Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

HALEP'TEN TAHLİYELER GECE BOYUNCA DEVAM ETTİ (EK)1)AMBULANS UÇAKLA ANKARA'YA GÖNDERİLDİLERHalep'ten gelen ve vücutlarında derin yanıklar bulunan yaralılardan 6'sı bugün öğle saatlerinde ambulanslarla Hatay Havalimanına götürüldü.

19.12.2016 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALEP'TEN TAHLİYELER GECE BOYUNCA DEVAM ETTİ (EK)

1)AMBULANS UÇAKLA ANKARA'YA GÖNDERİLDİLER

Halep'ten gelen ve vücutlarında derin yanıklar bulunan yaralılardan 6'sı bugün öğle saatlerinde ambulanslarla Hatay Havalimanına götürüldü. Burada bekleyen Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağına alınan yaralılar tedavileri yapılmak üzere Ankara'da yanık ünitesi bulunan hastanelere sevk edildi.

RAMAZAN ÇELİK/HATAY,

===============================================

2)İNEGÖL'DEKİ YANGININ ACI TABLOSU GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

BURSA'nın İnegöl İlçesi Mobilya Sanayi Sitesi'nde bulunan alt katı satış mağazası olan iki katlı mobilya imalathanesinden başlayıp 7 işyerine sıçrayan ve apartmanları tehdit eden yangının verdiği hasar gün ağarınca ortaya çıktı.

İnegöl İlçesi'ndeki Mobilyacılar Sanayi Bölgesi'ndeki Osmanbey Caddesi üzerinde faaliyet gösteren alt katında satış mağazası bulunan bir mobilya imalathanesinin 2'nci katında dün gece yarısı yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek bitişiğindeki işyerlerine sıçradı. Bursa ve Bozüyük'teki 19 itfaiye aracı ve 60 personel ile yapılan söndürme çalışmaları yaklaşık 3 saat sonra sona erdi. 3 bin metrekarelik alandaki yangın sonucunda 4 işyeri tamamen kullanılamaz hale gelirken 3 işyeri de kısmen zarar gördü. Yaklaşık 10 milyon liralık zararın meydana geldiği yangının çıkış nedeni araştırılıyor. Yangının verdiği hasar günün ağarmasıyla birlikte daha net ortaya çıktı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sabah saatlerinde yangın yerine gelerek incelemelerde bulundu, esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti. İnegöl'ün bir sanayi şehri olduğunu ifade eden Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, şöyle dedi;

"Maalesef itfaiye araçlarının 10 civarında olduğunu ve yetersiz personelin olduğunu öğrendik. Bu sanayi şehrinde bir işyerinde çıkan yangın. Bir ada değil, bir şehir değil. Eğer buraya Yenişehir'den, Bozüyük'ten tek bir yangın için araçlar geliyorsa demek ki bizim ilçemizde itfaiye araçları veya ekipman, eleman yetersiz olduğu görüşündeyiz. Buna sanayicimizde destek olmak şartıyla Büyükşehir ve İnegöl Belediyemizle nereye ne lazımsa, itfaiye birimleri açmalı.Sanayicilerin de aynı görüşte olduğunu kaydeden Özcan Ayhan, koltukçuların yangında hemen alev alabilecek sünger ve kumaş kullandıklarını söyledi. Ayhan, şöyle devam etti: "Siz ne kadar tedbir alırsanız alın, kış aylarında ve yazın sıcağında ufak bir kıvılcımla yangın çıkabiliyor. Firmalarımızın kendi tedbirlerini de alması lazım. Yangın söndürme tertibatının ve ekipmanlarının olması lazım. Fakat Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yangın çıktığında anında müdahale edilseydi bina kurtulurdu. İtfaiye söndürürken bina yandı. Bunu birçok arkadaşımız burada gördü. İnşallah bu son olur. Buna karşı tedbirler almamız gerekiyor. Arkadaşlarımıza 'Geçmiş olsun' diyoruz. Ne türlü ekipmanların işyerinde bulunması gerektiğini anlatan bir mevzuat var. Her firmanın büyüklüğüne göre bu tedbirleri alması gerekiyor. Ancak bu yangın gece çıktı. Kimsenin olmadığı bir zamanda çıkan bir yangın. Burada itfaiye devreye giriyor. İtfaiye de maalesef yetersiz kalmış. Nereden başlayıp yangını söndüreceğini bilemezsen yangın büyür. Maalesef böyle olmuş. Yalnız itfaiyeyi de suçlamakla olmaz ama daha önceden tedbir alınıp, hangi noktanın söndürülmesi gerektiğini bilen eğitimli arkadaşların olması gerekiyor."

Görüntü dökümü

----------------------

Yangından görüntüler

Gündüz çekilen görüntüler

Detaylar

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa), -

========================================================

3)CHP'Lİ TEKİN: HDP BİNALARINA SALDIRMAK, TOPLUMSAL BARIŞIN ALTINA DİNAMİT KOYMAKTIR

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, terör olaylarının ardından HDP binalarına yönelik saldırılara ilişkin, "Bu, toplumsal barışımızın altına dinamit koymak demektir" dedi. Tekin, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ile birlikte gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini söyledi. Terör olayları ve dış politikaya ilişkin hükümete yüklenen Tekin, başkanlık sistemiyle ilgili de MHP'nin tavrını eleştirdi.

SARISÜLÜK KARARINA TEPKİ

Ankara'da, 1 Haziran 2013'te Gezi eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün öldürülmesiyle ilgili davada yargılanan polis Ahmet Şahbaz'a 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verilmesine de tepki gösteren Gürsel Tekin, "Sanığın cezası da paraya çevrildi. İnsan hayatının ne kadar basit olduğu görülüyor. 'Talimatı ben verdim' diyenler vardı" diye konuştu.

Terör saldırıları sonrasında HDP binalarına yönelik şiddet içerikli saldırıları da değerlendiren Gürsel Tekin, şunları kaydetti:

"CHP binalarına değil ama CHP'li arkadaşlarımıza zaman zaman saldırılar olmuştu. HDP binalarına saldırıları kabul etmek mümkün değil. Anayasal çerçevede kurulmuş bir siyasi partinin, meşru bir partinin binalarına saldırmak, bu ülkede toplumsal barışımızın altına dinamit koymak demektir. Terörle mücadele başka bir şeydir ama meşru siyasi partilere saldırıları kabul etmek mümkün değildir. Daha bu saate kadar siyasi irade herhangi bir açıklama yapmış değildir. Umut ederim ki bundan sonra böyle saldırılarla karşı karşıya kalmayız."

Görüntü Dökümü

-------------------------

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in açıklamaları

SÜRE: 01'42" BOYUT: 190 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

===================================================

4)NEVŞEHİR TERÖRE KARŞI TEK YÜREK OLDU STK'LARDAN TERÖRE LANET, ŞEHİTLERE DUA

NEVŞEHİR'de son günlerde meydana gelen terör olayları karşısında bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, önce İstanbul ve geçtiğimiz Cumartesi günü de Kayseri'de gerçekleştirilen bombalı saldırıları protesto etti ve yaşanan terör olaylarında şehit olanlar için toplu dua yaptılar. Nevşehir Valiliği önünde düzenlenen protesto gösterisine, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, siyasi partilerin il başkan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada düzenlenen protesto gösterisinde açıklamalarda bulunan Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, yaklaşık 30 yıldan beri Türkiye'yi bölmek, parçalamak, Türk milletine diz çöktürmek için uğraşan Haçlı-Siyonist ittifakının eli kanlı terör örgütleriyle son zamanlarda toplu bir mücadele içerisine girdiklerini ifade etti.

"1 hafta önce İstanbul'da, 2 gün önce Kayseri'de ve daha önce terör olaylarında kaybettiğimiz Polis, Asker ve sivil vatandaşlarımıza, kahraman şehitlerimize Cenabı-ı Allah'tan Rahmet, ailelerine ve Türk Milletine de başsağlığı diliyorum. Yaralı ve Gazilerimize de acil şifalar diliyorum.ö diyen Çiftçi, 15 Temmuz'da, Türkiye'yi işgal etmeyi başaramayanların arkasından ekonomik savaş ve şimdide peş peşe hain saldırılarıyla Türk Milletinin morallerini bozmak istediklerini ifade etti.

Sözleri sık sık tekbirler ve sloganlarla kesilen Çiftçi daha sonra şöyle konuştu: " Önceliğimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet yaşaması için gerekli çabayı sarf etmektir. Bu millet, dün Çanakkale'de nasıl yedi düvele karşı mücadele edilmişse, bu günde sevdamız ülkemiz için, bayrağımız ve ezanımız susmaması için terör örgütlerine karşı milli bir seferberliğe hazır olduğumuzu buradan bir kez daha beyan ediyoruz. Terör örgütleri, onların içteki uzantıları ve bunların hamili dış güçler şunu iyi bilsinler ki; Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye parçalamaya kimsenin gücü yetmez. Nevşehirliler olarak bu uğurda, ne yapılacaksa onu yapmaya hazır olduğumuz haykırmak istiyorum. Bunun en son örneğini 15 Temmuz'da tüm millet olarak yaşadık. Hedeflerine ulaşamadılar, başaramadılar birliğimizi dirliğimizi bozmayı. Aziz Türk Milleti, bunların karşısında dimdik durdu. Bir çok badireden geçen bu milletin kahraman evlatları, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da birliğimizi ve beraberliğimizi parçalama adına kandan beslenmeyi kendilerine temel bir yaşam felsefesi haline getirmiş terör örgütlerine karşı gereğini yapmaktan asla çekinmeyecektir. ödedi

Kürsüden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Çiftçi " Sayın Cumhurbaşkanım, verdiğiniz mücadelede sizi yalnız bırakmayacağımıza söz veriyoruz. Sevdamız Türkiye Cumhuriyeti'dir.ödiye konuştu

Daha sonra Milletvekillerine seslenen Çiftçi " Sayın Gazi Meclisimiz idamı gündeminize almanız, bizlere vereceğiniz en büyük hediye olacaktır. Bu alçaklar, bu namussuzlar idam edilmelidir. Türk Milleti canı gönülden bunu istemektedir. Bundan 100 yıl önce nasıl Çanakkale ruhu olmuşsa toplumda 15 Temmuz sonrası, bu ruh tekrar yenilenerek devam etmektedir. Bu ruhu kimse bozamaz, Vatan, Bayrak, Devlet, Millet için ve İslam için ölenlere ölüler demeyeniz zira siz onların anlayamaz ve bilemezsiniz. Kahraman şehitlerimiz, sizler bu ülke için canınızı verdiğiniz emanete sahip çıkmaya devam edeceğimizi sizlerin kemiklerini sızlatmayacağımıza söz veriyorum. İç savaş şartlarını oluşturmak için yoğun ve şeytani planlar yapmalarına karşı her zamankinden daha fazla bir ve beraber olmak kaçınılmazdır. Düşmanları sevindirmeyeceğiz. Teröre karşı mücadelede tüm vatan sathında devletini bütün imkan ve kuvvetinin önceliğinde milli dayanışma fedakarlığı yerine getirilmelidir. Türkiye'yi bölmeye milleti birbirine düşürmeye hiçbir alçak ve namert hevesinin gücü yetmeyecektir. Şanlı tarihimizde görüldüğü üzere, Türk Milleti olarak bir öldüysek bin doğacağımızı şehit ve şühedanın hatırasına yüz çevirmeyeceğimizi vatan bayrağa yan gözle bakan eşkıya ve ortaklarının perişan edeceğimizin tüm dünya milletleri tarafından bilmesinde fayda görüyorumö dedi.

Daha sonra Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, terör olayları nedeniyle şehit olan kahraman Mehmetçiklerimiz, emniyet mensuplarımız ve sivil vatandaşlarımız için dua yaptı.

Görüntü Dökümü:

- Hükümet konağı önüne toplanan vatandaşlar ve öğrencilerin slogan atmaları

-Vatan şehitleri ve gaziler derneği başkanı Ramazan Çiftcinin konuşması

-Mitinge katılanlardan genel ve detay görüntü

(: Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,DHA)

DV 1 Dosya 5 Dakika 41Saniye 412 - MB

===========================================

5)'ÇEYİZ TAŞIYORUM' DİYE ESRAR SEVK EDEN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

ADANA'da çeyiz taşıma bahanesiyle uyuşturucu sevkiyatı yapan 40 yaşındaki Ercan Turan'ın depo olarak kullandığı evde 258 kilo esrar ele geçirildi.Merkez Yüreğir İlçesi Dadaloğlu Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinin uyuşturucu deposu olarak kullanıldığı bilgisini alan Narkotim ekipleri, çalışma başlattı. Eve baskın yapan ekipler, boş dairedeki yatak huruçları ve çeyiz sandığı içerisinde 258 kilo esrar ele geçirdi. Evi kiraladığı belirlenen Ercan Turan, gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlı Ercan Turan, uyuşturucunun kendisine ait olduğunu itiraf etti. Uyuşturucuyu yatak hurçları içerisinde taşıdığını anlatan Ercan Turan'ın, "Apartmana girip çıkarken dikkat çekmemek için uyuşturucuyu yatak hurçlarına yerleştirdim. Yöneticiye de 'evleneceğim, ev diziyorum, çeyiz taşıyorum' dedim. Öyle diyince kimsenin dikkatini çekmedi"dedi.

Uyuşturucu madde bulundurmak ve teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yapmak suçundan adliyeye sevk edilen Turan tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Hurçların içindeki esrar torbaları

Polislerin torbayı bıçakla açması

İçindeki esrarın görüntüsü

Polislerin torbaları toplaması

Sandığın içindeki esrar torbası

Zanlının Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

SÜRE: 02'18" BOYUT: 258 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: Salih ÜÇTEPE/ADANA,

=======================================================

6)7 BİN LİRALIK HIRSIZLIK GÜVENLİK KAMERASINDA

DİYARBAKIR'ın Kayapınar ilçesinde 16 Aralık günü iki ayrı marketten 7 bin liralık malzeme çalan hırsız, güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. İşyeri sahipleri bölgede hırsızlık olaylarının arttığını belirterek, yetkililerin çözüm bulmasını istedi.Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde 16 Aralık günü iki ayrı markette hırsızlık olayı meydana geldi. İşyeri sahiplerinin sabah dükkanlarını açması ile ortaya çıkan hırsızlık olayı bir marketin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, gece saat 02.44 sıralarında markete giren hırsız, işyerinde bulunan malzemeleri ve kasada bulunan bir miktar parayı siyah bir poşete koyuyor. Rahat tavırları ile dikkat çeken hırsız, uzun bir süre dükkandaki malzemeleri poşete koyduktan sonra işyerinden ayrılıyor. Kapıdan çıktığı sırada tezgahta gördüğü kutuyu da poşete atan hırsız, daha sonra işyerinden çıkarak uzaklaşıyor. Aynı gece aynı bölgede bir marketi daha soyan hırsız kayıplara karışırken, olayla ilgili araştırmaların devam ettiği öğrenildi. Bir gecede 7 bin liralık eşya çalan hırsızın girdiği işyerlerinde parmak izi bırakmadığı da öğrenildi.

Marketinden hırsızlık yapılan Ramazan Taştan ve Mehmet Tektaş, bu bölgede hırsızlık olaylarının son zamanlarda arttığını belirterek, "Biz rızkımızı kazanmak için mücadele ediyoruz. Bu şehir eşkiyaları borç aldığımız malzemeleri satıyor. Burada hırsızlık olayları çok arttı. Yetkililerin bu olaylara bir çözüm bulmasını istiyoruz. Eğer yetkililer buna müdahale etmezse daha çok artacak. Çünkü son zamanlarda sık sık bu olaylar yaşanmaya başladı. Gece yarıları hırsızlık olmaması için evimizden çıkıp işyerlerimizi kontrol etmeye geliyoruz"dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Güvenlik kamerasından hırsızlık anları

Hırsızlık yapılan işyerlerinden görüntü

Market sahibi Ramazan Taştan ile röportaj

Market sahibi Mehmet Tektaş ile röportaj

Haber - Kamera: Felat BOZARSLAN-Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement