müdürlüğü'nün el birliğiyle bu tel örgü çekildi" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin ise, "Misafirhaneye gelenlerin ve halkın kullanımına sunulan otoparktı. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nce ruhsat verilmedi. Ruhsatı olmadığı için de kapatıldı. Bana, 25 kişilik bir ekiple de tellerle çevrildiği bilgisi verildi. Biz de zor durumda kaldık. Ancak işleyiş bu şekilde. Biz bir şey yapamayız. Belediyeden bize şu kadar kısmı açık bırakılsın, demeden bir şey yapamayız" dedi.

BÜYÜKŞEHİR DE ÇEVİRMEMİŞ

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise "Kumbahçede hazine arazisi üzerinde Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nce ruhsatsız otopark işletildiği ihbarının alınması üzerine, söz konusu mahalleye gidilerek ilgililer ruhsatsız otopark işletilemeyeceği konusunda ikaz edilmiştir. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir talebi veya işlemi olmadan yine ilgili kurum tarafından alanın tel örgüyle çevrildiği bilgisi alınmıştır. Büyükşehir Belediyesi'nin direk veya dolaylı bir dahli olmadan tel ile çevrilen alanın vatandaşların geçişine imkan verecek şekilde alanı kapatan kurumca açılmasında yarar görülmektedir" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Zeki Müren Caddesi'nden görüntü

Otoparktan görüntü

Vatandaşların toplanmasından,

Baskın Oran ile röp.

Arkın Yüksel ile röp.

Nuray Karadağ ile röp.

Haber: Nilüfer DEMİR, Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM(Muğla),

================================================

Portatif havuzlarda serinlik

ADANALI çocuklar, hava sıcaklığının 40 dereceyi geçtiği kentte, merkez Seyhan İlçe Belediyesi'nin kurduğu portatif havuzlarda serinliyor.

Geçen yıl serinlemek için sulama kanalları ve Seyhan nehrine giren 32 kişinin boğularak hayatını kaybettiği, son 14 yılda bu sayının toplam 273 kişiyi bulduğu Adana'da, Seyhan Belediyesi, portatif havuz uygulamasına ağırlık verdi. 10 metreye 20 metre ölçülerinde, 1.5 metre derinliğindeki havuzlar, 25 okulun bahçesinde ücretsiz olarak kullanıma sunuldu. Uygulamanın İlk yapıldığı 2014 yaz ayından bu yana 50 bin çocuk havuzlardan yararlandı. Bu yaz ise 40 bin kişiye ulaşılması hedeflendi.

KARALAR: ÇOCUKLARIMIZ YÜZME ÖĞRENSİN

Portatif yüzme havuzlarıyla boğulma ve ölüm vakaların önüne geçmek istediklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, uzaman antrenörler eşliğinde temel yüzme eğitimi verdiklerini söyledi. Başkan Karalar, şu açıklamayı yaptı: "Temmuz ayının başındayız ve Adana'nın kavurucu sıcakları başladı. Sıcaklıkların 50 derece olacağı söyleniyor. Son 14 yılda ülke genelende 922 kişi boğularak hayatını kaybetmiş. Bunun 273'ü Adana'da. Bunun nedeni ise Adana çok sıcak! Çocuklarımız sıcak hava nedeniyle Devlet Su İşleri'nin sulama kanallarında yüzüyor. Nehirlerimiz var, Seyhan ve Ceyhan oralarda yüzüyorlar. 3 yıldır bu hizmeti yapıyoruz. Hem yüzme öğretiyoruz, hem serinliyorlar. Böylelikle boğulmaları engellemeye çalışıyoruz."

Görüntü Dökümü

-----------------------

Hazuzda yüzen çocukların genel ve detay görüntüleri

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın velilerle konuşması

Yüzen çocukların görüntüsü

Zeydan Karalar'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ADANA,

==========================================

Gül parfümü üretimine mutfakta başladı, bugün fabrika kurdu

ISPARTA'da 1999 yılında öğrencilere yönelik açık parfüm dükkanı açan Barış Gümüş, önce parfüm yapmayı öğrendi. Geceleri önce evin mutfağında, sonra kömürlüğünde gülparfüm imal etmeye başlayan Gümüş, bugün Isparta Organize Sanayi Bölgesi'nde Avrupa standartlarında fabrika kurdu.

Isparta'da gül üreticisini bir araya getiren ve güllerin başta yağı olmak üzere su ve diğer ürünleri işlendikten sonra Fransa, ABD, İsviçre gibi ülkelerdeki dünyaca ünlü kozmetik firmalarına ihraç eden Gülbirlik'te çalışan babası Özbay Gümüş'ü 1997'de kaybeden Barış Gümüş, ondan kalan otomobili satarak, parfümeri sektörüne girdiğini söyledi. O yıllarda açık parfüm satışı yapmak istediğini ama çok araştırmasına rağmen bulamadığını belirten Barış Gümüş, İstanbul Tahtakale'de açık parfüm üreticisi olan Yahudi Türk vatandaşı Semoel Mizrahi ile tanıştığını kaydetti. Mizrahi'nin kendisine açık parfüm satmak yerine, hammaddelerini verdiğini ve parfümün yapılışını öğrettiğini anlatan Barış Gümüş, 1999'da aracını satıp açık parfüm diye tabir edilen sektörde perakendeci olarak işe başladığını söyledi.

MUTFAK VE KÖMÜRLÜKTE PARFÜM YAPTI

Isparta'da açık parfümeri olarak 16 metrekarelik küçük bir dükkan açtığını, İstanbul'dan da parfümlerin yapımı için gerekli tüm hammaddeleri satın aldığını kaydeden Barış Gümüş, ilk zamanlarda oturdukları evin mutfağında annesiyle birlikte parfüm imal ettiklerini anlattı. Bir süre sonra evin kömürlüğünü düzenlediğini ve parfüm üretimini burada devam ettirdiğini belirten Gümüş, "Annemle birlikte 1999'dan itibaren tam 2 sene bu işi evin mutfağında yaptık. Bütün yemekler parfüm kokuyordu. İşler yoğunlaşınca kömürlüğe taşıdım. Kömürlüğü badana yapıp, duvara raflar yaptım. Tam 2 yıl geceleri parfüm yapıp gündüz satışları devam ettirdim" dedi.

MUTFAKTAN ORGANİZE SANAYİYE

Uzun yıllar bu işi devam ettiren ve farklı sektörlere giren Gümüş, Isparta'da Gül Petek Sanayi Sitesi'nde önceki yıllarda bir ortaklık kurarak yaklaşık 1000 metrekare alanda gül suyu, gül kremi gibi kozmetik ürünlerin üretimine başladı. Bir süre bu işi devam ettiren ve Isparta'ya yeni bir marka kazandıran Gümüş, sektörde 19 yıl sonra evin mutfağında başladığı parfümeri üretimini Isparta'da Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu fabrikaya taşımayı başardı. Geçen yılın Ocak ayında Isparta Organize Sanayi Bölgesi'nde tahsis edilen arazide inşaatına başlanılan MCC Kozmetik A.Ş. isimli fabrikasını ağustos ayında tamamladı ve hizmete açtı. 4 bin metrekaresi kapalı alanda yaklaşık 5 milyon TL maliyetle fabrikanın kurulduğunu belirten Gümüş, "Geldiğimiz noktada 19 yıllık bir serüven ve Isparta OSB'deyiz. 4 bin m2 kapalı alanda üretim gerçekleştiriyoruz. Burada kendi markalarımıza ve ulusal firmalara fason olarak iki üretim şeklimiz var. Kapasite olarak da gayet iyi durumdayız, eğer tek bir ürün istenirse günlük 55 bin adet, karma ürün de ise 35 bin adet kapasitemiz var" dedi.

KIRSAL KALKINMA DESTEKLİ

Oje, allık gibi gruplar haricinde üretmedikleri hiçbir kozmetik ürünü olmadığını ve bunların tamamının otomasyonlarının da bulunduğunu dile getiren Gümüş, "Bu tesis yapılırken çok ciddi yatırım yapıldı, kolay olmadı. Yatırımda bizim öz sermayemiz kadar devletin bize sağladığı imkanlar da çok kıymetliydi. Bölgemizde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na bir proje yazdık ve bu fabrikanın 200 bin euroluk kısmını da kırsal kalkınma marifetiyle finanse ettik. Toplamda yaklaşık 5 milyon TL'lik yatırım oluştu. Şu an bölgemizde kozmetik sektörünü temsil eden kozmetik fabrikalarının nasıl olması gerektiği noktasında da örnek teşkil eden fabrikaya sahip olduk" dedi.

SADECE GÜL VE LAVANTAYLA SINIRLI DEĞİL

Gümüş, "Burada şehrimizle özdeşlemiş gül var. Gülün yanında lavanta var. Kuyucak'ta lavanta üretimi yapılıyor. Bölgemizde ikinci kıymetli ürün olan lavantanın da ürünlerini üretiyoruz. Isparta o kadar zengin bir doğal yapıya sahip ki 400'ün üzerinde ıtri bitki var ve bunu lavanta ve gülle sınırlamak mümkün değil. Muhteşem kekik türleri, biberiye, Japon nanesi, Alman papatyası gibi kozmetik sektöründe çok önemli bitkilerin tamamı bizim bölgemizde yetişiyor. Bizim fabrikamızın kurulumu da sadece bir kozmetik ürünü üretmek değil, kozmetik sektöründe kullanılan bitkilerin yağlarını da çıkarmak. Tesisimizin 5'inci bölümü distilasyon bölümü" dedi.

FABRİKANIN YANINDA ITRİ BİTKİLER BAHÇESİ DE KURULUYOR

Fabrikanın hemen yanında tahsis edilen ikinci alanda OSB içinde bir görsel bahçe oluşturulacağını da belirten Gümüş, bu bahçede gül, lavanta, Alman papatyası, biberiye, kekik türleri, Japon nanesi gibi kozmetik sektörü için önemli ıtri bitkilerin bulunacağını söyledi.

DEMİREL VE SEMOEL'E VEFA

Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi'nin kurulması ve yoğun öğrencisi olması nedeniyle kente açtığı parfümeri dükkanının çok iyi iş yaptığını belirten Gümüş, "Bugün bu fabrikayı açtıysam Süleyman Demirel'in sayesinde açtım" diyerek 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e teşekkür etti. Gümüş, dükkanı açarken, kendisine hazır parfüm satmak yerine bunu kendisine yapmayı öğreten Semoel Mizrahi'ye vefa olarak da bir parfüm markasına Samy's adını verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Barış Gümüş'ün DHA ekibine fabrikayı gezdirmesi

Personelin üretilen ürenleri hazırlarken görüntüleri

Depolardan görüntü

RÖP: Barış Gümüş

Üretim makinalarından görüntü

Haber: İbrahim LALELİ-Mehmet ÇINAR-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

================================================

Kaş'ta festival başladı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde bu yıl 20'ncisi düzenlenen Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Festival kapsamında Murat Başaran ile Aleyna Tilki konser verdi.

20'nci Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Demre Kaymakamı Murat Uz, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Emniyet Müdürü Yaşar Hoşgör, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclisi üyeleri ve vatandaş katıldı.

Festival yürüyüşü öncesi müzik grupları sokak gösterileri yaptı. Mehter takımı eşliğinde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Alanı'na kadar sürdü. Buradaki konuşmaların ardından çeşitli gösteriler sunuldu. El sanatları sergisi ve köy ürünleri standı açıldı. Kaş Gençlik Lokali'nde, Kaş Kültürevi'nde resim sergileri açıldı.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş'ta yapılacak etkinliklerle ilçeyi daha çok tanıtmak için çalıştıklarını söyledi.

Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, turizmcilere sabırlı olmalarını çağrısında bulunurken, sezonun henüz başlamadığını ve bu yıl çok iyi bir sezon geçirileceğini aktardı.

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaş'ın butik turizmin yapıldığı en önemli yerlerden biri olduğunu belirtirken, bu bölgeye kitle turizmini sokmayacaklarını vurguladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de "Dünyaya ilham veren, Avrupa'ya ilham veren kültür ve medeniyetlerin beşiğindeyiz. Artık uluslararası noktada da bir barış, kardeşlik festivalidir Kaş festivali. Bu kardeşlik havasının dünyanın en çok ihtiyacı olduğu bir süreçte, güçlü bir şekilde yaşıyor olması, yaşatılıyor olması Kaş'ımız için fevkalade önemlidir" dedi.

Konuşmaların ardından açılış programı sona erdi.

Festival kapsamında akşam şarkıcı Murat Başaran ve Aleyna Tilki konser verdi. Eski Yat Limanı'ndaki konserde sahneye çıkan Murat Başaran, yaklaşık 1 saat sahnede kaldı. Kaşlıları bazen hüzünlendiren bazen de coşturan Başaran'ın ardından Aleyna Tilki sahneye çıktı. Alayne Tilki 1 saatten fazla süren konserinde birbirinden güzel parçalarla hayranlarını coşturdu. Konser sırasında havai fişek gösterileri yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Kaş'tan detay görüntü

Davul sovdan görütü

Mehtren takımı

Kostümlü kortej geçişi

Detaylar

Kaş Belediye Başknaı Halil Kocaer konuşması

Kaymakam Bilgihan Bayar konuşması

Milletvekili Atay Uslu konuşması

Büyükşehir Başkanı Menderes Türel konuşması

Haber- Kamera: Ahmet ACAR/KAŞ, -

==============================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement