Dha Yurt Bülteni- 7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni- 7

Dha Yurt Bülteni- 7

BAKAN AĞBAL : KDV İNDİRİMİ YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEKÇORUM'da esnaf ve sanayicilerle buluşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, beyaz eşya ve mobilyadaki KDV indiriminin Nisan ayı sonunda sona ereceğini, indimin devam edip etmeyeceğini yeniden değerlendireceklerini söyledi.

21.03.2017 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAKAN AĞBAL : KDV İNDİRİMİ YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

ÇORUM'da esnaf ve sanayicilerle buluşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, beyaz eşya ve mobilyadaki KDV indiriminin Nisan ayı sonunda sona ereceğini, indimin devam edip etmeyeceğini yeniden değerlendireceklerini söyledi.

Referandum çalışmaları kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Çorum'a gelen Maliye Bakanı Ağbal, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (ÇESOB) ziyaret etti. Bakan Ağbal'a ziyaretinde Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de eşlik etti.

Ziyarette bir konuşma yapan ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, mobilya sektöründe KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi dolayısıyla Bakan Ağbal'a teşekkür ederek, indiriminin devam etmesini istedi.

Ardından konuşan Bakan Ağbal, mobilya ve beyaz eşya sektöründe piyasanın canlanması için geçici düzenleme yaptıklarını belirterek, "Bu iki sektör ekonomide dinamo sektör. Bu yüzden gerek mobilyada gerekse beyaz eşyada Nisan'ın sonunda bu düzenleme süresi dolacak. Ama bakacağız, durumu değerlendireceğizö dedi. En son gelen rakamlara göre beyaz eşyada, bu yılın Şubat ayında geçen yıla göre satışların yüzde 30'nun üzerinde arttığını açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Ben aynı oranın mobilya sektöründe de olduğunu görüyorum. Dolayısıyla bu, piyasada bir hareketlenme getirdi, alışverişe bir canlılık getirdi. Bunu da dikkate alacağız. Yeter ki esnafımızın yüzü gülsünö diye konuştu.

Esnafa önem verdiklerini dile getiren Bakan Ağbal, "Siz de bizler için çok önemlisiniz. Esnaf bu milletin sigortasıdır. Sizler bu milletin birliğine, dirliğine vatan sevgisine bağlı insanlarsınız. Sizler güçlü oldukça bu memlekette birlik beraberlik daim olacak dedi. Ziyaret sonunda ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Bakan Ağbal'a el yapımı rahle hediye etti.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Bakan Naci Ağbal'ın Çorum'a gelişi ve karşılanması

ÇESOB binasında açıklama yapması

Esnaf ziyareti

Detaylar

(SÜRE: 2.06 - BOYUT: 60 MB)

Haber- Kamera : Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

===============================================

2)GAZİANTEP'TE, 'SAVUNMA VE HAVACILIK ZİRVESİ' BAŞLADI

GAZİANTEP'te, 'Güney Anadolu Savunma, Havacılık Yerlileştirme Zirvesi' başladı. Bugün planlanan zirvenin açılış töreni, yarın Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından yapılacak.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı desteği ile Gaziantep Sanayi Odası, Savunma Sanayi İmalatçılar Derneği ve Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Platformu Derneği koordinasyonunda düzenlenen, 'Güney Anadolu Savunma, Havacılık Yerlileştirme Zirvesi', Ortadoğu Fuar Merkezi'nde başladı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla yarın açılışı yapılacak fuarda çok sayıda firma stant açtı. Makine Kimya Enstitüsü'nün standında yer alan yerli üretim silahlar fuarın ilk gününde ilgi odağı olurken, Aselsan ve Roketsan stantlarında savunma sanayisindeki yerli üretimler sergilendi. Zirvenin açılışında konuşan Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, ülkenin savunma ve havacılık sisteminde önemli işler yaptığını söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Fuara katılan firmaların stantı

Zirve açılışında yapılan konuşmalar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 83 MB

=================================================

ÖĞRENCİ, BİTKİLERİ DONMAYA KARŞI KORUYAN SOLÜSYON YAPTI

ERZİNCAN'da İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Nazire Şeyma Özarslan, TÜBİTAK yarışması için bitkileri donmaya karşı koruyan madde üretti. Anadolu İmam Hatip Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Nazire Şeyma Özarslan, liseler arası TÜBİTAK yarışması için tarımsal bitkileri soğuktan ve donmaktan korumak için atık maddelerden eriyik üretti. Biyoloji Öğretmeni Reyhan Özkan'ın rehberliğinde yaklaşık 6 aydır proje üzerinde çalışan Özarslan, atık yağ ve organik maddelerden ürettiği solüsyonu, önce çiçekler üzerinde uyguladı. Başarılı bir sonuç alan lise öğrencisi, daha sonra merkeze bağlı Çatalören ve Işıkpınar Köyü'ndeki tarım arazilerinde örtü altında yetiştirilen lahana fideleri üzerinde denedi. Yaklaşık 4 dönüm arazide yaklaşık 50 TL maliyetle fidelerin erken gelişmesini ve don olaylarından korumayı başaran Nazire Şeyma Özarslan, uyguladığı projeyle daha erken verim alınabileceğini bildirdi.

Hazırladığı projeyle TÜBİTAK tarafından liseler arasında düzenlenen bölge yarışmasında dereceye giren Özarslan, Erzincan'da Mayıs aylarında başlayan tarımsal üretimi daha erkene çekmeyi amaçladıklarını, böylelikle daha erken ürün alabileceklerini belirtti. İçerisinde atık bitkisel yağlar ve bazı organik maddeler olan solüsyonun doğaya hiçbir zararı olmadığına işaret eden Özarslan şunları söyledi:

"Bu tür koruyucu maddeler var ancak, kimyasal olduğu için hem maliyeti yüksek, hem de zararı var. Benim ürettiğim organik koruyucu madde. Ayrıca çiftçilerimiz kendileri de üretebilecek. Böylelikle tarım alanlarında ve meyve ağaçlarında yaşanan don olaylarını nedeniyle zararın önüne geçilecek. TÜBİTAK Erzurum'da düzenlenen liseler arası bölge yarışmasında dereceye girdim. İnşallah, Ankara'da yapılacak olan Türkiye geneli projeler arasında derece alacağım."

Görüntü Dökümü

----------------------

Öğrencinin labaratuarda çalışmasından genel detay görüntü

Öğrencinin tarlada bitkiler üzerinde çalışması genel detay görüntü

Öğrenciyle röp

Haber- kamera: Coşkun MENEK/ ERZINCAN,

310 MB

=================================================

DEMİREL'DEN AŞK DERSLERİ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Füsun Demirel'in yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği 'Aşk Dersleri' adlı oyun, tiyatroseverlerle buluştu. Cinsellik, kadınlık ve erkeklik meselelerine ışık tutan oyun, kahkaha dolu bir gece yaşattı.

Dario Fo ve Franca Rame'nin yazdığı, Füsun Demirel'in çevirip, uyarladığı 'Aşk Dersleri' isimli tiyatro oyunu, Bodrum Artı Sanat Organizasyonun etkinliğiyle Bodrumlularla buluştu. Nurol Kültür Merkezi'nde sahnelenen, Füsun Demirel'in başrolünü ve yönetmenliğini üstlendiği oyunda; Ayşegül Cengiz Akman ve Mert Küçülmez de sahne aldı. Oyunda, Türkiye'de ve dünyada kadınlık meselesini, kadınların sorunlarını irdelerken, erkeklik meselesine de yer verildi. Sevmek, aşık olmak, cinsellik konuları esprili bir dille anlatıldı. Demirel uyarladığı oyunda, kendi çocukluk ve ergenlik anılarından yola çıkıp kişisel tecrübelerini seyirciyle paylaştı.

Oyun öncesi konuşan Demirel, "Cinsellik konuşacağız. 2017 yılının ortasındayız. Aslında bununla ilgili çok şey bildiğimizi düşünüyoruz. Ama koskocaman bir boşluk ve tabular söz konusu. Bu tabulara dokunacağız" dedi.

Yaklaşık 2 saat süren oyunun sonunda izleyenler, Füsun Demirel'i alkış yağmuruna tuttu.

Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla),

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Oyundan görüntü

İzleyenlerden görüntü

(KJ: Haber- Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni- 7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement