Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

1)ADIYAMAN'DA 5.8'LİK DEPREMPANELDE DEPREM PANİĞE YOLAÇTIADIYAMAN başta olmak üzere bölgedeki bir çok İlde Richter ölçeğine göre 5.8 büyüklüğündeki depremle sallandı.

02.03.2017 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ADIYAMAN'DA 5.8'LİK DEPREM

PANELDE DEPREM PANİĞE YOLAÇTI

ADIYAMAN başta olmak üzere bölgedeki bir çok İlde Richter ölçeğine göre 5.8 büyüklüğündeki depremle sallandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi'nin, merkez üssünü Adıyaman'ın Samsan İlçesi olarak saptadığı deprem saat 14.07'de meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adıyaman'ın yanı sıra Gaziantep, Kilis, Batman, Şanlıurfa'da da şiddetli hissedildi.AFAD'ın, büyüklüğünü Richter ölçeğine göre 5.5 olarak açıkladığı depremin can kaybına ve hasara neden olup olmadığı araştırılıyor.

ŞANLIURFA 4.6 İLE SALLANDI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, Adıyaman depreminin ardından saat 14.18 de merkezüssü Şanlıurfa' nın Kasımkuyu da 4.6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildiğini bildirdi.

ADIYAMAN'DA 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM MALATYA'DA ŞİDDETLİ HİSSEDİLDİ

Adıyaman başta olmak üzere bölgedeki birçok il Richter ölçeğine göre 5.8 büyüklüğündeki depremle Malatya'da sallandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi'nin, merkez üssünü Adıyaman'ın Samsat İlçesi olarak saptadığı deprem saat 14.07'de meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adıyaman'ın yanı sıra Malatya başta olmak üzere Gaziantep, Kilis, Batman, Şanlıurfa'da da şiddetli hissedildi.

AFAD'ın, büyüklüğünü Richter ölçeğine göre 5.5 olarak açıkladığı depremin can kaybına ve hasara neden olup olmadığı araştırılıyor. Bununla birlikte depremin bölgesi olan Adıyaman - Samsat'a yakın olan Malatya'nın köy ve ilçelerinde hasar meydana gelip gelmediği hakkında araştırma yapılması için Malatya AFAD ekipleri de alarma geçti.

MALATYA'DA ART ARDA DEPREMLER PANİĞE NEDEN OLDU

Adıyaman'daki depremi Malatya'da şiddetli hissetti. Sallanan depremle vatandaşlar sokağa inerken, öğrenci Ersin Küçükbahçe deprem anını şöyle anlatı, "bir anda bir sallantıyla beraber hepmiz sokağa döküldük kafe de idik aşağı indik büyük bir panik ileö dedi.

PANELDE DEPREM PANİĞE YOLAÇTI

Şanlıurfanın Siverek ilçesinde Özel Farabi sağlık meslek lisesinde madde bağımlıları paneli sırasında meydan gelen deprem paniğe yol açtı. Deprem hissedildiği sırada öğrenciler panik halinde dışarı koştu. O anlar kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Cadde ve sokklardan görüntü

-Paniğe kapılan vatandaşlardan görüntü

-Yakınlarına telefonla bilgi veren vatandaşların grüntüsü

-GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ

SİVEREK

---------------

-Panelde deprem anı

-Salondan kaçışanlar

-Sunucunun deprem anonsu

-Panel katılımcılarının salonu terketmeleri

-Röp

Adıyaman; Gaziantep, Diyarbakır Malatya ve Şanlıurfa' dan görüntüler geçidi

ADIYAMAN,

========================================================

DARBECİ YÜZBAŞI ŞAHİN: ÖMER HALİSDEMİR GİBİ EMRİ YERİNE GETİRDİM (EK)

2)YÜZBAŞI GÖZÜBÜYÜK; AĞIR SİLAH ALMADIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılanmasına Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Muammer Gözübüyük'ün ifadesiyle devam edildi. Savunmasına FETÖ üyesi olmadığını, ByLock, Bank Asya ya da derneklerle ilgisinin bulunmadığını söyleyip başlayan Yüzbaşı Gözübüyük, "15 Temmuz öncesinde hiçbir plana katılmadım, bilgim yoktu. Ben o hafta sonu cumartesi ve pazar günü için birliğimden izin istedim" dedi.

Göreve firari Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin çağırdığını da anlatan Yüzbaşı Gözübüyük, "Bizim ağır silahlarla donatıldığımız söyleniyordu. Fakat ağır silah olabilecek hiçbir şey bizde yoktu. Biz TSK'daki techizat mevzuatına göre almamız gerekenin 4'te birini aldık. Elimizde tüfek ve makinalı tüfek vardı, bunlar ağır silah değildir" dedi.

"O DA ÖMER HALİSDEMİR'İ ÖRNEK GÖSTERDİ"

Çiğli'ye geldikten sonra, diğer askerlerin anlatımlarında yer aldığı gibi darbeyi kendilerine Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in açıkladığını ifade eden Yüzbaşı Muammer Gözübüyük, "Özel Kuvvetler, TSK'daki diğer birimlerden farklıdır. Verilen emri kesinlikle sorgulamayız. Ömer Halisdemir, verilen emirle generali vurdu. Ben de emri yerine getirdim" dedi.

BENİM BİLMEDİĞİM YERİ, YOL GÖSTEREN SİVİL NASIL BİLİYORDU?

Marmaris'e helikopterden indikleri sırada sis bulutunun olduğunu, bulutun onlar gelmeden yarım saat önce hazırlandığını ileri süren Yüzbaşı Gözübüyük, "Kasıtlı olarak oraya çekildik. Aşağıya indikten sonra Cumhurbaşkanı'nın yerini yanımıza gelen bir sivil söyledi. Onun gösterdiği yöne gittik. Benim operasyon birimi olarak bilmediğim yeri sivil vatandaş nasıl biliyor? Cumhurbaşkanı'nın kaldığı konuta gittiğimiz sırada ise sivil birisini gördüm. Koştuğu sırada onu takip ettim. Onun gittiği yöne ilerlediğimde polislerin bulunduğunu gördüm" dedi.

Yüzbaşı Muammer Gözübüyük, şehit polis Nedip Cengiz Eker'in de dost ateşi sonucu şehit olduğunu öne sürdü.

AVUKAT KARDEŞİNİN İMZASININ BULUNDUĞU İFADELERİ KABUL ETMEDİ

Bu arada sanık Yüzbaşı Muammer Gözübüyük'ün ifadesi sırasında ilginç bir durumun yaşandığı da ortaya çıktı. Polis, savcılık ve Sulh Ceza Hakimliği'ndeki ifadeleriyle mahkemedeki anlatımları arasında çelişkiler bulunan sanık Yüzbaşı Muammer Gözübüyük, onları baskı altında söylediğini, kendisine işkence yapıldığını ileri sürdü. İfadeler arasındaki çelişkili bölümleri kabul etmeyen, mahkemedekilerin geçerli olduğunu söyleyen Yüzbaşı Gözübüyük'ün, baskı gördüğünü iddia ettiği anlarda yanında avukat kardeşi Harun Gözübüyük'ün bulunduğu, tüm belgelerin altında onun da imzasının bulunduğu öğrenildi.

SAVCI: ÖLÜM NEDENLERİ ATEŞLİ SİLAH YARALANMASI

Yüzbaşı Muammer Gözübüyük'ün ifadesinin tamamlanmasından sonra duruşma savcısı bir kez daha şehit polis memurlarına ilişkin açıklama yaptı. Savcı, "Nedip Cengiz Eker'in vücudunda 1, Mehmet Çetin'in vücudunda ise 4 ateşli silahtan çıkan kurşun girişi yarası vardır. Özelliklerine bu yaraları oluşturan mermi çekirdeklerinin, uzak atıştan aldıkları sabittir. Ölümlerine de bu ateşli silah yaralarının neden olduğu teslim edilmiştir" dedi.

Taylan YILDIRIM- MUĞLA/DHA

===================================================

3)BAKAN MÜEZZİNOĞLU: İPLER MİLLETİN ELİNDE OLACAK

Gemlik İlçe Belediyesi tarafından Cihatlı Mahallesi'ne yaptırılacak 970 konutluk projenin ilk etabı oan 158 konut ve 8 dükkanın temel atma törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, referandumda halkın oyuna sunulacak anayasa değişikliğiyle ilgili konuştu. Bakan Müezzinoğlu, şöyle dedi:

"Bugün çok başarılı olsak bile geldiğimiz noktayı kabul etmiyoruz. Daha büyük hedeflere, güvenli ve istikrarlı bir şekilde yürüyen bir ülke olsun istiyoruz. Önümüzde bir referandum var. Daha istikrarlı bir yönetim için, daha hızlı kararlar almak için, milli iradenin daha güçlü olduğu, milletin yetki vererek hesap sorduğu bir yapı için referanduma gidiyoruz. Bundan sonra Türkiye kaos, kriz ve koalisyonlara mahkum olmayacak. İpin ucunun milletin elinde olduğu, milli iradenin güçlü olduğu, milletin vicdanının temsil edildiği parlamento ve cumhurbaşkanlığı sistemi olacak. Birileri kapalı kapılar ardında milletin ümüğünü sıkamayacak. Güçlü iktidarlar millete hizmet edecek. Milletin yarınları bu günden daha iyi olacak."

Orman vasfını kaybeden arazilerin toplu konut alanlarına dönüştürüleceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, Bakanlar Kurulu kararı ile bu işlemin yasal zemininin oluşturulacağını söyledi.

Bakan Müezzinoğlu konuşmasının ardından Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve beraberindeki protokol üyeleriyle toplu konut projesinin temelini attı.

MÜEZZİNOĞLU: AHİLİK SANDIĞI KURULDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gemlik'teki temel atma töreninin ardından İnegöl İlçesi'ne geçerek, İnegöl ve Büyükşehir Belediyeleri tarafından yaptırılan Merkez Pazaryeri ve Köylü Pazarı'nın açılışını yaptı. Törenin açılış konuşmasını yapan İnegöl Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, "2014'ün 31 Aralık'ında bir kaza sonucu pazarımız çökmüştü. Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi'nin ortaklaşa yaptığı pazarın açılışını yapıyoruz. Pazarın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, pazaryerinin yapımına katkıda bulunanlara teşekkür ederek, şöyle dedi:

"Medeniyetimizin yönetim felsefesi insanı yaşat ki devlet yaşasın der. AK Parti kurulurken bugünkü Cumhurbaşkanımız bir taraftan bu felsefeyi söylerken buna ilave bir söz daha söyledi; AK Parti'nin bakış açısı da insanı yücelt ki devlet yücelsin. 14-15 yıldır insanımızı daha çok yüceltebilmek, ülkemizi daha güçlü hale getirebilmek adına geceli gündüzlü çalıştık."

Müezzinoğlu,14 yılda güven, hem de istikrar anlamında önemli aşamalar kat edildiğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Çok tuzaklar kurdular, farklı senaryolar uyguladılar ama başaramadılar. Başaramaz iken bizi de zora soktular, zaman zaman bedeller ödettiler. 15 Temmuz 2016… Birileri bu milletin imkanlarını, bu milletin kaderiyle oynayacak şekilde hainlik yaparak kötüye kullandı. Milletçe şehit ve gazilerimizle topyekün milletimizle kaderimize, geleceğimize, ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktık. Birileri milletin kaderiyle oynayamamalı, milletin istikrarını kapalı kapılar ardında bozamamalı. Milletin huzuruna mahallenin muhtarını seçtiğimiz gibi, İnegöl'de Alinur başkanımızı seçtiğimiz gibi Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Cumhurbaşkanlığı sistemi gelecek. Cumhurbaşkanlığı sisteminde Başkan, Cumhurbaşkanı ülkeyi nereye götüreceğini, hedeflerini bu millete anlatacak, 79 milyon milletin vicdanı, 58 milyon seçmenin oyuyla yetkiyi alacak. 5 yıl süresince hiç kimse kapalı kapılar ardından milletin kaderi ve istikrarıyla oynayamayacak. 5 yıl sonra memnunsa devam, değilse güle güle, Birileri 'Laiklik, Cumhuriyet elden gidiyor' diyemeyecek, Cumhur güçlenecek, Cumhuriyet güçlenecek, Türkiye dünya ile yarışta daha güçlü hale gelecek."

Bakan Müezzinoğlu, bazılarının bundan rahatsız olduğunu, bu milletle birilerinin istediği gibi oynayamayacağı dönemlerin kapandığını görerek dedikodu yaptığını da kaydederek, şöyle konuştu:

"Utanmadan 'Diktatörlük gelecek' diyor. Burada Alinur ne kadar diktatör oluyorsa o da o kadar diktatör olabilecek. Milleti kandırmayın, yalan söylemeyin. Bu milletin aklı da vicdanı da sizin önünüzde. Siz yüzde 20-25'lerle bu ülkenin kaderiyle çok oynadınız, bundan sonra oynayamayacaksınız. İlk defa milli irade, egemenlik kayıtsız şartsız millette olacak, ipin ucu milletin elinde olacak."

Esnaf için esnaf ahilik sandığının kurulduğunu bildiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"TBMM'den geçirdiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasını bekleyen esnaf ahilik sandığını kurduk. 1 milyon 900 bin esnafımız bu sandığın üyesi olacak, esnafımız da dünyanın gelişimine ayak uydurabilecek her türlü desteği alacaklar. Zor durumda kaldıklarında nasıl işsizlik fonu varsa zor zamanlarında o ahilik fonu namerde muhtaç etmeyecek destekleri verecek. Ahilik sandığı esnafımıza hayırlı olsun. Zor bir 2016 geçirdik. İstikrarımızı bozmak isteyen hainler 2016'nın zorluklarını getirdiler. AK Parti olarak temel felsefemiz dertleri ve sıkıntıları paylaşarak azaltmak oldu ki milletçe çoğaltacağımız güzel günlerimiz olsun. KOBİ'lerimize sıfır faizli 50 bin TL'ye kadar kredi vereceğiz dedik. Bugün itibariyle 461 bin 167 KOBİ üyesine 50 bin TL'ye kadar sıfır faizli destek veriyoruz. Sizlerle birlikte güzel günler yaşadık, büyük hedeflerimiz var ve inşallah 80 milyon ülke birlik ve beraberlik içinde daha büyük hedeflere yürüyecek. Biz ayrıştıran, çatıştıran, korkutan olmadık. Milletimize inanıyor ve güveniyoruz. Milletimizle yolculuğa çıktık ve 16 Nisan'dan sonra bu yürüyüşte daha güçlü yürüyeceğiz."

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Bakanın konuşması

-Temel atma töreni

-Projenin resmi

-Bakanın konuşması, Açılış, pazarcı esnafını ziyaret edip alışveriş yapma görüntüleri

BOYUT: 401 mb

SÜRE: 3,37

=========================================================

4)BAKAN YARDIMCISI YAYMAN: TÜRKİYE'NİN TARİHİ DARBELER TARİHİDİR

KÜLTÜR ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Türkiye'nin tarihi darbeler ve istikrarsızlıklar tarihidir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Sivil Dayanışma Platformu'nun Memur-Sen Hatay İl Temsilciliğiyle ortak düzenlediği 'Başkanlık sistemine ilişkin STK'ları bilgilendirme' toplantısına katıldı. Yayman'ın yanı sıra toplantıya, Eski Emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik, SDP Başkanı Mehmet Şahin ile Prof. Dr. Kerem Alkin katıldı. Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye'deki sistem tartışmasının tüm sağcı liderler tarafından dile getirilen önemli bir konu olduğunu söyledi. Tartışmanın ana fikrinin güçlü bir yönetim ve güçlü bir ülke olduğunu kaydeden Yayman şunları söyledi:

"Türkiye'deki sistem tartışması uzun bir meseledir, Türkiye'deki tüm merkez sağ liderleri Türkeş, Erbakan, Demirel, Özal ve Muhsin Yazıcıoğlu gibi bütün liderler Türkiye'de bu sistem değişikliğini konuştular. Kimisi Türkiye'ye yarı başkanlık, kimi başkanlık sistemi lazım dedi, sürekli bu konu gündeme geldi. Bu tartışmanın bir ana fikri var, milletimiz güçlü yönetim istiyor, güçlü lider ve güçlü Türkiye istiyor. Bu anlamda bu tartışmaya bu perspektiften bakmak lazım, Türkiye'nin demokrasi tarihi aslında tersten bir okumayla bir darbeler tarihidir. Türkiye çok partili hayata 14 Mayıs 1950'de girdi. 10 yıl sonra 27 Mayıs darbesi oldu, üzerinden 10 yıl geçti 12 Mart darbesi oldu, bir 10 yıl sonra 12 Eylül darbesi oldu, Türkiye'nin demokrasi tarihi her 10 yılda bir darbelerin olduğu tarihtir. Daha sonra biliyorsunuz 28 Şubat darbesi oldu, 27 Nisan e-muhtırası oldu ve dünya tarihinin, Türk tarihinin en şerefsiz, en hain en alçak darbe girişimi FETÖ'cü darbe girişimi oldu. Bu konvansiyonel darbe girişimlerinden farklı bir darbe girişimiydi. Herkesin sıklıkla ifade ettiği gibi ben ilk günden bu yana vurguladım, hep beraber bir tamlama yaptık ortak akılla, 'Bu bir darbe girişimi değil, bu bir iç savaş ve işgal girişimidir.' Onun için Allah milletimize bir daha 15 Temmuz hain darbe kalkışması göstermesin, biz 15 Temmuz'a cevap olarak 16 Nisan'da güçlü bir Türkiye, büyük bir Türkiye, büyük Türkiye ruhuyla, sen ben yok, biz varız anlayışıyla inşallah küresel bir güç olacak, kişi başına düşen milli geliri 20 bin dolara çıkartacak, dünyanın en önemli bölgesel güçlerinden birisi haline gelecek bir Türkiye arzu ediyoruz."

MEVSİMLİK HÜKÜMETLER

Bunun güçlü bir iktidardan güçlü bir yönetimden geçtiğini de vurgulayan Yayman sözlerine şöyle devam etti:

"Neden bu kelimenin altını önemle çiziyoruz, çünkü biraz önce anlattım, Türkiye tarihi darbeler tarihidir, Türkiye tarihi maalesef mevsimlik hükümetler tarihidir, Türkiye tarihi istikrarsızlıklar tarihidir. Şöyle düşünün 1950 ile 2002 arasında 19 kez stant-by anlaşması imzalanmış. Türkiye 30 cente muhtaç hale gelmiş, ülkede yokluklar, istikrarsızlıklar, karaborsalar olmuş. Türkiye'de koalisyon hükümetleri enflasyonu yaşanmış. Sadece parasal değil siyasi bir enflasyon da yaşanmış. 1923'ten 2017'ye kadar, Cumhuriyetimizin 93'üncü yılında 65 tane Başbakan gelmiş. Şöyle düşünün, dünyada, Amerika'da bu işler nasıl, mesela George Washington'dan Trump'a 227 yılda 45 başkan gelmiş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 12'nci Cumhurbaşkanı. Eğer bizde sürekli bir istikrarsızlık üreten parlamenter sistem değil Cumhurbaşkanlığı sistemi olsaydı, Türkiye'de 12 tane Cumhurbaşkanı olacaktı. Soruyu tersinden de sorabiliriz, Türkiye'de GAP Projesi'nin temeli koalisyon hükümetleri zamanında mı, tek partili iktidar zamanında mı atıldı? Atatürk Barajı'nın temeli hangi zamanda atıldı, 1,2 ve 3'üncü köprü, kanal İstanbul, nükleer santraller, milli savunma sanayine dair yatırımlar tek parti iktidarları döneminde mi oldu, yoksa koalisyon hükümetleri döneminde mi?"

Görüntü Dökümü

------------------------

-Toplantıya katılanlardan detaylar

-Salondan genel ve detaylar

-Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın konuşması

SÜRE: 05' 19" BOYUT: 163 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

======================================================

5)BODRUM'DA ÇEVRECİ ANA İÇİN MEYDAN YAPILACAK

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde çevreci eylemleri ve barış yanlısı söylemleri ile bilinen Saynur Gelendost, ölümünün 14'üncü yıldönümünde mezarı başında anıldı. Gelendost anısına Bodrum'da bir meydan ve büst yapılacağı açıklandı.

Solunum yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede 2 Mart 2003 tarihinde 73 yaşında ölen, Bodrum Çevre Gönüllüleri Derneği kurucularından ve genel sekreteri Saynur Gelendost, bugün ölümünün 14'üncü yılında kendisinden bir yıl sonra vefat eden eşi Can Gelendost ile yan yana olan mezarı başında bir grup çevreci tarafından anıldı. Türbe Mezarlığı'ndaki anmaya, Saynur Gelendost'un oğlu Serhat Gelendost, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Gökova Sürekli Eylem Kurulu gönüllüsü Reşat Uygun ve Bodrumlu çevreciler katıldı. Gelendost'un mezarını çiçeklerle donatan çevreciler dua etti.

Gelendost'un Türkiye'deki çevre öncülerinin anası olduğunu ve sadece çevre eylemleri ile değil, çocuk sevgisi, Türk Yunan ilişkileri ve barış yanlısı söylemleri ile herkesin gönlünü kazandığını belirten Gökova Sürekli Eylem Kurulu gönüllüsü Reşat Uygun, çevre, doğa ve kültürel mirasa yapılan saldırıların Saynur Gelendost'un 40 yıl önceden başlayan mücadelesinde ne kadar haklı olduğunu gösterdiğini ifade etti. Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu da, meclis olarak alacakları bir karar ile Gelendost Büstü ve rölyeflerinin yer alacağı bir meydan hazırlanacağını belirterek "1996 yılında başlayan Kardak kayalıkları krizinden sonra da kayalıkların iki ülkenin barışı için bir sembol olmasını ve Barış Kayalığı olmasını isteyen Saynur Gelendost'un düşüncelerini yaşatmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bugün burada, Türk -Yunan dostluklarında aldığı barış ödülleri, Ege Denizi'nin foklara ait olmasını isteyen öncü bir kadını anıyoruz. Büst ve meydan projesi için hemen çalışmaları başlatacağız, bu konuda kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Saynur Gelendost ve eşi Can Gelendost'un mezarına çiçek bırakılırken görüntü,

-Reşat Uygun'un açıklaması,

-Anmaya katılanlardan görüntü,

-Taner Uslu'nun açıklamaları

Haber: Yaşar ANTER -Kamera: Osman URAS/ BODRUM (Muğla), DHA)

================================================

6)BUTSO BAŞKANI KEYİK'TEN DEĞERLENDİRME

BURDUR Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, 2016 yılı faaliyetlerini değerlendirirken, 2017 hedeflerini açıkladı.BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, 2016 faaliyetleri ve 2017'deki hedeflerini açıkladığı basın toplantısı düzenledi. BUTSO Meclis Salonu'nda yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Yusuf Keyik, Rus uçağının düşürülmesiyle kendini gösteren ekonomik sorunların 15 Temmuz darbe girişimiyle arttığını belirterek, 2016'da ciddi ekonomik zorluklar yaşadıklarını aktardı.

2016'da BUTSO'ya 192 üye kaydı yapılırken, 110 üyenin ise silindiğini söyleyen Keyik, toplam 2613 faal üyenin olduğunu kaydetti. 2016 yılında Burdur'da 161 milyon dolar ihracat gerçekleştiğini anlatan Keyik, ithalatın ise 46 milyon dolar olduğunu belirtti. Burdur'un Türkiye'de cari fazlası olan nadir iller arasında yer aldığını vurgulayan Keyik, 2016 yılında Burdur'da protestolu senet tutarının 31 milyon 585 bin TL seviyesine ulaştığını, 1915 karşılıksız çek tutarının ise 55 milyon TL olduğunu söyledi.

BUTSO'ya üye işyerlerinin bu yıl 2 milyon 591 bin TL kredi kullandığını açıklayan Yusuf Keyik, Burdur'da vergi gelirlerine bakıldığında sürekli bir artış içinde olunduğunu, 2009'da 165 milyon 688 bin TL vergi ödenirken, 2015'te bu rakamın 446 milyon TL'ye çıktığını aktardı.

Keyik 2017 hedeflerini ise şöyle açıkladı:

"Odamız 2005'ten bu yana yürüttüğü planlı ve vizyonel çalışmalarını 2017 yılında da sürdürecektir. Odamız, normal sicil hizmetlerinin en iyi şekilde verilmesinin yanında; özellikle sosyo-ekonomik gelişmelere ilişkin üyelerimize ve halkımıza, doğru öngörülerle yol gösterici faaliyetlerini sürdürecektir. Odamız tüm faaliyetlerini, bir plan ve program içinde yürütmekte ve yürütecektir. Odamız şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile artan şekilde üniversite-sanayici işbirliğini geliştirecektir. Özellikle 'icat ve patent üreten üniversite' fonksiyonunu geliştirme yönünde bir destek niteliği oluşturacaktır. Burdur'un özellikle kendi öz sermayesiyle yatırım atağına geçebilmesini sağlayacak konuların en önemlisi olarak gördüğü yatırım, proje, destek birimini oluşturmaya özel gayret gösterecektir. Bu birim; swot analizi yapacak ve yatırım alanlarını belirleyecektir. 2017 yılı içerisinde 2'nci OSB'nin tamamlanarak Burdur ekonomisine kazandırılması için çalışmalar hız kesmeden devam edecektir. Aynı zamanda Bölgesel OSB ve İhtisas OSB'lerin kurulması içinde gerekli araştırma ve çalışmalar yapılacak."

Görüntü Dökümü

--------------------

Toplantıya katılanlardan detay,

Yusuf Keyik'in açıklamaları

257 MB/// 08.11"

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

=======================================================

7)TARTIŞTIĞI ARKADAŞINI BAŞINA ÇEKİÇLE VURARAK ÖLDÜRDÜ

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 54 yaşındaki Ahmet A., alacak borç anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı arkadaşı 53 yaşındaki Burhanettin Kurt'u başına çekiçle vurarak öldürdü.

Payallar Mahallesi Sanayi Sitesi'nde dün 20.00 sıralarında meydana gelen olayda, Ahmet A. aynı sanayi sitesinde torna atölyesi bulunan arkadaşı Burhanettin Kurt'un dükkanına geldi. İddiaya göre Ahmet A. ile Burhanettin Kurt arasında alacak borç anlaşmazlığı yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ahmet A. dükkanda bulduğu çekiçle Burhanettin Kurt'un başına vurdu. Başına aldığı darbeyle sendeleyen Kurt, birkaç adım attıktan sonra işyerinin önünde yere yığıldı. Ahmet A. olay yerinden kaçarken, ihbar üzerine gelen sağlık ekipleri Burhanettin Kurt'un yaşamını yitirdiğini belirledi.

Ahmet A. olaydan yaklaşık 1 saat sonra jandarmaya giderek teslim oldu. İfadesinde Burhanettin Kurt ile alacak borç anlaşmazlığı nedeniyle tartıştıklarını söyleyen Ahmet A., sinirle eline geçirdiği çekici Kurt'un başına vurduğunu itiraf etti. Ahmet A., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------

Adliye binasından genel ve detay görüntü

Şüpheli Ahmet Altınkaya'nın jandarma nezaretinde adliyeye getirilmesinden görüntü

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

=====================================================

8)ESKİŞEHİR'DE FETÖ OPERASYONU: 17 POLİS GÖZALTINDA

ESKİŞEHİR'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün haberleşme programı ByLock kullandıkları öne sürülen 17 Emniyet mensubu gözaltına alındı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, bu sabah kent merkezinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda bir süre önce Kanun Hükmünde Kararnameyle meslekten ihraç edilen, aralarında 2'nci ve 4'üncü sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 17 Emniyet mensubu yakalandı.

FETÖ üyesi oldukları ve örgütün ByLock programını kullandıkları öne sürülen şüpheliler 2'nci sınıf Emniyet Müdürü A.G., 4'üncü sınıf Emniyet Müdürleri A.D. ve M.A.A., Emniyet Amiri E.A., komiserler T.B., M.Ç. ve H.D., komiser yardımcıları H.Ö. ve Y.T. ile polis memurları A.E., C.E., A.I., İ.A., H.B., M.U., Y.T. ve G.E. gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Eskişehir Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne götürüldü

Görütü dökümü:

----------------------------

-Polis kemarasından yüzleri meskeli ve ellerinde otomatik silah bulunan TEM polislerinin bir apartmana girmeleri ve bir daire kapısını çalmalarından çekilmiş görüntü bulunuyor.)

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement