Dha Yurt Bülteni -7 - Son Dakika
3.Sayfa

Dha Yurt Bülteni -7

EYP'nin patlama anı güvenlik kamerasındaİzmir'in Çiğli ilçesinde, sanayi bölgesinde yol kenarına yüzleri maskeli iki kişi tarafından bırakılarak patlatılan el yapımı patlayıcının (EYP) patlama anı güvenlik kameralarına yansıdı.

15.02.2019 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EYP'nin patlama anı güvenlik kamerasında

İzmir'in Çiğli ilçesinde, sanayi bölgesinde yol kenarına yüzleri maskeli iki kişi tarafından bırakılarak patlatılan el yapımı patlayıcının (EYP)  patlama anı güvenlik kameralarına yansıdı. Polisin şüphelileri yakalamak için başlattığı soruşturma sürüyor.

Olay, dün saat 23.30 sıralarında Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği henüz belirlenemeyen ve yüzleri maskeli olduğu öğrenilen 2 kişi, 10045 sokağa poşet bıraktı. Şüpheliler olay yerinden uzaklaştığı sırada, bırakılan poşet büyük bir gürültü ile patladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine, bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, çevrede güvenlik önlemi aldı. Bölgede arama yapan polis ekiplerinin dikkati sayesinde bir poşet içerisinde tuzaklanmış ikinci bir EYP daha olduğu saptandı. Bunun üzerine olay yerine bomba imha ekibi çağrıldı.Olay yerine gelen bomba imha uzmanı tarafından tuzaklanan EYP imha edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, poşetleri bırakan iki şüphenin yakalanması için çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındı. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürerken, EYP'nin duvar kenarına bırakılması ve patlama anı bir iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde iki kişinin duvar kenarına EYP'yi bırakarak kaçması ve bir süre sonra ise patladığı görülüyor. Görüntülerde yer alan bölgeden geçen bir araç ise araştırılıyor.

Görüntü Dökümü

-----------

Güvenlik kamerası görüntü

Genel ve detay görüntü

İZMİR,

===================

Dini nikahlı eşini öldürüp yaktığını itiraf kadın ve kızı adliyede

Afyonkarahisar'da birlikte yaşadığı dini nikahlı eşi Abdullah Gazi A.'yı (37) öldürüp bahçedeki tandırda yaktığını itiraf eden Kıymet A. (41) ile kızı G. A. (17), adliyeye sevk edildi.

Sultandağı ilçesinde Yeni Mahalle'de oturan Kıymet A., 28 Ocak'ta ilçe emniyet amirliğine giderek bir süre önce boşandığı, ancak dini nikahla birlikte yaşamaya devam ettikleri Abdullah Gazi A.'nın 10 gündür kayıp olduğu ihbarında bulundu. İhbar üzerine polis soruşturma başlattı. Abdullah Gazi A.'nın izine rastlanamazken, Kıymet A. ise dini nikahlı eşinin bulunması için İstanbul'da özel bir televizyon kanalından yardım istedi.

KÜÇÜK KIZI İHBAR ETTİ

Arama çalışmaları sürerken, küçük kızı A.A. (14) dün emniyet amirliğine giderek, babasını annesinin öldürdüğünü söyledi. Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, Kıymet A.'nın bir televizyon programına katılmak için İstanbul'da olduğunu belirledi.

'TANDIRDA YAKTIM' İTİRAFI

Program sonrası İstanbul'da polis ekiplerince gözaltına alınan Kıymet A., eşini öldürdüğünü itiraf etti. Kıymet A., cesedi evin arkasındaki tandırda yaktığını söyledi. Kıymet A.'nın verdiği bilgiler üzerine polis ekipleri yaptıkları aramada, ev ve tandırda buldukları battaniye, koltuk parçaları, halı, örtü ve paketleri incelemek üzere emniyete götürdü.

ANNE VE KIZI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Polis, Kıymet A.'nın büyük kızı G. A.'yı da gözaltına aldı. İstanbul'daki ilk sorgusunun ardından dün gece Afyonkarahisar'a getirilen Kıymet A., işlemlerinin ardından sabah saatlerinde kızı G. ile Çay

Adliyesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Polis ekipleri görüntü

Araçlardan görüntü

Gizem A. ve Kıymet A.'dan görüntü

Haber- Kamera: Muzaffer NAL/AFYONKARAHİSAR,

================

4 bin polisle yapılan 'narko timsah' operasyonuna 121 tutuklama

Bursa'da geçtiğimiz günlerde 4 bin polis ile gerçekleşen Narko Timsah operasyonunda gözaltına alınan 206 kişiden 121'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde 4 bin polisle Bursa tarihindeki en büyük operasyonu gerçekleştirdi. Özel harekat polisi, zırhlı araçlar ile çok 5 narkotik köpeğinin yer aldığı operasyonda Bursa'nın merkezi ile 17 ilçede yüzlerce adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyon kapsamından ev, iş yerleri araçlar ve kişiler üzerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda uyuşturcu ve ruhsatsız silah silah ele geçirildi. İl genelindeki operasyonda 206 kiş gözaltına alındı. İfadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 206 kişi, işlemlerinin ardından adlieyeye sevk edildi. Operasyonda 121 uyuşturucu satıcısı tutuklanırken, 85 kişiye ise uyuşturucu kullanmak suçundan işlem yapıldı.

Görüntü Dökümü;

-------------

-Zanlıların adliyeye sevk edilmesi

Süre: 0.48 Boyut: 10 MB

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

==================

Sanayi sitesinde istinat duvarı çökme anı kamerada

Çorum'da küçük sanayi sitesinde meydana gelen heyelanda, istinat duvarı beraberinde yaşanan çatlakların ardından aniden çöktü. Ölen ya da yaralananın olmadığı duvarın çökme anı, güvenlik kamerasınca anbean görüntülendi.

Olay, dün öğle saatlerinde Mimar Sinan Mahallesi, Ankara yolu 3'üncü Cadde üzerindeki küçük sanayi sitesinde meydana geldi. Çorum Belediyesi tarafından bir süre önce yapımı tamamlanan ve 250 işyerinin yer aldığı sanayi sitesini çevreleyen istinat duvarı, meydana gelen toprak kayması sonucu büyük bir gürültüyle çöktü. Kayan toprağın ağırlığına dayanamayıp oluşan çatların ardından kısa süre sonra çöken duvardan kopan beton blok, taş ve toprak kütleleri çevresindeki araç kantarı üzerine düştü. Olay sırasında duvar üzerindeki yol ve kantarda kimsenin bulunması olası facianın önüne geçerken, göçük anı ise çevredeki bir işyerine ait güvenlik kamerasınca anbean görüntülendi. Görüntülerde, duvarda oluşan çatlakların giderek büyümesiyle aniden çöktüğü görüldü.

Öte yandan hasara neden olan heyelanda, sanayi sitesi çevresindeki asfalt yol yüzeyinde de çatlarlar oluştuğu gözlendi.

Görüntü Dökümü

-------

Çökme anı

Haber:  Yusuf ÇINAR KAMERA: ÇORUM, -

===============

Heykeli satmak isterken yakalandı

KOCAELİ'nin Derince ilçesinde, 90 santimetre uzunluğundaki kadın ve erkek figürlü heykeli satmak isteyen İ.K. jandarmanın operasyonu ile yakalandı.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Derince Çenedağ Mahallesi'nde oturan İ.K.'nin evinde sakladığı heykeli satmak istediği bilgisine ulaştı. Jandarma, İ.K.'nın evine baskın düzenledi. Evde yapılan aramada 90 santimetre uzunluğunda bir sütunun üzerinde birbirine sarılan kadın ve erkek figürlü tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen heykel ele geçirildi. İ.K. gözaltına alınırken, heykele el konuldu. Heykelin, Müze Müdürlüğü yetkilileri tarafından inceleneceği belirtildi.

Görüntü Dökümü;

-----------------------

Ele geçirilen eserden görüntü

HABER: Selda Hatun TAN/DERİNCE(Kocaeli),

=============

Melek Mosso: Kimse seni seviyorum demekten çekinmemeli

Güçlü sesiyle kısa sürede bir hayran kitlesi oluşan şarkıcı Melek Mosso, Sevgililer Günü'nde sahne aldı. Sevgililer Günü dolayısıyla sahneden mesajlar veren Mosso, "Bugünün en önemli sözü seni seviyorum olmalı. Hiç kimse seni seviyorum demekten çekinmemeli" dedi. Kendine özgü sesi ve yorumuyla beğeni toplayan Melek Mosso, 14 Şubat Sevgililer Günü gecesinde dinleyicileriyle buluştu. Özel orkestrası eşliğinde Jolly Joker Bursa'da sahne alan Melek Mosso, performansıyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. 'Kınalı Bebek' ile başladığı konserinin ilk bölümlerinde hareketli şarkılarla mekandaki enerjiyi yükselten Melek Mosso, duygusal şarkılarıyla da dinleyicilerini hüzünlendirdi. 2 saat boyunca sahnede kalan ve 2 ayrı kıyafet giyen Melek Mosso, seyirciler ile olan diyaloğu ve sahne performansıyla Bursalılardan tam not aldı.

Dinleyicilerinin Sevgililer Günü'nü de kutlayan Melek Mosso, "Bence bugünün en önemli sözü 'Seni seviyorum' olmalı. Kimse seni seviyorum demekten çekinmemeli. Hayatınızda en son çekindiğiniz şey sevdiğinizi söylemek olsun. Bugün sizin için romantik kırmızılar giyindim herkes birbirine doyasıya seni seviyorum diyebilsin diye" dedi.

'PES ETMEYEN KALPLERİNİZ OLSUN'

Sahne de duygusal anlar da yaşayan Melek Mosso, "Hayatım boyunca savaşmaktan yana oldum. Sokak sanatçılığından geliyorum. Vapurlardan özellikle de Bursa'dan dinleyenler var. Nereden nereye değil benim söylediğim şey. Güçlü olmak, vazgeçmemek, pes etmemek insanlara neleri getiriyorsa işte onları getiriyor. Pes etmeyen kalpleriniz olsun" ifadeleriyle dinleyicilerine seslendi.

Melek Mosso, kadın dinleyicilerine yönelik de "Sizin kimsenin kanatlarında durmanıza gerek yok, kendi kanatlarınızla uçun" dedi.

Görüntü Dökümü;

-----------------------

-Konserden detaylar

-Melek Mosso'nun konuşmaları

Süre: 5 dakika 16 saniye, Boyut: 693 MB

Haber-Kamera: Gürkan DURAL/BURSA,

==================

'İntihar etti' denilen askerin ailesinden suç duyurusu

Çanakkale Gökçeada'da geçen yıl vatani görevini yapan Abdüs Samet Yalçın'ın (21), 3 ay sonra babaevine cansız bedeni getirildi. Antalya'da yaşayan Yalçın ailesi, intihar ettiği öne sürülen oğullarının ölümünün şüpheli olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunurken, Abdüs Samet'ın şehit sayılmasını istediklerini söyledi.

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki 5. Komando Alayı'nda askerlik görevini yaparken, 8 Ekim 2018'de intihar ettiği öne sürülen Abdüs Samet Yalçın'ın ailesi, ölümü şüpheli bularak, kastı veya ihmali olan komutanlar ile görevli personel hakkında suç duyusunda bulundu. Ailenin avukatı Nevin Korkmaz tarafından Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede; suç unsurları olarak 'cinayet', 'görevi ihmal', 'suç delillerini yok etme', 'gizleme veya saklama' belirtildi.

Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, ifade veren Abdüs Samet Yalçın'ın annesi Havva Güngör, oğluyla en son 2 Ekim'de telefonla görüştüğünü belirterek, "Oğlum ölmeden 3 ay önce tecilini bozdurarak, Manisa Komando Birliği'nde vatani görevine başladı. Yaklaşık 2 ay sonra da usta birliği olan Gökçeada 5. Komando Alay Komutanlığı'na atandı. Oğlumun intihar etmesini gerektirecek maddi, manevi, psikolojik, ruhsal problemi yoktu. Sürekli kullandığı herhangi bir ilaç da yoktu. Oğlum olay günü ciğerlerini üşüttüğü için komutanından izin isteyecekti" diye konuştu.

'ÇOCUĞUMUZUN ŞEHİT SAYILMASINI İSTİYORUZ'

Askerlere verilen silahlarda mermi bulunmadığı yönünde bilgi sahibi olduklarını kaydeden Güngör, "Oğlumun ölümünde ihmali olan tüm kişi veya kişilerin araştırılarak olayın aydınlanmasını istiyorum. Olayda ihmali olanlardan şikayetçiyim" dedi.

Oğlunu güle oynaya askere gönderdiğini aktaran Havva Güngör, "Oğlumu vatani görevini yapması için askere gönderdim; ancak bana cenazesini gönderdiler. Bu vatan için evladı büyüttük. Neden öldüğünü öğrenmek istiyorum. Anne olarak duygularımı ifade edemiyorum. Bütün ailemiz yıkıldı. Aslan gibi evladımızı bu vatan için büyüttük. Vatana canımızı veririz ama çocuğumuz nedensiz öldü. Çocuğumuzun şehit sayılmasını istiyoruz" diye konuştu.

'KARDEŞİM ÖLDÜĞÜNDE 2 SİLAH NEDEN YANINDAYDI?'

Fikriye Yalçın ise kardeşinin izne gelmesini bekledikleri gün cansız bedeninin geldiğini dile getirerek, "Hepimiz çok üzgünüz. Yıkıldık. Hepimizin psikolojisi çok bozuldu. Kardeşime ne oldu? Kardeşim neden öldü? Araştırılmasını istiyoruz. Kardeşimin intihar ettiği söyleniyor. İntihar ettiyse bile neden gerekli önlemler alınmadı? Kardeşim öldüğünde o 2 silah neden yanındaydı? Silahın boş olduğu söyleniyordu. O mermi o silaha nasıl girdi? Ayrıca kardeşimin psikolojik sorunu yoktu. Sigara, alkol kullanmazdı. Kendi halinde bir çocuktu. 3 kardeşiz. O en küçüğümüzdü. Çocuklarımı da kardeşim büyüttü. Yokluğunu kabul edemiyoruz. Savaşırken ölmedi. Şehitlik verilse acımız biraz olsun dinebilir" dedi.

Ailenin avukatı Nevin Korkmaz da Abdüs Samet Yalçın'ın, vatani görevini yaparken şüpheli olarak yaşamını yitirdiğini savunup, "Bu şüpheli vefatın aydınlanması için ihmali olan tüm ilgililer hakkında Gökçeada Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Bununla ilgili yasal süreç başladı. İhmali olan tüm ilgililerin cezalandırılması için bu davanın takipçisi olacağız. Aileye elimizden gelen desteği vereceğiz" diye konuştu.

Öte yandan Abdüs Samet Yalçın'ın, vatani görevine giderken, arkadaşları ve ailesi tarafından otogarda uğurlandığı anların görüntüleri ortaya çıktı. Tekbirlerle uğurlanan Yalçın'ın arkadaşları ile son kez vedalaştığı görüldü. Aile ayrıca evlatlarının fotoğraflarının bulunduğu klip hazırladı.

Haber: Süleyman EKİN/ANTALYA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Dha Yurt Bülteni -7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement