Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Düğün konvoyunda pompalı tüfekle ateş açan magandalar cep telefonu ile görüntülendiAKSARAY'ın Sultanhanı Beldesi'nde bir düğün konvoyunda üstü açık kamyonetteki 2 kişinin pompalı tüfek ile havaya ateş açması cep telefonu tarafından saniye saniye görüntülendi.

09.08.2017 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düğün konvoyunda pompalı tüfekle ateş açan magandalar cep telefonu ile görüntülendi

AKSARAY'ın Sultanhanı Beldesi'nde bir düğün konvoyunda üstü açık kamyonetteki 2 kişinin pompalı tüfek ile havaya ateş açması cep telefonu tarafından saniye saniye görüntülendi. Araçlar belde merkezinden geçerken bir apartmanın balkonundan görüntüyü çekenlerin, 'Bizi vurmasınlar' diyerek geriye doğru kaçması ve yaşadığı korku anlar da çekilen görüntüler arasında yer aldı.

Doğan Haber Ajansı'nın WhatsApp ihbar hattına gelen görüntüler, dün akşam saatlerinde Aksaray merkeze bağlı Sultanhanı Beldesi'nde bir apartmanın balkonundan çekildi. Belde meydanında çekilen görüntüde araçlar konvoy halinde cadde üzerine geldi. Bu sırada konvoyda yer alan ve üzerinde 4 kişinin bulunduğu üstü açık kamyonetteki bir kişi elindeki pompalı tüfek ile havaya 5 kez ateş açtı. Hemen ardından kamyonetteki başka bir şahıs da elindeki pompalı tüfeği ateşledi. Balkondan cep telefonu ile görüntüyü çekenler ise aralarında yaptığı konuşmada 'Bizi vurmasınlar' diyerek tedirginliklerini dile getirdi. Kamyonet apartmanın altından geçerken de balkonun korkuluklarına yaklaşmaktan korkan apartman sakinleri 'Buraya sıkıyor. Buraya' diyerek geri kaçtı.

Görüntülerin sonunda ise konvoy kornalar eşliğinde apartmanın önünden uzaklaşırken, konvoydaki silah seslerinin devam etmesi dikkat çekti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Cep telefonu ile çekilen görüntüler

-Araçların konvoy halinde caddede hareket etmesi

-Üstü açık kamyonetteki 4 kişi

-Kamyonetteki bir şahsın elindeki tüfek ile havaya ateş açması

-Kısa bir süre sonra diğerinin de yine tüfekle ateş açması

-Balkondakilerin yaşadığı korku dolu anlar

-Balkondan geriye doğru çekilmeleri

-Konvoyun uzaklaşması

Haber-Kamera: AKSARAY,

===============================

Zonguldak'ta denizde kaybolan genci aramalar sürüyor

KARS'tan inşaatlarda çalışmak için geldiği Zonguldak'ta denizde yüzerken kaybolan 17 yaşındaki Şahin Ölmez'i arama çalışmaları sürüyor. Havadan helikopter ile de destek verilen çalışmalarda Ölmez'e henüz ulaşılamadı.

Kars'tan Zonguldak'a iki ay önce gelen kuzenler Şahin Ölmez ve ve 18 yaşındaki Fırat Altun, dün saat 16.00 sıralarında Yeşil Mahallesi'ndeki Uzunkum sahilinde serinlemek için denize girdi. İddiaya göre yüzme bilmeyen Fırat Altun, dalgalar nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Bunu gören Şahin Ölmez, yanına gidip kuzeninin kolundan tutarak çekerken kendisi dalgaya kapıldı. Fırat Altun, çevredekiler tarafından kıyıya çıkarılırken, kuzeni Şahin Ölmez açığa sürüklenerek gözden kayboldu.

HELİKOPTERLİ ARAMA

Dün geç saatlere kadar yapılan aramalarda bulunamayan Ölmez için bu sabah yeniden arama çalışması başlatıldı. Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Komutanlığı ve AFAD ekipleri, aramalara katıldı. Ekipler, Ölmez'in sürüklendiği bölgede denizde botla ve havadan da helikopterle tarama yaptı. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda Ölmez'e ulaşılamadı.

ANNESİ FENALAŞTI

Oğlunun kaybolduğu haberini alan anne Selma Ölmez, akrabaları ile birlikte sabah Zonguldak'a geldi. Selma Ölmez, sabah arama çalışmalarını izlerken fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Boğulmaktan son anda kurtarılan Fırat Altun da kuzenini arama çalışmalarını takip etti. 2 aydır bir inşaatta birlikte çalıştıklarını anlatan Altun, "Birlikte denize girdik. 15 dakika durmadık dalga bizi açığa götürdü. İlk ben açığa sürüklendim. O kıyıya yakındı ama beni kurtarmaya geldi. Suyun altına girdi. Beni kurtardı ama kendi kayboldu. Her şey bir anda oldu. Ben yüzme bilmiyordum. O da fazla bilmiyordu. Beni kurtarmak istedi. Çocukluktan beri beraberiz. Ekipler çalışıyor. İnşallah bulunur" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Şahin Ölmez'in yakınlarının çalışmaları izlemesi

-Sahil güvenlik ve helikopter görüntü

-AFAD'ın karadan çalışması

-Fırat Altun ile röop.

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

==============================================

Bakan Eroğlu: Yaylaları işgal ettiremeyiz

SAMSUN'da konuşan Orman ve Su İşleri Bakını Veysel Eroğlu, "Yaylalarda maalesef bir denetim eksikliği var. Vatandaş gidiyor işgal ediyor. Bu yüzden Cumhurbaşkanımızın tespiti gerçekten çok doğru. Artık yaylaların sıkı denetime alınması lazım. Bu noktada bir mevzuat düzenlemesi mutlaka gerekir, kontrol gerekir. Yaylaların korunması gerektiği kanaatindeyim. Yaylaları işgal ettiremeyiz. Bu konuda ben de serzenişte bulunuyorumö dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu çeşitli ziyaret ve toplu temel atma törenine katılmak üzere Samsun'a geldi. Bakan Eroğlu, ilk olarak Samsun Valisi Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Valilik toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya geldi. Burada Samsun'a bakanlığının yaptığı yatırımlar ve yapımı devam eden projelerle ile bilgi verdi. Bir basın mensubunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'de yaptığı yaylalarla ilgili açıklamasıyla ilgili değerlendirmesini sorması üzerine Bakan Eroğlu, "Yaylalar bakanlığımıza ait değil. Bunlar genellikle mera. Bakanlığımız sadece ormanlardan sorumlu. Ormanları da koruyoruz. Şu ana kadar oradaki ormanlarla ilgili bilgi vereyim, ormanları şu anda hiç kimse işgal edemiyor. Çünkü biz ormanların tapusunu aldık. Sınırları belli. Uydudan kontrol ediyoruz. Bir kere bunu özellikle söyleyeyim. Yayla ile ormanı karıştırmayalım. Ama yaylalarda maalesef burada bir denetim eksikliği var. Cumhurbaşkanımız gayet doğru söylemiş. Vatandaş gidiyor işgal ediyor. Son derece yakışmayanı yapıyor. Bu yüzden Cumhurbaşkanımızın bu tespiti gerçekten çok doğru. Artık yaylaların sıkı denetime alınması lazım. Bu noktada bir mevzuat düzenlemesi mutlaka gerekir, kontrol gerekir. Yani bize de bir vazife düşerse çünkü bizim bakanlığın her yerde ekibi olan bir bakanlıktır. Ama yaylalara biz müdahale edemiyoruz. Biz arazide en çok olan bir bakanlığız. Yaylaların korunması gerektiği kanaatindeyim. Tabii buralarda kaçak yapılardan sorumlu olan gerek belediyeler gerekse ilin mülki amirleri kaymakamlar bunları kontrol etmesi gerekir diye düşünüyorum ben. Yaylaları işgal ettiremeyiz. Bu konuda ben de serzenişte bulunuyorumö dedi.

'YEŞİL YOL' AÇIKLAMASI

Karadeniz'de yaylaları birleştiren Yeşil Yol projesine de değinen Bakan Veysel Eroğlu, "Bakın çok enteresan anlatayım. Mevcut yolu genişletiyoruz. Üstelik orada hiçbir orman yok. 13 metreküp 50 civarında ağaç kesmişler. Birileri kıyamet koparıyor 'Burası yapılmasın.' Baktığım zaman gazetelerde boy boy falanca teyze diye reklam çıkıyor. 'Bunu araştırın' dediğim zaman. O teyze bir kendisine kaçak ev yapmış, bir tane oğluna, bir tane kızına yapmış. Tam bir inşaat halindeyken yakalamışız. Ondan sonra bas bas bağırıyor. Gazetelerde boy gösteriyor. 'Yeşil yol yapılmasın.' Yeşil yol yapılınca denetimlerde artacak. Yeşil yol dediğimiz hiçbir ağaç olmayan yerden geçiyor. Biz talimat verdik yeşil yol olsun diye boydan boya aşağı yukarı 6.5 metre genişliğinde olan bu yola etrafına yemyeşil ağaçlandırma yapacağız. Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde Ayder var. Sayın Cumhurbaşkanımız haber aldığıma göre oraya da gitmiş veya örnek olarak konuşmasını da dinledim. Bu yayla muhteşem bir yayla. Şimdi TOKİ, valilik, Doğa Koruma ve Milli Parklar bir çalışma yaparak orada, oranını mimarisine uygun bir şekilde bir dönüşüm yapacaklar. Derme çatma olamaz. Dönüşüm projesi yapılmaya başlandı hatta. Çevre şehircilik Bakanlığı, Orman Su İşleri Bakanlığı, valilik güzel bir çalışma yaptı. Bunu örnek hazırlamamız lazım. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız gerçekten isabet buyurdu. Orada ciddi bir kontrol yapılması gerekir. Yaylalardan sorumlu değiliz ama bize de bir vazife verilirse biz de bunun gereğini yaparız. Ben bu tür şeylerde yük alan bir kişiyim. ö

Bakan Eroğlu, ziyaret sonrasında Valilik bahçesinde çam fidanı dikti.

Görüntü Dökümü :

------------------------

Bakanın Valiyi ziyareti

Detaylar

Basın mensuplarına açıklaması

Haber-Kamera :  Yaprak KOÇER/SAMSUN, -

===============================================

İzmir'deki yangının çıkış nedeni araştırılıyor

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, 7 hektarlık makilik ve orman alanının zarar görmesine yol açan yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Karşıyaka'nın Sancaklı Mahallesi yakınlarında dün akşam saatlerinde makilik alanda yangın çıktı. Bölgeden çıkan alevleri görenler durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yangına 35 arazöz, 8 dozer, 3 helikopter, 2 amfibi uçak, 3 iş makinesi ile müdahale ederken, çok sayıda itfaiye ekibi de destek verdi. Yangın bölgedeki ormanlık alana da sıçrarken, havanın kararmasıyla alevlere sadece karadan müdahale edilebildi. Ekiplerin yoğun çalışması sonrasında yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. 7 hektarlık makilik ve orman alanın zarar gördüğü yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Aynı bölgede daha önce de iki ayrı yangın çıkmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yanan yerlerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber/Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

============================================

Mutlu evliğinin ve uzun yaşamın sırrı onlarda saklı

MANİSA'da yaşayan biri 99 diğeri 90 yaşındaki 70 yıllık evli çift, uzun yaşamın ve mutlu evliliğin sırrını anlattı. Birbirlerini hiç incitmediklerini anlatan çift, gençlere öğütler verdi.

Şehzadeler İlçesi'nde yaşayan Osman Karacasu ve 70 yıllık hayat arkadaşı Akide Karacasu son dönemlerde eşler arasında artan boşanmalara inat aşklarını hoşgörü ile sürdürüyor. 3 çocuk ve 5 torun sahibi Osman ve Akide Karacasu çifti, ilerleyen yaşlarına rağmen ilk günkü heyecanla evliliklerini yaşatmaya devam ediyor.

"PRENSİBİMİZ NE İNCİN NE DE İNCİT"

Neredeyse bir asrı deviren Osman Karacasu, nüfus cüzdanında 1918 doğumlu göründüğünü, ancak, esas doğum yılının 1917 olduğunu belirterek, nüfusa geç işlendiğini dile getirdi. Eşini çocukken mahalleden tanıdığını, görüşüp evlendiklerini belirten Karacasu, 70 yıl boyunca hiç kavga etmediklerini belirterek, "İyi geçinmek istiyorsan, sen karşındakini hoş göreceksin. Karşındaki de seni hoş görecek. Bizim prensibimiz buydu. Herkes hata yapabilir. Sen benim hatamı affedersin. Ben senin hatanı affederim. Ne incin, ne incit. Bizim prensibimiz buydu" diye konuştu.

Akide Karacasu da evliliklerinde birbirlerini hiç incitmediklerini belirterek, "Kıl kadar incinmedik, o senelerden beri. Ne o beni kırdı ne ben onu kırdım. Sinirli hallerimizi birbirimize kesinlikle yansıtmazdık. Öyle bir kapışma da görmedi evlatlarımız bizden" dedi.

Yaşlı çift son dönemde eşler arasında artan boşanmalar nedeniyle bazı öğütler vererek, "Hoşgörü evliliklerde çok önemli bir durum. Karşındaki hata yapabilir hataları affetmek lazım. Her şeyi büyüterek bir yere varılmaz "dedi.

SAĞLIĞINI DÜZENLİ UYKUYA BORÇLU

Osman Karacasu, yaşına rağmen böylesine sağlıklı olmasını ise içki ve sigara kullanmamasına ve özelikle düzenli uykuya borçlu olduğunu söyledi. Karacasu, "Ben içki içmedim. Askerlikte de malum ya 'Saat 10, yatağa kon' derler. O prensip bende hala devam eder. Uykumu alırım. Yemek olarak her şeyi yerim. Şunu yemem, bunu yemem diye bir şeyim yok" diye konuştu.

"ATATÜRK'ÜN MANİSA'YA GELİŞİNİ GÖRDÜM"

Osman Karacasu, Kurtuluş Savaşı'nın arından Manisa'ya gelen Atatürk'ü gördüğünde çok heyecanlandığını söyledi. Atatürk'ün Manisa'ya gelişini anlatan Karacasu, "Atatürk'ü gördüm. İran Şahıyla beraber geçtiler. Biz de çocuğuz. Selam verdik. O da kalktı bize faytonun içinden selam verdi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yaşlı çiftten genel ve detay görüntü

Osman Karacasu'nun nüfus cüzdanı

Eşlerin yaşadıklarını anlatması

El ele tutuşmaları

Haber- Kamera: İlker KILIÇASLAN/ MANİSA,

==============================================

Adana'da karpuz pekmezi

ADANA'nın merkez Yüreğir Belediyesi'nin Deneysel Mutfağı'nda sürdürülen 2 aylık çalışmalar sonucu karpuz pekmez üretildi. Başkan Çelikcan düzenlediği basın toplantısıyla Adana Karpuzu Pekmezi'nin tanıtımını yaptı. Yüreğir Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Çelikcan, Adana'da her yıl tarlada kalan karpuzun pekmez yapılarak değerlendirilmesi halinde ülke ekonomisine 250 milyon liralık kazanç sağlanacağını söyledi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 15 Temmuz Şehitler Parkı Bilim Tarih ve Kültür Kompleksi'nde pekmezin tanıtımını yaptı. Belediyenin deneysel mutfağında değişik lezzetleri ortaya çıkarmak için birçok çalışmalar yaptıklarını anlatan Mahmut Çelikcan, tarlada kalan karpuz için çalışma yaptıklarını ve neticesinde karpuzdan pekmez üretmeyi başardıklarını söyledi.  Karpuz pekmezinin, bilimsel inceleme ve analiz yapılması için Çukurova Üniversitesi ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne gönderildiğini belirten Çelikcan, 'Süper Pekmez' adını verdikleri ürünün yapılan tahlillerde yüksek mineral ve besin değeri barındırdığının ortaya çıktığını kaydetti. Çelikcan, pekmezin uzmanlardan tam not aldığını vurgulayarak, "Süper pekmezin kalp ve damar dostu olarak bilinen demir, fosfor ve magnezyum minerallerini yüksek oranda barındırdığı, kansere karşı koruyucu olarak bilinen likopen maddesinin, sindirimi kolaylaştıran besinsel lif ile A ve C vitaminlerin diğer pekmezlere göre on kat fazla olduğu belirtildi. Karpuz pekmezi bundan sonra soframızda yeni bir tat ve ürün olarak yerini almaya başlayacak"dedi.

PATENT BAŞVURUSU

Belediye olarak patent başvurusunda da bulunduklarını da kaydeden Çelikcan, "Amacımız hem bu lezzeti yöremize kazandırmak hem de ekonomik anlamda tarlada kalan karpuzun değerlendirilmesidir. Patentini alırken Adana'nın tanıtılması açısından da ' Adana Karpuzu Pekmezi' dedik. Adana kebabından sonra Adana karpuzu pekmezi ile de Türkiye'nin gündeminde olacağız. Bu yaz karpuz tarlada kalınca para etmedi ve birçok üreticimiz zarar etti. Yapılan araştırmalarda karpuz hasadının yüzde 5'i  ile 10'u arasındaki bölümü her yıl çeşitli nedenlerle tarlada kalıyor. Biz bunları ekonomiye kazandırabilirsek yaklaşık 250 milyon liralık kazancı ülkemize kazandırmış olacağız. Pekmezi üretecek tesisler kurulursa ekonomiye katkı sağladığımız gibi istihdama da katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

NASIL YAPILIR

Karpuz pekmezinin yapımı da şu şekilde: "Karpuzun suyu posasından ayırıp sıkıldıktan sonra süzeklerden geçirilip tertemiz berrak bir hale getiriliyor. Tencerelere alınan karpuz suyu 8 ila 10 saat arasında kaynatılıyor. Kaynadıkça kıvam alan karpuz suyu pekmez oluyor."

Görüntü Dökümü

------------------------

Karpuz tarlasının drone görüntüleri

Karpuz pekmezi yapımı için karpuzun suyunun çıkarılması

Karpuz suyunun kaynatılması

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın Karpuz pekmezi ile görüntüsü

Pekmezin genel ve detay görüntüleri

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın konuşması

Karpuz ve pekmezin yan yana görüntüsü

Pekmezin tadına bakanların görüntüsü

Haber-Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement