Dha Yurt Bülteni - 7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 7

Dha Yurt Bülteni - 7

1) BAKAN AĞBAL, KAPIKULE'DE TIR ŞOFÖRLERİNİN 'KUYRUK' ŞİKAYETLERİNİ DİNLEDİMALİYE Bakanı Naci Ağbal, incelemelerde bulunmak üzere gittiği Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki TIR parkında sürücülerinin kuyruk ve memurların mesai saatlerine ilişkin eleştirilerini dinledi.

12.03.2017 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1) BAKAN AĞBAL, KAPIKULE'DE TIR ŞOFÖRLERİNİN 'KUYRUK' ŞİKAYETLERİNİ DİNLEDİ

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, incelemelerde bulunmak üzere gittiği Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki TIR parkında sürücülerinin kuyruk ve memurların mesai saatlerine ilişkin eleştirilerini dinledi. Bakan Ağbal Gümrük Bakanlığı'na destek vereceğini ifade ederek, "Maliye Bakanı olarak özel Gümrük Bakanlığı'na destek vereceğim. Buradaki mesailer, personel konusunda ne gerekiyorsa yapacağım" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, dün Tekirdağ'daki ziyaretlerinin ardından gece yarısı Edirne'ye geldi. Edirne Valisi Günay Özdemir tarafından karşılanan Bakan Ağbal, geceyi kentte geçirdi. Sabah namazını Selimiye Camii'nde kılan Bakan Ağbal ve beraberindekiler Yıldırım Mahallesi'ndeki Bayburtlular Derneği'ni ziyaret etti. Burada hemşerileri tarafından karşılanan Bakan Ağbal, Bayburt'a yapılan yatırımları anlattı. 16 Nisan'daki yeni Anayasa referandumu için destek isteyen Ağbal şunları söyledi:

"Her yerde Bayburtlular var, her gittiğim yerde 'onlardan Allah razı olsun' diyorlar. Bende gurur duyuyorum. Gittiğiniz yerlere değer katıyorsunuz. Türkiye ne zaman dara girse Bayburtlular önde. Bundan da iftihar ediyorum. Bayburt da çok güzel işler yapıyoruz. Yakın bir zamanda fabrikalar kurulmaya başlanacak. Bayburt'u çehresini baştan aşağı değiştireceğiz, yemyeşil bir Bayburt yapacağız. Çok sayıda park ve otoparklar yapıyoruz. Köy yollarını yeni baştan yapacağız. Önümüzde 16 Nisan'da bir referandum süreci var. Dün gece Hollanda'da yaşananları gördünüz, Avrupa'da yaşananları gördünüz. Bu referandumun ne kadar önemli olduğunu yeniden gördünüz. Sandıklara hep beraber gidelim, Avrupa'da da dosta düşmana yeni bir destanı hep beraber yazalım. Sayın bakanımıza karşı gerçekten kabul edilemeyecek muameleler var. Hep beraber bunlarla mücadele edeceğiz. Türkiye'nin dostunu düşmanını bu olaylar gösteriyor. Burada hepimiz noktadan bu davaya katı vereceğiz Anayasa değişikliğine 'evet' diyeceğiz."

TIR SÜRÜCÜLERİ İSYAN ETTİ

Bayburtlular Derneği ziyaretinin ardından Kapıkule Sınır Kapısı'na geçen Maliye Bakanı Ağbal, TOBB tarafından yapılan 250 TIR kapasiteli TIR parkını ziyaret etti. Burada sürücülerle sohbet eden Bakan Ağbal, şikayetleri dinledi. TIR sürücülerinden Erdinç Ünsal, yaşadıklarını sıkıntıları anlattı. Bakanların geldiği zamanlarda gümrükte sistemin çalıştığını daha sonra ise eskiye döndüğünü anlatan Ünsal, "Sizi gördüler mi tamam, siz gittiniz mi yok bir şey. Biz vatandaş olarak sizleri çok iyi tanıyoruz. Kimi seçeceğimizi, kimi getireceğimizi çok iyi biliyoruz. Vatandaş çok iyi biliyoruz. Bu bayrak bütün elbiselerimde var. 33 şehidi verdiğimiz gün koydum. TIR sürücüleri olarak bize sahip çıkan yok. Firmalar hırsız, biz hırsız değiliz. Sürücüler hırsız değil, mal sahipleri firmalar hırsız olarak bakıyor. Devleti dolandırıp yalan söylemesinler. Ben şahsa çalışıyorum, adam dürüst olduğu için onun yanında çalışıyorum. Memurlar biraz bize insan gibi davransınlar. Her yerde sıradayız" diye konuştu.

TIR parkının kuaföründeki başka bir TIR sürücü ise gümrük memurlarının vardiya değişimlerinin çok uzun sürdüğünü belirterek, "Vardiya değişimleri çok uzun zaman alıyor. Çok bekliyoruz, sizin geldiğiniz duyulduğunda her şey duruluyor burası bir sisteme giriyor. Şimdi siz geliyorsunuz temizleniyor, boyanıyor. Bu düzenin değişmesi lazım. Türkiye ile Bulgaristan arasındaki farkın kapatılması lazım. Kapıkule'deki mazot olayı, bu mazotun buradan kalkması daha mantıklı bir olay. Bu sıranın bitmesi için gerekiyor" dedi.

Bizim en büyük sorunlarının gümrük memurlarının çalışma saatleri olduğunu ifade eden TIR sürücü Bakan Ağbal'a yaşadıklarından örnekler vererek şunları anlattı:

"En büyük sorunumuz gümrükteki memurların çalışma saatleri. Bilgisayarın 12 saat bilgisayar başında çalışması yıpratıyor. Sekiz saatten sonra o insan verim almak düşüyor. Sabah 7'de memur arkadaş işi bırakıyor, gelen arkadaşın başlaması 9 oluyor. Akşam da 2 saat kaybediyoruz. Öğle ve gece yemek için 1'er saat kaybımız 6 saate gidiyor. Günün dörtte biri bu gümrük çalışmıyor."

BAKAN AĞBAL: NE GEREKİYORSA YAĞACAĞIM

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TIR sürücülerinin şikayetlerini dinledikten sonra Gümrük Bakanlığı'na destek vererek gerekeni yapacağını söyledi. Bakan Ağbal, "Hizmet kesintisiz sürmeli, devlet kendi memurlarına izin verebilir. Vardiya değişimi de olabilir ama hizmet kesintisiz devam etmeli. Maliye Bakanı olarak özel Gümrük Bakanlığı'na destek vereceğim. Buradaki mesailer, personel konusunda ne gerekiyorsa yapacağım" diye konuştu.

Edirne Valisi Günay Özdemir ve TOOB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte TIR parkı binasını gezen Bakan Ağbal, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndaki kendisi için hazırlanan brifingi dinledi. Basına kapalı bilgilendirme toplantısının ardından Bakan Ağbal ve beraberindekiler Meriç nehri kenarındaki Lalezar restoranda Trakya Bölgesi oda ve borsalar müşterek toplantısına katıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Bakanın kahve ziyareti

-Vatandaşlarla sohbet etmesi

-Bayburtlular Derneği ziyareti

-Karşılanması

-Dernekteki konuşması

-Kapıkule ziyareti

-TIR parkını gezmesi

-TIR sürücülerinin isyanı

-Bakana sıkıntıları anlatmaları

-Kuafördeki sürücüler

-Bakanla sohbetleri

-Bakanın TIR parkını incelemesi

-Rifat Hisarcıklıoğlu ve bakan

-Kapıkule VIP salonu

-Bilgilendirme toplantısı

-Toplantıya katılanlar

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/ EDİRNE,

==================================================

2) HOLLANDA'YI PORTAKAL SIKARAK PROTESTO ETTİLER

İZMİT'te Hollanda'yı protesto etmek için biraraya gelen Ak Partili gençler, portakal sıkıp, suyunu içti. Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri, İzmit'te Antikkapı Restaurant'da yapılacak toplantı öncesi Hollanda'yı protesto etti. Gençler 'Faşist Hollanda' ve 'Faşist Rutte' yazılı dövizler taşırken, portakal sıkıp suyunu içti. AK Parti Gençlik Kolları Kocaeli Başkanı Emre Kahraman, Hollanda'nın pişman olacağını belirterek, "Toprakları kadar insanlık seviyeleri de deniz seviyesinin altına inmiş alçak, tahammülsüz, hiç uzatmadan söyleyelim faşist bir ülke olan Hollanda, Sayın Bakanımızın seçmenlerimizle buluşmasını engellemiştir. Bu gayri ahlaki tutumlarını protesto eden Türklere de ahlaksızca müdahale etmişlerdir. Avuç içi kadar ve gözümüzde portakal kabuğu kadar kıymeti olmayan Hollanda sonrasında çok pişman olacağı bir adımı atmaktan çekinmemiştir. Pişman olacaklar. Köklerinde faşizan duygu ve tavırlardan bir türlü arınamamaktadırlar" dedi.

Ayağa kalktıklarında dünyanın kalkacağını söyleyen Kahraman, "İçlerinde yaşayan Türk halkının varlığından en başından beri rahatsız olan Hollanda kendi içinde yaşayan vatandaşlarımızı sömürmüş ve bir siyasi hak elde etmesine, birlik içerisinde yaşamasına asla hoş gözle bakmamıştır. O günler artık geride kaldı. Ey Hollanda! Hollanda'da ve diğer Avrupa devletlerinde yaşayan Türkler Ak Parti iktidarıyla birlikte artık sahipsiz olmadıklarını anlamıştır. Bakanımızı engellemeniz, vatandaşlarımızın birlik duygusunu engellemek bir kenara, bütün yurttaşlarımızın kenetlenmesini sağlamıştır ve sağlamaya devam edecektir" diye konuştu.

Kahraman, Avrupa'da yaşayan vatandaşlarıyla ilişki kuran Türkiye'ye karşı hadsiz adımlar atıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Herşey bundan yaklaşık bin yıl önce Malazgirt Ovası'nda iki ordunun karşı karşıya gelmesiyle başladı ve savaş hala sonuçlanmadı. Türklere bakışında bin yıldır en ufak bir değişme olmayan Avrupa, yeniden büyüyen ve güçlenen, coğrafyasında söz sahibi olan ve Avrupa'da yaşayan vatandaşlarıyla yeniden ilişki kuran Türkiye'ye karşı bu hadsiz adımları atmaktadır. İstiyorlar ki gözümüz açılmasın. İstiyorlar ki hasta adam olmaya devam edelim. İstiyorlar ki sesimiz çıkmasın. İstiyorlar ki unutturmaya çalıştıkları tarih bilinci yeniden dirilmesin. Avrupa bizim kim olduğumuzu bize unutturmuş ama kendisi belli ki unutmamış. Biliyoruz ki ayağa kalktığımızda dünya ayağa kalkacak. Biliyor ki biz ayağa kalktığımızda mazlumun sığınacak bir yuvası olacak. Biliyor ki elini kolunu sallaya sallaya kabadayılık yapamayacak. Ey Hollanda! Sen bizim Bakanımızın vatandaşlarımızla buluşmasını engelleyerek eline ne geçeceğini sanıyorsun. Bu yaptıkları hareket hastalıklı ruh hallerinin ifşasından başka bir şey değildir. ve gereken cevap kendilerine buradan verilecektir. Sandıkta da yüzlerine Osmanlı tokadı vurulacaktır."

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Gençlik kolları başkanı konuşması

-Portakal sıkıp suyunu içmeleri

Haber: Ergün AYAZ - Kamera: Orhan UZUN/ İZMİT(Kocaeli),

==================================================

3) DİYARBAKIR'DAN HOLLANDA'YA TEPKİ

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya Sayan'ın yaşadıklarına tepki göstermek amacıyla Diyarbakır'da biraraya gelen bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ortak basın açıklaması düzenleyerek, Hollanda'nın tutumu kınadı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Hollanda tarafından Aile Sosyal Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik sergilenen tutum protesto etti. Memur-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş'in okuduğu ortak basın açıklamasında, başta Hollanda olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin, bakanlara yönelik yaptığı uygulamalara tepki gösterildi. Memiş, sivil koplum kuruluşları olarak, başta Hollanda ve Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin Türkiye karşıtı ve İslamofobik tutumlarını esefle kınadıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu sakil anlayışın son örneğini Hollanda ve İsveç ülkelerinde görüyoruz. İnsan haklarını, fikir hürriyetini, seyahat özgürlüğünü hiçe sayan Hollanda hükümeti iki bakanımızın ülkelerine girişine yasak koymuş, diplomatik kaideleri ayaklar alarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızı sınır dışı edilmiştir. Konsolosluğumuz önünde protesto hakkını kullanan vatandaşlarımızın üzerine köpek ve joplu polisleri salmıştır. Almanya ve İsveç ise, bakanlarımızın, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının salon toplantılarını iptal etme nezaketsizliğini göstermişlerdir. 15 Temmuz'da tankların önünde direnen aziz milletimizin evlatları Avrupa'da hakkın ve demokrasinin yanında yer alacak, üzerlerine saldırtılan, ırkçılardan da korkmayacaktır. Biliyoruz ki, kimi Avrupa hükümetlerinin kaygısı 16 Nisan'da 'Evet' oyları ile gerçekleşecek demokrasi zaferidir. Çünkü, 16 Nisan'da aziz milletimizin teveccühleri ile kazanılacak olan bu zafer ülkemizin, milletimizin ve tüm coğrafyamızın yeniden ayağa kalkışının miladı olacaktır. Bizler bu uygulamalarda bulunan Avrupa ülkelerini sömürgeci anlayışları ve ırkçı tutumları ile baş başa bırakıyor, kadim bir coğrafyanın ve büyük bir medeniyetin evlatları olarak hak adalet ve hürriyet yolunda yürümeye devam ediyoruz."

Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Açıklamanın yapıldığı yer

-Açıklamaya katılanlar

-Memiş'in konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/ DİYARBAKIR,

==================================================

4) CEZAEVİ'NDEN FİRAR EDEN İKİ KARDEŞ, GAZİANTEP'TEKİ AİLELERİNE ZİYARETE GİDERKEN YAKALANDI

BURSA'nın Gemlik İlçesi'ndeki açık cezaevinden firar edip çaldıkları kamyonetle Gaziantep'teki ailelerinin yanına giden iki kardeş Konya'da polis tarafından yakalandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri Gemlik'te çalınan 16 F 5714 plakalı kamyonetin kent merkezi girişindeki Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameralarında yansıdığını fark etti. Bunun üzerine hareke geçen polis, kamyoneti merkez Selçuklu İlçesi'nde durdurmak istedi. Polisin 'Dur' ihtarına uymayan sürücü, kamyonetle birlikte kaçmaya başladı. Kovalamacan ardından kamyonetin sürücüsü ve yanında bulunan bir kişi, kamyoneti boş bir arazide terk edip, ağaçlık alana kaçarak izini kaybettirdi. Polis, ağaçlık bölgede yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu kamyoneti terk edip kaçan 2 kişiyi yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin yapılan kimlik kontrolünden Bursa Gemlik Açık Cezaevi'nden firar eden gasp suçundan 14 yıl hapis cezası alan hükümlü 47 yaşındaki Orhan Altun ile aynı suçtan 8.5 yıl hapis cezası bulunan hükümlü kardeşi 33 yaşındaki İbrahim Altun olduğu ortaya çıktı.

ZİYARETE GELEMEYEN AİLELERİNİ ZİYARETE GİDİYORLARMIŞ

Orhan Altun ve İbrahim Altun'un, polise verdiği ilk ifadesinde, Gaziantep'te oturan ailelerinin maddi imkansızlık nedeniyle cezaevine gelemediklerini bu nedende cezaevinden firar edip çaldıkları kamyonetle Gaziantep'e gitmek üzere yola çıktıklarını söyledikleri belirtildi.

"ÇEKİYORSUNUZ BARİ TELEVİZYONA VERMEYİN"

Gözaltına alınan şüphelilerden Orhan Altun, basın mensuplarına, "Çekiyorsanız bari televizyona vermeyin" dedi. Gözaltına alınan şüphelilerin yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Firari abi-kardeşin ağaçlık alanda yakalanıp gözaltına alınması

-Firari Orhan Altun'un çekiyorsunuz bari televizyona vermeyin demesi

-Firar ettikten sonra çaldıkları kamyonetin görünütüsü

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/ KONYA,

==================================================

5) İPSALA'DA İNTİHAR EDEN ASKER, SİVEREK'TE TOPRAĞA VERİLDİ

EDİRNE'nin İpsala İlçesi'nde, vatani görevini yaparken tüfekle yaşamına son veren piyade er 21 yaşındaki Hüseyin Ağırtmış'ın cenazesi, memleketi Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde toprağa verildi.

İspala İlçesi'ndeki 1'inci Hudut Tabur Komutanlığı sorumluluk alanında bulanan Ferre Karakolu'nda dün piyade tüfeğiyle intihar eden Hüseyin Ağırtmış'ın cenazesi, otopi işlemlerinin ardından sabah saatlerinde memleketi Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne getirildi. Abdulkadir Geylani Camisi'nde düzenlenen töreninde oğlunun Türk bayrağına sarılı tabut ve önünde duran fotoğrafa sarılan Rahime Ağırtmış, uzun süre gözyaşı döktü. Babası Ahmet Ağırtmış'ın ayakta güçlük çektiği törende öğle vakti cenaze namazı kıldırılan Hüseyin Ağırtmış'ın cenazesi, askerlerin omuzlarında götürüldüğü Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Hüseyin Ağırtmış'ın bekar ve 4 aylık asker olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Toplanan kalabalık

Cenazeden görüntüler

Kılınan cenaze namazı

Cenazenin omuzlarda taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN/ ŞANLIURFA,

==================================================

6) CEYLANPINAR'DA, 1 TERÖRİST YAKALANDI

ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, Suriye sınırından Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan PKK/PYD üyesi 1 terörist yakalandı.

Sınır hattında görevli askerler, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD denetimindeki Resulayn kentinden kaçak olarak Türkiye'ye giren bir kişiyi yakaladı. Silahsız olarak yakalanan ve terör örgütü PYD üyesi olduğu belirlenen terörist sorgulanmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Haber: CEYLANPINAR (Şanlıurfa),

==================================================

7) JANDARMA, ULUDAĞ'DA MAHSUR KALAN 4 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİ KURTARDI

ULUDAĞ'da yoğun sis ve tipi nedeniyle mahsur kalan 4 üniversite öğrencisi, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri tarafından 2 saatlik operasyon ile kurtarıldı.

Uludağ 2'nci Oteller Bölgesi- Maden Pist Arkası Keşiş Tepe- Zirve arası tırmanış hattına çıkan üniversite öğrencileri A.S.Ç., A.D., Z.O., D.D. tırmanışlarını bitirerek dönüşe geçtikleri sırada oluşan yoğun sis ve tipi nedeniyle yönlerini kaybetti. Mahsur kalan 4 öğrenci, telefonla aradıkları jandarma ekiplerine durumu bildirdi. JAK timleri kar motorları ile gençleri belirtilen güzergahta aramaya başladı. Ekipler, 4 üniversite öğrenicisine 2 saatte ulaşabildi. Bu sırada soğuktan barınmak için kendilerine kar evi yapan gençler, ekipleri görünce sevindi. 112 Acil Servis tarafından müdahaleleri yapılan 4 genç, daha sonra evlerine teslim edildi.

Haber: BURSA,

==================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DHKP-C Terör Örgütü Sorumlusu İstanbul Havalimanı'nda Yakalandı
    11:25 DHKP-C Terör Örgütü Sorumlusu İstanbul Havalimanı'nda Yakalandı

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul polisinin ortak operasyonuyla DHKP-C terör örgütü sorumlularından olduğu ileri sürülen Fehmi Oral Meşe, İstanbul Havalimanı'na iniş yapan uçakta yakalanarak gözaltına alındı. Meşe'nin hakkında 3 ayrı suçtan toplam 10 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunmaktadır.

  • Aydın'da okul servis denetimleri devam ediyor
    11:24 Aydın'da okul servis denetimleri devam ediyor

    Aydın'ın Kuyucak, Karpuzlu ve Kuşadası ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından okul servis denetimleri gerçekleştirildi. Öğrencilerin güvenliği ve huzuru için okul servis araçlarında kurallara uyulması sağlandı.

  • Gümüşhane'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü yapıldı
    11:24 Gümüşhane'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü yapıldı

    Gümüşhane'de Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen kortej yürüyüşüne Gümüşhane Üniversitesi Rektörü, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, İl Kültür ve Turizm Müdürü, Turizm Fakültesi akademisyenleri, kurum il müdürleri ve öğrenciler katıldı. Katılımcılar, Atatürk Parkı'na davul zurna eşliğinde yürüdü ve etkinlik halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

  • Afyonkarahisar'da İl Jandarma Komutanlığı 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahsı yakaladı
    11:23 Afyonkarahisar'da İl Jandarma Komutanlığı 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahsı yakaladı

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, aranan şahısların tespiti ve yakalanması için icra edilen önleyici kolluk devriyesinde, yağma suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.U. isimli şahıs Çay ilçesinde yakalandı. Yakalanan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlularla mücadelesine kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

  • Çanakkale'de Tarım Sektör Toplantısı Düzenlendi
    11:23 Çanakkale'de Tarım Sektör Toplantısı Düzenlendi

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çiftçilerin refah seviyelerinin yükseltilmesi ve iyileştirilmesi amacıyla Tarım Sektör Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Eceabat tarımının bileşenlerini bir araya getirmek ve üreticilere destek olmak önemli bir adım olarak değerlendirildi. Toplantıda, tarımsal potansiyel, zeytin yetiştiriciliği ve yeni teknikler hakkında bilgi verildi. ÇOMÜ Rektörü, TKDK İl Koordinatörü, oda başkanları, muhtarlar ve kooperatif başkanlarının yanı sıra birçok üretici de toplantıya katıldı.

  • MGM'den hava durumu uyarısı
    11:22 MGM'den hava durumu uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç Kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, Edirne ve Kırklareli ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış beklendiğini belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. Ayrıca Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi olduğu da hatırlatılarak vatandaşlar olası tehlikelere karşı uyarıldı.

  • CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İzmir Aliağa'ya getirilen İtalyan donanmasına ait gemileri TBMM gündemine taşıdı
    11:22 CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İzmir Aliağa'ya getirilen İtalyan donanmasına ait gemileri TBMM gündemine taşıdı

    CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İzmir Aliağa'ya söküm işlemleri için getirilen İtalyan donanmasına ait üç deniz altı ve dört askeri gemiyi soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

  • Türk Bilim İnsanları, Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Bulunduğunu Ortaya Koydu
    11:20 Türk Bilim İnsanları, Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Bulunduğunu Ortaya Koydu

    Gazi Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi tarafından yapılan bilimsel çalışma, günlük yaşamda kullanılan plastik ürünlerin Alzheimer, MS, inme gibi hastalıklarda etkili olup olmadığını araştırıyor. Çalışmada, beyin hücrelerinde mikroplastiklerin bulunduğu tespit edildi ve bu durumun sağlık üzerindeki etkileri incelenecek. Araştırmanın sonuçları, farklı uzmanlık alanlarında yeni çalışmalara ışık tutacak.

  • Traktör alevlere teslim oldu, itfaiye ekipleri söndürdü
    11:20 Traktör alevlere teslim oldu, itfaiye ekipleri söndürdü

    Adana'nın Kozan ilçesinde tarlada yanan traktör, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonucunda traktör kullanılamaz hale geldi. Jandarma ekipleri yangının çıkış sebebini araştırmaya başladı.

  • Yürüyüş Dünya Şampiyonası'nda 25 takımın 23'ü olimpiyata seçilecek
    11:19 Yürüyüş Dünya Şampiyonası'nda 25 takımın 23'ü olimpiyata seçilecek

    Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Antalya'da yapılacak Yürüyüş Dünya Şampiyonası'nın aynı zamanda olimpiyatta yarışacak olan 25 yürüyüş takımının 23'ünün seçileceği bir yarışma olduğunu söyledi. Çintimar, bu yarışmada olimpiyata yaklaşık 80 kota verileceğini de dile getirdi.


Advertisement