Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

1)17 AĞUSTOS MEZARLIĞI'NDA HÜZÜNLÜ VEDADUALAR OKUNDU17 AĞUSTOS 1999 depremin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde, 17 Ağustos Mezarlığı'nda depremde ölenler için dualar okundu.

17.08.2017 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)17 AĞUSTOS MEZARLIĞI'NDA HÜZÜNLÜ VEDA

DUALAR OKUNDU

17 AĞUSTOS 1999 depremin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde, 17 Ağustos Mezarlığı'nda depremde ölenler için dualar okundu. Depremde ölen yakınlarının mezarlarını ziyaret edenler acı günleri tekrar hatırladı. 17 Ağustos depreminin 18'inci yıldönümü nedeniyle depremde yakınlarını kaybedenler bugün erken saatlerde depremde yaşamlarını yitiren 4 bin 800 kişinin bulunduğu 17 Ağustos Mezarlığı'na akın etti. Vatandaşlar, depremde ölen yakınlarının mezarları başında dualar okudu. Gölcük Belediyesi'nin mezarlıkta düzenlediği anmada Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

Yakınlarının mezarını ziyaret eden Gülhanım Eriş, "Depreme Gölcük İskele Yolu'nda bulunan Dadaşlar Apartmanı'nda yakalandık. Depremde 24 yaşında olan kardeşim Ali Can Eriş ve yeğenim Emirhan Can ile birlikte 9 kişiyi kaybettim. Acımız çok büyük. Artık yüksek olmayan binaları görünce seviniyorum" dedi.

Depremde askerden izne dönen oğlu ve eşini kaybettiğini söyleyen Cemile Önder, "5 katlı evin en üst katında oturuyorduk, depreme orada yakalandık. 27 yaşında müzik öğretmeni olan oğlum Erzincan'da yedek subaydı. İzne gelmişti evimize, bir hafta sonra gidecekti depremde öldü. Eşim Özmen de öldü. Ben enkazdan yaralı çıktım. 5 gün sonra enkazdan eşim, 3 gün sonra oğlum çıkarıldı. 18 yıldır etkinliklere gidiyorum. Bugün olmuş gibi hissediyorum" diye konuştu.

BİNALARIN ALTLARINDAKİ KOLONLARI KESTİLER

Kesilen kolonlar nedeniyle birçok binanın çöktüğünü ifade eden Selma Köseli, "Donanma Komutanlığı'nın karşısındaki binada depreme yakalandık ve bina tamamen yıkıldı. Annem Ferihan, ablam Belma ve eşi Yusuf ile birlikte 3 kişiyi kendi ailemden kaybettim. Kurtuluş Apartmanı altında internet kafe vardı. Bütün kolonları kesmiş 3 tane masa alsın diye. Yandaki binada ise galeri 2 araba alsın diye kolonları kesmiş. O arabalar o masalar geri geldi ama buradaki kayıplarımız geri gelmedi. Değdi mi kolonların kesilmesine? Değmedi. Yazık günah" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-17 Ağustos Mezarlığında yakınları için dua edenler

-Yakınlarını kaybedenlerle röp

-Kuran okunması

Ergün AYAZ- Alişan KOYUNCU/GÖLCÜK(Kocaeli),

==============================================

SERVİSTE UNUTULAN ALPEREN'İN UYKUSUNDA ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİLER

2)DEDE KREŞ ÖNÜNDE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

İZMİR'in Çiğli İlçesi'nde, kreş servisinde unutulduğu için havasızlıktan hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümüyle alakalı kreş yetkililerinin ilk ifadelerinde yalan söyledikleri ortaya çıktı. Alperen'in uyku saatinde uyuduğunu ve bir daha uyanmadığını söyleyen okul yetkilileri, polisin ısrarlı sorgusu sonrasında gerçeği açıkladı. Öte yandan 64 yaşındaki dedesi Sabahattin Sakin, olayın yaşandığı kreşin önüne gelerek, "Torunumu öldürdünüz, torunumu bana geri verin" diyerek feryat etti. Olay,  Salı sabah saatlerinde Köyiçi Mahallesi'nde meydana geldi. Kurumsal bir firmada gayrimenkul danışmanı olarak çalışan Serkan Sakin ile elektronik mühendisi olan ve çalışan Buket Sakin çifti, 3 yaşındaki oğulları Alperen'i kreşi dört ay önce aylık 800 TL ödeyerek kreşe yazdırdı. Salı günü çocuklarını götürmek üzere okul servisine bindirdi. Servis şoförü 47 yaşındaki T.İ. ile rehber personel 18 yaşındaki D.K., Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'na geldiklerinde öğrencileri indirmeye başladı. Rehber personel D.K., bu sırada ağlayan bir öğrenciyi alarak okula girdi. Serviste uyuyan Alperen'i fark etmeyen şoför aracı, okulun yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan boş arsaya çekti. Öğle yemeğinde Alperen'in yokluğunu fark eden öğretmenler, okulu ve bahçesini aramaya başladı. Öğretmenlerin çabası yetersiz kalınca okulun güvenlik kameraları incelendi. Görüntüleri izleyen okul yönetimi Alperen'in okula hiç girmediğini gördü. Bunun üzerine okul servisine bakan görevliler minik Alperen'i sabah oturduğu koltukta hareketsiz halde bulunca Karşıyaka'da özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak minik Alperen'in havasızlıktan öldüğü anlaşıldı.

POLİSİN ISRARI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Olayı aileye "Alperen bayıldı hastanedeyiz acil gelmeniz gerekli' diye veren okul yönetiminin polise ilk ifadelerinde olayı sakladıkları öğrenildi. Polise verilen ifadelerde, Alperen'in uyku saatinde uyutulduğu ve bir daha uyanmaması üzerine hastaneye götürüldüğü söylendi. Ancak ifadelerden şüphelenen ve duyum alan İzmir Emniyet Müdürlüğü cinayet büro ekiplerinin ısrarlı sorgusu sonrasında Alperen'in kreş servisinde unutulduğu için öldüğü ortaya çıkarıldı. Okul müdürünün aynı zamanda eşi olan servis şoförü T.İ., ifadesinde sabah 7.30'da Alperen'i evinden aldığını, Alperen'in serviste yolculuk sırasında uyuduğunu, okula geldiklerinde ise başka bir çocuğun ağlaması üzerine onunla ilgilendikleri için Alperen'i unutmuş olabilecekleri söylediği öğrenildi. T.İ. ayrıca Alperen'in okulda olmadığını fark ettikleri andan itibaren aramaya başladıklarını anacak sonuç çıkmaması üzerine en son servise 16.30 gibi baktıklarını ve Alperen'in cansız bedenini bulduklarını söyledi. Diğer şüpheli D.K. ise ifadesinde Alperen'in kemeri bağlı bir şekilde uyuduğunu, kreşe geldiklerinde öğrencileri dikkatli bir şekilde indirdiği sırada bir öğrencinin ağlamaya başladığını ve onu kucağına alarak okula götürdüğünü söyledi. Gerçeği ortaya çıkaran polisler,  servis şoförü T.İ. ile rehber personel D.K.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından iki şüpheli  'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden T.İ. tutuklanırken, D.K. savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

KREŞ 3 GÜN KAPANDI

Öte yandan minik Alperen'in yaşamını yitirdiği kreş yetkililerinin suskunluğu devam ederken, kreşin kapısına "Kreş 3 gün süreyle kapalıdır" yazısı asılarak eğitime ara verildiği duyuruldu. Kreş Facebook adresinden bugün sabah saatlerinde siyah kurdele ile 'Yastayız' paylaşımı yaptı. Öğrenci velileri ve vatandaşlar, paylaşımın altına tepki ve eleştiri yüklü mesajlar yazdı. Okulu sorumsuzlukla suçlayan vatandaşlar, okulun kapatılması istedi. Paylaşıma yorum yapan bir kadın ise olayın yaşandığı gün kreşin bahçesinde doğum günü kutlandığını belirterek, Alperen servis içinde can çekişirken, doğum günü kutlandığını öne sürdü. Kreşin önündeki sessizliği ise minik Alperen'in dedesi Sabahattin Sakin'in feryatları böldü. Kreşin önüne gelen dede Sakin, "Torunumu öldürdünüz, torunumu bana geri verin" diyerek feryat etti. Kalp hastası olan Sakin, ayakta durmakta zorlanırken, "Torunumu dün toprağa verdim. Onu subay elbisesiyle görmek varken kefeni giydirdiler. Onu toprağa yakıştıramadım. Keşke ben ölseydim. Torunum, Alperen'im. Torunumu öldürenlerin idamı istiyorum. Küçücük çocuk nasıl unutulur. Hiç mi vicdanınız yok" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Kreşten görüntü

Alperen'in dedesinden görüntü

Sabahattin Sakin ile röportaj

Genel ve detay görüntü

( Haber-Mehmet CANDAN - Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

=================================================

3)SURİYELİLERİN SINIR KAPISINDA BAYRAMLAŞMA KUYRUĞU

KİLİS Valiliği tarafından verilen izinle Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturuyor.

Kurban Bayramı nedeniyle ülkelerine geçiş yapmak isteyen Suriyeli sığınmacılar, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'na akın ediyor. Suriyeli sığınmacılar, geçişlerin üçüncü gününde sınır kapısında uzun kuyruk oluşturdu. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacılar, gümrük kapısında işlemleri yapıldıktan sonra ülkelerine geçiş yapıyor. Ülkelerine giden Suriyelilerin 15 Eylül'e kadar yeniden Türkiye'ye dönecekleri belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Öncüpınar Sınır Kapısı

Suriyeliler

Suriyelilerin oluşturduğu kuyruk

Çadırda bekleyenler

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=====================================================

4)KEÇİYİ KURTARMAK İSTERKEN ÖLEN ÇOCUĞUN CENAZESİ AİLESİNE VERİLDİ

ŞANLIURFA'da sulama kanalına düşen keçiyi kurtarmak isterken akıntıya kıpılıp hayatını kaybeden 8 yaşındaki Sait Aslan'ın cenazesi, yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Köse Mahallesi'nde otlayan hayvanlardan birinin dün akşam saatlerinde DSİ'ye ait sulama kanalına düştüğünü gören Sait Aslan, keçiyi kurtarmak isterken suya düşüp akıntıya kapılarak gözden kayboldu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen dalgıç polislerin yaklaşık 3 saatlik çalışmasının ardından ulaşılan Aslan'ın cesedi sudan çıkarıldı. Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna getirilen Aslan'ın cenazesi, burada yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Adli tıp kurumu

Cenaze yakınlarının bahçede beklemesi

Cenaze aracın gelmesi

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera:  Uğur BUDAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 134 MB

================================================

5)ÇAĞLAYANCERİT'TE İÇME SUYU PROTESTOSU

KAHRAMANMARAŞ'ın Çağlayancerit İlçesi'ne bağlı Helete Mahallesi'nin sakinleri, Göksu Çayı'ndan Gaziantep'e içme suyu alınmasına tepki gösterip inşaat alanında eylem yaptı. Çok sayıda jandarmanın sevk edildiği bölgede zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Gaziantep'in içme suyu sorununu kökünden çözeceği belirtilen Düzbağ Barajı ve İsale Hattı'nın temeli 6 Nisan 2017'de Başbakan Binali Yıldırım tarafından Gaziantep'te düzenlenen törenle atıldı. İçme suyunun alınacağı Göksu Nehri'nin bulunduğu Helete Mahallesi sakinleri ise, ilk andan itibaren projeye karşı çıktı ve dün de inşaat alanına giderek eylem yaptı. Yaklaşık 2 bin kişilik bir grup iş makinelerine müdahale edip çalışmaları durdurmak istemesi üzerine jandarmadan yardım istendi. Bölgeye TOMA ve çok sayıda jandarma sevk edildi. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı eylemde vatandaşlar, suyu vermek istemediklerini söyledi. Vatandaşlar, proje iptal olana kadar eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------------------

Tünelin önünde toplanan kalabalık

'Askere bir şey yapmayalım' anonsu

İş makinesinin tünelden çıkarılması

Suyun alınacağı Göksu Nehri

-Genel ve detay görüntüler

( Haber: Ömer KOÇ Kamera: KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 268 MB

=====================================================

6) SEYİR HALİNDE ARACIN MOTORU YANDI

ANTALYA'da Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yanmaya başlayan hafif ticari araç, çevredeki vatandaşların yardımı, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

Adnan Menderes Bulvarı'nda dün akşam saatlerinde hareket halindeki 07 AGG 85 plakalı hafif ticari araçtan duman yükselmeye başladı. Sağa yanaştırılıp park edilen aracın motorunu alev sardığının görülmesi üzerine yangına çevredeki vatandaşların da yardımıyla müdahale edildi. LPG'li araç olay yerine kısa sürede itfaiyenin de gelmesiyle kısa sürede söndürüldü. Sürücü Batuhan Aksu, aracın sanayideki tamirciden dönüşte bu olayın meydana geldiğini söyledi. Araçtaki Mehmet Gülcü, duman çıkması üzerine hemen sağa çektiklerini söyledi. Gülcü, motordan alev yükselmesi üzerine yangına müdahale ettiklerini ve büyümeden söndürdüklerini belirterek, "Nasıl oldu anlayamadık. Aracı tamir için sanayiye götürmüştük. Dönüşte bu olay başımıza geldi" dedi.

Yangın sonrası araçta maddi hasar meydana geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Araç yangınına itfaiye ekipleri müdahale edip soğutma çalışmaları yaparken

Araçtaki iki gençten Mehmet Gülcü'nun konuşmaları

55 MB// 01.45"

Haber: Mustafa KOZAK- Kamera: Yılmaz KILIÇKAYA/ANTALYA-DHA)

===============================================

7)İNSAFLI HIRSIZ ÇALDIĞI MOTORU GERİ GETİRDİ

MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'nde, bir gün önce çalınan motosiklet, ertesi gün yerine 50 metre mesafede terk edilmiş halde bulundu.

Şehzadeler İlçesi'nde yaşayan 51 yaşındaki Mehmet Kırman, geçen salı günü, Avnigemicioğlu Caddesi üzerindeki evinin önüne 45 EN 172 plakalı motosikletini park etti. Ertesi günün sabahı işe gitmek için evinden çıkan Kırman, motosikletini park ettiği yerde bulamayınca polise başvurdu. Polis hırsızın kim olduğunun belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı. Dün saat 22.00'de evine tekrar geri dönen Kırman, çalınan motosikletinin konutunun 50 metre mesafesinde terk edilmiş halde buldu. Motosikletini bulunduğunu polise bildiren Kırman, sadece kaskının olmadığını ifade etti.

Hırsızın arandığını söyleyen Kırman, "Çok sevindim. Ancak motosikletimde kaskımın olmadığını gördüm. Sanırım hırsız insaflı çıktı ve motosikleti geri bıraktı" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Çalınan motosikletten görüntü

Araç sahibi Mehmet Kırman'dan görüntü

( Haber- Kamera: MANİSA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement