Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Necmettin öğretmeni şehit eden PKK'lı teröristler öldürüldüTUNCELİ Valiliği, 16 Haziran'da aracı ile memleketine giderken, öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırdıktan sonra şehit eden 6 PKK'lı teröristin, silahlı insansız hava aracı (SİHA) tarafından yerleri tespit edildikten vurularak...

20.07.2017 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin öğretmeni şehit eden PKK'lı teröristler öldürüldü

TUNCELİ Valiliği, 16 Haziran'da aracı ile memleketine giderken, öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırdıktan sonra şehit eden 6 PKK'lı teröristin, silahlı insansız hava aracı (SİHA) tarafından yerleri tespit edildikten vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Tunceli Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı'nca 19 Temmuz'da Nazımiye İlçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen keşif gözetleme faaliyetleri sırasında, silahlı insansız hava aracı (SİHA) tarafından bir grup PKK'lı teröristin tespit edildiğini, ardından bu terörist grubun SİHA ile vurulduğunu açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bahse konu bölgede devam eden operasyon kapsamında yapılan arama/tarama faaliyetlerinde, 6 terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. Ölü olarak ele geçirilen örgüt mensuplarının 16 Haziran 2017 Tarihinde Tunceli- Pülümür Karayolunda Şehit edilen Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'ı kaçıran ve şehit eden grup olduğu anlaşılmıştır. Bölgede M-16 piyade tüfeği, 4 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca, 200 gr C4 patlayıcı, 5 sırt çantası ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir."

Görüntü dökümü

----------------------

ARŞİV

Silahlı İHA'lar atışları

Haber:  TUNCELİ, -

================================================

Vinç sepetiyle çatıya çıkartılan işçiler halat kopunca düştü: 2 ölü, 4 yaralı

ADANA Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikanın çatı kaplamasını yapmak için vinçle çıkartılan 6 işçi, sepet halatının kopması üzerine 10 metre yükseklikten düştü. İşçilerin 2'si öldü, 4'ü ağır yaralandı.

Olay, bugün öğle saatlerinde merkez Sarıçam İlçesi'ndeki Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir gübre fabrikasında meydana geldi. İddiaya göre, fabrika binasının çatısında kaplama yapacak olan taşeron şirketin çalışanları, vinç sepeti ile çatıya çıkartılmak istendi. 2 kişilik sepete 6 işçi binince, ağırlığı taşıyamayan halat koptu. Yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen işçilerden Murat Gümüş ile Cengiz Kutlam hayatını kaybederken; ağır yaralanan Halil Aslan, Latfi Kaya, Fehmi Kaya ve Mustafa Gümüş götürüldüğü hastanelerde tedaviye alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

İş yerinin tabelası

Genel ve detay görüntüler

Ambulans ve polis aracının görüntüsü

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=====================================================

Eski eşini öldürdü

ADANA'da taksici 49 yaşındaki Halit Küçük, 2 yıl önce boşandığı eski eşi 47 yaşındaki Fatma Özkale'yi tabancayla göğsünden vurarak öldürdü.

Taksici Halit Küçük, 10 yıl önce eşinden boşanan 3 çocuk annesi Fatma Özkale ile evlendi. Bu evlilikten 1 çocuğu olan Küçük, oturdukları 2 katlı binanın ikinci katındaki dairesinin tapusunu da eşinin üzerine yaptı. Ancak çift, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 2 yıl önce boşandı. Taksici Küçük, başka bir eve taşınırken, eski eşinin üzerine yaptığı evin tapusunu da istedi. Fatma Özkale evin tapusunu vermeyince, eski eşiyle arasındaki anlaşmazlık büyüdü.

Bugün öğle saatlerinde 100. Yıl Mahallesi'ndeki eve giden Halit Küçük, aynı konu yüzünden tartıştığı eski eşini tabancayla vurdu. Göğsüne 2 kurşun isabet eden Fatma Özkale olay yerinde hayatını kaybederken, eski eşi Halit Küçük gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Komşuların olay anını anlatması

Evin genel görüntüsü

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

Ölen kadının koltukta görüntüsü

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=====================================

Harun Kolçak, Gemlik'te annesinin yanında toprağa verilecek

İSTANBUL'da dün gece tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren şarkıcı Harun Kolçak'ın Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde toprağa verileceği bildirildi. Kolçak, 2010 yılında ölen annesinin mezarına defnedilecek.

Maslak Acıbadem Hastanesi'nde yaşamını yitiren Harun Kolçak'ın sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak, uzun süredir Gemlik İlçesi'nde yaşıyor. Baba Kolçak'ın oğlunun yaşamını yitirmesi üzerine İstanbul'a gittiği öğrenilirken Gemlik İlçesi'nde de cenaze hazırlıklarına başlandı.

Eşref Kolçak'ın 14 Ocak 2010'da yaşamını yitiren eşi Özcan Kolçak, Gemlik İlçe Mezarlığı'na defnedilmişti. Eşine yaptırdığı ve üzerine "Evimin hanımı çocuğumun anası benim kadınımö  sözlerini yazdıran Eşref Kolçak, ikiz mezarda kendi mezar taşını da koydurmuştu. Eşref Kolçak'ın mezar taşında ise "Sinema gelecek kuşaklara yazılmış canlı mektuplardırö sözleri yer alıyor.

Harun Kolçak'ın yarın Teşvikiye Camii'ndeki törenin ardından ikindi vakti annesinin mezarına defnedileceği bildirildi.

Görüntü dökümü

Mezardan görüntü

Haber-Kamera:  Hurşit TOPAL/GEMLİK(Bursa), -

======================================

Suç örgütü şüphelileri adliyede

ANTALYA'nın Alanya ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçelerinde organize suç örgütlerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 1'i kadın 13 şüpheli adliye getirildi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ve Akseki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı ekipleri, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde organize suç örgütü operasyonu düzenlendi. Alanya merkezli yapılan operasyonda Mahmutlar ile Konaklı mahalleleri ve Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonda 1'i kadın 13 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada ise içinde AK-47 model uzun namlulu kalaşnikof tüfeğin de aralarında bulunduğu çok sayıda silah ve mühimmat ile bilgisayar dokümanı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'nda 8 gün süren işlemlerinin ardından 'silahlı suç örgütü kurmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin bazıları adliye girişi sırasında bozkurt işareti yaparak gazetecilere "iyi çekin" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Adliyeden detay görüntü

Şüphelilerin adliyeye getirilmesinden görüntü

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA,

===============================================

Karamürsel'de ölü yunus sahile vurdu

KOCAELİ'nin Karamürsel İlçesi'nde yaklaşık 2 metre uzunluğundaki ölü yunus sahile vurdu.

Sabah saatlerinde, Karamürsel Ereğli sahilinde bulunan vatandaşlar denizde gördükleri yunusun yaralandığını düşünerek, yüzenlere seslenip yunusa bakmalarını istedi. Denizde bulunanlar ters dönen yunusu kıyıya çıkardı. Yunusun öldüğü belirlenirken, zabıtaya haber verildi.

Yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yunusun vücudunda herhangi bir yara olmadığı görüldü. Zabıta ekipleri sahile gelirken, yunus gömülmek üzere araca alınıp götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

İki kişinin denize atlaması ve yunusun yanına yüzmeleri

Yunusa bakmaları

Yunusun kıyıya çıkarılması

Zabıta ekibinden görüntü

HABER-KAMERA: Ercan BUBER/ KOCAELİ

===============================================

Alanya'da plajlar doldu

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde sıcak havanın etkisini artırmasıyla yerli ve yabancı turistler plajları doldurdu.

Alanya Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden alınan verilere göre hava sıcaklığının 32 derece, nem oranının yüzde 68 olarak ölçüldüğü ilçede sıcak havadan bunalan yerli ve yabancı tatilciler plajları doldurdu. İlçenin ünlü Damlataş ve Kleopatra plajlarına gelen tatilciler sıcaklığı 27 derece ölçülen suya kendilerini bıraktı. Bazı turistler denizin keyfini çıkarırken bazıları ise güneşlenmeyi tercih etti.

Meteoroloji yetkilileri sıcak havanın hafta sonuna kadar artarak devam edeceğini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Plajdan genel görüntü

Güneşlenen ve yüzenlerden detay görüntüler

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

=============================================

Yoksula sıcak bir yuva

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde kaymakamlık projesi kapsamında 5 vatandaşa yeni ev yapılırken, 4'ünün evi yenilendi. 10 vatandaşa yeni ev yapımı için de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan onay bekleniyor.

Kaymakam Bilgihan Bayar'ın talimatı üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ilçeye bağlı 54 mahallede konut sorunu olan vatandaş tespit ediliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında evi olmayan vatandaş için yeni evler inşa ediliyor. Bu kapsamda Mehmet Kocademir, Ali Tüfekçi, Ayşe Şener, Kemal Kalkanlı ve Hatice Gökçe'ye birer ev yaptırıldı. Fatma Kartal, Ayşe Çoban, Halil Davuloğlu ve Fatma Buğra'nın da evleri onarıldı. Tespiti yapılan 10 kişiye daha ev yapılacağı belirtildi. Yaptırılan evler toplam 42 metrekare, içinde mutfağı, yatak odası, tuvalet ve banyosu bulunuyor. Eşyası olmayanlara vakıf tarafından buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, perde, yatak ve halı gibi eşyalar da alınıyor.

Sütleğen Mahallesi'nde oturan 79 yaşındaki Ali Tüfekçi, "Evimiz viran haldeydi. Devletimize müracaat ettim. Kabul ettiler. Şimdi de yapılmakta" dedi.

Yeşilköy Mahallesi'nden 84 yaşındaki Kemal Kalkanlı, "Eski bir evim vardı. Yıkılmak üzereydi. Devletime başvurdum. Devletim evimi yaptı. Allah razı olsun. Yeni bir ev yapıldı" diye konuştu.

Kaymakam Bilgihan Bayar da şöyle dedi: "Kaş Kaymakamlığı, Antalya Valiliğimiz olarak vatandaşımız için çeşitli projeler geliştiriyoruz. Bunlardan biri ev yardımları. Bu kapsamda kaymakamlık olarak 5 ailemizin evlerini yeni yaptık. 4 ailemizin evlerinin onarımını yaptık. 10'unun da evlerini yeni yapmak için bakanlığımıza başvuruda bulunduk."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Yapımı devam eden evden genel görüntü

Evin içinden görüntü

Yapımı tamamlanan bir evin görüntüsü

Evin içinde bulaşık yıkayan bir kadının görüntüsü

Kadının mutfağı göstermesi

Ev sahibinden görüntü

Kaymakam Bilgihan Bayar'ın ev sahiplerini ziyareti

Kaymakam Bayar'ın ev ziyareti

Evden detay görüntüler

Bir başka kadının evini ziyaret

Evi yapılan bir vatandaşla röportaj

Evi tamamlanan bir başka vatandaşla röportaj

Kaymakam Bilgihan Bayar'la röportaj

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/KAŞ,

==============================================

BOSCH Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Young: Sürücüsüz araçlar 2023'de

BOSCH Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Bursa'da düzenlediği basın toplantısında, sürücüsüz araçlarla ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, 4 aşamalı süreçte 2'nci aşamanın sonuna ulaştıklarını açıkladı. Sürücüsüz araçların teknolojik olarak içine yapay zekayı dahil ettiklerini belirten Young, "Hedefimiz 2023 - 2024'te 4'üncü seviye ulaşmak, araçların her türlü koşullarda kendi kendini sürebilir hale gelmesini istiyoruz" dedi.

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Bursa'da bir restoranda düzenlediği toplantı ile Türkiye ve dünyadaki yatırım ile çalışmalarını anlattı. Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu söyleyen Young, Bursa'yı ise Türkiye'deki kaleleri olarak tanıttı.

Geçen yılı Bosch Global'in iyi bir yıl geçirdiğini belirten Young, cirolarını yüzde 3,6 büyüterek, dünyada 73,1 milyar euroya, çalışan sayını da 390 bin kişiye yükselttiklerini açıkladı. Türkiye'de de güzel gelişmeler yaşandığını söyleyen Young, cirolarının yüzde 14 büyüyerek, 12 milyar TL'ye ulaştığını kaydetti.

TÜRKİYE DÜNYADA 5'İNCİ ÜLKE

Yatırımlara devam ettiklerini ifade eden Young, "Grup olarak Türkiye'ye 750 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Bu anlamda Bosch Global'de Türkiye, 4'üncü en büyük yatırımı çeken ülke. Türkiye, Bosch için çok önemli bir ülke. Grup olarak çalışan sayımız 17 bin kişiyi aşmış durumda. Türkiye, Avrupa'da Almanya'dan sonra en büyük, dünyada ise 5'inci büyük ülke. Bu seneyi bir önceki seneye göre yüzde 10 büyüme ile kapatacağımızı öngörüyoruz. Yatırımlara 2017'de devam ediyoruz. Bu sene Türkiye'ye grup olarak 650 milyon TL yatırım yapıyoruz. Bu yatırımın aslan payı Bursa'ya gelecek. Bunu da memnuniyet ile ifade edebilirim" şeklinde konuştu.

Endüstri 4.0 ile ilgili çalışmalarından da bahseden Young, dünya genelinde bünyelerindeki 250 fabrikanın bu sistemle uyumlu hale geldiğini belirterek, Bursa, Manisa ve Çerkezköy'deki fabrikaların da bunun içinde yer aldığını açıkladı.

SÜRÜCÜSÜZ ARAÇLARDA 4 AŞAMI

Bosch'un mobilite vizyonunu emisyonsuz, kazasız ve stressiz olarak özetleyen Young, sürücüsüz araçlarla ilgili çalışmaları ve hedefleri ile ilgili ise, "Trafik sadece şehir içinde zamanımızı değil, çevreye de zarar veriyor. İster istemez kaza riskini arttırıyor. Her sene 2010 yılından beri 3 kelimeli vizyon için 400 milyon Euro harcama yapıyoruz. Otonom sürüşünden bahsetmek istiyorum. Bu teknoloji oldukça hızlı gerçekleşiyor. Bunun 4 kademesi vardır. 2'nci kademenin sonuna yaklaşıyoruz. Henüz aracın her türlü koşulda kendi kendine sürebilecek noktada değiliz" değerlendirmesini yaptı.

ARAÇLARIN KENDİ KENDİNİ SÜREBİLİR HALE GELMESİNİ İSTİYORUZ

Şu anda araç üstündeki sensör, radar, kamera gibi yardımcı ekipmanlar ve araç üzerindeki yazılımla kendisi sürebildiğini söyleyen Young, "Dışardan gelen etkileri normal sürücü gibi hızlı etki verebilmesi için yapay zekaya ihtiyaç var. Bosch bu sene yapay zeka merkezi kurdu. Sürücüsüz araçların teknolojik olarak içine yapay zekayı da dahil ediyoruz. Hedefimiz 2023 - 2024'te 4'üncü seviye ulaşmak, araçların her türlü koşullarda kendi kendini sürebilir hale gelmesini istiyoruz. Araçlar kendini sürecek. Hayatımızda kişisel asistan olarak sürdürecekler. Araçlarla hayatımızı kolaylaştırmak, daha güvenli hale getirmek, konforumuzu arttırmak için kişisel asistana çevriliyor. Bu anlamda bilgi güvenliği önemli ve kritik. Bunu sürekli duyuyoruz. Hem araç ve etraftaki sürücülerin güvenliği hem de şirketin know-how'unu korumak için Bosch kendi bulutunu kurdu" dedi.

TÜRKİYE'YE GÜVENİNİN GÖSTERGESİ

Toplantının sonunda bir basın mensubunun son günlerde Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin gerilmesinin yaklaşımlarında herhangi bir değişikliğe yol açıp açmayacağını sorması üzerine Young şunları söyledi:

"Geçen seneki yatırımlarımızı paylaştık. Bu senekileri paylaştım. Bilakis hiç etkilemedi. Aynı planladığımız şekilde yatırımlarımızı birebir gerçekleştirdik. İlaveten şunu söylemek isterim. Şu anda yatırım ortamı olarak oldukça iyi ortam var. Türkiye'de cazip teşvikler var. Geçen sene otomotiv alanında Türkiye'de en çok teşvik alan firma seçildik. Bu da Bosch'un Türkiye'deki operasyonlara olan güveninin göstergesidir."

EXPRESS BIKE

Projelerinden de bahseden Young, binek otomobillere gerçekleşen çalışmayı bisikletlere de uygulayacaklarını açıklayarak, iki tekerlekli motosikletler için 'Express Bike Servisi' başlattıklarını kaydetti. Bu sene 3 servise ulaşacağını söyleyen Young, önümüzdeki yıl ise bu sayıyı 30'a çıkaracaklarını dile getirdi.

Görüntü dökümü

Basın toplantısı

basın açıklaması

Bisiklet binmesi

Haber-Kamera: Faruk KAHRAMAN/ BURSA -

=======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement