Dha Yurt Bülteni - 7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 7

Siverek'te şehit evinde yas (2)SİVEREK'TE TOPRAĞA VERİLDİİstanbul'daki işlemlerinin ardından cenazesi uçakla Diyarbakır'a, oradan da karayoluyla memleketi Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne getirilen şehit polis Süleyman Sorkut için İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

11.12.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek'te şehit evinde yas (2)

SİVEREK'TE TOPRAĞA VERİLDİ

İstanbul'daki işlemlerinin ardından cenazesi uçakla Diyarbakır'a, oradan da karayoluyla memleketi Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne getirilen şehit polis Süleyman Sorkut için İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Siverek Kaymakamı Vural Karagül, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin tabutuna sarılan annesi Remziye Sorkut ve yakınları, gözyaşı dökerek Kürtçe ve Zazaca uzun süre ağıt yaktı. Burada özgeçmişi okunan şehit polis Sorkut'un cenazesi daha sonra Abdulkadir Geylani Camisi'ne götürüldü. Şehit polis Sorkut'un için ikindi vakti İl Müftüsü İhsan Açık tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Müftü İhsan Açık, cenaze namazına katılanlardan helallik aldığı sırada gözyaşlarını tutamadı. Şehit polis Sorgut'un cenazesi, Asri Mezarlık'ta gözyaşlarıyla toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Şehit cenazesinin getirilmesi

Meslektaşlarının omuzunda taşınması

Cenaze töreni

Cenazenin mezarlığa götürülmesi

Cenaze namazının kılınması

Tabuta sarılan şehit annesi ve yakınları

Cenazenin omuzlarda taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

=================================

Yozgatlı şehit polisin acı haberi ailesine ulaştı

İSTANBUL'da meydana gelen bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 21 yaşındaki Mustafa Kemal Devrilmez'in acı haberi, memleketi Yozgat'ın Sarıkaya İlçesine bağlı Köprücek Köyüne ulaştı.

Terör saldırısında şehit düşen polis memuru Mustafa Kemal Devrilmez'in bir yıldır ilk görev yeri olan İstanbul'da bulunduğu öğrenildi. Şedih polisin babası Özbay ile annesi Şerife Devrilmez, çocuklarını görmek için gittikleri İstanbul'da acı haberini aldılar. Şehit haberinin Yozgat'a ulaşmasının ardından yakınları Köprücek Köyü'nde bulunan baba evine giderek taziye ziyaretinde bulundular. Sarıkaya Belediyesi tarafından şehit evine taziye çadırı kurulup, çevresi Türk Bayrağı ile donatıldı. Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Adem Yeleğen ile birlikte şehidin baba evini ziyaret eden Belediye Başkanı Ömer Açıkel, aileye başsağlığı diledi.

Şehit polis memuru Mustafa Kemal Devrilmez'in, Özbay ve Şerife çiftinin biri kız 3 çocuğundan en büyüğü olduğu ve Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulunu bitirdikten sonra İstanbul'da göreve başladığı öğrenildi. Şehidin naaşı, Sarıkaya ilçesinde yarın öğle namazından sonra düzenlenecek cenaze töreninden sonra toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Şehit evinden görüntü,

-Taziye çadırı kurulması,

-Bayrak asılması,

-Detay,

-Belediye Başkanı Ömer Açıkel'in konuşması

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

===================================

Çarpışan 2 TIR'dan biri yandı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde inşaat malzemesi yüklü 2 TIR çarpıştı. TIR'lardan biri çıkan yangında kullanılamaz hale gelirken, diğer TIR da zarar gördü.

Kaza, saat 06.00 sıralarında Türkler Mahallesi D400 karayolu üzerinde meydan geldi. Antalya'dan Alanya'ya giden Serdar Tunç yöntemindeki 50 FF 617 plakalı kiremit yüklü TIR, Türkler Kavşağı'nda dönüş yapmak istediği sırada aynı yönden gelen Mehmet Çeşme yönetimindeki 03 VA 040 plakalı hafriyat yüklü TIR'la çarpıştı.

Sürücülerin yara almadan atlattığı kazada Mehmet Çeşme'nin kullandığı TIR'ın motor kısmında yangın çıktı. Kısa sürede TIR'ın kabin bölümünü saran alevlere itfaiye ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından söndürülen yangında TIR'lardan biri kullanılamaz hale gelirken, diğeri ise zarar gördü.

Kaza ve söndürme çalışmaları nedeniyle bir süre kapalı kalan yol, araçların kaldırılmasının ardından kontrollü şekilde ulaşıma açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

TIR'lardan görüntü

Araçlardan görüntü

Yanan TIR'dan detay

İtfaiye ve çekicinin çalışması

Polisin yol kontrolünden görüntü

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

=================================

Sivas'ta İHH'den Halep'e yardım için çorba

SİVAS'ta İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleri, 'Halep'e yol açın' sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına destek sağlamak amacıyla vatandaşlara çorba dağıtarak Halep için verilen bağışları kabul etti.

İHH Sivas Şubesi üyeleri, Suriye'nin Halep şehrindeki savaş mağdurlarına destek olmak için başlatılan yardım kampanyası kapsamında tarihi Kale Cami önünde vatandaşlara çorba dağıttı. Burada toplanan bağışlar ile alınacak temel gıda malzemelerinin önümüzdeki günlerde Halep'e gönderileceği belirtildi. Çorba dağıtımının ardından basın açıklamasında bulunan İHH Sivas Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çakmak, Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarında dün gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek, saldırıyı kınadı. Suriye'de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştirildiğini söyleyen Çakmak, uluslararası kamuoyunun bu duruma sessiz kaldığını belirterek, "Özellikle de Halep son dönemde Esed rejimi ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece-gündüz bombalanıyor." dedi.

Şehirde gıda malzemelerinin tükendiğini, sağlık sisteminin çöktüğünü, yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve milyonlarca insanın yerinden edildiğine dikkat çeken Çakmak, şunları söyledi: "Bizler Esed rejimi ve Rusya'yı bu katliam sebebiyle kınamaktan öte yapılabilecek işler olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla geniş bir organizasyon başlatmış bulunuyoruz. Bölgede ihtiyaç duyulan yardım malzemeleri toplanacaktır. Diğer yandan bu yardım malzemelerinin Halep'e ulaştırılması için bir yardım koridoru açılması hedeflenmektedir. Bu amaçla Suriye halkının yanında olduğumuzu göstermek üzere gerçekleştireceğimiz bu organizasyon için tüm kişi ve kurumları desteğe davet ediyor ve 'Halep'e Yol Açın' konvoyuna destek verenler listemizde görmek istiyoruz. İHH Kadın Kolları gönüllülerimiz Halep'e destek için çorba ikramı yaptı. Yapılan desteklerle Halep'teki mazlum insanlara un götürülecek ve bu unlar ekmek olarak Halep'li mazlumlara dağıtılacaktır."

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Çorba dağıtımı

-Açıklama

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

========================================

Ukrayna Turizm Federasyonu Başkanı: Terör turizme büyük zarar veriyor

UKRAYNA Turizm Federasyonu Başkanı Oleksandır Navikowenskiy, "Terör turizme büyük zarar veriyor. Umarım ülkelerimizde barış ön plana çıkar" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Serik Belediyesi ve Türk Hava Yolları işbirliğinde düzenlenen Türkiye Ukrayna Turizm Zirvesi, Serik'e bağlı Boğazkent Mahallesi'ndeki bir otelde başladı. Zirveye, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı vekili Erbay Kücet, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Serik Belediye Başkanı Ak Partili Ramazan Çalık ve Ukrayna Turizm Federasyonu Başkanı Oleksandır Navikowenskiy ile Ukrayna'dan gazeteciler, turizm ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, toplantıdaki konuşmasında belediyeciliği sadece yol, kaldırım yapan bir müessese olarak görmediklerini, aynı zamanda devlete, millete, kente destek verdiklerini söyledi.

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı vekili Erbay Kücet, "Dost ülke Ukrayna ile ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. Gerek sayın cumhurbaşkanımız gerekse iki ülke parlamenterleri arasındaki ilişkiler temaslar ile ziyaretlerin en üst düzeyde devam ettiğine şahidiz. Sizler nasıl Türkiye'yi yakından takip ediyorsanız biz de Ukrayna'yı takip ediyoruz. Ukrayna'nın tüm çabalarını izliyoruz. Ülkenize döndüğünüzde Türkiye'den kamuoyuna gözlemlerinizi en iyi şekilde anlatacağınıza inanıyorum. Parlamento olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Ukrayna Turizm Federasyonu Başkanı Oleksandır Navikowenskiy de Türklere karşı büyük sevgi, beslediğini kaydederken, İstanbul'daki terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Navikowenskiy, "Umarım bu tür olaylar ne sizin ne bizim ülkemizde bir daha olmaz. Terör turizme büyük zarar veriyor. Umarım ülkelerimizde barış ön plana çıkar" dedi.

'TÜRKLERE KARŞI BÜYÜK SEVGİ VAR, AŞK VAR'

Ukrayna ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ivme kazandığını vurgulayan Navikowenskiy, şöyle dedi:

"Ukrayna'dan Türkiye'yi 1 milyon kişi ziyaret etti. Bundan sonra bu ivme kazanmaya devam edecektir. Türk meslektaşlarımız gerçekten çok büyük emek verdi. Ukraynalıların kalbinde de bu sevgi dolu çalışmalar mutlaka karşılığını bulacaktır. Turistler Türkiye'ye hayran kalıyor. Tarih ve kültür olarak çok zengin bir ülke Türkiye. Bütün şehirler, yöresel mutfaklar, tarihi yerler bizim turistler tarafından daha tam keşfedilmedi. Ülkemiz bunları tanıdıkça daha büyüyecek ve gelişecektir. Çok şanslısınız çünkü insanlar burada 9 ay tatil yapabilir. İnşallah ticaretimiz de ekonomimiz de daha iyi devam eder. Benim kalbimde de Türkiye'ye, Türklere karşı büyük sevgi var, aşk var. Çocuklarım da aynı. Bu sevginin hepimizin kalbinde olması lazım ki daha sonraki nesilde sevgiyle bu işler devam etsin. Türkiye gerçekten hep turistlere kucak açmıştır. Biz de kucak açan bu ülkeye aynı şekilde sevgi ile yaklaşmamız lazım." 4 gün sürecek Türkiye Ukrayna Turizm Zirvesi'ne katılan heyet çeşitli ziyaretlerde bulunup, gezilere de katılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Ramazan Çalık'ın konuşması

Vali Yardımcısı Hüseyin Ece'nin konuşması

Oleksandır Navikowenskiy

Detaylar

Haber: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement