Dha Yurt Bülteni -7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -7

Kaçak göçmenlerin zorlu yolculuklarıYasadışı yollarla, sınırlardan günlerce yürüyerek Türkiye'ye giriş yapan İran, Afganistan ve Pakistan uyruklu kaçak göçmenlerin umuda yolculuğu, tüm olumsuzluklara rağmen devam ediyor.

18.03.2019 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaçak göçmenlerin zorlu yolculukları

Yasadışı yollarla, sınırlardan günlerce yürüyerek Türkiye'ye giriş yapan İran, Afganistan ve Pakistan uyruklu kaçak göçmenlerin umuda yolculuğu, tüm olumsuzluklara rağmen devam ediyor. Göçmenler, kar yağışı ve tipiye rağmen gidecekleri yerlere ulaşmak için gece ilçe ve şehirlerdeki cami ya da şehirlerarası otogarlarda sabahlıyor.

Afganistan'dan yola çıkan kaçaklar, Pakistan ve İran üzerinden yaklaşık 3 bin kilometrelik zorlu geçen yürüyüş sonrası Türkiye'ye ulaşıyor. Soğuk hava ve açlığa rağmen yaklaşık 30 gün süren yolculukta Türkiye sınırına ulaşan kaçaklar, Türkiye'ye İran'dan, Van, Iğdır, Ağrı, Hakkari'nin sınır bölgelerinden giriş yapıyor. Çoğunluğu 20'li yaşlardaki kaçaklar anlaştıkları şebekeler tarafından gruplar halinde Türkiye'ye sokuluyor. Erzurum'da yakalanan kaçaklar Aşkale ilçesindeki geri gönderme merkezine yerleştiriliyor.

CAMİ VE OTOGARLARDA SABAHLIYORLAR

Günlerce yürüyerek Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine gelen kaçak göçmenler İstanbul, İzmir ve Ankara'ya ulaşmak için burada mola veriyor. Geceleri hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle konaklamayı tercih eden kaçak göçmenler, cami ve şehirlerarası otogarlarda sabahlıyor. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde kalanlara ise Doğubayazıt Arama Kurtarma (DAK) ve Şeyh Mustafa Külliyesi Yardımlaşma Derneği üyeleri tarafından yiyecek ve battaniye yardımından bulunuluyor.

HEDEFLERİ AVRUPA

Afgan uyruklu Seabir Osmani, günlerdir yürüdüklerini belirterek, "Ben Afganistan'dan, yolda tanıştığım iki arkadaş ise İran ve Pakistan'dan geliyor. Hepimizin hayali Türkiye'deki büyükşehirlere ulaşıp daha sonra Avrupa'ya gitmek. Türkiye'de araçlarla seyahat etmemiz yasak olduğu için burada da yürüyoruz. Yürümek çok zor, hele geceleri kar ve tipi nedeniyle donma tehlikesi yaşıyoruz. İran'da polis üzerimize ateş açtı. Bazı arkadaşlarımızı kaybettik. Ne oldular bilemiyoruz. Bazılarımızın eşyalarını bazılarımızın da parasını aldılar" diye konuştu. İran'dan geldiğini söyleyen Meysen Şirinzade ise "Sınırı geçtikten sonra yağan kar ve soğuk hava nedeniyle donmak üzereyken bazı şahıslar bizi bir evde 4 gün tutu. Çok zor şartlarda gidiyoruz. Doğubayazıt'ta karnımızı doyurduk, ilk kez sıcak bir gece geçirdik" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------

-Kar yağıı altında yürüyen göçmenler

-Göçmenlerle röp

-Doğubayazıt otogar tabelası

-Otogardaki göçmenler

-Yardım dağıtımı

-Röportaj

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Selahattin KUÇURU/ DOĞUBAYAZIT, (Ağrı),

=====================

Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Kayseri'de uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Kayseri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, S.B (29), C.D. (49), İ.A. (30), S.Ö. (33), G.Ö. (33), İ.A. (23), O.Ö. (26) ve H.K. (27) gözaltına alındı. 8 kişinin üst, ev ve otomobillerinde yapılan aramada 5,20 gram metamfetamin, 31,30 gram bonzai ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 6'sı, haklarında yapılan işlemin ardından serbest bırakıldı. S.B. ve C.D.'nin ise adliyede sorgusu sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------

-Polis kamerasından operasyon görüntüsü

Diğer görüntüler

Süre: 1.07 Boyut: 125 MB

Haber -Kamera: KAYSERİ- DHA

==================

Tartıştığı oğlunu bıçaklayıp ambulans çağırdı

Samsun'da A.K.(43), tartıştığı oğlu M.M.K.'yı (19) bıçakla yaralayıp, ambulans çağırdı.

Olay, saat 02.00 sıralarında Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. M.M.K. ve babası A.K. arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine A.K., bıçakla oğlunu sırtından hafif yaraladı. Olayın ardından A.K., 112'yi arayarak yardım istedi. İhbar üzerine adrese sevk edilen ambulansla M.M.K., Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. M.M.K., tedavisinin ardından taburcu edildi. Canik Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan A.K., ifadesinin alınması için Irmak Polis Merkezi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-----------

Yaralının taburcu edilişi

Şüphelinin polis otosuna bindirilişi

Hastaneden detay

(SURE: 01.02 DK) (BOYUT: 115 MB)

Haber-Kamera: Tayfur KARA/SAMSUN,

===================

Samsun'da, Çanakkale şehitleri anıldı

Samsun'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Samsun'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'ncü yıldönümü nedeniyle Kıranköy Şehitliğinde tören düzenlendi. Törene, Samsun Valisi Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programda, şehitlik anıtına çelenk bırakıldı, ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı. Daha sonra Vali Osman Kaymak, Şehitlik Şeref Defteri'ni imzaladı. Törende Kuran-ı Kerim okunarak şehitler için dua edildi. Kıranköy ve Asri Mezarlığı'nda şehit mezarlarına karanfil bırakan Vali Osman Kaymak ve beraberindekiler, şehit yakınlarıyla da bir araya geldi.

Görüntü Dökümü

-------------

-Şehitlikten detaylar

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüseyin KALAY/SAMSUN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.


Advertisement