Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

1)AYDIN'DA ÇELENK KRİZİNDE 2 GÖZALTIAYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 78'inci ölüm yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende çelenk krizi yaşandı.

10.11.2016 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)AYDIN'DA ÇELENK KRİZİNDE 2 GÖZALTI

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 78'inci ölüm yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende çelenk krizi yaşandı. CHP Nazilli İlçe Başkanlığı'nın bıraktığı çelenk sonrası Kaymakam Mehmet Okur, "Şov yapmayın" diyerek çıkıştı. Gerginlikte CHP gençlik kolları üyesi 2 kişi gözaltına alındı.

Atatürk'ü anma törenlerinin gerçekleştirildiği Nazilli İstasyon Meydanı'ndaki anıt önünde, çelenk krizi yaşandı. Anma törenlerinde Nazilli Kaymakamlığı ve Nazilli Belediyesi, Ata'nın huzuruna çelenklerini sundu. Kaymakamlık ve belediyenin çelenklerini koymasının ardından CHP İlçe Başkanı Ali Deveci önderliğinde partililer, anıta çelenk bırakmak istedi. Ancak Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, CHP Nazilli Başkanlığı'nın izinsiz çelenk bıraktığı gerekçesiyle çelengi emniyet güçlerince kaldırttı. Bunun üzerine tören alanında kısa süreli tartışma yaşandı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Kaymakam Okur'a tepkisini dile getiren CHP İlçe Başkanı Deveci, "Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk'ün kurduğu bir partidir. Partimizin çelenk koymasını engellemenizi kınıyoruz" dedi.

Kaymakam Okur ise CHP'lilerin izinsiz çelenk koyma eyleminin ardından yaptıkları itirazlara ve atılan sloganlara "Şov yapmayın" diyerek tepki gösterdi. Kaymakam Okur, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma töreninde bu yaptığınızı kabul edilemez. Lütfen şov yapmayın" diye çıkıştı.

Yaşanan çelenk krizi sonrası emniyet güçleri tören alanın boşatılmasını isterken, alanı boşaltmamakta direnen CHP Gençlik Kolları Üyesi Ali Dağdelen ve Alican Bilgen gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Çelenk bırakılması ve yaşanan tartışmalar

Kaymakam Mehmet Okur'un sözleri

Genel ve detay

Haber-Kamera: Cem ULUCAN/AYDIN, DHA)

==================================================

2)ATATÜRK'Ü O IYLA ANDI

ADANA'da Kurtuluş Savaşı gazisi Ali Rıza Ergün'ün torunu emekli öğretmen 70 yaşındaki Makbule Ergün, Atatürk'ün naaşının Anıtkabir'e nakledildiği törende çekilen fotoğrafıyla katıldığı törende, büyük önderi andı.

Geniş güvenlik önleminin alındığı anma törenine, Cumhuriyet Gazetesi ile girmeye çalışan CHP üyelerine izin verilmedi. Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri, anıta çelenk koydu. Atatürk'ün yaşama gözlerini yumduğu saat 09.05'te siren sesleri eşliğinde herkes saygı duruşunda bulundu. Tören sonunda bazı kişiler, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan attı.

I ARMAĞAN ETTİ

Ankara'da 10 Kasım 1953'te Atatürk'ün naaşının Anıtkabir'e nakledildiği törene katılan Kurtuluş Savaşı gazisi Ali Rıza Ergün'ün torunu emekli öğretmen Makbule Ergün de, kentteki anma törenine katıldı. Her yıl olduğu gibi elinde Atatürk'ün cenazesinin Ankara Etnografya Müzesi'nden alınarak Anıtkabir'e getirildiği törende 7 yaşındayken çekilen fotoğraf bulunan Makbule Ergün, fotoğrafı Vali Mahmut Demirtaş'a hediye etti. Atatürk sevgisinin ölçülemeyeceğini söyleyen Ergün, "Ankara'daki törene rahmetli annem Ülviye Ergün ile katılmıştım. Atatürk sevgim hiç eksilmedi. Her yıl Atatürk'ü anma törenlerine katılıyorum, yine büyük özlem duyuyorum" dedi.

Atatürk'ün ölümünün 78'nci yıldönümünde Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, rektörler, gaziler, çok sayıda kurum temsilcisi ve vatandaş katıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Güvenlik tedbirlerinden görüntü

Çatılarda bekleyen özel harekat polisleri

Balkonlarda saygı duruşunda duran vatandaşlar

Vatandaşlara gazete dağıtılması

Törene katılan Amerikalı komutan

Törenden genel görüntüler

SÜRE: 03'33" BOYUT: 397 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ -Kamera: Malik GÖDELİNER/ Çağlar ÖZTÜRK ADANA,

====================================================

3)ULU ÖNDER ATATÜRK, BURSA'DA ANILDI

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde Bursa'da düzenlenen törenlerle anıldı. Bursa Valiliği'nce düzenlenen anma töreni sabah saat 09.00'da Heykel'deki Atatürk Anıtına Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın çelenklerinin sunulmasıyla başladı. 09.05'te Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunmasıyla göndere çekilen bayrak yarıya indirildi. Siren sesleriyle birlikte kentteki araçlar durarak, sürücüler saygı duruşuna katıldı.

Bu arada, Heykel'deki anma töreni sırasında CHP İl Başkanlığı çelenginin iki görevli tarafından protokol töreni beklerken anıta konulması krize neden oldu. İl Başkanı Şadi Özdemir'in müdahalesiyle çelenk daha sonra kenara alındı.

Çelenk sunulmasının ardından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda da anma töreni yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Bu arada, 10 Kasım dolayısıyla Eski Bursalılar Derneği, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım belediyeleri ve BURFAŞ'ın katkılarıyla Ulu Camii'nde Atatürk için öğle namazı sonrası mevlit okutularak, aşure dağıtılacak. Ulu Camii'ndeki anmaya Vali ve Belediye başkanlarının da katılması bekleniyor.

Görüntü Dökümü

------------------

-Protokolün toplanması

-CHP çelenginin konulması ve kaldırılması

-Çelenk sunma

-Sirenlerin çalması

-Saygı duruşu

-Vatandaşlardan detay görüntüler

BOYUT 329 MB SÜRE 05.24

Faruk KAHRAMAN/ BURSA, -

=====================================================

4)BURDUR'DA 10 KASIM TÖRENLERİ

BURDUR'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78'inci yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Burdur'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda tören yapıldı. Törende, Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören sona erdi.

Anma programı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda, USO Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen törenle devam etti. Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu, Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi. Oratoryo gösterisinin ardından 10 Kasım dolayısıyla ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Tören sonunda Vali Şerif Yılmaz etkinlikte görev alan öğrencileri tebrik etti.

Görüntü Dökümü

--------------------

Çelenk sunma, saygı duruşu,

İstiklal Marşı,

Salondaki törenden,

Ödül töreni

215 MB/// 6,46

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

===========================================================

5)CHP'Lİ DURSUN ÇİÇEK: BİZİ HDP'LİLEŞTİRMEYE ÇALIŞANLAR YILLARDIR ONLARLA BİRLİKTE YÜRÜDÜLER

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, CHP'nin asla HDP'ye arka çıkmadığını belirterek, "Bizi HDP'lileştirmeye çalışanlar yıllardır onlarla birlikte yürüdüler. Ölmüş Apo'yu ayağa kaldırdılar. Gizli kapılar ardında örgütle pazarlıklar yaptılar. Neler verdiler, neler aldılar" dedi.

CHP Milletvekili Dursun Çiçek, CHP Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Çelebi ve emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde CHP'nin bir kafede düzenlediği "Türkiye nereye gidiyor" panelinde konuştu. Dursun Çiçek, CHP'nin asla HDP'ye arka çıkmadığını belirterek, "CHP nasıl PKK'ya arka bahçe olan HDP'ye arka çıkar, öyle bir şey yok. Biz evrensel ilkelere, seçilmiş insanlara saygı duyulması için temel ilkelere vurgu yapıyoruz. Biz FETÖ'cü de olamayız, PKK'cı da olamayız, İŞID'ci de olamayız. Onların yardım ve yatakçılarını bütün dünya da biliyor, tüm Türkiye de biliyor" dedi.

Çiçek, HDP milletvekilleri tutuklandı diye demokrasiden, hukuktan yana tavır aldıklarından dolayı kendilerinin HDP'lileştirilmeye çalışıldığını söyleyerek, "Bizi HDP'lileştirmeye çalışanlar yıllardır onlarla birlikte yürüdüler. Açılım adı altında askere engel oldular. Kazılan sokakları görmezden geldiler. Ölmüş Apo'yu ayağa kaldırdılar. Gizli kapılar ardında örgütle pazarlıklar yaptılar. Neler verdiler, neler aldılar" diye konuştu.

ZEKERİYA ÖZ'E PİŞMANLIK YASASINI TEKLİF ETTİ

Ergenekon davasında kendisini sorgulayan FETÖ'nün firari savcısı Zekeriya Öz'e seslenen Mehmet Ali Çelebi ise, "Bizler cezaevindeyken evlendik. Eşim evlenebilmek için cezaevi dışında gelinliği ile izin bekledi. Bizler cezaevinde 12 yıl yatarımız varken evleniyor, FETÖ'cüler ise cezaevine girmeden boşandılar. Biz iki defa valizimizi alıp, özgürlüğümüzü boğazdaki martılara teslim edip teslim olurken, bunlar şimdi kaçıyorlar. FETO'cü savcı Zekeriya Öz bana pişmanlık yasasını teklif etmişti. Şimdi ben ona pişmanlık yasasını teklif ediyorum. O zaman cevabını almıştı ve örgüt üyesi yapmıştı beni" dedi.

Çelebi hükümeti eleştirerek, "Ne dediler 'Şam da Cuma namazı kılacağız' ne oldu? 3 milyon Suriyeli Türkiye'de Cuma namazı kılıyor" diye konuştu.

Emekli Kurmay Albay Ali Türkşen ise ülkenin refahı ve ileriye gitmesi dışında dertlerinin olmadığını ifade ederek, "Benim gönlüm CHP'den yana. Başka yerde olacak halimiz yok. Bu fikirlerle bizi alacak bir parti de yok. Bu kadar ellerinde imkan varken, hala ülkeyi ileri götüremeyen insanla, aslında yaptıkları bütün uygulamalarla kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar. Bu düzenin böyle yürüyemeyeceği açık" dedi.

Türkşen, Kumpas mağduru olarak cezaevinde yattığı sırada cezaevi penceresinden gördüğü manzarayı şöyle anlattı:

"İstediğiniz demir parmaklığı insanların üstüne kapatın. Çam ormanından gelen mis gibi kokuya hiçbir cezaevi parmaklığı engel olamıyor. Cezaevinin parmaklıklarından dışarıya baktığımda gördüğüm bir trafik ışığı vardı. Sürekli gece sarı yanıp sönerdi. Sarı ışık benim için medeniyete ve özgürlüğe doğru bir işaretti. Dedim ki cezaevinden çıkınca önce aileme sonra o sarı trafik ışığına sarılacağım. Çıkınca da öyle yaptım. Benim için yanıp sönen o ışık Mustafa Kemal Atatürk'tü. O ışık var olduğu sürece asla umudumuzu kaybetmeyeceğiz"

Görüntü Dökümü

------------------

Konuşmalardan görüntüler

Toplantıdan detaylar

HABER-KAMERA: İsmail ÇETİNTAŞ -KARASU(Sakarya),

==================================================

6)FIRTINA VE HORTUM SÖKE'DE ORTALIĞI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ

AYDIN'ın Söke ilçesinde gece başlayıp zaman zaman etkisini arttıran lodos fırtınası ile arkasından çıkan hortum, ağaç ve elektrik direklerini devirdi, binaların çatılarını uçurdu. Bazı ev ve park halindeki otomobiller çatılardan düşen kiremit parçaları nedeniyle zarar gördü.

Söke'de dün (çarşamba) saat 22.30 sıralarında başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 66 kilometre ulaşan lodos ve ardından çıkan hortum Cumhuriyet Mahallesi'nde ortalığı savaş alanına çevirdi. Söke Gençlik Merkezi ile bazı evlerin çatıları uçtu, Söke Stadyumu'nun yanındaki bir halı sahanın tel örgüleri, elektrik direkleri ile ağaçlar devrildi. Söke Gençlik Merkezi'nin çatısındaki sacların, onlarca metre mesafedeki, kimsenin bulunmadığı Söke Stadyumu'na uçması olası bir faicayı önledi. Birçok binanın çatısındaki güneş enerjisi sistemleri ve çanak antenler de zarar gördü. Çatılardan uçan kiremitler, bazı evlerin camlarının kırıılmasına ve park halindeki bazı otomobillerin üzerine düşerek maddi hasar meydana gelmesine neden oldu. Pek çok kişi, korkup, akşam evlerinden çıkmamayı tercih etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte fırtına ve hortumun neden olduğu maddi hasarın boytu da ortaya çıktı.

BELEDİYE EKİPLERİ SEFERBER OLDU

Söke Belediyesi ekipleri, sabah saatlerinde başlayan yağmura rağmen seferber olup, sokak ve caddelerde temizlik çalışması yaptı. CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran çalışmaları yerinde inceleyip, fırtına ve hortumdan mağdur olan vatandaşlara "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Gece bir afet yaşadıklarını belirten Başkan Toyran, "Mağdur olan vatandaşlarımıza elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Yaraları sarmaya çalışacağız" dedi. Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu da sabah saaterinde çatısı uçan Söke Gençlik merkezi'ne gelerek, inceleme yaptı.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kemal Karabıyık ise, "Gece adeta kıyamet koptu. Fırtına ve hortum, en çok bizim mahalleyi vurdu. Tek tesellimiz yaralananma ve can kaybı olmaması" dedi.

Görünüt Dökümü

-Çatısı uçan Söke Gençlik Merkezi'nden görüntü

-Uçan çatılardan görüntü

-Devrilen direk ve ağaçlardan görüntü

-Binaların kiremetleri uçan çatılarından görüntü

-Fırtıda zarar gören cadde ve sokaklardan görüntü

-Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu'nun Söke Gençlik Merkezi'nde ineceleme yaması

-CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ile röp.

-Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kemal Karabıyık ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN/ SÖKE (Aydın),

==========================================================

7)FETÖ'YE FİNANS SAĞLAMAKLA SUÇLANAN 37 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

SAMSUN'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kapatılan Sakarya Dersanesi ile Feza Okulları öğretmenleri ve yöneticilerine yönelik 12 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 7'si kadın 37 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri kapatılan Sakarya Dershanesi ile Feza Okulları'nda çalışan yöneticiler ve öğretmenlere yönelik 10 gün önce FETÖ/PDY operasyon gerçekleştirdi. Samsun merkezli olarak Ankara, İzmir, Erzurum, Bursa, Hatay, Elazığ, Sivas, Antalya, Amasya, Sakarya ve Giresun illerinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda polis 49 adreste arama yaptı. Yapılan aramaların ardından 7'si kadın 37 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin bir kısmının ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıktı. Öte yandan gözaltına alınanların terör örgütü lideri Fettullah Gülen'in 17 Aralıktan sonra 'Bank Asya'ya sahip çıkın' talimatı üzerine başka bankalardan kredi çekip söz konusu bankaya yatırdıkları belirlendi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'nde 10 gün boyunca sorgulanan 37 şüpheli bu sabah 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne finans sağlamak' suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin emniyetten çıkarılışı sırasında emniyet binasının dışındaki bariyerlerin önünde bekleyen şüpheli yakınlarından bazıları "Allah yolunuzu açık etsin", "Aslanlar" diye bağırıp el salladı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Emniyet dışından detay

-Şüphelilerin emniyetten çıkarılması

-Yakınlarının bağırmaları

(SÜRE: 1.58 Dk) (BOYUT: 62.70 MB)

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

============================================================

8)FETÖ ŞÜPHELİSİ ÖĞRETMENLER ADLİYEDE

ESKİŞEHİR'de FTEÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan biri eski okul müdürü 16 öğretmen adliyeye sevk edildi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri geçtiğimiz hafta Eskişehir merkezde eş zamanlı yaptıkları operasyonda biri eski okul müdürü 16 öğretmeni gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan milli eğitim mensubu öğretmenler bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-Sanıkların adliyeye çıkışı

-Adliyenin dıştan görüntüsü bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

=======================================================

9)KIZINI DÖVEN ÖZBEK ANNEYE 11 AY HAPİS

MERSİN'de 3 yaşındaki kızı Tuanna Çekmegeli'yi dövme görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandıran Özbekistanlı anne 36 yaşındaki Gulchehra Isokulova, 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin ertelediği cezaya, baba 30 yaşındaki Hasan Tayfun Çekmegeli itiraz etti. Hasan Tayfun Çekmegeli ile eşi bir çocuğunun annesi Özbekistan asıllı Gulchehra Isokulova arasında geçimsizlik çıkınca çift ayrı yaşamaya başladı. Çiftin kızları 3 yaşındaki Tuanna annesinin yanında kaldı. Gulchehra Isokulova geçen yıl aralık ayında kızı Tuanna'yı dövdü. Genç kadının kuzeni ise bu anı cep telefonuyla görüntüleyip, çocuğun babası Hasan Tayfun Çekmegeli'ye gönderdi. Eşinin öz kızlarını tokatlayıp, ayağı ile karnına basarak hakaretler ettiğini görünce şoke olan Çekmegeli, suç duyurusunda bulundu. Ardından da dava açıp tek celsede boşandı. Küçük kızın velayeti babaya verilirken, anne hakkında 'tehdit, hakaret, basit yaralama' suçlarından 5 yıl hapis cezası istemiyle Mersin 15'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Davanın son duruşmasına Gulchehra Isokulova ile Hasan Tayfun Çekmegeli katıldı. Anne Gulchehra Isokulova, çocuğunu çok sevdiğini ve pişman olduğunu söyledi. Hasan Tayfun Çekmegeli ise şikayetçi olduğunu tekrarladı. Mahkeme, Özbek anneyi 11 ay hapis cezasına çarptırıp, cezayı erteledi.

BABA CEZAYI BEĞENMEDİ

Baba Hasan Tayfun Çekmegeli, kararı temyiz edeceklerini belirterek, "Kendini savunamayan çocuğuna şiddet uyguluyor. Bunun karşılığı bu ceza olmamalıydı ve ertelenmemeliydi. Ben çocuğumun işkence sonrası hala psikolojisini düzeltmeye çalışırken, o elini kolunu sallayarak rahat bir şekilde gezecek" dedi.

Görüntü dökümü

---------------

-Küçük kıza dayagın görüntüleri

Ali Ekber ŞEN/MERSİN, -

===========================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement