Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

Canikli: Anlaşmalar iki ülkeye büyük katkılar sağlayacakORDU'ya gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye-Rusya arasında imzalanan ikili anlaşmalar ve ilişkilerin geliştirilmesinin, iki ülkeye çok büyük katkılar sağlayacağını belirterek, "Önümüzdeki aylarda ve dönemlerde Türkiye'de...

11.03.2017 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canikli: Anlaşmalar iki ülkeye büyük katkılar sağlayacak

ORDU'ya gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye-Rusya arasında imzalanan ikili anlaşmalar ve ilişkilerin geliştirilmesinin, iki ülkeye çok büyük katkılar sağlayacağını belirterek, "Önümüzdeki aylarda ve dönemlerde Türkiye'de büyüme rakamlarının da daha hedeflerin üzerine çıkmasına vesile olacaktır. İstihdam probleminin çözülmesine de önemli katkı sağlayacaktırö dedi.

Ordu'ya gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Avrupa'nın teröre destek verdiğini vurgulayarak, "Terör örgütüne her türlü desteği verdiler. Verdikleri silahların sonuçta Türkiye'de siviller dahil, insanımızın katliamında kullanıldığını Avrupa biliyor. Yıllardan beri silahta, parasal destekte veriyorlar. Bu açıdan bakıldığında gerçek anlamda bir insanlık suçu işliyorlar. Avrupa bugün insanlık suçu işliyor. Türkiye'de terör örgütleri tarafından katledilen masum vatandaşlarımızın anlarında Avrupa'nın da terör örgütlerine destekleriyle payı vardır. Ama ne yaparsa yapsınlar, kim devreye girerse girsin sonuçta korkunun ecele faydası yok. Bunlar hamdolsun bugüne kadar bizi yıldıramadı. Bu millete diz çöktüremediler, bundan sonrada bu millet yoluna yürümeye devam edecektirö dedi.

ARTIK İLERİYE BAKIYORUZ

Türkiye – Rusya arasında imzalanan işbirliği anlaşmaları ve protokollerine ilişkin soruları da yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, iki ülke arasındaki ilişkilerin artarak daha da devam edeceğini belirterek şunları söyledi: "Sadece Rusya değil, bütün etrafımızdaki ülkelerle hepsiyle ilişkilerimizin normalleşmesi, dostluklarımızın artırılması, düşmanlıkların ortadan kaldırılması politikamızı ısrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Rusya ile talihsiz bir hadise nedeniyle ilişkilerimizde problem yaşamıştık. Şimdi bunların hepsi geride kaldı, artık ileriye bakıyoruz. Bu ilişkilerin geliştirilmesi her iki ülkeye çok büyük katkılar sağlayacak. Ticaretin geliştirilmesi başta olmak üzere, turizm, diğer bütün alanlarda. Rusya'ya özellikle tarımsal ürünlerin ihracatında kısıtlamaların getirilmesi nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşamıştık bu sektörde. İhracatımızın önündeki engeller tamamen kaldırıldı. Buna ilişkin kararname imzalandı ve domates başta olmak üzere onun ihracatının önündeki engellerinin kaldırılmış olmasıda tarım ve çiftçilerimiz nezdinde olumlu gelişmelere vesile olacak. Aynı şekilde turizm içinde geçerli. Rusya'dan Türkiye'ye yönelik turizm akımı Türk turizmi açısından önemli bir yere sahip. Geçen yıl bu nedenle yüzde 36'yayakın turizmde kaybımız oldu. Sadece Rus turiste değil ama onların önemli bir etkisi oldu. Bunların hepsi ortadan kaldırıldı, her geçen gün ilişkilerimiz daha da gelişecek. İlişkilerimiz geliştirilmesi iki ülkenin menfaatinedir. Bu Türkiye'de önümüzdeki aylarda ve dönemlerde Türkiye'de büyüme rakamlarının da daha hedeflerin üzerine çıkmasına vesile olacaktır. İstihdam probleminin çözülmesine de önemli katkı sağlayacaktır.ö

REKABET KURUMU FINDIKLA İLGİLİ İNCELEMELERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Fındık fiyatlarının serbest piyasada 10 TL civarında olduğunu, fındık fiyatıyla ilgili şikayetler üzerine Rekabet Kurumu'nun da çalışma başlattığını ve bu çalışmaların da halen devam ettiğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Canikli, "Ordu ve Giresun Ticaret Odaları ile Ziraat Odaları 'Fiyatlar kasıtlı olarak düşürülüyor, rekabet şartları ortadan kaldırılıyor' gerekçesiyle Rekabet Kurumu'na başvurdu. Şuanda Rekabet Kurumu incelemelerini sürdürüyor, bizde yakından takip ediyoruz. Önce bu tespiti yapacağız, eğer fiyat bu şekilde, haksız bir şekilde geçmiş yıllarda çokça karşılaştığımız yöntemlerle aşağıya çekilmeye çalışılıyorsa o zaman zaten bu engel ortadan kalkacağı için Rekabet Kurumu'nun çalışmasıyla normale dönecektir. Ama eğer tamamen arz-talep dengesi çerçevesinde, piyasa şartları çerçevesinde fiyatlar düşüyorsa o zaman fiyatın üreticiyi nasıl, ne kadar mağdur ettiğine bakacağız. Kesinlikle üreticinin hiçbir şekilde bir mağduriyeti söz konusu olmayacaktır. Biz fındık üreticisini hiç mağdur etmedik, etmeyeceğiz. Sezona girilirken eğer fiyat genel olarak kabul edilemeyecek bir seviyeye düşerse her türlü müdahaleyi yaparızö şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Canikli, 28 Şubat döneminin mağdur askerleriyle ilgili daha önceden düzenlemeler yapıldığını, halen mağdur olanlar varsa bunlarla ilgili de yasal düzenlemeler yapabileceklerini belirterek, "Daha önce düzenlemelerini yaptık, bütün ayrıntıları değerlendiriyoruz.Bir mağduriyet olduğuna kanaat getirirsek, gerekli yasal düzenlemeleri yaparızö dedi.

Nurettin Canikli, dahasonra Ordu Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Ticaret ve Sanayi Odası'nda işadamlarıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

-Görüntü Dökümü

-----------

-Nurettin Canikli'nin açıklamaları

-Valilik ziyaretinden detay görüntü

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-ORDU-DHA

==============================================

CHP'li Tekin: Bakanlar Kurulu'nun yarısı 'Hayır'cı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 16 Nisan'da yapılacak referandumda AK Parti'den de hayır oyu verecek kişiler olduğunu öne sürerek, "Ben Bakanlar Kurulu'nun yarısının hayırcı olduğunu biliyorum" dedi.

Gürsel Tekin, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç ve eski milletvekilleriyle birlikte CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. İlk olarak Türkiye ile Almanya arasındaki krize değinerek, iktidarın CHP gibi onurlu davranması gerektiğini ileri süren Tekin, "CHP olarak tavır koyarken bir tarafta Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan Hitler olarak suçlarken, öbür tarafta bir başka Bakanın Almanya'ya teşekkür ettiğini görüyoruz. Bu rezil manzarayı hiç görmemiştik" dedi.

"BU SÜREÇTE MERKEL'İN ARABALARINA BİNMEYİN"

Başbakan Binali Yıldırım'a çağrıda bulunan Gürsel Tekin, şöyle konuştu: "Halen Merkel ve Almanya ile de kavganız var. Bütün siyasetçilerin bindiği arabalar Merkel'in arabaları. Yani Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, saray ve bakanlıklara baktığınızda tamamı bu araçları kullanıyor. Referandum döneminde sizi vicdanlı olmaya davet ediyorum en azından bu dönem araçlarınızı bırakın. Hem adil bir yarış açısından çok önemli. Devletin arabalarını kullanarak 80 milyon yurttaşımızın ödemiş olduğu vergilerle benzin, mazotunu kullandığınız araçları en azından bu kampanya süreci içerisinde kullanmayın. Kullanırsanız hiç kimse hakkını helal etmese bile Gürsel Tekin olarak ben haram ediyorum."

"BU PAKET YERLİ VE MİLLİ DEĞİL"

Referanduma oylanacak paketin sahibinin de olmadığını ifade eden Gürsel Tekin şunları söyledi: "Son 5 yıldır yerli ve milli bir araba beklentisi içindeyken önümüze yerli ve milli olmayan bir paket geldi. İçinde 18 madde ve tamamına baktığınızda iktidar mensupları bile anlayabilmiş değil. O kadar zorlanıyorlar ki o zorlanmadan derdini ve meramını da anlatamıyorlar. Bu 18 madde ne millidir, ne de yerlidir. Kim elinize sıkıştırdı, kimler verdi doğrusu biz de çok merak ediyoruz. Niye yerli ve milli değildir diyorum? Osmanlı dönemi dahil bin yıllık tarihimizin tamamına bakın, böyle ucube bir 18 madde göremezsiniz. Sayın başbakan başta siz sormak istiyorum, frensiz ve balatasız bir arabaya biner misiniz? Frensiz ve balatasız bir arabaya nasıl binilmiyorsa bu 18 maddeye de oy verilmeyecek. Bu 18 madde, fireni ve balatası olmayan adeta tam gazla giden ve bu aracın nerede hangi kazayı yapıp başımıza hangi belayı getireceğini kestirmemiz mümkün değildir?"

"15 TEMMUZ'UN TEMELİ 2010 REFERANDUMUNDA ATILDI"

Başbakan Binali Yıldırım'ın, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2010'daki referandumda oy kullanamadığını gündeme getirdiğini belirten Tekin, bunun sorumlusunun iktidar olduğunu öne sürdü. Yıldırım'a 2010 referandumunu gündeme getirdiği için de teşekkür eden Tekin, şöyle devam etti: " 15 Temmuz'daki depremin temel atma töreni' 2010 yılında yapıldı. Altını çizerek söylüyorum ki 2010 yılında o referandum geçmemiş olsa bu ülkede asla ve asla darbe olmayacaktı. Darbenin temel atma töreni 2010'da yapıldı. Nasıl oldu? Türk yargı sistemini bir gruba, bir cemaate, bir kişiye teslim ettiler. Uyarılar yapmadık mı, defalarca yaptık. Sayın Başbakana sorum şu; 2010'da referandumdan önce Sayın Genel başkanımızın ikametgahını polisler niye kontrol eder? Hadi polis kontrol edip karakola getirdi. O ilçe emniyetine o da ilçe seçim kuruluna gönderiyor. Oradan da önce ile daha sonra Yüksek Seçim Kurulu'na. Be vicdansızlar, bu devletin beş tane kurumu koskoca Türkiye Cumhuriyeti ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini fark edemediler mi? Kim bu tuzağı kurdu? İşte bugünkü iktidarın suç ortakları bu tuzağı kurdu. Şimdi Sayın Başbakan sizden rica ediyorum 2010'da bu tuzağı kuranlar ve bu tuzağa talimat verenlerin kim olduğunu soruşturun savcıya talimat verin ya da ben savcılara suç duyurusunda bulunmak istiyorum. Ortaklarınızla siyasi parti liderlerine tuzak kuracaksınız, bunu da utanmadan bir siyaset malzemesi haline getireceksiniz. Ne zaman bu duruma düştünüz, yazık günah size."

"YARIN SEÇİM OLSA YÜZDE 65 HAYIR ÇIKAR"

Referandum sürecinde insanların ekmeğiyle de oynanmaya başlandığını iddia eden Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "O kadar zavallı duruma düşüyorlar ki, insanların ekmeğiyle oynanmaz. Hani 'Biz zenciyiz' demiyor muydunuz? Allah aşkına size ne oldu, ne içtiniz de bu hale geldiniz? Milletin ekmeğiyle oynanır mı kardeşim? Geçici işçi alıyorsunuz ve tehdit ediyorsunuz 'Köyünüzde şu çıkmasa yarın kapı dışarı ederiz' diye. Bu ne zalimliktir, bu ne zavallılıktır? Yarın seçim olsa şundan emin olarak söylüyorum yüzde 65 hayır çıkar, yüzde 35'inin de neye 'Evet' dediğini vallahi ben de bilmiyorum. İnanın onlar bilmiyor. Ben Bakanlar Kurulu'nun yarısının hayırcı olduğunu biliyorum ve bu son derce doğal. Yani akıbeti olmayan, nereye gittiği belli olmayan bir arabaya binilir mi Bakan olsam ben de binmem."

"YAZICIOĞLU'NUN ARKADAŞLARININ BU DURUMA DÜŞMESİ ÜZÜCÜ"

Büyük Birlik partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin referandum için 'evet' diyeceklerine yönelik açıklamasını da değerlendiren Gürsel Tekin, şunları söyledi: "Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu Türk siyaset tarihinde önemli bir şahsiyettir. Ama sonra onun yol arkadaşlarının böyle sek sek durumuna düşmesi çok üzücü. Bugün sayın başkanın da demeci var; 'Ben sarayla görüştükten sonra karar verdim' demesi bir siyasi partinin otomatikman kendisini reddetmesi demektir. Siyasi partiler evet kararı da alabilir, hayır kararı da alabilir ama bu karar doğal olarak partinin kurularında tartışılarak alınacak bir karadır. Büyük olasılıkla bu karar alınmadığı için gerek yereldeki siyasetçilerin tepkileri gerekse Genel Başkanın vekilinin açıklamaları var. Demokrasi işlesin, taktir milletindir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

Toplantıya katılanlar

Tekin'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

============================================

Cami nöbeti tutan nineye yardım eli

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki evinin önünde kavga edenlere bastonuyla vurduğu gerekçesiyle 3 bin lira ceza alan ve cezayı ödeyemediği için cami nöbeti tutan 82 yaşındaki Fatma Sazan'ın evi yenilenerek, beyaz eşya yardımı yapıldı.

Soma'da yaşayan Fatma Sazan'ın, Karamanlı Mahallesi'ndeki evinin önünde, 13 Şubat 2014 tarihinde iki grup arasında kavga çıktı. İddiaya göre, Sazan, kavga edenlerin yanına gidip, değneğiyle ayırmaya çalıştı. Kavga eden kişilerden birinin kendisine sopayla vurması üzerine, Sazan değneğiyle karşılık verdi. Kavgaya karıştığı ve bir kişiye değnekle vurduğu ileri sürülen Sazan hakkında, Soma 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce dava açıldı. Mahkeme geçen 15 Mart'ta Sazan'a kasten yaralama suçundan 5 ay hapis cezası verip, 3 bin lira paraya çevirdi. Parayı ödeyecek gücü olmadığını belirten yaşlı kadına, cami bekleme cezası verildi. Sazan, geçen ekim ayından itibaren Karamanlı Mahallesi'ndeki evinden çıkıp güçlükle yaklaşık 500 metre ilerideki İlim Işıktır Camisi'ne giderek nöbetini tutmaya başladı.

Cami nöbeti tutan Fatma Sazan'ın bu durumunun yerel ve ulusal basında haber olarak yer almasının ardından Soma Kaymakamlığı ve Soma Belediyesi yaşlı kadının kalan 10 günlük cezasının karşılığı olan 480 lirayı ödedi. Yaşlı kadına eşya yardımı da yapıldı. Daha önce çamaşırları elinde yıkayan Fatma nineye, son olarak çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon ve mutfak eşyaları hediye edildi.

AK Partili Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sultan Çoban, Fatma Sazan'ı evinde ziyaret etti. Ziyarette konuşan Özdağ, "Yargının kararına saygı duyuyorum ama 82 yaşına gelmiş bir teyzenin para cezasını ödeyemediği için camide nöbet tutmasına gönlüm razı olmadı. Hemen Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi aradım. Teyzemizin önce para cezasını ödedik, cezasını kaldırdık. Evinin de iyi olmadığını Müge Anlı'nın programından gördüm ve yardım çağrısına kulak verdik, evinin tadilatını yaptık. Bundan sonra çocuklarıyla, torunları ile huzur içerisinde yaşayacak" dedi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise, Fatma Sazan'ın yaşadığı mahalledeki diğer ihtiyaç sahibi komşulara da yardım eli uzatacaklarını söyleyerek, belediye olarak soysal yardımları sürdüreceklerini kaydetti.

Fatma Sazan ise, "Allah herkesten razı olsun. Evim yenilendi. Eksiklerim giderildi. Bana bugünleri de gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. 6 sene evli kaldım sonra eşimi kaybettim, kızımla hayatımızı sürdürerek bugünlere ulaştık" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Fatma Sazan'ın evinden görüntü

AK Partili Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın karşılanması ve konuşması,

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin konuşması,

Evin yeni hali ve yeni eşyalardan görüntü

Fatma Sazan'ın konuşması.

Haber: Şevket YILMAZ - Kamera: Serkan ÖZDEMİR/ SOMA (Manisa),

==========================================

DJ, besteci Emrah Karaduman Eskişehir'de uğradığı bıçaklı saldırıda ağır yaralandı (3)

ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Eskişehir'de DJ Emrah Karaduman ile şoförü Volkan karaca'yı bıçakla yaralayan Enis Duman yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi. Enis Duman, adliye öncesinde polisler tarafından sağlık raporu için getirildiği Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde gazetecilerin "Niçin bıçakladın?" sorusuna yanıt vermedi. Duman, sağlık raporu alındıktan sonra adliyeye götürüldü.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

ESOGÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr.Nurdan Acar gazetecilere yaptığı açıklamada, Emrah Karaduman'nı tedavisinin yoğun bakım servisinde, Volkan Karaca'nın tedavisini de genel cerrahi servisinde devam etiğini belirtti. Emrah Karaduman'ın genel durumunu iyi olduğunu söyleyen Doç.Dr.Acar şöyle konuştu: "Hastalarımız bize maalesef çok iyi bildiğiniz olay neticesinde hastanemize ulaşmışlardır. İlk müdahaleleleri Acil Tıp Ana Bilim Dalı'nca yapılıp ameliyata alındı. Başarılı geçen operasyonlar sonrasında hastalarımızın birisi serviste diğeri yoğun bakımda, takiplerine devam ediliyor. Şuan için yoğun bakımda olan hastalarla ilgili dikkatli konuşmak gerekir. Ama genel durumunun iyi olduğunu biliyoruz. Takipleri de inşalah iyi geçecek. Kendilerine acil şifalar diliyoruz."

Doç.Dr.Nurdan Acar bir gazetecinin 'Başka hastaneye sevkleri söz konusu mu?" şeklindeki sorusu üzerine, "Herhangi bir sevk söz konusu değildir. Hastanemiz zaten üçüncü basamak üniversite hastanesidir. Şuanda tedavisi başarıyla devam etmektedir. Ailesiyle de sevk konusunda henüz bir taleple karşılaşmadık" dedi.

Görüntü dökümü:

-Şüpheli Enis duman'ın polisler tarafından sağlık raporu için hastaneye getirilip götürülmesinden,

-Doç.Dr.Nurdan Acar'ın konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ-ESKİŞEHİR,

==================================

Sahte içkiden ölen Mısır toprağa verildi

İSTANBUL'da sahte içkiden zehirlenerek yaşamını yitiren dövmeci 45 yaşındaki Güray Tan Mısır, Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde toprağa verildi.

Kadıköy'de geçen pazar günü rahatsızlanmasının ardından götürüldüğü Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sahte içkiden zehirlendiği belirlenen Güray Tan Mısır, yaşamını yitirdi. Kadıköy'de Dream Tattoo'nun sahibi Güray Tan Mısır'ın cenazesi otopsinin ardından Antalya'ya getirildi. Güray Tan Mısır için bugün Kumluca İlçesi Olimpos tatil merkezinde cenaze töreni düzenlendi.

Yazır Mahallesi Çay mevkiindeki evinin önünde kılınan namazın ardından Güray Tan Mısır'ın cenazesi, Olimpos Mezarlığı'nda toprağa verildi. Günay Tan Mısır'ın cenaze namazını Yazır Mahallesi Kilis Yakası Mahalle Cami imamı Ali Yorgancı kıldırdı.

Ailesi ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verilen Günay Tan Mısır'ın mezarının üstüne çiçek atıldı. Din görevlileri tarafından dua ve kuran okundu.

Cenaze töreninden sonra anne Zehra Banay ve ailesi taziyeleri kabul etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Cenazenin mezarlığa getirilmesi

Mezara konulması

Dua ve kuran okunması

Taziyelerin kabulü

Haber- Kamera: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya),

==============================================

Tokat'ta korkutan yangın

TOKAT'ta Sağlık İl Müdürlüğü yeni hizmet binası inşaatının barakasında çıkan yangın paniğe neden oldu.

Yangın, saat 14.00 sıralarında Ali Paşa Mahallesi'nde bulunan bulunan ve Sağlık İl Müdürlüğü hizmet binası inşaatında çalışan işçilerin yemek yediği barakada çıktı. Elektrik panosundan çıktığı tahmin edilen yangın sonrası, barakadan dumanlar yükseldiğini fark eden işçiler durumu itfaiye ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa sürede yangını söndürdü. 19 yaşındaki işçi Fırat Başboğa, "Yemekhanenin kapısını kırdım içerisi yanıyordu. Bende 110 itfaiyeyi aradım. İçeride tüp olduğu için yaklaşamadım. İtfaiyenin de zamanında gelmesiyle yangın söndürüldü" dedi. Çıkan yangında maddi hasar meydana gelirken, polis ekipleri soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-Olay yerinden görüntü

-İtfaiyenin müdahalesi

-İşçinin konuşması

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

=================================================

Şanlıurfa'da husumetli aileler barıştı

ŞANLIURFA'da, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga ardından Bozkuş ile Demirkol, aileleri arasında başlayan husumet düzenlenen barış yemeğiyle son buldu.

İpekyol Mahallesi'nde geçen yıl Kasım ayında 17 yaşındaki çırak Ömer Faruk Demirkol tartıştığı tesisat ustası Halil Bozkuş'un boynundan bıçaklayarak öldürdü. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un yeğeni olduğu belirtilen Ömer Faruk Demirkol, tutuklandı. Bozkuş ve Demirkol aileleri arasındaki husumeti sonlandırmak için kentin illeri gelenleri Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Feridun Öncel, işadamı Hadi Altun, aracılık etmesiyle aileler barışa ikna oldu. Barış yemeği için aynı masada oturan taraflar, okunan dualar eşliğinde el sıkışarak aralarındaki husumette son verdi. Barış yemeğine Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile yaklaşık 1500 kişi katıldı. Barışın her iki aileye hayırlı olmasını dileyen Vali Güngör Azim Tuna, şöyle dedi:

"Barışa katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Burada sağlanan barış her iki aileye de hayırlı olsun. Barış yemeği vesilesi ile her iki aile arasında bu zamana kadar vuku bulan bir soğukluğun giderilmesi gerçekleştirildi. Dinimizce istenilmeyen bir durum dargınlık, küskünlük ve anlaşmazlık hem Allah katında hoş görülmüyor, hem de günümüz toplumunda hoş görülmeyen işlerdir. Bu adetlerde yavaş yavaş terk ediliyor. Bir suç işlenmişse bu suçun ferdiligi esas olmalı, o zaten cezasını çekiyor ve bundan başkalarının mağdur olmaması lazım. Ben burada görev yaptığım süre içerisinde kesinlikle böyle bir mağduriyete yol açılmaması için elimden geleni yapacağım. Kimse evini, köyünü, barkını terk etmek zorunda kalmayacaktır ve bundan rant elde etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Eğer yanlış yapan olursa da yakasına yapışacağız bunun böyle bilinmesini istiyorum."

Yapılan konuşmaların ardından davetlilere etli pilav ve zerde tatlısı ikram edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Barış yemeğine katılanlar

Duaların okunması

Her iki aile büyüklerinin tokalaşması

Yemeklerin yenilmesi

Vali Tuna'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

================================================

Kuveytli derneklerden Suriyelilere gıda yardımı

KUVEYT'teki yardım kuruluşları tarafından Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli ailelere giysi ve gıda yardımı yapıldı.

Kuveyt'ten gelen yardım paketleri, Şanlıurfa'da bulunan El Hemedi Yardım Derneği'nce kentte yaşayan 305 aileye yardım ve gıda paketleri dağıtımı gerçekleştirildi. Yardım paketlerini alabilmek için dernek binası önünde Suriyeliler, uzun kuyruk oluşturdu. Çoğunluğu yetim ve öksüz aileler olmak üzere 305 kişiye gıda paketleri törenle dağıtıldı. Gıda paketlerinin dağıtım töreninde konuşan El Hemedi Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Karakuşlu da Kuveyt tarafından Suriyeli yetim çocuk ve yardıma muhtaç ailelere verilmek üzere giysi ve gıda yardımı gönderildiğini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Dernek önünde toplanan Suriyeliler

Yardım paketlerinin dağıtılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

================================================

Köpeklerinin en iyi olması için mücadele ettiler

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası Irk Standartları (CACİB) Yarışması'nda köpekler ve sahipleri ödül alabilmek için yarıştı. Bazı hayvan sahipleri köpeklerinin daha iyi görünebilmesi amacıyla fön makinesi ve saç maşasıyla tüylerini düzeltmek için uğraştı.

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) tarafından Kemer Belediyesi'nin desteğiyle ilçe merkezindeki Emirates Arena Spor Kompleksi'nde düzenlenen CACİB Yarışması başladı. Türkiye, Rusya, Ukrayna, Yunanistan ve Bulgaristan'dan yaklaşık 620 köpeğin yer aldığı yarışmada 'çoban köpekleri', 'bekçi köpekleri', 'terrier', 'sosis', 'ilkel ırklar', 'kokuyla av kovan köpekler', 'fermal av köpekleri', 'getirici ve kaldırıcı köpekler', 'oyuncak ve eşlik köpekleri' ile 'tazılar' olmak üzere 10 farklı grupta yarışmalar düzenlendi.

Yarışmanın hakemleri köpeklere; Uluslararası Kinoloji Federasyonu'nun (FCI) belirlediği standartlara göre kuyruğu ve kulağının nasıl olduğu, orijinal ırk olup olmadığı, yürürken başını nasıl taşıdığı, adım atarken ayaklarının nasıl olduğu gibi değerlendirmelere tabi tutuldu. Köpek sahipleri hayvanlarının daha iyi görünmesi için yoğun çaba sarf etti. Özellikle köpeklerin tüylerini fön makinesi ve saç maşasıyla düzleştirip, çeşitli tokalarla güzelleştirmeye çalışan sahiplerin çabası dikkati çekti.

KIF Başkanı Ümit Özkanal, geçen yılki yarışmaya göre daha fazla katılım olduğunu belirterek, "Köpek sporlarının gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Her geçen yıl kalitenin arttığını görmekten mutluyuz. Güzel bir yarışma olacağını düşünüyorum" dedi.

yarışma yarın sona erecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Köpeklerden görüntüler

Bir kişinin köpeğine fön çekmesi

Maşa yapılan ve saçları taranan köpekler

Köpeklerden detaylar

Köpeklerin sahipleriyle birlikte jüri önünde yürüyüşü

Federasyon başkanının konuşması

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

====================================================

Foça'daki kazada 2 kişi yaralandı

İZMİR'in Foça İlçesi'nde, bankanın para nakil aracıyla huzurevi servis minibüsünün çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, dün (cuma) akşam saatlerinde, Atatürk Mahallesi Değirmenlik Caddesi üzerindeki Sağlık Ocağı sapağında meydana geldi. Can Dede Caddesi yönünden gelen Nurettin Yüksek (49) yönetimindeki 35 AT 5043 plakalı huzurevi servis minibüsüyle, Değirmenlik Caddesi'nden rampa inen Göksu Cambazlar'ın (25) idaresindeki 34 ZU 3894 plakalı banka para taşıma aracı, yol sapağında çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle banka aracı, bir evin bahçesine düştü. Kazada her iki araç sürücüsü de yaralandı. Yaralılar ambulansla Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavilerinin ardından yaralılar taburcu edildi. İçinde para bulunan nakil aracının başında ise polisle birlikte, kaza yerine gelen bankanın güvenlik görevlileri bekledi. Ardından başka bir nakil aracı kaza yerine geldi. Para, kaza yapan araçtan diğerine transfer edildi. Ardından kazaya karışan araçlar çekiciyle bulunduğu yerden kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kaza yerinden görüntü

Bahçedeki minibüs

Araçların çekici ve vinçle kaldırılması

Haber- Kamera: Seyfi GÜL/ FOÇA (İzmir),

==============================================

Mardin Valiliği'nden YGS'de ücretsiz barınma ve ulaşım imkanı

YÜKSEK Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) nedeniyle Mardin'de sınava girecek olan öğrenciler için Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz barınma ve ulaşım imkanı sağlanacak.

Pazar günü tek oturum şeklinde yapılacak YGS öncesinde sınava girecek olan öğrencilerin sorunsuz bir şekilde sınav yerlerine ulaşabilmeleri için Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. Pazar günü yapılacak sınav öncesinde Şırnak başta olmak üzere komşu il ve ilçelerden şehir merkezine gelecek öğrencilere ücretsiz barınma ve ulaşım desteği vereceklerini belirten Vali Mustafa Yaman, resmi kurumlara ait bütün misafirhane ve yurtların öğrenciler için seferber edildiğini söyledi. Şehiriçi hatlarda ek sefer planlaması yapacaklarını ifade eden Yaman, sınav günü ücretsiz ulaşım imkanı alabilmek için öğrencilerin sınav giriş belgelerini, araca binerken göstermelerinin yeterli olacağını belirterek, "Barınma problemi yaşanmasın diye bütün kurumlarımızın misafirhane ve yurtları komşu il ve ilçelerden gelecek öğrencilerimizin hizmetine verdik. Öğrencilerimiz aileleriyle birlikte kalabilecekler. Şırnak'ta okulların durumundan dolayı daha çok öğrenci geleceğini düşünüyoruz. Onların da mağdur olmaması için aileleri ile birlikte misafir edeceğiz. Öğrencilerimizin uzun çalışmaları sonunda hayatlarını şekillendirmek için üniversiteyi kazanmaları, eğitimlerine mutlu olacakları bir yükseköğretim kurumunda devam etmeleri, en büyük dileğimizdir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli öğrencilerimizin, büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları YGS'de başarılı olacaklarına inanıyorum" dedi.

Anne ve babalara da seslenen Vali Yaman, "Sizlerden çocuklarınıza her konuda destek olmanızı bekliyor, hiçbir sınav ve alınacak sonucun, çocuklarınızın gözünüzdeki ve gönlünüzdeki yerini değiştirmeyeceğine inanıyorum. Sizlerin de en az çocuklarınız kadar heyecan ve kaygı içinde olduğunuzu biliyorum. Sonuç ne olursa olsun, çocuklarınızı daima seviniz onları, zenginlik ve onur kaynağı olarak görünüz. Çocuklarınızı hiçbir zaman başkalarıyla kıyaslamayın. Çocuğunuzun sınav öncesi dönemde en önemli gereksinimleri; huzurlu, sakin, mutlu bir ortam, sevgi, destek, güven ve cesarettir" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Vali Yaman'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

=============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement