Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

1)RAKKA OPERASYONU' NUN, "FIRAT'IN GAZZABI" ADI İLE BAŞLADIĞI AÇIKLANDISURİYE'nin Rakka kentini IŞİD'ten kurtarmak için aylardır hazırlığı yapılan Rakka operasyonu, "Fırat'ın Gazzabı" adıyla başladığı duyuruldu.

06.11.2016 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)RAKKA OPERASYONU' NUN, "FIRAT'IN GAZZABI" ADI İLE BAŞLADIĞI AÇIKLANDI

SURİYE'nin Rakka kentini IŞİD'ten kurtarmak için aylardır hazırlığı yapılan Rakka operasyonu, "Fırat'ın Gazzabı" adıyla başladığı duyuruldu. Operasyonun başladığını duyuran Demokratik Suriye Güçleri adına yapılan açıklamada, operasyona, DSG'nin çatısı altında bulunan Kürt, Arap, Türkmen savaşçılar ile YPG ve YPJ'nin uluslararası koalisyon güçlerinin aktif katılımı ile başladığı belirtildi.Rakka operasyonu için Rakka'nın kuzeyinde bulunan Eyn İsa kasabasına bağlı bir bölgede basın toplantısı düzenleyen Demokratik Suriye Güçleri (DSG) adına açıklamayı Cihan Ehemed yaptı. Irak ve Suriye'deki Kürt televizyon ve haber sitelerinde yer alan habere göre, Ehemed, Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanlığı olarak, dünyanın başına bela olan terörün temsilciğini yapan IŞİD çetelerine karşı, sözde hilafetin merkezi olarak adlandırdıkları Rakka'ya karşı özgürleştirme hamlesi başlattıklarının müjdesini verdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Özgürleştirme hamlesi 5 Kasım gecesi başlamıştır. Rakka'nın Özgürleştirilmesi Hamlesi esnasında güçlerimizin koordineli bir şekilde ilerlemesi için 'Fırat'ın Gazabı Eylem Odası' oluşturulmuştur. Bu vesileyle demokratik güçlere, bölge halklarına, Suriye halklarına ve özellikle Rakka halkına operasyonumuz başarıyı garantileyene kadar mücadele edeceğini ve terörün başkentinde çeteleri çembere alarak ardından düzenleyeceğimiz operasyonlarla özgürleştireceğimizi belirtiyoruz. Kobane, Gire Spi, Heseke, Hol, Şedade ve Minbic'de nasıl başardıysak Rakka'da başaracağız. Rakka Özgürleştirme Operasyonu DSG çatısı altındaki kahraman Kürt, Arap, Türkmen savaşçıları, YPG/YPJ savaşçılarının ve uluslararası koalisyon güçlerinin aktif katılımı ile başarılı bir şekilde tamamlanacaktır. Bir kez daha uluslararası güçlere, IŞİD çetelerinin işgali altında olan bölgelerin özgürleştirilmesi hamlelerinde yer alarak bu onurlu mücadeleye lojistik, askeri ve manevi destek sunarak katılmaya çağırıyoruz. Yine insan hakları ve insani yardım örgütlerinin Rakka halkının IŞİD çetelerinin işgali altından kurtarmak için görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulunuyoruz. Son olarak, kahraman halkımızın, çetelerin bulunduğu alanların güçlerimizin ve koalisyon güçlerinin hedefi olacağından kaynaklı çetelerin oldukları bu alanlardan uzak durmaları, kurtarılan alanlara kendilerini ulaştırmaları ve güçlerimize katılarak bizlere destek sunmalarını istiyoruz."

DİYARBAKIR/DHA

=========================================

2)BURSA'DAKİ SOYDAŞLAR, BULGARİSTAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SANDIK BAŞINDA

BULGARİSTAN Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu ve anayasa değişikliği için Bursa'daki 23 bin seçmen 8 sandıkta oy kullanıyor. Sandık sayısının az olmasına tepki gösteren Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan, "2014'teki parlamento seçimlerinde, Türkiye genelinde 135 olan sandık sayısı 35'e, 41 olan Bursa'daki sandık sayısı da 8'e düşürüldü. Türkiye'deki seçmenlerin oy hakkına getirilen kısıtlama Bulgaristan için demokrasi ayıbıdır" dedi. Bulgaristan'da 23 adayın katıldığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turu ve Anayasa'nın 3 maddesinin değiştirilmesi için bugün yapılan oylama için Bursa merkezde 6, İnegöl ve Karacabey'de de birer sandık kuruldu. Bursa'da kayıtlı Bulgaristan vatandaşı 23 bin soydaş sabah 06.00'dan itibaren oy kullanmaya başladı. Oy verme işlemenin 19.00'da sona ereceği Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu ise 13 Kasım'da yapılacak.

Merkez Yıldırım İlçesi Duaçınarı Mahallesi'ndeki Mümin Gençoğlu 2 İlköğretim ve Orta Okulu'nda kurulan sandıklarda oy kullanan Bulgaristan vatandaşı Veli Yıldız, kalabalık nedeniyle referandum için oy kullanmadığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimi için oyunu ülkeyi en iyi şekilde yöneteceğine inandığı adaya kullandığını aktaran Yıldız, "Ancak referandum için bana bir form verdiler ve 'bunu doldur' dediler. Sırada bekleyen çok vatandaş vardı. Ben sadece cumhurbaşkanlığı için oy kullanıp çıktım" değerlendirmesinde bulundu. Tahsin Taşkın da vatandaşlık görevini yapmak için oy kullanmaya geldiğini söyledi.

Bu arada seçim kullanılan alanlarda polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi. Oy kullanmaya gelen Bulgaristan vatandaşları, sandık başına üst araması yapıldıktan sonra alınıyor.

'BULGARİSTAN İÇİN DEMOKRASİ AYIBIDIR'

BAL- GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan, 2014'te parlamento seçimlerinde Türkiye genelinde 135 sandık kurulduğunu hatırlatarak, "Bu seçimlerde sandık sayısı Türkiye genelinde 35'e Bursa'da ise 41'den 8'e düşürüldü. Türkiye'deki seçmenlerin oy hakkına getirilen kısıtlama, Avrupa Birliği üyesi olan Bulgaristan için demokrasi ayıbıdır" dedi.

Bu sıkıntıları Bulgaristan yetkililerine ve ombudsmana ilettiklerini kaydeden Prof. Dr. Özkan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 23 adayın yarıştığını söyledi.

Son günlerde Bulgaristan'da Müslümanlara yönelik saldırıların arttığına da dikkat çeken Prof. Dr. Özkan, "En son Karlova'daki Kurşunlu camiye çirkin bir saldırı yapıldı. Bulgaristan'da bir yıldan beri Müslümanlara yönelik saldırı sayısı 250'ye yükseldi" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Oy kullanılan okul

-Girişte yapılan aramalar

-Oy kullanma

-Açıklamalar

BOYUT 168 MB SÜRE 05.18

========================================================

3)YALOVA'DA SOYDAŞLAR SANDIK BAŞINA GİTTİ

YALOVA'da yaşayan Bulgaristan vatandaşı soydaşlar, cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitti. Yalova'da Gaziosmanpaşa İlkokulu'nda kurulan tek sandıkta, cumhurbaşkanlığı seçimi oylaması yapılıyor. Yalova'da yaşayan Bulgaristan vatandaşları, sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanmak için sandık başına gitti. Sabah 06.00'da başlayan oy verme işlemi saat 19.00'da sona erecek. Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı Lütfi Özgür, ilde yaşan Bulgaristan vatandaşlarının 23 adayın olduğu cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gittiğini söyledi.

Özgür, "23 aday olduğundan dolayı, ayın 13'ünde ikinci tur oylama yapılması bekleniyor. Maalesef seçimlere bir hafta kala hükümet seçimlere katılma zorunluluğu getirdi ve daha önce Türkiye'de açılan 36 sandık 35'e düşürdü. Dolayısıyla Yalova'da daha önce 3 sandık açılırken şimdi 1 sandık açıldı. Yalova'da tahmini bin, 2 bin kadar seçmenin oy kullanmasını bekliyoruz. Milletvekili seçimleri olmadığı için katılımın az olması bekleniyor. Yalova'da 6 bin ile 8 bin arasında seçmen var. Maalesef 3'te 1'i Bulgaristan pasaportları ve kimlikleri olduğundan onlar oy kullanabiliyor. Süreleri dolduğundan, pasaport ve kimliklerini yeniletmediklerinden dolayı oy kullanamıyorlarö şeklinde konuştu. Soydaşların yoğunlukta yaşadığı Çiftlikköy 500 Evler Mahallesi, Subaşı Beldesi ve Taşköprü Beldesi'nden otobüsler kaldırılarak oy kullanmak isteyenlerin rahatça Yalova'da Gaziosmanpaşa İlkokulu'na ulaşımlarının sağlanacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Soydaşların oy kullanma işlemleri

(SÜRE: 01.27) (BOYUT: 46.6 MB)

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

=========================================================

4)ZABITANIN MÜDAHALE ETTİĞİ İŞPORTACILARIN MALLARI YAĞMALANDI

ADANA'da kaldırım üzerine tezgah açıp, caddeyi trafiğe kapatan esnafa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri müdahale etti. Zabıtanın geldiğini görüp kaçan işportacıların cadde üzerinde bıraktığı eşya çevredekiler tarafından yağmaladı.

Hafta sonu olması nedeniyle denetimsiz kalan Seyhan İlçesi'ndeki Kocavezir Mahallesi'ndeki 'Bit Pazarı' esnafları Güney Kuşak Bulvarı üzerine tezgah açıp caddeyi trafiğe kapattı. Şikayet üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, tezgahlardan izinsiz olanları kaldırmak istedi. Bakımyurdu Kavşağı'na gelen ekipler, refüj üzerindeki malları toplamak istedi. Konvoy halinde gelen zabıta araçlarını gören satıcılar, kurtarabildikleri mallarını elektrikli araçlarına yükleyip, hızla kaçtı. Hızlı davranamayanların malları refüj üzerinde kaldı. Kaçanlar kurtulurken, kaçamayanların mallarını zabıta ekipleri toplamaya başladı. Karmaşayı fırsat bilen bazı kişiler de zabıta ekiplerinin gözü önünde yerlere saçılan eşyaları yağmaladı. Yerlere saçılan ayakkabı, kıyafet ve oyuncakları toplamaya çalışanlar ile zabıtalar ilginç görüntü oluşturdu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bit pazarından genel görüntü

İşgal altındaki cadde ve kaldırımlar

Zabıta ekiplerinin gelmesi

Müdahale eden zabıtalar

Zabıta araçlarını gören bit pazarı işportacılarının eşyalarını toplamaya çalışması

Kaçışan işportacılar

Zabıta ekipleri yerlerdeki eşyaları toplarken

Etrafa saçılmış eşyaları toplayan vatandaşlar

Haber- Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

=====================================

5)SURİYELİLER, TUTANKHAMUN'UN TOTEMİ İLE YAKALANDI

HATAY'ın Yayladağı İlçesi'ne, Suriye'den yasa dışı yoldan getirilen tarihi eser niteliğindeki Mısır Kralı Tutankhamun totemi ve 4 kilogram esrar yakalandı.

İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekipler, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yoldan tarihi eser getirileceği bilgisini aldı. Başlatılan çalışma kapsamında operasyon yapan polis, bir otomobilin içinde tarihi eser olduğu açıklanan Mısır Kralı Tutankhamun totemi ve 4 Kilogram esrar yakaladı. Araçtaki 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alınırken, başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Tarihi eser niteliğindeki Mısır Kralı Tutankhamun toteminden genel ve detay görüntü

Esrardan detaylar

SÜRE: 54" BOYUT: 102 MB

Haber: Emek ÇAKILI-Kamera: YAYLADAĞI, (Hatay),

======================================================

6)'ÜZERİME İLK TOPRAĞI HATİCE ATSIN' NOTU BIRAKIP İNTİHAR ETTİ

ANTALYA'da kendini iple asarak intihar eden 29 yaşındaki Dursun Doğan, "Sabahı görmezsem üzerime ilk toprağı Hatice atsın" yazılı not bıraktı. Olay, Kepez ilçesi Baraj Mahallesi 5 bin 934 Sokak'taki tek katlı evde saat 09.00'da meydana geldi. Eşinden ayrıldığı için bir süreden bu yana psikolojik sorunları bulunan Dursun Doğan, bunalıma girdi. Birkaç kez intihar girişiminde bulunan Doğan, mesleği boyacılığı da bırakıp evde ailesiyle birlikte yaşamaya başladı. Sabah saatlerinde işe gitmek için evden çıkan kardeşi Erkan Doğan, ağabeyini giriş kapısı üzerindeki yağmurluğa ipte asılı halde buldu. Durumu babasına haber veren Erkan Doğan, ipi keserek ağabeyini kurtarmak istedi. Olayın bildirilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri, Dursun Doğan'ın öldüğünü belirledi.

VASİYET BIRAKTI

Sinir krizi geçiren ailesi, Dursun Doğan'ın odasında bir deftere yazılı "Vasiyetimdir. Ben eğer bugün sabahı görmezsem üzerime ilk toprağı Hatice atsın. Herkes hakkını helal etsin, ben helal ettim" notunu buldu. Baba Hüseyin Doğan, Hatice adlı kişiyi tanımadıklarını, oğlunun intihara eğilimli olduğunu söyledi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Doğan'ın cesedi, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------

Olay yerinden görüntü

Yerdeki cesetten görüntü

Dursun Doğan fotoğrafı

HABER- KAMERA: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

BOYUT 168 MB SÜRE 05.18

=============================================

7)SIKIŞTIRILAN SÜRÜCÜ REFÜJE ÇARPIP ÖLDÜ

ANTALYA'da, otomobil tarafından sıkıştırılarak refüje çarpan motosikletin sürücüsü 23 yaşındaki Orhan Avul hayatını kaybetti.Kaza, Muratpaşa ilçesi Kardeş Kentler Caddesi üzerinde saat 10.30'da meydana geldi. Kent merkezinden Kardeş Kentler Caddesi üzerinde 07 YCK 48 plakalı motosikletiyle seyreden Orhan Avul, iddiaya göre bir otomobil tarafından sıkıştırıldı. Refüje çarpan motosiklet sürüklenirken, Orhan Avul yola fırladı. Kontrolden çıkan motosiklet 100 metre sürüklendikten sonra aynı yönde seyreden Hakan T. yönetimindeki 34 KC 9470 plakalı plastik kasa yüklü kamyonun önüne düştü.

Hakan T. kamyonu durdurup durumu 112 ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Orhan Avul'un hayatını kaybettiğini belirledi. Motosiklet plakasından ulaşılan yakınlarına haber verilmesi üzerine gelen Avul'un kardeşleri, sinir krizi geçirdi. Polisin incelemesinin ardından Avul'un cansız bedeni otopsi yapılması için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Yerdeki cenazenin görüntüsü

Trafik ekiplerinden görüntü

Motosikletten görüntü

Kazayı görüp polis ve ambulansa haber veren kişiyle röportaj

Ölen kişinin yakınlarının görüntüsü

144 MB/// 03.07

( Haber: Alparslan ÇINAR- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

====================================================

8)EŞİ MOTOSİKLETE KARŞI ÇIKINCA 350 BEYGİRLİK ARAÇ ÜRETTİ

ANTALYA'da, kaza yapmasından korkan eşinin hiç istememesine rağmen motosiklet tutkusunu bırakamayan ilkokul mezunu motosiklet tamircisi Mehmet Şan, kendi çizimleri ve yine kendi üretimiyle 4 tekerlekli, motosikletten daha hızlı, 350 beygir gücünde, 9 saniyede 400 metreye ulaşan yeni araç yaptı. Yerli mucidin aracı 260 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Antalya'da motosiklet tamircisi 32 yaşında Mehmet Şan'ın eşi Raziye Şan, kaza yapmasından korktuğu için kocasına motosiklete binmesine karşı çıktı. Tutkusu ile eşi arasında kalan Mehmet Şan, 4 tekerli ve motosikletten daha hızlı yeni bir aracın projesini çizdi. İlkokul mezunu Şan, istediği projeyi profesyonel üretim yapan merkezlere yaptıramayınca ağabeyi Yakup Şan'la 35 metrekarelik tamirci dükkanında geceleri işe koyuldu.

400 METREYİ 9 SANİYEDE TAMAMLIYOR

Önce trafik kazası yapmış ve kullanılamayacak bir otomobil motorunu ele alan iki kardeş, motoru çalışır hale getirdi. Daha sonra kısıtlı imkanlarla aracın kaportasını ve diğer teknik aksamlarını kendileri üreten Şan kardeşler, yeni araçlarını çalışır hale getirdi. Şan kardeşler 260 kilometre hıza ulaşan ve 400 metreyi 9 saniyenin altında tamamlayan araçlarına 'Şankart' adını verdi.

260 KİLOMETRE HIZ YAPIYOR

Şankart'ı doğaçlama yaptıklarını aktaran Mehmet Şan, insanların tavsiyeleriyle profesyonel bir araç ürettiklerini söyledi. Türkiye'de araçlarının yarışacak kulvarı olmadığını dile getiren Şan, "Go kart aracının lastiğini kullandık. Tekerler küçük ama bu hıza ancak bu tekerler dayanabilirdi. Aracımızın üstünde Suzuki motoru var. Manavgat'ta trafiğe kapalı alanda deneme sürüşü yaptık ve kısa süre içinde 260 kilometre hıza ulaştık" dedi.

350 BEYGİR GÜCÜNDE

Yapılan incelemede aracın 350 beygir gücünde olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Şan, 270 kiloluk aracın 2.40 metre boyunda olduğunu kaydetti. Aracın kendi fiziksel yapısına göre olduğunu belirten Şan, "Keyif alarak kullanıyorum. Benim dışımda kimse kullanmaya cesaret edemiyor. Sadece Avrupa şampiyonu bir hız yarışçımız kullandı ve beni tebrik etti. İnsanlar benzerinden kendilerine istiyor. Her gün geliştiriyoruz" diye konuştu.

25 BİN TL'YE MAL OLDU

Türkiye'de drag yarışlarında 400 metre rekorunun 9.5 saniye olduğunu ifade eden Şan, şöyle konuştu: "Bizim aracımız 400 metreye 9 saniyede ulaştı. Çevremizdeki esnaf bizimle dalga geçti. 'Yeter ne uğraşıyorsunuz, ne yapacaksınız' dediler. Ama bu bir tutku meselesi. Ağabeyimle 5.5 ay geceleri çalışarak Şankart'ı oluşturduk. İşçilik hesaplamazsak arıcımız 25 bin TL'ye mal oldu."

MOTOSİKLET RUHUNU 4 TEKERE TAŞIDI

Eşinin motosiklet tutkusu yüzünden kendisinden neredeyse boşanacağını belirten Şan, "Eşime hız motorlarına binmeyeceğime söz verdim. Ama motosiklet ruhunu 4 tekere taşımak istediğimi söyledim. Önce hoş bakmadı, sonrasında o da destek çıktı. Binmeye cesaret edemedi gelip üstünde fotoğraf çektirdi" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

RÖP: Mehmet Şan

Araçtan detay görüntüler

Mehmet Şan'ın aracı kullanması

Aracın atölyedeki görüntüsü

440 MB/// 09.27

Haber- Kamera: Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, -

=========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı trafik kazasında 1 kişi yaralandı
    18:28 Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı trafik kazasında 1 kişi yaralandı

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, GT 600 TR plakalı tır, 61 AH 754 plakalı yolcu otobüsü ve 61 AFH 775 plakalı kamyonet çarpıştı. Kazada otobüste bulunan bir kişi hafif yaralandı. Olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kazanın ardından Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon-Rize istikametinde ulaşımda aksamalar yaşandı.

  • Batman'da Genç Zihinler Yarışıyor projesinin finali yapıldı
    18:24 Batman'da Genç Zihinler Yarışıyor projesinin finali yapıldı

    Batman'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Genç Zihinler Yarışıyor projesi kapsamında düzenlenen bilgi yarışmasının finali gerçekleştirildi. 71 lise arasında yapılan yarışmada Batman Anadolu Lisesi birinci oldu. İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililerin katıldığı ödül töreniyle yarışma sona erdi.

  • Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor
    18:24 Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için imza kampanyası başlattı. En düşük emekli maaşının 35 bin lira olmasını ve yoksulluk sınırına çıkarılmasını talep eden sendika, imzaları TBMM'ye gönderecek.

  • Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret etti
    18:24 Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret etti

    Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü EXPO Kisecik'teki makamında ziyaret etti. Öntürk, ziyarette yapılacak hizmetler ve projeler hakkında bilgi verirken, Masatlı da Öntürk'ün Hatay'ın ihya ve inşasında başarılı işlere imza atacağına inandığını belirtti.

  • Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve Turizm Heyeti Vali Tanrısever'i ziyaret etti
    18:23 Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve Turizm Heyeti Vali Tanrısever'i ziyaret etti

    Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve beraberindeki turizm heyeti, Vali Alper Tanrısever'i ziyaret etti. Tanrısever, Turizm Haftası dolayısıyla heyeti kabul etti ve görüş alışverişinde bulundu.

  • Çankırı'da polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 102 kişi ve 5 düzensiz göçmen yakalandı
    18:20 Çankırı'da polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 102 kişi ve 5 düzensiz göçmen yakalandı

    Çankırı'da gerçekleştirilen denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 102 kişi ve 5 düzensiz göçmen yakalandı. Denetimlerde ele geçirilenler arasında uyuşturucu ve silahlar da bulunuyor. Trafik denetimlerinde ise birçok araç trafikten men edildi ve sürücülere cezai işlem uygulandı.

  • Trendyol, Pendikspor maçı hazırlıklarına başladı
    18:20 Trendyol, Pendikspor maçı hazırlıklarına başladı

    Trendyol, Süper Lig'in 33. haftasında Pendikspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman, dinamik ısınma ve pas çalışmalarıyla devam etti. Teknik Direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman, çift kale maçla sona erdi. Trendyol, bir günlük iznin ardından Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

  • Ünye Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:18 Ünye Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ünye Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda, meclisteki görev dağılımı ve komisyon üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Tavlı, Ünye'ye hizmet etme anlayışıyla birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Sinop'ta korkutan orman yangını
    18:18 Sinop'ta korkutan orman yangını

    Sinop'un Ormantepe köyü Gökçam Mahallesi'nde çıkan orman yangınında 1,5 hektarlık alan zarar gördü. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman arazözleri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayıldı ancak ekiplerin müdahalesiyle 6 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    18:16 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti
    18:16 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu. Ziyaret sırasında, yeni dönemde birlikte yürütülecek projeler ve hizmetler hakkında görüşme gerçekleştirildi.


Advertisement