Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Bakan Zeybekci'den takım elbise sözüDENİZLİ'nin Kale İlçesi'ne gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, geçen seçimde yüzde 80 başarı yakaladıklarını belirttiği Çameli ilçesini geçmeleri halinde, belediye başkanı ve ilçe muhtarlarının hepsine takım elbise sözü verdi.

01.04.2017 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Zeybekci'den takım elbise sözü

DENİZLİ'nin Kale İlçesi'ne gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, geçen seçimde yüzde 80 başarı yakaladıklarını belirttiği Çameli ilçesini geçmeleri halinde, belediye başkanı ve ilçe muhtarlarının hepsine takım elbise sözü verdi.

Denizli'nin Kale İlçesi'nde düzenlenen mitingde vatandaşlarla bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, tütün tarlasından yetişen bir bakan olduğunu belirterek aynı ovalarda ekin biçtiğini anlattı. Bakan Zeybekci CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastederek referandum çalışmalarında söylediği sözler nedeniyle ağır eleştirilerde bulundu. Zeybekci "Tek ayak üstünde kırk yalan söyleyip, gittiği her yerde 'muhtarlıklar kapanacak, minibüsler ellerinden alınacak, lokantalar kapanacak' diyor. Böyle saçmalık, böyle siyaset bugüne kadar Türkiye görmedi. Böyle bir fırıldağı analar doğurmadı daha. Türkiye büyümede rekorlar kırıyor tık yok, kötü bir şey olsaydı, zilleri takar oynardı. Türkiye, Avrupa Birliği'nde büyümesi açıklanan bütün ülkelerden daha fazla büyüdü. Türkiye OECD'deki 46 ülkenin içinde en fazla büyülen ülke oldu. G-20'de açıklanan büyümelerin içinde en iyi büyüyen dünyada şu anda 3. ülke oldu. Dünyanın 16. büyük, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olduğu teyit etti. Mart ayı ihracat rakamları açıklandı. 20 gündür söylüyorum. Mart ayında Cumhuriyet tarihinin rekoruna gidiyoruz demiştim. Birileri sanıyor ki, öylesine konuşuyoruz. Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık, ihanete rağmen" dedi.

Türkiye'nin bir dönüm noktasında olduğu ifade eden Zeybekci, "Bugüne kadar bizi hep soyup soğana çevirirken, bugüne kadar milleti ite uğursuza maskara ederlerken, hep aynı formülle yaptılar. Türkiye hep koalisyonlar dönemlerinde alaşağı edildi. Türkiye'yi koalisyonlar döneminde götürdüler IMF'nın kucağına oturttular. Koalisyonlar döneminde kuyruklara mahkum ettiler. Gaz, yağ, şeker, tüp kuyruklarına mahkum ettiler. Koalisyonlardan kurtulalım" dedi.

Bakan Zeybekci, alandaki konuşması sırasında AK Partili Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla ve alana gelen muhtarlara takım elbise sözü verdi. Bakan Zeybekci, "Belediye Başkanı kaybedeceği takım elbiseyi hesaplıyor. Kendisi bana 'Çameli'yi geçeceğiz' dedi. Çameli, geçen seçimde yüzde 80'i geçti, Çameli'yi geçin takım elbise benden. Varsanız muhtarlarla birlikte hepinizin takımlarını ben alacağım. Geçemezseniz gözünüzün yaşına bakmam, acımam, bunlar ciddi. 16 Nisan'da Türkiye ortalamasının üzerinde olacağız. Bütün köylere, mahallelere, Kale'nin en uzak yerindeki vatandaşa ulaşıyoruz. Muhtarlar size söylüyorum, hesabını sorarım, biliyorsunuz. Kale destan yazacak. Kale Türkiye ortalamasının üzerinde çıkarsa, 16 Nisan günü Kale bir numara olursa hep beraber burada meydandayız. Başkan davul zurnayı hazırlasın" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Bakan Nihat Zeybekci'den görüntü,

-Bakan Nihat Zeybekci'nin konuşması.

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ,

=========================================

Sinan Oğan'dan MHP'ye Kerkek için birlikte hareket etme çağrısı

ANTALYA'da konuşan Sinan Oğan, ihraç edildiği partisi MHP ile Kerkük konusunda ortak çalışma çağrısında bulundu. Oğan'ın konuşması sırasında sıkı güvenlik önlemi alındı.

"Ülkem ve ülküm için hayır" sloganıyla Türkiye'yi gezen MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan, Antalya'da CHP'li Muratpaşa Belediyesi'nin Kültür Salonu'nda vatandaşla buluştu. Oğan'ın Yozgat'ta düzenlediği toplantı öncesi arbede çıkmasından dolayı Antalya Emniyet Müdürlüğü sıkı güvenlik önlemi aldı. Oğan'ın konuşma yaptığı salonda ise gençler platformun önünde ve arkasında sıralanarak güvenlik önlemi alırken, konuşma esnasında yelekli ve deri eldivenli bir kişi Sinan Oğan'ı arkasından sıkı takip etti. Sinan Oğan'ın bir taraftarı da şemsiye ile platformda yer aldı. Tamamen dolan salonda CHP'lilerin de olduğu görüldü.

'IRKÇILIK YAPIYORUM'

Hükümet yetkililerinin birinden aldığı bilgiye göre Kerkük'te durumun ciddi olduğunu öğrendiğini belirten Sinan Oğan, Kerkük'te referandum çalışması yapılacağını söyledi. Hükümet'ten bu konuda 'Ey Talabani', 'Ey Barzani' sesi duymadıklarını belirten Sinan Oğan, Kerkük'te Türkçe'nin yasaklandığını ileri sürdü. Oğan, "Kerkük'ün Kürdistan topraklarına katılması için referandum kararı alınmış. Türkiye var oldukça Türk milleti buna müsaade etmeyecektir. Herkes ayağını denk alsın, Kerkük Türk'tür, Türk kalacaktır. Ben ırkçılık yapıyorum. Türk, Türkmen diyorum, bunu demek ırkçılıksa ben ırkçıyım. Türk demek ne zamandan beri ırkçılık oldu?" dedi.

MHP'YE ORTAKLIK ÇAĞRISI

MHP'ye çağrıda bulunan Sinan Oğan, ihraç edilse dahi MHP'nin partisi olduğunu söyledi. Oğan, "Türkmen meselesi bizim ortak meselemiz. Eveti, hayırı bir kenara bırakalım. 1 milyon kişiyi Ankara'da toplayalım ve Kerkük konusunda büyük bir miting yapalım. Bu birliktelik ülkücülerin arasına nifak sokmaya çalışanlara ders olacak, hükümetin bir adım atmasına yardımcı olacak. Sadece tweet atmayalım ve Türkiye'nin gündemine tekrar sokalım. Kerkük yalnız kaldı. Başkanlık gelecekse Kerkük Türk kalacaksa buradaki herkes evet der. Başkanlık geldiğinde Türkmenlik konusu Ak Parti'nin en önemli meselesi haline gelecekse 'evet' diyelim" diye konuştu.

BAKAN BOZDAĞ'A SERT ÇIKTI

Yozgat'ta yaşanan arbededen sonra Yozgatlı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kendisini geçmiş olsun diye bile aramadığını belirten Oğan, "Adalet Bakanı Yozgat'taki olaylardan sonra istifa etmiyorsa adam değildir" dedi.

Sinan Oğan, referandum konusunda görüşlerini açıkladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Kapı girişi güvenlik araması

Salonda bayraklı vatandaşlar

Sinan Ogan'ın salona girişi

Protokolden görüntü

Sinan Ogan'ın konuşması

Yakın korumasından detay

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

===============================================

Gurbetçilerin hesaplarını boşaltan çetenin 4 üyesi tutuklandı

Yurtdışında yaşayan gurbetçilerin banka hesaplarını ele geçirerek yaklaşık 700 bin lira dolandıran 5 kişi İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Mahkemeye çıkarılan zanlıların tümü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yurtdışında yaşayan vatandaşların kazandıkları birikimleri yatırdıkları çeşitli hesaplardan güvenlik önlemlerini atlatarak ve sahte belgelerle kendi hesapları üzerinden transfer gerçekleştirerek boşalttıkları ileri sürülen HDP Kayseri İl yöneticilerinden birinin oğlu Ö.M., emekli K.G, banka görevlisi Ö.A, işsiz E.C ve C.Ş. yapılan operasyonla yakalandı. Suçun açığa çıkmasını engelleyici tedbirlere alarak yaklaşık 700 bin lira transfer gerçekleştiren zanlıların Kayseri'de lüks rezidanslarda konakladığı ve son model araçlar kullandığı ortaya çıktı. Şüphelilerin zimmetlerine geçirdikleri paranın tamamını harcadığı öğrenildi. Polis ekipleri tarafından yakalanan zanlılar Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Dolandırıcıların Emniyetten çıkarılışı

Detay görüntü

Haber-Kamera: KAYSERİ/

============================================

Kadınlar en iyi kuru fasülye ve bulgur pilavı için yarıştı

ISPARTA'da kadınlar arasında en iyi kuru fasulye ve bulgur pilavı yapma yarışması düzenlendi. 12 kadın, Türk mutfağının değişmezi kuru- pilavı en güzel şekilde pişirmek için yarıştı.

Isparta'da yöresel yemeklere dikkati çekmek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ziraat Odası işbirliğinde 'En İyi Kuru Fasulye ve Pilav Pişirme Yarışması' düzenlendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan yarışmaya 12 kadın katıldı. Kadınlar, müdürlük yemekhanesinde pişirdikleri kuru fasulye ve bulgur pilavına kendi hazırladıkları sosları ekleyerek jürinin beğenisine sundu.

4 kişilik jüri, 12 kuru fasulye ve pilavın tek tek tadına bakarak karar verdi. Yarışma sonunda Direkli Köyü'nden Malike Nizam birinci, Yakaören Köyü'nden Cemile Akpınar ikinci, Bozanönü Köyü'nden Fadime Aras üçüncü oldu. Dereceye girenler çeyrek altın, düdüklü tencere ve fincan takımıyla düllendirildi. Diğer yarışmacılara ise fincan takımı hediye edildi.

Yarışmayı takip eden Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, gençliğin daha çok fastfood ürünleri tükettiğini belirterek, bunun ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyledi. Milletvekili Yüce, yöresel yemeklerin yeni nesle anlatılması ve değerinin ortaya konması açısından önemli olan bu tür yarışmaların devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Turgut da yöresel yemeklerin ve lezzetlerin taşıdığı öneme dikkati çekerek, bu tür etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini anlattı.

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk ise kuru fasulye ve pilavın hem Türkiye hem de Isparta için çok önemli olduğunu söyledi.

Yarışma sonunda vatandaşa kuru fasulye ve pilav ikram edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

-Kadınların yemek pişirmesi (yemekhane)

-Yemeklerin özelliklerini kısa anlatıyorlar

-Yemeklerin sergilenmesi

-Jürinin kontrolü

-Birincinin konuşması ödüllerle

-Detaylar

Haber-Kamera: ISPARTA

====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement