Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

Tıp Fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş, gözyaşlarıyla uğurlandıİSTANBUL'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Berkay Akbaş, memleketi Sinop'ta gözyaşları içinde toprağa verildi.

12.12.2016 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tıp Fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş, gözyaşlarıyla uğurlandı

İSTANBUL'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Berkay Akbaş, memleketi Sinop'ta gözyaşları içinde toprağa verildi.

İstanbul'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Tıp Fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş'ın Türk bayrağına ve tuttuğu Fenerbahçe takımı bayrağına sarılı cenazesi evinin önüne getirildi. Burada alınan helallik sırasında gözyaşları sel olup aktı. Anne Zeynep ve baba Salim Akbaş ile abla Dr.Selin Akbaş güçlükle ayakta durabildi. Yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan aile tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ardından Sinop Aleaddin Camii'ne getirildi. Buradaki törene Sinop Valisi Hasan İpek, Ak Parti Sinop milletvekili Nazım Maviş, CHP Genel BAşkan Yardımcısı Engin Altay, CHP Sinop milletvekili BArış Karadeniz, protokol üyeleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Berkay Akbaş, Çukurbağ Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü :

----------------------

Evinin önündeki törenden detay

Ailesinden detay

Camideki törenden detay

Detaylar

Haber-Kamera : İbrahim ASLAN/SİNOP, -

==================================

Beşiktaş patlamasında Malatya 2 şehidini uğurladı

İSTANBUL Beşiktaş'ta bulunan Vodafone Arena Stadı'nda çevik kuvvet ekiplerinin görev yaptığı alanda 2 ayrı bombalı saldırıda şehit olan polis memuru 29 yaşındaki Hamdi Dikmen ve 23 yaşındaki Okan Doğan, memleketleri Malatya'da baba ocağında helallikten sonra gözyaşları arasında toprağa verildiler.

Malatya'nın Yazıhan ilçesi nüfusuna kayıtlı, 29 yaşındaki Çevik Kuvvet şoförü Hamdi Dikmen ve Adıyaman'ın Sincik nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Çevik Kuvvet polisi Okan Doğan, memleketleri Malatya'da, şehir mezarlığında bulunan şehitlikte düzenlenen cenaze törenine, aileleri ve yakınlarının yanı sıra, Gümrük ve Ticaret Bakan'ı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Ak Parti Malatya Milletvekilleri Taha Özhan, Nurettin Yaşar,01 m Öznur Çalık ve Mustafa Şahin,Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle 10 binlerce vatandaş katıldı.

Şehit Okan Doğan'ın annesi Elif Doğan, oğlunun Türk bayrağına sarılı naaşına sarılarak, teröre lanet okudu. Baba Yusuf Doğan ise tabuta sarılarak, "Bayrağımızı yere düşürmedin, hakkım sana helal olsun oğlum" diye gözyaşı döktü.

Şehit polis memuru 29 yaşındaki Hamdi Dikmen bugün öğle namazına müteakip Malatya Şehir mezarlığında kılınan cenaze zamansından sonra Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Dilek mahallesinde bulunan Hurçunlupınar mevkiindeki mezarlıkta toprağa verilirken, 23 yaşındaki Çevik Kuvvet polisi Okan Doğan'da Malatya Şehir mezarlığında öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Şehir mazalığında bulunan şehitlikte son yolculuğuna uğurlandı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mikail PELİT/ MALATYA

===========================================

Eşinin üniformasıyla cenaze törenine katıldı

Acılı baba, "İntikamını alacağım"

İSTANBUL'da düzenlenen çifte bombalı terör saldırısında şehit düşen polis memuru 33 yaşındaki Hüseyin Dalgılıç'ın İzmir'de yapılan cenaze töreninde, oğlunun dünyaya geldiği 19 Mayıs tarihini gösteren acılı baba Şaban Dalgılıç, "Biz Atatürkçüyüz. Bu tarihe iyi bakın. Bunun intikamını alacağım" diye konuştu. Polis memuru ve 7 aylık hamile olan Çiğdem Dalgılıç, şehit eşinin fotoğrafını bir an olsun elinden bırakmadı. Gözü yaşlı kadın cenaze törenine hain saldırıda şehit olan eşinin üniformasıyla katıldı. Namazın ardından şehidin eşi Dalgılıç, 1,5 yaşındaki kızı Karaca Dalgılıç'ı kucağına alıp korteje katıldı.

İstanbul'un Beşiktaş İlçesi'nde düzenlenen bombalı çifte terör saldırısında şehit olan 6 yıllık polis memuru Hüseyin Dalgılıç için İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Başbakanlık Bşadanışmanı Ömer Sertbaş, AK Parti, CHP ve MHP İzmir milletvekilleri, askerler, şehidin meslektaşları, annesi Nevcihan Dalgılıç, babası Şaban Dalgılıç, 5 yıllık eşi polis memuru Çiğdem Dalgılıç, kardeşleri Atilla Dalkılıç, Metehan Dalgılıç, yakınları ve çok sayıda İzmirli katıldı.

"BİZ ATATÜRKÇÜYÜZ"

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Dalgılıç'ın Türk bayrağına sarılı tabutu camiye polislerin omuzlarında getirildi. Musalla taşına konan tabut önünde, şehidin ailesi ve törene katılanlar dua etti. Baba Şaban Dalgılıç, oğlunun fotoğrafındaki doğum tarihi olan 19 Mayıs'ı gösterip, "Biz Atatürkçüyüz. Bu tarihe iyi bakın. Bunun intikamını alacağım" diye konuştu. Şehidin annesi Nevcihan Dalgılıç yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Göz yaşlarına hakim olamayan anne Dalgıılç, 3 çocuğundan en büyüğünü kaybetmenin acısını yaşadı. Acılı anne, oğlunun tabutu önündeki fotoğrafa sarılıp son kez öptü. Baba Dalgılıç, eşinden dirayetli olmasını istedi.

EŞİNİN ÜNİFORMASIYLA TÖRENE KATILDI

Şehit polis memuru Hüseyin Dalgılıç'ın kendi gibi polis memuru olan 7 aylık hamile eşi Çiğdem Dalgılıç törene eşinin üniformasıyla katıldı. Elinden şehit eşinin fotoğrafını bir an olsun bırakmayan gözü yaşlı kadın, eşinin fotoğrafını tuttuğu elleriyle karnındaki bebeğine sarıldı. Eşine son kez bakan talihsiz kadın yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Şehidin 1,5 yaşındaki kızı Karaca Dalgılıç da törene getirildi. Şehidin yakınları da Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp gözyaşı döktü. Törene katılan protokol üyeleri, aileye baş sağlığı diledi. Öğlen kılınan cenaze namazının ardından şehidin tabutu, polislerin omuzlarında polis cenaze aracına kondu. Daha sonra, törene katılanlar şehidi, polis kortejinde son kez selamladı. Şehidin eşi Dalgılıç, kızları Karaca'yı da kucağına alıp korteje katıldı. Şehit Dalgılıç, Işıkkent Polis Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Cenaze töreninden görüntü

-Şehidin ailesinden görüntü

-Törene katılanlardan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber: Tufan HAMARAT, Timur TARLIĞ, Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

=================================================

Mustafa Öztürk, memleketi Samsun'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı

Öğretmen olarak atanamayınca polis oldu

İSTANBUL Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 27 yaşındaki Mustafa Öztürk, memleketi Samsun'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polis Öztürk'ün Ankara Gazi Üniversitesi Elektrik öğretmenliği bölümü mezunu olduğu, öğretmen olarak atanamadığı için polis olduğu belirtildi.

Cumartesi gecesi Beşiktaş- Bursaspor maçının sona ermesinden sonra Vodafone Arena Stadyumu'nun hemen yanında meydana gelen bombalı terör saldırısında şehit düşen polislerden Samsunlu polis memuru Mustafa Öztürk için Çarşamba İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Polis Öztürk'ün cenazesi Çarşamba İlçe Devlet Hastanesi morgundan alınarak Sarıcalı Mahallesi Yunus Emre Caddesi'ndeki baba evine getirildi. Burada Kuran-ı Kerim okunup yakınlarından helallik alındı.

Şehidin cenazesi daha sonra Rıdvan Paşa Camii önündeki caddeye getirildi. Burada düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehidin annesi Nurcan ve babası Ahmet Öztürk ile şehit kardeşi Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde öğrenci olan Murat Öztürk, şehit polisin yakınları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Şehit annesi gözyaşlarına boğulurken şehit babası ve şehit kardeşi ise metanetini korudu. Şehit polis Öztürk'ün Ankara Gazi Üniversitesi Elektirik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduğu atanamadığı için 3 yıl önce polis olduğu belirtildi. Öte yandan Şehit Öztürk'ün 15 gün sonra sözleneceği ifade edildi.

Burada öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Mustafa Öztürk'ün cenazesi Yeni Kışla Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü :

------------------------

-Şehidin evinden detay

Şehidin cenaze aracıyla getirilmesi

Şehidin kardeşi Murat Öztürk'ün tabuta sarılması

Helallik alınması

Cenaze aracının gidişi

Şehidin naaşının omuzlarda gelişi

Şehidin fotoğrafından detay

Vatandaşlardan detaylar

Şehidin annesi Nurcan Öztürk'den detay

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın şehitin ailesine taziyede bulunması

Cenaze namazının kılınması ve duaların edilmesi

Şehidin naaşının omuzlarda götürülmesi ve cenaze aracına konulması

Şehidin annesi Nurcan Öztürk'den detay

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Hakan AKGÜN/ÇARŞAMBA(Samsun),

=======================================

Şehit polis Şahin Kilis'te uğurlandı

İSTANBUL Beşiktaş'taki bombalı terör saldırılarında şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Ali Osman Şahin'in cenazesi, memleketi Kilis'te gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit polis Ali Osman Şahin için öğle vakti Kayabaş Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali İsmail Çataklı, milletvekilleri Reşit Polat ile Hilmi Dülger, Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, şehidin annesi Döne Şahin, kardeşleri, polisler, askerler ve çok sayıda kişi katıldı.

babası Ali Şahin'in vefat ettiği şehit polisin Türk bayrağıyla örtülü tabutuna sarılan yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Bekar ve 2 yıldır İstanbul'da görevli olduğu belirtilen şehit polis Ali Osman Şahin'in cenazesi, burada kıldırılan cenaze namazının ardından helallik alınarak, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Cenazenin gelişi

Camide yakınlarının sarılması

Polisin gözyaşları

Namazın kılınması

Camiden götürülüşü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=====================================================

Şehit polis Ahmet Alan Sorgun'da toprağa verildi

İSTANBUL Vodafone Arena Stadı yakınındaki bombalı terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki bekar polis memuru Ahmet Alan'ın cenazesi, memleketi Yozgat'ın Sorgun gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit polis Ahmet Alan'ın naaşı, ambulansla Sorgun Belediye Meydanı'na getirildi. Şehidin cenaze törenine inşaat işçisi baba Polat, annesi Zehra'Nın yanı sıra Yozgat Vali Yardımcısı Nevzat Şengök, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin cenazesinde baba Polat Alan, güçlükle ayakta dururken, oğlunun tabutu başında göz yaşlarına hakem olamadı. Cenazeye katılan vatandaşlar, PKK aleyhine sloganlar attı. Şehit Ahmet Alan'ın cenazesi, öğle ve cenaze namazından sonra Sorgun Karşıyaka mezarlığında toprağa verildi.

Şehit polis Ahmet Alan, sosyal medya hesabı facebook sayfası üzerinden paylaştığı 'Korkaklık ömrü uzatmayacağı gibi, kahramanlıkta ömrü kısaltmaz" paylaşımı dikkat çekti. Şehit Alan'ın, ailesinin tek çocuğu olduğu ve 2 yıl önce polis memuru olarak göreve başladığı öğrenildi.

Görüntü dökümü

Şehit Ahmet Alan'ın tabutundan görüntü,

Şehit babası Polat Alan'dan görüntü,

Sorgun Belediye Meydanından görüntü,

Vatandaşların PKK aleyhine slogan atması,

Cenaze namazının kılınması,

Detay

Haber-Kamera; Halit YILMAZ/SORGUN(Yozgat), -

=============================================

Şehit otobüs şoförü Kahramanmaraş'ta defnedildi

İSTANBUL'daki bombalı saldırılarda şehit olan, çevik kuvvet polislerini taşıyan İETT otobüsünün şoförü 39 yaşındaki Ahmet Dokuyucu'nun cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

Kahramanmaraş'a karayoluyla sabah saatlerinde getirilen Ahmet Dokuyucu'nun cenazesi, Elmalar Mahallesi'ndeki baba evine son kez götürülerek hellalik alındı. Ahmet Dokuyucu için daha sonra mahalle meydanında cenaze töreni düzenlendi. Törene; Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Vali Vahdettin Özkan, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, askeri ve mülki erkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, şehidin ailesi ile yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Törende ayakta durmakta güçlük çeken Dokuyucu'nun Kıbrıs gazisi olan babası Habip Dokuyucu ve çocukları Hakan ile Serdar'ı Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak teselli etti. Çocukları Hakan ve Serdar Dokuyucu ile yakınları Ahmet Dokuyucu'nun Türk bayrağıyla örtülü tabutunun önündeki fotoğrafı öpüp ağıt yaktı. Şehidin eniştesi Mehmet Zavrak ise tabutun üstündeki bayrağı okşayarak, "Bu bayrak inmez, indiremezler dayı" diyerek feryat etti. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da şehidin çocukları ve yakınlarına başsağlığı diledi.

İETT'de 12 yıl şoför olarak çalışan, memleketine en son Kurban Bayramı'nda geldiği belirtilen evli ve 4 çocuk babası Ahmet Dokuyucu'nun, olay günü çevik kuvvet polislerini taşıdığı ve bombalı aracın otobüsün yanında infilak ettiği ifade edildi. Dokuyucu'nun cenazesi kılınan namaz ardından mahalle mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Başbakan Yardımcısı Kaynak, tören ardından Dokuyucu'nun ailesine Türk bayrağı verdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, -

===============================================

Şehit polis Çetin Sarıkaya Elmadağ'da toprağa verildi

İSTANBUL Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı yanında teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 29 yaşındaki bekar Çetin Sarıkaya, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde kılınan cenaze namazından sonra Elmadağ Şehitliği'nde toprağa verildi. Şehidin annesi İnci Sarıkaya oğlunun cenazesinde "Seni bu hale getirenler kahrolsun" dedi.

İstanbul'da hain terör saldırısında, çevik kuvvette şoför olarak görevli henüz 8 aylık polis memuru Çetin Sarıkaya'nın naaşı, Sungurlu Camii morguna getirildi. Şehidin Kurtuluş Mahallesi, Kerse Sokak'ta 2 katlı 6 numarada oturan ailesinin evinde ise göz yaşı döküldü. Memur olan babası Adem 1997 yılında vefat eden şehit Çetin Sarıkaya'nın annesi 55 yaşındaki İnci Sarıkaya, oğlunun tabutunun başında göz yaşı döktü. Anne Sarıkaya, "Seni bu hale getirenler kahrolsun" derken, evli olan ablası ise şehit kardeşinin tabutuna yaklaşırken baygınlık geçirip yere yığıldı. Şehidin ablasına sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Şehit polis Çetin Sarıkaya'nın cenazesine ailesi, milletvekilleri, yakınları, meslektaşları, askeri yetkililerle vatandaşlar katıldı. Şehidin cenazesi, Kurtuluş Mahallesi'ndeki Sungurlu Camii'nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazından sonra helallik alındı, polislerin omuzunda cenaze aracına konuldu. Şehit polis memuru Çetin Sarıkaya, Elmadağ Şehitliği'nde toprağa verildi.

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü'nden 4 yıl önce mezun olan polis memuru Çetin Sarıkaya, atanamadığı için çok sevdiği mesleğini yapma imkanı bulamadı. Şehit Sarıkaya'nın ilk görev yeri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet biriminde henüz 8 aylık polis memuru ve şoför olarak görev yapıyordu. Polis memuru Çetin Sarıkaya, 4 kardeşin 3'üncüsü olduğu, en küçük kardeşinin Muğla'da Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yaparken, büyük kardeşi ablasının evlendiği, ailesinin üçüncü çocuğu olan diğer kardeşi ise Elmadağ'da minibüs şoförlüğü yaptığı belirtildi. Bombalı saldırının olduğu Cumartesi günü izinli olan şehit polis Çetin Sarıkaya'nın Beşiktaş-Bursaspor maçı nedeniyle göreve çağrıldığı öğrenildi.

Görüntü dökümü

Cenaze evinden görüntü,

Sungurlu Cami önünde cenazenin katafalktaki görüntüsü,

Cami önünde şehidin annesinden görüntü,

Cami önünde şehidin kız kardeşinin baygınlık geçirmesi,

Cenaze namazının kılınması,

Cenazenin omuzlarda taşınması

Haber-Kamera: Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ (Ankara), -

================================

Şanlıurfa'da şehit polisler için tören (2)

ŞEHİT POLİS ÇİÇEK'İN CENAZESİ DEFNEDİLDİ

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından 6 aylık polis memuru Enes Çiçek için Dergah Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Silah arkadaşları tarafından alınan Türk bayrağını sarılı şehidin tabutunun getiriliş sırasında yakınları ağıt yaktı. Cenazenin musalla taşına konulmasının ardından İl Müftüsü İhsan Açık, 10 imamla birlikte cenaze namazı kıldırıldı. Şehit polis Çiçek'in cenazesi, helallik alındıktan sonra Yeni mezarlığa götürüldü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutuna omuz verip bir süre taşıdı. Şehit polis Enes Çiçek'in cenazesi, törene katılan birlerce kişinin "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları eşliğinde götürüldüğü Yeni Mezarlık'ta toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: ŞANLIURFA

=========================================

Adana şehitlerini uğurladı/ (Ek görüntü)

Görüntü Dökümü

-------------------------

Şehit Mehmet Atıcı'nın baba evinde helallik alınması

Mezarlıkta annesinin ağlaması

Fotoğrafa sarılması

Müftünün anneyi teselli etmeye çalışması

Şehidin babasına bayrağın verilmesi

Haber-Kamera: Uğur SELÇİK/İMAMOĞLU,(ADANA),

==============================================

Yurt öğrencilerine hamsi ziyafeti

SİVAS'ın Suşehri ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) Suşehri Yurt Müdürlüğü'nde, hamsi ziyafeti düzenlendi.

Yurt Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe öğrenci ve davetliler katıldı. Suşehri Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) Müdürü Göksal Soylu ilkini geçen yal yaptıkları etkinliğin ikincisini düzenlediklerini belirterek, "Gençlerimizi eğitime motive etmek, onların final sınavları öncesinde başarılarını artırmak ve sosyal bir faaliyet olsun düşüncesiyle böyle bir hamsi programı düzenledik. Malumunuz birkaç gün önce İstanbul'da olan menfur saldırıyı şiddetle nefretle kınıyoruz. Buradaki şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına milletimize sabır diliyoruz. Bu program eğlence amaçlı olmadığını, sadece gençlerimize sınav öncesi moral vermeye yönelik olduğunu belirtelim. Çünkü şu anda içimiz kan ağlarken bir eğlence programı yapmanın anlamı yok. Sınavlar önces bir motivasyon olsun, öğrencilerimizin başarılarını yüksek tutalım düşüncesiyle böyle programı tertip ettik" dedi. Ardından yakaşık 100 kilo hamsi ızgaralarda pişirilerek katılımcılara ikram edildi. Öğrenciler balık almak için kuyruklar oluşturdu.

Görüntü Dökümü:

-Etkinlikten görüntüler

-KYK Yurt Müdürünün konuşması

-Balıktların ızgarada pişirilmesi

-Öğrencilere ikramı

Haber-Kamera: Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),

=============================================

Beline sarılı uyuşturucu ele geçen 82 yaşındaki kadın serbest

DİYARBAKIR'dan geldiği Bursa'da polis ekipleri tarafından durdulan otomobilde yapılan aramada, belinde kuşağa sarılı metamfetamin bulunan 82 yaşındaki kadın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çamaşırında uyuşturucu ele geçen 18 yaşındaki kız ile araçtaki 2 erkek ise tutuklandı.

İhbarı değerlendiren İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Diyarbakır'dan Bursa'ya gelen içerisinde 4 kişinin bulunduğu otomobilde uyuştucu bulunduğu bilgisine ulaştı. Takibe alınan araç ilçe girişinde durduruldu. Otomobilde yapılan aramada çamurluk kısmında bir miktar metamfetamin ele geçirildi. Araçta bulunan 82 yaşındaki S. Beyhan'ın belindeki kuşağa sarılı, 18 yaşındaki S. Gümüş'ün ise üzerindeki çamaşırında bir miktar metamfetamin daha bulundu.

Toplam 2 kiloğram ağırlığında ve piyasa değeri yaklaşık 600 bin lira olan uyuştucuya el koyan polis, gözaltına aldığı 2'si kadın 4 şüpheliyi emniyet müdürülğüne götürdü. Burada sorgulamaları yapılan şüpheliler 'Uyuştucu ticareti yapmak' suçundan adliyeye çıkartıldı. Yaşlı kadın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 29 yaşındaki A. Beyhan, 25 yaşındaki B. Geter ile S. Gümüş tutuklandı.

Görüntü dökümü

Zanlıların adliyeye çıkartılması

Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL(Bursa), -

===============================================

Sibirya kurdu Çakır, kanseri yendi

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde belediyeye ait hayvan barınağında kalan Sibirya kurdu melezi Çakır isimle köpek yakalandığı Transmissible Venereal Tümör (TVT) adı verilen kanser hastalığını tedavi ile yendi.

Çorlu Belediyesi Hayvan Barınağı'nda kalan Sirbirya kurdu melezi Çakır isimli köpeğe yaklaşık 3 ay önce TVT teşhisi konuldu. Barınak veterineri Ahmet Çavdar, Çakır'ı kemoterapiye alıp tedavisini sürdürüp, kanseri yenmesini sağladı. Çavdar, "Çakır, bakım evimizin 10 yaşındaki bir köpeği. Çakır, burada kaldığı süre zarfında TVT dediğimiz iyi huylu bir kanser ile enfekte durumdaydı. Biz burada kendisine kemoterapi uyguladık. Daha sonra kendiside bu hastalığı yendi. Bir ay gibi süren bir tedavi uyguladık. Biraz kendisi yıprandı ama sağlığına kavuştu" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Köpekten detaylar

-Veteriner Çavdar ile röportaj

-Çakır'ın oynaması

-Barınak tabela

Haber - Kamera Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),

===============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement