Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

1)KILIÇDAROĞLU: ASKERİYE DE BİR PARTİNİN GENEL BAŞKANINA BAĞLI OLACAKCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partinin genel başkanının aynı zamanda komutan olacağını belirterek, "Partinin genel başkanı aynı zamanda komutan da olacak.

10.04.2017 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KILIÇDAROĞLU: ASKERİYE DE BİR PARTİNİN GENEL BAŞKANINA BAĞLI OLACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partinin genel başkanının aynı zamanda komutan olacağını belirterek, "Partinin genel başkanı aynı zamanda komutan da olacak. Hani kışlaya siyaset girmesin diyorduk. Askeriye de bir partinin genel başkanına bağlı olacak. Olur mu? Devleti kuranlarda akıl yok muydu? Bunları düşünmediler mi? Hepsini düşündüler. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum çalışmaları kapsamında İzmit'e geldi. Kıçdaroğlu ilk olarak 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle Kuruçeşme Polis Merkezi'ni ziyaret ederek, polislerin haftasını kutladı. Kendisini kapıda karşılayan polislerle selamlaşan Kılaçdaroğlu, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş ile görüşerek, kalem hediye etti. Kılıçdaroğlu daha sonra İzmit'te bir düğün salonunda muhtar ve azalarının katıldığı toplantıya katıldı. Kılıçdaroğlu, Polis Haftası'nı kutlayarak, "Bugün Polis Haftası'nın birinci günü. Polis arkadaşlarımızın nasıl bir özveri ile çalıştıklarını biliyoruz. Kimimizin babası, kimimizin amcası, biz evimizde rahat uyuyalım diye onlar sabaha kadar görev yaparlar. Bu ülkenin hepimizin huzuru için çalışırlar. Polise sıkılan her kurşun millete sıkılmış bir kurşundur. Askere sıkılmış her kursun millete sıkılmış bir kurşundur. Polis arkadaşlardan her gittiğim yerde şunu istedim. Milletin ve halkın polisi olun. Bu halk sizi başınızın üstünde taşır. Nasıl özveri ile çalıştığınızı biliyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu anayasanın önemine değinerek, "Bu anayasa değişikliği için sağcısı, solcusu bütün vatandaşlar oylayacak. Anayasa değişikliği yapıyoruz. Önce kendimize şu soruyu soracağız. Ne demek anayasa. Anayasanın özü nedir ve niye önemlidir. Diğer kanunları 3-5 saatte bazen bir dakikada değiştiririz. Anayasayı kolay kolay değiştiremiyoruz. Anayasada değişiklik olduğu zaman çok sayıda milletvekilinin evet demesi lazım. Demezse vatandaşın oyuna başvurmamız lazım. Anayasanın özelliği şudur; Anayasa bir ülkede yaşayan bütün vatandaşların haklarını güvence altına alır. Bütün vatandaşların, ister doğu, batı, ister güney, ister kuzey, ister Almanya, ister Fransa'da Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan herkesin can ve mal güvenliğini güvence altına alan kanuna biz anayasa diyoruz. İşin özü budur" dedi.

Kılıçdaroğlu vatandaşın can ve mal güvenliğini anayasanın koruduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Neden can ve mal güvenliği çok önemlidir. Anayasa hukukun üstünlüğünü savunur. Üstünlerin hukukunu değil. Hukuk üstünlüğü ne demek. Devlet dediğimiz bir kurum var. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, polis, jandarma, tapu müdürü, nüfus müdürü var. Devletin güçlüdür. Buna devletin gücü deriz. Vatandaşın gücü ne. Vatandaşın gücü yoktur. Vatandaşın, polisi yoktur, istihbarat örgütü yoktur, ordusu yoktur. Vatandaş yaşayan devletin bir parçasıdır. Vatandaşın hakkını kim koruyacak devletin gücüne karşı. Ona hukukun üstünlüğü deniliyor. Vatandaşın hakkını anayasa koruyacak. Anayasanın önemli özelliği bundan kaynaklanır. Anayasa sadece bizde mi var? Hayır. Aşağı yukarı demokrasiyi benimsemiş bütün ülkelerde anayasa vardır. Benim can ve mal güvenliğim veya sizin veya muhtarımızın veya bir kadının veya yeni doğan çocuğun veya anne karnında olan çocuğun can ve mal güvenliğini kim sağlayacak? Anayasa. Nasıl sağlıyor? temel haklar, ekonomik haklar, siyasi haklarla. Saymış sırayla bunları alt alta bunların hepsi vatandaşın hakkıdır diyor. Vatandaşın bilgilenme hakkı da yine anayasal güvence hakkında. Diyor ki medya hürdür sansür edilemez. Niye basın hür. Vatandaş doğru bilgi edinsin diye. Basının üzerine herhangi bir organ baskı kurmasın diye. Yine şunu söyler anayasa. Silahsız ve saldırısız olmak şartıyla her vatandaş toplantı ve gösteri yürüyüşü yapabilir. Ben vatandaş olarak derdimi nasıl anlatacağım? Bir haksızlığa uğradım diyelim. Diyorum ki İstanbul'dan Ankara'ya kadar yürüyeceğim. Kimse dokunmamalı. Anayasa bu güvenceyi veriyor. Vatandaş bu hakkını geniş kitlelere duyuracak. Gider gazetelere basın toplantısı yapar, dergilere derdini anlatır. Bunun güvencesi anayasadır. Anayasa aynı zamanda devletin çatısını anlatır. Nedir devletin çatısı? En başta cumhurbaşkanı, başbakan, TBMM bütün bunların hepsini anayasa belirler"

CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALI

Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Baştan beri cumhurbaşkanı tarafsızdır. Yeni yapılacak düzenlemede cumhurbaşkanı aynı zamanda bir partinin de genel başkanı olacak. Yani tarafsız olmayacak. Yani hem a partisi genel başkanı, hem de başkan olacak. Şunu düşünebilirsiniz cumhurbaşkanı tarafsız olmasa da olur. Tarafsızlığın önemi nedir, neden cumhurbaşkanları tarafsızdır. Cumhurbaşkanının tarafsızlığı adı üstünde cumhurun yani 80 milyonun başkanıdır. Hangi parti, hangi kimlik, hangi inanç, hangi bölgede yaşarsa yaşasın 80 milyonu cumhurbaşkanı temsil eder. Nasıl bayrakla temsil eder. Türk Bayrağı ile Türkiye'yi temsil hakkı sadece cumhurbaşkanına aittir. Ben temsil edemem, sayın Binali Bey, Devlet Bahçeli temsil edemez biz tarafsız değiliz. Anayasaya göre yemin ettiğimizde de biz tarafsız değiliz. Bize tarafsızlık maddesi yok. Gideriz ülkenin birliği bütünlüğü için yemin ederiz, tarafsızlık için etmeyiz. O yemini sadece cumhurbaşkanı eder"

CUMHURBAŞKANI MAKAMI ORTAK PAYDAMIZDIR

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı makamının bir parti makamına dönüşmesi durumunda ortak payda olmaktan çıkacağını ifade ederek, "Cumhurbaşkanı makamı bizim ortak paydamızdır. Eğer cumhurbaşkanı makamını bir parti makamına dönüştürürseniz o zaman ortak payda olmaktan çıkar. Kimi temsil eder kendisine oy veren partilileri temsil eder. O zaman cumhurun başkanı olmaz. Oy kullanırken sandığa giderken evet veya hayır oyu kullanırken bunu düşünmek zorundasınız. Bunun partilerle ilişkisi yok. Kişilerle de ilişkisi yok. Devlet yönetimiyle ilgisi var. Bugün a kişi gelir, yarın b kişisi gelir. Hem partinin genel başkanı, hem cumhurbaşkanı doğru mudur yanlış mıdır? Elinizi vicdanınıza koyup karar vereceksiniz"

PARTİNİN GENEL BAŞKANI AYNI ZAMANDA PARTİNİN GENEL BAŞKANI OLACAK

Kılıçdaroğlu partinin genel başkanının aynı zamanda komutan olacağını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Partinin de genel başkanı olsun. Partinin genel başkanı olursa cumhurbaşkanı hakim de tayin edecek. Ben hakim tayin edersem Ak Partili vatandaşın davası o hakime düşerse doğru karar verse bile ona inanır mı? İnanmaz. Bende inanmam. Onun için tarafsız olması lazım. Partinin genel başkanı aynı zamanda komutan da olacak. Hani kışlaya siyaset girmesin diyorduk. Askeriye de bir partinin genel başkanına bağlı olacak. Olur mu? Devleti kuranlarda akıl yok muydu? Bunları düşünmediler mi? Hepsini düşündüler. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır. Hakim tayin ettiğiniz andan itibaren adaleti çökertirsiniz. Adalet, hak, hukuk çok önemli bir kavramdır. Bütün inançların temelinde adalet vardır. Bütün inançların temelinde adalet, hak, hukuk vardır. Eğer siz adaleti hakkı ve hukuku bir siyasi parti genel başkanına teslim ederseniz ülkenin geleceğini karanlığa yönlendirirsiniz. Tercih kimin? tercih milletindir. Hepimizin oturup düşünmesi lazım. Yanlış mı yapıyoruz doğru mu yapıyoruz. Eğer biz doğru karar verirsek demokrasiyi savunmuş olacağız. Cumhurbaşkanlığı makamına karşı değiliz"

Görüntü Dökümü

--------------------

-Kılıçdaroğlu nun konuşması

- Aktüel görüntüler

Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli),

=====================================================

2)BAKAN YILMAZ: YENİ SİSTEMİN EĞİTİME OLUMLU KATKISI OLACAK

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin milli eğitime önemli katkılar sunacağını belirterek, "Eğer kaynakları israf etmezsek, milli geliri artırırsak, artan milli gelirden ayrılan bu daha yüksek oranda payla eğitime daha çok kaynak ayıracağız. Eğitime daha çok kaynak ayırmak demek öğretmenin maaşını artırmak demek, daha kaliteli okullar yapmak demek" dedi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta yürüttüğü referandum çalışmaları kapsamında Hafik ilçesine gelerek ilçe meydanında vatandaşlara hitap etti. 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinen Yılmaz, bu ülkenin koalisyonlardan, hükümet pazarlıklarından çok çektiğini belirterek, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Erbakan'ın, Alparslan Türkeş'in, Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Turgut Özal'ın, Demirel'in hayali olduğunu ve onların bu hayalini MHP'nin desteğiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

MHP VE CHP'Yİ ZİYARET ETTİ

Yılmaz, daha sonra MHP İlçe Başkanlığını ziyaret ederek 'hayır' yolunda kimlerin olduğunun vatandaşlara anlatılması gerektiğini söyledi. Ardından CHP İlçe Başkanlığı'na geçerek partililere cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin demokrasiye ve milli iradeye daha uygun olduğunu ve niçin 'evet' verilmesi gerektiğini anlatan Yılmaz, daha sonra esnaflarla selamlaştı ve ilçede kurulan pazarı ziyaret ederek vatandaşlardan destek istedi.

"YENİ SİSTEMİN EĞİTİME OLUMLU KATKISI OLACAK"

Bakan Yılmaz, bir basın mensubunun yeni hükümet sisteminin eğitime nasıl katkı sunacağını sorması üzerine ise şunları söyledi: "Eğitimde değişmez hedefimiz eğitimde kaliteyi artırmaktır. Eğitimde kaliteyi artırmak için merkezi hükümetten eğime çok büyük bir pay ayırmak lazım. 2002'de merkezi hükümette eğitime yüzde 10 oranında bir pay ayrılırken şimdi yüzde 20 oranında pay ayırmaktayız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geldiğinde milli eğitime ne katkısı olacaktır? Eğer kaynakları israf etmezsek, milli geliri artırırsak, artan milli gelirden ayrılan bu daha yüksek oranda payla eğitime daha çok kaynak ayıracağız. Eğitime daha çok kaynak ayırmak demek öğretmenin maaşını artırmak demek. Daha kaliteli okullar yapmak demek, dersliklerde daha az sayıdaki öğrenciyle eğitimi yürütmek demek. Meslek liselerini yaygınlaştırmak demek, atölyelerini tam olarak tamamlamak demek, stajlarını en kaliteli yerlerde yapmalarını sağlamak demek, üniversitelerdeki eğitimi artırmak demek. Üniversitelerin ihtisaslaştırılmasını sağlamak demek, dışardan bunları bir kalite denetimine tutmak gerek demek. Yine yüksek bir planlama yaparaktan ülkenin hangi alanda ihtiyacı varsa o alandaki okulların bölümlerinin açılması, hangi alanda ihtiyaç yoksa o alandaki bölümlerin kontenjanlarını da azaltarak hakkıyla bir planlama yapmak demek. Kaynağınızı artırırsanız, planlamanızı çok iyi yaparsınız, bunu da eğitime olumlu katkısı olacaktır. Milli geliri artırarak 21'nci yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olur."

Bakan Yılmaz daha sonra İmranlı ilçesine geçerek, ilçe meydanına kurulan platformdan vatandaşlara hitap etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Hafik ilçe ziyareti

-Vatandaşlara hitabı

-CHP ve MHP teşkilatlarını ziyaret etmesi

-Pazarı gezerek vatandaşlarla sohbeti

-Gazetecilere yaptığı açıklama

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/İMRANLI(Sivas),

===================================================

3)BAKAN KILIÇ'TAN POLİSLERE KUTLAMA

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da,  Polis Teşkilatı'nın 172'nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'u makamında ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Polis Teşkilatı'nın 172'nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle İl Emniyet Müdürü Vetar Yavuz'u makamında ziyaret etti. Bakan Kılıç, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'a çiçek verdikten sonra emniyet müdür yardımcılarıyla da selamlaşıp günlerini kutladı. Emniyet Müdürlüğü girişinde polis memurları Bakan Kılıç'a çikolata ikram etti. Emniyet Müdürlüğü'nün şeref defterini imzalayan Bakan Akif Çığatay Kılıç, "Bugün 10 Nisan 2017 Polis Teşkilatımızın 172'nci yıl dönümü. Ülkemizin ve milletimizin huzuru için, güvenliği için görev yapan ve bu uğurda gece gündüz demeden 24 saat görev başında olan tüm emniyet teşkilatımızın personellerinin kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Bu aziz vatanın huzuru ve güvenliği için görev yaparken canını ortaya koyup şehit olan personelimize Allah'tan rahmet diliyorum ve ailelerine sabırlar diliyorum. Gazilerimizi uzun huzurlu ömürler diliyorum, sağlıklı günler diliyorum" dedi.

Görüntü Dökümü :

--------------------------

Bakan Kılıç'ın emniyet önünde karşılanması

Detaylar

Bakanın açıklamaları

(SÜRE : 3.21 - BOYUT : 106.7 MB)

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN,

==============================================

4)TBMM BAŞKAN VEKİLİ AYDIN, CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ'Nİ ANLATTI

UŞAK'a gelen TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, referandum öncesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin faydalarını anlattı. AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'la birlikte Uşak'ta gelen TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan'ı makamında ziyaret etti.  TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Uşak'ın son yıllarda ciddi bir atılım yaptığını dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde meclisin yetkisizleştirilmesi konusuna değinerek, şunları söyledi:  "Tamamen içi boş mesnetsiz bir yakıştırma, iddia ve koca bir yalandır. Asıl mevcut sistemde meclis ne kadar var? Anayasaya baktığımızda yasama, yürütme ve yargı erklerinin birbirinden ayrı olduğunu ve kuvvetler ayrılığından bahseder. Ama şu anda mevcut sistemde bu kuvvetler ayrılığını görmek mümkün değil. Mevcut sistemde yasama, yürütmenin tekelinde, kuvvetler ayrılığı diye bir şey yok. Ben 10 senedir parlamentodayım. Hükümetten habersiz, hükümetin bilgisi ve onayı olmadan bu mecliste, bu sistemde tek bir yasa çıkaramayız. Yine hükümetin katılmadığı ve onay vermediği tek bir denetim başarıya ulaşmaz. Meclisin yasama ve denetim olmak üzere iki görevi vardır. Ama şu anda yasama ve denetim yürütmenin tekeline girmiş. Yürütme organı, iktidar grubunun katılmadığı hiçbir şeyi yapamaz. Bu sistemde meclis ne kadar var, ben sormak istiyorum."

"MEVCUT SİSTEMDE MECLİS CUMHURBAŞKANINI DENETLEYEMİYOR"

Mevcut sistemde Cumhurbaşkanı'nı denetleyemediklerini ifade eden Aydın, "Mevcut sistemde meclis Cumhurbaşkanını denetleyemiyor, normal denetimi de yapamıyor. Şu ana kadar meclis 484 gensoru verdi, bunlardan hükümet destek verdiği için sadece 4 tanesi başarılı oldu. Bugüne kadar hükümetin destek vermediği bir tek kanun meclisten geçmedi. Bu sistemde Cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetten denetlenebiliyor. Onunda içi boş, yasalarımızda böyle bir suç tanımı da yok. Kaldı ki dörtte üç çoğunlukla Yüce Divan'a sevk edebiliyoruz. Getireceğimiz sistemde yasama ile yürütmeyi birbirinden ayırıyoruz. Yasama, yürütme karşısında çok daha güçlü hale gelecek. Yürütmenin tekelinden kurtaracağız. Artık en küçük grubun milletvekili meclise teklif verebilecek. Hükümetin tasarıları diye bir şey olmayacak. Denetim daha sağlıklı olacak" dedi.

"MİLLETVEKİLLERİNDEN ARTIK BAKAN OLMAYACAK"

Yeni sistemde bakanların meclisten çıkmayacağını sözlerine ekleyen Aydın, "Milletvekillerinden artık bakan olmayacak. Bakan olmak isterse milletvekilliğinden istifa zorunluluğu var. Yeni sistemde yasama ve yürütme daha sağlam bir mekanizmaya oturacak. Yasama gerçek anlamda işlevini yürütecek. Kendi içinde çok özgür ve bağımsız olacak. Etkili bir denetim yaparak Cumhurbaşkanını her türlü suçtan denetleyebilecek. Bunu da daha az milletvekili ile yaparak üçte iki çoğunlukla yüce divana sevk edebilecek. Cumhurbaşkanı mevcut sistemde seçime giderek meclisi yeniliyordu. Ancak yeni sistemde meclis Cumhurbaşkanı seçimini yenileyebilecek. Her iki seçimde aynı anda olacak" dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın tarihi Uşak Halısı hediye ettiği TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Uşak Organize Sanayi Bölgesi ve Adıyamanlılar Derneği'ni ziyaretin ardından İsmetpaşa Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunacak.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Ahmet Aydın'ın belediyeyi ziyareti

Ahmet Aydın'ın konuşması

Belediye başkanının Aydın'a halı vermesinden görüntü

Haber- Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK,

=============================================

5)DİYARBAKIR'DA, CEZAEVLERİNDEKİ AÇLIK GREVLERİNE DESTEK İÇİN 20 KİŞİ AÇLIK GREVİ BAŞLATTI

TÜRKİYE'deki ceşitli cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin 55 gündür sürdürdükleri açlık grevine destek için Demorakik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı'nda 20 kişi, 2'şer günlük açlık grevine başladı.

Değişik cezaevlerinde bulunan bazı tutuklu ve hükümlü PKK'lıların, cezaevlerinde yaşanan sorunlar ve Abdullah Öcalan üzerinde olduğunu iddia ettikleri tecritin kaldırılması amacıyla başlattıkları açlık grevleri 55 gündür devam ederken, Diyarbakır'da aralarından DBP ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yöneticilerininde bulunduğu 20 kişide destek için açlık grevine başladı. HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek'in katılımıyla başlatılan açlık grevi öncesi basına açıklama yapan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, tutukluların başlattığı açlık grevine sessiz kalınması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:  "Cezaevindeki yoldaşlarımızın baştaki talebi, Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit politikalarını kırmak ve cezaevindeki mahkumlara dayatılan işkince uygulamaları ve insan iradesini ayaklar altına alınan yaklaşımlarını kırmak için sürdürdükleri bu açlık grevi eylemi aslında cezaevindeki devrimci yoldaşlarımızın, Kürt tutsakların bu konuda halklara dayatılan baskı politikasına karşı daha da sessiz kalmayacağının bir direnişin başlangıcıdır. Dışarıda güçlü bir direnişin örgütlenmemisi durumunda, cezaevlerinde 55 gününe giren açlık grevi eylemeleri hiç birimizin görmek istemediği sonuçlarla sonuçlanabilir. Kürt siyasi temsilcileri olarak yoldaşlarımızın başlattığı bu eyleme sessiz kalamayız. Kürtler ve Kürtlerin dostları, zındanlarda başlatılan bu direnişe karşı her alanı bir eylem alanına dönüştürmeli."

Görüntü Dökümü

------------------------

-Açıklamaya katılanlar

-Arslan'ın konuşması

-Açlık grevi başlatanlar

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

Görüntü boyutu: 180 mb.

==================================================

6)ÖĞRETMENLERİ TAŞIYAN MİNİBÜS DEVRİLDİ: 7  YARALI

TOKAT'ta öğretmenleri taşıyan servis minibüsünün kontrolden çıkıp şarampole devrilmesi sonucu 7 kişi yaralandı. Merkeze bağlı Gökçe Köyü İlkokulu'na öğretmenleri götüren 32 yaşındaki Ali Yılmaz'ın kullandığı 60 M 0110 plakalı servis minibüsü sabah saatlerinde Niksar karayolu Bula Köyü önünde yağmurdan kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazayı görenler durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada, araç sürücüsü Ali Yılmaz ve öğretmenler Mehmet Tapar, Mustafa Gürsoy, Elif Sevinç, Jale Yatar, Seval Kurt ve Özlem Şeker hafif yaralandı. Yaralılar, Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Aracın görüntüsü

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/ TOKAT,

(77 mb)

=================================================

7)BEYİN FELCİ HASTASI EFE POLİS KIYAFETİ GİYİP ÇELENK KOYDU, EKİP OTOSUYLA TUR ATTI

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde oturan serebral palsi (beyin felci) hastası 8 yaşındaki Efe Osman Beşik, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü kutlamalarının özel konuğu oldu. Polis üniforması giyen Efe Osman Beşik, Emniyet Müdürü Tarık Korucu'nun kucağında Atatürk Anıtı'na çelenk sunarken, ekip aracıyla şehir turu attı.

Yalvaç'ta oturan Ayşe ve Kemal Beşik çiftinin çocuğu Efe Osman Beşik, 7 aylık dünyaya geldi. Serebral palsi (beyin felci) teşhisi konulan Efe Osman Beşik'in ailesi, çocuklarının polise karşı ilgisi olduğunu fark etti. Ailesi Yalvaç Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek Efe Osman Beşik'in durumunu anlattı. İlçe Emniyet Müdürü Tarık Korucu, Efe Osman Beşik'e özel polis üniforması hediye etti. Efe Osman Beşik, bugün Türk Polis Teşkilatı'nın 172'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin özel konuğu oldu.

MÜDÜRÜN KUCAĞINDA ÇELENK SUNDU

Anne ve babası tarafından Anlatan Meydan'daki törene getirilen Efe Osman Beşik, Emniyet Müdürü Tarık Korucu'nun kucağında Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ardından protokola verilen resepsiyona da katılan Efe Osman Beşik, Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri eşliğinde ekip aracına binerek şehirde tur attı. Hatalı park yapan araçların megafonla uyarılması ve siren çalınması sırasında Efe Osman Beşik'in heyecanlanarak gülümsediği görüldü. Efe Osman Beşik'e ekip aracında çekilmiş fotoğraflarından oluşan albüm hediye edildi.

'MUTLULUĞUMUZ İKİYE KATLANDI'

İlçe Emniyet Müdürü Tarık Korucu, "Efe Osman'ın polis teşkilatımıza sempati duyduğunu ailesi bize iletti. Bu bizi onore etti ve kendisini evinde ziyaret ederek teşkilatımızın üniformasından hediye ederek kutlamalarımıza davet ettik. Onun bu sevinci bizim mutluluğumuzu ikiye katladı. Kendisine ve ailesine çok teşekkür ediyorum" dedi.

'MUTLULUĞUNA DİYECEK YOK'

Anne Ayşe Beşik de Efe Osman Beşik'in ricasını geri çevirmeyen polis teşkilatı yetkililerine teşekkür ederek, "Efe'nin mutluluğuna diyecek yok. Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere tüm teşkilata teşekkür ediyoruz. Arka Sokaklar dizisinin oyuncularını görmeyi çok istiyor. Keşke gelebilseler" diye konuştu.

RIZA BABA'YA ÇAĞRI

En büyük eğlencesi televizyon dizisi Arka Sokaklar'ı izlemek olan Efe Osman Beşik, dizinin karakterlerinden Rıza baba ve ekip arkadaşlarına seslenerek "Rıza baba seni çok seviyorum buraya gel" çağrısı yaptı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Efe Osman Beşik'ın annesi Ayşe Beşik tarafından ata bindirilmesi

Efe Osman'ın annesi tarafından araca bindirilmesi

Evde Arka Sokaklar' dizisini izlemesi

Telsizle oynaması,

Annesi ile oynaması

Yemek yemesi

Tören alanına gelişi,

Emniyet Müdürü Tarık Korucu'nun Efe Osman'ı kuçaklaması

Emniyette Efe Osman ile söyleşi,

Ekip arabası ile tur atma,

Anne Ayşe Beşik açıklamaları

Emniyet Müdürü'nün açıklaması

364 MB/// 11.26"

Haber- Kamera: Nurettin ARKAN/YALVAÇ(Isparta),

======================================================

8)80 İLDEN GELEN YEREL GAZETECİLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN EVİNİ ZİYARET ETTİ

RİZE'de gerçekleştirilen Yerel Medya Buluşması'na 80 ilden katılan yerel gazeteciler, etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Güneysu İlçesi'ndeki evini ziyaret etti, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde Erdoğan portresi ile fotoğraf çektirdi.

Rize Gençlik Spor Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği (RİGENDER) ile Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) tarafından düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Yerel Medya Buluşması'na Türkiye'nin 80 ilinden gelen yerel medya temsilcileri katıldı. Rize'nin turizm destinasyon alanlarını gezen yerel medya temsilcilerine bölgenin turizm potansiyeli tanıtıldı.

Güneysu İlçesi'ne giden yerel medya temcileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Mahallesi'ndeki evini ziyaret etti. Güneysu Kaymakam'ı İhsan Selim Baydaş'ın karşıladığı heyet evle ilgili bilgiler aldı. Gazeteciler, yöresi mimarisindeki ahşap evin önünde toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yozgat Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Hakan Kiracı, yeşili ile efsaneleşmiş Rize'de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Cumhurbaşkanı'nın Rizeli olması apayrı bir şans. Rize bütün değerleri ile çok farklı bir kent" dedi. Samsun Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Bilik ise, "Güneysu ve Cumhurbaşkanının evi çok güzel" ifadelerini kullandı. Gazeteci Nurcan Bilik de, "Cumhurbaşkanına yakışacak bir ev olmuş" değerlendirmesinde bulundu.

Güneysu Halk Eğitim Merkezi'ni de ziyaret eden yerel medya temsilcileri burada da Erdoğan portresi ile fotoğraf çektirdi, bakır işlemeciliği ile ilgili bilgiler aldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin detayları

Evin önünde fotoğraf çektirenler

Gazetecilerle röğ.

Kaymakam'ın bilgi vermesi

Halk Eğitim Merkezi ziyareti

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Süre: 5.35    Boyut: 177 mb.

===================================================

9)MANAVGAT'TA POLİS TEŞKİLATI'NIN KURULUŞU KUTLANDI

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 172'nci yıldönümü törenle kutlandı.

Manavgat'ta Türk Polis Teşkilatı'nın 172'nci kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni düzenledi. Törene Kaymakam Nazmi Günlü, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Enver Sungur, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kürşat Kutalmış Şenol, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, MHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, polisler, vatandaş ve anasınıfı öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, polis teşkilatında görev yapanların, gece gündüz demeden ve gerektiğinde ailesine ayıracağı zamanı da alarak fedakarca hizmet verdiğini söyledi. Müdür Özgönül, "Kuruluşumuzdan bu yana, ülkede can ve mal güvenliğini sağlamayı, yardıma muhtaç olanlara yardım etmeyi ilke edinmiş bulunmaktayız. Devletimizin bize verdiği güç, fakat son derece şerefli görevi kanımızı ve canımızı feda etmekten çekinmeden kanunların bize verdiği yetki çerçevesinde yerine getirmekteyiz" dedi.

Konuşmaların ardından protokol mensupları İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, polislerin haftasını kutladı. Emniyet Müdürlüğü ziyaretine Çizmeli Kedi Kreşi anasınıfı öğrencileri yaptıkları çelenk ve çiçekle geldi.

Ziyaret sırasında İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Başçavuş Oral Aydan, Emniyet Müdürlüğü'nde görevli eşi polis memuru Hanife Aydın'ı, oğlu Fikret Kağan Aydın'la birlikte tebrik etti. Annesi polis, babası asker olan Fikret Kağan Aydın'ın üzerindeki yarısı polis, yarısı ise asker üniformasından oluşan kıyafeti dikkati çekti.

Görüntü Dökümü

-------------------

Çelenk sunulması

Saygı duruşu, İstiklal Marşı

Mustafa Hilmi Özgönül'ün konuşması

Protokolün İlçe emniyet müdürlüğüne ziyareti

Kreş öğrencilerinin ziyareti

Minik öğrencilere ikram

180 MB/// 01: 34"

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

=====================================================

10)POLİSLERDEN DUYGULANDIRAN VİDEO

SAKARYA Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polisler 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' şiirini seslendirirken, videoyu izleyenler duygulandı.

10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler memurları hazırladıkları anlamlı bir videoyu sosyal medya üzerinden paylaştı. İlçenin çeşitli yerlerinde yapılan çekimlerde polis memurları Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' şiirini seslendirdi. Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın kabri başında da şiir okunurken, şiirin bir bölümünü çocuklar da seslendirdi. Şiiri izleyenler duygulandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Polislerin şiiri okuması

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

========================================================

11)POLİS TEŞKİLATI 172 YAŞINDA

TÜRK Polis Teşkilatı'nın 172'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Antalya'da tören düzenlendi. Şehitlikteki törende ise duygusal anlar yaşandı.

İlk tören, saat 09.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Buradaki tören öncesi havadan ve karadan geniş güvenlik önlemleri alındı. Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, polis teşkilatının 172 yıldır Türk sayfasını şan ve şerefle süslediğini ifade etti. Polis teşkilatının 172 yıldır Türk sayfasını şan ve şerefle süslediğini söyleyen Uzunkaya, ülkenin birlik ve beraberliğini korumak için polis teşkilatının yoluna azimle devam ettiğini söyledi. Uzunkaya, "Toplumun her geçen gün artan güvenlik ihtiyaçlarıyla, anayasa ve hukukun dışına taşmayan özgürlük talepleri ekseninde ne güvenlik ne de özgürlükte ödün vermeden güvenlik içinde özgürlüklerin korunduğu, hukukun üstünlüğünün rehber edinildiği, adil ve tarafsız görev anlayışı çizgisinden sapmadan, toplumun her kesiminin sevgi, saygı güven ve desteğini alarak halkıyla bütünleşmiş bir görev anlayışını sürdürmek en temel hedefimizd. Yolumuzun oldukça engebeli, yorucu ve uzun olduğu kadar onurlu ve kutsal olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki programın bitiminin ardından Uzunkaya, polis memurları ve vatandaşlara çiçek verdi. Törene katılan bazı vatandaşlar da alanda hazır bulunan polis memurlarını, teşkilatın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tebrik edip birlikte fotoğraf çektirdi.

Celal Uzunkaya, buradaki törenin ardından polis memurlarıyla birlikte Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Burada Vali Karaloğlu'na çiçek takdim edildi. Emniyet teşkilatına önemin son bir yılda yaşanan olaylarla daha net ortaya çıktığını belirten Vali Karaloğlu, "Bir şey daha ortaya çıktı, emniyet teşkilatı sadece ve sadece devletin emrinde olmalı, başka hiçbir kurum, kuruluş ve yapı adı neyse emniyetle irtibatı olmamalı. Emniyet sadece ve sadece devletin ve milletin emrinde olmalı. Emniyetimiz son bir yıldır her türlü terörle, toplumun huzurunu koruma anlamında önemli işler yapıyor" dedi. Referandum öncesi emniyetin her türlü tedbirleri aldığını sözlerine ekleyen Karaloğlu, vatandaşların referandumda olumsuzluk yaşamadan sandığa gitmesini temenni ettiğini söyledi.

ŞEHİTLİKTE TÖREN

Uncalı Kent Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'nde de tören yapıldı. Duygusal anların yaşandığı buradaki törene, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın yanı sıra, milletvekilleri, emekli il emniyet müdürleri, müdür yardımcıları, şehit polislerin yakınları ve polis memurları katıldı. Şehitler için açılan Şehitlik Defteri'ni imzalayan Uzunkaya, deftere şunları yazdı:

'Emniyet teşkilatımız toplumda huzuru ve düzeni sağlamak, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak, kanun hakimiyetini ve devlet otoritesini tesis etme gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bu onurlu görevleri şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle, büyük özveri ve insan sevgisi ile yerine getirirken, canlarını seve seve feda etmekten kaçınmayarak şehitlik mertebesine yükselen kahraman mensuplarımızı, teşkilatımızın 172'inci kuruluş münasebeti nedeniyle bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Onların aziz hatıraları ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun."

Görüntü Dökümü

-----------------

-Emniyet müdürü Uzunkaya ve protokol

-İstiklal marşının okunması

-Saygı atışının yapılması

-Uzunkaya'nın şehitlik defterini yazması

-Duaların okunması

-Şehitlerin mezarına karanfil bırakılması

-Detaylar

'64 MB- 2 DK 26 SN'

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

=====================================================

12)TRAKYA'DA TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 172'NCİ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

TÜRK polis teşkilatının 172'nci kuruluş yıldönümü Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 172'nci yıldönümü etkinleri Edirne'de saat 10.00'da Atatürk Anıtı'ndaki törenle başladı. Anıttaki programa Edirne Valisi Günay Özdemir, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan ile polis memurları katıldı.

Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, temel amacı halkın huzur ve güvenliğini sağlamak olan polis teşkilatının suç ve suçlularla etkin mücadele edebilmek için ekipman ve insan gücünün yanı sıra halkın güven ve desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Vatan sevgisi ile görev yapan teşkilat mensuplarının ihtiyacı olan güven ve desteği canından bile aziz bildiği milletinden her zaman gördüğünü anlatan Erdoğan, "İnanıyorum ki teşkilatımızın her bir ferdi bu güveni ve desteğin vermiş olduğu haklı gurur ile bütün zorluklara rağmen görevini en iyi şekilde yerine getirme azmi, bilincinde olacaktır. Bu anlayış içerisinde daha nice kuruluş yıllarını gururla, şanla, şerefle, kutlayarak, her geçen yıl milletiyle el ele, büyüyecek olan teşkilatımızda bu ülkeyi yıkmaya, bölmeye çalışan hainlere karşı devletin istikbali, istikbali, milletin istiklali için fedakarca ve cefakarca çalışan mesai arkadaşlarıma devletine, milletine, olan sakat ve fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından tören, Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motorize ekiplerin geçişiyle tamamlandı.

TEKİRDAĞ'DAKİ TÖREN

Tekirdağ'da valilik önündeki programa Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tugay Komutanı Kıdemli Albay Kemal Cöne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, polis memurları polisler ve halk katıldı. Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, polis teşkilatının Türk milletinin sevgi ve güvenini kazanmış demokratik hukuk devletinin temel taşlarından biri olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz'da hain bir başkaldırıya milletinin ve devletinin yanında durarak, büyük bir başarıya imza atmış bir teşkilatın mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı, demokratik hukuk devletinin kurallarına uygun bir teşkilatın mensubuyuz. Teşkilatımız milletimizin hizmetindedir. Bizde Tekirdağlılara hizmet vermekten mutluyuz. Emniyet teşkilatının bugünlere gelmesinde büyük emeği geçen, ulu önder Atatürk, aziz şehitlerimiz, gazilerimiz ve şuanda aramızda bulunan teşkilattan emekli olan büyüklerimize de şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Kutlama programı polisevindeki resepsiyonla devam etti.

KIRKLARELİ'NDE POLİS KUTLAMASI

Türk Polis Teşkilatının 172'nci kuruluş yıl dönümü, Kırklareli'nde vilayet meydanındaki programla kutlandı. Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı'nın yanı sıra programa, Kırklareli Emniyet Müdürü Erkin Adalar, kurum müdürleri ile halk katıldı. Kırklareli Vilayet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Kırklareli Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Müdür Yardımcıları, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret etti. Kırklareli Şehitliği'nde devam eden programda Şehit Polisler için Kuran-ı kerim okundu. Daha sonra şehitlik ziyaret edilerek, mezarlarına karanfil bırakıldı. Daha sonra polisevinde şehit ve gazi ailelerine yemek verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

(EDİRNE)

-Atatürk anıtı

-Törene katılanlar

-Anıta çelenk konulması

-Emniyet Müdürü Erdoğan'ın konuşması

-Polis araçlarının geçişi

(TEKİRDAĞ)

-Alandaki polis müdürleri ve protokol

-Çelenk sunumu

-Emniyet müdürü konuşması

;-İstiklal marşı okunması

-Detay görüntüler

(KIRKLARELI)

-Vilayet meydanı ve törene katılanlar

-Anıta çelenk sunulması

-Valilik ziyareti

-Şehitlik ziyareti

-Mezarlara karanfil bırakılması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ruhan YALÇIN- Selçuk VURUCU/EDİRNE,TEKİRDAĞ,KIRKLARELİ,-

==================================================

13)POLİS GÜNÜNDE ŞÜPHELİ ÇANTALI KUTLAMA

NİĞDE'de görev yapan gazeteciler, Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıldönümü nedeniyle emniyet mensuplarına günün anısına şüpheli paket sürprizi yaptı. Kentin en büyük meydanı olan Ömer Halisdemir Meydanı'nda bulunan bankın altında şüpheli paket olduğunu fark eden belediye temizlik görevlisi çalışanı orada bulunan motosikletli polis timine bildirdi. Olay yerinde geniş güvenlik alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bomba imha uzmanının kıyafetini giyerek incelediği çantanın içerisinden üzerinde "10 Nisan Polis gününüzü kutlarız", "sizleri çok seviyoruz" yazılı pankart çıktı. Çantanın bomba olmadığını gören vatandaşlar ise kutlama pankartını görünce alkışladı. Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sürprizden sadece kendisinin bilgisi olduğunu ifade ederek, "Arkadaşlara bilgi vermedim. Onlar içinde tahmin ediyorum günün anlamına özgü bir sürpriz oldu. Bizi böyle bir günde düşünmüş olmanızdan ve sürpriz yapmanızdan dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Günün en güzel hediyesi bu oldu bize hatıra da oldu. Gazeteci arkadaşlara teşekkür ediyorum." diye konuştu. Kurt, şöyle devam etti: "Zaten sizlerle biz kamu görevi yapıyorsunuz. Gece gündüz beraberiz. Sizler kamu oyunu aydınlatma anlamında çok başarılı hizmetleriniz ve çalışmalarınız var. Bizde kamu güvenliğini sağlama anlamında beraber çalışıyoruz. Sizler bizi bizler sizi görev yapma anlamında destekliyoruz. Hoş görü çerçevesinde gayet anlayışlı görev yapıyoruz. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum."

Görüntü Dökümü

---------------------------

Telsiz konuşmasından görüntü

Ekipler şerit çekerken görüntü

Ekipler vatandaşları uzaklaştırırken

Bomba imha uzmanının gelişi

Bomba imha uzmanının hazırlanması

Vatandaşlardan detay görüntü

Emniyet müdürünün olay yerine gelmesi

Bomba imha uzmanının çantaya müdale ederken görüntüsü

Bomba imha uzmanının çantanın içerisinden pankartı çıkarması

Emniyet müdürünün açıklaması

Bomba imha uzmanının açıklaması

Gazetecilerin çiçek vermesi

Süre: 04'08"    Boyut: 276 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

========================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi
    19:44 Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

    Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında yapılan 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve koordinasyonun önemi vurgulandı. Muş'ta 2024 yılında planlanan 172 projenin durumu açıklandı. Toplantıda, işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve tüm yatırımların vatandaşın hizmetine sunulması için uyum içinde çalışılacağı belirtildi.

  • Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü
    19:43 Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü

    Yeşilova ilçesindeki otluk ve kavaklık alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangın sonucunda yaklaşık 40 dönümlük arazideki ağaçlar zarar gördü.

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
    19:39 İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

    İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Y.B. (18) idaresindeki otomobil kontrolden çıkarak takla attı. Kazada, araçta bulunan Batuhan Kahraman hayatını kaybederken, sürücü ve araçtaki P.A.G. ağır yaralandı. Yaralılardan P.A.G'nin hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    19:38 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilçe merkezinde yürüyüş yapıldı ve Atatürk Parkı'nda halı sergisi açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, turizmin ilçenin geleceği olduğunu belirtti.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:35 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep'te başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, sporcu ailesi, antrenör ve hakemler katıldı.

  • BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti
    19:19 BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti

    Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi Direktörü Aarti Holla-Maini, Çin'in uzay keşfi alanındaki başarılarından ve tüm insanlığa fayda sağlamak üzere uzay teknolojilerinden yararlanma konusunda ofisiyle yaptığı yakın işbirliğinden övgüyle bahsetti. Holla-Maini, Çin'e yapacağı ilk ziyarette Çinli uzay yetkilileri ve uzmanlarıyla bir araya gelmeyi beklediğini ifade etti.


Advertisement